Pinsamt att somna på jobbet


Shit vad trött jag vart. Solen försvann och lobbyn här på motellet blev helt mörkt och grått.
Jag har suttit och tittat på CNN och utvecklingen av tsunami-varningarna på Hawaii. Uppenbarligen har den första vågen slagit till, den var dock inte stor och inget kom till skada, däremot säger experterna att det kan först vara efter 2-3 vågor tills den riktigt stora farliga kan komma.
Jag vaknade precis. Gu va pinsamt om någon hade kommit in och jag suttit och sovit i fåtöljen. Men som jag skrev, lobbyn blev så mörk och grå och jag bara slocknade ihop. Tror jag "bara" sov i några få minuter, haha!

Oh well. Dags att vakna till liv, slutar jobbet om 20 min! Brandon ska hämta mig. Han ska faktiskt ta mig till IKEA för han hade några fler saker att göra på jobbet så han ska bara släppa av mig där och hämta mig på vägen hem.
Jag ska köpa tunnbröd på IKEAs Swedish market. Kanske lite choklad med. Måste också erkänna att jag är hemskt sugen på att köpa deras "Prinsesstårte-bakelser" de har i frysdisken. ja nej men gu, vad glöpsk jag känner mig nu, oh well, det är lördag.

Dags att börja räkna kassan och titta på CNN 20 minuter till. Vågorna blir större.

Obama says

"Citizens on the West coast, be prepared". Men annars sa han bara på "det lilla talet" att de ska hjälpa Chile och de drabbade om en förfrågan kommer. Och Hawaii. Inte så mycket prat om hot för Nordamerika annars.





Och nu dök solen upp

Oj, nu tittade solen fram! Om cirka 35 minuter ska vår president prata på nyheterna, så det ska jag kika på.
Något annat som händer om 35 minuter är att ett matställe öppnar som jag ska beställa mat ifrån, glömde lunchlåda idag!


Stormy weather


Det regnar och stormar ute. Men tror absolut inte att vi här i L.A , behöver oroa oss för tsunami just här. Verkar vara mer oroande och allvarligt på Hawaii. På vägen hem ifrån jobbet idag ska jag gå ner och titta hur vågorna ser ut (jag ska inte doppa fötterna eller bada, lovar!).

Knock on wood, knock on wood


google.com

Jag är så avundsjuk!

Fick ett röstmeddelande tidigare ikväll från Brandons styvpappa att han, Brandons mamma och småsyskon skulle gå ut och äta på någon restaurang i Riviera village, södra Redondo beach. Att vi gärna fick följa med och bli bjudna på middag. Fy fan vad jag hatade att sitta på jobbet då. Önskade så att jag hade kvällen ledigt.
Plus att det är extra mysigt att gå ut på restaurang när Brandons 3år gamla småsyskon är med, för de brukar säga högt och tydligt att de vill ha mat NU, var är maten ? Jag är hungrig", Ni vet, precis de där sakerna man själv sitter och tänker :)
En annan fördel med att gå ut och äta mat med Brandons familj är att de gärna beställer in en flaska rödvin eller så till maten, vilket ger en såndär extra mysig stämning och "touch" til maten. Oh well, jag har det ju förståss jätttteeemyysigt här på jobbet också, med laptopen och en lunchlåda med torrt ris, yay!


I wish....

 

 


Förmiddagen

Det är ganska tråkigt att jobba kväll, som jag gör idag.
Visst, det är skönt att få sovmorgon, fast samtidigt blir jag så seg när jag vaknar sent, runt 10tiden. Och då är det bara 5 timmar kvar tills jag börjar jobba. Blir inte mycket tid att göra något speciellt på.
Men jag ska verkligen försöka att ha som vana att ta mig upp ur sängen runt 8tiden. Och speciellt på torsdagar, för då är det Farmers market här i Redondo beach mellan klockan 08.00-13.00.
Jag gick dit idag, åt lite gratis smakprover, typ jordgubbar, gött! Sedan tog jag en promenad på piren och satte mig på en bänk och tittade ut över havet, det var ett stormigt hav idag. Och det är lite otäckt ibland med alla stora fåglar, dom är liksom inte speciellt rädda och kan komma riktigt nära. Speciellt otäckt är det då två stora fåglar typ börjar bråka med varann framför bänken jag sitter på. Jag flyttade dock snabbt till en annan bänk, oskadd, som tur var.
Det var hur jag spenderade min förmiddag. Har 7.45 timmar kvar på jobbet tills jag slutar, usch, jag sitter redan här och gäspar!
Mm, jag älskar Farmers market's jordgubbar!
(bilden är tagen av min syrra i somras)

MAT! JAG VILL HA MAT!

Sitter ju som vanligt på Starbucks nu eftersom det är gratis internet här (önskar att kaffet var gratis också...).
Ska dock gå hem snart och laga mat, är dödshungrig!
Jag ska laga en maträtt som mamma brukar laga där hemma och är en av mina favoriter.
Kan ju ge er receptet här, fast det blir bara taget ur minnet då förståss:

Man behöver:

- Köttfärs
-Tacokrydda
-Röd paprika
-Tomat
-Creme fraiche
-Philadelpiaost

Gör såhär:

Stek köttfärsen och krydda med tacokryddan.
Hacka den röda paprikan och stek med köttfärsen.
Blanda creme fraichen och philadepliaosten i en skål. Lägg sedan den "röran" i en ungsform.
Häll över den stekta köttfärsen+stekta paprikan på "röran" i ugnsformen.
Hacka tomaten och strö över. Ställ sedan in i ugnen i cirka 15-20 minuter eller så.

Servera tilsammans med nachochips, tortillas eller liknande och sallad.
Väldigt enkelt att göra och är obeskrivligt gott!

Hur mycket av ingredienserna man behöver är väl typ upp till var och en, är man många som ska äta är ju en stor ungsform och mycket köttfärs och allt det andra ett tips. Jag som bara lagar detta till mig och min man behöver inte så värst mycket, men jag gör lite extra för att det är gott att ta med i en lunchlåda till jobbet!

 

 


Öl och hockey ikväll, förhoppningsvis!

Fördel med att bo i USA är att alla dessa konstiga tider för er där hemma i och med Olympic funkar jättebra här.
Ikväll klockan 21.00, vår tid, ska jag försöka hitta en teve och kika på Ishockey-matchen mellan Sverige-Slovakien!
Tror att jag förmodligen landar i baren Najas på piren. Dom är säkert schyssta och slår på hockeyn på teven, om nu de amerikanska tevekanalerna tänker visa hela den matchen. Hoppas!




Vad jag köpte igår del2



Skitbra hörlurar för min ipod! Typ Itunes-märket, dom är jättesköna,
jag är annars så kräsen med hörlurar, men dessa gör inte ont, är mycket
lätta så de känns knappt och sitter där dom ska.
5 dollar från Tjjmaxx.


Vad jag köpte igår

Det är en liten vrå precis innan badrummet som har jättestarkt ljus, så om man fotar där utan blixt försvinner man liksom in i bilden på ett såntdär häftigt sätt. Så där spenderade jag kvällen igår, haha.


Badshorts från Target. Jag diggar mina oranga sockar, men skippar nog dom på stranden!

Halvt långärmad tröja med spetsdetaljer från Forever 21. Älskar den!

Enkel grå kofta från Tjjmaxx.

Halsband som har två funktioner. Ena sidan "blingbling" andra sidan är en amulett. Från Forever21.

Topp med spetsdelaljer. Är superbekväm också. Från Forever21.
 
   Enkel svart tubklänning från en affär som heter EX. Ett enkelt brunt läderskärp från Forever21.

Musiknostalgi


Hihi, hej, jag har inte lämnat Starbucks ännu. Fåtöljen är så skön att sitta i....
Just nu spelar de en låt som jag förknippar med tiden när jag bodde på hostel i 6 månader i London, en låt som spelades mycket på det hostelet.

Älskar den låten!

 


Ses snart! (och en massa annat babbel)

Har precis bokat min flygbiljett hem till Sverige!
Lämnar LAX flygplats här i Los angeles runt 9tiden på kvällen den 28april, landar i Paris efter cirka 10 och en halv timme den 29 april. Blir någon timme väntan på flygplatsen i Paris sedan väntar en 2timmars flygresa från Paris till Göteborg. Anländer runt halv tio tiden på kvällen. Förhoppningsvis står mamma och pappa och välkomnar mig på flygplatsen. 

