Crash och dramatik

Min laptop krashade ihop igar. Den dog och gick inte att satta pa. Har gett den till en dataexpert som ska kolla pa den nu och se om alla mina tusentals bilder gar att raddas, annars dor jag! Jag hade liksom precis sorterat allt i mappar redo att brannas pa cd och bestalla som kort men sa hander detta.
Forhoppningsvis far jag reda pa om det gick att radda min laptop eller ej ikvall eller imorgon.
Tills vidare sitter jag har med Brandon macbook, ahh jag vill ocksa ha en mac!
Forresten, jag ar helt slut. Har vart massor pa jobbet. Inte utspritt dock, har i lugn och ro suttit och druckit morgonkaffet och tittat pa fotboll hela morgonen. Allt drama kom pa samma gang lite senare. Jobbigaste ar nar jag blir forbannad pa odragliga otrevliga idiot gaster pa motellet. Vi har skyltar i lobbyn som sager att djur ej ar tillatna. Idag sager stadaren till mig att rum *** har en hund. De skulle dock precis checka ut, annars hade vi slangt ut dom. Daremot blir idioten i rummet upprord over att han inte fick ha hund i rummet, han ljuger mig rakt upp i ansiktet och sager att managern sa att han fick ha hunden i rummet osv osv, jag vet att managern ar allergisk mot hundar och skulle aldrig lata en gast ha husdjur med i rummen. Da blev idioten annu mer upprord over att jag inte trodde pa hans logner. Sen sa meddelade jag honom att vi kommer ta 20 dollar fran hans kredit kort som en avgift mot husdjur. Han bara stod och skrek mig rakt upp i ansiktet, samtidigt som telefonen ringde nonstop och jag fick svara och be dom vanta svara och be dom vanta osv osv och hade andra gaster i lobbyn som jag samtidigt skulle hjalpa.
Kan inte alla bara vara trevliga, nangang iaf?
Jag ar trott. Hade varldens konstigaste drommar inatt. Otacka var dom ocksa!

God morgon!

Åh vad jag är trött!
Slutade klockan elva i gårkväll, började klockan 7 imorse.
När jag promenerade till jobbet var det underbart morgonväder. Så friskt och jag kunde känna doften av saltvatten från havet. Underbart!
Dessvärre har mina ögon gjort ont sedan dess, pollen? Eller är det dags att byta linser? Hm.
Just nu sitter jag på jobbet och tittar på fotboll och dricker kaffe och försöker att vakna. Snark zZzzZzz


Slim Susie

Häromdagen på Starbucks frågar en tjej mig:

"Hey where are u from?"
"Sweden" (har superduper bråttom till jobbet)
" OMG OMG OMG Sweeden! I looooooooooove the movie Slim Susie, its the big number One movie in Hollywood right now!!!"
" Oh..really?"
" YEEEES! U in that movie??"
" What me? No! hehe"
" Well, Hollywood lovee that movie!"

-Hon går iväg för att hämta mjölk till kaffet, jag smyger iväg ut för att hinna i tid till jobbet-




Gött med lite värmländska i Hollywood eller vad tycker ni?

Helgen

Var inte mycket "Midsommar på IKEA" igår alls i över huvudtaget. Kanske jag kom försent.
Köpte mig iaf tunnbröd, åt lite köttbullar. Det var rea på ikea och det fanns så mycket bra saker för billigt pris, men igår tittade jag bara.
Köpte dock en slags krans att sätta på dörren för cirka 20 kr på rea. Det blev fint, se bild nedan.

Idag söndag vaknade vi sent, typ halv elva. Sedan åkte vi hem till Brandons mammas hus och tittade på Mexico-Argentina-matchen i fotboll. Så himla synd om Mexico. Det feldömda målet argentina gjorde i början av matchen, förstörde allt för Mexico, tror jag iaf.
Såg sedan att England-Tyskland matchen hade blivit feldömt också, att en engelsk hade gjort mål men att domaren hade inte räknat med det. Även om man kunde se klart och tydligt på teven att målet vart inne.
Men mest irriterande är ju dock för Mexico. Blir så irriterad på domarna. Visst, måste vara mycket press på dom och allt, men när det finns bevis på feldömning, fattar jag inte vad det är att snacka om?
Nu hoppas jag på att Tyskland ska vinna iaf. Tycker dom är duktiga. Känner lite lite för Ghana med nu, vore kul med en seger för ett afrikanskt lag.

Nu sitter jag på jobbet och zappar mellan kanalerna på den lille 14tums-teven i lobbyn.






Oh noooo!

Vi förlorade! Vi är ute.
Nu ligger vårt hopp på Mexico. Haha.
Däremot tycker jag innerst inne att Ghana var mycket duktiga i matchen och det är faktiskt roligt att ett afrikanskt lag är kvar i VM, eftersom alla deras andra lag åkt ut.
Det var en riktigt bra match, underhållande och hjärtat satt fast i halsgropen lite då och då.

Nu slutar jag om en timme, då blir det lite svenskt på IKEA. Herregud ´, Från USA och Ghana till svensk midsommar på IKEA. Den du!

Oh herregud, började näääästan gråta av nationalsången, för båda lagen hahahha, jag är sååå fånig. Ni som ej vill titta på när USA vinner kan lyssna på lite musik här så länge!


Heja USA!

Nu är det fotbollsmatch igen, sitter och håller tummarna för USA, men åh vad jag önskar att Sverige hade vart med i VM, hade vart mycket roligare då, men men, får hålla på min makes land istället.
GOD BLESS AMERICA, hmpff.....

och om USA åker ut finns alltid Mexiko haha, jag känner mig som en landsförädare! FÖRLÅT!



