Godnatt!

I går kväll när jag gick hemifrån mataffären var det en jättevacker solnedgång. Dessvärre hade jag ju inte kamera med mig så fick ta kort med mobilen. Men det är verkligen något vi är bortskämda med här borta, att få njuta av solnedgång över Stilla havet påväg hemifrån den lokala mataffären..







Förra veckan när vi var hemma hos Brandons familj, lyckades jag fånga en rolig bild med
mobilen på Brandons katt Arthur. Han är en av dom snällaste katter jag träffat. Han kommer
alltid till mig när vi kommer dit och ger mig kärlek :)

Fixar och står i


Senaste veckan har jag vart en riktig handyman.
Satt upp gardiner och sånt.


Kanske inte syns att det är så stor skillnad, men jag har satt upp ett par
vita gardiner bakom spetsgardinerna för jag tyckte att det var så fult att
persiernerna syntes igenom. Hade ju ändå de vita gardinerna i en låda
som vi använde i förra lägenheten. Mycket nöjd.

 



"Lagade" räksallad igår kväll med räkor, sallad, majs, gurka, avocado,
ägg. Och färskt bröd till det. Mumma!


Sen frukost

Var tvungen att fasta sedan igår kväll eftersom jag idag gick till doktorn för en "årlig" blodtest-kontroll typ. Typ kolla glukos osånt. En timme efter att jag lämnat doktorn fick jag ett mail i mobilen från stället att mina labb-resultat var klara och att jag kan gå in på min profil online och se provsvaren. High tech!
Mina värden låg precis mellan det lägsta och högta, vilket väl är normalt?

 
   GLUCOSE, FASTING  
  CREATININE, SERUM  
  ELECTROLYTES, SERUM  
  ALT (ALANINE AMINOTRANSFERASE), SERUM

vet inte allt vad det var..
När jag tog blodtesten kändes det som att jag var på postkontoret.
Det var tre "kassor" och jag satt vid en på en stol, två andra på de andra platserna. Sedan fick man lägga fram armen och så var det klart och bye bye. Jättekonstigt.

Nu har jag precis mumsat i mig två mackor med skinka och sallad, en skål med vindruvor och en kopp med svart kaffe.


Sun(ny)day

Jättefint väder har det vart idag, typiskt att jag spenderat den inomhus på jobbet.
Jättemycket folk idag och jag var den enda greetern så jag är nu supertrött. Blir så trött på att folk hela tiden ska slänga ur sig saker som "Du har ett lätt jobb du" eller "Skönaste jobbet man kan va va?". Herregud. Dom skulle bara veta.

Är nu hemma. Har suttit och smaskat i mig hemmagjord äppelpaj med vaniljsås. Bakade den för att ta med till Brandons familj igår, men sedan blev Brandon fast på jobbet med en massa jobb så vi åkte aldrig dit, gissa vem som ångestfullt suttit och gluffsat paj sedan igår? Haha nej skoja bara, eller jag skoja ej med att jag ätit väldigt mycket av pajen själv, men den vart så himlans god så det positiva tog bort den negativa ångesten. Älskar äppelpaj med vaniljsås! Har bara en förpackning kvar av vaniljsås så jag får passa på att njuta ordentligt. Såvida inte Ikea i Orange County har fått in mera förpackningar.

Förresten så har jag bytt lite i schemat nästa vecka, så ska jobba nästa lördag så att jag får söndagen ledigt så att vi kan åka tillsammans med B's familj till Laguna beach då på förmiddagen istället för att komma senare på kvällen. Himlans bra!

Och en sak till. Brandons mamma hade sett på ett tvprogram om folk som letar hus och lägenheter (vilket förövrigt är ett av mina favvo-program också, visas i personalrummet på jobbet) och då hade det vart ett par som bodde i Kalifornien som skulle flytta til Sverige eftersom tjejen var svensk och killen från Kalifornien. Killen hette Brandon och tjejen Hanna. Hahaha! Detta tvprogram hade hon sett dagen efter Brandon berättat för henne att vi ska flytta om ett år. Komiskt.




Åhh! Denna låt lyssnade jag jämt på när jag tog bussen till jobbet då vi bodde
i London. Buss nummer 18 åkte nedför den långa Harrow Road i Kensal Green där vi bodde
i en lägenhet sista halvåret.

Tack mormor for midsommar-halsningen. Kom pa posten I fredags sa du tajma in det bra!