Den 11 maj är jag tillbaka på Landvetter i Göteborg och ska ta flyget klockan halv 7 på morgon till Amsterdam vilket ska ta cirka 1.5 timme. Efter cirka 2.5 timmar på flygplatsen i Amsterdam lyfter flyget mot Los angeles. Den flygresan beräknas ta cirka 11 timmar. Snark.

Så att åka hem till Sverige tar sammanlagt cirka 15 timmar och likså hem till Los angeles. Känns konstigt men jag kallar Los angeles mitt hem nu också, fastän hem-hemma kommer ju alltid att vara lilla Skövde i Sverige haha!

Tyvärr blir det inte ett alltför långt besök i Sverige, blir väl cirka 12 hela dagar där hemma, jag kan inte missa jobbet alltför länge, USA har ju inte riktigt sådana förmåner som Sverige har, kallat betald semester! Tyvärr som sagt. Men ska verkligen njuta av varenda liten minut hemma iaf! Längtar så!

Önskemål från Amerikatt? Säg bara till. Antar att ni skulle vilja ha våran sol just nu haha. Det är jätteskönt vårväder ute nu, förutom kvällarna som är piskande kalla.
Om ni verkligen vill lämna det kalla Sverige just nu, kan ni ju alltid dra till solia L.A, jag kan ge bra deal på motellet jag jobbar på, inget fancy eller nåt, men otrolig location, bara 6 minuter promenad ner till strand och pir.

www.rpinn.com <--- take a look!

Ville egentligen bara berätta att jag bokat biljetten. Sitter på Starbucks i en stor och skön fåtölj och jag kan skymta solnedgången där borta i horisonten utanför fönstret, fin kväll!

Tidigare idag åkte jag buss. Försöker komma in och förstå deras system på bussarna här, vänja mig liksom.Det är en buss, nummer 130, som går 2 minuter från vårt hus och den går till South bay galleria och så kan jag ta samma buss hem igen. Bra sätt att börja på när jag försöker använda bussen eftersom jag ännu inte har skaffat körkort än, något jag ska jobba på nu i vår dock. Jag shoppade faktiskt litegrann, fast bara bra grejer som jag verkligen ville ha. Ibland lyckas jag komma hem med massor av saker bara för att det vart jättebilligt eller på rea. Idag kom jag hem med färre saker som jag kände var värt att lägga pengar på (dock inget jätttedyrt eftersom jag typ bara shoppar på Forever 21 och ´Target som ligger ungefär på halva priset av Hm-priserna).

Nu ska jag dra hemåt, Brandon kommer nog hem ifrån jobbet snart. ska hitta på något ikväll. Jag är lite sugen på att gå och se Shutter island på bio eller ta en promenad på piren, får se vad Brandon känner för.

Ciao!




                                                                    


Bowling-söndag

Vi kom hem ifrån bergen runt 4tiden igår. Packade upp och duschade och så. Planen var ju att jag skulle vila och ladda batterierna för att orka jobba på måndagen, dvs idag.
Men så dyker Brandons vän Dan upp. Han vill bowla, det blir Brandon också sugen på. Jag tog några djupa andetag och sa att jag hänkar på om jag slipper betala. Deal!
Så vi tre drar till bowlinghallen och från klockan 21.00-01.00 får man spela hur många spel sm helst för 17 dollar styck, så det gjorde vi. Jag har en förmåga att antingen göra skitdåligt ifrån mig eller lyckas få strikes. Kan jag liksom inte bara få ett vanligt resultat? Oh well, bowling är skitskoj. Vi tre funderar på att starta ett litet lag och tävla för skojs skull, haha, får se hur det går med det. Passade även på att kila in till baren i bowlinghallen där de visade Sverige-Finland hockeymatchen på teve. Gött att vi vann! Vid midnatt var jag supertrött och vi drog hemåt.


Det är roligare att åka och bowla när man är sjuk, än att ligga hemma
och tycka synd om sig själv och ha tråkigt och vara sjuk.

Bild från google.com


Bowling-söndag

Vi kom hem ifrån bergen runt 4tiden igår. Packade upp och duschade och så. Planen var ju att jag skulle vila och ladda batterierna för att orka jobba på måndagen, dvs idag.
Men så dyker Brandons vän Dan upp. Han vill bowla, det blir Brandon också sugen på. Jag tog några djupa andetag och sa att jag hänkar på om jag slipper betala. Deal!
Så vi tre drar till bowlinghallen och från klockan 21.00-01.00 får man spela hur många spel sm helst för 17 dollar styck, så det gjorde vi. Jag har en förmåga att antingen göra skitdåligt ifrån mig eller lyckas få strikes. Kan jag liksom inte bara få ett vanligt resultat? Oh well, bowling är skitskoj. Vi tre funderar på att starta ett litet lag och tävla för skojs skull, haha, får se hur det går med det. Passade även på att kila in till baren i bowlinghallen där de visade Sverige-Finland hockeymatchen på teve. Gött att vi vann! Vid midnatt var jag supertrött och vi drog hemåt.


Det är roligare att åka och bowla när man är sjuk, än att ligga hemma
och tycka synd om sig själv och ha tråkigt och vara sjuk.

Bild från google.com


Bilder från Big Bear i helgen


Vår lilla tripp til Big Bear i helgen var trevlig, jag var dock sjuk hela tiden så det var mindre trevligt.
Låg framför brasan med svullen hals och dunderförkylning. Måste dock erkänna att det kändes mycket mysigare
att ligga och vara sjuk uppe i bergen med den friska luften istället för att ligga hemma i sängen medans solen lyser utanför fönstret hemma i L.A.
Så, jag låg framför brasan, åt soppa, hängde med Brandon när han skulle åka pulka, tog lite kort och sen tittade vi på massa filmer framför brasan. Mysigt ändå!


Oh vad Brandon var stolt över elden han fixat. Han kallade det hans eld
till och med.


 
Tycker att dessa brandsäkra skyltar är mycket söta!


'Kollar vädret genom fönstret'.


Jag skrattade gott åt Brandons utstyrsel när vi skulle gå ut. Det var
nämligen inte såå farligt kallt utomhus liksom. Jag körde först lager
på lager...


...men så visar Brandon mig att det fanns en till likadan termooverall,
så jag fick helt enkelt gå med på att ha en jag också. Hemskt komiskt
för oss att vara den gifta paret med matchade outfit haha!


Det är så himla fint med alla berg och luften var så underbart frisk.


Lite annat än L.A!


Brandon hade kul.


Pulkaåkningen tog på krafterna dock.


Jag älskar palmerna i L.A, men visst saknar jag barrträd också.


Lite snö var det iaf, kanske inget jämfört med vad ni har där hemma i
Sverige? Haha!



På söndagen åkte vi hem.


jag HJÄRTAR post

Blev så glad när vi kom hem ifrån Big Bear i söndags, för då hade jag fått post ifrån mamma. Fick en jättfin klänning och ett kort på min kära mamma och pappa. Åh jag blir så glad när jag får brev och sånt!
Det gör min dag!


Den var lite för stor, så om jag går och käka lite fet amerikansk så kommer
den att passa perfekt :p


Mozart kan inte bestämma sig...

..för om han vill komma in eller om han vill stanna ute.
Och han är så konstig, för ibland när jag kommer hem springer han till ytterdörren och jamar, jag öppnar dörren och tittar frågandes på honom för att se om han ska in eller ej. Då springer han till sidan av huset, dvs till köksdörren, han vill helst gå in där nämligen. Så, jag måste gå in i huset, in till köket för att öppna köksdörren. Då sitter han där på minitrappen och jamar, tittar på mig, tittar bort och ibland väljer han att hoppa in i huset och ibland vänder han på tassarna för att gå under huset igen. Wierdo!


"Ska jag gå in...


...eller gå tillbaks under huset?"