Mozart har fått en säng

Eller ja, en pläd på golvet snarare haha!
Häromdagen gick vi runt och letade efter Mozart i vår lilla lya, vi bor ju inte direkt stort så det gick fort att leta, vi hittade honom inte någonstans. Så öppnar jag de små dörrerna under diskhon där vi har kattlådan. Mozart satt alltså i kattlådan och halvsov hahah! Brandon stod sedan och förklarade för Mozart att man inte ska sova i kattlådan, där ska man bara bajsa och kissa. Vi var tvugna att slänga mattan i köket där Mozart annars gillar att sitta eftersom han hade spytt och sånt på mattan, så jag antar att han ville ha nåt varmt och mjukt att ligga på hehe. Eller så ville han stänga om sig eftersom han fortfarande är arg på oss för att vi inte släpper ut honom just nu.
Hur som helst, vi la en varm och go pläd som vi köpte åt honom när vi först adopterade han, och så la vi det som en liten säng på golvet för honom. Han har nu legat på den pläden 2 dagar i sträck, enda gångena han flyttat sig är när han ska äta eller gå till kattlådan.





Vintips och recept


Förlåt för bildkvaliten, mobilkamera....
Igår kväll satt jag själv och åt middag och drack rödvin. Brandon var tvungen att jobba övertid, men det gjorde inget, för jag tog en låång dusch, hårinpackning, fila naglarna och bara pysslade om mig själv, mys mys, det är tur att jag inte har problem att njuta av ensamtid.

Maten jag lagade igår var enkel och god.
Kokade pasta, en såndär trefärgad pasta, kallas typ tricolini eller nåt, hm..det är iaf pastaskruvar i tre olika färger, jag tycker om färgglad mat haha.
Jag stekte kycklingbitar, championer i bitar plus skivad röd paprika och lök. Sedan kryddade jag med färsk vitlök och peppar och sedan la jag i några klickar philadelphiaost. Sedan blandade jag allt med pastan och sen var det klart. Sådan mat passar perfekt som lunchlåda dagen efter, eftersom det är lika gott då.

Testade ett nytt rödvin med. Black Swan, ett australienskt rödvin, Merlot. Mycket gott.


Världens bästa mamma!!!

Igår när jag kom hem ifrån jobbet låg ett stort kuvert utanför dörren och väntade på mig.
Kuverteret var fullproppat med allt på bilden. Åhh!! Detta gjorde hela min dag, hela min helg och hela min vecka.
Min favoritchoklad (i skrivandets stund kan jag säga att all choklad nästan är slut, slurp), svenska tidningar, mina Sex and the city-avsnitt-dvderna, åhh, tack tack tack!




I kuvertert fanns även ett jättefint armband och...


...örhängen.

God morgon!

Idag känns allt lite bättre. Brandon ska ta mig till IKEA idag efter jpbbet så jag får se en midsommarstång och iaf lite annat midsommarfirande. Det är så himla skönt att IKEA finns. Vart man än flyttar, bor, jobbar och man får hemlängtan, finns IKEA nästan överallt. Och även om det bara handlar om lite svenskt godis eller bröd, svenska ord på möbler, ha allt sånt, så gör det att allt känns mycket bättre igen.


Traditioner känns mycket viktigare när man bor i ett annat land

Så känner jag idag.
Jag känner inga svenskar här, så har ingen att dela våra svenska midsommar-traditioner med.
Ingen, eller ja, förutom de svenskar som finns här, här i Los angeles vet vad midsommar är.
Hade jag vart hemma i Sverige hade jag förmodligen blivit trött på allt "vad ska vi göra på midsommar-hysteri", att folk liksom har panik bara för att de inte har några speciella planer för just den dagen. Ingen big deal för mig egentligen. Men nu sitter jag här på andra sidan jordklotet, läser facebook-updateringar om hur alla redan har druckit snapsar och de firas ordentligt med god mat och sällskap på bland annat västkusten.
Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, känner jag nu. Jag vill okså dricka snappsar på västkusten.
Jag vill till och med ha sill. Inte för att jag tycker om sill, jag hatar verligen sill, men jag vill ändå ha en burk med sill på bordet, mest för att ha vetskapen om att det står en burk med sill där, på midsommarafton.Jag vill ha många snapsar. Jag vill ha berusade vänner omkring mig som sjunger svenska snapsvisor och ser ut att vara de lyckligaste människorna på jorden. Jag vill ha en riktig traditionel svensk midsommar. Anledningen till det är för att jag inte kan få det just nu. Man saknar de svenska traditionerna som mest då man bor utomlands. Men jag fattar inte varför.

Nyshoppat



En väska av märket Nine West, för bara 26 dollar på affären ROSS, en affär som säljer
märkeskläder, väskor och skor som typ var förra årets eller förrförraårets så de säljer
allt för typ 60-75 procent billigare. Denna väska kostar i normala fall 72 dollar, så det
kändes som ett fynd, eftersom jag länge letat efter en enkel svart skinnväska.


En jättefin "vintage"-klocka från en secondhand-affär som heter Salvation army.
Vet dock inte om klockan funkar, men tycker att det funkar som ett jättefint armband.
10 dollar.


Världens skönaste klänning. 7 dollar på ROSS.


Skön och fin klänning. Axelbanden är en jättefin detalj. 7 dollar på ROSS.



En skön tröja från Ralph Lauren köpte jag på Salvation army för
bara 5 dollar, FYND!



