ang. forra inlagget

Det blev inget med fiskandet igar, vi hamnade pa puben Najas istallet och tog varsin ol. Sedan dok aven var lagenhetskompis Dan och en van upp. Det var en trevlig kvall, en vanlig trist onsdag!

Just nu ar jag i Patty och Joels hus, barnvakt, som vanligt pa torsdagar. De sover middag nu dock.

Jag at en av de basta soppor jag atit i hela mitt liv idag. Nannyn lagade den. Sa rik pa smaker och mmmmm mums. Plus hemmagjorde tortillas pa det.
Hon blandar vatten med majsmjol till en deg. Sedan tar hon lite olivolja i handerna nar hon plattar till dom, sedan laggs de pa en plat som star pa gasspisen och sa lagas de till.
Jag har ej testat att ha en plat pa en vanlig elspis , vet ej om det skulle bli sa bra. Det ar ju pa gasspisen med elden under platen som ar sa mysigt!

jahapp, nu spillde jag kaffe pa mina klader.
Skriver nar jag kommer hem. Och da lagger jag ocksa upp solnedgangsbilderna jag tog i garkvall.

snabbis

Bara en snabbis.
Precis fotat solnedgången. Bilder senare!
Nu ska jag o Brandon med hans vän o fiska i hamnen.
hej så länge

Skit i de gamla tankarna , in med de nya!


Bläääääääää. Hur ska jag någonsin komma igång med "mitt nya hälsosamma liv" ?
I går kväll blev jag och Brandon jättesugna på kakor och mjölk, så han skejtade iväg och köpte det. Och så åt vi massor av det. Och min plan var idag att "ta tag i det hälsosamma livet", men så gör Brandon iordning espresso och tycker att en kaka skulle vara gott till det och såklart var det jättegott. Men nu tycker jag ju att den hälsosamma dagen är förstörd för att jag startade med en kaka. Sån har jag alltid varit. Planerar en nyttig dag och så "råkar" jag äta något som inte passar in och så skjuter jag fram den nyttiga dagen till nästa dag, och så vidare och så vidare.
MEN, nu ska jag ändra på detta. Spela roll ifall jag åt en kaka i början av dagen, den var ju god. Och dagen är ju inte alls förstörd. Jag kan fortfarande göra vad jag planerat. Just nu håller jag på att göra en spellista till min ipod med glad musik och sedan ska jag ut och jogga för för första gången på länge. Så länge jag rör på mig kan jag äta så många kakor jag själv vill. Man kan ha så många dumma tankar i hjärnan, herregud, vadå "nu är min dag förstörd", självklart är den inte det. Joggingskorna står redo. Ipod med glad musik redo. Vad väntar jag på? Det är bara en såndär dum bild jag har, att om jag ska vara nyttig och hälsosam kan jag inte unna mig något, för då förstörs min bild av hälsosam. Men i själva verket är ju den enda anledningen till att jag vill röra på mig, att jag ska kunna äta vad fan jag vill och inte hålla på och bli nojjig och bry mig så mycket om det.
Så det så.
Mer kakor och skit till mig och en joggingtur på det.
Så det så!

Fynd

Hittade denna för 10 dollar, ca 80 kr, på secondhand. Har alltid tyckt de var snygga så jag kunde inte låta bli att köpa den.
Kostar ju mycket i affärerna, så det var ett bra köp. Tycker jag.


Ärende att cykla iväg på!

Jag ska nu cykla iväg till TJMaxx för att lämna tillbaka ett par byxor jag fått av Natalie som hon fått av någon,  som jag inte passar i och som jag i hemlighet tycker är fula. Så cyklar jag dit och lämnar tillbaka dom har jag 20 dollar tillgodo i affären där och kan köpa något, jag känner för något till vårt rum eller i allmänhet till lägenheten.
Natalie sa att hon ändå inte har tid att åka dit , fullt upp med studier på UCLA, antar jag. Förresten fick de reda på idag att hennes man Luis kommit in på UCLA också. Gu va duktiga dom är!


Hey!

Jag fryser inte alls här idag förresten, det är lite såndär värme det brukar vara innan åska.
ÅHH vad jag hoppas på regn och åska.

Vet ni vad jag tycker är jobbigast här i L.A? Att jag känner sådan ångest då det är varmt ute och jag bara vill ha en slappar+fixardag inomhus. I Sverige känner man ju alltid en liten press på sig att gå ut så fort solen skiner och det är fortfarande fast i mitt huvud. Åh solen skiner jag måste gå ut. Men här är det ju typ jämt sol. Baaaah.


Gårdagskvällen i bilder

PV










2 olika världsdelar, men idag är det samma


Just nu är det bara 16 grader här !!!!
Typ likadant väder som ni har där hemma kanske?¨
Bara en skillnad. Ni svettas och vi fryser. Haha!

Min morgon med CocoRosie

Hela morgonen har jag suttit och lyssnat på CocoRosie, älskar deras musik!
Jag hörde dom för första gången i London, av Brandons syster Jaqcuie. Efter det var jag fast.






... in a bathroom in Paris we found ourselves. Steamed up windows, infinite rainy days, the kettle's constant hiss and the weary moan of a dying ambulance summoned songs from another time.
We had split apart as sisters, abandoned one another and led completely different lives, gathering contrasting influences and tools that were unknowingly building towards the birth of CocoRosie.



(deras beskrivning om hur bandet kom till...)

En latte i solen


Brandon och Dan åkte till Long beach på förmiddagen och jag var inte redo att gå, så jag stannade istället. Tog en långdusch, klädde mig i "lite finare kläder än till vardags", bara för sakens skull och sedan tog jag en promenad till ett Starbucks som ligger vid 190th street och satt ute i solen med en latte och läste.
Sådana förmiddagar är mysiga!


Lite "slapparläsning" och en latte i en såndär stor skön tygfåtölj Starbucks
har på uteserveringen. Nice!

Smygdricka lite rödvin i en park


Gårdagen var bra.
Vi åkte till Chinos Hill eller nåt, ungefär 1 timmes bilfärd från Redondo.
Brandons pappa bodde hos sin bror där under besöket i L.A. Annars bor han i Dallas, Texas.
Vi åkte till en restaurang som heter Buffalo wings, en såndär typiskt stor kejda med kycklingvingar, tusen olika sorter.
Det var gott. Med oss var även en av Brandons farbröder George (han påminde om Flinstone på något sätt, fråga mig inte hur bara), och hans kusin Dylan. De var trevliga, likaså Brandons pappa Sam.
Sedan åkte jag, Brandon och Sam runt och letade efter något fik eller pub, men i Chinos Hill är det verkligen öde och dött. Allt hittar man på ett område med mataffär, städarfirma, doktor och tandläkare bredvid Suschibar. Haha, vi alla kände att vi saknade vart vi bodde.
Tillslut bestämde vi oss för att köpa en flaska rött på en affär, ta med den till en park i området och smygdricka den där, ni vet väl alla den trista lagen i USA, man får ej dricka i allmänheten.
Vi kände oss som gymnasieungdomar som leta efter en bra plats att sitta.
Det gick bra och vinet var gott och jag , Brandon och hans pappa Sam satt och pratade ett bra tag.
Sedan åkte jag och Brandon hem.


