Lite italienskt, lite rödvin och så en massa regn....

....för att inte nämna all choklad jag proppat i mig, ni vet bunten jag fick ifrån jobbet. Oh boy!
Kom nyss hem från en italiensk restaurang här i vårat kvarter, gick dit med Brandon och en vän till honom som jag ej träffat förut. Det var trevligt!
Maten var dock bara sådär..deras chicken marsala och så deras pizza är god där och vitlöksbröd och tomatsås, men deras pastarätter är inget att hänga i julgranen, dessvärre beställde jag in just pasta ikväll!
Vinet var däremot hur gott som helst! Brandons vän jobbar som bartender på ett "trendigt" ställe i Downtown Long beach, så han vet mycket om vin och sånt. Jag har tyvärr glömt bort vad vinet heter nu..det var ett italienskt cab sav vin, hette typ nåt med C iaf.

Idag tog jag bussen till Ikea och så hem igen, så jag vet, då ibland när Brandon ej kan köra mig till jobbet.
Regnet öser ner där ute, som tur är får jag skjuts imorgon till jobbet, för det ska regna då med.

Natti natti






Pippi!

Hyrde tvserien Pippi Långstrump från Netflix, sååå mysigt att sitta och titta på när jag längtar hem till Sverige. Och jag bara ääälskar avsnittet då hon köper nästan allt godis i godisaffären och så är ju Kling och Klang för goa!
JOBBIGT däremot är att dvdn är dubbad, jätteful och konstig brittisk engelska, missförstå mig inte, brittisk engelska är såå fint, men inte denna dubbning. Speeeciellt Prusiluskan, ursäkta men jag vet ej hur hon stavar sitt namn, hennes dubbning är verkligen pipig och störande, herregud, jag dog nästan när jag hörde den.
Men men, brittisk dubbad Pippi är bättre än ingen Pippi alls :)

'- netflix är amerikanska versionen av europas "Lovefilm", dvs hyra film på nätet.




C+C=Choklad och Converse



48 svenska kronor bara!


CHOKLAD!

Home!

Eller ja, hemma igen efter jobbet..känns som att "hem" fortfarande är i Sverige. LA är mest tillfälligt känns det som, eftersom vi ska flytta till Sverige så fort jag får mitt amerikanska medborgarskap, ungefär 1.5 år...såvida jag inte kan övertala min man att flytta tidigare, men kan inte kräva det av honom, för ger jag upp mitt green card nu kommer jag ej kunna få det igen och då bränner jag många broar för att kunna bo i hans hemland nångång igen.

Hur som helst, det var inte det jag tänkte skriva. Vet ni vad jag fick på jobbet när jag klockade ut ifrån dagen?
Jo, 10 chokladkakor (dock inte Marabou....utan ikeas egna choklad var det)!!!
Det stod en stor låda i rummet där man stämplar ut och in, och det satt en lapp på maskinen som det stod typ "Glöm inte att ta med lite choklad hem!". Så jag gick till lådan och tänkte ta EN chokladkaka, men då säger tjejen i "fönsterluckan" i det rummet " Ta en bunt, det finns buntar ihoptejpade med 10 chokladkakor i varje". Så ja, nu sitter jag här med 10 stora chokladkakor rikare..jag som lyckats såååå bra med att INTE äta godis varje dag i hela 3 dagar nu!! Försöker bara tillåta mig själv att bara äta på helgerna, eftersom det gick över styr där ett tag då jag åt inte bara en chokladbar varje kväll, utan 2 eller 3...haha, jobbigt i-landsproblem va?
Så detta blir ett hårt test för mig att hålla mig till lördag..eller kanske fredag för det är ju typ helg? Så kan jag skippa söndag...neeeej va jobbigt. Och så känner jag mig så uttittad när jag äter en hel chokladkaka här med, för iaf i Brandons familj äter dom inte direkt godis osånt..ni anar inte hur underbart det var när rebecka var här och vi åt upp en KING SIZE marabou på en kväll, typ under 2 timmar? Det kändes skönt att visa för Brandon att "ha ha, jag är INTE onormal ".