Adjhsgdjsafbabsfjhdfhfbvb

Min morgon suger! Först och främst hade jag räknat med en större lönecheck, mn oh no, denna lönecheck inkluderade helgen jag var i bergen och såg en brunbjörn, åhh vad jag hatar berg, skog och björnar nu, så nu fick jag någre tusen kronor mindre i lön, oh visst ja, min lön består i princip bara av några tusen. Så himla surt, jag som har jobbat 48 timmar i veckan i 2 veckor nu och det bara jämnade ut de dagar jag var borta minus en dag, så jag fick till och med mindre än vad en vanlig 40 timmars vecka skulle ha gett mig.
Jag måste leta efter nytt jobb känner jag, ett jobb som ger mer än 8 dollar i timmen, vilket jag personligen tycker är bullshit, jag åkte iväg 3 dagar denna sommar och pga det är jag pank och ligger efter i ekonomin för att de där tre dagarna i lön avgjorde hela min lön och då jag dessutom har jobbat 6dagarsveckor och inte det hjälper, då är det illa!
Det bästa av allt är att idag ska jag gå och skaffa ett kaliforniskt ID-kort, det kostar pengar. Nästa vecka ska hyra betalas, det flyger hela min lön (man får lön varannnan vecka här, på många ställen iaf). Och nästa lördag fyller Brandons mamma 50, iofs har vi redan gett henne en present, men vi ville ge henne nåt på den rätta dagen ändå, så vi har gjort en fotobok åt henne, som ska hämtas ut och betalas i helgen eller nästa vecka. Inte för att det är en enorm rumma, cirka 100 kr var från mig och Brandon, men ändå.Och igår var jag ledig, åkte till en secondhand affären och en annan affär som har snygga kläder till billigt pris, jag spenrade nog cirka 400 kr, fick mycket för pengarna, jag unnade mig detta för att jag tänkte att "imorgon får jag en BRA lön"yeah right, har iaf tagit kort på det och tänkte visa er vad jag köpt, i nästa inlägg .Och så måste vi köpa kattmat, Mozart bara äter och äter, han äter nämligen när han är rastlös och vi har inte låtit honom gå ut på några dagar nu för han får löss när han hänger under huset och då tar han in lussen i vårt hem och då blir vi också bitna av löss. Usch!

Och nu sitter jag på jobbet och har precis bliviti bemött av världens otrevligaste kaliforniska "25åringar" med deras släääpiga kaliforniska röster.                                                                                                               


Hah!


ÅH ja, förresten GLAD MIDSOMMAR PÅ ER DÄR HEMMA, TJOHO!


Do You tip?

Ska precis sätta på en av mina favoritfilmer och titta på min laptop, Reservoir dogs, en film av Quentin Taratino.
I början av den filmen har de en scen där de diskuterar om man ska dricksa automatiskt eller ej, ni förstår i USA anses man mycket mycket otrevlig och snål om man inte alltid ger minst 15 procent dricks till servitris-servitörerna. De tjänar minsta timlönen, 8 dollar, men tack vare dricksen blir det lite extra cash varje dag, en vanlig dricks per kväll för en som jobbar på restaurang i USA är cika 80-100 dollar, cirka 500-700 kr.
Jag tjänar också bara 8 dollar i timmen. De gör de flesta andra också på snabbmatkedjorna, diskare, parkarbetare, osv osv. Ingen ger oss dricks, men vi tjänar precis lika dåligt som de på restaurang. Däremot skulle jag mer än gärna ta emot massor av dricks om jag jobbade på restaurang, alla behöver väl pengar för att leva. Och de på restaurang arbetar hårt och ger de bra service ger jag mer än gärna dricks, men han har rätt i filmscenen. Varför dricksar man automatiskt de på restaurang och inte alla andra som också ger en service på snabbmatkedjor som Mcdonalds, till receptionister som är ansiktet utåt på ett hotell som får ta all skit om något händer, förstår ni vad jag menar?
Jag tycker att han har en poäng i vad han säger i denna scen, vad tycker ni?


USA vidare!!!

Wooho, 1-0!!
USA vann grupp C. Första gången USA vann en grupp sedan 1930 sa de precis på teve, gu va passande att det händer när jag bor här just nu då ha!
Förlåt Sverige, jag hade hejat på oss om de hade gått vidare ju!
Här i L.A är det USA eller Mexico som gäller. Hehe


God morgon!

I 3 dagar nu har jag vaknat av mig själv exakt klockan 05.40 och behövt gå och kissa. Wierd ?
Idag var det bra iaf eftersom jag ändå skulle gå upp vid 6.
Sitter nu på jobbet och tittar på fotbollsmatchen mellan USA och Algeriet. USA måste vinna!


Fördel med att jobba morgonskiftet är att jag kan dricka hur mycket
kaffe och juice jag vill. Fast mest kaffe, kan bara dricka en halv halv
kopp med juice ibland då och då, det svider liksom till på läpparna
med apelsin och sånt för mig.


Lunchlådan

Sitter på jobbet och har precis värmt upp min lunchlåda, fast det är ju snarare middag-kvällsmat, eftersom klockan är halv 7 på kvällen här.
Värmde lite lax i ugn och så till det wookgrönsaker, gott gott! Gjorde en likadan lunchlåda för morgondagens jobb med, eftersom jag slutar 11 ikväll och börjar redan klockan 7 imorgon bitti. Ska nog dock ta med nån liten sås till imorgon, för lite torrt är det allt haha!



Ikea på lördag!