Mysig Måndag

Efter mötet i Downtown imorse åkte jag och Brandon hem till vårat område, Redondo beach, men bestämde oss för att dra vidare till grannstranden Hermosa beach för att äta frukost. Det blev snarare brunch dock, eftersom klockan hunnit bli 10.
Det finns ett ställe som heter Scotty's som ligger precis vid Hermosa piren. Jättegod mat och otrolig utsikt från fönstrena. Jag rekomenderar det stället, verkligen! Scotty's i Hermosa beach som sagt.
Jag hade bara ätit där en gång förut, då åt jag från deras lunch special meny, deras lax med potatismot och grönsaker, görgott.
Denna gång, dvs i förmiddags, åt både jag och Brandon omelett. Så himla god! det var omelett med skinka, ost, lök, paprika och tomat. Mmm. Så fick man välja om man ville ha hash brown, vilket är en slags potatis eller fruktskål. Brandon tog potatisgrejen och jag fruktskålen. Och så fick man toast vid sidan av, som alltid.
Tur att jag tog fruktskålen för det var mättsamt!
Och utsikten...åh...riktigt mysig måndags-förmiddag blev det minsann, lite mysigt att hitta på något sådant med sin karl' en helt vanlig trist måndag.


En helt okej utsikt när man äter brunch, eller hur? :)


Superdupergod omelett och frukt. Kaffe och vatten till det. Och
det mättar så gott. Tror verkligen omelett är ett jättebra alternativ som
frukost, eller ja, sen frukost då såklart, hade inte pallat det klockan 7
på morgon!

 


På väg mot Downtown L.A

Imorse tog jag och Brandon bilen för att åka mot Downtown L.A.
Vi hade ett "möte" angående mig som invandrare. Vi fick nämligen ett brev där de sa att jag ej skulle bli accepterad uppehållstillstånd såvida vi inte betalar 500 dollar, något vi tyckte lät jättedumt eftersom jag redan har mitt Green card!
Så vi åkte dit. Det hade tydligen blivit något misstag. Jahapp. Jag passade på att fråga om det skulle bli problem för mig att åka till Sverige i 2 veckor och sen komma tillbaka in till USA igen, kvinnan sa att det absolut inte skulle bli något problem, jag behöver bara visa mitt Green card. Jag hoppas hon har rätt haha, vill absolut inte bli fast på gränsen till USA. Om det nu är så som kvinnan säger tänker jag stolt vifta med mitt Green card vid passkontrollen. När jag flög till USA första gången Oktober 2008 fick jag stå i en evighetslång kö i Philadelphia och bli intervjuad om jag planerade att göra ett terrorattack i USA, om jag planerade att gifta mig (Ooops...) om jag planerade att jobba illegalt osv. Jag hoppas jag slipper den evighetslånga kön när jag flyger tillbaka och slipper intervjun, jag ä har ju faktiskt uppehållstillstånd här och det var ju inte direkt gratis minsann...
Glada nyheter : Jag ska boka min biljett till Sverige denna vecka, verkar som sagt bli i slutet av april jag kommer hem!
När man åker bil i L.A är det smart att vara minst 2 i bilen, för då
får man åka i "Carpool"'en, vilket är en fil på motorvägen där bara
bilar med minst 2 passagerare får åka....

...såvida man inte vill åka i filen intill med mer trafik!


Fast visst blir man lite avis när en snubbe på motorcykel bara susar
förbi och zickzackar sig fram!


Det vita där borta i bergen ser ni Hollywood-skylten, den är mest kul
att se första gången, så nu bryr jag mig inte längre när man ser den
från motorvägen.

Vill man åka och strosa runt i Downtown L.A ska man göra det en veckodag runt 9-10tiden på morgonen, för då är de flesta inne på sina kontror på jobbet och gatorna är ganska så tomma. Det är riktigt mysigt att strosa runt där, kanske sätta sig på ett Starbucks, dricka kaffe och titta på folk. Däremot får man passa sig med sin plånbok och sådant, det är många hemlösa där som tigger och säkert också många tjuvar. Dagstid är för det mesta okej att vara där. Däremot har Brandon sagt att det inte är säkert på gatorna där kvällstid. Han sa att om jag skulle gå omkring där själv en kväll skulle jag förmodligen bli rånad, minst sagt. Så..Downtown på morgonkvisten är nog det bästa!

Äckligt

Usch, jag har halsont.
Började känna av det häromdagen men tänkte att det väl skulle gå över. Men nu sitter jag här med svullen hals och hes röst och snorig näsa. Kanske inte så lyckat att åka upp till minusgraderna i bergen då haha!
Oh well, jag får kämpa på. Kan ju värma mig framför brasan hela helgen och be min make göra honungsvatten åt mig.
Just nu vill jag helst av allt gå hem ifrån jobbet, men kan inte förräns om 4 timmar, snark!
Förkylnin är verkligen det värsta man kan drabbas av. Man känner sig så fruktansvärt äcklig med snorandes näsa och slem och allt vad det är. Men ändå är det en såndär "sjukdom" som man anser inte är så allvarlig och därmed borde man kunna pallra sig till både skola o jobb. Och så sitter man där och känner sig jätteäcklig.
Ja usch ja.

Kommer såklart inte att ha internet i stugan uppe i bergen, så det blir en bloggfri helg, om inte jag kan slänga iväg en bild och miniupdate från Brandons mobil som har internet. Får se hur teknisk jag är haha!

Ha en bra helg allihopa!

Puss och Kram!


Här framför brasan kommer jag att hänga.
Bild från Nov 2008 när vi var i Big Bear senast.


Längtar!


Ohh, om mindre än 24 timmar är jag och Brandon på väg till stugan i Big Bear som ligger ungefär 2 timmars bilresa härifrån , det beror dock på trafiken såklart.
Stugan tillhör Brandons styvpappas familj. Alla har velat åka upp där under hela januari och februari så jag och Brandon var tvugna att "boka in oss" till denna helg. Joel, Brandons styvpappa, skrev till och med upp oss på hans kalender haha! Så detta känns väldigt exklusivt.
Det värsta när man kommer dit kvällstid dock, är att stugan är svinkall och man måste gå ut och leta ved på gården och det är mörkt och kallt. Brr!
Men visst är det häftigt ändå att här sitter vi i Los angeles och har cirka 17 grader varmt dagtid och 2 timmars bilresa iväg är det minusgrader och snö. Jag förstår verkligen varför Kalifornien är ett såntdär drömparadis, för det har verkligen allt. Eller ja, förutom svensk mat förståss. Saknar det mycket.

Nu sitter jag på jobbet, slutar klockan 23.00, dvs om 2 timmar och 20 minuter. Sedan börjar jag jobba 07.00 imorgon bitti. Buuuuuu, hatar att ha det så på schemat. Men men. Samtidigt är det skönt att ha 2 arbetsdagar klara inom loppet av 24 timmar.


Såhär glad är jag att åka iväg på en mini-weekend i helgen!
(Ps: Vad tycker ni, gjorde ansiktsmasken underverk?)


Härligt härligt!


Okej så igår kväll körde jag på det där hela "Ta hand om mig själv-stuket". Jag köpte såntdär shampoo och balsam som inte kostade under 15 kronor (stort steg!) utan det blev den där sorten jag alltid såg reklam om på tunnelbanan i London när jag bodde där, nämligen Aussie-märket. Vet inte om någon av där hemma vet kanske? Hur som helst, det brukar vanligtvis ligga runt 30-40 kronor styck annars, på Rite aid-affären hade dom ett erbjudande på just Assuie-sortimentet, så det var 2 valfria för 5 dollar vilket är ungefär 35 kronor. Perfekt tänkte jag eftersom Australien har massor av sol året om precis som här i Los angeles, såå jag tänkte att det måste ju funka jättebra då för mig med solblekt och slitet hår. Min hårfrisörska borde bli megastolt nästa gång jag dyker upp. Återstår att se.

Och så körde jag på ansiktsmask! Haha, jag vet, jag slog verkligen på stort igår. Bäst av allt var att jag sitter i sovrummet-tvrummet med ansiktsmasken på och håller på med min laptop. Då kommer Brandon hem ifrån jobbet och är på väg för att ge mig en "komma hem ifrån jobbet-puss", jag sitter med huvudet nedlutat och när jag tittar upp skrämde jag skiten ur Brandon. Han är fortfarande lite inne i den där "Zombie-världen" så det blev lyckat. Plus att jag vet precis vad jag ska slänga på mig på Halloween i år, ansiktsmask såklart, då skräms jag och gör nytta på samma gång.
Jag har en såndär dyyr ansiktmask från Elizabeth Arden-ansiktsmask. Och nej, jag spenderade inte hela min lönecheck på den, jag köpte den på TjMaxx för 40 spänn i höstas. Det är nämligen en bokstav fel på tuben så därför kunde Tjmaxx sälja den för så billigt. Sånt gillar jag!