Parken.


Brandons pappa Sam och Brandon.


Solnedgång på vägen hem.


Brandon gillar att köra VW.

P.s!

Jag gjorde en jättegod räksallad igår:

- En färdig salladsmix med olika salladsblad och rivna morötter.
- Stora skalade räkor.
- Avocado.
- Körsbärstomater.
- Majs.
Dressing : Lite olivolja med pyttelite balsamvinäger och lite pressad citron. Blanda och häll över salladen.
Till detta köpte jag färsk baguette ifrån bageriet, och det är alltid gott att doppa färskt bröd i olivolja istället för att
använda smör.

D.S.

God morgon

Nu sitter jag och äter frukost.
Men hinner tyvärr inte skriva mycket här nu, för vi ska åka och träffa Brandons pappa idag.
Jag är nervös, alltid nervöst att träffa familjen till någon tycker jag. Eller hur?`

Middagsbjudning


I går kväll åt vi en god middag hos Patty och Joel. Orsaken? Jo, Brandons syrra Natalies man Luis, hans mamma kom till L.A. för att hälsa på sina söner ( Luis bror bor i L.A, också).
Men jag kunde inte prata med henne då hon bara kunde prata spanska och jag bara kan prata engelska ( ingen förstår svenska här ändå...).
Men maten var jättegod. Lasagna, lax, bröd, sallad och rött vin. Mumsigt!
Det är rätt kul ändå, att träffa folk från andra länder, lära och se och deras kulturer osv. Luis är ifrån Venezuela, så därav hans mamma , förstås, haha.
Kände mig dock lite utanför och förvirrad, då alla snackade hysterisk spanska jättefort i rummet.


Lite snack innan maten , rött vin, ost, kex och äppelklyftor.
På bild Patty och en springandes Isabella.




Natalie med en busig Isabella.

I freaked out!!

Gårdagen var en av de otäckaste ögonblicken sedan jag kom till Kalifornien.
Tvilingarna har vi precis lagt för att sova middag. Jag tar min ipod och planerar att sätta mig på en trappa i trädgården för att lyssna på musik.
Jag tittar åt höger och ser en enorm ödla. Men innan jag inser att det är en ödla, går en snabb tanke i mitt huvud att det är en bebisalligator (typiskt mig va?). Sedan tar jag några djupa andetag och fotar denna ödla, jag är inte rädd så länge den är stilla. Men så kommer katten Arthur. Herregud. Ödla börjar springa, katten börjar springa. Jag är i mitt av alltihop och får panik. Springer in i huset hysteriskt och försöker berätta för nannyn vad som händer. Hon bryr sig inte, då hon är arg från tidigare den dagen, då hon gav barnen popcorn när Patty och Joel inte vill att hon ska ge dom popcorn då det kan sättas i halsen och för att jag nämnde det för henne, plus att jag nämnde att popcornen ifrån plåtburken hon tog är från i julas och förmodligen gamla. Jag ville inte göra henne upprörd, men samtidigt vill jag inte sitta med barn som fått i halsen på mitt samvete heller.
Tillbaka till ödlan. Sedan är katten där ute i 40 minuter och försöker fånga den, men det verkar inte som att han lyckades, inte idag.
Men när jag berättade för Patty och visade henne bilden i min kamera, slängde hon ut katten och hennes hopp ligger nu i katten, "ödlan måste försvinna ifrån mitt hus, Arthur, döda den!".

Ehm, ja. Det var min dramatiska gårdag.
Vill ni se bild på ödlan? Rulla neråt....










En liten sammanfattning av dagen , bara


Inte mycket nytt, egentligen.
Solen steker på och jag har börjat flagna i ansiktet. Great.
Ska bli lite mildare i slutet av veckan, skönt tycker jag att det ska bli. Har verkligen inte vant mig vid 36 grader dagtid och klibbigt varmt kvällstid.
Har hjälpt nannyn med barnen idag. Som vanligt på tisdagar är det målarklassen för dom som gäller. Jag tycker nog att det är minst lika kul som barnen. Jag älskar att kavla ut playdooh och trycka ut figurer med pepparkaksformar. Tyvärr tycker Joaquin det är minst lika kul att förstöra dom.
Nu sitter jag i lägenheten, tog en promenad hem nämligen. Fast jag och Brandon åker nog över dit ikväll. Tror att vi båda har gratismat i tankarna. Plus att vi faktiskt inte har hälsat på där på en vecka nu och man har ju lite press och krav då vi bor närmast.

Förresten så har jag fyndat idag. Schampoo och balsam för 8 kronor styck. Det var något känt märke också, oah, nu minns jag inte namnet dock, men men. Vad jag vill ha sagt med det är att namnet eller rättare sagt doften på det är "jordgubbar med grädde", låter inte det gott? Okej, jag ska ju inte äta det såklart, men åh, jag älskar mysiga och smarriga namn på saker!

Nu hör jag Brandon komma innanför dörren.
Ciao.


Jag i vårt rum.

jag HJÄRTA sollotion spf 30.

Idag har jag hängt en stund på stranden och sprungit in i Stilla havets vågor.
Vattnet är jätteskönt nu. Inte väldigt varmt, men svalkande skönt efter att ha legat på stranden och svettast, då var vattnet perfekt.
Jag använde väldigt mycket sollotion idag med, så jag kan inte se någon större förändring sedan sist jag var på stranden, men det är ju bara för att man (eller iaf jag) alltid blir så röd och då ser man "resultat" fort, precis som man vill. Men jag måste sluta med det nu. Jag kommer att ha massor av soliga dagar här i L.A, så jag har råd att ta det lugnt. Annat vore det ju om man var en vecka i Grekland och sista dagarna hysteri-sola för att man inte vill komma hem blek...


Jag svettas ihjäl! Behöver typ köpa hundra fläktar snart...
36 GRADER VARMT IDAG. Jag dööör.

I morgon börjar det...

Nu har jag och Brandon precis kommit hem.
Han på skateboard, jag på cykel, åkte vi till ett hamburgeställe och åt. Hans bil är inte 100procent fixad ännu nämligen.
Men herregud , säger jag. Det var liksom en 15 minuters cykelresa till hamburgestället, varför ens ha bil i tankarna?
Jag och Brandon måste skärpa till oss med det där. Och det ska vi.
Klockan är 20 över 8 på kvällen och det är fortfarande varmt. jag har shorts och linne !!! Och svettas!!
Min rädsla inför sommaren börjar stiga. De säger att sommaren är mycket mer het.
Fast samtidigt älskar jag varma kvällar. Ingen sol eller något, bara varmt. Och shorts eller klänning. Och svett, såklart!
Och utomhus doftar det grillning överallt!