Kanske tar en liten sväng dit efter jobbet på lördag, åtminstone för att köpa tunnbröd iaf!


Happy birthday Sis!


Jag har inte vart hemma på många av varken mina eller familjs eller vänners födelsedagar sedan 2007 efter gymnasiet då jag flyttade till London och därefter L.A.
Och idag missar jag ännu en födelsedag, min syster fyller 24 år!
Massa kramar till världens bästa syrra! Jag är så himla glad att skype finns och att jag dessutom har det på min mobil, så idag fick jag iaf prata med henne!


Dirty dancing

Tittar på Dirty dancing på teven, vilken lyx att kunna sitta på jobbet o göra det va?
Jag blir alltid såå sugen på att lära mig dansa bra när jag ser den filmen. När jag börjar med engelska på college i höst, kanske, om jag vågar, anmäla mig till en danskurs som dom har där eller hitta nån annan danskurs nån annanstans, jag älskar höftrytmer och allt sånt! Åhh!!
Och är inte kläderna för underbara i Dirty dancing`? Och musiken...


Underbar klänning!


Hair!

Jag vill ha tillbaka mitt röd-orange-hår jag hade sista året på gymnasiet. Ska nog köra på det i augusti. Röd-orange hår alltså. Fast det är nog inget jag kan göra hemma, så får spara ihop lite slantar och gå till en hårsalong för det. Den hårfärgen ger rättvisa till min hudton. Förhoppningsvis kan den kaliforniska solen bleka mitt hår lite innan augusti så jag är en liten bit påväg iaf.


Filmtips!


Se den!
Väldigt bra skådespel och story. En film som berör. Tummen upp!

 


Happy Sunday!





Sorry!

Har haft fullt upp på jobbet så har inte bloggat så mycket.

Men jag har vart på Brandons småsyskons lekis-avslutning i fredags, i torsdag tog jag en sväng till Farmers market och köpte färska jordgubbar och persikor, jag och Brandon har köpt ett Wii äntligen och min nya favorit är Svärd-fäktning, man blir så svettig efteråt att det känns som att man vart på gymmet. Måste visa er hur roligt det ser ut när man spelar, jag ska filma Brandon nästa gång och så lägga upp här, skitroligt!
Idag är det Farsdag i USA, så vi åt lite våfflor hemma hos Brandons familj och hängde där lite. Nu är jag på jobbet, vilket känns mycket surt eftersom alla andra ska gå ut och äta på en urgod restaurang vid havet, dit vi gick efter att jag och Brandon gifte oss, såå god mat, men här sitter jag som sagt, på jobbet och ska snart värma upp min lunchlåda med mat från igår, däremot god mat är det minsann, jag och Brandon grillade igår, gött!



Lekisavslutning med både lite sång och dans.

 
yesterday.


god morgon!


vi vann!

Ja, jag uttrycker mig med VI! Jag bor ju faktiskt i Los angeles, i oktober blir det 2 år!
Vi vann basketfinalen!! Wooho! Party party, eller ja, jag är fast på jobbet och äter twix och dricker kaffe. Såååå mycket att göra på jobbet, plus att varmvattnet vart off hela kvällen, gissa vem som får sitta med ett leende och en lugnande röst för alla upprörda gäster och fixa och trixa med att se till att alla gäster får nytt rum eller åtminstone gå o använda dush i annat rum. Företaget Mr.Handyman, haha roligt namn va, är här och jobbar för fullt med problemet.
Jag är helt utmattad. Däremot säger alltid Brandon att det är alltid efter en stressig dag med problem jag kommer hem ifrån jobbet med ett leende. Hum? Så känns det inte just nu iaf!

snark.

Final!!!

Hinner ej blogga nu, basketfinal på teven!!
La Lakers mot Boston! Detta är en stor dag för Los angeles!



Imorgon klockan 7 på morgon spelar USA i fotbollen, vi funderar på att dra ner och dricka morgonöl och titta på fotbollen på puben  på piren haha

Bilder från helgen del3 Sequoia national park och Kings Canyon och Kingsburg



Vattenfallet.


Blåsigt.


Så vackert!


Jag och Brandon.


Så rogivande.


Farligt också.


Efter att vi lämnat Kings Canyon och allt, var vi på väg till den lilla "svenska byn" i Fresno-området här
i Kalifornien. Den byn heter Kingsburg. Googla gärna på det, väldigt intressant och häftigt.
På väg dit "ute i ingenstans" köpte vi jättegoda och billiga avocados utmed vägkanten.


Det var ganska ödsligt omkring Kingsburg , massa åkrar och sånt. Men också väldigt fint.


I Kingsburg hängde den svenska flaggan precis överallt.


Dalahäst i den lilla byn!


Det var bara 2 ställen som var öppna i Kingsburg på en söndag, pizzastället och ett glassställe.
I bakgrunden ser ni Kingsburgs egna amerikanska fotbollslag, de kallar sig självklart för The Vikings.


Som sagt. svenska flaggan överallt.


Såhär glad vart jag!


Brandon trodde dom var riktiga så han försökte rida på en dalahäst...hmmm..


Så fanns det karta över Sverige lite överallt också.


Tillochmed Skara stod med där, kan ni se det?


Midsommar-målningar!


Synd dock att allt var stängt, nästa gång jag åker dit ska jag undvika söndag!
Hade gärna satt mig på ett bageri och ätit svensk kanelbulle...


Många "Välkommen-skyltar" fanns med.


Alla svenska landskap fanns på skyltar överallt i byn.


Titta!

