Twin Peaks


Jag och Brandon har börjat titta på Twin peaks varje kväll nu. Jag älskar serien och karaktärerna, men jag blir hela tiden hysteriskt rädd och mörkrädd när vi ska gå och lägga oss efter det. Jag älskar David Lynch stil på filmer och allt men tusan va han kan göra en ganska O-otäck scen otäck.
När vi ska sova, Brandon somnar typ direkt och jag ligger där helt superrädd, så ibland brukar jag sparka till Brandon lite lätt så att han vaknar, för då blir det genast lättare för mig att somna, om någon annan är vaken medans jag försöker somna..gu va jag är egoistisk och stackars stackars Brandon...

Jag älskar thrillers, otäcka filmer, osånt, men jag vet ju hur jag blir efteråt..jag verkar tydligen gilla att skrämma mig själv..
Nu ska jag titta lite till på Twin Peaks..allt blir lättare i dagsljus haha!

Känns tryggt..

Sitter och zappar mellan kanalerna på teven. Stannar till på en lokal nyhetskanal då de pratar om en som blivit skjuten, mördad, i Long beach. Jag spärrar upp ögonen och hojtar på Brandon som precis kommer in i rummet. Han himlar med ögonen och säger "Anna, people get shot in Long beach everyday. Mostly in North Long beach, so you're safe".
Känner mig genast mycket tryggare, vi bor ju i South-East Long beach. Pweew.


Trött

Förlåt för lite kass blogginguppdatring här. Men är så trött efter jobbet hela tiden. JÄTTEMYCKET folk idag.Blir så trött på folk ibland med. Så många kunder som är otrevliga, klagar på saker, skyller på mig och mina arbetskollegor. När man jobbar inom affärsbranschen så se rman precis hur man själv INTE vill vara och behandla folk. Man får ett helt annat perspektiv .Jobb imorgon o måndag med. Måndag är memorial day, så många är lediga då, utom jag då haha.
nu ska jag och brandon äta mat, slappa framför teven och bara lata oss.

Puss och Kram!

Har mitt sista break nu innan jag slutar om en timme o en kvart. sedan bar det av till redondo och fira fodelsedag med bbq och sa bad brandons familj mig att ta med Daim-tarta fran Ikea, deras nya favvo-tarta!


Dags att röra på fläsket

Nej vet ni vad. Jag blev fast här framför datorn lite då jag läste gamla resedagboksinlägg. Nu ska jag sätta på mig skor och ta en powerwalk, det var minsann ett tag sen, gick visst inte så bra med 3 ggr i veckan. Däremot har jag avstått från godis och sånt nästan en vecka nu, blev lite för sockerberoende där ett tag, så vill ha bort det sockersuget, så även fast jag "slarvat" med powerwalken så har jag iaf gjort nånting bra för mig själv. Inte gott att äta choklad när det är mer som ett begär än njutning.
Köttfärsen är på tining, ska laga köttfärsbiffar och potatismos ikväll, såå gott!! Och så fick jag hem filmen Love and other drugs på posten idag från Netflix, så den vill jag se ikväll, sedan ska jag gå och lägga mig i skaplig tid ikväll, har ett 5dagars-jobbpass framför mig med start imorgon. Och efter dom 5 dagarna får jag en dag ledigt och sen en massa jobb igen. Jag är så glad att jag nästa vecka har fått 32.5 timmar på mitt schema, mera sånt! Min chef vet att jag vill ha så många timmar som möjligt, så han försöker ge mig minst 27 timmar i veckan iaf.
Det är bra att ha en chef som bryr sig och vet att hyra och sånt måste betalas.

Powerwalk vare ja!


Paket

Har slagit in några paket idag. Blev så fint med det nya inslagningspappret jag köpte igår.
Jag vet att jag ofta skriver om "åh det skulle jag vilja göra, det skulle jag vilja jobba med" osv osv, men tänk va underbart att öppna en liten affär med en massa fina papper, påsar,askar, presentaffär helt enkelt. Jag har alldeles för många ideer och drömmar om vad jag vill göra och ingen av dom är direkt enkla haha!




Åh vad jag började sakna och Osakna London nu..

Har precis suttit och läst alla inlägg (inte såå många jämfört med min blogg i USA) jag skrev på Resedagboken när jag bodde i London. Vilka underbara tider vi hade där men också när jag sitter och läser inläggen var det mycket hårda tider också.
Nostalgi for sure! Klicka på länken här nedan så kan ni läsa dom med.När sidan kommer upp, scrolla ner så ni kan läsa från början, dvs måndag 17 sep 2007!

http://www.resdagboken.se/Web/Apps/Diary/UserEntries.aspx?id=228&epslanguage=sv&uid=186191



Action!

