TACK moster Karin! Fick detta pa posten efter en lang dag pa jobbet igar. Du ligger nu pa forsta plats pa min "Varldens basta moster"-lista :) ps; tack mornor for skavllertidningen haha!


Oroad

Jag är lite oroad. Nya människor har flyttat in i vår lägenhetsbyggnad. Klockan är halv 9 på en lördagsmorgon och det kommer jättehög operamusik ifrån deras lägenhet. Vem sätter på opera svinhögt en lördagsmorgon?? Jag tycker opera är fint, men jag slår vad om att inte allt för många är glada över detta.


Kändis på jobbet idag!

Idag var Katie Holmes på Ikea. Dessvärre såg jag henne inte. MEN jag vet att hon gick omkring där bland alla möbler, där jag går vaarje dag på jobbet. Jag och the ladies i lekrummet funderade över vart alla paparazzis höll hus, för sist då Halle Berry kom till vårt lkea hade det vart så många paparazzis att en av våra säkerhetsanställda fick eskortera henne ut. Stackarn, hon som bara ville handla på ikea.
Now to the BIG question, vart höll lilla "Tommy" hus? Katie Holmes shoppade alltså utan make idag.


ARgggghhhh!! Jag ar forkyld och kanner mig acklig ochj sa har jag en rod nasa efter allt snytande. Vill helst gomma mig I ett horn men det kan jag ju inte gora eftersom jag maste valkomna alla kunder och vara jattetrevlig. Klocka, bli 5 NU!!


Jag vill ha regn och oväder!


Sol i all ära...


...men åååh vad lite regn och höstrusk skulle sitta fint nu!

GRATTIS MAMMA!


Idag fyller min mamma år!



Oh, förresten, kära släkten, ni kan ge upp om att bli de första som grattar henne, jag gjorde det redan på skype, vid 23.30 igår kväll kalifornisk tid. Dvs morgon er tid. Mohahah!


Förresten..

..Brandons mormor mår bättre nu men är fortfarande på sjukhuset. Får förhoppningsvis komma hem om några dagar, såvida inte tillståndet försämras.
That's all i know.


Fotoalbum


Känns så himla bra att få ut alla bilder från datorn och in i fotoalbum. Det är en av nackdelarna med alla digitalkameror, bilderna stannar oftast i datorn. Jag har redan satt in bilderna från London i album. Har nu påbörjat USA. Ett antal hundratal bilder, men åh vad det är kul att bläddra i albumet sen. Har redan suttit och bläddrat i London-albumet ett antaaal gånger och tänkt tillbaka på tiden där.


Ska börja skriva i albumet snart nu med. När korten togs, vad man gör
på bilden, vart man är osv.
Bild tagen med mobil i detta inlägg och förra, därav ganska kass kvalite'.

Day off


Nöjd med min lediga dag. Den enda lediga dagen jag har denna vecka eftersom jag täcker för min arbetskollegas skift han missar när han är borta en dag. Dvs 40timmars vecka för mig. Behöver pengarna.
Jo, jag är alltså nöjd med min lediga dag. Har städat, tvättat, vart och hämtat bilder jag framkallat och dit passade jag på att powerwalka och hem med förståss. Tagit en lång dusch, lagat fisk med ris och svarta böner a'la kubansk stil.
Jag tror att jag fick så mycket gjort eftersom jag nog kände att detta är min enda lediga dag och jag måste hinna med allt.
Eller, såå värst mycket kanske jag inte fick gjort, men jag fick gjort det jag tänkt iaf. Känns så himla bra när lägenheten är städad.

Förresten så är jag klar med presenterna till Brandons födelsedag nästa torsdag. Fast han har redan sett vad han ska få eftersom jag tvingade honom att prova kläderna så att jag visste om jag var tvungen att byta eller ej, hittade dom nämligen på nedsatt pris. Men han lovade att glömma bort vad han ska få så att det blir en överraskning nästa vecka. Yeah right...