Nästa helg - Laguna beach

Så idag smsade Brandons styvpappa mig att de bokat rum åt oss alla på ett hotell i Laguna beach som ligger ungefär 45 min med bil från Long Beach. Checka in 3 juli och ut 5 juli.
Jag jobbar dock 3 juli men ska fråga om jag kan få ta det tidigare skiftet istället för det sena som jag är schemalagd för. Den andra greetern är skyldig mig att byta skift faktiskt, för jag har bytt med honom nästan 6 gånger och han har bytt för mig 1 gång, men det är ju bara för att jag frågat en gång så inte hans fel :)
Hoppas han kan byta så att jag får jobba 10-17.30 istället för 11.30-19.
Hur som helst, ska bli så mysigt att bara umgås allihopa på hotell, äta gott och njuta. Stället har pool och BBQ.
Hotellet heter Tides Inn och ligger alltså i Laguna beach (om nån ville googla på det alltså).
Kul att göra nåt sånt för USA's storhelg 4th of July!
Den 3:e juli fyller även Brandons mamma år,så vi firar nog henne lite då med, ännu en anledning till att jag vill sluta tidigare den söndagen, de läär ju gå ut och äta. Det gör den familjen alltid när nån fyller år.
Sedan så ska det bli kul att se Laguna Beach för det har jag inte gjort trots att det ligger rätt nära där vi bor.
Vem vet, kanske Maria Montazami skymtar förbi :P

Googla har jag redan gjort så här är några bilder:






Gudomligt god...

har ni smakat den? Älskar att äta frozen yogurts med en massa brownie och kaksmet i ! Mumma!


testade den för första gången idag och dog nästan av hur god den var.

Vid entren dar jag star ser displayen ut sahar nu. liite for mycket lila for min smak men annars valdigt fint. Alskar lampan! Ta det lugnt med nubbarna ikvall dar hemma nu :p


Glad midsommar!

Får alltid extra hemlängtan när det är högtider där hemma!
Längtar till nästa sommar för då bor vi i Sverige :)
Nu ska jag till jobbet, dessvärre firar inte Ikea midsommar här förräns imorgon då jag är ledig. Men de ska tydligen ha en midsommarstång osånt. Kanske åker förbi och kikar lite, fast jag är väldigt emot att åka in till jobbet på en ledig dag, jag gillar inte det.
Idag hinner jag ej göra det, men kanske jag bakar en liten jordgubbstårta imorgonbitti och tar med o bjuder Brandons familj på. Fast nej, dom fattar inte hur speciellt det är med jordgubbstårta...tror att äppelpaj med vaniljsås går hem bättre i den familjen. Brandon berättade häromdagen för sin mamma att vi flyttar om ett år, jag undrar om dom kommer vara upprörda eller nåt när vi ses..hoppas inte det. Iaf så planerar dom en liten familjetripp över 4th of July-helgen nästa helg. Jag har fått ledigt 4 och 5 juli, så vi alla ska åka på en hotell-resort i Laguna beach som ligger i Orange County, väldigt nära Long beach.
Ska bli mysigt!

Ojojoj, dags att dra till jobbet.
Ps: Gjorde sönder 2 koppar när jag diskade i förrgår, så köpte 2 nya på ikea igår, ljusblå och tunna är dom, jättegoda att dricka kaffe ur. Tur att Ikea är så billigt och att jag dessutom får lite rabatt!



Höll på att somna på jobbet idag

Tog en allergi-tablett innan jobbet idag och redan påväg till jobbet somnade jag i bilen, Brandon skjutsade mig.
Vaknar till då vi är framme o han släpper av mig.
Mellan klockan 10 då jag starta till mitt första break, var bland det hemskaste jag vart med om. Höll på att somna stående och fick kämpa att inte göra det i hela 2 timmar. Läste på förpackningen nu när jag kom hem ifrån jobbet att allergimedicinen kan göra en sömnig. Smart att ta den precis innan jobbet haha!
På mitt break rusade jag och köpte en kanelbulle med glasyr på i Bistron, var tvungen att få en sockerkick och vakna till. Kaffe hjälpte inte ens.

Oh boy. Hell of a day.
Har precis ätit en kvällsmacka nu. Ska ta fram skålen med skivade jordgubbar jag förberett och en skål med 70% choklad med nötter i. Ny smak. Ska slötitta lite teve innan jag går och lägger mig.

Jobb imorgon igen sen är jag ledig lördag!


Just nu saknar jag vår veranda vi hade på vårt förra ställe. Det är så
skön luft ute ikväll.



Godmorgon!

Ska strax till jobbet vilket känns sådär just nu eftersom jag somnade sent igår kväll. TRÖTT!
Har egentligen inget nytt att skriva just nu, ville mest ge lite livsstecken.

Hade tänkt lägga upp lite bilder men blogg.se verkar inte funka som det ska just nu..

Ha en fin dag!

GRATTIS KÄRA SYSTER!!!

Idag fyller min syster 25 år! Har grattat henne på skype redan med svenska flaggan och lite skön(hm..)sång.
Hade tänkt göra en Födelsedagsvideo ¨på Jibjab men allt kosta ju pengar, så istället för grattis-sång o grejer så får du kära syster en söt liten video då hela "amiljen" går på baseball, goo dodgers go dodgers!! den var ju gratis..