Hade en lugn förmiddag. Gick till mataffären. Kom hem ifrån mataffären. Öppnar dörren och i hallen mellan vardagsrummet och sovrum, ligger en massa vägg på golvet. Sen såg jag ett hål högst upp på väggen, ett hål intill lägenheten de jobbar på. Gick ut på gården och frågar vår hyresvärd vad som försigår och varför det är ett hål i våran vägg. Mexikanarna som jobbar för fullt rusar in i vår lägenhet och börja be om ursäkt gång på gång, de hade tydligen trott att det inte var något bakom väggen i grannens lägenhet. Och så fick jag idag bli kallad "amiga", igår skrev jag ju hur jag hörde dom utanför fönstret kalla varann "Amigos" titt som tätt, så idag fick jag vara med i "gänget" wooho.
Hur som helst. De städade upp alla väggbitar och så ska de täcka för hålet imorgon bitti. Yeeez. Okej, måste erkänna att jag är glad att hålet är längst upp på väggen och inte alltför stort iaf.
Sedan så bad jag hyresvärden ta en titt på vår kyl som läcker vatten och som fryser allt vi har. Hoppas de fixar det snart med.
Nu sitter jag och äter lite Californian rolls, köpte i ett 9piece-pack på mataffären för 25 kronor, helt okej, det är ju så gott! Och så är jag Jag glad över att jag inte storstädat idag, för det kommer minsann lite väggbitar fallandes fortfarande i hallen, för de håller på och borrar och har sig. TYYYYYYST! Jag vill ha lugn och ro!!! Arrrhghghghgh


Orsakerna varför jag är fattigare än planerat..




Ring. $1.50, Forever21


Byxa. $22.80. Forever21


Trosor. $3.80/styck. Forever21


Topp. $15.99. Papaya.


Örhängen. $3.99. Papaya.


Presentpapper 2 av dom $2.99/styck, en $0.48 cents. Presentpåse $1.98. Presentask $0.25cents.
Allt från World market.
 
Jag älskar fint presentpapper och detta hade sånt där fint material.
Lyckost dom som fyller år snart :)

Så ja. Detta är vad jag shoppade igår. Jag hoppas nu att min lön på fredag är fet, annars är det illa :p




Det blev en soppa av alltihopa!


Lagade ju soppa häromdagen.
Detta använde jag:
Kycklingbuljong-fond på konservburk och vatten.
Skivade morötter, potatis och gullök. Några championer la jag till i slutet.
Lite lite finhackad vitlök.
Färsk koriande, halv bunt.
Salt och peppar.

Började med lite lite olivolja i botten av kastrullen och fräste potatisen, morötterna och löken litegrann och vitlöken.
Hällde sedan i kycklingfonden och vatten.
Sist salt och peppar och bunten med färsk koriander. Koka tills det ser klart ut och smakar gott. Voila'!
Så himla billigt och gott.



Nu ska jag sova! kom nyss hem fran en bar I downtown LB med brandon o hans basta van. blev nagra ol o mycket skratt, sa jag ar nojd. Min shoppingrunda blev ocksa lyckad, dessvarre ar jag nu lite fattigare an planerat..Godnatt!


Jag flyr!

Herregud, de håller på och borrar i grannens lägenhet, jättesynd då jag och mamma försökte höra varann på skype. En bunt av mexikanare jobbar för fullt och säger Gracias amigo till varandra utanför fönstret. Borde lära mig att säga "Sluta borra, jag försöker prata med min mamma på skype och njuta av min lediga dag" på spanska. Kan iofs googla det eller smsa Brandon o fråga, men neej det orkar jag ej eftersom jag såklart inte skulle säga det till dom i slutändan.
Jag står inte ut av oväsendet så nu ska jag slänga på mig kläder och ta bussen till shoppingcentret, har enormt shoppingsug idag!

iAdios amigos!


Mumma!

