This is Long Beach


Två kvarter från vår lägenhet ligger denna park som heter Bluff park och så finns såklart havet och stranden precis nedanför. 10 minuter tog det att promendera från vår gata dit.


























Soffbord-projektet



Badrumsbord plus Kökslucka lika med sant.

Vi ska bara hamra ihop det och såga av benen lite. Tror att vi nog ej kommer att måla det. Kökslucka-färgen är samma som ett tvbord vi har.

Tills vidare...


Lite söta bilder på Mozart och så den lilla "kik-luckan" på ytterdörren.



Fast å andra sidan kan man ju inte smygkika utan att personen utanför
ser att man smygkikar.

MOZART!




Han är såå sööt!


Bilder del 2; Kök



När man kommer in i det lilla köket.


Kökelikök.


Förvaring.


Mer förvaring.


Jag gillar fullproppade köksskåp. Mysigt på nåt sätt.


Det ska vara lite rörigt och slarvigt i ett sånthär litet och sött och gammeldags kök,
tycker jag alltså.


En härlig liten detalj i kaklet i köket. Jag ska matcha detta med en röd brödrost.
Det var dock billigare att köpa en riktigt trist vit brödrost, så det gjorde jag, men min
make som jobbar i bilshopen har en värmetålig rödfärg som han sa att han kan
måla brödrosten med. Gu va smart! Så snart kan jag ställa brödrosten där jag vill ha den
med färgen jag vill ha!


Visst är denna kastrull underbar? Jag hittade den på secondhand för 3 dollar.
Den är i jättebra skick och så är den mycket ren. Me like!


Titta mormor! Dina vykort hamnar direkt på kylskåpet när jag får dom på posten!


Jag hittade denna lilla bild på nätet så jag beställde det som kort. Den får mig alltid att le.




Bilder del 1; Badrum




Från den lilla hallen ser badrummet ut såhär.


Praktiskt litet inbyggt bord i badrummet.


En annan vinkel.


Jag gillar att handfatet är stort och brett!


En annan vinkel.


Och en till annan vinkel.


Detaljer: Spegeln köpte jag på Indiska i Sverige i våras.


Smyckehängaren också den från Indiska. Fast det var ett antal årsen...


Jag gillar kakeldetaljerna över badkaret.


Badrummet är mysigt kvällstid med tända ljus.


Mys mys!


Ljusstaken jag köpte på secondhandaffären Goodwill passade utmärkt
på badkarskanten.


The end.

På fiket tvärs över gatan

Jag sitter på det lilla fiket som ligger 30 sekunder tvärs över gatan från vår lägenhet i Long beach.
Gick hit för att ta en paus från allt städande och uppackande. Blev helt klar med badrummet idag. Nästa steg är köket. Vardagsrummet lär väl ta längst tid eftersom vi måste stätta ihop soffan igen och så sätta upp lite hyllor och så har vi ett litet soffabord-projekt. Om ni minns bilderna från vårt gamla badrum i Redondo beach, då hade vi ett avlångt litet bord som vi hade handdukar och sånt på. Det bordet har perfekt form som ett soffbord, så...nu har vi kommit på att vi kan göra om det bordet till soffbord. Var i "fyndrummet" på IKEA häromdagen, där hittade vi en kökslucka för 3 dollar. Köpte den och tog hem för att se om den skulle funka som topp på bordet och det gjorde det! Vad vi ska göra nu är att såga av en liten bit av bordsbenen så att bordet inte är för högt. Sedan ska vi hamra på köksluckan på bordstoppen så att det blir en slät bordsyta. Beroende på hur det passar in i rummet, ska vi kanske måla det också. Men ett steg i taget. Men visst är det en finurlig ide? Vi Hade ingen plats för badrumsbordet nån annanstans och det känns surt att behöva slänga-eller skänka iväg nåt när man faktiskt kan göra nåt av det.
Sovrummet är bara Ok ännu, lite tråkigt fortfarande. Jag ska framkalla bilder och rama in så att rummet blir lite mer personligt. Just nu är det liksom bara sängen och två byråer.
Det gick bra att ta med vår katt Mozart i bilen, fast hans jamande var väldigt hjärteskärande. hans mjau var liksom med panik och nästan dödsångest. När vi kom fram gick han runt i lägenheten och gömde sig i alla garderober först. Men sen la han sig och sov på golvet, det måste ha tagit på hans krafter att åka bil i 30 minuter.
Idag är han mycket gladare. Han tittar fortfarande runt och utforskar, men hans nya favoritställe är att ligga på fönsterbrädet och titta ut på vad som händer på gården. De flesta som bor i byggnaden har katter, så kanske han kan få en liten kattkompis.
Jag tror att Mozart skulle bli en bra kompis. Personalen hos veterinären berättade en liten story om Mozart.
När han bodde på veterinärs-kliniken såg han att veteirnären skulle ge en annan katt en spruta. Den katten jamade och jamade. Då hade Mozart tagit sats och sprungit mot veterinären och hoppat upp och bitit henne i rumpan så att den andra katten kunde rymma ifrån sprutan.
Detta berättade dom alltså för oss EFTER att vi adopterat Mozart...
Fast han är en bra katt. Han har aldrig bitit mig och knappast ens rivit. Han rivs bara när vi ska ta med honom i kattburen och åka bil, typ.

Oj, lite rörigt inlägg kanske, men men, ville bara ge er en liten update vad som händer här just nu.
Brandon smsade precis. Han har vart på rätten idag för att ta hand om en böter med bilen han fått. Efter att han väntat i kön i 2 timmar ber dom honom att lämna rätten genast. Varför? Jo, för att han hade på sig knälånga shorts. Man får tydligen inte ha shorts i rätten, inte ens i 40 graders värme, helt sjukt...

Här i Long beach är det lite molnigt, men ändå varmt. Jag ska snart gå tillbaka till lägenheten och sedan ska jag ut på mataffärs-jakt. Google-kartan säger att det ska finnas en VONS-mataffär 10 minuters promenad från här. (mamma, pappa, syster, ni vet mataffären VONS som låg mittemot vår första lägenhet i Redondo beach, den mataffären alltså.)

Ska försöka få så mycket som möjligt gjort här idag så jag kan ta lite bilder och lägga upp här imorgon.

Tills vidare, kanske uppdaterar här från mobilen senare. Vem vet vem vet, vi ska dock införskaffa internet i vår lägenhet snarast, allt blir så mycket enklare med internet hemma.
Det är komiskt. Att ha tvkanaler och sånt är ingen big deal för oss, vi tittar inte så mycket på teve ändå, men internet är verkligen en väldigt nödvändig sak att ha, speciellt då det är lättare att hålla kontakt med Sverige för min del !