Och som jag skrev i rubriken, imorgon börjar mitt hälsosamma liv. Jag är så jäkla trött på snabbmat, som vi har ätit typ 4 dagar nu. Jag älskar ju att laga mat, så det får det bli, med början imorgon. Nu är jag sådär äckligt proppmätt man blir efter hamburgare och fries. yack!
Fast för att verkligen få mig att vilja starta nyttigt liv imorgon, har jag köpt lite choklad till kvällen. Typiskt mig!


"Bikinimat" och "bikiniträning" börjar imorgon.

Botox-Anna?

Jag vaknade imorse och i spegeln ser jag ett rött ansikte med svullna ögonlock, jag brände mig nämligen på ögonlocken också.
Brandon har sagt att jag kommer att sticka ut i L.A nu. Herregud, känner jag. Jag hoppas verkligen inte att folk kommer tro att jag har gjort plastikopeation och grejer, det är ungefär som det ser ut just nu. Och ovanligt är det ju inte heller att folk gör det här. Oh!! Och Brandons mamma och storasyster tycker om att "reta" mig för min rosa hudton, vad ska de nu säga? De kommer att göra narr av mig. ABHDJABFSKJGHSKJGHGKSHGKSRDGHDKHJH.
Jag vill inte vara med längre!!!!!!


Det ser förmodligen värre ut i verkligheten. Men äsch, den bjuder jag på.


Strandhäng


Jag cyklade ner till Redondo beach och låg där med min ipod i solen i 2 timmar. Sedan tyckte jag att det var tråkigt i solen, om jag haft någon med hade det vart roligare. Plus att någon hade kunnat vakta mina saker om jag hoppat till havs. Men men, det får bli imorgon, då Brandon har lovat att hänga med mig.
Sedan cyklade jag förbi Whole food påvägen hem för uppförsbacken, pust, köpte lite kall pastasallad som jag och Brandon sedan satt i skuggan utanför garaget där Brandon grejar med bilen och åt.

Förresten har 2 stycken (Dan och en granne) redan kommenterat mitt röd-fräkniga ansikte. Folk behöver inte kommentera sånt tycker jag, vad är speglar till för annars liksom?
Dock la Dan till efter han sagt det, att det blir brunare solbränna om några dagar.
Men ändåå. Jag har redan stått och stirrat mig själv i spegeln och på min röda feja så det räcker, behöver inga mänskliga speglar.
Jag använde perfekt med sollotion på kroppen iallafall, inget bränt där minsann!

Här kommer iaf lite bilder!


Kommer med cykeln ner för den långa backen , hamnar i båthamnen.


Det var mycket folk på Redondo Beach.
Många som hade flygande drakar. Det är vackert, tycker jag.


Cyklar hem.


Jag stötte på Brandon utanför garaget.


Ja jag vet! Mitt ansikte är rött. Men det blir snart rödbrunt  :-)

Red Cars

När Brandon kom hem ifrån jobbet igår åkte vi ganska direkt till restaurangen.
Han tog mig till Torrance och till en restaurang som heter Red cars. Jättemysigt ställe. Brandon äter lunch där ibland från jobbet, så han kände till stället lite. Om dagarna är det tomt där, men igår kväll var det fullproppat!
Vi beställde in jättegod pasta och deras egna öl som dom brygger inne i restaurangen (igår kväll var jag en turist som glömt passet och det förstod ju servitören måste vart jättetrist så han lät mig beställa utan ID).
Det är liveband där varje fredag också. Och Brandon hade tajmat in detta riktigt bra då bandet igår spelade 60-70tals låtar , jättebra var dom. Kul att se älde män (gubbar) stå framför scenen som om de var tillbaka i tiden igen.
Sedan i spelar-pausen kom trummisen till vårt bord i några minuter och snackade lite musik ( trummisen jobbar på postkontoret där Brandon alltid går i jobbärenden).
Brödet man fick in innan maten var så himla himla gott, så nästa gång jag och Brandon går dit, ska vi pricka in 60-70tals bandet en fredag och bara beställa in bröd och rött vin. Blir nice!

Jag rekomenderar denna restaurang!
http://www.redcarbrewery.com/

Hum. Ja nu sitter jag här i köket , vaknade för en stund sen. Brandon sitter bredvid, vaknade för 2 timmar sen, och borrar någonting. Han ska jobba med sin bil+en annan bil HELA dagen, han räknar med att bli klar ikväll. Suck. Däremot säger han att sen kommer han inte att behöva jobba med bilen för ett bra tag. Vi får väl se....
Han pratar redan om hur han ser fram emot att köpa en bil till mig, en billig billig som han kan jobba på en lång tid och få till bra.
Se bild nedan så ser ni vad vi har pratat om för bil. Jag funderar mer och undrar när han ska lära mig köra först...

Äh, tusan vad solen skiner där ute, bäst att dra ut och hänga, eller vad tycker ni?



Jag proppmätt efter restaurangbesök!


Ett sånt där litet ögonblick


Satt precis och drack en öl med vår lägenhetskamrat Dan då hans två vänner kom.
Den ena tog en av Dans gitarrer och började spela och sjunga riktigt grymt. Jag satt och funderade på vad det var för låt han spelade, jag gillade den jättemycket. Efter en stunds spelande slutade han spela och sa " That was one of my new songs im wokring on". Jag var bara så så så imponerad. Tydligen många av deras vänner som bor i norra kalifornien gör mycket musik och sånt.
Vi ska bila upp till norra kalifornien senare i vår eller sommar. Kommer bli nice!

Gray in L.A

Från idag till måndag kommer det att vara mellan 25-31 grader varmt här.
Men så lyssnar jag på Loudon Wainwright III - Gray in L.A , och önskar faktiskt samma ibland.
För idag är jag förkyld och pallar inte riktigt att gå ut just nu. Och vill såklart må bättre till ikväll, då Brandon ska bjuda ut mig på middag. Mysigt!



Kvaliten tyvärr inte den bästa...

Barnvaktsdag



Joaquin äter jordgubbar på Redondos farmers market.


Fint namn på fruktstånd, tycker jag.


Vågrikt idag.


På vägen hem. På bild kan ni se motellet mamma och pappa ska bo på
i augusti.


Sista backen och sen är jag typ hemma.


Fynd


Häromdagen hittade jag Levisjeans för 50 kronor på secondhand. Det är så himla svårt att hitta jeans på secondhand annars, även i andra affärer med nya jeans, så det var bra tycker jag.


Levisjeans.

Packat och klart i L.A.

Haha tack Bibbi för alla 5 (nästan) likadana kommentarer. Men ni andra då? Nu har ni allt press på er!

Tittat lite snabbt på svtplay.se Packat och klart för att se vad det var från L.A de  hade, lite kul när man själv vart-är där.
De där motorvägarna till Downtown , Hollywood, åker vi mycket på, då framförallt när vi ska hälsa på Brandons mormor och morfar.