Brandon ska få denna hoodtröja. Ett skatemärke han gillar. Smsade denna
bild till han och fråga om han gilla den. Han tycker i vanliga fall inte om
stora tryck på tröjor men denna va bra. Sen så ska han få ett par svartgråa-shorts
av märket Dickies, som måååånga amerikaner använder. Om man säger så.



Detta födelsedagskort har han dock inte sett ännu. Tycker det är så roligt.
Han har fått för sig att han sett ett grått hårstrå och är mycket känslig angående det,
så detta kort var liksom helt enkelt perfekt.

ZzzZzzzz

Ska snart till jobbet. 6e dagen på raken idag. Vart lite ändring med schema pga min arbetskollega som ska till östkusten denna vecka. Jag såg genast en öppning av extratimmar så jag är nog bara ledig imorgon och sen jobbar jag 5-6 dagar igen. Eller så kommer min chef be mig att jobba imorgon igen för annars har dom ingen greeter då.
Jag är supertrött, hade svårt att sova inatt. Sedan så slutade jag inte jobbet förräns 8 igår heller. När jag kom hem runt halv 9, Brandon hämtade mig, tvingade jag honom att se en hajfilm med mig. Kan inte hjälpa det, men det är såååå spännande med filmer då folk är fast i havet och det finns hajar omkring..oh boy! För att inte tala om filmer med krokodiler då :)

Inte så mycket mer har hänt, har som sagt bara jobbat det senaste.
Brandons mormor verkar må bättre på sjukhuset iaf.



Sitter pa sjukhuset I Hollywood. Brandons mormor mor inte bra. Manga I deras familj va I rummet sa jag o Brandon tog med hans smasyskon isabella o joaquin till vanterummet och vi malar just nu. Akte hit direkt efter jobbet sa jag ar trott nu.


Kvällsunderhållning...


Oh boy nu är jag supertrött. Nu ska Anna sova. Så det så. Jobb imorgon, men då är iaf min andra greeter-arbetskollega där, vi brukar skämta o ha kul ihop.





















Tack

Tack kära syster för ´tycka-synd-pepp och tack moster för det jätteroliga motionstipset, tror jag hänger i soffan ett tag till haha! Nej men du har rätt. Jag tror att mitt största motstånd är värmen och solen. När jag kommer hem med bussen så står solen fortfarande högt på himlen och det är inte förräns 1-2 timmar senare som solen har gått ner och vädret är perfekt för en powerwalk. Och under dom 2 timmarna har jag hunnit hitta den bekvämma soffan och slängt upp fötterna och njutit av att äntligen få sitta ner efter en hel dag av att stå upp på jobbet. Och när de 2 timmarna har gått, känns det segt att slänga på löparskorna och dra ut. MEN, jag jobbar på det. Min motivation finns där, det vet jag.


Cherries


Oj va jag har ätit körsbär ikväll.



