God morgon!

Eller ja, klockan är redan 12 men..
Har suttit i telefon hela morgonen. Har bokat dokorstid för imorgon, jääätteekul att gå till doktorn på sin födelsedag, men behöver ta blodtest för att se om de behöver ändra min medicin, levaxin, för min hypoterious hur det nu stavas och så behöver de såklart ge mig recept på ny mecicin också. Så doktortid klockan 10 i morgonbitti.
Sedan imorgon ska jag även till social securty office för att hämta bevis att mitt nummer är giltligt för att visa IKEA, måste ta det beviset till dom innan tisdag nästa vecka.
Både doktor och social security office är i redondo beach och torrance. Jag orkar inte byta till nån doktor  i long beach om jag ändå bara går typ en gång om året eller nåt.
Sedan så har jag suttit och pratat med Airfrance kundservice i telefon.Vi måste ju ändra Brandons flygbiljett. Allt blir så toktigt. Bara Brandon kan använda den biljetten eftersom den är i hans namn. Han kan byta detsination om han vill. Men tokigast av allt är att han måste bestämma sig för vilket datum och destination han vill ändra sin biljett till innan 12:e december. Jag sa till Brandon att han borde flyga till Sverige själv nästa år på en "Mother and father-in law- resa". Han såg skräckslagen ut. Inget illa menat mot er mamma och pappa, men han trodde jag vet helt seriös och blev lite orolig att behöva åka till Sverige och min familj helt själv. Haha!

Nu ska jag ta en promenad till 2nd sreet för att hämta ut lite kort jag beställt som julklapp, ett kort då isabella dansar som jag ska ge henne på födelsedagen och ett kort jag ska ge Brandons styvpappas föräldrar, dom är sååå snälla mot mig jämt så jag ville ge dom en julklapp, och de uppskattar alltid kort på familj. Och det kostar inte så mycket att ge inramat kort i julklapp, men blir alltid uppskattat.
Sedan så ska jag gå till banken som också ligger på 2nd street, dags att skriva check på hyran för imorgon! Skönt att det är en brevlåda på gården man bara kan gå och lägga ett kuvert med checken i i den brevlådan.

Har ju tänkt att städa upp lite här innan imorgon också, vore trevligt att ha det fint och rent på sin födelsedag, men just nu är det en enda röra för att soffan och fåtöljen Mozart kissat på är fortfarande "under städning" enligt Brandon.

Jag blir stressad av att bara tänka på allt detta som måste göras. Herregud, måste ju till college och registrera mig innan 8 december också. Hjälp. Får panik.
Nej nu blir det promenix till 2nd street.







Tuuur att man köpte sin flygbiljett i juni..

Jag tittade precis på Expedia.com för att se vad flygbiljetterna ligger på de datum jag ska hem och herregud alltså, en flygbiljett tur retur ligger på över 2000 dollar, dvs 14 tusen kronor, om man bara vill ha en mellanlandning. Vi köpte min biljett med bara en mellanlandning för 945 dollar, i juni. Den ni!


Solo

Jag kommer tyvärr hem i jul utan Brandon. Det var pengar som avgjorde det hela. Han har fått några bilprojekt att jobba på och han behöver verkligen en inkomst så han kan betala sin del av hyran. Därför funkar det ej för honom att åka bort i 2 veckor. Tyvärr.
Jag som hade velat visa honom en svensk ju. Han har aldrig haft en vit jul förut.
Oh well...dags att ringa Airfrance och ändra datum på biljett, eller ja, jag kan ju ej säga vilket datum jag ska använda den på, men den måste användas innan juli nästa år.


IKEA-jobb OCH svensk jul = Glädje!


När jag först kom till IKEA idag fick jag sitta och vänta på managern i typ 30 minuter för han var fast i ett möte.
Men sen när han väl dök upp hade han goda nyheter, han erbjöd mig ett jobb! Här kallas jobbpositionen jag fått Greeter, så det är i princip en sån som går runt och hjälper kunder att hitta vad de letar efter, svara på frågor osv. Tror det är det iaf, är väl lite mer än så kanske.
Lönen inte den bästa, men lite mer än mitt gamla jobb iaf, cirka 9 dollar och 46 cent i timmen eller nåt.
20-31 timmar i veckan.
Idag fick jag mest sitta och signera en massa papper och sånt. Gjorde drogtest med. Man sticker in en plastpinne med bomullstuss mellan tänderna och kinden och håller den där i 2 minuter så att tussen kan suga upp salivet.
Fick även en bunt med papper med mig hem om skatt och benefits och sånt. Måste sitta och fylla i allt innan nästa vecka. Jag börjar jobba för IKEA onsdag den 8:e december, dvs en första träningsdag typ. Mellan 08.00-16.00.
Sen tror jag att jag skulle jobba hela lördagen den 11:e december, dvs dan före jag flyger till Sverige! Stressigt!
Vet ännu inte om jag även ska jobba torsdagen o fredagen innan..det var så himla mycket info idag så jag får se nästa vecka helt enkelt.
Måste även till social security office och be om ett kvitto för att bevisa att mitt social security number är riktig, för det hade blivit nåt fel med backgrundschecken.
Sedan efter jag kommer tillbaka från Sverige till LA kommer jag nog få börja jobba nästan direkt, kanske inte samma dag jag landar med flyget, men tätt inpå det iaf. Sedan efter 2 månader, eller han sa feburari, så var det ännu en slags "tränings-test" för att se hur jag jobbar i mitt område typ.
Som sagt, mycket info..

Men jag har fått ett jobb och jag får fira jul hemma i Sverige med min familj, så gladare kan jag inte bli just nu.
Thank You Santa Claus, jag måste ha vart en snäll unge i år. Nu kvittar julklappar helt o hållet, jag har fått det jag önskat!

jag har fatt jobb pa ikea! uppdaterar er senare;)


Fick fodelsedagspost idag fran mamma o pappa och aven faster ingela. har gomt dom i garderoben sa att jag ej blir frestad att oppna dom innan onsdag...


Fick fodelsedagspost idag fran mamma o pappa och aven faster ingela. har gomt dom i garderoben sa att jag ej blir frestad att oppna dom innan onsdag...


Bra start på morgonen

Kände mig lite sjuk imorse, typ som en rejäl förkylning var på G. Slemmig hals som gjorde ont och nysningar och snorig. Men jag lagade äggröra med finhackad zuccini och lök och en slice bacon och så en kopp svart kaffe och ett glas med C-vitaminpulver blandat med vatten och nu mår jag mycket bättre!
Kanske inte en frukost jag direkt äter varje dag, men en proteinrik frukost och så lite c-vitamin kan verkligen göra susen ibland!

Nu ska jag slänga tvätten i torktumlaren, sedan ta en dusch och göra mig iordning för jobb-grejen på ikea klockan 2. Vet inte om vi bara ska sitta ner och komma på en lösning gällande de två veckor jag pker bort, eller om de faktiskt tänker sätta mig i arbete. Jobbigt att inte veta...

Hörs senare! Puss och Kram!

ps: rätt så kallt här idag, väldigt skarpa vindar men också härlig fräsch luft att andas in.

Long Beach


Såhär ser det ut när man kör in i Long Beach efter man kört av motorvägen.


Long Beach har många palmer.


Så fint ljus då solen är på väg ner över havet.


Mitt favoritträd i Long Beach.


Nääästan hemma.

Juldekorationer

Såhär ser det ut hos Brandons familj vid juletid.




Söt liten elefant hängde i granen...


..men ännu sötare var en gammal bild på Brandon som barn.


Mozart goes "Brown bag"


Mozart vet att vi är arga på honom för igår då han kissa på vår fåtölj. Han visar ganska tydligt att ha skäms, som i går kväll t.ex då han satt under en pall hela kvällen. Men nu imorse, just nu när jag skriver detta inlägg t.o.m, har Mozart gått ett steg längre. Han ligger och gömmer sig i en brun papperspåse som ligger på golvet i vardagsrummet. Nu har han legat där i mer än en timme.
Gu va söt han är...








Mozart upptäckte att jag tog kort och ville visa sitt missnöje genom att titta bort.

Sunday

Hello.
Idag åkte vi på förmiddagen och hälsade på Brandons familj. Jag sa även hejdå till Brandons syrra Jacqui som åker tillbaka till Frisco imorgon, vi hinner ju ej ses innan jag åker till Sverige. Brandon har ännu ej bestämt sig än, han ska bestämma sig om han kan komma med till Sverige innan vi går och lägger oss.
Dom hade redan köpt julgran och pyntat den och även satt upp julstrumporna vid öppna spisen och allt. Julkrans på dörren. Jag tog kort på deras juldekoration, men lägger upp det här imorgon istället.
Just nu sitter jag med min laptop i knät på en stol, kan ej sitta i soffan eller fåtöljen just nu, eftersom...Mozart vart i farten och kissat igen. Som tur är hade vi sådana där städgrejer för sånt här tillfälle, så denna gång var vi förberedda , så Brandon har spenderat hela kvällen och skrubba och göra rent både soffa och fåtölj, det verkar som att våra möbler har blivit "räddade". Däremot vet vi just nu inte vad vi ska göra med katten. Jag tror att Mozart är sjuk, har någon allvarlig störning, och vi har inte ens råd att ta honom till veterinären. Vi har börjat fundera på om vi kan behålla honom..känns jättesorgligt att ens tänka så, men vi har inte råd att köpa nya möbler varje gång han får för sig att kissa på dom. Vi får se..stort beslut.
Jag har spenderat kvällen med att slå in lite julklappar, ni anar inte hur duktig jag vart med det i år, jag började handla julklappar i somras faktiskt och så har det blitt lite smått och gott under hösten. Har fortfarande några få julklappar kvar, men känns skönt att nästan vara klar eftersom jag ju flyger hem om 14 dagar.
Nu har jag precis diskat efter middagen ikväll. Det blev fiskpinnar med potaisklyftor och så wokade jag lite grönsaker. Dvs, middagen var en blanding av "vad vi har hemma".

Jag hade tänkt ta ett bad nu ikväll, men klockan är redan halv elva på kvällen här, så det känns lite sent. Får vakna upp tidigt imorgon helt enkelt.
Måste erkänna att jag är lite nervös inför ikea imorgon..vi får väl se vad som händer, om jag kan få ett jobb eller ej trots att jag åker hem i 2 veckor.

Godnatt !

kära syster

"
kolla på Skavlan från i fredags, han intervjuar en chilenare som överlevde en flygkrasch, åt sina döda vänner etc. Jättehemskt och intressant. Och kolla på Aftonbladet om pojkarna som överlevde 50 dygn i en liten båt, de åt bara lite fisk, en fiskmås och två kokosnötter..Apropå överlevarhistorier:) "


Allt det har jag redan sett och läst :)

Biotips!

Jag tycker att den var absolut sevärd på bio. Överlevnadsfilmer har ofta en sån vacker natur och omgivning och det är så himla fint att se det på en stor bioduk. Kände likadant då jag se Into the wild på bio i London.
Och James Franco är en grymt duktig skådespelare.
Rekomenderar er att se den när den kommer på bio i Sverige. Om ni gillar sådana filmer och uppskattar vackra omgivningar på stor bioduk. Men den går absolut lika bra att se på dvd.

127 hours

Kanske både jobb och svensk jul?

Fick ett samtal från IKEA idag. Dom frågade om jag fortfarande var intresserad av ett jobb. Jag sa att eftersom de sagt att de skulle höra av sig innan Thanksgiving så trodde jag att jeg ej fått jobbet, så nu kan jag nte längre avboka mina flygbiljetter till Sverige över jul, förklarade jag för honom, managern.
Då frågade han "Men är du fortfarande intresserad av jobbet?" och då sa jag "ja absolut, men jag kommer vara borta mellan 12 december och komma tillbaka 27 dec". Han skrev upp datumen och sa att "Jaha, mhm, okay...., kan du komma in klockan 2 på måndag så får vi prata om det, kanske komma på en lösning".