Länk till det:

http://svtplay.se/v/1518011/packat_och_klart/del_6_av_8?cb,a1364145,1,f,102791/pb,a1364142,1,f,102791/pl,v,,1518011/sb,p102791,1,f,-1


Måste dock säga att Hollywoods kändaste platser, där oscarsgalan är, walk of fame och allt det där är ganska trist egentligen. Okej, jag åkte dit och det första jag gjorde var att gå till just de slags ställen. Och så slösade jag 70 dollar på att gå till Universal studios, vilket absolut inte var värt pengarna.

Inget illa sagt om Hollywood dock. Jag vill fortfarande dra dit och hänga mer än vad jag gör. Men då framför allt gå omkring i fina områden, titta på fina hus, hänga i alla parker som finns, ta mig till Brentwood där UCLA finns och se hur
den omtalade skolan ser ut. Har bara åkt förbi, men det såg verkligen fint ut.
Förresten, jag har noterat i skvallertidningar att det är i parkerna kändisarna hänger nu förtiden, då speciellt de nyblivna kändismammorna. Senaste månaden har Jessica Alba hängt i Coldwater park tillexempel, för er som ville veta, typ.

Annars föredrar jag faktiskt där vi bor nu. Redondo beach är en skön, lugn liten strandstad i L.A.  med bara en timmes bussresa ifrån Hollywood, eller 30 minuters bilresa, beroende på trafiken då såklart!


Och så var det gjort!

ÄNTLIGEN fungerade studera.nu som det skulle.
Dock många kurser jag ej kunde välja att studera då jag inte har rätt behörighet. Tusan att jag inte pluggade engelska B och matte B på gymnasiet. Två orsaker. Min lärare i engelska A tyckte inte att jag ens skulle försöka plugga engelska b , jag var alltid sämst i klassen på grammatikproven. Förmodligen sämst i klassen på allt.
Jag är en sån person som lär mig mycket bättre när jag är på själva platsen där man pratar språket, träffar folk och lär sig språk på det sättet, har aldrig gillat att sitta i ett klassrum med en tickande klockan och behöva skriva på ett provpapper med tidsbegränsning. Inte min grej helt enkelt.
Matte B, jag började läsa den kursen. Sedan började vi få olika lärare varav en knappt pratade hörbar svenska (inget emot honom, skolans fel) eller vikarier i den kursen, jag blev förvirrad och hoppade av.
Lite mitt fel, lite skola+lärares fel.
Och nu sitter jag här och kan inte ta distanskurser i företagsekonomi (matteb!!) , engelska ( engelskaB!!!) , kan heller inte plugga spanska då man behöver behörighet av spanskastudier ifrån gymnasiet, vilket jag aldrig valde.

Dessa två kurser har jag nu skickat in anmälan om på studera.nu , nu återstår bara att se vad som händer, om man blir antagen eller ej.

Utbildning 1 HK-25012 Medie- och kommunikationsvetenskap 1-30 hp (A-nivå, Distans)30hp Ingen undervisning, Helfart (100%) Fristående kurs
Internetbaserad distansunderv
Högskolan i Kalmar, Ortsoberoende, 20092

2 HK-25000 Designa för webben (A-nivå, Distans, Kvartsfart)7.5hp Ingen undervisning, Kvartsfart (25%) Fristående kurs
Internetbaserad distansunderv
Högskolan i Kalmar, Ortsoberoende, 20092


Lite sånt som alltid kan vara användbart i mycket.
Men ska jag vara helt ärlig, är det ju college jag vill börja i höst, plugga engelska och spanska.
Så distanskurserna från Sverige är bara min Plan B.


Nu är jag helt slut av allt stressande av ofungerande internetsidor.
Ska kila över gatan till Vons och köpa godis eller något. Har jag redan ätit en påse ostbågar som jag inte ens gillar, kan jag väl lika gärna fortsätta i onyttighetens spår idag.

Ciao!

"Gamla goda tid! kom tillbaka!

Arghhdmsfbfkj,
Jag blir så trött på studera.nu , har spenderat hela min dag på den sidan och inget funkar. Och nu när jag äntligen fick ordning på saker och ting och skulle göra en anmälan , försvinner allt, såklart.
Är så frustrerad.
Planen är ju att jag iaf ska söka distanskurser IFALL det skulle bli något krångel med college här.
Suck. Nu är jag trött. Och jag har till på köpet suttit och kedjeätit ostbågar (OSTBÅGAR!!!, jag gillar inte ens ostbågar så mycket) i all denna frustration. ARGHH !!!

Ibland gör internet mig besviken.


I'm throwing rocks tonight

Eller ja, det var i går kväll vi spelade bowling.
Dan betalade för mig och Brandon, snällt va? Bra att va pank ibland, då får man sympati ifrån folk.
Förutom oss tre var även deras vän Chris P med , ( alla heter Chris här ).
Jag vann två spel av tre, fastän jag spelade dåligt, bara några strikes lyckades jag få. Men det räckte för att vinna, föreställ er då hur dåliga karlarna var haha. Jag kunde riktigt se det i deras ögon hur besvikna de var och speciellt då jag var storvinnaren. Innan vi åkte och bowlade sa Dan att han var grym och skulle göra många strike. Jag sa att jag är urkass och blir glad om jag ens träffar käglorna.
Så kan det gå!
Vi kommer definitivt gå ut och bowla mera, i bilen påväg hem igår, pratade vi redan om att starta ett bowlingteam. Haha, aja, får se med det....



Bild tagen ifrån Google.com

Jag ar trott

Jag har nastan nattat mig sjalv. Satt precis med Isabella i knat och sjong Blinka lilla stjarna och nu haller jag sjalv pa att somna.
Och kaffet i kaffebryggaren ar fruktansvart sott. Nannyn har nagon speciell kaffesort som typ smakar socker, dvs den totala motsvarigheten till vanligt kaffe.
Jag hoppas att hon antingen haller ut det kaffet snart (det ar kallt med) eller dricker upp det, sa att jag kan brygga mig starkt kaffe.
Jag cyklade hit imorse ( i vanliga fall skjutsar Brandon mig), men gud vad underbart det var. Jag cyklade i t/shirt fastan det var lite kyligt, for sen efter en stunds cyklande blev jag varm och da var de kalla vindarna perfekta. Och jag hade sa himla mycket mer energi nar jag kom fram och var 100 procent vaken.
Sadana morgonar vill jag ha fler av!

Nu ska jag fraga nannyn om jag kan brygga nytt kaffe och jag antar att jag kommer att behova fraga pa "teckensprak"/handrorelsesprak, nanting.
Jag onskar att jag>

1. Kunde prata flytande spanska.
2. Ha en tolk har om dagarna, tills jag kan prata flytande spanska.

Nu somnar jag nog.

ps: vad hande med erat kreativa kommenterande?
ds.

Soffa,fåtölj och morgonkaffe

I går kväll, dvs förra inlägget, skrev jag att jag skulle lägga tygerna jag fått på posten i fåtöljen och på soffan.
Well, it's done !
Jag gillar det. Det är så där mixmaxat, felmixat, konstigt så att det blir fint på något sätt. Plus att det passar med mixmax när vi ännu inte har några tavlor eller så.