Okej, nu.
Kram och puss, puss och kram

Jag dööör av värme!!!

Många av mina tidigare inlägg har handlat om "vart är sommaren??", herregud vad jag får de orden tillbaka nu.
Det är 40 grader i både Redondo beach och Long beach. Sommaren är här, vilket kanske inte är så pjåkigt ändå, när alla ni där hemma börjar med varma höstjackor och skor, så börjar vi med bikini på stranden och i Stilla havet här. Vi har ju faktiskt inte haft nån sommar här alls i år direkt, så det känns faktiskt helt okej. Jag vill sola och få lite färg och fräknar!
Hösten får väl vänta, fastän jag älskar hösten mest.


Flyttar idag

Idag flyttar vi till Long beach, bara en sista runda kvar i gamla lägenheten att hämta lite saker OCH vår katt Mozart såklart. Bilfärden till Long beach med Mozart i en låda kommer att bli ett helvete. Han HATAR att åka bil och då är den enda bil-erfarenheten han är en 2 minuters bilfärd från veterinären till vår gamla lägenhet. Nu ska han sitta i en bil i 30 minuter, det är ungefär hur lång tid det tar att köra från Redondo beach till Long beach.
Och nu har jag bara 3 timmar och 45 minuter kvar på mitt jobb, sen är jag väl arbetslös antar jag, eller "mellan två jobb" kanske låter bättre. Jag söker för fullt och det blir nog lättare för mig också när vi väl bor där att gå runt och leta jobb.
Det är så typiskt, att allt görs bättre på motellet nu när jag slutar. De lägger in trägolv i ett av sviterna vi har t.ex. PLUS, detta är det absoluta typiska, jag har tjatat på min chef att de borde börja servera frukt till den enkla frukosten vi har här på motellet, eftersom jag suttit och läst vad människor skriver online efter deras besök här och såå många skriver att frukt till frukosten hade gjort så mycket. Jag har tjatat på min chef om detta i 6 månader. i förrgår startade dom med frukt. Tack för den då liksom, fast jag måste erkänna att jag känner mig lite nöjd att mitt förslag gick igenom. Chefen sa till och med att det var min ide. MINSANN! 1-0 till mig.
Imorse åt jag 2 bananer bara för det.



Från Redondo beach....



..Till Long beach.

Bilder från google.com


I väntan på ordningen

Det skaaa bli mer roligare bilder här. Men just nu är allt i en enda röra. Vänta några få dagar tills vi fått allt iordning så ska jag ut och fota mer. Och såklart fota lägenheten också. Jag saknar att fotografera med min Canon! Det är såå dumt, att min laptop inte kan ta emot fil-informationen när jag försöker lägga in bilder från min Canon-kamera. Ska be Brandons vän att ta en titt på min laptop igen. Det måste ju gå att ordna, annars blir jag ledsen.
Det finns en jättehäftig båt i Long beach, det är den största passagerarbåten i världen efter Titanic. Den ligger och guppar vid hamnen i Long beach. En riktig turistattraktion minsann. Jag har hört att det spökas på den båten, så man kanske kan spendera Halloween där? Det säljs Halloween-grejer överallt i USA nu, REDAN liksom, gör det det i Sverige med?
Som sagt, så fort vi får ordning på flyttningen blir allt bättre och trevligare. Tills vidare kan ni ju alltid läsa om skeppet Queen Mary här nedan!


Jag har faktiskt skickat in mitt CV till hotellet på det skeppet. Fast det
är nog mycket populärt att jobba där och stor konkurrans.


RMS Queen Mary

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
For other ships called Queen Mary, see Queen Mary (ship).
RMS Queen Mary
RMS Queen Mary at Long Beach, California
Career 
Name: RMS Queen Mary
Operator: Cunard White Star Line
Port of registry: Liverpool
Ordered: 3 April 1929
Builder: John Brown and Company
 Clydebank, Scotland
Laid down: 1 December 1930
Launched: 26 September 1934
Christened: 26 September 1934
Maiden voyage: 27 May 1936
Out of service: 1 December 1967 (Retired)
Identification: Radio Callsign GBTT
Fate: Retired
Status: Now hotel / restaurant / museum,
Long Beach, California
General characteristics
Type: Ocean liner
Tonnage: 81,237 GT (gross tonnage)
Displacement: 81,961 tonnes
Length: 1,019.4 ft (310.7 m) oa
965 ft (294.1 m) B.P.
Beam: 118 ft (36.0 m)
Height: 181 ft (55.2 m)
Draft: 39 ft (11.9 m)
Propulsion: 24 Yarrow boilers , 4 sets of Parsons single-reduction geared steam turbines on 4 shafts, 160.000 shp
Speed: approximately 28.5 kn (52.8 km/h; 32.8 mph) service speed.
Capacity: 2139 passengers: 776 first (cabin) class, 784 tourist class, 579 third class
Crew: 1101 crew

RMS Queen Mary is a retired ocean liner that sailed the North Atlantic Ocean from 1936 to 1967 for the Cunard Line (then Cunard-White Star when the vessel entered service). Built by John Brown and Company, Clydebank, Scotland, she was designed to be the first of Cunard's planned two-ship weekly express service from Southampton to Cherbourg to New York, in answer to the mainland European superliners of the late 1920s and early 1930s. After their release from World War II troop transport duties, Queen Mary and her running mate RMS Queen Elizabeth commenced this two-ship service and continued it for two decades until Queen Mary's retirement in 1967. The ship is listed on the National Register of Historic Places, and is permanently berthed in Long Beach, California serving as a museum ship and hotel. Queen Mary celebrated the 70th anniversary of her launch in both Clydebank and Long Beach during 2004, and the 70th anniversary of her maiden voyage in 2006. She was the flagship of the Cunard Line from 1936 until 1945 when she was replaced in this role by Queen Elizabeth.


Dagens lunch - kanelgifflar


Köpte en påse med kanelgifflar på Swedish market på IKEA igår. Tacka vet jag IKEA ibland. Dom har inte mycket, men det är det lilla som betyder något när man längtar hem.
Dom har tunnbröd och polarbröd. Lingonsylt. Musli. Svensk senap. Knäckebröd. Svensk ost. Frysta svenska pannkakor. Frysta köttbullar. Lax. Prinskorv. Sill. Kaviar. Marabouchoklad. Kexchoklad. Svenska fiskar. Ballerina och singoallakex. Lantchips. Osv osv. Det var faktiskt en hel del, fast jag köper inte så jättemycket av det, men lite småsaker iaf. Om jag vill lyxa till det köper jag ett paket med Delicato chokladbollar!
Hur som helst. I brist på lunchlåda idag tog jag med påsen med kanelgifflarna och har nu ätit nääästan hela påsen till lunch, men att antal koppar kaffe till. På söndag får man göra så tycker jag. Yummie!!