Jag är supertrött efter jobbet idag av någon konstig anledning, eller... Imorgon, när jag kommer hem ifrån jobbet med bussen ska jag verkligen försöka att INTE sätta mig i soffan och vila förräns jag har gått ut och tagit en rask promenad i minst 20 minuter. Det är så lätt att vara lat och skita i motion, men det gör en också mycket tröttare.
Samtidigt vill jag inte köra slut på mig före jag ens börjat, så ska börja långsamt, tillslut vill man väl lägga på mer tid och snabbare takt ändå?
Däremot så är det jobbigt då jag är ute och powerwalkar för jag får alltid en rinnande näsa och ibland kliande ögon och jag förstår inte vad jag kan vara allergisk mot.
Pust. Måste säga att jag saknar att kunna promenera till och från jobbet i Redondo Beach..jag hatar att jag varje dag efter jobbet måste skynda mig till bussen i den stekande solen klädd i jeans (alla har jeans på jobbet). Finns liksom inte så mycket tid att hinna byta om efter jag klockat ut, för om jag gör, då måste jag vänta 30 minuter extra på nästa buss typ. Och sen på bussen, alltid full vid den tiden jag slutar, så måste stå  upp och trängas medans busschauffören kör som en galning. Sen när jag väl får en sittplats då blir jag jättesömning och får kämpa med att inte somna och "tappa huvudet" på "grannens" axel. 
Jaaaaaaaaaaaaaaaa, detta är ett inlägg för att ni ska tycka synd om mig. Stackars mig! Ibland behöver man lite sympati faktiskt.
Nu ska jag borsta tänderna. Slängde i mig chokladpudding ikväll tillsammans med körsbären (ville inte nämna det först så skrev bara att jag ätit körsbär först, kände mig så glupsk haha!) och usch va jag ångrar att jag gjorde det. Ni vet, blanda chokladpuddingpulvret med en massa mjölk. Mjölk får min mage att svullna upp som en ballong. Och ja, allt det söta har fått mina tänder att göra ont också, så borsta tänderna ska bli skönt.
Nej nu får jag hålla truten. Nog om allt klagande och "tycka-synd-om-mig"-tjat. Men äsch, alla har väl sådana kvällar?


 



Morgonlyx

Eller alltså, lyx är det väl inte, men däremot praktiskt och tidsparande.
Jag förberedde kaffebryggaren igår kväll innan jag gick och la mig. Så imorse när jag vakna och var påväg in mot badrummet, tryckte jag bara på start-knappen på kaffebryggaren och kaffedoft började spridas i lägenheten. Sparade säkert 7 minuter på detta, tro det eller ej. Kändes som att någon annan bryggt kaffe åt mig denna morgon, så lite lyxigt var det nog allt. Man kan tillochmed ställa in en tid på vår kaffebryggare så att den startar automatiskt. Lite fööör high tech för mig, men kanske ska göra det imorgon eftersom jag börjar lote tidigare då, ställa kaffebryggaren lite innan alarmklockan så att jag kan vakna och känna doften av kaffe. Yay!

Nu ska jag borsta tänderna och sen åka till jobbet. Har 6dagars-jobbvecka framför mig nu. Oh boy. Är redan trött.


Har ju precis beställt över hundra bilder från tiden då vi bodde i London,så
min dator är full av Londonbilder nu i olika mappar. Denna bild är från
när jag sitter i ett fönster på hostel nummer 2. Gillar den. Älskar fönsterbilder.

God morgon!

Har iofs vart vaken i 2 timmar. Åt frukost och skypade med mamma imorse. Pappa tittade in i rutan lite då och då han med. Jag längtar till november för då kommer mamma hit! Jag har precis lagt min ledighet för dom dagarna nu på min jobbsajt. Jag la in några betalda semesteragar, några obetalda lediga dagar och några flex holiday betalada dagar. Ja, det hela systemet är mycket förvirrande. Man har typ upp till 80 timmars betald semester på år på mitt jobb, men man får timmarna tillagda lite då och då, så nu när jag skulle ansöka om ledighet så hade jag bara totalt 32 timmar betald semester på mitt konto, så jag fick göra en egen mix istället.
Hur som helst så längtar jag. Vi ska göra en liten tripp med eftersom mamma redan sett endel av LA. Så vi ska flyga till vegas o bo på hotell en natt, sedan ta en busstur till Grand Canyon i Arizona från Vegas och förhoppningsvis stanna över natt där på nåt hotell eller så, sedan åka tillbaka till vegas och spendera en natt till och sen tillbaka till LA. Jag har 3 inplanerade saker att göra här i LA. Först så vill jag visa mamma Laguna Beach för det var så fint där och dit kan vi ta lokalbussen. Sedan så vill jag ta med mamma ut på valsafari som man kan göra från hamnen här i Long beach, då är man ute i ca 2-3 timmar till havs och spanar efter valar. Sedan så vill jag ta med henne till en japansk restaurang i Torrance där man beställer maten, sen så kommer kocken med maten på en vagn och tillagar den på grillen som är på mitten av border. Det är så häftigt och gott när man får provsmaka saker under tiden.
Ojoj, vi har ett fullspäckat schema! Först ska vi väl kolla upp bussturerna till Grand Canyon oså först, ingen av oss har sådär hundra procent koll ännu haha. MEN det är planerna vi vill göra iaf. Haha stackars mamma, hon kanske vill ha lite vila här i vårt kvarter i Long beach med. Så kul att vi äntligen bor större så hon kan bo med oss när hon hälsar på iaf.