Så, jag ska dit på måndag klockan 2 alltså. Känns skönt att nu vet de ju att jag ska hem över jul och det är inget jag "kan" ändra på längre med mina flygbiljetter. Men det verkar ju som att de typ vill anställa mig eftersom han funderar på nån lösning angående detta. Tänk om vi kan komma på en sådan lösning, tänk va underbart om jag får jobb men även får komma hem över jul, det vore ju en dröm. Bästa lösningen liksom.
Jag har en slags lösning, de skulle ju kunna träna upp mig nu de två veckorna innan jag åker, så är jag färdigtränad för jobbet då jag kommer tillbaka till LA och kan börja jobba direkt. Så hade iaf jag tänkt om jag var managern.

Ikväll ska jag och Brandon gå på bio och se 127 hours. Mysigt!

Lördag!


Idag ska jag till en affär som heter TjMaxx och leta efter en resväska. Den affären har typ en massa märkeskläder och saker till jättebilliga priser, däremot brukar jag kolla på de saker de har som inte har nåt direkt känt märke, för då är det ännu billigare :) Jag hoppas kunna hitta en resväska för cirka 20 dollar typ, så att jag kan ha den när jag flyger till Sverige, imorgon är det 2 veckor tills flyget lyfter från LAX här i LA, hoppas bara inte att flyget hamnar i en snöstorm när den flyger in i Europa. 
Det är en väldigt Big Deal här angående naken scanning kamerorna på flygplatsen, ska jag också gå i bikini dit kanske? Eller strippa som vissa gjort bara för att slippa kamerorna. Haha helt otroligt. Jag förstår att vissa människor kanske känner sig kränkta eller obekväma med de kamerorna, men jag tycker att det är jättebra att säkerheten stärks så att inte fler terrorattacker kan ske. 
Min plan på flygplanet är att be om ett glas rött (Air france och KLM flyg brukar ge gratis vin och öl på långa flygresor!!!) och sen somna gott, för vi flyger nämligen klockan 15.00 härifrån och då är det ju midnatt i Sverige och så kanske man kan vakna när vi anländer i Paris för flygbyte. Fast nu när jag tänker efter så undrar jag hur jag ska kunna somna klockan 3 mitt på dagen? Hm..jaja, har två veckor på mig att lista ut det!

Ikväll ska jag och Brandon förhoppningsvis på bio och se 127 hours, jag är rätt så förväntansfull för den filmen, tycker att överlevnadsfilmer är helt otroliga och det är samma sak då jag brukar ditta på ett program på Animal planet som heter "I shouldn't be alive" och så är det om människor som överlevt helt otroliga händelser. Tänk att vi människor har en sådan överlevnadsinstinkt, precis som djur. Väldigt häftigt. 

Nu blir det Tjmaxx för hela slanten! Hörs sen!







 

Skön dag


Först promenerade jag till 4th street till en Thrift store där, ungefär 15-20 min promenad dit. Köpte ett kassettband med amerikansk julmusik för en dollar, mest för att bidra med pengar till de hemlösa som de samlade in pengar till. Anledningen till att jag gick dit är för att jag tycker om att ha ett mål om vart jag ska gå.
Sedan gick jag hem, åt lite lunch och skickade lite mail. Chattade även med min vän Rebecka som kommer hit i februari. Vi planerar ne liten San Francisco tripp tror jag, längtar!
Sedan tog jag en promenad till 2nd street, cirka 15-20 min promenad dit. Gick mest runt och kollade på alla Black friday reor, fast de flesta reorna var ju klockan 4 imorse. Hittade en julklapp på secondhand-affären jag har store credit på. Jag letade även efter en vinterjacka till när jag kommer till Sverige över jul, men hittade tyvärr ingen idag .Sen var klockan redan 6 och det var mörkt ute så jag ringde Brandon och frågade om han var i närheten, som tur va kunde han hämta mig. Jag säger inte att den delen av Long Beach är dålig. Absolut inte. Men överallt finns det människor som man inte kan lita på. Det är rätt vanligt att möta på människor här som man ganska tydligt kan se är på crack och sånt. Så finns skjuts hem när det är mörkt här, blir jag gärna hemskjutsad.
Medans jag väntade på Brandon köpte jag en chailatte på Starbucks eftersom jag var frusen och ville ha nåt varmt till min hals. Älskar att dricka chailatte från Starbucks när det närmar sig december, för den smakar jul på nåt sätt.

Jag börjar blir lite trött nu, klockan är snart midnatt. Godnatt

Hello!

Det är så himla kallt här inomhus. På morgonen vill man liksom inte stiga upp för att det är för kallt. Kalifornien borde verkligen börja med element...

Inget nytt från IKEA, men alltså, jag tror att jag bestämde mig imorse att jag kommer hem till jul. Dom sa ju på ikea att de skulle höra av sig innan Thanksgiving gällande jobb och nu har ju Thanksgiving vart, så det blir nog en svensk jul i år! Det har jag inget emot :) Jobbigt om IKEA får för sig att ringa nu precis när jag äntligen bestämt mig för en svensk jul, jag hatar att inte veta, men NU har jag bestämt mig, vi ses den 13 december då jag landar i Gbg, kan hända att Brandon hänger med också. Han skulle bestämma sig idag.
Nu kanske ni tycker att jag är lite dum som isf OM de skulle ringa och erbjuda jobb planerar att tacka nej eller erbjuda mig att börja jobba för dom 1 januari, men alltså, det har nästa gått en månad från första intervjun med dom, eller är det 3 veckor? Dom tar alldeles för lång tid, förväntar dom sig att man ska sitta och bara vänta? Tänk om man haft andra jobberbjudanden på vägen liksom.
Punkt slut.

Ska ta på mig uggsen nu och ta en promenad. En helt vanlig promenad. Ibland när jag bestämmer mig för att "börja vara nyttig och träna bra" bli allt oftast så intensivt. Jag ska direkt börja powerwalka och jag ska direkt sluta äta allt som är gott. Det funkar ju inte i längden, det vet ju jag. En gång i tiden gick jag faktiskt ner 16 kilo då jag var överviktig pga sjukdom. Klarar man en sån sak på högstadiet, borde jag klara att gå ner 5 kilo nu. Det är allt jag vill. Eller omvandla de där extra-kilona till muskler istället och behålla vikten.
Så jag ska ta en helt vanlig långpromenad nu. Och jag ska fortsätta att äta allt som jag tycker är gott, fast i mycket mindre mängder. Börjar man så och ser resultat, blir allt mycket trevligare och uppmuntrande.

Hörs senare!







Bilder från idag Thanksgiving


Jag är proppmätt och har ont i magen. Precis vad jag förutspådde tidigare här!
Först en massa mat och pumpkin pie hos Brandons styvpappas familj, sedan en massa mat hos Brandons mormor och morfar och hela den släkten i ett litet litet utrymme. Tight.


Isabella hemma, väntar på alla att göra sig iordning.


Brandons syster Natalie och mamma Patty fixar pajer.


Hos Brandons styvpappas familj. Visst är Isabella och Joaquin stora nu?


Jag ovetandes om att nån har tagit min kamera och fotat mig.


Luis och Natalie. Man och fru.


Roligaste kortet. Brandons låtsaskusin Sam ser ut som en ängel där bak
och även låtsas-mormor Jean kom in på en hörna.


Då bestämde vi oss för att ta ett nytt kort. På kortet kan ni se Patty direkt
efter hon sagt till mig "She's heavy! Hurry!". Och så sprang Joaquin in i bilden
då blixten gick av.


Sista bilden för ikväll. Sötnos-Bella!

Bekvämt klädd redo för dinner!

Jag tycker inte att man direkt klär upp sig alltför mycket på Thanksgiving, jag menar, man måste ju ändå vara ganska bekvämt klädd då man väntas äta så himla mycket under hela dagen.  Så jag kör på svarta byxor, som är såå mjuka och bekväma, men ändå ser fint klädd ut, en lila blus och en stor varm kofta. Uggs till det. Lovar, det är riktigt kallt här nu. Speciellt inomhus...
Nu är jag redo att äta!


Sorry för kass bild men ska iväg nu så hann inte lägga ner tid på det.

Thanksgiving

Dagen som alltid slutar med att man rullar hem proppmätta med känslan "jag vill aldrig se mat igen!".
Och så är jag inte ens ett big fan av tjocka kalkonskivor. Däremot gillar jag de kokta gröna bönorna med finskivkad mandel och så gillar jag potatismos och cranberry jam. Men framförallt så gillar jag pumpkin pie med grädde. Brandons familj har börjat vänja sig vid mig och mina dessert-vanor. Brandons mamma sa till mig häromdagen att dom aldrig växte upp med dessert i deras familj. Det är inte vanligt för mexikanska familjer att äta en massa sötsaker. Däremot förstår Brandons styvpappa mig. Han har minsann växt upp med dessert i sin familj. Så det är alltid jag och han som äter mest dessert när vi har familjemiddag. Haha, glupska vita och långa människor som vi är. Det är mer vanligt att mexikanrna dricker öl efter istället.
Men ni kan ju gissa om Brandon har ändrat sina dessert-vanor sen han träffat mig. Haha. Fast inte så värst, så mycket dessert gör jag inte. Jag tänker mest på godis. Alltså, dom gånger jag ber Brandon gå och köpa lite godis åt oss båda, kommer han hem med en minipåse med M&M och så en liten kitkat, och så ska vi sitta och dela på det. Och det tycker Brandon är mycket! Pfff, herregud, jag höll på att dö första gången det hände, fast då var det bara en mmpåse. En minipåse liksom.

Hur som helst.
Idag ska vi först åka till Brandons styvpappas familj i Manhattan Beach och fira Thanksgiving. Sedan några timmar senare ska vi till Brandons mormor och morfar med släkt i Silverlake och fira där. Hans mormor brukar laga mexikansk-style kyckling på Thanksgiving, den är grymt god. Det är jobbigt att man måste äta så himla mycket dock, man får liksom dåligt samvete om man inte smakar på allt som alla lagat. Och så känner jag mig så himla lång hos Brandons mormor och morfar, hela den släkten är kortare än mig, och då är jag bara 1.69!
Och då känner jag mig liksom ivägen och så stor och så pratar de snabb spanska och skrattar och så berättar Brandon efter vad de sa och så får jag sitta där och försöka skratta ikapp efter alla andra.
Staaackaars mig. Ha ha..





Hey

Har fortfarande inte hört något nytt ifrån Ikea sedan de ringde och bad  om personer jag arbetat med nummer.
De sa ju att man skulle få reda på om man får jobbet eller ej innan Thanksgiving och det är ju imorgon.

Har annars inte gjort mycket idag. Nu ångrar jag lite att jag inte tog en långpromenad på förmiddagen då solen var framme en liten stund. Nu börjar det mörkna och bli ännu kyligare. Jag hann köra en tvätt idag, har kommit på att vi borde tvätta minst en gång i veckan så det slipper bli så himla mycket på samma gång.
Nu är jag rätt så sömnig, det beror nog på att jag är hungrig. Måste laga middag nu, åt bara en macka till frukost-lunch. Det blir ju så när man somnar sent och vaknar sent.
Husmanskost är jag sugen på. Ska googla recept!
 

Godnatt

Ute regnar det och blåser, mitt favvoväder i LA alltså, tro det eller ej. I Sverige uppskattar man ju solen mer, men i LA tar man solen för givet så då uppskattas helt enkelt regnet mer, av mig iaf. LA-bor gillar inte kallt väder och regn så värst mycket faktiskt.
Nu ska jag snart sova, ska bara kolla på netflix.com om dom har några nya filmer som man kan titta på via datorn.
Har precis beställt-hyrt dokumentären The Bridge, ni vet, de hade en kamera uppe vid Golden gate bron och det är så himla många som tar livet av sig där genom att hoppa ifrån bron. Dokumentären har jag hört ska vara väldigt stark.

Godmorgon till er där hemma, godnatt over here.
Puss!


Vill se!

Jag och Brandon har tänkt att gå och se filmen 127 hours på bio denna vecka. Den verkar jättbra! Jag älskar överlevnadsfilmer, så hoppas denna är bra.
Brandons syrra Jaqcui och jag satt idag och pratade om film och vi båda konstaterade att vi absoluut inte hade haft något emot att sitta och se på huvudrollsinnehavaren James Franco i 127 timmar heller för den delen, too bad att dom har klippt filmen kortare än så. James är ju sååå snygg och charmig.

Förresten, angående college jag skulle till idag och registrera mig, blev tyvärr inte idag. Brandons syter Natalie var tvungen att jobba, så vi tar det i början av nästa vecka istället.