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Fathers day i söndags

Då umgicks vi med Brandons familj på en liten strand/park här i Long beach och mumsa på snacks och så. det var mysigt. Och vädret var molnigt fast varmt. Och jag min nöt tänkte ju inte på att solen tar riktigt ordentligt fastän det är molnigt, så jag brände min näsa rätt tydligt efter mina solglasögon, snyggt. Liite pinsamt på jobbet igår..


Joaquin där bak, Luis och Natalie.


Isabella hade en bra dag.


Joaquin och Isabella bakade många "sandkakor" åt oss alla.


Aww!

Rörmokar-Anna

Japp, that's me!
Det var stopp i diskhon i köket, så jag traskade iväg till the hardware store som ligger bredvid vår lägenhet och spenderade hela 10 dollar på en plunger, herregud, vad heter det på svenska nu då?
Gick hem och började plunge och usch vad äckligt med allt svart vatten som luktade röv som kom upp hela tiden. Men efter cirka en timme hade jag lyckats. Men ojojoj vad det luktade äckligt och jag blev minsann svettig av att hålla på i en hel timme. Men nu är jag mycket stolt och duktig. När jag stod och höll på så muttrade jag för mig själv "Det är min man som borde göra detta, vad annars är jag gift och har man för". Men jag klarade mig alldeles utmärkt själv.
Minsann minsann.


Hej och hå, plunge på.


Hade ju dock hellre spenderat 10 dollar på något roligare..



Tisdag

Igår när jag satt på bussen påväg hemifrån jobbet satt jag och lyssnade på Pandora radio som är en app på min mobil. Man skriver i en artist man gillar så skapas en radiostation med musik med den artisten men också annan musik man också förmodligen gillar som är liknande. Då dök en sång upp med Scarlet Johanson. Vet ju att hon har släppt skiva och så men jag har aldrig hört nåt av det. Men den låten som jag hörde på radion var faktiskt riktigt "catchy". Det är ju inte alltid skådespelare som vill göra musikkarriär lyckas, men jag gillar iaf hennes hesa sångröst.


Mardröm!

Läste detta på aftonbladet.se precis..herregud vilken mardröm. Känner så för personalen också.
På lekrummet där jag ibland hoppar in och jobbar finns 2 dörrar med lås bara vi kan öppna, dessa dörrar måste passeras för att ens komma ut ur lekrummet för barnen när de ska in och ut. Sedan har dom varsin namnlapp och ett armband med ett nummer. IFALL ett barn skulle lyckas smita ut, kan annan personal, såsom vi greeters vid entren se direkt att de tillhör lekrummet. 
Fast vi har ej stämplar som det ikea verkar ha, vi går på namnteckning och om namnteckningen ej matchar eller om vi helt enkelt inte känner igen personen, så kan vi fråga om ID.

Artikeln:

Lilla Wilma 4, lämnades ut från Ikeas lekhörna- utan att hennes föräldrar kommit för att hämta henne

När mamma och pappa skulle checka ut sin dotter var hon borta.

– Jag såg att hennes namn var överkryssat, och förstod. Paniken kom krypande, berättar mamma Lena Norman.

Familjen Norman besökte i går eftermiddag Ikea i Uppsala för första gången. När de kom fram såg fyraåriga Wilma varuhusets barnhörna och sa att hon ville leka där.

Paret kände sig tryggt när de lämnade dottern för att gå och handla.

– Vi fick en stämpel med ett nummer på handleden, och Wilma fick samma siffra stämplad på handen.

Men trots det var dotterns namn överkryssat när föräldrarna kom tillbaka. Ikeapersonalen gick flera gånger in i bland barnen föra att leta. Varje gång kom de tillbaka utan Wilma.

Letade i leklandet
Minuterna gick, och mamma Lenas puls steg. Till slut begav sig pappa Rickard in i leklandet för att leta efter sin dotter. Men inte heller han kunde hitta henne.

Under tiden förstod Lena vad som gått fel. Ett annat barn hade fått samma stämpelnummer som Wilma.

– När det barnets familj kom måste Wilma också ha släppts ut. De föräldrarna kan inte ha uppfattat att vår dotter checkades ut till dem. Men man borde ha upptäckt att hon inte fick något mottagande, säger Lena.

– Hon har berättat att någon sa till henne "Kom Wilma, din mamma och pappa är här", men ingen fanns där för att hämta henne.

Efter ett alltmer desperat letande skymtade plötsligt pappa Rickard sin dotter på andra sidan leklandets plexiglas. Flickan irrade ensam omkring i entréhallen, i händerna höll hon en teckning som hon ritat medan föräldrarna var borta i handen.

– Hennes underläpp var framskjuten, och darrade som på ett ledset barn, säger Lena.

Ikeadramat oroar
Pappa ropade allt vad han kunde, och till slut vände sig Wilma om och såg sina föräldrar.

– Då bröt hon i hop och började gråta. Tårarna bara rann. Då brast det för oss också.

Snart väntar inskolning på förskolan på Wilma, men Ikeadramat oroar hennes mamma.

– Hur kommer det vara? Kommer hon att våga lita på att vi ska komma och hämta henne?