Vet ni vad jag har mer idag? Fyndade linsvätska 2 pack för 10 dollar på Target, inte fy skam då det annars kostar 16 dollar. Sedan så hittade jag ett par låga ljusrosa converse för 7.48 dollar, herregud va billigt, nu gäller det att jag börjar digga rosa, men det ska nog gå, det var ju riktigt ljusrosa, kan jag säkert använda till nån söt outfit..fattar inte att Target kan ha sådana reor..amaazing! Jag skulle ju inte spendera pengar, men linsvätska behövde jag ju faktiskt...och vem köper inte ett par converse för under 60 svenska kronor?

Visar bild om en stund...jag är hungrig...ska höra med min man om han också är det.
Aww, ni skulle se vår katt just nu, han ligger här vid mina fötter och sover med huvudet gömt bakom tassarna, fast det verkar som att han har mardrömmar. Jag skulle ha filmat o visat er om jag haft kameran precis här, men går jag upp o hämtar kameran kommer Mozat att vakna tyvärr. Tror jag.










Jobb snart

Godmorgon!
Har precis ätit frukost och drar mig för att kliva ur min morgonrock och byta om till jeans och jobbtröja.
Men det är iaf bara en kort dag idag, 10-16.30 ! Och tanken av att jag faktiskt är ledig imorgon igen gör det hela lite lättare. Jobbar varannandag o är ledig varannan. Både bra och dåligt.
Jag får vara glad så länge min man kan skjutsa mig till jobbet, när han börjar jobba (han söker jobb just nu, hade jobbintervju igår!!) får jag väl börja ta 2 bussar till jobbet, vilket betyder att jag måste sitta på bussen klockan 8 på morgonen för att hinna i tid, nu när han skjutsar mig stiger jag ur sängen klockan åtta och lämnar inte lägenheten förräns 9.20 på morgonen. Jag veet att jag inte borde klaga, men vänjer man sig vid saker känns det segt att byta.

Dags för jobbkläderna på!


Såhär glad är jag över att kliva ur morgonrocken för att
åka till jobbet.


No news really

Inte sådär jättemycket har hänt det senaste, nog därför jag vart dålig på att uppdatera.
Igår kväll efter jobbet gick jag o Brandon o en vän till en pub i Downtown Long beach och drack öl och åt pubmat. Trevlig kväll!
Idag har jag vart ledig, inte gjort så mycket vettigt utav dagen dock.Eller jag pratade med mamma på skype och satte på min nya webcam, det var roligt haha, mamma satt och virkade i sin webcam o jag gluffsade i mig frukost .
Åkte med Brandon till Redondo Beach runt 4 och umgicks med hans småsyskon oså. Hämtade även ut lite mer "katt-prozac" till Mozart, doktorn sa att vi skulle fortsätta att ge våran katt medicinen om han verkade lugnare och det hjälpte.
Kom ganska nyss hem från Redondo. Har precis handlat på mataffären Trader Joe's så vi har lite kyckling och sådana varor.
Jobb imorgon så nu ska jag lata i soffan.


Min nya smidiga webcam, kul att kunna se min kära familj och inte bara höra dom.


Häromdagen provade jag en söt Steve Madden klänning på Ross, kostade
bara 20 dollar och nu såhär i efterhand känner jag att jag borde ha köpt den.
Söt som en gräddbakelse!

Ska till jobbet

Sitter och segar med mitt morgonkaffe, känns jobbigt att ha en 8 timmes dag på jobbet, jag vet, det är den normala tiden man har en arbetsdag, men det väldigt påfrestane att stå upp och säga samma mening om och om igen i flera timmar. Sen så är det rätt så kallt vid dörren där jag står med,min förkylning blev inte bättre efter igår då det var råkallt och regn.
Imorgon är jag iaf ledig, får däremot ingen sovmorgon eftersom jag ska till doktorn då.

Förresten mamma, min mobil ringe din mobil när den låg olåst i min ficka. Jag stod och satte i mina linser när jag börjar höra mammas röst ropa "Hallåå" "Ho ho" osv. Jag trodde först att jag stod och dagdrömde, att åh tänk om mamma var här, så började jag sakna mamma och pappa jättemycket, sen insåg jag att hennes röst kom från mobilen. Nu i efterhand borde jag ju bara tagit upp luren och iaf sagt hej då samtalet redan kostade, men jag la på och tänkte på den otäcka mobilräkningen. Hur som helst, mamma, vill du skype'a på måndag kanske?