Se trailern av 127 hours här!

Conan o'brien's Blimp

I hans nya tvshow CONAN pratar han mycket om sin flygande Blimp som flyger omkring för att göra reklam för honom.
Igår kväll flög hans blimp över våran lägenhet. Jag tog ett kasst foto av det med mobilen.

I dagens program säger han att han skickat sin Blimp till Venice Beach.


Conan! Conan! Conan!


En lite mer tydlig bild tagen från nätet.

Stjärna i fönstret


Godnatt

Nu är klockan över midnatt och jag ska ta ut linserna och borsta tänderna.
Ikväll lagade Brandon mat. Lax med grillade grönsaker och så potatis med vitlök. Det är alltid mycket vitlök när Brandon ska laga mat. Det var gott och skönt att slippa laga mat ibland. Missförstå mig inte, anledning till att jag oftast lagar mat av oss två är för att jag helt enkelt tycker att det är roligt. Brandon tycker också att det är kul med matlagning, men har inget emot att jag lagar om jag själv vill.
Och ja, vi korkade upp rödvinet, det var mycket gott. Ett väldigt lätt rödvin. Scrolla ner så ser ni en bild på vinet i ett tidigare inlägg, dvs igår.

Brandon och Mozart sover redan. Det är jobbigt när nån annan hunnit somna innan en själv för då får man liksom ligga där och försöka bli trött och somna men samtidigt koncentrerar man sig ofrivilligt på den andres djupa andetag/snarkningar. Å andra sidan är det ju samma sak när jag somnar före Brandon haha. Synd att han va först idag, attans!

Mamma, adventsstjärnan är uppe i fönstret nu. Hade ingen krok så det fick bli en spik istället. Visar bild imorgon, det är jättefint!

Imorgon vid halv 2 ska jag med Brandons storasyster till Long Beach city college och försöka anmäla mig till vårterminen, nervöst men jag är ivrig, hm..undra hur ivrig jag kommer känna mig dagen innan första skoldan den 9 januari..

Godnatt!

Det är kallt här också!

Jag sitter och fryser här i vår lägenhet. Brr, jag huttrar och skakar. Och min näsa är som en vattenkran, blir förkyld så fort det är kyligt här. Ni vet, varmt -kall, kallt-varmt är lika med förkylning!
Här i Kalifornien har man ju inte element och sånt, finns ingen direkt isolering i husen. Därför är det riktigt kallt så fort temperaturen sjunker här.
Som idag ligger temperaturen mellan 6-15 grader.
Jag ska snart ta ett varmt bad för att få upp värmen lite. Vi har en slags heater i golvet i vardagsrummet och jag har satt på den och allt, men det kommer ingen varmluft! Jooobiigt. Värt att ha det stora gallret där om det inte ens funkar!



Får snart ta och korka upp rödvinsflaskan haha, det ger iaf värme!

Jobb update

Fick ett samtal från IKEA idag. Nej, jag vet ej ännu om jag får jobbet eller ej.'
De bad mig ge 2 till referenser som de kunde ringa, så jag gav dom min förra arbetskollegas nummer och sen Brandons styvpappas nummer då jag var nanny åt tvillingarna medans jag väntade på mitt Green card.
Dom på IKEA sa att efter de följt upp detta skulle de uppdatera mig hur allt går.
Bara att vänta, helt enkelt. Men hoppet finns ju, varför skulle de bry sig så mycket om all denna info om de inte funderar på att anställa mig liksom`?


Nehä, ingen sen kvällsmat..

Insåg precis att mjölken nästan är slut, så det blir visst inget med varmchoklad och macka. Tusan!

Söndagskväll

Brandon sitter och kollar på en nytt tvprogram om snabba bilar, han har väntat ivrigt på detta program hela veckan, så teven är hans ikväll.
Jag sitter här med min laptop i knät och har surfat runt lite. Har kollat upp lite med ett college här i Long Beach och så. Jag ska förhoppningsvis dit med Brandons storasyster Natalie på tisdag så ska hon hjälpa mig med registreringen och ansökan om financial aid, det är alltså pengar man får och ej behöver betala tillbaka. Fast eftersom jag nu denna vårtermin bara kommer att ta 2 engelskaklasser i veckan täcker pengarna jag har rätt till bara till kostnaden av klasserna. Pluggar man heltid, dvs 12 units i veckan, kan jag få upp till 5500 dollar per termin, fast det är ju inte aktuellt för mig just nu. Jag vill bara ta en semester, dvs en termin, att börja med. Tror vårterminen är mellan januari till slutet av maj. Bra början tycker jag. Sen får vi se. Vi funderar lite på om vi ska flytta till Sverige tidigare än planerat, men det är stora planer så sånt tar tid att besluta sig om. Eller, jag har nu tänkt ett tag att vi borde flytta till Sverige i sommar och bo där ett tag, och sen bestämma oss för vart vi vill bo permanent, men Brandon funderar fortfarande, han är orolig för att det faktum att jag isåfall förlorar mitt green card och måste ansöka om det igen i framtiden isf. Jag känner att det är sånt man får ta helt enkelt. Så inget bestämt ännu, men snart måste vi besluta oss dock.

Känns iaf bra att äntligen ta tag i det där med college. Jag har tidigare känt mig väldigt osäker på allt och ärligt talat vart för feg att börja college här. Konstigt att jag vågat flytta från lilla Skövde till LA men att jag är för feg för college. Men nu får min feghet vara slut. Nu ska jag plugga engelska vårterminen 2011, registreting innan 8 december, så det är bra att jag är pressad för då måste det ju hända. Blir bra för mig att komma in i sociala sammanhang också. Sånt är ju jätteviktigt och jag har känt det flera gånger, men ibland kan feghet, förvirrade tankar och sånt förstöra allt. Men nu sååå!
Min feghet för att ta körkort och våga köra måste bort också! Måste övervinna allt sånt. Jag kan bli så besviken på mig själv när jag är rädd för så mycket, men sen när jag väl klarar det får jag en enorm kick och känner att jag kan göra och lyckas med vad som helst efteråt! Måste bara ta det där första klivet..

Nu ska jag koka ihop lite varmchoklad och äta polarbröd jag köpte på IKEA. Sen kvällsmacka såhär en söndag. Gott gott!
Sedan godnatt för mig, men förmodligen godmorgon för er!







Gardiner och kvällsbelysning


Har fått upp gardinerna i sovrummet idag. Använde bara de vita spetsgardinerna där inne, bestämde mig för att använda de lite mer lilatonade gardinerna i varsdagsrummet då det smälter in lite bättre i de "murriga" färgerna där inne.


Enkel men fin bordslampa som ger ett mjukt ljus. Köpte vi på IKEA för
presentkortet vi har. Samma med gardinerna.


Det ser mycket bättre ut "in real life" än på bild. Svårt att fånga en
mysig känsla på bild som jag mest bara känner när jag står i rummet.






Jag tänkte ju först att jag ville ha färgklickar i rummet. Men sen kom jag
på att det finns olika färger av vit, så det blev faktiskt riktigt bra och
spetsen gör det en mysig och romantisk känsla utan att det blir överdrivet.
Och så kan jag köra på en riktigt stark färg på påslakanet i sängen istället.

"Old Town" Stockholm

Var på en Thrift store idag. Det är alltså en ganska billig secondhand-affär här i USA. Heter det vintage är det dyrt.
Hittade en inramad målning  av Gamla stan i Stockholm där. Roligt va? Inte det första man tänker att man ska hitta på en secondhand-affär i USA. Jag kunde inte låta bli att köpa den. Nu hänger den över soffan.


Old Town.


Jag kollade med förstoringsglas på bilden och en skylt står det "Kurt Svenssons konsthandel".
En annan skylt säger "Konditor".


Hängde även upp en bild jag tog på en staty på Getty Museum här i LA.


Tycker att resultatet blev gulligt.

Jag köpte även en svart väska och en adventsljusstake:


Enkel svart handväska för billig penning.


Jag har mest axelremsväskor så det kan vara kul att variera med en
handväska.


Om en vecka ska jag minsann tända det första ljuset.



En flaska rött

Detta vin fick vi av Brandons mamma igår. Ska tydligen vara mycket god.






Sötnos








Italienskt


Hittade både "myslampa" och gardiner till sovrummet på IKEA idag, visar er när jag fått iordning det lite mera dock, just nu är bara lampan "fixad".

Vid 6tiden kom Brandons familj hit och kollade på vår lägenhet de ej sett tidigare, de tyckte att vi hade det jättefint! Brandons småsyskon Isabella och Joaquin var mycket ivriga och skrek och skrek "B, B, let's go and play in your bedroom, B!!!", de kallar alltså Brandon för B.
Brandons mamma hade med sig 2 flaskor med rött vin, en för oss och en som vi alla delade på, eller ja, isabella och joaquin ville ej ha vin ,ha ha, . Sedan när vinflaskan var tom åkte vi till en italiensk restaurang här i närheten. Det var riktigt mysigt fast maten var bara sådär.
Efteråt åkte de hem. Brandons storasyster Natalie stannade dock lite längre eftersom hon väntade på sin man att sluta jobbet och hämta henne. Vi delade på en halv flaska rött och småpratade lite.

Det blev inget med att gå ut ikväll. Man blir rätt seg av rött vin och mycket mat. Och inga pengar.

Mysig dag iaf! Hörs imorgon!
Puss och Kram


Brandon var mycket poppis ikväll. Här leker han med sina syskon medans vi väntar på bord på restaurangen.


Suddigt men gulligt kort på dom.


Titta på menyn.


Brandons mamma Patty och styvpappa Joel.

Regn


Idag regnar det minsann. Regniga dagar i LA är mina absoluta favoriter!
Lite småsaker händer idag. Jag och Brandon ska till IKEA i Carson för att ge det ett nytt försök att hitta gardiner till sovrummet. Det är nämligen extrem insyn på kvällen då det är mörkt ute och om lampan är tänd i sovrummet. Också känns det lite freaky att om någon vill kan dom stå i fönstret och titta in när vi sover. Nackdel med att bo på första våning alltså.
Ska också se om vi kan hitta en liten lampa till sovrummet, för vi har bara taklampan nu, så lite "kvällsbelysning" vore fint. Tuur att vi fick presentkort på IKEA alltså. Dessvärre gäller ej presentkortet på Swedish market, sjukt dumt, vi som ville köpa godis och tunnbröd och sånt haha!

Sedan i eftermiddag har vi bjudit över Brandons familj att se vår lägenhet, dom har ej sett den ännu! Sjukt att vi bott här i nästan 2 månader redan och dom inte hälsat på ännu. Jag sa till Brandons mamma att dom måste passa på att komma denna helg för att jag precis städat, för sen blir allt skitigt igen så snabbt.
Önskar att min familj kunde komma och hälsa på i vår lägenhet också.

Efter att de sett vårat ställe sa dom att vi alla kanske kunde åka till nåt ställe i Long Beach och äta tidig middag. Även fast jag vet att de har råd att bjuda alla oså, får jag ibland dåligt samvete att man aldrig kan bjuda tillbaka riktigt...men men, nåndag kan vi väl det.

Ikväll har vi pratat om att kanke gå ut nånstans. Hoppas bara det är gratis inträde och svinbilliga drinkar isf, jag har iaf inte råd att gå ut egentligen, men vi får väl se. Om vi kan hitta nåt ställe med gratis inträde och live music kanske inte ens nån drink behövs. Eller jo, en kanske.
Får väl se.


Regn regn regn. Tog bilden genom den lilla kikluckan på dörren vi har.


Godmorgon!