Godnatt!

Sitter i köket i Brandons familjs hus. Bara jag vaken och katterna. Brandon kommer nog snart, han var tvungen att lämna tillbaka däck till en vän och sedan sätta tillbaka några andra däck på bilen. Vilken perfekt tidpunkt att göra sånt på då liksom, 22.30 en lördagskväll..hmm.
Jag är redan trött, vilket iofs är bra för jag ska upp och jobba klockan 7 imorgonbitti. Ska snart gå upp till deras gästrum och sätta på nån film att somna till. Dessvärre måste jag vänta lite till för jag är i full gång med att tvätta. Ja, jag kunde väl iofs också ha valt en bättre tidpunkt för det, haha!
Nu är det inte mycket kvar i vår gamla lägenhet. Bara den stora bäddsoffan. Den ska vi flytta imorgon.
Jag har så dåligt samvete för att vi lämnar vår katt Mozart hemma själv inatt och även imorgon natt då vi också ska sova i Brandons familjs hus, detta pga att jag har ett sista morgonjobb-pass på motellet på måndag. För långt för att orka buss-pendla från Long beach till Redondo beach.

Nej nu ska tvätten in i torktumlaren! Även om torktumlare kan vara riktigt bekvämt ibland, måste jag erkänna att jag saknar tvätten hemma hos mamma och pappa, då kläderna vindtorkat på tvätträcket i trädgården, det är det bästa nytvättat jag vet!

Godnatt, hörs imorgon bitti!


uppdaterar lite mer ikvall! kram


uppdaterar lite mer ikvall! kram


liten update bara..packar for fulla muggar, idag ska vi kora den sista stora mobeln till lagenheten, efter det bara en massa smasaker. ska sova hos brandons familj i 2 natter sen eftersom jag har morgonskift sondag o mandag pa motellet, sen inget mer


3 år

Igår hade jag och Brandon vart tillsammans i 3 år. Gu va tiden går fort!
Vi gjorde dock inte speciellt roliga saker. Åkte och hämtade upp madrassen, som tur är har var och varannan i USA en såndär huuge truck så det var inget problem att få tag på en vän och låna en, åkte väldigt försiktigt över motorvägen till Long beach eftersom vi inte hade något bra att spänna fast madrassen med så vi desperat använde silvertejlp och så fick vi sitta och vara beredda att slänga oss ut genom fönstret för att fånga madrassen om den skulle ha flygit av, vilket förmodligen inte hade hjälpt, men som tur var lyckades vi få den till Long beach, yay!
Sedan var klockan nästan 23.00 när vi kom tillbaka till Redondo beach igen.
Ingen romantisk middag med levande ljus där inte haha!


Motorvägen är aldrig riktigt tom i LA.

Slapp förmiddag

Har bara slappat hela förmiddagen, lyssnat på musik, druckit kaffe och småpackat lite.
Om 2 timmar ska jag jobba, fast det känns helt ok. Söndag och måndag är mina sista skift på motellet sedan.
Hoppas på lite tur i jobbletarfronten nu bara...


Trött

Idagr har jag spenderat hela min lediga dag med att hänga i nya lägenheten och packa upp allt från alla kartonger, städa osv. Jag glömde bort att äta till och med dricka vatten, så vid 6tiden när Brandon kom från jobbet och hämtade mig höll jag på att svimma. Jag är sån ibland, att jag vill ha allt gjort på en gång, inga pauser, bara få allt gjort! Sedan lämnade vi Long beach och åke och tittade på en madrass jag hittade på nätet för 70 dollar vilket inte är alltför dyrt faktiskt. Ska betala för den imorgon. Åt middag hos Brandons familj och sa godnatt till hans småsyskon.

Nu sitter vi på blocket.se och jag visar Brandon Audi och Volkswagen bilar, det är typ det enda sättet för honom at vilja frivilligt lära sig svenska, så länge det handlar om bilar haha!

imorgon mer flytt och jobbsök!

Lovar att ta bilder när det är mer iordning, har ännu inte flyttat över de större möblerna än.
Fast jag känner mig lite sjuk just nu, min kropp gör ont och kag fryser och känner mig vek. Ska dricka en flaska vatten med emergen-c nu.

Godnatt!

Besviken

Har suttit och kollat på SVT's valvaka på Svt play online. Jag är så besviken! Vad har hänt med Sverige? Jag har hela tiden pratat så varmt om mitt hemland när någon frågar mig om mitt hemland,men jag känner inte att jag kan göra det lika mycket längre. Det är synd. Jag har dock inte bott permanent i Sverige sedan jag slutade gymnasiet 2007, men planerar ju att flytta hem om ett tag ändå. Besviken som sagt.

Jobbintervjun gick åt helvete igår. Jag kom dit och managern bad mig följa med in i ett rum. I det rummet satt 7 andra tjejer, det visade sig vara en gruppintervju. Det värsta jag vart med om! Och till råga på allt hade alla fått en stol utom jag, så jag fick stå där i centrum. Usch! Plus att alla de andra där pluggade i beauty skolor och allt, så vad är mina chanser liksom att få ett jobb i en beauty shop när dom andra har en sådan erfarenhet, inte för att jag direkt kände för att jobba där heller kände jag efteråt.
Som sagt, gruppintervju är inte roligt, väldigt väldigt läskigt. Men lite erfarenhet är det ju dock plus att jag kände mig stolt att jag i överhuvudtaget pratade och svarade på saker inför alla på intervjun.

Nu slutar jag jobbet och vi ska till IKEA och jag ska leta efter ett litet bord. Och svärmor vill ha en påse frysta köttbullar, ha ha!

Btw, det är hemskt svårt att förklara för Brandon på engelska om detta val och svensk politik och vad som precis hänt. help!


Nu är den vår!

Fick nycklarna idag. Imorgon är jag ledig och då ska vi börja flytta in litegrann. 
Har även en jobbintervju imorgon, en beauty shop, deltidsjobb, hm..får se hur det går. Jag vet inte om jag är tillräckligt insatt i beautyindustrin men värt att testa, säger jag med världens mest ojämna naglar för tillfället, hm...