Nu måste jag kila till jobbet! Eller ja..ska väcka Brandon så får han skjutsa mig!

Dripp dropp dripp dropp

Regnet bara öser ner. En kruka med blommor som stod på räcket utanför ramla precis ner i backen med en rejäl smäll. Starka vindar! Tur att palmen är ett av de starkaste träden, annars hade det nog flygit palmer omkring här o var. Iofs lär det vara en hel del palmblad på vägarna imorgon bitti...


Filmade genom dörrhålet så ni själva kan se allt regn. Fast först är det nog lite reklam..sorry! Tålamod.

En enda röra, men blommorna är fina


Har sagt det förut, men måste klaga lite till, alltså..alla dessa madrasser här hemma som bara står och tar upp plats, usch va jobbigt! Undra när sopbilen kommer, så man kan ställa dom utanför huset (står alltid en massa saker utanför allas hus här i LA, de flesta gör så, ibland kan man hitta jättefina saker utanför folks hus faktiskt.)
Madrasserna är så himla dåliga så därför är det inte ens värt att försöka sälja dom. Man kan liksom känna metalltrådarna under..

Men i förrgår när vi var hemma hos Brandons familj fick jag med mig en bukett rosor för de skulle spraya hela huset för något så all mat och blommor var de tvugna att slänga eller ge bort och eftersom vår lägenhet vart lite tom på blommor det senaste tog jag gladeligen emot buketten.


Dom blev så fina så i sovrummet.


En madrass i hallen..


Och så botten till madrassen, här kallas dom för boxspring, står och tar
upp plats i vardagsrummet. Dessutom står Brandons cykel där inne med,
blir galen!

Det där nya



Den här köpte jag häromdagen på Forever21 för Alla-hjärtans-dag slanten
mamma och pappa gav. Tycker det var fint med bruna knapparna med, fast
syns nog ej på bild.


Denna köpte jag idag. Satt bekvämt OCH var figursydd, sånt har jag inte lätt
för att hitta. 10.99 dollars kostade den bara med. Från ROSS.


Färgglada gladiatorsandaler. 13.99 dollars, också från ROSS.


Necessär. Båda för totalt 6 dollar.


0.75 cents på rea, yay!


Alla hjärtans dag-chokladen några dagar efter är lika med halva priset, gött!!


It's raining cats and dogs!

Det spöregnar ute och tydligen ska det komma in en riktigt storm och åska.
Jag kom nyss hem ifrån lite shopping, herregud jag kunde inte låta bli, hittade såå bra saker med.
En klänning som är mer figursydd, med ett svart smalt svart lackskärp runt midjan. Sedan ett par slags sandaler med färgglada remsor. Och så hittade jag en neccesär stor och liten som matchade, det var rea! Jag har letat efter en ett tag men hela tiden tyckt att det kostar så mycket, så det var bra!
Sedan borttagningsmedel för nail polish och ett svart nail polish som det var 75 procent rea på.
Och så gooood choklad, ni vet, alla alla hjärtans dag-choklad är halva priset på nu såhär dagarna efter, då ska man passa på :)

Nu är jag nöjd och glad, fast lite frusen av att springa från bussen i ösregn, icke bra för min förkyldning som aldrig försvinner.

Jag önskar att mina lediga dagar satt ihop som förra veckan, men nu är det typ en dag ledigt lite utspritt, så det känns som att de lediga dagarna bara försvinner så snabbt. Jobbar lördag o söndag, 10-18.30. Kommer bli mycket kunder på jobbet då regn innebär shopping för många. Plus att rulltrappan stängs av då det regnar eftersom den är lite utanför taket, så folk kommer antingen få ta hissen eller trapporna vi anställda använder för att snabbt ta oss nånstans. Folk kommer att bli irriterade och ta ut det på mig, typ. Plus alla med paraply måste jag be lägga det i de stora gula shoppingpåsarna för blir det blött på golvet kan nån halka, då kan företaget hamna i trubbel osv osv. Fast å andra sidan kanske jobbdagen går snabbare då med.

Nu ska jag äta lite choklad och läsa lite. Sedan duuscha och laga mat senare. Tror också att Netflix har fått nya filmer att kolla på online. Ja ni hör, sån kväll har vi ikväll. Såå mysigt att stanna inomhus och höra regnet utanför. Ni får komma ihåg att vi inte är bortskämda med regn här i Södra Kalifornien, så jag försöker passa på att uppskatta det så mycket som möjligt.