Sitter och dricker kaffe i morgonrock.
Igår kväll åkte vi till Manhattan Beach för Brandons familj skulle ut och äta på nån fiskrestaurang där.
Gratis middag? Vi drog dit direkt haha. Äsch, vi hade tänkt åka och hälsa på dom ändå i Redondo Beach.
Det var jättegott. Jag åt lax. Mumma!
Det var en del "jippon" för barn runt om det stället, tydligen ett stort shoppincenter-område och de hade haft en massa reklam för just det området hela veckan, fastän inget var nyöppnat.
Brandons småsyskon ville ta kort med tomten, eller ja "Santa". Men kön var för lång, så de vart lite besvikna.
Jag sa till Brandons mamma att nån av dom kunde klä ut sig till tomte så kunde jag ordna en liten julig fotostudio i deras hus nåndag och fota, men tror att fotas tillsammans med tomten på ett shoppingcenter är mer populärt för dom haha. Jag föröker vara ekonomisk haha.
Åkte hem till deras hus och hjälpte till att natta småbarnen.
Sedan bilade jag och Brandon hem till Long Beach igen. Vi ble fast tittande på en barnfilm som heter Cat in the hat, tydligen något alla växt upp med här i USA, är det något som vi hade hade i Sverige?
Det var iaf en rolig film med Mike Myers som själva katten då. Det var en "remake" av den filmen, för den går långt bak till typ, ja brandon pratade om 70-80talet. Jag hade bara hört om den för jag läs boken till hans småsyskon.
Barnfilmer är mycket roliga för det är en massa vuxenskämt i dom.
Vi såg även en reklam för en ny barnfilm som går upp på bio här i USA i december, nämligen Yogi Bear. Tydligen något Brandon växte upp med och han blev mycket ivrig om denna film , så vi ska dra med hans småsyskon på den bion bara för att Brandon vill se den, men vill ha sina småsyskon som sköld haha.







Jobb update


Pratade med managern på IKEA. Han sa att de fortfarande hade några få intervjuer kvar att göra, men att jag får reda på vad som gäller innan onsdag nästa vecka.
Jobbigt att behöva vänta på svar!! Men men åtminston vet jag nu en dag jag får svar iaf.
Hoppet är fortfarande uppe alltså.


Mer fint än vardag

Kollade nyss i min garderob och insåg att jag har mer finklänningar än vardagskläder. Jooobbigt.






Godnatt!

Sitter och kollar på Conan på teve. Brandon är på bilmöte, dvs, ett stort gäng med VW och Audi-bil-tokiga karlar möts på nån parkeringsplats och snackar bilar, jämför och sånt där, Brandon är alltid så lycklig när han går på sånt. Sitter och småfnissar då jag tänker på det.

Jag har ätit alldeles för många kanelbullar idag, så nu vill jag inte ha det på länge haha.
Tror helt seriöst att jag har skapat mig ett sockerberoende, för VARJE kväll äter jag sötsaker. Icke bra. Icke bra!
Jag måste gå och köpa mina favoritfrukter, typ vindruvor och vattenmelon, som jag kan ha hemma och äta då sötsuget kommer på kvällen.

Imorgon kommer Brandons lillasyster Jacqui hem från San Francisco och stannar över Thanksgiving som är nästa vecka, bara en massa mat och mat och mat. Jag siktar in mig på pumpkin pie , ooops, mera socker!
Brandons storasyster Natalie pratade om att vi alla borde gå ut här i Long Beach på lördag, låter kul, om dom bjussar på några drinkar haha! Men det är ju så. Enda anledningen till att jag är "fast" här i lägenheten är för att jag inte har råd att gå ut och göra nåt kul!
Syyynd att Brandon inte jobbar i musikstudion i Hollywood längre, han fick gå på en hel del konserter gratis med Vip och hela köret. Men Brandon tröttnade på hur allt handlade om reklam och pengar hela tiden och att nån känd artist kom in i studion och sjöng en låt fast i typ 30 olika tagningar, sen fick Brandon sitta och klippa ihop det hela till en låt. Ja typ så, han tröttnade. Men jag hade inte haft något emot en fot in i musiklivet här i LA och gratiskonserter...å andra sidan är det ju bra att Brandon kan fixa bilar om något går sönder..oh visst ja, jag kör ju inte haha.

Oppis, vimsigt inlägg- Jag är trött. Godnatt.

Imorgon fredag

Jag har försökt få tag på den där managern på IKEA ett tag nu, men så pratade jag med en annan som jobbar där och då sa dom att managern inte vart inne på hela dagen, men att jag kunde testa ringa imorgon efter klockan 2.
Urrhhg va jobbigt att behöva vänta på svar och sånt. Jaja, får väl testa och ringa efter 2 imorgon helt enkelt.
Men om jag inte hör något imorgon, då antar jag väl att jag ej får jobbet? Vill iaf gärna veta innan helgen, det är liksom svårt att slappna av när man väntar på information.
Plus att jag vill veta om jag måste ändra flygdatum eller ej.


Bullbak!

Gissa vem som sitter och äter nybakade bullar med ett glas mjölk? Moi! Mmm, det är lyx att göra det här i LA ska jag säga er.

Dom blev absolut inte lika goda som mammas, men med tanke på att jag inte bakat kanelbullar på över 5 år är jag ganska nöjd ändå!


Mycket på gång i litet kök.


Färdigjäst.


Tack vare denna behövdes det
bara jäsas i totalt 15 minuter.


Då jag hade skärbrädan utrullad var det minsann tight att ta sig runt i köket, speciellt
då ugnen var på och handtaget på ugnen blir jättevarm så jag höll på att bränna rumpan
ett flertal gånger.


Dags att skära till bullarna! Ser ut som en kebabrulle, åh vad jag saknar svensk kebabrulle!


Dags att slängas in i ugnen!


MUMS!

Kanelbullar!

Degen är på jäsning. Jag hittade en påse jag köpte i våras i Sverige som heter "Jäsblanding", så den blandar man med mjöljet och sen resten av ingredienserna och så behövs inte förjäsning, utan bara den "sista" jäsningen i 15 minuter är allt som behövs innan man kan rulla degen till bullar. Nångång ska jag dock testa den där torrjästen..haha.

Usch va bulldegen är klibbig förresten.

Hey

Vet fortfarande inget om jobbet. Lovar att uppdatera er så fort jag vet.
Jag tänkte på en sak, om jag nu ej får jobbet och då åker hem över jul, jag har ingen resväska! Min stora väska jag hade gick sönder. Så, därför är det extra viktigt att IKEA berättar för mig NU om jag får jobbet eller ej, det är faktiskt en del att fixa innan sverige isf, det är ju nästan bara 3 veckor kvar tills flyget går.

Ärligt talat? Att landa i Göteborg den 13 december eftermiddagen på Lucia och kanske kräva av mamma innan att jag vill ha nybakta lussekatter på kvällen lockar rätt så mycket! Inget slår svensk jul och dagarna innan. Hur mycket julkänsla får man här liksom när solen skiner och palmerna svajar? Tomtar åker runt på sina motorcyklar till ett shoppingcenter för att prata med barnen. Okej, det finns en sak här i Kalifornien som ger en mysig julstämning , det är julskyltningen i alla shoppingcenter här med en massa amerikansk julmusik och carol. Annars, nja..

Mitt jobb med att få en solkysst-bränna går inte så bra. Det var liksom riktigt varmt i 3 dagar och har inte vart det sen dess, nu är det kyligare och i helgen ska det nog bli regn. Tyypiskt.

Jag funderar på att baka kanelbullar nu. Fast jag är sååå dålig på att lyckas med torrjästen här. Degen jäser liksom inte riktigt. Men jag ska banne mig ge det ett nytt försök nu. Synd bara om det misslyckas att ha slösat på alla ingredienser...men åh va gott med en kanelbulle och ett glas mjölk ikväll...hm...


Filmer jag sett det senaste..

Har inte haft några direkta filmtips det senaste eftersom jag faktiskt inte vart tillräckligt imponerad eller berörd av några av dom jag sett.

Men dessa har jag iaf sett:


Get him to the Greek.
Ännu en såndär överdriven crazy film med samma skådespelare. Den var rolig en söndagkväll då jag var övertrött och skrattade åt det mesta. Vissa skämt i filmen skrattade jag åt på riktigt för att det var kul, vissa grejer skrattade jag åt fast jag inte menade att skratta, bara att det var så fånigt överdrivet så jag skrattade åt själva grejen. Sedan så skrattade jag lite för att de andra skrattade, skratt smittar av sig.
Det känns ok att spendera en tjuga att hyra den.


Red.
Vi fick två biobiljetter förra julen och jag hittade dom en lördag bakom en hylla. Då bestämde vi oss för att gå på bio
den kvällen. Vid den tidpunkten på kvällen när vi kom fram till bion fanns två filmer att välja mellan, Jackass the movie i 3D
eller RED. Det var en evighetskö till Jackass, ingen kö till RED, så vi valde att titta på RED.
Den var bara ok. Vääääldigt förutsägbar, som ni kanske kan se på trailern. Ungefär, de har tagit alla de där populära skådespelarna som har börjat bli lite äldre och som inte får lika många filmroller som de brukade förut, så självklart tackar de ja, och så försöker de göra en rolig actionkomedi på det. Som sagt, filmen var faktiskt OK, men jag är glad att vi fått biobiljetterna gratis, för jag hade ej betalat att se den på bio. Däremot att hyra den vore helt okej.


Grown Ups.
Nja, alltså. Den filmen kändes lång fastän den var normallång. Det kan ju bara betyda en sak, långtråkig typ.
Vi hyrde den. ALLT dom sa i filmen var skämt. De mesta av skämten var inte ens speciellt roliga. Jag skrattade nog åt
6 skämt i hela filmen, kom då ihåg att det var skämt nonstop.
Steve Buscemi hade en liten roll i filmen, han är rolig.

Hello

Har städat och framförallt tvättat precis hela dagen. Så är ganska trött i kroppen nu.
Brandon kom hem ifrån jobbet med en pizza som vi nu har slurpat i oss. Ohh min mage...jag åt alldels för mycket och snabbt!

Har inte hört något ifrån IKEA idag. Jag testade att ringa men det gick till telefonsvarare, så jag lämnade ett meddelande. Vi får väl se imorgon.
Även om det vore skönt ekonomiskt att få detta jobb nu, skulle jag inte deppa ihop helt om jag inte fick jobbet för då åker jag hem över jul. Så hur det än blir, kommer något bra ut ur det hela.

Hörs imorgon!

Tillbaka

Nu är vi hemma från IKEA igen. Mätta blev vi, men också lite besvikna. Presentkortet vi hade gällde ej i restaurangen, så där står vi med varsin köttbulletallrik, en chockladtårtebit vi ska dela och så hade Brandon brassat på att ha en pepsi till detta. Sluta med att jag fick betala med mitt svenska kreditkort. Tur att köttbulletallrikarna var så billiga, så alltihopa slutade på totalt 10 dollar. Men det är surt ändå, när vi hade tänkt använda presentkortet och spara pengar. Hittade iaf söta dricksglas, dom är lite annorlunda eftersom dom är ganska höga. Sedan så köpte vi glödlampor och batterier. Och två kökshanddukar och en kökspapper hållare i rött plast för 99 cent. Fast vi betalade ju med presentkortet så det kostade oss inget.
Sedan hade jag tänkt köpa en marabouchokladkaka (mitt nyttiga liv går icke bra...) och så hade jag lovat Brandons mamma att köpa en påse med frysa köttbullar åt henne, men då tar de ej emot presentkortet i Swedish market heller, detta var 5 minuter innan de stängde, så orkade ej tjaffsa då hon i kassan såg så trött ut och helst ville sluta jobbet och gå hem. Men jag tror faktiskt att man kan ta varorna från Swedish market och betala för det inne i själva "ikea-affären", ska iaf testa det nästa gång, för de har ju endel matprodukter precis vid kassan där med.

Hur som haver...jag är själv ikväll. Brandon och sin vän Dan drog till några killar som precis flyttat in i ett litet hus de ska hyra i ett år här i Long Beach. Verkade vara en såndär "karl'-kväll" då de drog med sig ett 6 pack med öl innan de gick, så jag och Mozart har det nog mysigare här hemma. Maraboun chokladen hade ju dock suttit fint nu alltså, skit skit skit!


6pack-glas för 5 dollar. Dom är söta, tycker jag.



Jag vill ha mat!

Medans jag väntar och är megahungrig kan jag visa min lunch jag åt idag. Har tipsat om detta förut men bra saker ska man påmina om!
Pizza på pitabröd alltså.

Hawaiipizza, min favvo!

Lägg några matskedar tomatsås eller tomatkross på ett pitabröd.
Skiva småbitar av skinka och lägg på och över det ananasbitar.
Strö sedan riven ost över och pang in i ugnen i typ 10 minuter.
Till det hade jag salladsspenat med hallon-valnöts-dressing, det är såå gott!