Ikea beklagar det inträffade och lovar att se över sina rutiner.

– Sånt här får bara inte hända. Man ska vara trygg med att lämna in det dyrbaraste man har till oss, säger varuhusets presschef Ylva Johansson.


 


Godmorgon!

Har precis ätit frukost. Ska nu klä på mig och skynda till bussen, idag blir det 2 bussar, först till downtown Lb och sen carson. Brandon är på jobbet redan och jag börjar senare idag. 11.30-19.00, ska vara i lekrummet idag eftersom en har tagit ledigt.
Fast vet ni vad jag allra helst hade velat göra just nu? Titta antingen på Bröderna Lejonhjärta eller Rasmus på luffen. Och äta en massa svenskt plockgodis. Fast jag har varken filmerna eller plockgodiset här så det får nog bli jobbet ändå. Varför har inte Netflix tagit in mer Astrid Lindgren-filmer undrar jag. Dom har bara tecknade pippi och så har dom En Pippi-film men den är dubbad till hemsk brittisk engelsk, alltså, jag gillar brittisk engelska, men den på filmen är fruktansvärd. Herregud.



Pa bussen till jobbet I skrivandes stund. Jag ar redan trott och vill ga hem!


Crazy Heart

Äntligen såg jag den filmen. Den som väntar på något gott..eller bra.
Jättebra och fin och sorglig film. Den tycker jag att ni ska se!
Plus att jag ibland kan vara väldigt svag för country music. Endel country klarar jag inte av och mest hatar, men sen så är det dendär countrymusiken som jag älskar.
Sen så är jag svag för skådespelaren Jeff Bridges, han vann mitt hjärta i The Big Lebowski.


Matkoma, på riktigt

Igår kväll efter jobbet gick jag och Brandon ut och åt på en restaurang på 2nd st, eftersom Brandon hade fått ett presentkort av en kund på bilshopen han jobbar på.
Så vi åt gott och oj vad mätta vi blev. Vi drog oss hemåt. Hade planerat att se på Twin Peaks, bara 5 avsnitt kvar!!
Jag lägger mig i soffan med pläden och väntar på att Brandon ska komma så vi kan börja se tvserien. Detta var runt kvart över 10 på kvällen.
Klockan 01.00 vaknar jag jättesvettig pga fleecepläden, mina kontaktlinser var fastklibbade i ögonen, alla lampor var på i lägenheten. Jag stiger upp ur soffan och tassar in i sovrummet där Brandon ligger och sover på täcket med kläderna på och fjärrkontrollen i handen. Han vaknar precis därefter också till liv. Sedan är vi båda mycket ledsna att det inte blev något Twin peaks. Och så gick vi och la oss igen. Lyckat! 
Det får bli Twin Peaks ikväll istället, fast utan extrem matkoma...

Har precis pratat med min syster på skype, hon hade huvudvärk så jag sa att plockgodis alltid hjälper mot huvudvärk, så nu traskade hon iväg till affären. Hon måste ju tänka på hälsan :)

Jag ska tvätta av ansiktet nu, sov ju med smink , usch, och så ska jag ta mig ut på en powerwalk. Känner absolut inte för det, men ibland måste man tvinga sig själv, har vart så extremt lat och trött det senaste så måste göra nånting åt det.
Sedan ska jag tvätta idag, trist men ett måste. Sen så vet jag inte mer. Eller jo, kanske unnar mig en tidning också att ligga och läsa i soffan, men då MÅSTE jag powerwalka först för att sedan få det som belöning.

Inte så mycket händer på min lediga dag idag som sagt..men så är det ju, ganska innehållslösa vardagar i LA också faktiskt.




Lite bilder från igår




Brandon (sparar ut sitt hår igen på min begäran haha) och sin syster Natalie.


Blixten rakt i fejjan!


Man och fru. Luis och Natalie.


Natalie öppnar våran present. En kokbok och ett presentkort på en
mycket god restaurang som heter Cheesecake factory.


UCLA har ju blå och gula färger. Kändes rätt svenskt med all dekoration för deras
Grad-party.


Natalie o jag skålar med cosmos innan alla gäster kom.
Jag är trött på mitt hår igen! Vad ska jag göra? Tänk om jag blir impulsiv klipper mig
korthårig och färgar det mörkbrunt. Haha, nej men jag vet inte. Tips? Är trött på
färgen och så.


Brandon var bartender hela kvällen. Han var mkt trött på att göra cosmos efter ett tag.


Jag tyckte mycket om Jacquis klänning hon hittade på secondhand. Hatten är läcker med.


Jag och Isabella! Jag var supertrött vid denna tidpunkt.


Brandon och drinkmixern.

Nu ska jag sova. Har jobb imorgon men sen är jag ledig onsdag igen innan ett 3dagarsjobb tors-fred-lörd.
Nej nu ljög jag. Jag ska titta på nån film och SEN sova.