Kan visa bilder på det jag shoppa lite senare.


Mitt jobb kan man lätt och tydligt se ifrån motorvägen.







En mysig "Anna-kväll"


Edward Sharpe and The Magnetic Zeros - 40 day dream (live)
Klicka på länk!
http://www.youtube.com/watch?v=h0RQnGhxZzg


Jag är själv hemma just nu, vilket jag faktiskt tycker är vääldigt mysigt. Jag gör mina saker, på mitt sätt, hur jag vill, när jag vill. Alltså, det kan jag ju göra annars också, men det ger en slags frihet att bara vara för sig själv ibland, speciellt då man lever så tight in på med varandra som jag och Brandon gör. Fast en kväll här hemma själv räcker, sen får han gärna sällskapa igen. Men det har alltid vart så för mig, egentid är något jag prioriterar jättemycket och jag behöver det ibland, det är viktigt att kunna uppskatta tid med sig själv.
Såå, ikväll lyssnar jag på typisk glad "anna-musik", läser tidningarna mamma skickade på Alla hjärtans dag, har precis ätit upp chokladbollarna jag gjorde (fast bara en halvsats, gör jag en hel sats äter jag upp alltihop och sen vill jag spy på mig själv och tänka på hur dumt det var och hur ont i magen jag fått, därav halvsats). ligger med benen utsträckta över soffan. Vår katt Mozart ligger platt som en pannkaka på golvet, förmodligen nöjd och hög på prozac, den dagliga dosen. Livet leker. Eller ja. Jag är trött efter jobbdagen och är allmänt lat just nu, tror förkylingen fortfarande segar inombords, försvinn försvinn!
Hur som helst. Nu ska jag återgå till min kväll på mitt sätt.
Och Hey, glöm inte att lyssna på låten jag länkat till i början av inlägget!


JAG VILL INTE!

Jag vill inte gå och jobba! Jag vill ha sovmorgon och en evighetslång frukost. Sedan vill jag bara vara. Istället har jag nu slängt i mig mackor och flingor med mjölk och nu måste jag skynda o göra mig iordning, i bloggen skriver jag nu för att liksom fördröja det hela.

Annars så lever jag och så. Blir galen av madrasserna som är i vägen i hela lägenheten. Vi fick ju en ny madrass så den gamla står i hallen, botten till den står här i vardagsrummet. Sedan har vi fortfarande madrassen Rebecka sov på när hon var här kvar i sovrummet. Alldeles för många madrasser!

Vi har även pratat med veterinären om vår katt. Eftersom "prozac-medicinen" funkat på katten, skulle han skriva ut medicin för ännu en månad. Herregud. Stackars katt kommer ju bli beroende och hamna på rehab snart!

Oj okej jobbet var det jag skulle till ja...


Sold!

Vi sålde bilen idag!! Fick t.o.m 50 dollar mer än utgångspriset, smart att ha två olika spekulanter samtidigt för då ökar pressen liksom.
Slutat regna har det också gjort, det kommer och går hela dagen. Jag och Brandon har precis slängt in sista tvätten i torktumlaren, så nu ska jag ta en dusch och sedan ska vi hem till hans familj och äta steak!

Mamma o pappa, tack för Alla-Hjärtans-dag-penga-gåvan. Köpte mig själv en söt klänning från Forever21 idag, oså åt ju jag och Brandon en god sushi-middag i måndags med, tack tack tack!

XoXo

Later!

Regn

Det regnar och regnar och regnar. Jag har saknat regnet så jag är glad!
Ska snabbt äta upp min frukost nu och sen ska jag o Brandon åka till Redondo Beach, 2 stycken som ska kolla på bilen vi säljer, den som var min men som jag aldrig hann lära mig att köra. Det där med körningen är en rädsla jag har. Var till och med livrädd att köra bil i Skövde..och nu känner jag att jag måste ta körkort och då blir det liksom här i LA, inte smart Anna. herregud, panik.
Hoppas nån av personerna köper bilen!
Ledig idag är jag, så efter det ska jag ta en snabb sväng till South bay galleria, saknar det lilla shoppingcentret i Redondo...
Sedan ska jag hem och pyssla och fixa, sååå skönt att kunna vara inomhus utan att behöva känna dåligt samvete att solen skiner där ute. Borde passa på att ta en promenad vid havet med, lär vara folktomt. Ni vet..regnar det i LA, stannar de flesta inomhus. När Brandons familj hälsade på oss i London, regnade det en dag då de hade planerat att shoppa, jag skulle möta dom på Oxford street, då ringer de och säger att de inte kan shoppa idag för att det regnar ute. Jag fick mig ett gott skratt iaf.