Klockan är 08.40 och jag sitter nu och dricker morgonkaffet. Barnvakt om lite mer än en timme, Och idag är det tisdag, så först på morgonen blir det att ta tvillingarna till deras målarklass.
Tills dess, bye bye!





Det blir ingen bilklubb för mig ikväll !

Brandon åkte precis iväg till hans bilklubb. En bunt karlar som snackar bilar någonstans, det kallar han sin bilklubb.
Han undrade om jag inte ville komma med, men efter hans trista förklaring kändes det ej så lockande haha, plus att jag tycker det är viktigt att han gör det han vill på eget håll också och detsamma för mig, ja ,alltså, när jag väl fixar ihop en liten bunt vänner haha.

Det är så himla skönt i lägenheten. Dan och Brandons vänner är inte här och hänger, vilket inte har hänt på väldigt länge, så jag ska njuuta av lägenheten ikväll. Jajjamän!
Okej, nu tycker ni kanske att det är det enda jag gör, men jag ska städa upp lite också. Det är nämligen så att vi har lånat dammsugaren från Dans mamma för en lång tid nu och hon vill ha den tillbaka, så ikväll är sista chansen att dammsuga typ. Gu va skoj jag låter va? Nej men jag tycker faktiskt att det kan vara ganska skönt att gå runt i lägenheten och plocka upp lite, pyssla omkring. Plus att mamma skickade mig två stora tyger hemifrån som jag ville ha, en som jag fått av min syrra hon köpt i Indien och en mamma köpte till mig i Tanzania. Ska fixa till soffan lite, tänkte jag.
Jag hade tyget ifrån Indien på vår soffa i London och det var jättefint! Eller alltså, det var liksom fint iaf.


Det indiska tyget på soffan i London.

EgoLogiskt

Jag har köpt en såndär tygpåse ekologiska "eco-människor" i L.A. vandrar omkring med i mataffären WHOLE FOODS.
Men jag tycker att den tygpåsen är för fin för att bara användas till mataffären, så jag vill använda den som "vanlig" väska också. Och till och med ibland kanske inte alls ta med den till mataffären, då jag istället kommer att få plast-eller papperspåsar. Kan man säga att det är Egologiskt då?


Visst är den fin ?  :)

Förändring

Nu när påsken är slut kände jag att min gula hårbotten också fick vara slut.
Så nu är jag till hundra procent brunett igen. Det är det jag är van i att ha, så det känns bra !
Jag har även "lyxat" till min dag litegrann. Det finns en liten salong 5minuter-cykelfärd från här, som gör lite allt möjligt. Manikyr, pedikyr osv. Okej jag gjorde inget av det idag, däremot fixade dom mina ögonbryn för 7 dollar. Något som jag aldrig har gjort förut. Jag är jättenöjd över resultatet, nu framhävs mina ögon mer.
Måste dock erkänna att jag var lite nervös när de la varm wax på brynen och "pappret" närmade sig och när rycket skulle göras, det gjorde ont i en halv sekund så det var ju inte så farligt ändå.
Jag hade flipflops på mig och mina tånaglar (och fingernaglar) är verkligen inte vackra. Detta såg ju såklart hon som jobbade på salongen, herregud vilken fasa jag såg i hennes ögon och hon tittade på dom och frågade mig om jag inte ville passa på att köra en manikyr-pedikyr när jag ändå var igång. Nästa gång, sa jag och kände att detta var jättepinsamt. Vill dock gå tillbaka dit och fixa till mina naglar, det är alltid kul att känna sig fin. Och det är ju inte speciellt dyrt för manikyr och pedikyr tillsammans för typ 140 spänn.

Före



Efter

BrunettAnna!


Kan man säga att man har nya ögonbryn?

Gårdagens påskfirande

En riktig familjedag igår.
Vi kom prick klockan 09.00 till Brandons familjs hus då Brandon ville visa sin syster att han var redo för vadet (se föregående inlägg), men då hade hon redan ätit frukost och sen vart det inget med det. Baah. Jag som ville se en syskonfight, med blodigt allvar!

Efter många om och men åkte vi till Joels föräldrars hus i Manhattan beach. Där fanns även Joels syster Susie och Brandons låtsaskusiner Alex och Trevor, båda bor i San Diego. Jag har sagt till dom att vi kommer och hälsar på snart, bara 1.5 timmars bilresa dit ju!
Isabella och Joaquin fick leta små plastpåskägg, dvs absolut inte sådana vi har där hemma i Sverige, verkligen annorlunda här.
Sedan var det lite lunch och småprat. Trevligt!

Släkt-stopp nummer 1 färdigt.
Sedan bar det av mot Downtown och Silverlake där Brandons mormor och morfar bor. Där blev det god mat, så som kyckling, pastasoppa, tortillas och sådant och tårta för att fira Natalies födelsedag som var förra veckan.
Lite av Brandons kusiner morbröder, moster och kusiner dök upp. Jag känner mig så lost där ibland. Hans kusiner är i tonåren och visar sig inte direkt så villiga att prata.
Hans morbröder är sådär "coola" och går in och ut ifrån huset så dom ser man bara lite i omgångar.
En av Brandons morbröder, har rakad skalle, utom på sidorna, så en lång fläta på höger och en på vänster sida, resten rakat, plus massa tatueringar och piercingar. Jag sitter där i vardagsrummet i långklänning och känner mig som årets mesigaste svensk. Det är typ jag och Joel (vi som ej är mexikaner) som sticker ut. Vi är längst, vitast och mesigast haha.
Men det är kul, jag älskar kontraster och mitt hopp är att komma in i den släkten om något år kanske? Haha, ni skulle bara fatta hur jag känner inombords!

Sedan vid 7tiden åkte vi hem och det var solnedgång. Det var som på film. Solen speglade sig i Downtowns få skyskrapor och det var så himla fint.

Väl hemma, somnade jag gott i soffan tills Dan och hans vänner kom hem fulla ifrån puben Najas och väckte mig.
Gud vad jag ibland skulle vilja ha eget boende....

Lite bilder!


Jag en tidig tidig påskmorgon. Klänning second hand, väska ifrån mamma TACK! ,
 cardigan fick jag från Brandons mamma, tror hon köpt den och ångrat sig och
tänkte att "Anna använder väl allt hon kan få gratis". Eller nåt. Eller inte.


Joaquin och Brandon har skoj !


Hos Joels föräldrar. I deras fina träsgård.


Äggletare.


Joaquin hittade ägg.


Joaquin, mormor, Isabella.


Natalie ska skära tårta.


Jag är inte mycket, men ändå lite längre än Brandon.
Titta på Brandon och hans mormor, han är jättelång jämfört med henne.
Sätt er sedan in i min situation. Haha.