Att ha tända ljus när jag står i duschen kör jag dock inte på. Hur tusan kan det vara avslappnande och så underbart när jag mest blir paranoid och tror att ljuset på något sätt ska ramla omkull på vårt bamboobord och att jag sedan står där instängd i duschen medans elden blockerar dörren ut? Mardröm!

 
Ansiktsmasken är väldigt               Jag lovar att säga till om detta märke gör underverk
intressant. Det är så häftigt att        för mitt hår. Det tar nog några dagar innan resultat.
man först kletar på den på ansiktet
och då är den mjuk. Efter de där 10
minuterna är den sådär stelt och
jobbigt hård. Och sen när man ska
skölja av den så är den sådär mjuk
igen, efteråt känns det som att man
har stramat till ansiktet den första
minuten, men sen efter det känner
man sig sådär "härligt fräsch". Yay!



Ansiktet kändes görstelt när jag tog bilderna, riktig fejk-smile
lyckades jag få till minsann haha!
OBS: Jag lyckades kleta på ansiktsmasken på mina ögonbryn, jag tror
inte att man ska göra det egentligen. Jag var väl för ivrig som vanligt :)

 


Lite kortare och mindre slitet

Gick ju och klippte mig efter jobbet igår. Inte för att det egentligen syns så jättemycket. Toppade det bara. Däremot känns det så skönt att slippa de där kluvna hårtopparna och alla hårbollar och ja, allt vad det är. Eller är det bara jag som har det och är kass på att ge mig tid att hålla på med att spendera kvällarna med mysiga långa bad och hårimpackningar och allt vad det är? Ibland är mitt tålamod så kort. Däremot looovade jag min frisörska att köpa ett bra balsam och någon bra hårinpackning. Buhuu, sånt som är så dyrt. Jaja, jag ska jag ska. Lovade ju! Finns en affär som heter Rite aid här bredvid vårt hus. Den affären har lite allt möjligt. Det är ett apotek, men har även smink och hårprodukter, alkohol,godis, leksaker, ett fotocenter osv osv. Ja alltså, amerikanska affärer är allt bra knepiga ibland. Hur smart är det egentligen att sälja alkohol i ett apotek?



Sitter man och tittar ner i kameran ser håret längre ut.
Även om det inte funkar i verkligheten, för vem vill egentlgen
sitta och luta neråt med huvudet hela tiden?, men på kort funkar det
och på kort kan man  göra vad man vill, så det så!

Nu ska jag gå hem ifrån Starbucks, haha ja jag vet, om ni läste gårdagens inlägg verkar det ju hemskt tokigt att jag nu sitter här på Starbucks igen. Däremot köpte jag ingen mocha latte idag, det blev gröt med torkad frukt och nötter och en annan kaffesort istället haha. Längtar tills jag får min mobil med internet så jag kan surfa på nätet hemma istället, jag hatar typ Starbucks nu, arghhh!

Hur som helst..ska gå hem ifrån Starbucks nu, gå förbi den där Rite aid affären och se om det finns något bra balsam för rimligt pris och sedan så ska jag nog ta en med en bok till stranden och sitta och läsa. Jag känner mig lite sjuk och min hals gör ont, så tänkte att solen kunde kanske kännas skön. Hade tänkt att sola idag, i bikini, men jag tycker fortfarande att det är lite småkyliga vindar för att sola, bara för att det är varmt i solen idag så får man inte lura sig själv, plus att jag ju inte vill bli mer sjuk. Det fina vädret ska tydligen försvinna i helgen, har hört rykten om regn. Haha typiskt, jag och Brandon som ska till bergen och allt, snön kommer ju att bli slask!

Bye now


Följ med mig på promenad...

..utmed hela Redondo beach båthamn och pir med fokus på solnedgången. I bilder.


Jag började i slutet av båthamnen vilket är ungefär där Hermosa beach
börjar och började gå ut med hamnen för att komma till piren.


Massor av båtar över hela stället. Ibland blir jag sugen att ha en båt att
segla utmed kaliforniska kusten över sommaren. Fast det är dyrt och sen
så vet jag inget om båtar. 


När man kommer hit, måste man korsa en miniväg för att ta sig över till
en en annan liten promenadväg som tar en till piren.


Så himla fint i denna kurvan. Från här kan man se piren där borta
och så hör man sjölejonen skrika. 


Jag älskar när någon springer in i mitt foto utan att veta att de blir fotade.


Det doftar hav, fisk, mat och skit, men det är ändå en underbart doft.


Selftimer. Ett huvudlös mig tittar på solnedgången.

 
Kanske här man skulle spenderat alla hjärtans dag? :)


Nu har jag kommit fram till piren. Underbar solnedgång.


Stilla havet.




Det är så fint när det börjar mörkna och solnedgångens färger blir mer
intensiva.


Folk stod och fiskade utmed hela piren.


Det var en hel del romantik på piren också.


Nu har jag gått runt piren och är påväg mot båthamnen igen.


Denna lilla ministrand får man ej tillträda, tydligen någon slags fara.
Något fåglarna inte verkar bry sig om dock.


Nu är jag vid båthamnen och ska börja gå upp mot vår lilla lya igen,
cirka 5 minuers promenad.


Glömde ju att nämna att jag hoppade i havet och räddade denna fallande
kvinna innan jag gick hem också.
Okejdå, det är en docka. Första gången jag såg den dock, trodde jag seriöst
att det var en riktig person. 


Det blev aldrig en power walk, utan en långpromenad istället. Jätteskönt var det iaf. Underbar kväll igår.
 


Power walk outfit

Önskar att jag hade snygga träningskläder. Idag kommer jag att få gå ut med urgamla shorts som är trasiga i bak litegrann och en urtvättad tröja. Jag tror jag skulle bli mer motiverad om jag hade nya träningskläder, eller är det där bara psykologiskt, att man tror att motivationen kommer om man har något nytt, som när man "köper lycka"? Nåväl, som sagt, eftersom mina gamla träningskläder faktiskt är lite trasiga har jag iaf en orsak. Bästa affären här i USA för att köpa bra kvalite träningskläder till låg lågpris, är TJmaxx. Dom har typ Nike, Puma  osv för ungefär 50-60 spänn. Orsak? För att det är något så fåndigt som att det är förra årets trend eller att namnet inte stor korrekt på ettiketten. Jag älskar sådana billiga affärer :)



En sådan ipod nano har jag iaf, älskar den mintgröna färgen!

Efter-jobbet-planer

- Gå hem och ställa ifrån mig laptop.

- Promenera till frisören som ligger 2 minuter ifrån vår lya. Vill inte gå till en frisör längre bort för här
i USA måste man betala minst 15 dollar extra för att få håret torkat av hårfön. Det är egentligen därför
det är billigt att klippa sig här. Plus att vissa förväntar sig dricks och så skatt på det.

- Gå hem ifrån frisören och torka håret.

- Slänga på mig träningsskorna, shorts och tunn långärmad tröja och ut på powerwalk med ipoden utmed Hermosa beach.

- Förhoppningsvis är det solnedgång över havet påväg hem ifrån powerwalken, så jag stannar nog till och tittar och njuter av den lite.

- Går hem och lägger mig i badet.

- Sedan så kommer nog min man hem ifrån jobbet, då får vi se vad som händer.
Jag har tre alternativ till vad jag vill göra ikväll eftersom jag är ledig imorgon:

* Gå hem till hans mamma, styvpappa och småsyskon och leka med dom.
* Dra ner till piren och dela på en öl och bara njuta av havsdoften.
* I värsta fall, om Brandon kommer hem sent ifrån jobbet, kanske bara hyra någon film, fast det          beror förståss på hur kvällens väder kommer att se ut, om det är skönt väder kanske vi går ner
till båthamnen och fiskar.



Musikminnen och språklektion

Jag "Youtubar" på jobbet.
Blev så himla sugen på att lyssna på The Magic numbers, tyckte mycket om deras musik på gymnasíet!
Låten som jag lägger upp här på bloggen nu har låten textat i spanska (kunde ej kopiera de andra med just denna låt utan textning)

Men det går väl bra ändå? Jag snappar upp lite spanska medans jag lyssnar på härliga musikminnen!
Kanske kan impa på Brandons mormor och morfar nästa släktträff? Haha!



I helgen blir det mys i Big bear!