En liten kort update

Slutar jobbet snart, 45 minuter kvar..
Jag har tränat den nya killen hela skiftet, fast det har vart helt dött på motellet, så man orkar liksom inte sitta på en stol bredvid varann i 8 timmar sträck och vara trevlig och pratglad, iaf inte jag haha!
Jag har bland annat spenderat lite av min tid med att sitta och kolla på parti-debatterna där hemma i Sverige på SVT play och TV4 Play. Jag hade dock hörlurarna på, hade nog inte vart så kul för den nya killen att sitta och lyssna på svenskt politiksnack haha.
Som tur var hade han med sig en egen dator så jag slapp få dåligt samvete. Han frågar tusen frågor i minuten, vilket hade vart bra om det gällt jobbet, men frågorna handlar om mig, mitt liv och Sverige. Jag säger bara det, 8 timmar är en lång tid...sååå för att få tyst på honom emellanåt försökte jag se upptagen ut på min laptop. Är jag alldeles förskräkckligt ond nu?
Förresten så sitter han på Youtube nu och lyssnar på nån som spelar Super Mario på piano.

Nighty night

Flytteliflytt

Idag har jag spenderat hela min lediga dag i Long beach och sökt jobb. Inget napp ännu men några Cv:n fattigare är jag iaf.
Vårt hyreskontrakt börjar gälla från söndag den 19 sept, men så fort han som målar och fräschar upp lägenheten är klar, får vi börja flytta in några dagar tidigare fastän kontraktet inte börjat gälla än, snällt va?
Målaren sa att lägenheten är redo imorgon. Dessvärre jobbar jag kväll både torsdag och fredag men har lördag ledigt, så på lördag spenderar jag nog hela dagen med att flytta över grejer dit.

Jag är hemma i Redondo beach nu. Har precis packat ner alla böcker, skivor och dvdskivor i lådor. Vår bokhylla är underbart praktisk ,man kan nämligen fälla ihop den, hur smart som helst. Man kan ju därmed lätt säga att "det var bättre förr", den bokhyllan är nämligen gammal, brukade tillhöra Brandons styvpappas föräldrar.


Flyttkartonger och den ihopfällda bokhyllan.


Nu sitter jag och längtar tills att Brandon ska komma hem. Han kommer att ha med sig mexikansk mat hem nämligen, därför lääängtar jag alltså, haha, efter mat, inte Brandon :)
Mozart är sur på mig eftersom alla flyttkartonger står i "hans hörna", där han brukar sova eftermiddag. Stackarn, mjau mjau.

SHARK!!!

Brandon har hela tiden sagt till mig att det inte direkt finns några farliga hajar häromkring i South bay.
Men, nyfiken som jag är, har jag nu hittat en sida där många hajreporter finns från i somras.

"

Torrance Beach  —   On May 29, 2010 Andrew Clayton was boogie boarding at Torrance Beach, which is between Redondo Beach and Malaga Cove. It was 10:30 AM and he had been on the water about 2 hours. The air and water temperatures were recorded at 73 and 58 degrees Fahrenheit, respectively. Water depth was unknown due to poor water visibility of 3 feet or less. No marine mammals were observed in the area during his time on the water. Clayton recalled; “I was paddling out after catching a wave and I dove under a wave and when I came up I saw the top of the shark's head, dorsal fin and, its tail. It thrashed its tail and went back under the water I immediately got out of the water. The shark was about 7 or 8 feet in length and had a large dorsal fin and a long tail, possible a Thresher Shark (Alopias vulpinus).” Please report any shark sighting, encounter, or attack to the Shark Research Committee.

 "

Och jag såg Venice beach, Santa Monica och Malibu med i reporterna. Efter att ha läst på hemsidan känner jag kanske inte för att åka och bada i Sunset beach, däremot går jag gärna ut med en båt på hajjakt. Åh det vore så häftigt att få se när man från en båt matar hajar och det vore helt fantastiskt att få se en haj hoppa upp ur havet för att fånga sitt bete. Jaja, jag ser på Shark week just nu på jobbet haha, blir sååå avis på de som jobbar med det på Discovery channel.

Förresten, hemsidan med hajreporterna finns här - http://www.sharkresearchcommittee.com/pacific_coast_shark_news.htm


Måla måla måla!


För några veckor sedan satt jag lite barnvakt åt Brandons 3.5åriga småsyskon. Då är det kul att måla ute i det fina vädret!
















Banan i palmen

Igår upptäckte jag, tusen år efter Brandoch vår granne, att det hänger en banan i palmen utanför vår lya.
Tydligen så har det helt plötsligt börjat växa banan där. Just när vi ska flytta...attans!




Fynd!


Efter jobbet igår gick jag och Brandon in i en antikaffär som ligger mittemot mitt jobb. Svindyra saker där inne, men åh så snygga. Och häftiga!
Överraskande kom vi iaf ut ur affären med en bautastor bok om Leonardo Da Vinci som vart översatt till engelska 1956, men som först var tryckt på 30talet. Den kostade dock bara 250 kr dock, vilket förvånade oss och han som jobbade i antikaffären haha.
Den boken är stor och tung och innehåller allt som han skapade och gjorde. Det tar nog ett helt liv att gå igenom hela boken, härligt livsprojekt va? haha! Jag och Brandon skämtade med varandra att när vi flyttar in i nya lägenheten borde vi sakta gå igenom gården med den boken under armen, för att smälta in bland alla andra musiker och konsnärer i byggnaden haha!
Efter antikaffären åkte vi till en annan secondhandaffär, Goodwill, fast inte den vid mitt jobb, det finns en annan lite större i norra Redondo beach. Hittade tyvärr inget passande soffbord där heller, men jag småfyndade lite småsaker och Brandon hittade ett par jeans.


Boken.


Jag vet ej ännu vad jag ska ha den till, men den hinken var så söt.


Ljusstake.


Fulfin ram, lite kitschig sådär. Mys!



Vintage and stuff

På east 4th street i Long beach ska det tydligen finnas en hel bunt med roliga vintage och secondhandaffärer, cirka 25 minuters promenad från dit vi ska flytta.
Åh åh åh. Jag vill dit nu, hitta ett fint gammal soffbord! Fast tydligen är affärerna där mest öppna mellan 12-5 på dagen. Men när vi bor i Long beach, då lär jag hänga en hel del där, ska tydligen finnas ett mysigt fik där också.