Har vart superkreativ idag!
Multitasking på jobbet för det första. Jag "greeting" några timmar, jag passade kidsen i playrummet en liten stund och sedan fortsätte jag att stå och försöka lära mig vad som försigår vid kassan. Däremot är det ju bara self checkout, men många vill ha hjälp met det, eller ta bort en produkt de scannat. Det är mycket jobbigare än man tror för de som jobbar vid kassorna, trots self checkout. På helgerna har de "riktiga" kassorna öppna också.
Men det är kul! Jag vill försöka lära mig så många avdelningar som möjligt, för då blir det lättare att söka jobb på Ikea när vi flyttar till Sverige för där finns ju inga "Greeters" haha!
Jag är ganska imponerad av min utveckling av "greetingen" dock. Jag vet i princip vart allt är, i vilka avdelningar och dessutom har jag ganska bra koll på vad för produkter som de flesta köper, så står nån och försöker förklara för mig vad de letar efter, vet jag typ exakt vilken stol de vill ha ganska direkt.
Jag har fått kläm på hur jag ska kunna välkomna många människor som kommer in i affären på samma gång och ändå göra det personligt och med ögonkontakt och leende. Få folk att ta en gul påse är en del av det med.
Ja, så är det. Folk tycker att "Greeters" har en slappt jobb och visst, det kan det vara om man bara står där och inte direkt bryr sig, mumlar ett Hej osv. Men företaget vill att man ska kunna ta det till nya nivåer hela tiden, och då gäller det att lägga ner sin själ i att verkligen få människorna välkomna, hörda, hjälpta osv. Och det gör jag. Men det är bra, för jobbet blir roligare då. Men såklart också för att jag får hjälpa till i några andra avdelningar då och då.
Ja, det var lite om mitt jobb och min dag.

Efter jobbet tog jag bussen till Downtown Long Beach, det tar ungefär 40 min från Carson där ikea ligger till Long beach med buss.
I Downown LB gick jag in på affären ROSS och köpte en Pike'-tröja till Brandons styvpappa i födelsedagspresent som vi ska ge honom på torsdag och så köpte jag en kokbok till brandons syster o hennes man, de har "Graduation" från UCLA 12 juni, så vill ju ge nånting till dom, de ska även få ett litet presentkort på en restaurang, min tanke var lite "Nån kväll kanske ni inte vill använda kokboken..då kan ni använda detta presentkort..osvosv", ja ni fattar.

Brandon kom från jobbet och hämtade mig från downtown lb och så åkte vi hem. När vi kom hem vart vi hungriga. Så jag lagade en grönsakssoppa med potatis, morot, gullök, svamp och färsk koriander för smaken. Blev mycket god. Fick helt enkelt bli lite "tager vad man haver" mat. Hade även gott bröd, så jag körde lite ört och vitlökssmör och så finhackad tomat med olilvolja på topp och lite lite ost. Sedan värma i ugnen.
Blev supergott! Bildbevis får ni imorgon.

Nu ska jag lägga mig i soffan med benen högt, förtjänar lite vila efter ALLT jag gjort idag. 2 dagar ledigt nu, såå skönt.

Godnatt!

Hahaha, sitter och kollar på Family Guy, och det är så roligt då de bara slänger in denna musikvideo och spelar HELA och sen går det tillbaka till Family Guy igen..humor!


Gammal klasskompis! om Old pic:

Vem är du? Det blev jag störtnyfiken på!
Skriver mer om flyttningen till sverige nästa år när vi kan börja processen med uppehållstillstånd åt Brandon och allt det. Mycket pappersarbeten tar mycket tid. Första steget är väl för min kära make att berätta för sin familj, vilket förmodligen är hur svårt och jobbigt som helst, för det tyckte jag att det var när jag flyttade hit, eller speciellt då när jag hade gått och gift mig bara sådär hah!

Nu ska jag till jobbet, det närmsta Sverige jag kan komma för stunden.


My job.

Old pic

Hösten 2008 då jag flyttade till USA, hittade jag en skandinavisk affär i West Hollywood. Här ser ni mig hur glad som helst över lite falukorv, vaniljsocker, pärlsocker och svenska pepparkakor.

Gu va ung jag va..19 snart 20 minsann.

El Dorado East Regional Park

Idag spenderade jag och Brandon en timme eller två med hans familj i en park här i Long beach som heter El Dorado park. Jättefin natur och vilda djur. Vi såg Coyote babies!!

Hade ej med min kamera, så fick fota med mobilen helt enkelt...






















Min svärmorsa och Brandons småsyskon.






Mina svärföräldrar Joel o Patty. Detta kort ska jag rama in och ge Joel på hans
födelsedag på torsdag. Så himla gulligt Hålla-handen-kort!




Leka med pinnar tyckte Joaquin och Brandon va kul. Isabella tyckte
att det var för "pojkar bara". Haha, hon är en liten rosa sessa!


Family!


Turtles!





Tvådagars-tripp tack

Förra året på sommaren kände jag och Brandon att vi ville hitta på nåt, bara lämna LA i 2 dagar. Vi hade dock inte så mycket pengar, så Las Vegas var ett bra alternativ, tro det eller ej. Hotellen är superbilliga och rummen superfina, eftersom hotellen tjänar pengar på kasinot ändå. 3 timmars bilresa dit och sen hem, kostar inte alltför mycket i bensin. Och det är lätt att få gratis drinkar, typ jack and coke, då man sitter och spelar på enarmade-banditerna, vi spelade på 2cents, 5cents och 10cents, så det kostade inte så mycket haha! Det är bara så skönt att få åka ifrån vardagen och göra nåt annat i några dagar. Bo på hotell känns såå lyxigt liksom. Och ta en drink vid hotellets pool. Typ sånt. Las vegas är inte speciellt fint eller nåt, men man kan komma undan billigt med hotell och bara få vara på "semester" i 2 dagar, vilket gör det värt det.
Så, vi funderar faktiskt på att göra samma lilla tripp i sommar igen, det är så mysigt med en liten minisemester mitt i veckan!