Jag har beställt lite bilder som jag ska sätta i album idag. Har tusentals bilder på min dator, men jag börjar med att framkalla bilderna från då vi bodde i London och gå från där. Blir lite väl dyrt att framkalla allt på en gång. Men jag måste vara hård mot mig själv för helst vill jag framkalla ALLA bilder, men det går ju inte, så ska bara framkalla mina allra mest favoriter.
Det är en nackdel med digitalkameror. Men tar så många kort och så blir det aldrig av att man framkallar dom. Så när jag har komit ikapp med allt för album osånt, så ska jag alltid framkalla bilderna direkt efter jag tagit dom.

Nej nu ska jag starta dagen. hejhej



From my BlackBerry

Igår:



Jag satt utanför Starbucks och hade min lunch på jobbet igår. En liten söt
mus sällskapade. Sprang ut ur busken och tittade på mig, sen in igen, och sen ut igen och så..


Brandons mamma Patty med man Joel och B's syskon Isabella o Joaquin
var på Ikea igår, de köpte ett soffbord. Isabella o Brandon håller på
bild på att sätta ihop bordet.


Tada! Jättesnyggt bord. Patty vil ha ett rum i deras hus som inte är fullt av
barnleksaker. Så de har köpt en soffa med fåtöljer, ny matta, lite tavlor osv.
Detta soffbord gjorde rummet complete, som Patty sa.


De köpte även den silvriga skålen på Ikea.


Joaquin var inte lika intresserad av bordet. Han byggde istället et flygplan
utav kartongerna.

Idag:


För att bara nämna några av anledningarna till att jag vill ha en ny laptop asap,
den har inte bara totalkraschat o jag förlorat en massa saker på den 2 ggr senaste halvåret, nu har även "locket" till där man sätter i cdrom-skivor i gått av. BLÄÄÄ!!!

Godnatt! Borjar halv 1 imorgon pa jobbet men vi ska aka o ata frukost I redondo beach imorgonbitti sa ska sattsa pa lite beauty sleep nu! natti natti


Skräp


Ja, denna helg har bestått av billig amerikansk skräpmat och mysbyxor. Sååå gött i 5-10 minuter sen man frågar sig själv, Why? Why? WHY!!!???!!


BLÄÄÄÄÄÄÄ!!!!

Nya brills och bralls

Där fick jag till det va? I rubriken. Tog bussen till shoppingcentret igår till sist och jag köpte ett par svarta jeans-leggins(har letat efter svarta byxor/jeans länge nu men hittar aldrig några, så detta får duga tills vidare) på Hm för 13 dollar och ett par solglasögon på Urban Outfitersför 14dollar.
Hade velat prova lite mer kläder och så, men jag måste ha ätit något konstigt innan jag tog bussen igår för min mage svullnade upp som en ballong lagom till då jag anlände till shoppingcentret och det såg ut som att jag va 8 månaders gravid för att inte tala om hur ont det gjorde. Surt.
Oh well. Måste dock säga att jag förälskade mig i alla nya höstkläder Hm hade. Åhhh! Jag har fått 30-33 timmars veckor på jobbet nu i augusti så något ska jag väl kunna unna mig då lönen kommer. Vill ha ett par snygga 5ficksjeans. Och en snygg svart tröja. Och snygga stövlar. Och en jacka. Och..och..och..haha, jäkla kaliforniska sol, jag vill klä mig varmt i snygga höstkläder!