Tills vidare, får jag nöja mig med att promenera till secondhand affären Goodwill som ligger bredvid motellet jag jobbar på. Ska gå dit när jag slutar idag. Jag vill hitta ett litet gammalt brunt soffbord i trä, lite 50's -60'6 stil. Ungefär som det vi hade i London (om ni skrollar ner till tidigare inlägg ska det finnas en bild där på vår lya i London, där också soffbordet vi hade där är med på bild).
Och så vill jag ha ett litet skrivbord vid fönstret i vardagsrummet och en fin vas där på med en stor vit ros i och så kan jag sitta där vid fönstret och blogga och lukta på rosen. Mysigt va? Haha, det är såå lungt på jobbet idag så jag har tid att dagdrömma :)




Me like!


Bilder från vår snart nya bostad

Obs! Bilderna är tagna med mobilkamera..hann ej ladda batterierna till min hobbykamera efter jobbet då vi åkte direkt till Long beach för att betala depositen som gör att vi försäkrat att vi vill ha stället.
Redo att flyttas in nångång i mitten eller början av nästa vecka tror jag.



Utanför, från gatan.


Trottoaren.


Huset med alla lägenheten. Det är sammanlagt 16 lägenheten i denna byggnad.
Alla är tydligen olika stora och ser olika ut. Det gillar jag!


Ingången till bygganden-gården.


De flesta som bor i denna byggnad är antingen musiker eller konstnärer.
Och så är det tydligen en polis som bor över oss.
Trappan har managern över byggnaden fixat till, han är också konstnär.


Gå igenom den lilla gården för att komma till vår dörr.


Vår dörr! Skönt att vi bor på första plan då när vi ska flytta in!
Dörren är orginal från 1920talet. De som tar hand om byggnaden, managern
bland annat, de försöker alla behålla så mycket orginal som möjligt.
Hela byggnaden är ifrån 1920talet.


Vardagsrummet. Managern håller på att måla allt med ny vit fräch färg så
som ni kan se håller han på med kökslådorna just nu.


Vardagsrummet från andra hållet. Svårt att få med allt med min lilla
mobilkamera.


Den lilla "hallen" som har en liten "walk in "garderob precis till vänster
på bilden. Nästa rum är badrummet och sen kommer köket och ifrån
köket är det en dörr intill sovrummet.


Hålls på att målas för fullt i lägenheten! Detta är sovrummet, som ni
kanske kommer ihåg ska vi slänga in vita fräsha mattor över golvet så
man slipper se den trista heltäckningsmattan.


Sovrum igen.


Nästan precis utanför sovrumsfönsterna finns den lilla tvättstugan för
alla i byggnaden.

Åh vad jag är trött!

Brandon hade feber igår kväll, så fick ta hand om honom efter jobbet, snark!
Fick springa in till apoteket och köpa alvedon och c-vitaminpulver klockan 22.40, tacka USA och kvällsöppna apotek! Sedan så ville han köra runt och hitta den "perfekta kycklingsoppan", eftersom det är hans "sjukmat". De ställena med kycklingsoppa var dock stängt, så som tur var hade vi en konservburk med campellskycklingsoppa hemma. Brandon hade helst velat ha sin mammas hemmagjorda kycklingsoppa dock. När man är sjuk spelar det ingen roll hur gammal man är, man vill alltid ha det man växte upp med som barn, eller hur?
När jag äntligen skulle gå och lägga mig vid midnatt (började jobba 7 imorse) frågade Brandon om han kunde få låna en av mina kuddar (jag är ett kuddfreak, sover med tre kuddar, en mjuk, en mittemellan och en hård). Brandon tittade på mig med sina stora bruna ögon och ynkliga sjuka röst. Jag var tvungen att säga ja. Men ååhh vad det var jobbigt att sova med 2 kuddar, den mjuka och mittemellan-kudden, åh vad jag saknade den hårda kudden.

Nu sitter jag på jobbet dödstrött och äter äggmacka och dricker kaffe. Godmorgon!

Ps! Förlåt att det inte är så många bilder här just nu. Men min laptop verkar inte "ta emot" mina bilder från min Canon kamera. Min lilla hobbykamera funkar dock, men måste ladda batterierna!

haha!

Nu har jag tyvärr ingen bild på händelsen, men vår katt Mozart gjorde nåt roligt igår kväll.
Vi har en jättestor kartong hemma på golvet som täckte vägen för Mozart att ta sig till sin "sovplats".
Han tar satts och ska precis hoppa över kartongen, men då hamnade han i kartongen istället! Hahahaa, det var sååå gulligt. Mozart blev dock ganska sur.

Mjau mjau


P.S!

Glömde skriva vad jag tänkt skriva först!
Vår nuvarande bostad är full av flyttkartonger, så vi får nästan inte plats där inne längre.

Kanske ganska ointressant att veta för er iofs, men ville bara berätta att det är så himla litet, vårt gamla ställe, så det är som att flytta till paradiset när vi flyttar in till det andra stället. Åh...

På jobbet en fredagskväll


Det är inte så jätteroligt att jobba kvällar på helgerna. Nästan lite deprimerande. Och det är jättelångsamt ikväll med.
Tidigare idag när jag började mitt skift, tränade jag vår nya kollega i en timme innan han gick hem. Han tror att jag är i USA för ett bättre liv och verkar frukstansvärt imponerad av hur jag lyckats få green card och hela bunten. Att jag till på köpet också kunde åka hem och hälsa på min familj i april och att jag åker hem över jul igen fick honom att tappa andan. Och så flikade han in att eftersom jag har haft green card i över ett år nu osv, kan jag börja ansöka om att få över min familj hit till USA också. Då fick jag helt enkelt försöka förklara för honom att han nog inte riktigt fattar. Han är från Peru och verkar inte vara här så jättelagligt, typ. Eller så är han det. Jag missuppfattade nog lite också. Hur som helst. För att få komma in och bo+jobba i USA om man kommer ifrån Sydamerika måste man ansöka om speciellt visum vilket är fruktansvärt svårt att få , eftersom väldigt väldigt många kommer in på ett visum och sen stannar ogaligt livet ut . När man väl har lyckats klara sig in USA stannar många här, olagligt. Har dom tur, gifter de sig med någon mot betalning och kan sedan också ansöka om att deras familjer kan komma efter. Oss i Europa borde vara väldigt tacksamma för Visa vaiwer som tillåter oss att resa in i USA och stanna i hela 3 månader! Utan problem. Jag kände hur orättvist det var när jag fick förklara för vår nya kollega hur min situation var, att jag faktiskt bor i USA enbart för att kunna vara tillsammans med min man. Och att vi förmodligen inte tänker bosätta oss i USA för alltid. Han kunde inte förstå hur jag ens kan tänka mig att lämna USA när jag väl fått mitt Green card.
Denne nya kollega är han som ska ta över mitt job när jag slutar här.