Downtown Long beach


Här får ni en liten snutt när vi kör igenom downtown Lb.
Igår kväll, vid halv ett, när vi åkte igenom där, sitter vi o väntar på att rött ska bli grönt.
Det är en bil bredvid. Några stora tjejer springer upp mot den bilen och ska precis göra något, förmodligen sparka skiten ur personen i bilen. Brandon sa att dom kallar sig Samoan. Dom kan döda en med bara händerna. . Bilen bredvid oss gasade och körde mot rött och tjejerna skrek en massa Fuck och hell och sprang mot sin bil och gasade efter. Samoans är tydligen stora just i Carson och Long beach. Jag lovar att hålla mig borta från deras hood.

Men i videon ser iaf Downtown long beach trevligt ut...



Pampig graduation-avslutning och så lite dans framåt kvällen




Brandons lillasyster Isabella, min svärmor och visst shakar Brandon lite där bak med.

Hejhej

Uppdaterar här lite senare idag kalifornisk tid, så det blir nog passande för er vid frukosttid imorgon bitti att kika in så får ni se lite videoklipp ifrån College-graduation från UCLA. Det var precis som på film. Amerikanska filmer är ärligt talat ganska sanna. Det är pampigt och det är tal om hur stolta man är för att vara amerikan och hur det är möjligheternas land osv osv. Och musiken är pampig också. Men jag gillar det. Kändes pampigt och häftigt när de spelade den traditionella musiken när alla studenter lämnade tennisplanen, haha ja, det var där det hölls.
Ni får se på videos senare helt enkelt!

Kom hem vid halv ett inatt. Hade då gått upp 7 på morgonen. Så jag var riktigt trött, men visst, det blev ju en o annan cosmo under kvällens grad-party ock.

Nu ska jag duscha och vakna till liv. Blev fast framför datorn här lite efter att jag skypat med mamma i en timme.


Ar pa UCLA graduation, det ar Brandons syrra+man som slutar college o ska till law school. Det ar saa amerikanskt!


News!!

Fick idag ett brev ifrån Skatteverket. Härmed är jag och Brandon registrerade som gifta i Sverige. Fick lite åldersnoja när det på pappret stod "Make". Att Brandon är min make allså. Det ordet känns så gammalt så jag kände mig gammal.

Hur som helst. Nu kan vi påbörja ansökning om uppehållstillstånd för Brandon. Det ska tydligen ta cirka 6-8 månader. Det återstår att se!

Nu ska vi äta mat. Vrålhungrig!

RYGGSÄCK!

När jag hör ryggsäck får jag först upp en syn av en såndär stor trist ryggsäck man hade på lågstadiet.
Men duuuuh. Det finns så snygga ryggsäckar där ute. Idag efter jobbet köpte jag en. Lönedag, woho!
Kostade 25 dollar vilket för mig är en rejäl hacka. Men jag måste lära mig att inte köpa en massa billiga grejer bara för att det är billigt för stunden, jag vill ju ha nåt som verkligen känns rätt.
Och jag föll pladask för denna rygga. Det är så jobbigt med axelremsväska när jag ska skynda till och från bussen, så ryggsäck är både praktiskt och snyggt! Minsann minsann!








En massa smarta fack har den ock!

Spenderade även 2 dollar på en liter jordgubbar efter jobbet. Kul när man fått lön, men jag ska göra budget och försöka hålla i pengarna så gått det går. I slutet av juni planerar Brandons familj en 2-3dagars tripp antingen upp i bergen eller till Carlsbad i norra San diego. Vore kul om man inte var pank då. Fast nice att de bjuder med en iaf! De måste dock ge mig datumen så fort som möjligt så att jag kan be om ledigt.



God morgon!