Såhär hoppas jag vår helg i Big bear kommer att se ut:
-Gå ut i skogen
-Mysa framför brasan
-Se på gamla vhs-filmer som finns där
-Fiska
-Laga mat ihop
-Dela på en flaska rött
-Klä oss varmt

USA i ett nötskal...och jag är en av alla dom...

Nu ska jag citera något ur magasinet Cosmopolitan:

WiFi for All
"Gosh, I didn't get your e-mail" won't cut it anymore. First, Starbucks did it, and now McDonald's is trading in pay-as-you-go WiFi for gratis service. That pretty much brings free Internet to the whole country. Sadly, all the cash saved will be spent on burgers and mocha lattes".



Ohhhhhhhhhhhhhhhhhh, ibland känns det som att en knytnäve ploppar upp ifrån tidningen och slår mig rakt i nyllet. Eller att en liten klocka börja ringa längst ner i hörnet på tidningssidan. Det är ju så sant och jag visste ju det här innan jag läste det, bara att det ger större effekt att läsa det svart på vitt.
Jag kan inte ens räkna på fingrarna hur mycket pengar jag spenderat på mocha lattes på Starbucks. Pinsamt många och allt beror på att jag "bara går dit för att använda internet".
Jag har dock glädjande nyheter. Jag ska ta mig fri. I början av mars ska jag få en Blackberry (Brandons "gamla" dock) för att på Brandons jobb kan de slänga in mig på ett hörn och ha samma abonnemang som dom och ej behöva betala så mycket, men viktigast av allt, jag kommer att ha internet på mobilen och allt jag behöver är en kabel för att koppla min mobil till min laptop och tadaa jag får därmed internet på min laptop hemma och inte bara på jobbet längre, dvs mer blogguppdatering (nu blev ni väl glada? ha ha).
Fast det är klart...hur fri kommer egentligen en Blackberry mobil göra mig? Jag vet ju hur Brandon är redan...fastklistrad i ett "Dunderkarlssons klister" och kan inte ta sig loss, inte ens att slå i dörrarna får honom att titta upp, fast det är ju klart, sådan kommer jag aldrig att bli, i mina ögon är Blackberry mobilerna alldeles för komplicerade för mig....


Sorry,

för dålig (dvs ingen) uppdatering i går, men det var faktiskt inte mitt fel, jag kunde nämligen inte logga in till blogg.se på hela kvällen. Så, så var det med det.



Såhär glad ser man ut när inget funkar som det ska!

Våra grannar

I söndags på Alla hjärtans dag, hade våra grannar hissat en hjärt-flagga. Gu vilka trevliga grannar vi har tänkte jag då, fastän jag aldrig pratat med dom, jag är ju svensk...


Svenskt VS Amerikanskt

Jag känner verkligen skillnad efteråt efter att ha ätit "amerikansk" frukost och "svensk frukost".
Med amerikansk frukost menar jag ju såklart ägg och bacon och liknande. Med svensk furkost menar jag typ macka med pålägg och en kopp kaffe.
Den amerikanska frukosten kan man inte äta före klockan 9 på morgon. Till och med det kanske är för tidigt. Svensk frukost går att äta efter klockan 7, fast helst runt 8. Så har jag bara ägg och bacon hemma i kylen och inget bröd och pålägg, blir det oftast så att jag ej äter frukost de dagar jag jobbar morgonskiftet. Åh andra sidan om vi har bröd med pålägg hemma, kan jag smidigt förbereda dom och ta med till jobbet. Den svenska frukostvarianten gör att jag blir "bekvämt mätt" medans den amerikanska frukostvarianten gör att min mage blir svullnar upp och gör ont och eftertankarna lyder ungefär som såhär "Jag vill aldrig mer se mat!". För maffigt helt enkelt.
Jag har tyvärr inga "svenska" mackor med pålägg med till jobbet idag, allt som fanns i kylen var ägg och bacon (Brandons fel!). Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och "wienerbröd"-nånting som serveras här på motellet som är från en fabrik som heter "Svenhard's" och sägs vara "swedish bakery", köpt från det stora företaget Costco som säljer allt i storpack, amerikanskt förståss. ?????? Först och främst, det är så långt bort ifrån svenskt som man kan komma, det är typ amerikaner som försöker göra något svenskt men totalt misslyckas. Och ändå sitter jag här och äter en sådan nu till frukost, i brist på annat. Så jäkla typiskt....


En hederlig macka med lite sallad, ost och paprika är perfekt frukost
tidigt på morgonen. Oh hey, den andra bilden är den hemmagjorda pizzan
jag lagade häromdagen, otroligt god. Hela Brandons familj var typ i "va??"
när Brandon sa till dom att han precis ätit hemmagjord pizza, det säger väl en del
om Amerikanerna? (Obs obs obs> Jag pratar inte om ALLA amerikaner, bara vissa...)


Förlåt...

...jag glömde ju att lägga upp vad jag köpte på gallerian häromdagen :)

 
Jeans leggins från Forever21.          Shorts från Target. 15 dollar.
12 dollar.

 
Klänning med öppen rygg,             Solglasögon från Target. 12 dollar.
från Forever21. 11 dollar.


I dagsläget ligger dollarn på 7.24 kronor.

 


Härliga söndag


Min alla hjärtans dag började med nackspärr. Jag måste ha somnat väldigt tokigt med huvudet och nacken igår kväll. Jag är hemskt noga med mina kuddar. Jag har tre kuddar. Den mjukaste underst, hårdaste i mitten och mittemellan kudden överst. Vet absolut inte varför, men det har bara alltid varit så. Imorse när jag vaknade saknades en kudde, den hade ramlat ner på golvet! Så ni ser ju hur det går om jag inte får ha mina tre kuddar. Däremot måste jag tillägga att det där underliga kuddbeteendet bara är när jag är hemma där jag bor. Om jag är ute och reser eller bara sover någon annanstans helt enkelt, då kunde jag inte bry mig mindre, somnar på ett golv lätt som en plätt!

Så, denne hjärteliga dag alltså, som jag nog inte riktigt förstår mig på. Visst är det roligt att ge eller få något, visst är det mysigt att hitta på något romantiskt. Men i flesta fall kostar allt så jäkla mycket. Jag och Brandon har verkligen inte råd att gå ut på en fancy restaurang och äta "Valentine's dinner" från "Valentine's menu". Svindyrt ju! Sånnahär dagar sätter sådan press på många. Vet ni vad Brandon gjorde imorse åt mig som var super romantiskt? Han bryggde kaffe och serverade det i en Starbucks-stor kopp. Sedan lagade vi pannkakor, äggröra och bacon till frukost tillsammans och sedan åt vi det framför teven, lånade nämligen hans mammas hus medans de var borta över helgen. Riktigt mysig morgon.
Mindre mysigt är att jag sitter på jobbet nu, med huvudvärk. Och utomhus är det underbart väder. Typ, en varm perfekt svensk vårdag (jag försöker besrkiva vädret på svenskt sätt så ni där hemma får känslan liksom).
Verkligen jätteskönt i solen. Önskar att jag kunde sitta med Brandon och hans vän på favvopuben Najas vid båthamnen och dricka en öl med dom just nu och titta på solnedgången, allt det minus huvudvärken.
Haha nej gu vad avundsjuk jag blir nu, Brandons vän ska få dela solnedgången med MIN MAN just idag av alla dagar, hah fy tusan alltså!






Vacker som en blomma!

Åh..
Kom precis ett blombud med vackra blommor i en vas. För en sekund tänkte jag " Åh tänk om Brandon budat dom till mig", den tanken dog ganska snabbt och blommorna är för en gäst som ska checka in här idag.
Fast vad förväntade jag mig egentligen, det finns ingen mer oromantisk make än Brandon haha, däremot gör han sina små "romantiska" saker på sitt eget lilla sätt, typ åka ut vid midnatt för att köpa choklad åt mig, skjutsa mig till jobbet om det regnar eller är kyligt ute på morgonen eller om jag vill sova 10 minuter extra, ja ni fattar, det är ju romantiskt på ett sätt, däremot lär jag ju aldrig få blombud :)


Åh vad personen som ska checka in här på motellet senare kommer att
bli glad då det står blommor och väntar på henne här :)


Shopping igår


Igår efter jobbet tog jag bussen till South bay galleria och shoppade. Fast bara på Forever21, för detär typ det enda jag har råd med. Dom hade fått in såååå mycket fina vårkläder så jag blev helt kär i allt. Däremot köpte jag bara 2 saker eftersom min ekonomi inte är på topp. En klänning och jeansleggins fick det bli. Sedan traskade jag över till Target som ligger mitt emot gallerian. Där köpte jag ett par gröna shorts och ett par solglasögon.
Sedan lite mat som dom även har där och en liten present till Brandon. Han fick den igårkväll för jag ville pigga upp honom för att han kände sig lite sjuk. Första och andra säsongen av tvshowen It's always sunny in Philadelphia på dvd. han blev jätteglad och då blev jag också glad.
Och så köpte jag en liten söt skål som jag ska ha godis i då jag myser :)

Visar bilder på vad jag köpte senare ikväll!