Jag och en drink inne på kasinot.


Brandon och en kall öl vid hotellets pool.


Avslappnade kläder, solbrillor och ett bra humör!

In these bodies we will live, in these bodies we will die.Where you invest your love, you invest your life

La ju upp en cover på denna sång med barnen i kör häromdagen, men här får ni den med Mumford and Sons. Så himla fin text.


Filmtips!

Har ju sett The Fighther och Blue Valentine på dvd den senaste veckan.
Rekomenderar starkt The Fighter, otroligt bra film! Blue Valentine var bra med, men lite tung.


FOOOD

Oj, när jag la in bilderna från kameran för att visa er mitt hår, hade jag visst tagit bild häromdagen då jag vart och storhandlat mat. Tror jag ville visa vad stark jag är som gått och burit allt detta tunga helt själv, det är ju som sagt stora avstånd här i LA, till och med från vår lägenhet till mataffären.




Appropå food. Brandon kom precis hem med Thai-maten. Gu va han är sen jämt. Han vet att hans ursäkter är kassa numera, så nu precis sa han att Jesus hade kommit ner från himlen och stoppas hans bil..yeah right!
Han är "jobb-a-holic" förstår ni.

Beslutångest

Stod precis och funderade framför spegeln om jag ska köra lite rött i håret eller om jag ska vara tråkig och låta håret vara och låta min naturliga hårfärg växa fram, fast det kan ju ta fleera år. Det är ju det där med tålamod och jag, ingen bra kombo. usch va svårt. Advice please!



Haha, "oskyldiga-ögon-looken"


Ett steg närmre..

Var ju som sagt på postkontoret idag. Postade nämligen lite dokument till Sverige för att kunna registrera mitt och Brandons äktenskap där. Han kan inte söka uppehållstillstånd i Sverige härifrån förräns vi är registrerade som gifta där. Lite komiskt..jag får passa på att "njuta" av tanken av att jag fortfarande är ogift i Sverige haha!
Nu är vi iaf ett steg närmre en flytt till Sverige nästa år...


...eller rättare sagt Göteborg..hoppas jag!


Red

Har blivit hemskt sugen på att gå till frisören och ha dom färga mitt hår mörk "strawberry blonde", så att det liksom blir rätt och fint, gör jag det hemma kommer det bara bli en massa färgpartier osv. Plus klippa de slitna topparna. Fick ju som sagt lite tips och råd idag hos frisören. Men jag har inte råd..iaf inte på den salongen. Avtoning, blekning, färgning och klippning skulle gå på 165 dollar, sedan ska man ju dricksa frisörerna här i USA..så då landar det ungefär på 180-190 dollar...ungefär 1200 svenska kr. Sånt kostar det väl hemma i Sverige med iofs..en ganska normal summa..men det är liksom en 7nde del av min lön haha, så det går icke. Får väl vänta lite helt enkelt. Solen kanske kan hjälpa till att bleka håret lite först..


Jag tycker själv att jag passar i denna hårfärg. Vad tror ni?

ihola!

Idag har jag vart ledig. Har hunnit gå till doktorn, sedan åka hem och laga lunch, sedan ta en promenad till 2nd street till postkontoret och sedan när jag kom hem till våran gatan igen kilade jag in på en hårsalong här och det var en jättetrevlig stylist som svarade på lite frågor angående hårfärg osv, han var lite som kändisbloggaren Perez Hilton och slängde ur sig "Oh my" och "Totally" titt som tatt, precis en sån frisör jag skulle tycka va mkt trevlig att ha, trendig typ.
Och nu är det redan kväller här. Fick hem filmen The Fighter på dvd idag från Netflix, så den ska jag och Brandon titta på ikväll och så skulle han hämta thaimat påväg hemifrån jobbet, jag är superhungrig!
Imorgon jobbar jag, snark..men sen är jag ledig på söndag igen :)
Imorgon efter jobbet ska vi nog till Redondo beach och hälsa på Brandons familj, har inte sett dom på ett tag nu.

Oh well, det var min dag det. Over and out

PS22 Chorus

Dom är bäst!


Randigt


Fick slänga ut våra gamla badrumsmattor för några veckor sedan då vår gamla katt kissat osv.
Så köpte då en söt liten randig matta på affären ROSS för 5 dollars. Himlans fynd!