Har precis ätit frukost så måste sätta på mig jobbkläderna och åka snart.
Men vill först berätta om en sak på jobbet igår.
Jag var i lekrummet hela dagen. På eftermiddagen var det en liten tjej som ville använda toaletten. Jag släppte in henne där och stängde dörren. Det är allt vi kan göra för dom. Vi är ej tillåtna att hjälpa dom där inne och därför är en av reglerna inne i lekrummet att de måste kunna gå på toa själva. Finns ju inga kameror inne på toan, så om jag skulle gå in där och hjälpa ett barn och det barnet skulle säga nåt till sina föräldrar, vad som helst som låter dåligt, då har man liksom inget bevis på kamera att det är falskt osv, så därav har dom den regeln på jobbet inne i lekrummet.
Så varje gång en förälder kommer med sitt barn säger jag att deras barn måste vara "toa-tränade"  för att vi ej kan hjälpa dom. 
Så. Helt plötsligt hör jag den lilla tjejen stortjuta inne på toan, jag öppnar och står vid dörrkanten och frågar vad som är fel, hon kan inte torka säger hon. Och det är jag ej tillåten att hjälpa henne med. Så jag ringer efter hennes mamma på affärens högtalare. Mamman är redan försenad 20 min på "hämta-tiden" jag gav henne, barnen får stanna max en timma.
Hon dyker ej upp, barnet stortjuter på toa.
Jag ringer mamman på högtalaren ännu en gång. 20 minuter senare, också 20 min för sent från orginal-hämtningstiden, kom mamman. Jag släpper in henne så hon kan hjälpa sitt barn.
Sedan efteråt står hon där och förklarar sin ilska för mig att "du kan inte bara låta mitt 3åriga barn sitta där helt hjälplös, du hade kunnat ringa din chef" bla bla och " Hur gammal är du? Ha, jag antar att i framtiden när du gar erfarenet med barn så fattar du att vad du ej gorde nu var mycket fel" och så ja, fortsatte hon.
Jag förklarade för henne att jag klar och tydligt sa till henne när hon släppte av sin dotter att vi ej är tillåtna att hjälpa dom inne på toa och att om något händer kontaktar vi henne på högtalaren. Hon ville ej lyssna på det och höll ej med om att det är en bra ursäkt. Jag nämnde också att hon va 20 min försenade från hämtningstiden och hon "viftade" bara ifrån det och sa att hon va fast i kön. Jag erbjöd mig att ringa min manager om hon ville prata med honom och så förklarade jag att anledningen till att jag ej ringde min chef i denna sits var att han absolut inte hade kunnat gå in och hjälpa flickan. Ingen av oss är tillåtna, chef eller ej. Så är regeln. Men hon ville ej att jag skulle ringa chefen, hon ville ej " go down that road". Jag sa "Fine" och önskade henne en trevlig dag.
Både min chef och min kollega som senare kom till lekrummet som har jobbat där i 18 år, sa att jag gjorde helt rätt och allt jag gjorde var bara mitt jobb. Så det kändes skönt.
Och vet ni vad jag helst hade velat fråga den mamman, fast jag gjorde ju ej det dock, men jag hade velat skrika henne i ansiktet och frågat "Vart höll du hus när jag sökte dig 2 ggr???"  Och om hon nu tyckte att betala sina prylar hon köpt istället för att ställa ifrån sig dom en minut var viktigare än att titta till sitt barn, då tror jag att hon var så upprörd över detta för att hon själv skämdes över hennes egen handling.

Ibland skäms jag över barnens föräldrar...

live-blogging fran badet! klockan ar narmare 11 pa kvallen och jag kom precis pa att jag ville ta ett varmt bad innan jag gar o lagger mig. Det ar jattevarmt I hela badrummet nu och maste nog snart oppna fonstret! bloggar imorgon vid frukosten!


The milk is bad

Har precis suttit och avnjutit min frukost bestående av toast, kaffe och gröt. Jag satt precis och slevade i  mig den sista gröten när Brandon ropar från sovrummet "THE MILK IS BAD! DONT EAT IT, THE MILK IS BAD". Jag ställer ifrån mig skålen och lägger ner skeden och svarar "Why?" och han fortsätter på samma veva utan nån som helst  fakta "THE MILK IS BAD".

Bra start på morgon, vad kan en skål med dålig mjölk göra åt en? Jag är lite paranoid. Och så ska jag vara i lekrummet på jobbet hela dagen, så jag hoppas att mjölken inte förstör min dag.


Sitter o vantar pa bussen till redondo beach. Har precis slutat jobbet och ska ata middag hos Brandons familj ikvall. Jobbet idag gick bra, men svettigt imorse det blev det :)


Nervös

Imorgon bitti börjar jag kl 08.30 på jobbet. Jag ska nämligen vara den som fyller upp HELA affären med papper, kartor och pennor i varje avdelning plus se till att det finns gula påsar i de gula vagnarna. Och jag får panik för jag fick bara en snabb liten "tour" utav en kille som jobbar med kundvagnarna och som egentligen brukar göra allt det varje morgon. Han visade lite snabbt innan jag slutade jobbet i söndags. Min manager som har lagt detta schema var inte där och jag kunde inte fråga honom nånting.
Och så är det en till sak som jag är nervös över, alla dessa papper och pennor finns inlåsta i ett förråd och dörren har ett lås. Jag skrev ner vad jag skulle trycka på men det verkade så förbaskat komplicerat ändå.
Och usch ja. Det är alltid läskigt att göra något nytt, speciellt under tid. Börjar halv 9, och kl 10 öppnar affären och då måste jag vara helt klar. Och nu till det andra nervösa momentet. Jag ska vara i lekrummet imorgon. Så egentligen har jag bara en timme på mig att fylla upp hela affären med grejer, sedan måste jag iaf minst ha en halvtimme på mig att dubbelkolla lekrummet att det är säkert och allt är OK plus fylla upp vattenkannan. Jag får typ hjärtattacker av detta. Hur ska detta gå? Och TÄNK om jag försover mig?? Herregud. Nervöst sammanbrott har jag. Och så är jag hungrig nu också och jag har inte förberett nånting att äta. Klockan 16.00 imorgon slutar jag jobbet, dvs kl 01.00 er tid, då kan ni andas ut med mig, haha! Kommer kännas skönt efter morgondagens jobbpass.