Ha en trevlig lördag!

ps: det gick förvånadsvärt bra att ta bussen. sist jag skulle ta bussen dök den aldrig upp så därför är mitt förtroende för kollektivtrafiken här inte på topp.
det var vi invandrare som satt på bussen haha och en hemlös. Oss som inte har bilar alltså. Haha!

Nu ska jag äta lite mini-cookies och dricka kaffe, slutar jobbet om 2 timmar, yeees! Underbart fint väder idag. En såndär härlig svensk vårdag, för det är fortfarande lite småkyliga vindar.

Big bear here we come!


Jag och Brandon ska åka upp till Big bear nästa helg till hans familjs stuga. Åh vad roligt det ska bli. Däremot är jag nervör för kylan..som varmast 9 grader och kallast -5grader där uppe just nu. Brr. Jag har verkligen verkligen verkligen vant mig vid L.A-väder nu. Jag fryser som bara den här kvällstid, då det är 8-9grader. Det ni!


Från när vi var där sist, November 2008.


Avis

Jag är så avundsjuk på er där hemma, jag vill också äta semlor från ett bageri!
Jag har frågat Brandon "Har affärerna det? "Har affärerna det o det?" med en tanke om att göra egna semlor, men det verkar som att Brandon aldrig hört talas om ingredienserna som jag behöver för att baka semlor.
Och så är jag jättehungrig och jag är fast på jobbet. Och det enda jag kan tänka på just nu är semlor.
Glömde att ta med en lunchlåda ockå..jag lider!


Jag skulle kunna döda för en nu....

Tvn är en hero

Satte precis på teven och just precis då startade filmen Pulp fiction.Och Starbucks-kaffet är på väg. Min jobbkväll är räddad.

Ett osammanhängande inlägg


Förlåt för dålig uppdatering.
Har vart ledig i 2 dagar och vi har ju inget internet hemma.
Gjorde inte så mycket under mina lediga dagar. I tisdags på kvällen åkte vi ju till Brandosns syrras lägenhet i Culver city och åt middag och så. Blev så avis när de hade så många rum jämfört med oss haha. Däremot bor de på andra våning och har ingen balkong eller nåt, vilket skulle göra att jag känner mig instängd. Så jag är nog ändå ganska glad över vår lya, med både veranada och 2 minuter till stranden. Jag gillar att ha nånstans utanför vår lya att kunna sitta, hatar att känna mig instängd.

Sedan så har väl inte så mycket annat hänt. Jag satt även på Starbucks i onsdags och kollade på svenska tvprogram på svtplay och tv4play bland annat. Kom helt enkelt inte för sig att jag bloggade då.
Igår bakade jag även hemmagjord pizza, med TORRJÄST. Den där jäkla torrjästen funkar ju aldrig för mig här annars, men igår blev det riktigt lyckat. Blev till och med över till en lunchlåda för mig till jobbet idag. Så nu sitter jag som sagt på jobbet och jobbar kväll. Jobbigt eftersom jag börjar tidigt imorgon.

Det har hänt mycket tråkigheter på jobbet idag, däremot inget som har med mig att göra, så jag känner att jag inte behöver gå in på detalj här.
Men det har vart en jobbig dag på jobbet hittills tyvärr. Även om jag som sagt inte är involverad eller något, kan jag bli så berörd ändå. Jag är väldigt känslig.

Brandon är påväg hem ifrån jobbet nu. Jag bad honom svänga förbi med en starbuckskaffe, så det hoppas jag att han gör! Vad ska jag annars med en make till :)
Sedan så ska nog han åka och leka med sina småsyskon. Dom och hans mamma o styvpappa ska till Monteray, hur det nu stavas, över helgen, så vi ska passa katterna. Och så ska jag passa på att använda deras tvättmaskin haha yes!

Har sett lite filmer på senare tid också. Men verkligen inga jätteroliga dock som egentligen är värda att nämna.
Jag kan iofs göra en kort kortis resume på dom:

 
HYR EJ! En såndär jättefånig amerikansk komedi som man sett tusen gånger förut.


Njaee. Den kan ni väl få hyra om ni vill. Men helst inte till fullpris.
Den vara bara OK. Mer sorglig än rolig och mysig romantisk komedi.


Om man säger såhär. Brandon skrattade dubbelt så mycket som jag till denna film. jag skrattade till då och då. Den var mest bara Ok. Ganska extrem. Men hade ändå en glimt i ögat.


Jag SLÖSADE en dollar på att hyra denna film.
Hyr ej. Kände aldrig att filmen egentligen hade en poäng. Och storyn var lite slö och konstig.

                                               


Måndagskväll


Jobbar kväll idag. Är lite seg och trött, men det är okej. Är ju 2dagars ledig tisdag o onsdag iaf!
Imorgon kväll ska vi hem till Brandons storasysters och hennes mans lägenhet i Culver city, ligger nära Venice beach. De flyttade dit i slutet av september och jag har fortfarande inte sett deras nya lya!! Ska bli kul.
Hon ska bjuda på mat. Eller ja, vi delade faktiskt på det. Hon ska förbereda kyckling och grönsaker, jag ska ta med potatis nånting och så ska jag göra någon smarrig efterätt. Funderar på att göra potatisklyftor och så nån rödvinsås till det. Ska googla på nåt  gott rödvins-recept här på jobbet. Vet inte varför, men jag blev hemskt sugen på det nu.
Jag lär förresten bli lite avis på deras nya lägenhet för dom har 2 rum och vardagsrum oså. Vill också ha ett till rum i vår lilla stuga , vore skönt kan jag känna ibland.
Fast de har ju en liten baktanke med det där extra rummet...kanske vi får höra stegen från en liten bebis nästa år från deras sida :) Det vore roligt. Jag vet speciellt att Brandons syrras man Luis, att hans mamma där hemma i Venezuela har velat ha ett barnbarn länge nu haha, hon tjatar alltid på dom om det, iofs är ju Luis 33 eller nåt.
Vi får se!

Nu ska jag googla recept!



Min lilla 7 år gamla digitalkamera tar inte världens skarpaste bilder
i mörker och utan blixt kanske...nåndag ska jag köpa en ny.


Bilder från i lördags



Sam och Brandon och så den lille söte farbrorn på synth i bakgrunden.


God mat och trevligt sällskap!


Isabella, Joaquin och födelsedagsbarnet Jean, dvs deras farmor.


När Joaquin var 2 tyckte han inte om Brandon, han ville bara vara med
sin mamma och sytrar. Nu är han 3 och leker allra helst med sin storebrorsa!



Efter restaurangen åkte vi hem till Jean och Les och åt tårta.


Både Isabella och Joaquin ville stå på stegen.


Långt hår på barn är en brandfara!


Les och Jean firade 59års bröllopsdag!!!! och bådas födelsedag, Les 86
och Jean 83. Hur söta som helst är dom! Och tänk, de har vart gifta i 59 år...

 


Las Brisas tonight!


Oh vilken trevlig överraskning. Det är ju denna tid på året som Brandons styvpappas mamma Jean och pappa Les firar bröllopsdag varje år  och Jean's födelsedag.
Deras häng är på restaurangen Las Brisas här i Redondo beach. Mexikansk mat. Vi alla gick dit förra året och jag minns att maten var så himla god. Och så var det en liten farbror som satt med en liten synth och spelade "lationo-sånger" , jag dansade med små tvillingarna (Brandons 3åriga småsyskon) till La Bamba.
Och Brandons familj har en svaghet för drinkar när de går ut och äter. Det slutar alltid med att vi alla beställer in margaritas eller mojitos och sånt på Happy Hour.
Verkar som att det är en trevlig kväll som väntar!
Självklart kunde jag inte låta bli att googla upp menyn från restaurangen för att liksom förbereda mig.
Förra året åt jag deras kaktussoppa och den var såååååå god. Vem hade kunnat ana att kaktus kunde smaka så bra? Och som huvudrätt blir det nog Fajitas de Pollo. Mmmmm....och en eller 2 drinkar på det minsann! Förra året fick jag ju sitta där med ett glas vatten medans alla andra satt och skålade med sina margaritas, men nu är jag banne mig 21+, jajjamänsan!
Bäst av allt? Jag kommer inte ens att behöva se notan!