Idag har jag saknat vår katt Mozart jättemycket. Jag hoppas att han mår bra och har fått en familj med stor trädgård och en massa träd att klösa på. Och kanske några fåglar som han kan jaga.


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3!


Dessert- och vintips!


Hittade detta enkla recept på en dessert som låter så gudomligt god! Inte för att jag själv har testat den, men så fort jag får chans och tillfälle att fixa efterrätt till folk, då ligger denna på topp5.
Hittade receptet i amerikanska Glamour.





Jag hade valt rostade walnuts eller pecan, sååå gott det är.


Detta vin är såå gott. Och se, kostade bara 5.99 dollar.

Vissnat

Blommorna från Farmers market förra fredagen har nu vissnat. Men orkideerna lever ännu :)
Men usch vad de vissna blommorna luktade skruttet ägg.


Döda blommor..


Hamnade i soptunnan.


Men orkideen lever iaf!


Omg

Jobbade några timmar i lekrummet "Småland" på jobbet idag. Jag och en annan arbetskamrat var i lekrummet. Det var 18 barn att hålla reda på. Barn skulle in och barn skulle ut då föräldrarna kom. För att inte tala om hur varmt det var där inne, så många lampor. Jag var så röd i ansiktet av värme och svett. Det är många som tycker att vi som är "greeters" och de som jobbar i lekrummet har "kick back" jobb, ärligt talat, testa själva säger jag till dom så får vi se hur bra det går. "Lätta" jobb är oftast dom som är jättehårda.

Ledig måndag och tisdag nu, hurra!
Ute blåser det, nästan regn till och med.
Avslutade My so-called life-serien på Netflix igårkväll och sista avsnittet i morse, jaaaa jag gick upp eextra tidigt innan jobbet. Himlans bra är den serien ju..lite surt att mina hopp för en andra säsong är rätt hopplösa då serien slutade gå 1995.

Fick hem en film på posten jag lagt i "kön" på Netflix , Blue Valentine. Jag vill hemskt gärna se den ikväll, äta rostade mackor och dricka varm choklad, men det är riktigt svårt att övertala Brandon att se en "tjejig" film. Hello, Blue Valentine verkar inte aaaalls speciellt tjejig. Äsch, det löser sig, en fru har enorm makt över sin make. Visste ni det?


Haha!

Mer roliga bilder. Eller detta en mini-bildserie..


Mamma sitter där helt cool...


..sen släppte det haha!


Hittade även en fin sommarbild på datorn från mitt hem i Sverige.


Snyggingar!

Gick igenom en massa bilder på min dator igår. Ni må tro va road jag vart när jag hittade lilla mamma och pappa på gamla bilder.


Nyförälskade!


Haha!


Oh la la!

No news

Inte så mycket att skriva idag eftersom inte så mycket har hänt. Det mest dramatiska idag var nog att jag åkte hem ifrån jobbet 2 timmar tidigare idag eftersom allergin var så jobbig. Mina ögon kliade som bara den och jag stod och nös nonstop och kände mig allmänt Onice. Min manager förstod.

Eftersom jag som sagt inte har så mkt mer att skriva idag så kan ni ju lyssna på en bra låt istället!

Tuesday and Wednesday


Bilder från det lilla korta besöket.


Lite drinkar på the Yardhouse en helt vanlig tisdagskväll. Sofia och jag.


Vic drack också drinkar.


Idag åkte vi hit. Griffith park.


Downtown LA.


Turistbild.


Såg rådjur!


Sedan åkte vi till en liten "hike" för att se Hollywoodskylten lite närmre.


Yay!


Egentligen inget speciellt med den skylten, men ändååå.


Väldigt fin natur där uppe.


Innan vi åkte vidare skulle vi göra ett klassiskt hoppkort, det gick inget vidare med det..


Sedan åt vi lunch i Los Feliz på stället Fred62. Mumsigt var det.


När vi kom hem till Long Beach igen var vi sugna på kaffe,så vi gick till biblioteksfiket
tvärs över gatan.


Sedan var Vic och Sofia tvugna att packa eftersom de skulle vidare till
Sofias farbror som också bor i LA.


"Byyyeeee, see you in Sweden"!!!


Trist när folk åker ifrån, alltid så kul med besök!
Jag vill också vara på resande fot och se världen..money money money..

Jobb imorgon och det känner jag INTE för. Längar redan till min lediga dag på fredag :)


Powerwalk

Nu har jag precis "powerwalkat" min lilla vanliga 40mins-runda. Det var perfekt väder för det, inte för varmt och inte för kallt. Jag har inte motionerat så mycket den senaste veckan, så kändes bra att jag tog tag i det igen. Vill gärna ha det som vana minst 3 ggr i veckan.