Waiting...

Jag sitter och väntar på att Brandon ska komma hem. Vi ska nämligen åka till IKEA i Orange County och äta deras "Specials" på tisdagar, nämligen köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt för bara 2.49 dollars! Billigt och bra. Vi har ju ett presentkort där och vi har glömt att lägga kyckling eller köttfärs på tining för middag ikväll, så vi kände att vi lika gärna kunde äta kvällsmat där då. Jag ska även kika på dricksglas. Vi har bara 2 hela dricksglas just nu, om man inte räknar med våra vin och ölglas.


Här sitter jag och väntar och väntar...


Det är booooring att vänta på folk. I USA måste man typ vänta på alla,
för de flesta här har inte fattat poängen med att ha en bestämd tid att ses,
verkar som att det bara är vi svenskar som hajjat liksom. Daaah
.

Min mobil funkar ej...Update : Nu funkar den!

Det är så himla himla dumt. Jag har ju skrivit förut om hur Brandons gamla chef betedde sig för jäkligt och därför ville Brandon ej jobba för honom mera. Men vi har ju haft våra mobiler via den bilshopen och nu, eftersom den personen inte ens pratar med Brandon fastän han försökt snacka med honom, fortsätter Brandons gamla chef att ignorera honom, har vi ej kunnat prata med honom om hur vi ska göra med våra mobiler. Vi har försökt ge mobilpengarna till honom och allt. Men nepp, han bara fortsatte att ignorera och det fanns inget vi kunde göra. Nu idag funkar ej mobilerna, ingen internet service och sms och telefonsamtal går ej fram. Det är såå himla himla opassande eftersom det är nu i dagarna jag ska få ett telefonsamtal från IKEA om jag får jobbet eller ej. FAN!
Och nu kan jag inte ens ringa Brandon och höra vad vi ska göra, eftersom ingen av våra mobiler funkar just nu.
Tur att jag åtminstone har ett telefonnummer till IKEA jag kan ringa imorgon och höra om hur jobb-anställningarna går. Däremot tänk om managern ringt min mobil idag och lämnat ett meddelande och så ringer jag imorgon helt ovetande, det vore ganska pinsamt.

Ingen bra dag det här pga detta.

Jag gick till 2nd street iaf och fick "sålt" lite kläder, jag valde dock store credit istället för cash eftersom man får mer värde på det sättet. Men det var mycket av mina kläder de ej kunde köpa eftersom de var "för somriga". Jag fattar inte, inga av dom kläderna hade typiska sommarfärger eller nåt. Bland annat den svartvit-rutiga klänningen var tydligen för somrig. Haha, fattar inget. Hur kan sånt vara för somrigt i en stad som har 20 grader varmt på vintern?
Jaja, fick en store credit på 23 dollar, hittade dock inget jag ville köpa idag, så nu har jag total store på typ 68 dollar, ni vet förra gången fick jag på cirka 45 dollar, yay!

Oj, nu ringde Brandon. Hans mobil verkar funka. Jag ska testa att stänga av min ett tag och se om en liten stund om den kanske funkar då.
Update: Okej nu fick jag email till mobilen så internetkopplingen verkar funka. Sköönt. Då borde ju också folk kunna ringa mig. YES! Måste dock verkligen lösa hela den här härvan med våra mobiler.

Nu ska jag äta lunch. Jag har lagat hawaiipizza på pitabröd, mumsimums!




Godmorgon Godmorgon!

Jag hade tänkt gå ner till stranden idag och sola lite, men just nu är det bara 14 grader ute och det kommer max blir 20 grader idag. Känns inte som att det är tillräckligt varmt för att ligga vid havet då vindarna är kyliga.
Nu har jag iaf packat ihop lite kläder jag ska ta med till en Secondhand-affär på 2nd street och se om jag kan få lite Store Credit där mot kläderna jag tar med. Sist fick jag 45 dollar i store credit, förhoppnbingsvis kan jag iaf få lite idag, tror dock inte att jag kommer att få lika mycket idag då jag inte har lika mycket kläder att ta med denna gång, men lite iaf, hoppas!
Jag tar alltså med kläder-jackor dit som jag inte använder eller som jag växt ur liksom. Jag har en svartvit-rutig klänning från H&M som jag tyckte var jättefin då jag köpte den, men jag har nog bara sammanlagt använt den 3 eller 4 gånger under alla dessa år, så ja, det är svårt att göra sig av med kläder man har låtit hänga där i garderoben bara för att man tycker det är fint, men använder man det ej varför behålla? Speciellt om man kan få något för det.

Däremot önskar jag att man kunde göra samma sak med typ de stora kedjorna som H&M och Forever21, för igår kväll satt jag och tittade på deras hemsidor online och de hade såååå mycket fina kläder och skor och smycken. Jag saknar att kunna shoppa. Åh vad jag saknar det. Sist jag hade en rejäl shoppingrunda var i Sverige i maj.
Men men, nu ska jag försöka öka på min store credit på secondhandaffären iaf, kanske de har nåt fint också?


Kolla vilken fin klänning som fanns på hm.se!



Godnatt

Klockan är över midnatt och jag sitter och gäspar i soffan. Har precis tittat på Conan's nya tvshow. Han är för rolig. Ska försöka få biljetter till tvshow-inspelningen igen, det var grymt roligt sist vi såg han live.
Måndag är "teve-kväll" för mig då det är alla de där roliga tvprogramen på History Channel.

Nej nu ska jag borsta gaddarna och sen sova.




Pics from my BlackBerry

I lördags:


En orädd geting på balkongen hos Brandons mamma.






Man kan se solnedgången från övervåningen hos Brandons familj.
Redondo Beach.

I Söndags:


Trappa ner till Redondo Beach.




Det var rejäla vågor.


Tydligen bra "surf-morgon".


Bygga sandslott.


Joaquin!


Brandon,


Havet glänste så fint.


På mexikansk restaurang.


Margaritas!



Symaskin

Nya kameror, laptops, ipods i all ära, men skulle jag spara ihop till något stort och dyrt nu så skulle det vara en symaskin. Fick ett sånt himla sug efter att sitta och sy och göra om eller laga kläder, ja helt enkelt sy om saker man redan har till nya saker. Och köpa fina tyger i affärer eller på loppis. Göra personliga julklappar.
I väntan på att få svar om jag får jobbet jag sökt eller ej har jag så mycket tid på mina händer så därför sitter jag här med en skalle där kreativiteten bubblar över. En symaskin hade vart roligt att få ha.

Fast jo, också en laptop med grymma porgram för fotoredigering vore trevligt att ha också. Och en grym kamera med. Jag bara vill ha och vill ha!


En liten update

I lördags åkte vi till Brandons familj på eftermiddagen och bara umgicks helt enkelt. De grillade stek och kyckling och hade pumpkin pie till efterätt, mums!
Sedan när vi precis nattat Brandons småsyskon frågar hans styvpappa och mamma om vi skukke kunna tänka oss att vara barnvakt i 2 timmar så de kunde gå på bio, så det var ok för oss. Därav kom vi hem sent igårkväll och vaknade sent idag söndag
Vi spenderade faktiskt hela söndagen i Redondo Beach igen, med Brandons familj. Först mötte vi dom på stranden, byggde lite sandslott och sprang och lekte med barnen vid havet.
Sedan åkte vi till en mexikansk restaurang och åt god mat, chips och salsa och en margaritadrink till det, gött att bli bjuden haha.
Söndag är en typisk dag för Brandons familj att åka till hans mormor och morfar i Silverlake, så vi åkte också dit. Umgicks lite med hans släkt och så.
Nu är vi hemma i Long Beach igen. Vi ska poppa popcorn, äta godis och så har vi hyrt film. Från och med imorgon ska jag vara lite mer nyttig, har verkligen slarvat, oså ska jag äta vad jag vill på helgerna, så länge jag äter hälsosamt på veckodagarna. Jag har nog blivit sockerberoende den senaste tiden, så därför känns det ganska viktigt.
Tog lite bilder med mobilen idag, men lägger upp dom här imorgon bitti istället.

Lite annat nytt då? Hm, jo jag skrev ett inlägg häromdagen som jag sedan tog bort, det handlade om att Brandons familj skulle iväg över jul oså. De hade skrivit fel datum i smset, alltså att de skulle iväg på själva julafton, men det visade sig att de skulle iväg i mellandagarna, fast de vet inte om de ska åka längre, var tydligen inget direkt bestämt.

Igår fick jag en adventschokladkalender av Brandons mamma, hon kom ihåg förra julen då jag sprang runt och letade efter en innan 1 december, nu har dom dock börjat sälja dom i affärerna mer och mer, så det var gulligt av henne. Men jag skulle fortfarande gärna vilja ha en svensk adventskalender till min födelsedag ändå, chokladen är godare.
Brandons mamma och styvpappa gav oss också ett presentkort på IKEA på 150 dollar, helt utan orsak. Jättesnällt av dom.

En annan rolig sak är att Brandons lillasyster Jacqui ska flytta från Frisco till Long Beach i december, eftersom hon ska gå i skola här. Roligt roligt, vi kommer bra överrens, hon är ett år äldre än mig.


Hörs imorgon!

Hemmagjord pyttipanna

Det har jag lagat ikväll. Fick ett såntdär sug efter någon slags svensk mat och eftersom de varken säljer Felix eller Findus pyttipanna i frysdisken här, fick jag göra det själv helt enkelt.
Fast jag körde på korv istället för köttbitar.
Till det stekt ägg och rödbetor.
Denna middag är enligt Brandon typisk amerikansk frukost, ibland har vi minsann våra kulturkrockar!


Finhacka potatis, lök och röd paprika. Sedan skiva korven eller vad det nu än är ni vill använda.
Salta, peppra och så lite olivolja på potatisen. Sedan pang in i ugnen i kanske 15 minuter.


Klart!
Jättebra budgetmat med eftersom ingredienserna är så billiga och så kan man man lägga det i
portionspåsar och frysa in.




Jag radfragade Brandon om det var tillrackligt varmt for att ga ner till stranden nu. Hm...har sitter jag pa stranden insmorjd med solskyddsfaktor, shorts och linne och bikini under. Jag smafryser...solen haller pa att ga sin vag ner mot horisonten.


Stranden

Det är tydligen tillräckligt varmt för stranden idag, så jag ska traska dit nu, även fast klockan snart är halv tre redan, hinner väl ligga där i en timme iaf. När solen går ner blir det riktigt riktigt kyligt här. Brr.

.

.


Dollarn

Förresten, dollarn har gått upp igen, nu är den på typ 6.84 kr, för en vecka sen var den nere på typ 6.53kr. Jobbigt att min "svenska ekonomi" på kontot varierar i värde hela tiden!

Lazy

USCH va lat jag har vart idag. Somnade sent så jag vaknade sent. Åt frukost läänge. Tittade på förra veckans Skavlan på Svtplay. Och nu är klockan redan 13.00.
Det är "bara" 21 grader ute så inte riktigt ligga på stranden väder-trust me, havsvindarna är kalla, så för att kunna uppskatta det ska det helst vara mycket varmt och soligt så att det kombinerar varann bra.
Det ska dock blir varmare till helgen och början av nästa vecka.

Jag ska laga lunch nu och samla krafterna och släpa mig ut genom ytterdörren och ta en liten promenad iaf.
Ikväll ska vi nog åka till Brandons familj och hälsa på i Redondo Beach, kanske kan tajma in att komma dit vid deras middagtid, hehe.


Storstädning

Idag har jag typ storstädat.
Sorterat köksluckorna, tvättat badrummet-iaf handfat och sånt och dammsugit. Och dammsugit och dammat av i sovrummet, dammsugit hallen, städat upp lite och dammsugit vardagsrummet inkluderat "Mozarts badrum", vi har alltså hans kattlåda i en garderob där vi också har våran städskrubb. Men framför allt, idag har jag skurat köksgolvet, för hand. Ja, jag satt på mina knän och skrubbade. Jag kom på att det är så himla mycket mer effektivt speciellt då köket är såpass litet. Gu va rent köksgolvet är nu. Jag gjorde en stor scen av när jag skulle visa Brandon "mitt verk". Jag sa om och om igen "It's shining, shiiiiining". Brandon verkade iaf lite impad.