Denna bild är ifrån då jag precis kommit till USA, dvs hösten 08.
På bild är Brandon med lite saker vi köpt till lägenheten.
Tänk nu, näääästan 3 år senare, är den blåa dörren där ingången för oss
som jobbar på Ikea. Den dörran öppnar jag nästan varje morgon runt 5 i 10
och rusar upp för 2 trappor för att "klockan in".

Oh boy

Har suttit i telefon i en timme nu. Vill att min doktor ska skicka över min medicin-refill till mitt lokala apotek och alla jag pratat med har skickat mig vidare till nån annan att prata med. Fyy vad sånt är tråkigt. Varför finns det hundra olika apotek här liksom..det räcker alldeles lagom med ett Apoteket som i Sverige. Eller har det ändrats där hemma tro? Herregud, i september har det gått 4 år sedan jag bodde i Sverige. Pratade med min vän Emma på skype igår, hon sa att det fanns massor av nya marabou-smaker. Jag tyckte till och med när jag var hemma i julas att det fanns många nya smaker, men nu finns det ÄNNU mer. Herregud. Bara en sån sak liksom.
Jag kommer säkert att få en chock när vi flyttar hem nästa år, för det verkar som att mycket har ändrats. Och då pratar jag alltså inte bara om alla marabou-smaker haha! Jag har liksom vant mig vid Ikeas lager: Vanlig marabou, marabou daim och marabou mint. Sedan har dom ahlgrens bilar, kex choklad och daim.
Oj nu vet jag inte riktigt vart detta inlägg är på väg.
Nej nu ska jag ta en dusch och sedan traska iväg till apoteket, jag hoppas att min medicin ligger där och väntar på mig. Ni ska bara veta vad jobbigt det är att uttala Levaxin på engelska som då heter Levothyroxine. Görjobbigt är det! Och stackars apotekare när jag säger att mitt efternamn är Gustafsson. Det är synd om oss alla när det gäller sådana här telefonsamtal helt enkelt.

Nu ska jag duscha som sagt.


Åh vad jag saknar Mozart idag!!


Nästan lika god som Findus...

Lagade fiskgratäng igår. Det var jättelätt och smidigt.
Och fastän den inte var lika god som Findus fiskgratäng dill, så var den ändå väldigt god.

Jag smörjde en form. Sedan la jag fiskfile-bitar i och saltade och pepprade. Vilken vit fisk som helst går bra.
Lät fisken laga till sig inne i ugnen. Medans fiskade var i ugnen kokade jag potatis i små små bitar eftersom det skulle bli mos av det ändå. Mosade potatisen när den var klar och blandade med en klick smör och lite mjölk. Sedan kläckte jag i ett ägg i det färdiga potatismoset och rörde om. Sedan var moset väldigt smidit.
Tog ut fisken som nu var bra tillalagad. Såg till att fisken var i mitten av formen, sedan klickade jag ut potatismoset runt om.
Sedan smälte jag lite smör i en kastrull, blandade i några skedar mjöl och rörde om hela tiden samtidigt som jag hällde i lite mjölk, lät det sjuda så att såsen tjocknade till Blandade i dill, salt, peppar och saften av en hel citron.
När såsen var klar hällde jag det över fisken i mitten av formen, EJ på moset.
Sedan in i ugnen tills potatismoset har börjat få lite färg.
Klart!
Jag använde dill som var i en kryddburk, färsk dill hade ju säkert var mycket godare.

Serverade maten med god sallad.

Lätt som en plätt!


Sunday

På söndagskvällen åkte vi till Redondo beach och hälsade på Brandons familj. Jag satt och lekte med mobilkameran påvägen dit.


Bron där borta är en av vägarna man kan ta när vi ska från Long beach
till Redondo beach.


På bron.


Häftiga moln den eftermiddagen.


Härifrån kan man ta båten till Catalina island.



Jag är en drottning, det har iaf Isabella sagt..

Häromveckan när vi firade Brandons styvpappa filmade jag lite med min digitalkamera. Brandons småsyskon blir bara större och smartare för varje dag som går. Ojojoj vad tiden går fort!


Varning, lite reklam först innan klippet börjar. Dumma videofy..och dumma reklam innan,
passar liksom inte riktigt in till det söta lilla familjeklippet


Nattinatti

Vet ni vad, det får bli en liten uppdatering här imorgon bitti istället. Lagade hemmagjord fiskgratäng ikväll, blev riktigt god, sedan har vi spenderat kvällen framför Twin Peaks, vi tog en liten paus i några dagar, men vi kunde inte hålla oss ifrån det längre, såå mycket mystiska saker som händer i Twin Peaks, både läskigt och spännande.
Som sagt, uppdaterar lite imorgon när jag äter frukost, så det blir tisdag-kväll för er alltså. Sorry!

Godnatt nu!