James Bond


Nu har vi precis kommit hem. Pizzan var god, magen ännu mera mätt och gör ont. Men men, åtminstone inte hungrig!
Vi har hyrt den nya James Bond-filmen nu, så den ska vi kika på!
Det är faktiskt rätt skönt här i vårat liv, vi tittar knappt på tv. Typ bara någon timme innan vi går och lägger oss och det är allt. Man kan så lätt bli beroende eller fast i massa olika tvprogram.
Fast vi har en kanal som jag älskar, Planet Earth, absolut en av mina favoritkanaler!  Man lär sig så mycket intressant av deras dokumentärer osv. Det gillar jag!
Annars blir det mest Family Guy och King of the hills, båda "vuxentecknade" serier.

jaja, nu blir det agent 007.
imorgon ska jag och Brandon ställa klockan och ta en morgonpromenad på stranden. Sedan åka till hans familj, köra Jacquie till LAX flygplats, då hon åker tillbaks till San Francisco imorgon. Och efter det ska vi till hans mormor och morfar, de ska fira Natalie med mat och tårta.
Det blir nog en trevlig dag imorgon.

Förresten, Brandon och hans syrra Natalie har ett vad imorgon klockan 9. De ska se vem som kan springa en kilometer snabbast, förloraren ska köpa frukost till vinnaren. Jag tror absolut inte att Brandon kommer att genomföra detta, och det kommer förmodligen Natalie mobba honom för resten av dagen. Jag försökte få Brandon att dra sig ur vadet då vi är ganska panka plus att Brandon inte direkt är i form, haha. Natalie och Brandon retas alltid om vem som är tjockast av dom två. Ganska roligt, men samtidigt vill man ju försvara sin man. Ojoj, jaja, får se hur detta går !

Jag har ångrat mig gällande påskgodiset!


Okej, glöm det där jag skrev tidigare om att spara godiset. Jag har nu under en timmas tid ätit mer än hälften och min mage gör ont.
Och magen lär ju inte göra mindre ont nu när vi ska åka över till Patty och Joel med familj och käka pizza.

Jag känner en såndär jättestor lust att göra påskmat  (precis så kände jag i julas, julmat!) , men sen så känns det som att det nog mest är jag som skulle uppskatta det, plus att det inte skulle smaka samma som hemma, då allt är annorlunda här. Vet ni, okej jag har sagt detta förut, men gud vad man känner sig mer svensk när man bor i eller bara vistas i ett annat land. Jag får liksom en såndär varm känsla inom mig när något bra sägs om Sverige eller när jag ska berätta om Sverige för någon. Då känner jag mig stolt över vårt land.

oh, usch , pizza var det ja...


Först mysigt och gott...


Nu magont och illamående.
Pizza here i come!

Däremot tack mamma och pappa, paketet på posten gjorde min dag, helt klart!

GLAD PÅSK (igen)

Att.-göra-listan är gjord. Fick dock inte tag på advokaten.
Saken med advokater här, de tar massa betalt, men det är oftast deras sekreterare som gör det mesta av pappersarbetet. Det berättade Natalie för mig (hon studerar på UCLA till advokat), och tycker att advokatyrket skulle passa henne utmärkt.
Hur som helst. Synd att vi ej fick tag på advokaten, jag vill liksom bara få saker och ting gjort, orkar inte vara i en "mittemellantid".

Alla parker är fulla med barn idag, eftersom de letar påskägg.
Dan, våran lägenhetskompis, jobbar i receptionen till en lekpark typ. Fast idag skulle han vara delaktig i påskäggletandet. När han kom hem sa han att de fick ropa ut i högtalaren att föräldrarna måste hålla bättre koll på sina barn, eftersom 2 tvååringar tappades bort. Ska väl tillägga att de hittades också.

Jag har också fått ett påskägg idag, på posten. Från mamma och pappa. Det var nääästan så att jag tänkte gömma det så att jag också kunde leta efter ett påskägg, som alla år förut, men det gjorde jag inte. Sparar och snålar dock en hel del med godiset, för det är inget man har ofta här, svenskt godis. Det måste liksom sparas till något alldeles extra tillfälle. Fick även en bok Män som hatar kvinnor i brevet, det är nog ett sånt tillfälle jag ska spara godiset till, bokläsning.

Annars har jag och Brandon vart och ätit på ett teriayakiställe. Vi delade på kyckling-biff teriayiaki med ris. Alldeles lagom.
En favorit här i L.A när vi kör bil i palm-all'en , är att lyssna på Pulp fiction soundtracket som vi har hittat på ett kassetband för 10 cent. Perfekt bilmusik. Fast vi är ju inte så tuffa som dom är i filmen då, såklart. Men det gör inget.


Att-göra-lista


-Gå till banken och fråga varför vi får så många brev om att vi pratat med dom i telefon och ändrandet
 av kontot som dom gjort, när vi inte alls har bett om någonting.

- Gå till videoaffären och lämna tillbaka dvdn som vi egentligen skulle ha lämnat tillbaka igår, vi ska vara extra snälla
 och förhoppningsvis behöver vi ej betala förseningsavgift.

- Gå till postkontoret för att hämta paketet mamma har skickat. YES äntligen har det kommit.

- Ringa advokaten för att höra om han har ideer om hur vi ska lösa vår knepiga giftemålssituation,
 när det från början var han som gav oss felaktiga uppgfter och som därmed ledde till misstag.

Nu ska vi gå. Eller ja, åka bil,
Nobody walks in L.A. !!!!


Glad påsk där hemma (och så lite annat)


Inte mycket nytt har hänt sen sist jag skrev egentligen.
Just nu sitter jag och äter några chicken nuggets jag precis värmde upp i toastugnen, som jag till på köpet brände mig på. Gör jätteont!
Natalie kommer om typ 30 minuter för att hämta mig och sedan åker vi över till familjens hus, för Patty är ledig idag och så träffa tvillingarna och Jacquie.
Ikväll funderar jag och Brandon på att gå till bion för att se någon film. Vet dock inte vilken film, men om det är någon bra vore det ju trevligt, annars vet jag inte ännu vad vi ska hitta på.
Igår var jag med Brandons familj hela dagen, eller ja, på dagen var det ju att hjälpa till med barnen. De lekte i parken vid stranden och så avslutade vi den turen med att gå runt bland stånden i Redondos Farmers market. Jag köpte en majskolv och tortillas jag åt där och så och påse med 4 avocados för 10 spänn,rätt bra pris.
Nannyn fastade hela förmiddagen till 12, eftersom att hon är en starkt troende katolik, så mer mat till mig, dvs jag gluffase och åt.
Runt halv6tiden hade Patty kommit hem, så jag, Natalie , Jacquie och tvillingarna tog bilen till Target, för Jacquie ville köpa en kökskniv. Totalsumman för Patty slutade med cirka 1200 kr (Mat till mig och Brandon, leksaker till tvillingarna, kökssaker till Jacquie och byxor till Natalie), och efteråt undrade Patty när vi kom hem vad hon spenderat så mycket pengar på, vi andra satt där och höll tyst, tills Natalie sa att Patty iaf hade köpt en kjol och tröja. Det nöjde Patty sig med.
Måste vara skönt att ha gott om pengar.