Såhär ser det ut på min powerwalk utmed strandpromenaden.

Hello!

Dålig uppdatering, jag vet. Men jag har faktiskt finbesök från Sverige, eller ja, de roadtrippar i USA och har nu svängt förbi LA och vår lilla lya! Vic och Sofia heter dom.
Idag ska de utforska Hollywoodskylten, Griffith park, silverlake kanske..äsch jag är ledig så jag bara hänger på!
Igår tog vi några drinkar på the yardhouse, det var mysigt. Glada bilder på oss med våra drinkar kan jag väl lägga upp senare, måste göra mig iordning för hiken som heter så fantasilöst som "the Hollywoodsign hike", hahah!

later alligator!



Choklad, rödvin och film

Tycker att rubriken beskriver min söndagskväll pretty good.
Brandon har hängt med en vän i vardagsrummet ikväll och lyssnat på musik. Jag drog mig dock undan in i sorummet med ett glas vin, dyr lyxig choklad och netflix på min laptop. Har precis sätt färdigt på en bra film.
Kolla in trailer här nedan. Rekomenderar den absolut!
Var skönt med en lat söndagskväll, kände mig lite trött efter helgens jobb. Imorgon är jag ledig, jippi!


En "ärende-dag"

Fick gjort allt jag tänkt idag.
Promenerade till 2nd street för att hämta lite bilder jag framkallat, gick sedan till apoteket för att hämta min medicin. Fyndade även ett halsband, se bild. Sedan tog jag därifrån bussen till Downtown Long beach för att hinna gå på Farmers market innan de packade ihop vid 4. Jag köpte lite blommor, apelsiner och jordgubbar. Åt även en grillad majskolv på spett :)
Nu har jag precis placerat ut alla blommor i lägenheten och så åt jag upp alla jordgubbar.


Det var lite komplicerat att gå runt i downtown lb med denna låda, men
nu känns det värt det.


Världsgoda apelsiner! Hela påsen kostade bara 2 dollar.


Dessa gubbar ligger nu i min mage!


:)


Detta halsband var det rea på i en affär på 2nd st. 3 dollar bara.


Älskar att få en bunt med blommor i tidningspapper.


På byrån i sovrummet.


Oj, måste damma byrån också haha!


Delade upp denna bukett, så en i sovrummet..


..och en i badrummet.


:)


Piiink.


En liten blomma ramlade av på bussen hem, så den fick ett eget litet glas att ligga i.


Åh va nöjd jag är. Äntligen fick jag använda min fina gula hink jag köpt
på secondhand för ett år sedan.


Nu till det viktiga, hur sköter man denna på bästa sätt?



Hungry!

Jag borde verkligen ha ett fack i kylen eller frysen med mat för dom kvällar jag är trött och kommer hem sent ifrån jobbet och verkligen inte orkar stå och laga mat. Brandon kom också hem sent nu, annars brukar vi hjälpas åt.
Ärligt talat så tror jag att det blir hämtmat ikväll, jag är så hungrig och lat just nu!

Förresten, stod och pratade med min manager och några arbetskamrater idag om amerikanska Morsdag på söndag. Jag ska nämligen ge ut en ros till de 100 första mammorna som kommer in i affären. Men jag får inte fråga om de är mammor. Jätteviktigt att inte anta och förmoda att någon är mamma och en annan inte. I mailet som vi stod och diskuterade stod det att "ge blomma till dom som ser ut att vara i en ålder som en mamma" , ungefär nåt sånt. Men sedan så stod det i mailet att Men det är ju för tusan 2011, så lite svårt att veta en mammaålder".
Många av killarna som jobbar med kundvagnarna, är runt 19-22 år och de flesta av dom har barn. Min mans kusiner som är ungefär 17-19 år har också barn.
Så ja, svårt det där. Vi sa att förhoppningsvis kommer det in 100 kvinnor på raken med barnfamilj, hah!
Men sen så bestämde vi oss för att typ ge en ros till varje kvinna, först till 100.
Jag gillar verkligen min chef och mina jobbarkompisar i den delen av affären jag jobbar, dvs Kundvagnar-Lekrummet Småland och så oss Greeters. Vi kan skämta och ha oss helt naturligt. Och så ser alltid min chef till att vi alla känner oss uppskattade. Han ger oss komplimanger minst en gång i veckan. Tycker att ett jobb kan bli ett väldigt bra jobb så länge man känner sig uppskattad. Jag menar, mitt jobb är inte direkt världens roligaste, men lite skämt hit och dit med jobbarkompisar, schysst chef osv kan väga upp jobbet direkt.
Måste dock erkänna att jag är trött i fötterna nu...har inte börjat använda mina nya skor ännu, ska "gå in" dom lite mer imorgon och sen börja använda dom på jobbet lördag typ.