Nu ska jag titta på Shark week på netflix.com , få betalt för att titta på blodtörstiga hajar, sweet!


Leverans till dörren


Idag kom målningen jag beställt levererad till min dörr! Och den känns till och med finare än bilden jag såg av den på internet. Nu måste jag hitta en fin ram till den. Jag funderar på nån mörkbrun ram eller kanske en elfenbensvit?




Jag är ond Och vi fick lägenheten!


Sitter fortfarande med spänning och väntar på att få reda på om vi får lägenheten eller ej. Vi får reda på det idag iaf.
Hur som helst, varför säger jag att jagsjälv är ond?
Jo.
Han som hyr ut lägenheten ringde precis mitt jobb. Jag svarar. Han säger vart han ringer ifrån och undrar om jag kan hjälpa honom hitta en av de anställda, dvs moi. Redan då visste jag ju vem han sökte, men jag svarade trevligt "who?" bara för att jag tycker att det är så roligt att höra amerikaner försöka säga "Anna Gustafsson". Hahaha, jag har lätt för att underhålla mig själv. Jag satt och småfnissade i minst 20 minuter efter detta.

Hur som helst. Min make ringde precis. Vi fick lägenheten, yaaaay! Flytta in nästa torsdag eller fredag, dvs 16 eller 17 sept, perfekt! Ska betala deposit på lördag tydligen, och sen första månadshyran på fredag nästa vecka.

Oh va spännande!

Onsdag

Sitter fortfarande i morgonrocken. Jag och Mozart har suttit och lyssnat på musik nu på morgonen.
Vi vet ännu inte om vi får lägenheten eller ej, jag har nästan ont i magen av att inte veta. Det vore så himla skönt att inte behöva leta mera efter ett boende, vill bara veta NU vart vi flyttar och så kan man börja fokusera på allt annat som måste vi måste ta tag i. Däremot skulle jag inte bli förvånad om någon annan får den. Jag räknar med det så jag slipper bli besviken efteråt, fast å andra sidan blir jag nog besviken i vilket fall ändå.

Jag har fortfarande en massa städning kvar här hemma. Igår hann jag skrubba badkaret men så sen ringde Brandons mamma och frågade om jag ville hänga med till Target, dvs en stor affär som har allt. Det islutade såklart med att jag fick ta hand om hennes barn, dvs Brandons nästan 4åriga småsyskon. Fast jag kunde se att Brandons mamma behövde hjälp, så det gjorde inget. De barnen är i bajs och kiss-stadiet nu. Alla heter antingen pee eller poo och det tycker dom är jättekul. Plus att de testar oss vuxnas tålamod hela tiden. Jag måste dock erkänna att jag överlistar barnen väldigt lätt, eftersom jag vet precis vad deras plan är. Hihi.

Ok, nu ska jag kika ut genom fönstret, någon karl står där ute och hamrar och jag vill hemskt gärna veta vad det är dom gör där ute!

Calexico är ett av mina favvoband!

Sneak peek

Var och lämnade intresseansökan till lägenheten vi vill ha idag. Passade då på att ta lite bilder med mobilkameran, dvs dålig kvalite men bättre än inget, så, varsågoda och titta!


Vardagsrum-tvrum. Rummet är lite större än man ser på bilden.
Plus, en stor rymlig garderob till vänster.


Från vardagsrummet leder en hall till badrum, kök och sovrum.
Plus en garderob i hallen till höger.


Badrummet.

Härligt blått kakel på badkaret. Gult golv!

Litet "beauty-bord". Bra förvaring, stor spegel!


Det lilla lilla köket. Men visst är det charmigt?


Jag ääälskar golvet.


Sovrummet. Ser trist ut va? Men jag är faktiskt duktig med inredning
och lösningar, så detta rum kan så lätt bli fräscht och härligt! Också
en garderob till höger.

Lägenheten är fortfarande lite under renovering. Typ målar ny fräsch vit färg och städar fortfarande upp efter de som bodde där förut osv.
Tydligen får vi nog reda på imorgon om vi får lägenheten eller ej. Åh vad jag hoppas att vi får den! Älskar området den ligger i också.
Efter att vi lämnat intresseansökan gick vi och drack kaffe på världens mysigaste fik en gata ner. Det är ett bibliotek kombinerat med fik. Stora sköna fåtöljer. Bokhyllor fyllda med böcker överallt osv. Bra priser också!

Oh well, håll tummarna för oss. Om vi nu ej får den, är det bara att bita ihop och fortsätta vår jakt efter en annan lika bra lägenhet. Pust.

Nu ska jag storstäda vår nuvarande bostad, ser ut som hej kom och hjälp mig!








Mozart har bajsat på sig, eller?

Jag hade precis tittat färdigt på en film. Då hör jag ett oväsen i köket. Oväsendet började komma närmre vårt andra rum. Mozart kommer i all världnens fart kravlandes på sin rumpa, ja rumpa. Hans framben sticker upp på hans mage och svansen också. Ni vet hur hundar ibland kan göra, när de tar sig fram på rumpan?
Hur som helst. Jag blir livrädd och tror att han har brutit båda benen. Men då, precis när jag ska "rädda Mozart", ställer han sig upp vanligt och lämnar en liten klick bajs.
Mozart har numera utegångsförbud. Vi är mycket arga och upprörda. Måste dock erkänna att jag blev väldigt fashinerad av hans snabba taktik, han tog sig fram snabbt som en raket på rumpan.

Har köpt konst


Och priset var pinsamt litet. Inkludrat med porto, 31 dollar.
Målningen är ungefär 50 gånger 30 centimeter. Målat på canvas.
Jag tycker att den är helt underbar, älskar färgerna och livet i den! Jag köpte den näst sista.

"
These paintings were produced in Malawi, Africa, in the lakeside town of Mangochi. This town lies on the Shire River. With the average daily income at less than 1 US dollar per day, this piece of art will be sure to not only brighten your home decor but will also provided economic support for these artisans.

Artist Thom Simon first began painting at age 15, with just crayons purchased for him by his brother in-law. Thomas first canvas sale was at age 16 and his work has been and continues to be inspired by what he experiences in his everyday life in Malawi. Some of his work reflects life scenes such women carrying water, villagers working in the fields, and the beautiful Lake Malawi at sunset. Having the opportunity to show and sell his paintings with Worldstock is encouraging to him and his dream is to one day have a market abroad and be able to paint in America.

What is Worldstock?

The handcrafted nature of this product will produce minor differences in design, weight, and sizing. Subtle variations will occur from piece to piece, adding to its unique qualities. Measurements may vary slightly.