Måste skynda! Bye

Jag sitter pa fiket ikea har och har min lunch. en kund kommer fram o sager "jag vet att du ar rast men kan du hjalpa mig efterat?" , hur har man mage att ens komma fram o fraga nar man klart o tydligt ser att jag sitter o ater?


En lång lång resa för att jag skulle få hjärtan på posten

Gissa om jag blev glad att hitta ett paket i brevlådan från mamma och pappa efter jobbet!
Det gav min Alla hjärtans dag en rejäl guldkant! Jag och Brandon gick och åt sushi på ett japanskt ställe ikväll för vi bara orkade inte laga kvällsmat. Och nu har jag precis gluffsat i mig massa godis och chokladhjärtan mamma och pappa skickat. Tidningarna sparar jag till senare.
TACK MAMMA OCH PAPPA, NI ÄR ALLDELES FÖR SNÄLLA!!!!!!
Nu måste jag gå och lägga mig för annars somnar jag på soffan igen, fick nyss "dra" ut kontaktlinserna ur mina ögon, blir så när man somnar med dom, inte kul. Jobb imorgon, fast slutar tidigt, 16.30, så det känns skönt. Ledig onsdag..skype mamma pappa?

Godnatt!


Kuvertet mamma och pappa oftast skickar i har alltid lyckas få små hål
i sig, så "fodringen" ramlar ut, så man ser alltid ett litet spår efter mig från
brevlådan till vår lägenhet då jag fått post från Sverige, haha!


Dessa chokladhjärtan har rest en lång väg för att kunna ätas av mig.
Man kan se tydliga spår av detta, men det är det som är så fint. Jag vill ha 
en ihopknölad chokladask för det visar att det minsann var blod, svett och tårar, eller nåt.
Nästa gång jag ska ge nån en chokladask ska jag nog hoppa och stampa på den lite innan
så ska jag komma på en historia om hur jag fightade med pirater för att kunna komma och ge den till
personen som skulle få den.


Tidningar och plockgodis! Kan meddela att allt godis är uppätet och min mage¨
gör svinont haha, men gött var det! 

Godnatt igen, förresten, amazing att jag kan vara trött efter allt det sockret.



 

Hello sunshine!

Gick ner till stranden idag och låg där lite mer än en timme. Det var varmt och skönt. Stränderna i LA är så breda så det är alltid gott om plats. Där jag låg idag var det dock bara jag och 3 till, rätt gött.
Har precis tagit en dusch, nu är jag lite hungrig. Tänkte laga en räksallad med avocado och kokt ägg. Köpte några räkor från deli-disken igår i affären. Köpte även en hel del andra nödvändigheter, så nu är kylen lagom full igen. Försökte köpa mycket torra grejer, så det håller längre. Alltså, typ ris och sånt. Det är så svårt ibland att liksom planera in varje liten måltid och sedan helt plötsligt är Bäst före-datumen passerat. Men jag måste verkligen bli bättre på det!
Och nu när det är 25 grader och sol blir man så sugen på att grilla också. Man kan ta en grill och ställa mitt på gården, så det ska vi göra nåndag.
Igår hann jag även gå till postkontoret, tvätta och plocka iordning lite. Inte riktigt städat ännu..kanske imorgon? Så länge man liksom plockat upp skit från golvet kan det vara "odammsugit" lite till...
Förresten så tror jag att det snart är dags för vår katt att ta in på rehab. Vi har inte gett honom sin prozac ännu idag (prozac för katter, ska tydligen lugna ner stressade katter..för tydligen är vår katt stressad..hum) så idag  jamade vår katt för fulla muggar, jag gick och kollade om han hade mat och det hade han. Sedan kom jag på att hans prozac-medicin ligger på ett bord där med och oj vad han jamade och spände ögonen i mig.
Jag får vänta tills Brandon kommer hem, för det är så himla svår att hålla fast katten själv och samtidigt ge honom dropparna i munnen.