Nej nu blire hämtmat, fast det tar alltid lång tid för mig och Brandon att enas om något. Jag älskar typ Thaimaträtten Kyckling med jordnötsås, han gillar ej jordnötsås. Jag älskar Hawaiipizza, han gillar INTE ananas på pizza. Han älskar fläsk, korv och en massa massa kött på kött. Typ.

Movie time!

Fick hem The King's Speech på posten idag. Himla smidigt att hyra film online.


Fräknar och så har håret växt



Jag får ett helt dussin med fräknar i ansiktet efter en dag i solen.


Jag vill ha låååångt hår, en bra bit påväg är det nu iaf :)

Foton


Insåg att jag igår skrev att jag hade tagit bilder på saker jag "fixat" här i lägenheten, men det var visst inte så värst mycket haha! Men jag har iaf satt upp bilder och ramat in oså. Det kan ni få se.


En av mina favoritbilder på mig och familjen :)


Fyllde även kylskåpet med mina favvobilder också! Kylskåpet är bästa "ramen"!


Fick denna ögonmask av Brandons familj då de vart i New Orleans.


Rosenknopparna är fortfarande fina!


Jag fixade till Brandons nattduksbord, gullig ram från secondhandaffären,
sen så la jag ett svensk-amerikanskt lexikon där med haha!


Där i vänstra hörnet brukar jag sitta och blogga, just for U!



Nästan midnatt


Ska snart sova.
Låg på stranden i cirka 1.5 timme på eftermiddagen, men det var så varmt så sedan skyndade jag hem för att dricka iskallt vatten, hatar att vattnet i väskan blir varmt så fort.
Har sedan städat idag, eller mest pysslat och organiserat saker. Men vardagsrummet känns städat iaf!
Tittade på blommor på Trader Joe's men hittade inga jag ville ha. Ska vänta till på fredag, då är det Farmer's market här i downtown Long Beach. Jag ääääälskar Farmer's market. Där kan man köpa den godaste frukten och bären och så har dom ett matstånd med världsgod kyckling! Och blommor såklart. Har beställt bilderna jag tänkt beställa med, men får väl hämta dom på fredag, mycket på fredag för mig nu. Powerwalk blev det ingen, kände att allt mitt pysslande och städande här hemma också var motion.
Jag är ledig på fredag så det passar bra. Jag måste även boka tid hos doktorn och förhopningsvis får jag tid på fredag, har ju ny sjukförsäkring, så receptet på min medicin från min gamla doktor täcks ju inte med min nya försäkring så ja..lite typiskt men men..

Tog lite kort på vad jag pysslat med här i lägenheten, men visar dom imorgon efter jobbet, så dom får ni väl se först på torsdag helt enkelt. 9 timmars tidsskillnad ni vet! 
Onsdag och torsdag är det jobb mellan 10-17.30 , så det blir långa dagar då bussen tar lite tid.

Nej nu är klockan snart 12 så jag ska borsta tänderna och försöka sova, fast jag är inte trött..jobbigt.
Måste vakna runt 07.20 imorgon bitti, eftersom bussen från downtown går 8.30..gillar att ha en timme på morgonen..att göra mig iordning tar bara 10 minuter, men jag älskar att få sitta i lugn och ro och ta min lilla tid med frukosten.

Tråkigt med inlägg utan bilder, så här får ni några bilder då jag bodde i London hösten07-sommar08.


Jag och min fina vän Emma fikade mest hela tiden i London, det var tider det.


Här är vår vån Jader och min man Brandon, första gången de båda såg fallande snö från
himlen.


Ser ni min vän Emma komma glatt promenerande över gatan? Oxford street.


Utanför får lägenhet i London, vi bodde i Kensal Green.
Roligaste bilden är det ock. Ser ni vår granne i fönstret utan tröja? Haha!


Innan lägenheten i Kensal Green bodde vi på 3 olika hostel i 6 månader. Det var en hel
del att flytta omkring..


På hostel nummer 2 ramlade jag nedför trappan och stukade foten..


På hostel nummer 1 var det mycket trevliga kvällar med alla andra på hostelet,
bland annat då vi firade vår sydafrikanska väns födelsedag.


Och så kom lilla mamma förbi och hälsade på också. Då tog vi minsann en fika.

God natt!





Hello!


Idag är jag ledig, men det är mycket jag vill hinna med.

-Fortsätta städningen (i söndags var det mest småplock och tvätt) plus organisera garderoben lite.

- Framkalla ett kort och hämta det, så att jag kan skaffa en ram imorgon på jobbet, jag hjälper Brandon med hans morsdag-gåva, det är på söndag här i USA.