Gällande giftemålspapper, fortfarande frågetecken. Vi ska ringa advokaten vi pratat med förut och fråga lite mer saker. Jag undrar om det någonsin kommer att bli rätt. Nu såhär efteråt önskar jag att vi betalat en avdokat från början för hjälp, så vi kunnat slippa alla problem, det känns som att det hade varit värt det.

Jaja. Jag sitter och kikar ut genom fönstret för att se om posten kommer snart. Jag vill ju ha lådan mamma postat till mig, har nämligen hört rykten om att ett påskägg i där. VILL HA NU !


Bilder från igår...


Mirianne och Jacquie med tvillingarna påväg till deras målarklass.


En funderande Isabella innan klassen börja.


Måste vart skönt för dom att ha sin mamma med första gången.


Joaquin var mycket nyfiken på de andra barnen.


Isabella, Patty, Joaquin och Jacquie.


Jaqcuie ville också vara med och pyssla.


Nannyn Marianne med Isabella.


Jag kan se en framtida konstnär !


Isabella var mycket koncentrerad under hela timmen.


Även om de inte är enäggstvillingar, ser detta ut som en spegelbild,
vad tycker ni?


Kvällen avslutades med kycklingklubbor med brbqsås.
"Mums", säger Joaquin.



Känslig? Sluta läs

Imorse gick jag upp och kissade och efter spolningen bankar det på dörren och Brandon öppnar.
Karlarna som jobbar med rören nere i garaget hade fått spolningen på sig, så var tvugna att använda Dans badrum.
Men ingen hade sagt någonting om att vi ej kunde använda vår toalett, så just nu känner jag att det var rätt åt dom !


Nu ska jag åka till Joaquin och Isabella och leka. De ska på sin första målarklass idag, spännande!

Hermosa Beach

Idag har jag:

-
Cyklat ner til Hermosa beach med Jacquie.
- Köpt en macka med bacon och avocado som jag åt på stranden + delade en öl med Jaquie.
-  Badat i Stilla havet, även om det var lite kallt. Saltvatten = Solbränna.
- Legat på stranden och solat.
- Druckit en greentea-latte ifrån Starbucks. Det var gott.
- Cyklat hem i 27 gradig värme.

Nu sitter jag här i lägenheten och mina armar är lite sådär rödbrända, men annars klarade jag mig fint undan.
Jag är hungrig och vill ha mat, nu!

Lite bilder ifrån stranden:


Hermosa beach.


Hermosa beach är så litet, så man kan se Manhattan beach pier ifrån mitten.


Jaqcuie, dags att ta ett dopp i det blå.


En så så så härlig dag !


Jag påväg ner mot havet.


Det tog oss ett litet tag innan vi tog steget att doppa oss, därför att
med vågorna kom även stenar flygandes mot våra fötter, aj aj.


En dag på stranden

Nu har jag packat en liten ryggsäck med handduk och lotion och ska cykla iväg till Patty och Joels hus där Jaqcuie finns. Vi ska fixa en liten matsäck och sedan bär det av mot stranden.
27 grader och det är bara vår.

Ciao!

Nytt



Jeansblus i världens mjukaste material. 6 dollar, ifrån ROSS,


Detta "surflinne" köpte jag på Forever21 i Santa Monica för 12 dollar.
Vad jag mer köpte i Santa Monica var bara ett par flipflops till mig och solglasögon
till Brandon, så han slipper låna mina hela tiden när han kör bil ,
(och så jag slipper sitta utan solbrillor när han kör bil...)

Pics


Bilder ifrån restaurangen igår;


Joaquin, Jacquie och Isabella, utanf'ör restaurangen.


Isabella, Natalie och Jacquie.


Brandon och Joaquin.


Jacquie och deras "låtsaskusin" Sam , dvs Joels systerson.

En liten sammanfattning bara...

Bra dag. Och varm!! 27 grader, det ska det bli imorgon med.
Har precis kommit hem ifrån den cubanska restaurangen. Brandons syrra Natalie fyller 27 år imorgon, så vi gick ut och firade henne ikväll.
Maten sååå god. Jag beställde grillad lax med ett lök, vitlök och tomattäcke och så ris och svarta bönor. Jag är jättemätt!
Nu har jag och Brandon precis hyrt en film, vi ska se klassikern Easy rider.

Tidigare idag gick jag omkring på affären ROSS för att köpa present till Natalie. det fick bli en stor skön rosa handduk, hon älskar rosa, och en bodylotion med grapefruit och limedoft och så ett par silvriga stora örhängen med turkos sten i mitten som egentligen är ifrån Guess, men som bara kostade 5 dollar på ROSS, ja alltså, ROSS är en affär med märkessaker som är billigare.

Jag är ganska så trött, så det blir inget långt inlägg. Men det är roligt när det händer mycket !
Oh , förresten, jag fick ett fint silvrigt armband och en liten fin portmonä ifrån Mexico av Patty , Joel och tvillingarna. Gulligt va!

Imorgon ska jag och Brandons lillsyrra, 22år i aug, ta cyklarna och cykla ut på picknick , vi hamnar säkert på stranden för det läär ju va så varmt och lite solbränna vore nice, plus att jag är sugen på att simma lite i havet, om det inte är för kallt.

Ojoj, nu är jag trött. Ska kika på filmen med min make nu.

BILDER kommer imorgon, från restaurangbesöket och nyinköpta grejer !

Godnatt!

Santa Monica


Igår åkte jag och Brandons systrar till Santa Monica. Tyvärr hann vi ej vara där så länge då "gratisparkeringen" inte varade så länge. Därför ska jag och Jacquie ta bussen dit på fredag och sedan så kommer Natalie möta oss där efter sina klasser på UCLA.

JAG ÄLSKADE SANTA MONICA !
Det påminde om Göteborg, London och sådana ställen. Jacquie säger att det är så Frisco är. Gud vad jag ska dra dit snart känner jag bara. Ska bara spara någon tusenlapp, och sedan flyger jag dit!

Tog inte så många bilder igår, men ja..tre iaf!


Jacquie och Natalie på en mexikansk restaurang i Santa Monica.
Taco med grillade räkot, sååå gott.


Stackars, stackars apa. Tigga dollar från personer ÅT en gubbjävel.
Apan är iallafall söt, men borde slippa göra sådan skit.


Santa Monica.


ÅH, jag vill ha en heldag där, oh, visstja, det ska jag ju ha på fredag nästa vecka!


17.41

Jag har precis suttit och kollat på fredagens avsnitt av Så ska det låta på svtplay.se
Hihi, det är så mysigt med svenska hemtrevliga program här i staterna! Vet att jag sagt det förut, men det är värt att sägas igen.

Nu sitter jag och lyssnar på Elvis.
Natalie anlände för en stund sedan. Hon gjorde oss jordgubbsmoothie och nu ska vi åka till Target. Hon ville köpa lite småsaker. Jag hoppas att jag hittar en småsak också, det ger ju ett sånt lyckorus av att shoppa, eller hur? Eller så är jag bara dum i huvudet som tror det.