Man kan inte riktigt se på bilden att det är en matt brun färg, men det är det iaf.
Tyckte dom va mycket snygga och kändes kul till hösten. Alltså, blir ju inte direkt
höstrusk-väder här, så man får improvisera lite.


Bilden blev helt vit, så jag la till en gul färg för att göra den lite mer..hm..höstigt?


Svarta jeggins. Har en tedens att inte bli snygg på kort.


Jag vet inte om det bara är i Kalifornien eller alla stater men här har dom iaf bestämt sig för
att sluta ge bort plastpåsar och istället ta betalt 10 cent för papperspåsar i mataffärerna.
Även på Urban Outfiters. Eller ja, fick påsen gratis, men den va iaf ej av plast. Den var av tyg. Åhh..jag som
är så svag för snygga påsar i affärer, lycka! Alltså, påsen är snyggare i verkligheten.


Mot posten!

Nu ska jag traska iväg till 2nd st och postkontoret. OM jag orkar kanske jag tar bussarna till Torrance för att gå till H&M och kika på deras sommar-rea. Jag insåg imorse att jag inte har några direkt baskläder. Det är antingen finkläder eller strandkläder i min garderob. Men som sagt, det är om jag orkar åka buss i 1.5 timme..och det måste dessutom va pangpris på kläderna annars har jag inte råd. Åh va jag längtar tills vi flyttar till Sverige. Då kan jag promenera till en Hmaffär och har jag fast jobb så skulle jag inte behöva oroa mig för att ha råd med ett klädesplagg på Hm. Lyx!


.





 .

From my BlackBerry





Från i fredags då Jacqui fyllde 24.


Bowlingen igår, det gick skit för mig. Men Brandon fick in några strike,
till och med turkey. Dan gjorde också bra ifrån sig.


Brandon ska sälja sin älskade Audi pga ekonomiska skäl. Han känner
en som har en gammal volvo för billigt pris som han ska köpa kontant för
istället och dessutom så får han endel till övers. Oh well. Lika bra. Vi ska ju
ändå flytta till Sväärje om mindre än ett år.



Hittat ny frissa

Hade inte vart hos frisören och klippt mig sen i julas typ. Illa illa. Men idag gjorde jag nåt åt saken och det blev BRA! Jag gick in på Yelp.com (tips till er som ska resa i USA och vill ha tips på bra ställen, många skriver om sina åsikter om affärer, restauranger och hotell osv) och hittade en frisörsalong med många stjärnor, dvs många människor som skrivit bra om stället. Och den frisörsalongen ligger tvärs över gatan. Så jag gick dit och frågade om de hade tid. Det hade dom direkt. Och dom hade ett erbjudande idag, att en speciell balsamextract som gör håret silkeslent var inkluderat i klippningen för 30 dollar. Tydligen i vanliga fall kostar det 40 dollar att klippa sig där, inte fy skam det heller.
Hon toppade mitt hår perfekt mycket och så spenderade hon jättelång tid med att föna ut håret rakt fast med volym och så. Mitt hår är jättelent nu. Och så doftar det gott :)
Dit ska jag gå igen.



 
Solljuset gör att håret ser mycket ljusare ut än vad det egentligen är. Mitt översta hår är
solblekt men under är det ganska brunt.



Har precis haft lunch pa jobbet. Slutar om 2 timmar, woho! Jag o B prata om att bowla ikvall, sa det ska bli skoj!