Bäst att köpa ett litet födelsedagskort och nån blomma på Whole food på vägen hem kanske..vad sägs om en kaktus? Skoja bara :) Kanske köper nån god choklad istället för blommor, gamlingar är ju väldigt förtjusta i sötheter!

Vill ni bli läskade ännu mera av den goda mexikanska resturangen kan ni kolla in menyn : http://www.menupix.com/menudirectory/menu.php?id=202591

 


Sömnigt

Jag sitter nästan här på jobbet och halvsover.
"Elementet" har ett sånt där sömnigt brummande ljud, ute är det grått, jag sov oroligt inatt och fick därmed inte min 8 timmar sömn och det är ingen action på jobbet just nu. Snark.
Slutar om en timme och 40 minuter, hoppas det går fort, annars kommer jag garanterat att somna.



Vädret påverkar


Jag blir alltid så törstig på vatten när det regnar ute. Vet inte varför men förmodlogen för att vattnet snattrar så som vattenkranen.
Och jag kan inte äta glass ute om det är snö eller jättekallt.
Jag gillar att äta soppa när det regnar också. Regn och soppa hör liksom ihop.
Om det är sol ute älskar jag att äta jordgubbar och annan söt frukt.


Stupid Anna


Oh gud vad trött jag blir på mig själv ibland.

En kille kom precis för att checka in. Han berättade att det var några personer som skulle hjälpa honom med all packning han hade för hans bil hade tydligt totalförstörts. Jag sa att det var tråkigt att höra.
Vi ger dom alltid ett litet papper att fylla i. En av punkterna är "car licens plate",  när han är på "bilavdelningen av pappret" säger jag utan att tänka mig för:

"U dont have to go out an look on the plate, u can just write down what kind of car u have"

Han svarar:

- Uhm I dont have a car...

Jag säger:

" Oh thats right, it blowed up"


När jag berättade för Brandon hur dum hans fru är så svarade han " Anna...go home and SLEEP."
Fast jag är inte ens speciellt trött. Sov 8 timmar inatt. Iofs är det bra att Brandon tror att jag var korkad på grund av sömnbrist och inte för att jag faktiskt kan vara väldigt korkad och klantig ganska ofta, helt normalt.

 

 


Fredagsmys


Idag ska jag ha mysfredag. Iofs har jag det nästan varje fredagskväll eftersom jag jobbar klockan 7 på morgonen på lördagar, men ändå.
Det är extra mysigt då det är passande väder för en mysfredag, dvs regn. Sånt är vi ju inte bortskämda med här i soliga kalifornien.
Jag ska laga en god pastarätt och dricka ett glas rött och äta choklad och se nån bra film, åh vad mysigt det ska bli!

En lätt, billig och enkel pastarätt (kom på den alldeles nyss):

- Valfri pasta, jag ska använda den där sorten som är som ett rör men extra extra stort, så liksom grönsakerna kan ligga i pastan.

- Cream cheese, eller ja, typ philadelpia ost, men bara lite grann, det gör pastan mer krämig än creme fraice faktiskt och man behöver inte lika mycket.

- Grönsaker och finhackad vitlök, jag ska använda zuccini, championer och paprika. Kanske körsbärstomat också.

Koka pastan.
Fräs grönsakerna o vitlöken i olivolja, men bara en liten stund. Häll över cream cheese. Och sen krydda efter behag.
Blanda med pastan. 
För att göra pastarätten lite lyxigare en fredagskväll, servera med baguett eller annat gott bröd och en flaska rött!
Yummie!


Sedan ska jag gå till mataffären Albertssons och se vad de har för nya filmer i "Redboxen" för 7 kr per film och sen så ska jag köpa mitt favoritgodis här i Amerikatt, nämligen........
...... mmMmmmMmmmmm






Kokosnötmjölk är ju också mjölk...

Jäklar. Min mage blir jättevsullen av för mycket mjölk och här har jag suttit och surplat i mig en hel jättestor skål med soppa. Bestående av kokosmjölk. Aj...men det är ju så gott....


Där fick ja´ så jag teg


Jag chattade precis med min man Brandon på msn om hur goood soppa jag sitter och äter på jobbet som jag beställt från thairestaurangen tvärs över gatan. Brandon är hungrig, blev avundsjuk. Jag lyckades.
Sedan tänkte jag nu när jag ändå är igång kan jag ju lika gärna blogga för er om hur goood soppa jag sitter och äter:

24. Coconut Soup $5.95 Chicken, $6.95 Shrimp, $9.95 Seafood
With galanga, lemon grass, kaffir lime leaves, and mushrooms in coconut milk...ja ni förstår nog när ni läser detta. gudomligt god smak och räkorna är stora och smakar fantastiskt. Att jag till på köpet får  15 procent rabatt gör ju allt bättre till och med.

MEN då när jag skulle börja skriva in blogg.se på google lyckas min armbåge stöta till med skeden i soppan och nu sitter jag med den gudomligt goda soppan både innanför och utanpå mina kläder. Håret fick sig en liten dusch också. Soppan jag fick i ansiktet har jag iaf tvättat bort. Däremot sitter jag nu här och luktar soppa och är soppblöt.
Om jag hade haft min kamera här hade jag kunnat ger er både en bild och skadeglädje.
Jag som precis tvättade mina jeans och tröja. Och så slutar jag inte jobbet förräns om 2.5 timme.
Fy va det är synd om mig nu.


En av favorit thairestaurangerna
här i Redondo beach.


Oh crap...

Idag är en såndär jobbig morgon på jobbet. Inte för att det är massa saker att göra, utan för att det är 2 gäster som jag måste se till att "slänga" ut idag. En är alkoholist och bajsade i sängen häromdagen så nu måste motellet köpa ny madrass och allt, han måste betala. Och checka ut idag. Sånt är jobbigt. Sedan så är det en militär som tydligen drog med in 6 människor plus hund till sitt rum inatt då chefen jobbade, när jag kom imorse sa chefen till mig att jag måste se till att han checkar ut idag, dvs en dag tidigare än vad killen bokat för. För att inte göra saken lättare, så spöregnar det ute. Det känns som att jag kommer att vara en såndär oälskad receptionist idag på jobbet.




Update:

Allt gick väl. Militären förstod att det inte var mitt beslut att slänga ut honom i regnet och jag tipsade honom om några andra ställen som tillåter husdjur. Vi gör det tyvärr inte för managern är allergisk. Bl.a.

Den andre mannen ska stanna till måndag morgon då hans anhöriga ska hjälpa honomtill behandlingshem. Blev glad när jag hörde det. Jag har pratat mycket med hans anhöriga de senaste veckorna då de ringt och velat prata. Man kan nästan säga att jag extraknäcker som psykolog här på motellet. Man träffar ju så många olika människor med olika liv varje dag, så det blir mycket att lyssna på deras berättelser.

 

 

 


Filmtips!

Zombieland
Jag blev så himla överraskad av hur bra den filmen var. Eller ja, speciellt rolig. Jag och Brandon satt och gapskrattade i soffan minst halva tiden av hela filmen. Jättebra skådespeleri  och snyggt gjort.
Woody Harrelson var riktigt rolig i denna och den andra huvudrollsinnehavaren Jesse Eisenberg var riktigt bra, han påminde mycket om skådespelaren Michael Cera och han gillar jag mycket.
Filmen handlar om zombies som har tagit över världen och man får följa 4 människors liv som ej har blivit zombies och hur de försöjer överleva Zombieland. Filmen har mycket humor och den går ut på att "följer man listan om hur man överöever Zombieland", klarar man sig. Jag rekomenderar den verkligen. Men man måste nog gilla zombies lite ändå...fast den var så rolig så se den ändå! Plus att det också är en skådespelare som jag älskar som är med i den filmen en kort stund men det tänker jag ej tala om för det är roligare om det kommer som en överraskning. Fast okejdå, man kan iofs se det överallt vem som är i filmen ändå, Bill Murray spelar honom själv. Så himla rolig scener!