Nu ligger Mozart på rygg här på soffan bredvid mig medans jag kliar hans mage. Är inte det mer en sån sak hundar gillar?


Klia kattmage.


Där nere låg jag i solen idag.




Host host host

Fortfarande krasslig, men liite bättre idag iaf.
Solen skiner ute, har dock inte vart ute än fastän klockan är mycket, suck. Men det är så skönt på lediga dagar att lata sig i morgonrock till 12.
Får se vad jag hittar på idag. Lite sugen på att ligga på stranden i en timme eller så. Fast det kanske blåser lite kallt där vid havet. Måste städa lägenheten, har inte gjort det på 2 veckor nu typ, ser katastrofalt ut. Måste tvätta mina arbetskläder så jag slipper paniktvätta dom söndagkväll.
Jag hade också tänkt testa att ta bussarna till ikea och tillbaka, så att jag vänjer mig, kan ju inte räkna med att Brandon kan köra mig dit jämt. Vi har också pratat om att det är dags för mig att börja övningsköra, vi kanske ta en sväng på en parkering på söndag. Så himla mycket som man vill ha gjort, men sen i slutändan hinns inte allt med. Synd att hela dagen igår gick bort pga sjukdom.

jaja, dags att hoppa ur morgonrocken antar jag.

Ciao.

Saknar Rebecka!

Saknar att ha Rebecka här redan!
Lyssnar på en låt hon hade hört i Boston som hon spelade här mycket medans hon hälsade på.
Åh det är så kul när man får höra musik man inte hört förut. Speciellt då man dessutom får nya favoriter.

Lyssna på denna jättebraiga låt liksom!

Hum, okej, kunde inte lägga in Youtube-klippet här, men kopiera eller klicka på länken nedan så kommer ni till låten!
http://www.youtube.com/watch?v=3HNY0rx2fw4


Nu ska jag bubbelbada!


Vart ledig idag, igår var jag alltså sjukskriven från jobbet.
Trist att behöva vara sjuk på mina lediga dagar. Idag har jag hostat och snorat precis hela dagen. Pratade en sväng med min familj på skype också, åh va jag saknar dom!
Annars har jag ju mest bara lagt upp en massa bilder här på bloggen som ni kanske märkt?
Nu är jag helt utmattad. Inte bara pga bilderna, utan för att jag liksom inte haft tid att göra så mycket på hela dagen eftersom det tar jättemycket tid att hosta och snyta sig.

Köpte häromdagen badskum och badsalt, så nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och bara vara. Känns skönt att ha tre lediga dagar kvar efter idag, vill gärna vara frisk på nån av dagarna!



the Queen Mary och Downtown Long Beach



Queen Mary, ligger här i Long Beach. Den båten brukade vara den största båten efter Titanic.








Man fick en väldigt fin vy av Long Beach från båten. På bild är Downtown Long Beach.
















Efter Queen Mary tog vi bussen till Downtown Long Beach och åt pasta
på en restaurang. Rebecka visar upp korten vi tog i ett fotobås på båten.




Innan vi åkte hem igen tog vi en kaffe och chokladtårta på ett fik, vilket vi ångrade
efteråt, chokladtårta liksom..hjälp! På kvällen vilade jag mest, har vart sjuk sen dess.





Santa Barbara

Inga bildtexter nu, alla bilder tagna på en och samma plats i Santa Barbara, jättefin strand.
Sedan
åkte vi och åt på den stora shoppinggatan State street.
















Undantag ang. bildtext. Brandons vän Mark är väldigt speciell haha. Han gör yoga och stretchar
mestadels av hans tid på dygnet. Typ, alla ser på film, han gör yoga. Sjäälvklart gjorde han sina
övningar i Santa Barbara också.






















Huntington Beach



Innan Huntington Beach satt vi och hade mysig frukost på fik-biblioteket tvärs över gatan.


Jag duttar på lite lipbalm.


Jag och Rebecka tog bussen från Long Beach till Huntington Beach, var inte alls
speciellt långt.


Jump!