Jag rekomenderar verkligen att åka till Kingsburg om man har vägarna förbi alltså, tror kanske inte att det är ett ställe att spendera en massa dagar på, men en dagstur iaf! Och isf INTE en söndag haha.
De har en svensk festival varje år i slutet av Maj, så dit kanske jag och Brandon åker nästa år. kan bli kul!


Bilder från helgen del2 Sequoia national park och Kings Canyon



Brandon och sin lillebror Joaquin spenderade mycket tid tillsammans!


Sjön.


Tog en fin liten promenad utmed sjön medans de andra mountainbiking.


Fin utsikt!


Isabella och Joaquin leker!


Brandon och de andra tillbaka efter cykelturen!


Detta är alltså vart vi tillbringat vår helg.


Underbar utsikt!


Moi!


Kings canyon info.


Sååå himla fint!


Vi körde ner dit sedan,


Oss!


Hopp!


Jacqui i bilen.


Det var en stor och väldigt ström flod som vi alla bara var tvungna att
stanna och titta på. En såndär flod man "bara ser på film".


The river.


Vad är detta för fågel?


Lunch!


Vi hittade ett stort vattenfall, sååå häftigt!


Oss allihopa framför vattenfallet.

MER BILDER KOMMER IMORGON , NU SLUTAR JAG JOBBET!



Bilder från helgen Del1



Fikapaus i en park påväg till berget i fredags.


På väg!


Nånstans i "Fresno-området".


Framme! Fin liten sjö vid stället vi bodde.


Aktiviteter fanns det gott om också. Här skjuts det med pilbågar.


På hike!


Det var så skön luft där.


Wiho! Brandon med sin syrra och lillebror.


Alla bänkar var gjorda av de träd som fanns i nationalparken.


Enorma träd!


Fint!


Enormt!


Det var soligt men kyligt väder.


Man kände sig såå liten bredvid dessa träd. På bild jag o Brandons
syster Natalie.


Jag och Brandon. Jag är på väg att hoppa men eftersom vi satte kameran på selftimer gick det inte så bra
att tajma in mitt hopp haha.


Jättebra ställen att gå på.


Lite vilopaus.


Gamla träd.


cool!


Mycket träd.


Vi åkte igenom denna tunnel i trädet cirka 4-5 gånger haha!


Ingen av oss hade mottagning på våra mobiler under hela helgen. Mest frusterande var det på lördagen
då vi alla ville veta hur det gått i fotbollen USA-England. Men vi var ju på hike mitt i skogen.


Pott-paus för Brandons lillebror.


Brandon och Natalies man Luis såg så himla roliga ut i "barn-ryggsäckarna". Det var Brandons styvpappa
som envisades med att ta med dom ifall småbarnen skulle bli trötta. Självklart användes dom aldrig och
det var självklart inte småbarnens egna föräldrar som bar dom...men rolig bild iaf!


Gruppbild!


KRAM!


Vi såg en brunbjörn på andra sidan så jag och Brandon, Luis och Brandons kusin Ruben bestämde oss
för att gå närmre...


Det liggande trädet ser inte så stort ut på bild, men man fick liksom klättra upp på
den och gå balansång över till andra sidan, eftersom gräset var fullt av vatten.


Björn!


Så himla häftigt att få se en björn i det "vilda" , det är en annan känsla än när man är på zoo liksom...


Såhär nära stod vi!
Det skulle tydligen finnas en svartbjörn i närheten också, men vi hann ej gå leta.


Vi alla stod väldigt tysta och tittade på björnen. Som tur var verkade han inte speciellt aggresiv eller
rädd för nån av oss. Det fanns många skyltar som sa att om man skulle bli attackerad skulle man kasta
små stenar eller något annat i björnes riktning, dock ej träffa huvudet eller ansiktet.


Oss taget med selftimer på kameran, efter vi tittat på björnen ett bra tag haha!


På kvällen tog jag, Brandons kusin Ruben och Brandon en båt vid hotellet
och rodde ut u den lilla sjön. Det var mycket roligt, nu vill jag ha en egen båt!


Tyvärr har jag ingen bild på en rolig händelse, men när vi kom i land igen så höll jag båten stadigt så
att de andra kunde stiga av utan att trilla i sjön. Efter att Ruben hade gått av glömde jag bort Brandon och
släppte taget om båten, Brandon står då och kämpar i båten med balansen för att inte ramla i, han var såååå nära att ramla i sjön alltså, jag och Ruben gjorde inget åt det för vi båda stod och höll andan under den låånga minut Brandon stod och kämpade sig kvar i båten. Ja, Jag och Brandon är fortfarande gifta, trots mitt svek haha!


America!


På hotellet fanns öppen brasa och en massa spel!


På kvällen kunde man också grilla marshmallows, hum..hur stavas det?


Natalie, Luis och Isabella!





Tjo!



I'm back!

Nu har jag inte bloggat på några dagar, har ju vart ledig från jobbet, dvs inte haft så mycket internetuppkoppling och så kom vi inte hem förräns sent igårkväll från Sierra Nivada Bergen. Det var sååå otroligt vackert och jag fick se en brunbjörn på nära håll, det var häftigt!

Många bilder jag vill lägga upp här, så ha tålamod, det kommer!

Drinkar på piren



Brandon och hans syrra Jacqui.


Jacqui och jag efter några drinkar och ett suddigt kort!


Blixt med mobilkameran-spöke! Nej har ej klippt av mig håret, det är
bara uppsatt!

 

 


Rysk eller polsk?

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag fått höra denna fråga:

-" Are you russian or polish?".