Haha, det ser jättestökigt ut i köksluckorna, men det äääär faktiskt
organiserat i perfekt ordning, tror det eller ej.


Guuuu vilket rent köksgolv.


Ett dammsugsrent vardagsrum. Soffan är den från Second hand-affären
för billig peng. Jag gillar den vinröda färgen, men de gula fransarna på
de stora kuddorna är riktigt fula, faast, riktigt fula saker kan ibland vara
så fula att det liksom blir ganska snyggt.
Mozart är med på ett hörn också.

Mätta och glada

Nu har vi kommit hem ifrån IKEA. Och ja, det var mycket större än IKEA i Carson. Herregud, varför har det tagit mig 2 år att inse att det fanns större IKEA i LA liksom?
Inte för att deras restaurang är något jämfört med Svenska IKEA-restauranger, däremot var det rena rama himmelrikey jämfört med den i Carson.
Brandon åt nån kyckling med ris och grönsaker-variant, jag åt kycklingfile med pasta i örtsås. Jag som hade tänkt beställa deras lax, men vi var för sent ute. Attans. Sedan så delade vi på en dajmtårte-bit. Mums!
Ni kanske tycker att jag låter jättefånig över att vara så glad med att åka och äta på IKEA, men vänta ni bara tills ni är utomlands i flera år, då tycker man allt som har förknippelse med sitt hemland är ljuvligt.
"The IKEA swedish market" var något större än den i Carson. Fanns allt endel saker som dom ej har där.
Det fanns t.ex svensk baksirap. köpte ej det idag dock, det fanns pepparkaksdeg, det fanns en påse med frysta kanelbullar, det fanns chokladkalender, det fanns lite olika brödmixar osv osv.
Jag köpte idag endast pärlsocker, vaniljsåsmix och en brödmix.
Men BRA att veta om detta ställe, inte såå mycket längre än den vi annars brukar åka till.


Det är komiskt, för jag pratade med mamma på Skype idag och då sa jag till henne att
hon gärna får skicka mig pärlsocker, men nu behövs ju inte det längre!

 
Kolla va roligt. På baksidan av pärlsocker-paketet står det recept på
kanelbullar på engelska. På brödmixens baksida står det hur man ska göra
på svenska. Stackars amerikanerna som köper den brödmixen och sedan fattar
nada om hur man ska baka själva brödet. Tokigt värre!

Nu ska jag och Brandon aka och ata kvallsmat pa Ikea i Costa Mesa. Jag har stadat hela dagen och ar helt slut. slangde pa mig den nya skjortan for att kompensera att jag inte orkade fixa till mig annars. Tack mamma igen, skjortan ar raddare i noden!


Svensk mat , kind-of+ish

Vet ni vad, det är bara IKEA i Carson som ej har själva IKEA-restaurangen. Alla andra IKEA i LA har det. Närmsta är i Costa Mesa, i Orange County. Jag vill dit nu och typ äta nån svensk slags lunch, de har även räksmörgås för 3 dollar. Jag försöker övertala Brandon att åka dit och äta lunch idag, det skulle pigga upp mig lite, tänk att sådana smågrejer kan hjälpe en så mycket då man längtar hem. Plus att jag har en misstanke om att deras Swedish market är lite större också...åh.
Komiskt att jag typ är 2 år sen att ta reda på detta med.

Mozart


Det känns som att vår katt Mozart kommer närme oss för varje dag som går. Eller kanske månad. Han har inget emot att ligga i soffan bredvid mig när jag sitter här. Förut gjorde han aldrig sånt.
Han vill fortfarande inte sitta i knät eller bli hålld däremot, där går gränsen för honom.


Han kan ligga sådär konstigt jättelänge, usch det ser så obekvämt ut!


Han ser så söt ut när man tittar på honom uppifrån när han ligger
sådär konstigt.


Du är så söt!

Nostalgi

Idag åt jag mannagrynsgröt till frukost som mamma skickat. Det var min favorit när jag var yngre. Fortfarande lika gott :)
Dom har en liknande variant här, kallas Grits, men det är ändå inte samma sak, tycker jag.

Jag åt det med lingonsylt från IKEA så att det skulle kännas ännu mera
svenskt.




Känner mig tom nu

Jag känner mig så tom nu. Nu finns det liksom inget mer jag kan göra än att vänta på svar angående jobbet på IKEA. Kvinnan som intervjuade mig visade inga direkta känslor så jag har ingen direkt aning om intervjun gick bra eller dåligt. Hon frågade massor av frågor och många av dom liknade varann jättemycket så det kändes svårt att variera svaren.
Sedan så pratade hon om tider och sånt. Jobbet jag sökt är enligt dom ett heltidsjobb vilket betyder minst 20 timmar och max 31 timmar per vecka. Hon frågade om jag också skulle kunna tänka mig ett deltidsjobb, vilket är 12-20 timmar per vecka. Jag sa att jag behöver så många timmar som möjligt, men ett jobb är ett jobb, så ja.
Men ärligt talat, till och med heltidsjobbet är bara precis tillräckligt med timmar för att klara av att betala hyran. Hon nämnde nämligen lite om lönen. Tror den ligger på typ 9 dollar i timmen eller nåt, sjuukt dåligt. Jag menar, det är ungefär 55 kronor. Jag fattar inte att USA kan ha så dåliga timlöner på så många ställen. Jag menar, på motellet jag jobbade hade dom iaf en orsak till det, dvs att det var ett litet familjeägt företag och de hade inte råd att betala mera än så, men IKEA som är ett världsstort företag, visst tusan borde de ha råd med högre löner?
Jaja. Jag vet ju inte ens om jag får jobbet eller ej. Har jag tur ringer de om en vecka och berättar. Hon sa att om jag inte hört nåt inom en vecka, ska jag ringa och fråga helt enkelt. 

Jag vet inte vad jag ska göra under tiden. Borde jag gå ut och lämna mitt cv överallt igen, dvs alla ställen jag redan gjort det på? Finns inget kvar, känns som att jag vart överallt. Eller ska jag sitta i en vecka och hoppas på ett samtal nästa onsdag från IKEA?
Vad ska jag göra om jag inte får jobbet på IKEA? Jag har ingen mer energi. Jag är helt tom. Jag orkar inte mer. Och jag börjar känna mig sådär stressad igen. Kanske jag bara borde åka hem över jul om jag ej får IKEAjobbet?? Men då kommer jag känna paniken för när jag kommer tillbaka till LA efter jul, att jag måste börja om helt och hållet från början. Inte ha nån inkom. Inga pengar-ingen direkt frihet. Usch, jag får panik bara jag tänker på det. När man är utan jobb och inkom, inser man verkligen hur viktigt pengar är i ens liv och då menar jag inte att vara rik eller nåt, men liksom, pengar som man ändå kan röra sig på.


Intervjun klar. Hon hade ett rejalt poker face sa jag har ingen aning om det gick bra eller daligt. Det kandes mkt battre efter forsta intervjun...hon sa att man far veta inom en vecka eller sa, annars kan jag ringa och se sjalv...


Wish me luck!


Nu ska jag iväg på jobbintervju nummer 2 på IKEA.
Ibland för att reta Brandon brukar jag säga till honom "Hold your thumbs for me!" och så ska han alltid rätta mig med cross your fingers Anna!! Men nu för tiden brukar Brandon dra till med ett " I will hold my thumbs for you baby!". Så, nu får ni också antingen krossa fingrarna eller hålla era tummar för mig.


Jag fryser!

Brr, det är såå kallt här ikväll. Kanske inte lika kallt som hemma hos er, men för att ena dagen ha sol och 30 grader och nästa dag ha kalla vindar och råkall kyla, då är det jättejobbigt för man blir förkyld hela tiden.
Kom nyss hem, har stått utanför en affär en liten bra bit iväg från vår bostad. Brandon skulle ha hämtat mig därifrån, men han missuppfattade det hela och trodde att jag var i downtown long beach medans jag var på ett helt annat ställe. Och hans mobil krånglar dessutom. Så ja, jag stod ute och väntade i nästan en timme sedan tog jag bussen hem. Nu är jag lite småsur på Brandon. 

Nu måste jag få upp värmen rejält! Vill ju inte sitta och snora på jobbintervjun imorgon.


Godmorgon!

Jobbintervjun är imorgon klockan 12.30 istället. De hade förvarnat mig i lördags att datumet kanske skulle ändras, så att de isf skulle ringa mig på tisdag morgon, dvs idag. Så det har de gjort nu.
Jag hade tyckt att det vore skönt att ha det gjort idag, men men.
Har intervjun med någon som heter Liberty, typ. Är det ett tjej eller killnamn? Tjej va?


Världens skönaste byxor

Köpte svarta byxor på Target häromdagen, har nämligen letat efter de perfekta svarta byxorna eller jeansen hela sommaren och hösten. Kunde inte låta bli att köpa dom nu när jag väl hittade de perfekt!
Att dom dessutom bara kostade 150 kronor gjorde det lite lättare att köpa dom utan att ha alltför dåligt samvete.
Dom är lika sköna som mjukisbyxor, men ser ut som ett par figursydda byxor. Skitbra! Ska ha dom på jobbintervjun imorgon. Förresten Mamma, kolla skjortan passar!



TACK MAMMA!

Idag bankade brevbäraren på dörren med ett brev från mamma! Tror kuvertet var för stort för brevluckan vi har på gården.
Åh va glad jag blev! och Brandon blev såklart överlycklig för påsen med mormors löständer-godiset, hans favorit bland svenskt godis. Jag mmsade Brandon en bild på påsen och skrev att han måste skynda sig hem annars äter jag upp det.
Förresten mamma, tuur att du hade en påse kring mannagryn-pulvret, boxen hade hål på sidan av botten och luckan man öppar paketet med hade öppnats haha. Man gött ska det bli med mannagrynsgröt! Min favvo!


En nackdel med dessa kuvert dock är att fodringen i kuvertert ramlar ut
på golvet när jag är för ivirg med att öppna det. Klant-Anna.


Nu vet ni vad jag ska spendera eftermiddagen med iaf...
tidningar och choklad!


Tack mamma! Tycker om skjort-blusen jättemycket!


Green


Nån av dom kanske?


1.


2.


3.


4.


5.


6.

Inspiration och råd tack, målarfärg!

Jag och Brandon har börjat fundera på att måla om sovrummet, det är nämligen så himla vitt och tråkigt, nästan så att det är grått liksom.
Känns som att i sovrummet har vi liksom bara placerat de möbler som vi inte vet vart annars de skulle kunna stå, att det är en konstig mix och jag tror att den konstiga mixen skulle kunna göra sig fint, om bara själva rummet hade lite mer karaktär och en rejäl färgklick, eller bara nån snäll mjuk färg på väggarna.
Managern för lägenhetsbyggnaden sa när vi flyttade in att vi får måla och göra vad vi vill för att trivas. Vardagsrummet vill vi behålla vitt och fräsht eftersom det passar så bra till trägolv.
Men sovrummet med heltäckningsmatta är bara trist rakt igenom. Plus, fördel med sovrummet är ett det är så litet, så det behövs inte så mycket färg och det skulle kunna målas på några timmar och torka under ett dygn.
Plus att managern till lägenheten är konstnär, så han kan säkert tipsa oss om vad för slags målarfärg-typ som fastnar bäst på väggarna. Det som är så bra med väggarna i denna lägenhet är att det är. hum, jag skulle inte säga sten, men det har samma känsla. Dvs, inga tapeter.
Och sedan, när vi har lite mer pengar, kan man äntligen börja köpa gardiner och smålampor, har liksom ingen smålampa i sovrummet, jättjobbigt för mig som är mörkrädd!

Jag ooch Brandon har pratat lite om nån grön färg. Olivgrön kanske?
Men hej, som sagt, kolla på bilderna och säg till om ni har något tips på en färg som skulle passa i sovrummet, please!

Obs, ganska stökigt med klädhögar o grejer, lägg er uppmärksamhet på
väggarna istället :)



Skulle vara så fint med en färg på väggarna och så bryter garderobsdörren
av med sin enkla vita färg.







Ice cream

Åh va gott!
Min make kom precis hem med glass! Det är något Amerika är bra på, såå många olika sorter och smaker. Precis som Sverige är bra på godis.