sorry

Haha oj här var det dåligt med uppdatering. Men inte jättemycket har hänt direkt. I fredags firade vi Brandons syrra som fyllde 24 år, först åt vi mat på en restaurante i redondo beach som hette tapas and wine. Sedan åkte jag o brandon med hans syster till en bar i torrance och jag hade två drinkar med henne och hennes vänner. Brandon drack en light beer eftersom han körde. Ja, i USA kan man typ dricka en drink o ej råka illa ut om man kör. Dumt tycker jag.
Jobbade hela helgen och det var görmycket att göra. Katalogen kom ju ut förra veckan så många ville komma och se nyheterna på ikea.e
Igår var jag ledig. Latade mig mest. Låg på stranden i 1.5 timme och hör och häpna. Jag ligger och halvsover med musik i öronen på stranden. Helt plötsligt känner jag att nån står och puttar på mina fötter så jag öppnar ögonen, lite halvt panikslagen. En typ 14årig kille står där och tittar ner på mig och säger "Working on your tan huh? Jag stirrar upp och mumlar "Yeah..". Han frågar "Are u from around here?" Då tänkte jag att före att bli av med honom är nog detta bästa svaret "yes. Im living here with my husband..". Killen ger sig inte och  frågar vad mitt namn är. Då hade jag tappat tålamodet och sa att jag ville vara ifred. Och så sprang killen tillbaka till sina vänner med cyklar nedanför stranden.
8 years too late buddy!
VEM går fram till en som ligger på stranden i solen och halvsover med hög musik i öronen på det sättet? Det är en annan sak om en volleyboll kommer flygandes som på film och en snygg man i ens egen åldersklass dyker upp..yeez.

Jobbade idag. Jobbar imorgon. Ledig torsdag och fredag.
Nu kanske ni fattar varför jag inte bloggat så mycket, inget spännande som sagt.
Lägger upp lite bilder snart!



LRD

Little red dress.
Ja, efter jobbet idag gick jag in på affären ROSS i downtown LB och skulle köpa en liten present till Brandons syster som fyller år på fredag (hittade en fin ring med en stor mörkrödd kvadrat för 5 bucks, den kommer hon att gilla!). BUT! Jag köpte en klänning till mig själv också. Jag har velat ha en röd enkel klänning ett tag och har letat runt. Hittade en Calvin Klein-klänning som priset var nedsatt på. 20 dollar! Typ 130 svenska kronor. Hade kostat 40 dollar. Detta är alltså en affär som har en massa designerkläder för mycket billigare priser eftersom det är förra årets och liknande orsaker. Mycket nöjd över köpet iaf.





Bad Brandon att ta kort på mig med klänningen haha, tadaa!
Lovar, jag och klänningen kommer smälta ihop så fint när jag har fixat till
mig lite, och inte efter en dag på jobbet och lång bussfärd hem som på bild.
Och skippar nog strumporna nästa gång haha!



Älskar den öppna ryggen på klänningen!


Day off

Eller ja, det var iförrgår och igår som jag var ledig. Spenderade båda dagarna på stranden i en timme eller två, mer än så orkar jag inte och det vore inte så snällt mot huden eller. Igår var det dock mitt favvoväder för att ligga på stranden o sola. En molnig veckodag i LA. Jag hade hela stranden för mig själv. Luften var varm och jag kunde ligga och njuta i det fina vädret vid havet UTAN att få solen i ögonen, man vill ju inte ligga med solglasögonen på.
Och jag lovar, solen tar fastän molnen skymmer den. Låg och läste tidningar, lyssnade på musik och klunka vatten, dricker 2 liter per dag lätt. De flesta dricker inte kranvattnet här fastän man kan. Så oftast har vi massa flaskor med vatten i kylen och jag lovar, har man färdiga kalla flaskor med vatten i kylen så dricker man mer än om man inte haft flaskorna fyllda.

 
 
Tittade ut över havet. Jag vill också ha en båt att ta ut sådär.




En glass hade suttit fint också. Får bli nästa gång.


Nästan hela stranden för mig själv.


Queen Mary långt där borta.


Jag får som vanligt en bunt med fräknar istället för brun fin bränna.




Arrrggghhh! Blir sa trott pa alla papper som ska fyllas I for ansokan om Brandons uppehallstillstand I Sverige. Onskar att vi kunde anstalla en advokat som kunde fixa allt at oss och att vi bara behovde skriva under. SnarkzzZZz


RSS 2.0