Varför antar folk bara att jag är något av det? Jag menar, Europa är ganska stort liksom, jag hade lika gärna kunnat vara från nåt annat land, för dom som inte vet hur svenskar låter när de pratar engelska, kan jag lika gärna vara från vilket europeiskt land som helst. Hm..jag fattar inte vad det är med mig, Polen och Ryssland?



Jag menar, tror verkligen inte att jag låter som en rysk bov från en James Bond film? hahahah, det är iaf det jag tänker när jag tänker på rysk accent när man pratar engelska.

June Gloom

 Good to know!
Om ni planerar en tripp till södra Kalifornien borde ni inte åka i juni om ni vill ha fint väder. Vänta istället till juli  och augusti, det är då den riktiga kaliforniska sommaren anländer.

June Gloom

From Wikipedia, the free encyclopedia

Satellite image of clouds over the ocean and along the coast of southern California.
Clouds hovering over the coast of California.

June Gloom (sometimes May Gray) is a Southern California term for a weather pattern that results in overcast skies with cool temperatures during the late spring and early summer in the mornings and afternoons. For example, June is the cloudiest month of the year in San Diego.[1]

The condition is prevalent in many parts of the world where an offshore marine layer of stratus or stratocumulus clouds is common, such as the western coasts of continents—particularly off Peru, Namibia, Western Australia, and California. Such cloud systems are persistent year-round off the coast; in certain seasons they move ashore and create the cloudy, cool effect on land.[2]

Early mornings during this period are typically foggy, with an occasional drizzle. The fog turns to low clouds by late morning and early afternoon. Finally, by afternoon, solar heating is sufficient to evaporate the clouds. Often the overcast will evaporate ("burn off") quickly in inland areas, but will linger most of the day along the coast.

In Southern California, the number of days in May and June that are "gloomy" vary from year to year. Years with warmer ocean temperatures, referred to as El Niño, may result in fewer gray days in May and June.[3] Cooler ocean temperatures, associated with La Niña, usually foretell a more gray period.

June Gloom has been reported by some Californians to bring on symptoms consistent with seasonal affective disorder.[4]

 


Jordbävning!

För en liten stund sedan, denna gången kände jag det verkligen.
Jag satt och kollade på dokumentärer på svtplay och helt plötsligt så skakade hela mitt jobb, motellet alltså. Men bara i 3 sekunder. Sen vart det tyst och stilla igen. Kändes som att en stridsvagn kört in i byggnaden typ.
Ett rum med gäster i, ringer ner till lobbyn och frågar mig vad det var, då var jag inte säker ännu så jag bad henne att få återkomma. Hon frågade mig liksom vad hon skulle göra om det var jordbävningar och grejer, och vad gör man då liksom? Sätt dig under ett bord, eller vad? haha, hur som helst.
Jag ringer min chef och frågar honom vad det var. Han säger lugnt "Äh, det var bara en jordbävning". Jag " Okeej...". Och så säger han att byggnanden är "jordbävningssäker". Vad nu det ska betyda, hur vet man att nåt är säkert?


http://www.data.scec.org/recenteqs/Quakes/ci14738436.html
A minor earthquake occurred at 4:59:27 PM (PDT) on Monday, June 7, 2010.
The magnitude 3.7 event occurred 6 km (4 miles) WSW of Manhattan Beach, CA.
The hypocentral depth is 11 km ( 7 miles).



Magnitude 3.7 - local magnitude (Ml)
Time Monday, June 7, 2010 at 4:59:27 PM (PDT)
Monday, June 7, 2010 at 23:59:27 (UTC)
Distance from Manhattan Beach, CA - 6 km (4 miles) WSW (249 degrees)
Redondo Beach, CA - 9 km (5 miles) WNW (289 degrees)
El Segundo, CA - 9 km (6 miles) SW (232 degrees)
Los Angeles Civic Center, CA - 30 km (18 miles) SW (225 degrees)
Coordinates 33 deg. 51.9 min. N (33.864N), 118 deg. 28.4 min. W (118.473W)
Depth 11 km (6.8 miles)
Quality Good
Location Quality Parameters Nst=089, Nph=089, Dmin=10 km, Rmss=0.46 sec, Erho=0.5 km, Erzz=1 km, Gp=46.8 degrees
Event ID# ci14738436
Additional Information map ||
    Did you feel it?
    ShakeMap shaking intensity maps
    Waveforms



Nu ska jag titta på en annan dokumentär på svt, nämligen om världens giftigaste orm, kobran. Jag fattar inte varför jag tittar på sånt, ormar är det värsta jag vet men ändå lockar det mig så mycket. Hm...


Morro bay


Häromdagen började jag och Brandon prata om hajar (okej, det är alltid jag som börjar eller vill prata om det).
Jag frågade Brandon om han någonsin känt sig rädd för hajar när han surfat. Då berättade han om en gång när han och en vän surfat upp lite mer i norr i kalifornien, i Marro bay.
Han och hans vän hade simmat långt ut i havet för att få de bästa vågorna. De hade vart där ute ett bra tag. På stranden kunde de skymta några människor som bara stod och tittade på Brandon och hans vän där ute i havet.
Efter ett tag när Brandon och vännen hade simmat in mot land igen hade människorna på stranden frågat dom varför de surfade där av alla ställen. Varken Brandon eller hans vän fattade inte vad de menade. Då hade de på stranden berättat att denna plats är ett ställe många går till bara för att mata vithajar, tydligen det perfekta stället för vithajarna, the great white shark. Efter det hade Brandon och hans vän vart ganska skakiga och i chock, det hade kunnat gå illa faktiskt...