Soff-söndag

Har i princip legat i soffan hela dagen och tittat på Animal planet på teven.
Fast när jag blev hungrig lagade jag Flygande Jakob åt mig och Brandon. Det är så himla gott!
Imorgon ska det tydligen bli lite regnskurar osånt, men det gör inget, jag ska försöka sitta ner och läsa körskoleboken och typ förbereda mig lite inför andra jobbintervjun på IKEA som jag har på tisdag.

Men nu, nu är det helt nya Family Guy-avsnitt på teve, yay!

Godmorgon!

Har iofs vart vaken en stund redan.
Jag hade tänkt dra ner till stranden idag men det är lite för kallt för det idag, "bara" 17 grader...men seriöst, det är ganska kallt för att ligga i bikini vid havet, havsvindar är minsann kyliga!.
Brandon är på en stor marknad med mestadels klassiska bilar och bildelar här i Long beach. Han och några vänner drog vid 5 imorse, "man måste vara där tidigt" säger alltid han. Så himla gött för mig att kunna sträcka ut mig i sängen och ha alla kuddarna för för mig själv.

Inget spännande verkar hända idag annars. Mozart är galen som vanligt. Han har hoppat omkring nu på morgonen, dessvärre blir han så rädd för ljuden när han landar med klorna på trägolvet så då springer han och gömmer sig. Och så fortsätter det.


Jobbintervjun på IKEA gick....

BRA!
Hade blivit tillsagd att komma dit runt 3 och sedan ha intervjun klockan 3.30 pm.
Jag går in personalvägen som jag blivit tillsagd i telefon och jag anländer cirka 2.55 pm.
Får sitta ner och fylla i lite papper och så. Vid halv 4 får jag komma in och prata med managern.
Han tyckte det lät spännande med Sverige och var mycket nyfiken. Sedan så frågade han mig om vad jag vet om IKEA. Tuur att man vet lite basic! Jag sa typ att Ingvar i Småland startade IKEA och runt 60-70talet började det bli stort och populärt. Managern lät impad av mina kunskaper, ha ha. Jag läste på 5 minuter innan på deras hemsida, pff...
Sedan så frågade han en massa frågor hur jag tidigare hanterat speciella situationer inom arbeten. Jag jämförde endel med motel-jobbet, eftersom kundservice är väldigt liknande överallt, fastän det är helt olika jobb.
Han verkade verkligen gilla mina svar till allt. Och höll med om mycket.
I slutet av intervjun sa han att han lägger märke till små detaljer och går inte bara efter intervjun. Han såg mig komma in genom dörren 5 minuter innan 3, vilket han tyckte var imponerande, att jag respekterade tiden.
Och att jag lyssnat noga på hans vägbeskrivning till deras personalkontor i telefon. Han sa att andra som haft intervju har kommit 5 minuter innan själva intervjun börjat och därav inte haft tid att fylla i papprerna och att vissa har gått in i själva IKEAaffären och frågat sig fram till personalrummet osv.
Sedan så frågade han om jag hade några frågor, så jag passade på att fråga när de tar sitt beslut angående jobb, vilket han tyckte var bra att jag frågade. Han förklarade att han skulle ha 6 kandidater till den adra intervjun som isf ska hållas på tisdag med en annan manager. Dom personerna som får komma på en andra intervju är dom mycket seriösa med och kan vilja anställa, nån av dom iaf, tror det bara är ETT jobb inom just den jag sökt.
På andra intervjun kommer en annan manager att intervjua och sedan ge feedback till den som intervjuade mig idag, han som tar det avgörande beslutet. Han sa att 95 procent av tiden går han efter vad han själv och vad feedbacken från den andra managern tycker, 5 procent går han efter vad bara han tycker.
Precis innan intervjun va slut, sa han att han redan bestämt sig för att han vill att jag ska komma på andra intervjun på tisdag!!!
Jag tror att ha det gjorde mycket för mig idag att jag är svensk.


Såå...nu gäller det att impa på en annan manager på tisdag klockan halv ett. Önska mig lycka till!
Det är ett deltidsjobb med minst 20 timmar i veckan, men under högtiderna kan det bli 30-40 timmar i veckan.

Ikea är ett bra företag att kunna "klättra" sig uppåt i karriärstegen, det sa managern idag.

Wish me luck!


Mitt drömjob...

Craigslist.com är en sajt på internet som har alltifrån lägenheter till jobb alltdärimellan.
Jag går in där varje dag för att titta på vad det finns för jobb.
Jag hittade precis ett drömjobb där, fast jag har tyvärr inte riktigt vad som krävs, haha, men ändå...just nu önskar jag att det jobbet kunde bli mitt....

2nd Captain & Deck Crew - Shark Boat (Los Angeles- SF to Mexico)



Date: 2010-11-06, 2:54PM PDT
Reply to: [email protected] [Errors when replying to ads?]


A once in a lifetime opportunity.

I have a vessel that will be doing research/film work with Great White Sharks in California and Mexico. I have two paid spots available. 2nd captain and deckhand.

Time frame - leaves next week returns around end of year. You will not be home for holidays and must commit to entire trip. Pay is not great but experience will be one that will last a lifetime.

If any of these items are a problem - please do not respond.

Sound like it suits you? Then send me a rundown on your qualifications, experience, and a recent picture.

USCG Master-Captain license- 100 ton a plus. SCUBA Dive / Diver - extremely experienced in temperate water and must be comfortable with the concept of being in water with GWS - Dive master a plus. Film work and production experience a plus. Marine Bio degree- a plus. 60-85ft vessel experience in california required.


Thanks -

"




Lördag!

Om några timmar ska jag vara på jobbintervju på IKEA i Carson.
Jag brukar alltid googla om jobbintervjuer på just den platsen jag ska till innan, så man ändå får ett hum om vad frågar osånt.

Jag googlade på jobbintervju på IKEA, då dök detta upp:


Dags att ta fram Mr.Handyman inom mig då!

Min dag


Först vaknade jag och drack mitt morgonkaffe samtidigt som jag kollade på alla de där svenska nyheterna online och sedan en liten "blogg-runda".
Efter det smörjde jag in mig med solskyddsfaktor och sedan promenderade jag ner till stranden. Denna gång med en batteriladdad ipod. Yay!
Låg på stranden och latade mig i kanske 1.5 timme.
Sedan traskade jag hemåt igen och duschade. Sedan tittade jag på Skavlan på svtplay. Sedan blev det att prata med jobbställena som ringde oså.
Nu är jag hungrig och ska lista ut vad vi ska äta ikväll. Vi har ju inte riktigt råd att gå ut förtillfället, tyvärr, jag lääängtar så tills vi har jobb och inkom så vi kan gå ut till barer på 2nd street och i Downtown! Men kanske att vi latar oss och köper lite hämtmat ikväll ändå, portionerna kommer så stora här så vi brukar nästan alltid dela på en meal, så då blir det inte så dyrt faktiskt.






Soliga hälsningar från Kalifornien till er där hemma i snöstorm. PUSS och KRAM!

Nu har jag fyllt på med bränsle

Något som är viktigt när man är utan jobb, är att fortsätta att få bekräftelse via jobbintervjuer eller åtminstone samtal om jobb.
Igår kände jag mig rätt nere då jag vart så himla besviken på mataffären Ralphs och allt. Tycker att det var respektlöst av dom. Respekt är jätteviktigt för mig, speciellt då också när man redan är i ett underläge, dvs utan jobb.
Hur som helst. Nu ikväll fick jag TVÅ jobbsamtal. Första var det där fiket i Seal Beach jag var på intervju i oktober där. Han ville att jag skulle komma på måndag för att prata lite till typ. Han sa att han tror att jag kan vara en bra kandidat för jobbet. Det undrar jag ju dock varför han säger eftersom det var typ flera veckor sedan vi hade intervjun, jag kanske är den sista de har att välja på? Men det spelar ingen roll, för det var ju så jag fick jobbet på motellet, jag var nämligen deras reserv. Jag försöker att minnas om jag nämnde för dom om min planerade Sverige-resa, jag har ett ganska så starkt minne av att jag nog nämnde det för dom och tillochmed datumen skrev de upp. Om ni minns, säg till!!

Det andra telefonsamtalet var ifrån..IKEA! Pratade med en man i telefon och han ville att jag skulle berätta lite kort om mig själv och varför jag skulle passa för ett kundservice-jobb där. Jag drog till med att "Jag har kundservice-erfarenhet och en av mina stora hobbys är heminredning och det är ju en jättebra kombination så därför tror jag att jag verkligen skulle tycka att det vore kul att jobba på Ikea och som kund kan man se om en anställd gillar sitt jobb eller ej, så det är väldigt viktigt att visa en positiv sida, lalallaalla" , typ.
Tror att han gillade mitt svar. Men mest lät han ivrig om mitt CV där jag har som språk "pratar flytande svenska". Så han tyckte det var jätteroligt om jag kunde alla "konstiga" namn på produkterna. Yay! Jag fattar inte ens själv va tusan de döper möblerna så himla konstigt.
Hur som helst, igen, jag har en jobbintervju där imorgon klockan 15.30 , fast han sa att jag skulle komma dit vid 3 pga nåt, så jag lär väl dyka upp klockan 14.30 bara för säkerhets skull, svensk som man är..ha ha.
Skulle ett IKEA-jobb erbjudas till mig, kan jag dessvärre inte komma hem till jul.
En nackdel med IKEA är ju som sagt att det är komplicerad buss-transport dit. Men jag har pratat med Brandon och frågat om han isf kommer att kunna ställa upp för mig med att ta sig dit oså ibland och han sa ja. Så det litar jag på nu. Och jag menar, ibland får man väl stå ut med 3 bussfärdar till jobbet, finns ju andra som har det värre...samtidigt skulle ett jobb där ge mig en rejäl knuff och spark till att börja med mitt körkort helt seriöst.

Båda jobb är typ deltidsjobb. Men kanske mer under högtiderna.

Så , där fick ni en liten jobb-update.
Har ni några bra och kloka råd kommentera. Jag vet att alla beslut är mina, men ibland behöver man andras perspektiv på saker och ting.

Vad jag helst vill göra nu

Shoppa kläder! Gå till frissan. Köpa fina saker till vår lägenhet. Gå och få maniky och pedikyr och känna mig ompysslad. Men allt sånt kostar pengar.Sist jag hade en såndär shoppardag var nog när jag var hemma i Sverige i april-maj .Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra idag. Har redan mailat mitt cv till de nya jobb som finns online. Känner inte för att gå till "de vanliga" ställen jag redan vart och  frågat om de behöver mer personal, man vill ju inte vara den som tjatar liksom. Och nu är jag här igen, i en situation där man inte kan uppskatta ledighet, för vad är ledighet när man inte har något att vara ledig ifrån?
Ute är det soligt och varmt. Kanske går jag ner till stranden och lägger mig, fast idag känns det inte som att jag nog kommer att kunna njuta av solen och stranden och havet, jag är alldeles för stressad.




Godnatt!

Nu är klockan över halv ett på natten eller morgon säger man väl.
Min make och hans vänner kom nyss hem. Fast vännerna ska nu dra hemåt till Redondo Beach.
En av vännerna jobbar på mataffären Whole Foods som låg tvärs över gatan när vi bodde i Redondo Beach förut.
Han berättade att idag i hans kö vid kassan står basket-stjärnan Pau Gasol i Lakers, han bor nämligen i Redondo Beach. 
Japp, det var det kändisskvallret för ikväll...hade vart mera cool om jag träffat honom istället dock...

Godnatt.


Pau Gasol,
han är från Spanien men basketproffs i Lakers här i USA.

Torsdagskväll

Här sitter jag och Mozart i tv-vardagsrummet med fläkten på. Det är dödsvarmt här i LA. Då blir man sådär klibbigt svettig. Usch.
Brandon gick ut för att dricka ett glas öl med 2 vänner som kom förbi. Jag bestämde mig för att inte hänga på, "grabbkvällar" är viktigt, även fast jag vet att jag var mer än välkommen att hänga med.