Jag skulle vara en rätt dålig badvakt.


Hoppelihopp.


Köpte den fina klänning för typ 90 spänn på Forever21.


Härligt kort!


Underbar kvällsol.


Vi båda älskade Huntington Beach.


Vi gick aldrig på piren där borta dock.


Birds.


Surfare!


Sedan satt vi på en bra och drack drinkar i några timmar.


Sedan tog vi bussen hem.


Santa Monica / Venice Beach


I Santa Monica.


3rd street promenade, santa monica.


Palmer överallt.


Underbara hav. Synd att det havet är kallt jämt.


Fota på Santa Monica piren.


Köpte hotdogs.


Åt hotdogsen på en bänk på piren.


Malibu där borta.


Var så underbart att ha Rebecka här!


Lite turist igen.


Musse och Mimmi var på piren, yay!


Härlig eftermiddagssol, fast det var lite kallt.


Venice Beach.


Jag och Mark, som var så snäll och körde oss till Santa Monica och Venice.


Gym.


Turistaffärer.


Många konstiga människor i Venice Beach.


Skateparks.


Lämnar venice och ser solnedgången från bilen.


Stanna bilen och fota lite till.


Åt mat och drack öl med Mark och Brandon i Hermosa Beach.







Hollywood



Ett ganska oglammigt Hollywood.


Soligt men kalla vindar.


Vi hamnade på ett Vegan-thaimat-ställe.


Vi förstod inte att vi hamnat på ett vegan-ställe förräns vi smakade på "chicken" som
vi beställt. Det var väl gott med tofu-chicken, men förväntar man sig kyckling förväntar
man sig faktiskt kyckling.


Rebecka smaskar soppa innan "kycklingen" :)


Veganstället låg nära ett grönt och fint bostadsområde.


Söt turist!


Vi såg bland annat 2 Spindelmän, en med en fin kostym, den andre hade
en urtvättad kostym, stackarn. Vi såg också Marilyn Monroe och en ful
variant av Jack Sparrow, no thanks.


Jag är inte så värst oscarsgala-klädd inne på Kodak Theatre.


Ett ganska turisttomt Hollywood.


Brandon och hans vän Mark hämtade oss i Hollywood och så hängde vi lite i Redondo Beach
efteråt.





2nd st Long Beach, Palos Verdes, Redondo Beach, Bowling



På väg mot 2nd street här i Long Beach.


På 2nd street satt vi och fikade på italienskt fik medans regnet ösade ner
utanför. När det blev uppehåll köpte jag lite godis i godisaffären.
Rebecka var nöjd över att få smaka utav mitt godis.


Vi var påväg mot Redondo Beach, stannade till vid utsiktplats i Palos Verdes som är
precis innan Redondo.


Älskar denna bild på Rebecka! Vissa "blund-kort" ´kan vara trista och fula, men det här
kortet är ett härligt naturligt blundkort.


Nu lämnar vi Palos Verdes och drar vidare mot Redondo Beach.


På Redondo Beach, ett av mina favvoställen i LA, synd att det är så
förbaskat dyrt att bo där bara..


Underbart!


Rebecka!


Jag älskar piren i Redondo Beach!


Pelikanerna hänger medan vi äter och dricker på Kincaids Happy Hour på piren.


Sedan drog vi och Brandons vänner och bowlade. Rebecka var grym
medans jag var mindre grym. Men ibland är jag också duktig, bara så ni vet.




Sick day, last day, sad day


Skulle ha jobbat idag, men har gått och blivit sjuk. Började med halsont i helgen när jag jobbade. Ignorerade det då och tänkte att det nog skulle gå iväg. Men nu har det blivit värre. Hostar så att hela halsen exploderar i otäcka ljud. Näsan rinner konstant. Min kropp känns vek. Inte de bästa för ett sånt jobb jag har då jag måste stå upp hela dagen och välkomna folk. Känner att jobbet tär på min röst.
Idag är också dagen då Rebecka åker härifrån, klockan 22.00 ikväll. Känns mycket ledsamt, kommer sakna henne så mycket och sakna att få prata svenska, det har vart så skönt! och vi har haft såå kul.
Trist att jag måste ligga och vila inomhus när solen skiner där ute.