Imported


"



Lägenhet-update

Så, nu har vi äntligen fått tag på han som hyr ut lägenheten iaf. Han sa att vi kan lämna pappret ifyllt i hans mailbox vid lägenheten imorgon, för då ska han tydligen hämta alla blanketter från dom som vart intresserade.
Åh va jag vill ha den lägenheten! Men inget är ju garanterat och det finns väl alltid dom som har bättre kredit-historia. Men drömma går ju...

Vill ha!

Åh va jag önskar att Indiska kunde öppna i USA. Jag menar, kan H&M kan väl Indiska?
En av mina absoluta favoritaffärer är Indiska iaf. Och jag saknar den.

Titta vilket fint halsband dom har, det vill jag ha!

Halsband från Indiska, 129 kronor.

Ikea...

Denna är ifrån IKEA. Jag tycker iofs att för mycket IKEA är skittrist och vill helst ej behålla allt
därifrån. Men om man har IKEAprylar men ändå kan mixa till det bra med annat för att få till det personligt
funkar det däremot. Jag måste dock erkänna att jag älskar detta påslakanset!

Okej, en sak till...

Glömde ju berätta att vi tittade på en lägenhet i fredags. Vi älskade den! Nu gäller det bara att ansöka om den.
Gammal byggnad. Trägolv i vardagsrum och i den "lilla hallen" som är mellan vardagsrummet och sovrummet.
I sovrummet är den heltäckningsmatta, men det är ok, kom på att vi alltid kan slänga ett dussin vita trasmattor över hela rummet så blir det fräscht.
Köket är pyttelitet men charmigt, för golvet har ett såntdär härligt svart-vitrutigt golv och en liten smal gammal gasspis och jättefina köksluckor. Badrummet är stort och härligt, med ett badkar som har fint turkost kakel på och golvet var nån stark härligt färg och så var det ett slags bord som hänger ihop med väggen som är typ som ett sminkbord nästan, men spegel över och utrymme.
Och så var det tre rymliga garderober över hela lägenheten.
Me like me like. Ligger i ett kvarter nära 2nd street jag skrivit om förut.
Håll tummarna för oss att vi får den.

Godnatt nu. Slutar jobbet om 40 min, yaaaaaaaay!

Skrivaren lever!

Höll nyss på att dö av rädsla.
Den nya skrivaren min chef sprang och köpte ikväll andas! Det låter verkligen precis som det! Jag trodde först att det var någon som stod bredvid mig och andades och typ väntade på rätt moment att döda mig!
........................................................................................................okej okej, för mycket Dexter för mig nu......

Pinsamt

På jobbet.
Blev utbjuden av en militär. Han trodde jag slutade jobbet klockan 8 så han kom ner till lobbyn och undrade vart jag tyckte att vi skulle gå. Gu va pinsamt. Jag hade ingen aning om att det kunde bli ett sådant missförstånd.
Så här var det nämligen...Skrivaren slutade funka så jag kunde ej skriva ut kvitton till några gäster, så när väl skrivaren började fungera igen, var jag tvungen att ringa till de personer som jag var tvungen att ha underskrift från för deras kreditkort. Militären var en av dom. Jag ringer och ber honom att komma ner och signera pappret innan jag slutar mitt skift, sa jag. Gu va han måste ha missuppfattat mig.
Hur som helst. Vi båda överlevde. Skönt.

Jag har checkat in sååååå många på motellet ikväll. Jobbar morgonskift imorgon, kuul. Nej. Minst 21 människor att checka ut. Människor som kommer att vara bakfulla. Kul...nej.

Kill me now!

2 blocks away

Igår kväll upptäckte jag och Brandon en jättemysig bar-restaurang 2 minuters promenad från där vi bor.
Vi har åkt förbi det ställe så många gånger men först nu upptäckte vi det på riktigt.
Vi delade på olika rätter. Urgod stek med tunna tunna pomme frites som hade vitlök och ost på, sedan en rätt med tigerräkor i kokosnötmjölk, lime och lite heta kryddor. Sååå gott. Sedan beställde vi in TVÅ efterätter, eftersom vi inte kunde bestämma vilken vi skulle ha. Ena var chocolate chip cookies med hemmagjord vamiljglass emellan,ungefär som en ice cream sandwich och den endra var en slags friterad sak, kallas twinkie här, väldigt populär, jag kan nog jämföra det med friterad banan, iaf lika gott haha. Och så tog jag ett glas rött till detta.
Jag och Brandon beställer alltid in en rätt bara, för att dela, oftast är portionerna så stora, plus att man får testa på flera olika rätter på det sättet.
Hur som helst. Mysig kväll! Sedan drog vi hem och tittade på Dexter, guu va bra säsong 4 är!!! Men lite läskig också...



Stället vi var på igår, dålig mobilkamerakvalite jag vet..

Lördag

När jag vaknde av alarmet på mobilen 06.15 idag hörde jag regn som snattrade mot fönsterutan. Åh vad jag njöt. Fast det hade vart mysigare att kunna stanna kvar i sängen och somna om. Men oh nej. Stiga upp och göra sig redo för jobbet fick det bli. Det hade slutat regna när jag gick. Fast det var riktigt grått och dimmigt. Och råkallt.
Nu har det klarnat upp lite, men det är fortfarande ingen sol och sommar direkt.
Halva min arbetsdag är över, "bara" 4 timmar kvar.
Igår kunde vi tyvärr inte kolla på lägenheten vi tänkt, den var ej redo. Men jag tror att den är redo idag, så förhoppningsvis efter jobbet kan vi kolla på den. Jag har börjat få panik. Jag vill så gärna veta vart vi ska bo snart, vore så skönt att få det avklarat, så man kan börja packa, planera vad vi borde behålla och skänka bort, fixa addressändring osv. Och viktigast av allt, ha ett bestämt datum för inflyttning. 
Vår katt Mozart är numera en inomhuskatt på heltid igen. Är en katt allergisk mot bett från loppor, är det nog säkrast för katten att stanna inomhus. Så det känns så bra att kunna flytta in till ett större boende så Mozart får lite mer utrymme också.
Ikväll vet jag inte vad vi ska göra ännu. Igår pratade vi lite om att testa en vinbar i Long beach som har fått jättebra respons. Men vi får se. Jag hyrde tvserien Dexter säsong 4 på dvd igår kväll...och måste lämna tillbaka den på söndag. Så jag har ju lite att stå i...haha, jag är verkligen beroende när jag börjat titta på en tvserie som är ruskigt bra. Det är konstigt egentligen. Dexter är en seriemördare. Fast han dödar bara "the bad guys", så man står liksom på hans sida, man gillar Dexter. Men alla andra seriemördare i tvserien tycker man är jätteläskiga och känner ett starkt hat mot. Men ändå är de alla mördare.