Tack syster och moster karin för era kommentarer. Såå fantastisk är jag nog inte för att jag inte ger upp, jag sitter här i soffan och det är nog det jag mest känner för just nu, att ge upp. Ialla fall till efter jul. Jag känner att jag inte har så många fler ställen att gå till längre. Är man utan körkort och bil i LA är man ganska fast i vissa områden, bussarna går inte såå värst långt ändå. Just nu känner jag som såhär att jag tänker fortsätter skicka mitt Cv till alla jobbannonser online och är jag ute och promenerar i Downtown Long Beach eller på 2nd street och ser en skylt att de behöver personal, ja då kan jag väl gå in och söka det jobbet, men annars, nej jag orkar inte. Detta håller på att knäcka mig. Känns som att jag vart på så himla många jobbintervjuer och alla "nej" bara regnar över mig. Däremot om jag inte får jobb innan min planerade Sverige-resa betyder det att mamma och pappa får hjälpa mig med min del av hyran, jag vet att de absolut inte har nåt emot att hjälpa mig, men det känns trist ändå. Och jag kommer inte att ha några pengar att leva på direkt. Hur surt det än är att säga, pengar skapar nån slags frihet i ens vardag ändå. Och sen så har vi ju den där nackdelen som jag nämnde tidigare, att jag kommer att befinna mig i exakt denna jobblösa situation när jag kommer tillbaka ifrån Sverigeresan..

En annan sak som isf blir jobbigt pga det, är att jag nu känner att det är dags för mig att börja ta några klasser på ett College är i Long Beach. Vårterminen börjar 10 januari, så jag vill vara i tid att ansöka och även prata med nån om financial aid som erbjuds, dvs att man får bidrag för klasserna och pluggar man heltid, dvs 12 klasser i veckan, kan man få 5 tusen dollar per termin,inget man måste betala tillbaka, Brandons syrra som vet allt om sånthär, säger att jag nog skulle kunna få det lätt.
Däremot så skulle jag nog ej få financial aid nu i januari om jag sökte, för jag är försent ut att söka om det för nästa termin, men sen i typ Mars kan jag söka om det för höstterminen, fast ännu är jag nog inte redo för heltid på college. Jag vill börja lätt med engelskaklasser tillsammans med andra invandrare som jag här i Long Beach.
Det lääääär ju bli jag, latinos och smarta asiater. Och så kommer jag säkert att vara längst i klassen. Haha.

Äsch. Jag vill inte vara deppig och nere, sånt tar mer energi än det gör att få ett nej till jobb.
Och imorgon när jag vaknar kanske jag är jättesugen på att dra ut och leta jobb, om jag inte är det går jag till stranden istället och försöker få lite rosiga kinder.
Nåndag får väl även jag ett jobb här i Amerika...

Brandon har en jobbintervju imorgon på det där företaget hans vän jobbar för, fast idag när hans vän och flickvän Maria kom och hälsade på fick vi reda på att det företaget typ är som ett "nazi Tyskland"-Brandons väns ord, företaget är tydligen jättesträngt och en minut försenad kan leda till sparken osv osv. Hans vän jobbar dock som säkerhetsvakt där och får skitbra betalt och benefits. Det jobbet Brandon ska på intervju för imorgon, är tydligen helt annorlunda. Det betalas 9 dollar i timmen och inga benefits. Helloo, dollarn är på 6.50kr, 9 dollar är ingenting. Anledningen till detta är att själva företaget hyr in folk från andra slags företag som har folk som kan hoppa in och jobba när jobb finns. Därav dåligt betalt och inga benefits, eftersom jobbet som Brandon ska på intervju för är via ett sånt företag alltså. Så, detta gjorde inte Brandon så jättepigg på att få detta jobb. Och tills jag får jobb, vore inte en 9dollar i timmen-lön mycket för två att leva på. Å andra sidan sa Brandons vän att man kan sluta jobbet när som helst, ingen big deal, så kanske tills vidare...fast jobba 40 timmar i veckan på det stället och leta nytt jobb kan bli sisådär också. Vi får väl se hur Brandon känner imorgon efter intervjun.

Btw:
Imorgon kommer jag för första gången att få se Brandon i svarta byxor, skjorta och svarta "finskor". Enda gången jag sett Brandon i det är från ett foto då hans mamma gifte sig.
Men man ska tydligen vara klädd propert till intervjun.
Ska bli såå spännande att se Brandon i det. I can't wait!


Tänk om jag kunde slappna av och ha ett sådant skönt liv som en katt...
Mozart, han har det bra han.









Jag är arg!

Ringde precis mataffären Ralphs där jag hade jobbintervju och drogtest och allt. Nu sa dom i telefon att dom visst inte kunde anställa någon eftersom de inte hade tillräckligt med timmar över så de har tagit anställda från andra affärer dit istället. Han sa att jag alltid kunde komma förbi nån annangång och se om de anställer.
Usch vad jag är upprörd. Varför slösade dom folks tid och ger falska förhoppningar då isåfall?

Nu måste jag börja om från början igen...om det inte går något vidare kommer jag väl iaf hem till jul då isf. Fast å andra sidan kommer jag ju ha detta helvete när jag kommer tillbaka istället..


Sitter pa tvattomaten tvars over gatan. Lika bra att tvatta tre maskiner sa att allt blir klart pa samma gang. Vid var lagenhet finns 2 maskiner, men jag vill ju inte anvanda bada tva ifall nan annan ocksa vill anvanda dom, ute ar det skinande sol...


Godmorgon!



Har precis ätit frukost, mackor med jordnötsmör och en kopp kaffe.
Idag måste jag tvätta tvätta tvätta! Tvättkorgen har redan tippat över liksom.
Sedan så är ju resten av lägenheten också ganska ostädad. Det enda är att det tar emot att städa när solen skiner där ute. Men det är ju ingen big hit att dammsuga och allt på kvällen heller.
Förresten, första dagen med soffan på rätt plats, Mozart har ej kissat. Stort framsteg. Knock on wood.

Denna sång får mig alltid på bra humör på morgonen.

Buddy Holly - Everyday

Tjo! min laptop startar inte, den ar helt dod sa jag skriver pa mobilen nu. ville bara saga att jag annu ej hort nat om jobb. imorgon kanske. nu tittar jag pa en intressant dokumentar om cannabis pa history channel. Hors imorgon!


.

.

Lady in red

Idag har jag legat på stranden idag igen, min syster sa att även arbetslösa måste ta semster ibland, så nu är jag alltså på semster denna vecka, typ. Men bara för att det är typ 25-30 grader ute. Fast jag väntar jobbsamtal så helt hundra på semster är jag ändå inte.

Mitt ansikte är rött och fräknigt, lady in red, grr!

Bilder från mobilen



Till Piren.


Long Beach har många många palmer. Det är ofta i Long beach som
scener till filmer spelas in speciellt då de kör bil och har palmer på
båda scener och det är sådär "LA" på nåt sätt.

 
Här låg jag idag på stranden, fast inte jättelänge, min ipod dog direkt
när jag kom dit, så det var lite långtråkigt med ingen musik.


Finns bra promenad-jogging-banor mitt på stranden.


Och många volleyball-nät förståss.


Stranden är verkligen lång, så namnet är förståerligt.

En arbetslos dag pa stranden...


Godmorgon!

Idag ska jag slänga på mig bikini och gå ner till stranden och ligga där en stund. Helst en lång stund, men jag blir lätt uttråkad i solen så fårväl se hur länge jag står ut. Det är stor skillnad mellan Stilla Havet och Medelhavet. Stilla havet är såå mycket kallare än Medelhavet,plus mörkare, i medelhavet kan man iaf se botten oftast där man badar. Men här i Stilla havet är det mörkt och bara vetskapen om att det finns djur där nere på botten som man kan bli riktigt skadad av, gör mig lite paranoid. Visst är jag fånig?
Tyvärr, så är det inte lika många vågor här i Long beach som det var i Redondo beach heller. Lite synd för Brandon och surfingen, fast han har inte surfat på jättelänge nu tyvärr, men den närmsta stranden att åka till med bra surfing är Huntington beach nu. Vi bor ju nära Orange County nu.

Oj, nu kom jag av mig lite. Sola och strand var det ja. Jag har inte solat sen i maj eller nåt, sommaren har ju kommit hit först nu.

Ps: Fick mail från IKEA. Jag skickade in ansökan online och fick ett mailsvar om att de gärna vill prata med mig på telefon så jag borde få ett telefonsamtal idag eller imorgon. Enda nackdelen med IKEA är att det inte finns nån bra busslinje mellan oss och där. Men jag pratade med Brandon och OM jag skulle få komma på intervju och OM jag skulle bli erbjuden jobb där, så får vi väl kolla upp schemat och försöka lista ut om Brandon kan skjutsa mig typ. Tror iofs att det skulle ge mig en rejäl push att sätta igång med körkortet ordentligt med.
Imorgon borde jag få höra hur det går på mataffären Ralphs med.




Popcorn och film-kvall! Hors imorgon. Godnatt!


TACK MORMOR!

Fick brev från mormor idag! Blev jättejätteglad! Du lyckades verkligen tricka tullen denna gång!
Mormor hade ett kuvert på utsidan, sedan ett annat kuvert på insidan och i det kuvertet låg ett paket med roliga servetter (gillar dom jättemycket, tack!) och I servettpaketet hade mormor gömt en marabou chokladkaka!
Mormor börjar bli en expert på att föra in svensk Marabou till sitt lilla barnbarn i Amerika, tidigare så har ju tullen alltid öppnat hennes brev och snott godiset och till mig har det kommit ett öppnat kuvert med ett brev där det står att hoppas jag gillar godiset, men så har det inte vart något godis haha! Men denna gång minsann, jag ska verkligen njuta av min Marabou! Såå mycket godare än amerikansk choklad.

Tack mormor!


Två kuvert, ett paket servetter och en chokladkaka gömt i servettpaketet, haha!





Soffa

Idag ska vi hämta upp soffan vi köpte på Secondhandaffären förra veckan. 25 dollar kostade den. Den är ganska ful men helt okeh bekväm, så vi får helt enkelt täcka den med tyger och sånt. Fast först ska vi spraya med sånt katter ej gillar, sedan lägga plastpåsar och sånt för att visa vår katt att han inte ska kissa i soffan.

Jag är ganska så glad att Halloween är över för då slipper jag
bli skrämd varje gång jag ser bilar med "fötter" hängandes ut från
baggageluckan på bilarna. Läskigast är dock när man är i trafiken
och så kör en bil förbi med en blodig hand utstickandes! Crazy!


Trick or Treat

Igår på Halloween gick hela Brandons familj och Trick or Treat med småbarnen. Annars hände inte så mycket mera, lite synd att Halloween skulle landa på en söndag liksom. Därav alla fester på lördagskvällen då vi var barnvakter. Typiskt!
Men det är ganska mysigt att gå runt deras kvarter och Trick or Treat, då får man liksom en liten glimt av hur människor bor vilket är ganska roligt.


Isabella var en "crazy" häxa.


Innan Trick or Treat.


Joaquin var en Ninja.


Jag hade lovat Isabella att vara en häxa med henne, men alla billiga
häxhattar var slutsålda överallt så jag hittade en fin ögonmask för billig
slant! Plus att jag sprayade håret rosa och blå.


Pumpkins!


Trick or Treat!

Detta hus var riktigt roligt, för dom hade på läskiga ljud ganska högt,
sedan så satt en på balkongen på översta våning och hde mixtrat med en
mic och så satt han där och kommenterade alla i micen och sköntade och hans
röst lät läskig. Han var riktigt underhållande.


En del av oss alla.


Jag var typ en fågel...


Sötisar!


Innan vi åkte till Redondo Beach, lämnade jag och Brandon en skål med godis
utanför vår dörr. När vi kom hem vid 2 i natt var allt kvar. Så, nu är vi fast med
alla dessa jäkla chokladbitar. Usch jag spyr så mycket vi ätit!




Lördagskväll


Medans alla andra var på Halloweenparty, var jag och Brandon barnvakt eftersom vi var dom enda som inte hunnit planera nåt inför den stora Halloween-party dagen. Men vi lekte krig och såg på film och det var mysigt att natta Brandons småsyskon, dom börjar bli så stora nu!


I lördags kväll var jag och Brandon barnvakt åt Brandons småsyskon
Isabella och Joauqin.


Patty och Joel skulle nämligen på Halloweenparty.


Joel var Dracula och Patty var typ Tingeling eller nåt.


Innan vi bäddade om dom borstade de sina tänder såklart!


RSS 2.0