Igår hängde vi på den däära kända båten Queen Mary här i Long Beach. Där hittade vi
ett fotobås, turistigt men kul.



jag sitter utanfor ikea pa min lunch och festar till det med en prinsessbakelse, jag ar saker pa att farfar sitter och ler mot mig uppe i himlen, han gillade bakelser, det ar nog ocksa pga detta som solen skiner. snart ar min lunch slut!


Måste jobba

Så himla trist att sitta här alldeles själv vaken och äta frukost innan jobbet. Rebecka sover, Brandon vaknade iofs precis nu, han ska ta mig till jobbet.
Jobbade igår, det gick ändå helt ok fastän det var väldigt lugnt på jobbet. Idag räknar dom dock med en massa kunder pga en vara som det ska vara rea på idag, om det är en röd peak dag får jag gratis lunch, hoppas!
Känns skönt efter jobbet idag för då har jag bara 2 dagar till nästa lediga dag, sista dagen Rebecka är i LA innan hon åker.
Igår kväll efter jobbet var jag rätt trött. Vi beställde thai-hämtmat, såg på en film och bara hängde. Eller jo juste ja, jag och Rebecka åt upp en King size marabou chokladkaka på mindre än en timme, magont!

Nu måste jag dra och jobba.


Huntington Beach

Godnatt!

Ville bara saga att vi tog en dagstur till Santa Barbara och vi hade en underbar tid där, fastän vi kom dit lite sent, runt 3. Vi åkte hem runt 7.
Visar bilder och sånt när mer tid finns för datorn och så. Vill ju inte spendera en massa tid framför datorn när min vän är här. Jag vill ta till vara på all tid.

Imorgon fredag jobbar jag, usch och blä! Jobbar fredag-måndag. Känns trist, men pengar behövs för att kunna ha roligt och unna sig saker, som typ ha tak över huvudet, ha ha !

Godnatt!

Oplanerad dag

Idag har vi en oplanerad dag. San Diego imorgon istället.
Tog en lång morgonfika på biblioteks-fiket tvärs över gatan nyss. Sedan satt vi och njöt lite av solen här utanför lägenheten. I skuggan är det kallt.
Nu ska vi googla efter saker häromkring kanske en liten busstripp till nån annan strandstad eller bara ta en promenad här i Long Beach. Vi får se.


Santa Monica igår.

jag och rebecka sitter pa varsin stol och njuter av eftermiddags-solen i Santa Monica :)


Vi lever, part 2

Igår strosade jag och Rebecka runt i Hollywood hela dagen. Vi råkade också hamna på ett Vegan-ställe utan att veta om det. Thaimat. Vi beställer båda kyckling. Min kyckling smakade tofu. Men dbet var gott ris och sås. Tofun var väl god med, men förväntar man sig kyckling blir man lite besviken.

Vi såg 2 Spiderman på Walk of Fame. Den enas kostym var urtvättad medans den andres hade starkare blå och röd färg. Sedan såg vi en Marlyn Monroe och en fulare version av Jack Sparrow.
Hollywood är Holywood. Kul att ha sett, men inget man behöver se flera gånger, förutom för mig nu då som har fått åka ditt 2-3 gånger för olika som hälsar på haha!
På kvällen medans vi väntade på skjuts hem förvandlades Hollywood till ett lite mörkare ställe och det var ¨både pundare och hemlösa och tiggare, ett väldigt oglamouröst Hollywood, så kallat verkligheten.

Idag ska vi köra de kända stränderna. Malibu, Santa Monica, Venice Beach.
Imorgon tar vi en dagstur till San Diego och innan vi åker hem ska vi till ett kalifornisk öl-bryggeri, Stone IPA, har vart där en gång förut, jättefint runt omrking och så har restaurangen god mat. Denna gång är jag iaf över 21, så kan gå med i ölsmakar-turen!

Torsdagen är förtillfället obestämd.
Vi skippa Las vegas för flygbiljetterna var alldeles för dyra och vi kör ju inte.
Men Los Anegeles och allt runt omkring är inte fy skam det heller. Däremot är det bara mellan 12-17 grader varmt, så inget strandhäng direkt. Och inga härliga gå-i-shorts-och-linne-dagar.

Nu ska jag klä på mig och så ska vi sticka snart!


Utsiktsplats i Palos Verdes.
























RSS 2.0