Later

Jag uppdaterar lite senare med mobilbilder och kanske en liten söt video med Brandons småsyskon.
Men just nu är jag mitt uppe i storstädning, ojojoj vad jag svettar och tar i!
Har precis skurat köksgolvet, så därav ett litet blogg-stopp. Måste dammsuga igen efter att golvet torkat, sen är jag klar med köket. Typiskt mig att börja med det absolut minsta rummet i lägenheten....


Jobb

Nu ska jag till jobbet, men ni ska bara veta, jag hade idag just nu mycket hellre suttit i soffan och fortsatt att titta på Twin peaks..

Tycker musiken på introt är så fin, sorglig, fast fin.

Gårdagen i mobilbilder



Pratade ju med pappa och mamma på skype. De satt på altanen och det
var så soligt, så jag såg mest vitt i deras bild. S
åhär såg jag pappa på skype haha!


Påväg mot 2nd st.


Många konstiga gatnamn.


Nästan framme.


 Början av 2nd street!

Hello!

Ledig idag, men har inte gjort så mycket. Har pratat med mamma på skype, hon satt på altanen hemma i solen, såg så skönt ut! Lovar er, det är inte så varmt här som många tror. Cirka 17-20 grader var det idag, men vindarna är lite kyliga för att vi bor nära havet.
Pratade med min syster på skype med, så blev "fast" i lägenheten där i några timmar, inget negativt med det dock!
Tog en promenad till 2nd st och postade iväg ett paket till min syster. Jenny om du läser detta, du FÅR öppna kuvertet, paketet är inslaget inuti.
Kom hem, lagade kyckling mango chutney, en maträtt mamma brukar laga ibland. Blev mkt god. Brandon kom nyss hemifrån jobbet. Han tyckte maten var ok, han har lite svårt för det där med "frukt och kyckling i varmmaträtt" helt enkelt, det är ju en smaksak. Fast sedan tittade han mig i ögonen och sa "You are still my dancing queen". Jag började gapskratta och tyckte att det var det roligaste jag hört. Han hade hört Dancing queen på radion idag.

Nu ska vi fortsätta att se på äventyren i Twin Peaks. Jag är sååå kär i FBI agents Cooper. Fast har öppnat ögonen för hans kollega Harry också, han verkar vara en trygg och snäll karl.

Jobb lördag och söndag, fast bara mellan 10-17 och 10-16.30, så det känns okej. Ledig måndag o tisdag. Är dock ganska så pank så kan inte hitta på så mycket roliga saker, såvida jag inte kommer på en massa gratis-saker.

Nighty night




Twin Peaks och gärna en kopp med midnattsvart kaffe.

Jobbtime!

Nu ska jag borsta tänderna och ta på mig jeans och jobbtröja. Har precis suttit ner och haft en 40 minuetsr lång frukost. Det är så värt det, att stiga upp lite tidigare och faktiskt bara ta det lugnt på morgonen innan jobbet, inte behöva stressa. Morgonkaffet smakar så mycket bättre då.
Förresten så har jag inte riktigt förstått att det redan är juni! Men det är det jag saknar med sverige, det är så tydligt när årstiderna ändras. Här är vädret i princip samma, förutom att det har vart rätt kallt det senaste. Så att det är juni tänker jag bara på för att jag såg datumet på mobilen. Men sen så ska det ju inte direkt hända så mycket för mig i sommar heller, så det är väl mest bara en annan jobbmånad.
Ni kanske undrar angående college och det. Testet jag gjorde fick jag ett resultat för en viss engelskaklass. Den engelskaklassen var alldeles för många gånger i veckan så det funkar inte med mitt jobb. Jag vill ju vara tillgänglig så mycket som möjligt på jobbet för chans för fler timmar. Så får se helt enkelt.
Det hade vart en annan sak att liksom komma hit för att just plugga, många svenskar som kommer hit och pluggar, speciellt på Santa Monica college. Men jag kom ju inte direkt hit på samma "vilkor". Jag måste verkligen jobba så mycket som möjligt för att kunna betala hyra och så. Så därför prioriteras jobbet innan engelska på college. Man kan ju säga att jag pluggar engelska på jobbet varje dag ändå :) Min grammatik och uttal är dock något jag vill bli bättre på.

Ouups, jag skulle ju till jobbet!


Vart är värmen? Det är cirka 20 grader, men vinden är så kall så bikiniväder skulle jag
inte säga att det är vid stranden..

Love and other drugs

Såg ju den filmen häromdagen. Love and Other drugs.
Den var okej. Varken dålig eller jättebra. Bara okej. Tror ni kan klura ut själva om ni tror att den är något för er eller ej genom att kolla på trailern här nedan.


Kan inte hjalpa det, men Twin Peaks tar upp mesta av min tid nu:p Har mest latat idag, sett pa TP, lagat flygande jacob o pratat en kortis med mamma pa skype. jobb imorgon..godnatt pa er!


RSS 2.0