Bild från google.com


Förresten så tycker Brandon att jag alltid tjatar om hajar och krokodiler att han tycker jag ska åka ut till havs och bli marinbiolog. Vadå...har han tröttnat på mig?

Min helg


Fredag: Jobbade kväll.

Lördag: Morgonskift-jobb. Efteråt tvätta, svänga förbi Brandons familj o sa hej. Gick över till Brandons väns hus och drack en öl med dom. Vi gick till en park på kvällen och spelade frisbee golf, jag är dock urdålig så jag tittade mest på och sköt när ingen tittade. När jag och Brandon kom hem, tog vi en promenad ner till piren och gick runt, sedan hyrde vi en film och köpte hamburgare från Fatburger, dyrt men gott! Jag somnade dock efter 20 min av filmen eftersom jag inte fick så mycket sömn mellan mina jobbskift denna helg. Somnade vi 1-2 tiden.

Idag: Lååång sovmorgon. Vaknar och sätter på filmen jag somnade till igår, lång film men bra, lite otäck varnade Brandon mig så han fick se den 2 timmars o 20 minuter långa filmen med mig igen (måste lämnas tillbaka idag), bad Brandon sätta på kaffe eftersom jag inte ville pausa flmen, han gör det också och serverar mig kaffet i sängen, jag som skojade med honom att jag inte ville pausa filmen haha.
Efter filmen drog Brandon iväg för att lira lite baseball med några vänner. Jag sorterade tvätten från igår och sedan var jag tvungen att skynda mig till jobbet, där jag sitter nu.


Ingen jättespännande helg direkt. Men veckan som kommer nu blir bra, det vet jag. Jobbar måndagkväll, ledig tisdag och onsdag och då kommer Brandons lillasyster hem ifrån San francisco, gött, jobb torsdagskväll, sen blir det road trip fredag morgon, 5 timmars bilfärd upp mit Sierra nivada bergen , ska bli mycket skoj!

 

 


Ska fixa en trevlig bilskiva för den långa bilfärden. Älskar att åka på trip med bilen,
speciellt då man slipper köra haha, fast förhopningsvis lär jag mig snart.

 


Aww noo!

Har suttit och kollat på Förkväll på Tv4play. På torsdagar handlar det om djur och sånt. I torsdags hade dom Hans Wiklund som gäst och han berättade vad som hänt "filmdjuren".

Såhär gick det för dessa:


Apan Herr Nilsson var tydligen jätteelak och bet och nöp barnen,
så de var tvugna att skicka tillbaka apan till ägarna.


Lilla Griseknoen var tydligen också väldigt komplicerad
och blev tillsist julskinka.


När alla filmer vara färdiginspelade och allt, bestämde dom sig för att
faktiskt "Free Willy". Släppa honom fri helt enkelt. Dessvärre svalt han
ihjäl efter 2 veckor då han ju vart så van vid att få all mat serverad
av skötarna, så han svalt och vlev faktiskt begravd på land i Norge.


Denne lille Babe-gris var det faktiskt 48 stycken av, eftersom de blev
så stora hela tiden så de fick bytas ut helt enketlt.


Awwwww!!!


Hej!

Har vart en ganska sömnig dag idag. Solen bakom moln, lite dimmigt liksom på ett smutsigt sätt, typ.Men det är ju så i L.A, från februari till juni, så är det känt för att vara lite dimmigt oså faktiskt. Jag som dock har jättekänsliga ögon måste använda solglasögon även på molniga dagar här i L.A.
Jag steg upp ur sängen vid 10, åt lite frukost, sedan läste jag en tidning, sedan gick jag ut på en powerwalk till hermosa beach och hem igen. Sedan skyndade jag mig till affären för att köpa lite grönsaker och frukt. Skyndade mig hem igen, förberrede morgondagens lunchlåda eftersom jag slutar 11 ikväll och börjar 7 imorgon bitti, så ingen tid emllan där riktigt. Grillade lite fisk, strimlad grön paprika och lök i ugnen och sen tänkte jag ha pitabröd till det, eller snarare fisken och grönsakerna i pitabrödet. Men det är som sagt morgondagens lunch, idag åt jag hemmagjorde köttbullar med potatismos till middag som var rester från igår. Haha, det är så himla jobbigt att planera lunchlådor och allt till jobbet, men har inte så mycket val när man har så olika arbetstider som på mitt jobb och jag har blivit så trött på att beställa mat från thairestaurangen eller pizzerierna och allt det där. Hemmagjord mat smakar bäst i längden.

Nu sitter jag på jobbet, inte kul att jobba fredagskväll!
Förhoppningsvis går det nån bra film på teve jag kan sitta och titta på. Hade sett fram emot svtplay och så ska det låta såhär en trist eftermiddag på jobbet, men slutade kolla efter 15 minuter, var inget roligt program idag!

Har egentligen inget direkt nytt att berätta. Ville mest bara säga att jag lever haha. Om nån undrade alltså.

Grattis alla studenter där hemma i Sverige nu med! Var ju verkligen en av det bästa dagar man får uppleva!




Enkelt recept på "pizza"

Du behöver:

- Pitabröd

- BBQsås

-Kycklingbitar

-Skivad champion

-Strimlad lök

-Riven ost

Gör såhär:

Stek kycklingbitarna.
Lägg pitabröden i en ungsform.
Bred på bbqås.
Lägg på kycklingbitarna, championbitarna och löken.
Strö den rivna osten över och sen släng in i ugnen!