Oh crap, klockan är snart 11 och jag måste ringa alla rum och fråga om de ska checka ut eller ej. Iofs måste de checka ut för att vi ha reservationer för alla rum idag, Labour day helgen i USA förstår ni, folk är lediga för denna storhelg.


Såhär såg vårt rum ut i London de sista månaderna vi bodde där.
Fatta vilken lyx det var att ha ett eget rum efter kollektivboende på
hostel i London i 6 månader. Kan ju inte påstå att standarden på hostel
i London är de fräschaste...



Åh vilket gulligt klipp


Den randiga blusen och tårtan

Mysig mix.







Lön!

Slutar jobbet om 40 minuter. Jag är så himla glatt överraskad att jag är ledig imorgon, känner mig lite trött.
Däremot om 2 veckor åker jag på 6dagarsvecka istället, då får jag minsann bita i det sura äpplet.

Fick min lönecheck precis. Egentligen är lönedagen imorgon men eftersom jag är ledig sa min chef att han hade fixat den till mig idag. Schysst!
Shopping imorgon yaaay, pff, skoja. Måste spara alla slantar jag kan. Om jag inte hittar en jacka och ett par sköna boots. Ganska trevligt att det för en gångs skull är sånt väder här att man är i behov av en höstjacka. Jag älskar ursäkter till att man "måste shoppa" något :)

Håll tummarna för oss att vi imorgon blir förälskade i lägenheten vi ska titta på och de säger att den är vår om vi vill ha den.
Lite surt dock, för tidigare ikväll betalde jag och Brandon 60 dollar för att bli medlemmar på en lägenhetssida för att få mer tillgång till olika ställen. Men det fanns typ nada där. Lite surt att betala för att se det.

Godnatt!


Ett riktigt osammanhängande inlägg

Det är svenskt höstväder i Redondo beach. Vart grått och molnigt de senaste dagarna och faktiskt riktigt råkallt. Jag tycker iofs att det är helt ok eftersom jag redan gett upp på att sommaren ska komma.
Däremot är det varmt i Long beach, konstìgt va? Det är typ som om att Skövde skulle vara råkallt och grått och molnigt men Skara skulle ha 25-30 grader varmt.
Igår strosade jag och Brandon runt i minst en timme i olika kvarter vi skulle kunna tänka oss att hyra en lägnhet i. Det var riktigt mysigt. Förhoppningsvis kan vi titta på den lägenheten jag la upp en bild på igår här på bloggen, imorgon. Jag har tydligen ledig dag imorgon. Mysko. Och så frågade min chef om jag inte kunde stanna en vecka extra efter det datum jag först sa, så jag ska jobba kvar här till 24 sept. Det känns faktiskt Ok.
Har ett nytt schema, eller det är nästan samma, bara lite annorlunda, (så mamma, jag mailar dig mitt nya schema så du vet när jag är online, okaay?)

Tuuusan. Jag glömde min kamera hemma, hade ju tänkt visa en bild på min nya blusklänning jag hade på mig häromdagen. Den får jag lägga upp imorgon istället. Kanske.

Förresten så lagade jag görgod mat idag! Kyckling och potatisskivor i ugnen med salt och rosmarin och grillad lök och paprika. Och så en svampsås till det. Jag tog med det i en lunchbox till jobbet idag, så ska värma upp det snart. Appropå ingenting alltså.

Igår kväll, kom några vänner över för att fira Brandons födelsedag.
Brandons vän Kyle och hans flickvän Maria och vi bestämde oss för att bila upp till Big bear nån helg och ehm, göra nåt hah, ingen snö där uppe än, men kanske, typ ut med en kanot? Ska tydligen finnas en kanot där uppe.

Okej, nu känner jag att detta inlägg är en enda röra. Ha en bra kväll!

Puss och Kram






idag sjung jag for brandon med tarta och ljus pa morgonen. senare blev det fruksot pa pannkakshuset. sedan akte vi till long beach och strosade, vi ska kolla pa en lagenhet i denna byggnad pa lordag, hoppas vi gillart, ligger precis pa second st!!


Mozart hos veterinaren. Han var tydligen allergisk mot ehm, har heter det fleas, typ loppor pa svenska eller? hur som helst, allergisk mot bett av de smadjuren sa han fick en spruta med antibiotika, jag och brandon blev 92 dollar fattigare.


kubansk mat igar, saaa gott! kanske inte ser sa gott ut pa bilden, men grillade fisken med ris och bonor och grillad lok och tomat, MmMmmmmM! och mojitodrinkar till det. Efterat drack vi ol pa piren.


Today

Har slappat hela dagen typ. Sov länge. Unnade mig en kaffe+crossiant-frukost och åt på verandan. Slagit in födelsedagspresent till Brandon, han fyller 26 år imorgon.
Och innan Brandon kom hem för att åka med oss till veterinären sprang jag till affären för att köpa en minitårta jag ska överraska Brandon med i morgonbitti. Den var jättesöt, tycker det är bra att de säljer minitårtor för billigt pris och som är precis tillräckligt för en person, eller typ 2 om man ej vill ha för stor bit. Den var som sagt söt, chockladtårta och med blå cirkel omrking och en palm som sticker upp i hörnet. Och så köpte jag ett litet ljus som det står Happy birthday på som kostade 50 cent som jag ska tända imorgon. Gu va snäll jag är.

Ikväll ska vi med Brandons familj åka till en kubansk restaurang i Manhattan beach och fira med familjen. Åh jag älskar den kubanska restaurangen. Ris med svarta bönor och en god köttbit. Och så lite mojitodrink till det hihi.

Visar kort på tårtan senare, jag vart så himla nöjd med den, haha, fånigt va? Att jag är nöjd med en köpt tårta.


Katt på rymmen

Vi sitter och väntar på att veterinären ska ringa. Vi släppte av Mozart där för över en timme sedan. Vi fick låna vår grannes kattväska, så tog ci Mozart dit, tur att det bara tar 2 minuter att köra dit. Så fort de öppande kattväskan hoppade Mozart ut med all världens fart, hoppas över själva reception-disken och över en liten grind och sprang och gömde sig bakom ett ställe ingen kunde nå honom på. De sa hos veterinären att det var hans gamla gömställe. De sa att de skulle ringa oss så fort han kommer ut från där. Och det har som sagt gått över en timme nu. Hm..vill Mozart någonsin komma hem?


RSS 2.0