To do

Känner för att ta tag i livet idag. Haha yay!
Nej man skämt å sido.
vet ej om det kommer att gå för att jag är lite sent ute men ska kolla upp om det finns någon chans att jag ska kunna anmäla mig till en av engelskaklasserna på El camino college i Torrance, vårterminen börjar typ 15 feb, så det kan hända att jag inte kan få göra en sen anmälning, men ska försöka.

Min bil, Jetta, som Brandon skaffade åt mig i höstas måste han och hans chef som hjälpte Brandon skaffa den säljas. Pengar behövs. Däremot får Brandon en del av pengarna och det är ju bra. Mindre bra är att jag då inte kommer att ha en automatväxlad bil att övningsköra med utanför övningskörskolan. Som jag iofs måste börja ta lektioner på snarast möjligt. Jag behöver dock skjuts av Brandon till ett kontor där jag måste hämta ett "permit" eller ja, tillstånd för att få börja övningsköra. Jobbigt att en sådan enkel sak ska ta sån tid.

Jag och Brandon fick ett brev från immigrationskontoret som säger att något har nekats för mig och massa sånt otäckt och att om jag vill kunna vara här kvar så är det en kostnad på över 500 dollar som ska betalas inom 30 dagar. Jag och Brandon fattar nada. Jag har ju redan mitt uppehållstillstånd. Vi måste boka ett möte på kontoret i Downtown.

Jag måste ringa amerikanska myndigheterna EFTER det mötet i Downtown för att se om det blir problem för mig att åka ut och in från USA i slutet av april för att hälsa på hemma.

Jag har totalt dissat de där 2 powerwalksen jag skulle göra minst två ggr i veckan. Fast vi är ju bara i mitten av veckan hittills. Jag har inte förlorat än.

Håller på att kolla upp mobiler som jag totaldissat förut, så som blackberry och iphone och sånt. Jag tycker fortfarande att dom är alldeles för komplicerade för mig när allt jag behöver är sms-funktion och att kunna ringa, allt det kan jag på min lilla 30dollars-nokia. Däremot kostar det massa pengar att ladda upp den med pengar varje månad och så har jag kommit på att om jag nu skulle ha en såndär modern mobil med internet skulle jag kunna köpa en kabel och koppla in det i min laptop och på så sätt kunna få internet på min dator och kunna prata med min familj på skype och dessutom använda internet i största allmänhet HEMMA i vår lilla stughalva istället för att behöva gå till Starbucks varje dag och slösa pengar och bli fet av alla kaffesorter jag jänt testar ochb bakverk, eftersom jag har en sådan syn att " Går jag till ett fik får jag unnan mig vad fan jag vill" me eftersom det nu är varje dag är det kanske inte så smart i längden...

Jag ska spara pengar till en liten långhelgs-tripp jag vill göra i sommar eller slutet av sommaren-början av hösten nångång då jag vill hälsa på min kära vän Rebecka som nu har anlänt till Staterna som ska vara au pair i Boston.
Jag kom dock på att vi skulle kunna mötas i New York nån helg och hon nappade på iden. Hoppas det blir av nu.
Jag önskar fortfarande att hon hade fått en familj här i Los angeles på västkusten istället för en familj på Östkusten. Hon skrev att hon önskade det också, för det är jäkligt kallt på östkusten just nu. Här på västkusten är det fint väder.

Först och främst nu idag måste jag släpa på min resväska på hjul till tvättomaten för att göra mina kläder rena (häromkvällen fick jag min man att göra tvätten när jag var på jobbet, han sa glatt efetråt att det "bara" var en väska till med tvätt, desvsärre var den väskan full av bara mina kläder, tack för den liksom).
Sedan ska jag till postkontoret. Efter det kanske jag kan släpa mig ut på en powerwalk.

Wish me luck!



Små små tankar


Jag har funderat ett bra tag nu på vad jag borde göra utav min tid här i USA. Jag menar, flyttandet hem till Sverige om 2-3 år är ju fortfarande en tid framöver,om det ens blir av, man vet ju aldrig vad som hända skall.
Hur som helst har jag hittat några engelskaklasser på ett lokalt college i Torrance, El Camino college.
Sedan så har jag börjat fundera på framtiden mer och mer. Jag har alltid haft en liten dröm att öppna något eget och förhoppninsvis kommer den drömmen att bli sann. Och jag ska verkligen försöka så hårt jag kan att uppnå till det målet. Det ska jag verkligen. Folk som oftast själv har lyckats med sina mål och drömmar säger ofta självsäkert att " allt går om man bara vill". Det tror jag inte på, inte för att låta negativ men jag är ganska så 200 procent säker på att det finns folk som har kämpat skitmycket och offrat massor för att försöka nå drömmar men ändå inte lyckats. Så därför, garanterat säker som jag vill vara, har jag börjat fundera på reservplaner.
Jag har kollat upp lite, frågar Brandons storasyster om vad som gäller här i USA osv, om att ta licens att bli fastighetsmäklare. Eller som man säger här borta Real estate agent, låter mycket mer cool tycker jag!
Finns kurser om förberedelser om det också på El camino college och sen om ett tag kan man göra testet för att få licens. Läst på lite om det och det kanske vore något för mig.
Brandons syrra vet även en hel del om att få pengabidrag från staten för att täcka kostnader när man pluggar för är man som jag gift och låginkomst-arbetande ökar ens chanser att få hjälp ekonomiskt utan att man behöver betala tillbaka för det. Så gjorde nämligen hon och hennes man från Venezuela. Så de har ju själva vart i samma situation.
Men, min dröm om att starta eget med innehåll av inredning, hemdekoration och foto är nummer ett såklart!

Hum..men som sagt, detta är bara små små tankar jag delar med mig av till er :)
Först måste jag ju ta körkort här så jag ens kan ta mig till det där college't i Torrance, orka gå 1.5 timme varje dag dit och hem liksom, yeez alla dessa avstånd här ställer allt bra till det!

 

 


Time

Sitter på Starbucks, börjar jobbet om 2.5 timme, sedan är jag 2 dagarsledig, vilket behövs, det känns efter ett 6dagarsjobbpass, även om jobbet inte är speciellt tungt. Imorgon ska jag sätta mig vid havet och bara sitta där.



Vissa låttexter kan stämma så bra in i hur man känner ibland.
Det är som en liten extra vän som säger smarta saker.


långt VS kort

Jag funderar starkt på att klippa av mig håret. Köra på en kort ruffsig frilla. Det är jättefint med långt hår när man gör något med det, men jag är skitdålig på att ta hand om håret och göra snygga uppsättningar och sånt. Det är så skönt att ha en kort frill och bara sätta undan luggen med en klämma.
Hum..ska jag eller inte?





Varför är det så svårt att bestämma sig?
Varför vill jag alltid förändras?


Filmtips


Och så var det dags igen med filmtips , filmnörd som jag är :)
Lägger upp trailer från Youtube också för ibland är det lättare att få en uppfattnig om en film genom att se en snutt från den än om jag skulle skriva något obegripligt (Nähäe, jag är inte lat...)

The Surrogates
Helt okej film. Lite cool till och med. Fick mig att börja fundera på om det är så framtiden kommer att se ut. Bruce Willis gillar jag, han är en bra skådespelare. Mer än så är det inte. Filmen är som sagt helt okej, men också lite mesig och vek.
Se trailern och döm själva.



Extract
Jag gillar denna film, den var rolig. Mike Judge är skaparen av filmen och hans humor är liksom sådär avslappnad och normal.
Filmen handlar egentligen inte som något direkt speciellt, utan det är vardagliga saker som gör filmen.
(ps: Mike Judge är skaparen av min favrit tecknade serie King of the Hill, kolla in en snutt från den serien under trailern).



(se denna 12 sekunders scen ur King of the Hill så förstår ni vad jag menar!)







Kan ge några fler filmtips imorgon, kanske tillochmed nåt film Otips !

Inte mycket har hänt...

..sen sist jag skrev.


Mozart är en brat.


Jag färgade håret mörkbrunt eftersom solen bleker hår grönt (??!!) här.


Brandon odlar musctash för att reta mig. Argghhh.


RSS 2.0