Nu tog ju jag ingredienser som vi hade hemma. Annars är det ju bara att använda tomatkross istället för bbqsås, kanske skinka istället för kyckling osv osv. Det bästa av allt är att det är så smidigt att använda pitabröd istället för att knåda ihop en pizzadeg oså.
Men jag måste säga att bbqsås och kyckling ger en kul förändring till pizzan.



Haha, som ni kanske ser tog jag en tugga innan jag tog bilden.


Tjockisen

Mozart har gått och blivit en riktigt liten tjockis!
När vi adopterade honom stod det i papperen att han var "överviktig". Hm..vi försöker få honom att springa runt och leka och busa, men när han är inomhus, allt han gör är att äta eller sova. Mozart mozart mozart...




sötis!

Dodgers




Slaskig dyr öl hör till att köpa på sådana matcher och dyr varmkorv,
men bara för att det var första matchen jag gick på, annars är det för dyrt!


Brandons syrra Natalie var med!


Us!


the game.


Natalie,migsjälv och Brandon innan matchen börjat.


spela spela .


Go dodgers!


B.


Natalie och Luis!


Inget jättelyckats kort kanske haha!


Dodgers vann!


"Baseball sången"

Okej, här är alltså en liten filmsnutt från när vi var och såg Dodgers spela på hemmaplan. Filmklippet visar då man enligt tradition på alla baseballsmatcher ska sjunga "baseballs song" typ, vet ej vad det heter haha, men efetrsom vi var på hemmaplan så sjöng man om the Dodgers.
Det var under denna tid när man stod upp och sjöng och grejer, som man skulle passa på att stretcha, vilket jag totalt missade!
Kanske lägger upp en ett klipp från när alla sjunger amerikanska nationalsången också, fast det vart ej så bra.


Jag och Brandon var där med hans syrra och hennes man.

Onsdag

Hello!
Känner mig sådär pigg och glad idag. Startade min morgon med en nyttig frukost, stort framsteg för mig eftersom frukosten är det jag slarvar med mest. Kom hem från en powerwalk nyss, gick raskt till hermosa piren och så hem igen, nu har jag precis stretchat, lär ju alltid strectha vad jag än gör efter smärtan jag kände igår.

Det är så konstigt väder ute. I några minuter känns det som att solen värmer och det kanske är perfekt väder för att ligga på stranden, men sen så går solen i moln direkt och vindarna blir riktigt kyliga. Önskar att vädret kunde bestämma sig nångång!
Så, jag kommer nog att småpyssla med lite annat idag. Håller på att sortera en massa bilder jag har på datorn, lägger vissa bilder jag ska beställa i en mapp, slänger vissa bilder som är suddiga osv. Vill ha mina bilder i ett fotoalbum och inte i en mapp på min dator!

Sedan så har vår lilla lya hunnit bli stökig IGEN . Typiskt att det alltid tajmas in till mina lediga dagar. Iofs har Brandon typ inga lediga dagar, så det är väl därför jag alltid åker på det.

Förresten! Har anmält mig till en blomsterarrangemang-kurs som kommer att vara varje måndag i 3 veckor, dvs 3 möten som är i 2 timmar. Startar 12 juli. Ska bli mycket roligt, så får man behålla blomsterarrangemangen man skapar också och ta med hem. Vill se om jag gillar det, kanske får mersmak!
Haha, kom precis på att det låter som att jag har hamnat i nån medelålderskris och vill hitta intressen och hobbyn. Hm....riktigt så är det väl inte. Det är mest så att den senaste tiden har det känts som att det enda jag gjort är att jobba och that's it. Så kan kännas kul med nån kvällskurs bara för att. Kommer nog bli kul med college i höst också!

Lika bra att sätta igång med mina små sysslor nu då! hehe

Bye bye

Hello!


Baseballen var riktigt rolig igår! Vilken stämning och de vann! Go go Dodgers!
Kan lägga upp bilder och nåt videoklipp imorgon om jag går till nåt internetcafe eller så, internet är för segt för det här.
Idag är jag i PAIN. Min rygg, mina lår, mina knän, stor stor smärta. Har gått jättestelt idag och gråtit av smärta. Antar att jag borde ha stretchat efter baseballen eftersom den höll på i ett antal timmar. Tydligen när de sjöng "Baseball-sången", visar på videoklipp imorgon, så innebär det att man har 15 minuters streching och sådant. Jag undrade vad Brandon höll på med igår när han helt plötsligt ställde sig upp och började strechta. Jag önskar idag att jag också gjort det.Oh well.

Tog bussen till gallerian idag , gick nämligen på bio själv. Sex and the city 2. Vilken besvikelse! Jag föredrar tvserien och åtminstone första filmen, framör den jag såg idag. Hela grejen med Sex and the city är ju att de ska vara i NY och leva storstadsliv och allt, men typ inget sånt var det. Tyvärr. Men jag hade en mysig dag med mig själv, att gå och se bio själv en förmiddag är mycket underskattat! Det var verkligen mysigt. Så köpte jag popcorn också. Och hade en hel rad för mig själv.

Efter bion, suttit ner o 2.5 timme, ´kände jag verkligen smärta i min kropp, kunde knappt gå eller sitta. Brandon, my hero, haha, fick åka ifrån jobbet för att ta hem mig, så illa var det. Nu är han tillbaka på jobbet och jag har försökt strectha lite nu och det känns lite bättre, iaf mycket bättre än förut.

Nu måste jag laga mat, magen kurrar som bara den.

Hörs imorgon!

RSS 2.0