-Gå till mataffären och köpa basvaror, inget bröd, mjölk osv hemma. Och blommor, bäst pris på det har Trader Joe's, dessvärre måste jag typ ta bussen dit..kaanske kan locka Brandon att köra mig ikväll.

- Powerwalk, fast är nog det när solen har börjat gå ner lite, alldeles för varmt att göra det nu..fattar inte hur folket på stranden orkar springa just nu.

Men Nu, först och främst, ska jag traska ner till stranden och ligga och lata mig i en timme eller två..får se hur länge jag står ut..varför tycker jag att det är så långtråkigt? Men jag är fortfarande så himla blek, så jag vill ha färg, för här går man jämt i shorts och tshirt. Önskar att Stilla havet var lite mer som Medelhavet, dvs varmare och inte lika strömt. Fast havet i Long beach är inte direkt strömt, det var mer i Redondo och Hermosa jag var lite rädd.
Kallt är det iaf.

Dags att smeta in mig med hög solskyddsfaktor..jag lovar, det är inte värt att "fuska" med det, solen är enormt stark här och det dummaste man kan göra är att skippa solskyddsfaktor.
Visst, det tar ett tag innan man får färg och man kanske inte ser lika mycket resultat på en gång, men på långsikt är det värt det. 

Long Beach, Kalifornien 90803, USA

26°C tis ons tors fre
Soligt Soligt Soligt Soligt
Aktuellt: Soligt
Vind: N – 2 m/s
Luftfuktighet: 21% 31°C | 16°C 29°C | 15°C 26°C | 15°C 22°C | 14°C


Rosenknoppar

Idag spenderades dagen med att städa lite här hemma ,delvis städa ut vår katt Mozarts kattlåda och matskålar osv, vi kommer ej att få tillbaka våran katt..., jag och min man hjälptes åt, sedan vart vi så hungriga och tyckte att vi förtjänade lite mat, så vi körde till Redondo beach och åt lite mat och jag drack lite mojitos på Happy hour på ett ställe på piren. Underbart väder var det också. Sedan åkte vi hem till hans familj och passade på att tvätta lite och så mest bara umgås. Det var våran lediga söndag det. Imorgon väntas jobb igen..måndag är så seg..

Köpte nytt påslakan på jobbet häromdagen. Har tvättat det idag och har nu precis bäddat sängen med det.
Så himla enkelt och gulligt med en massa rosenknoppar på.










Såhär gott ska jag sova alldeles alldeles strax. Godnatt!

Nattinatti

Kom nyss hemifrån Redondo beach. Var där hos Brandons familj och firade hans syrras mans födelsedag.
Åkte dit efter jobbet, så har inte riktigt hunnit sätta mig ner och riktigt vila efter jobbet. klockan är kvart i 12 här nu och jag tror nog faktiskt att det snart blir sängen för min del. Det är väl "ganska tidigt" en lördagkväll för min ålder, men jag är FAKTISKT trött. Var ute igår och drack lite öl med Brandon och en vän, så det blev lite senare och sedan imorse fick jag skynda mig till bussen för att ta mig till jobbet, 2 bussar idag. Självklart var båda lite sena också så fick springa från busstoppet i jättevarmt väder för att klocka in i tid på jobbet, pust pust på det.
Men främst för att jag känt mig så trött på senare tid, tror jag beror på att jag har nån slags allergi. Jag nyser konstant och ögonen kliar då och då. Näsan rinner. Och jag är ganska säker på att det inte är förkylning.
Förresten, på jobbet idag jobbade jag lite i Ikeas lekrum också, kul med lite varierande arbetsuppgifter!

Hade tänkt åka till nöjesfältet Six flags imorgon söndag, men vi gör nog inte det nu, Brandon känner att han inte har pengar till det denna helg och jag har väl iofs inte heller så jättemycket pengar, men lite besviken är jag nog ändå, hade sett fram emot att få åka bergodalbana och sånt. Jag vill hitta på nåt roligt. Men pga min lön oså har jag inte råd att spara pengar och göra roliga saker så ofta..lite trist faktiskt. Det där med lön är så olika här i USA. Det är så stora gap emellan. Antingen har man bra ställt och en ganska rejäl lön, eller så har man det jätteknapert och låginkomst. Finns inte så mycket "lagom" här som i Sverige.

Oh well oh well..jag ska ta ut linserna nu och typ somna i soffan fram en film, Brandon verkar inte vara trött än, så det känns trevligare att jag iaf somnar i samma rum som han, haha! Okejdå, jag är fruktansvärt fånigt superduper mörkrädd också...har inte växt ifrån det från när jag var barn, sitter fast i hjärnan på mig.

Natti natti.


RSS 2.0