Ciao!



En liten inblick i vårat "kvarter"


En liten söt videoguide från Redondo beach jag hittade på Youtube.com
I den lilla filmsnutten nämner+visar dom lite ifrån vår favoritpub Najas.



Ni borde verkligen komma hit !

California dreamin'


Such a beautiful day , huh?







Haha, var bara tvungen att ha med denna livespelning också.
Är dom inte söööta? Står där lite mesigt och sjunger och sedan "shakar han loss".
Önskar att mer band nuförtiden var som The Beach boys.

Jag har kommit på det!

Jag har sedan min "hårkatastrof-färgning" funderat på vad man kan kalla färgen, och det har jag kommit på nu.
Gick omkring i en affär i förrgår och hamnade vid alla hårfärger och där fanns min färg.
"Strawberry-blonde".

"Hej jag heter Anna och har jordgubbsblont hår".

Jordgubbsblond. Jordgubbsblond. Jordgubbsblond. 
Visst låter det ganska så vackert ändå?


Strawberryblonde.

Trevlig kväll igår

Planen var ju att grilla, men det började regna.
Så jag, Brandon och hans två vänner Wendy och Laura plus Lauras 2åriga dotter åkte till Trader Joes och köpte ugnslasagna, som vi sedan värmde upp i Brandons mammas hus.
Vi hade det trevlig. Jag fick dock inte så jättemycket tid att sitta ner och snacka med de andra då Lauras dotter blev helt tokig i mig, kom och tog mig i handen varje gång jag satte mig ner med de andra.
Hennes favoritlek var att placera mig inne i Isabella och Joaquins lilla lekhus i vardagsrummet och stänga dörren om mig Så jaaaa, där inne satt jag mestadels igårkväll. Och när mina ben började göra lite ont och jag ville gå ut och sträcka på dom , sprang hon och såg till att jag inte lämnade huset.
Men jag tyckte ändå att Wendy och Laura var trevliga, även om jag inte hann prata så jättemycket med dom. Haha.


Man blir som ett barn igen, när man hamnar i en barnlek...

Roligt missförstånd

När jag gick in på min blogg, såg jag att min vän Anna hade kommenterat, vad jag inte såg var på vilket inlägg.
Sååå...´Jag trodde att det var på inlägget om drive thru bankomater.

Hennes kommentar:
"Men herregud! Tror de att vi lever på 1800-talet eller?! Helt galet ju! :D"

Vilket gjorde det hela ganska komiskt att jag satt och funderade jättemycket på detta, "vad menar hon??" , " Inte hade de väl drive thru bankomater på 1800-talet???" , "nämen Anna!".

SEDAN, upptäckte jag att hennes kommentar var till inlägget om Upprörande tvätt.

Haha, tänk vad tokigt det kan bli!
Kul med kommentarer!

När det har gått för långt...

Jag vet att jag har nämnt detta förut, men jag måste bara nämna detta igen.
Det finns som sagt en hel del "drive thru cash machines" här.
Och igår när jag var ute och vandrade såg jag en sådan lång bilkö för drive thru bankomater att jag blev helt chockad.
Ungefär 10 bilar....
Och tre steg utanför bilarna fanns det bankomater, med ingen kö alls.
Vad är grejen liksom? Jag har listat ut tre positiva saker med det hela:

- Om bara en förälder sitter i bilen med småbarn kan det vara smidigt att slippa lämna bilen för att ta ut pengar.

- Om man behöver ta ut pengar när det är mörkt, typ natt, och vill känna sig lite mer säker ifrån att inte bli rånad,
  kan det vara bra att slippa lämna bilen.

- Om det är omöjligt att hitta parkering nära bankomaten, kan väl en viss förståelse finnas...

MEN!!!
Igår, i bilarna jag så fanns inga barn , en helt tom parkering utanför banken och det var mitt på blanka dagen....

Vad tycker ni om detta? Har latheten gått för långt ?

 
Nästan lika vanligt som en "Mcdonalds drive thru".
Bilder tagna ifrån Google.com

Vad man INTE ska göra i USA

Man ska inte köpa något kaffe alls i "Donuts-snabbställena".  Då bränner man tungan eftersom det är kokande hett.
Jag gjorde det idag, vilket jag blev riktigt arg på mig själv för. Köpte nämligen en kaffe på ett sånt ställe den dagen jag och Brandon gifte oss, och gissa om jag inte brände mig rejält då med, INNAN vigseln. Jag var hysterisk och sa till Brandon att det nog inte bli någon "bröllops-kyss".

Ja, så nu vet ni det iallafall !


Såhär kan ett Donuts-ställe se ut.
Bild tagen ifrån Google.com

Gott och blandat


Idag så måste jag städa upp efter oss i huset, då de kommer tillbaka på lördag. Plus att Brandons lillasyrra Jaqcuie kommer imorgon ifrån Frisco. Och storasyrran Natalie kommer förbi imorgon med.
Ska bli kul att träffa Jaqcuie igen! Senast jag såg henne var när jag och Brandon gifte oss, sedan åkte de direkt till flygplatsen. Det var en hetsig dag.
Jag, Natalie och Jaqcuie ska ta en tripp till HM i helgen. Antingen i Santa Monica eller Pasadena, jag tror inte att vi åker till den i Hollywood, för den är så himla liten. Det känns så konstigt det finns så få HM här. I Sverige finns dom ju överallt. Okej, det ÄR svenskt, men ändå...Svensk design är ju typ bäst.

Ikväll så kanske jag och Brandon ska grilla och ha gäster. Brandons gamla arbetskamrater ifrån Starbucks Wendy och Laura , plus Wendys femåriga son, kanske kommer över. Planen var väl först att gå ut och äta, men eftersom vi inte riktigt har den ekonomin i plånboken just nu och har kyckling vi kan grilla här hemma, känns Brbq här som ett bättre alternativ.
Vi får se. Kanske , kanske inte.
Wendy och Laura är typ 27 år gamla. Jag undrar , vart håller 20åringarna hus här?
Brandon  sa till mig att " och så kan ni bli vänner..." , men alltså, okej, javisst, alltid trevligt att träffa nytt folk. Men när jag pratar om att jag vill ha en vänskapskrets här, tänker jag mer på någon i MIN EGEN ålder och som typ helst inte har barn. Ehm är jag för kräsen? Lät kanske lite ond där. Men men.

Nu börjar väl ett städningspass då. Jag har inget emot att städa då jag får träning samtidigt, vilket leder till att jag SLIPPER känna att "jag borde ha gått ut och joggat eller nåt", istället kan jag luta mig tillbaka i det städade huset och tänka, "nu har jag allt tränat bra".
Och en höjdare till städning är bra och glad musik.
Tips: Gypsy Kings  ,  , man dansar sig liksom fram i huset!

.


.

En "tagit det lugnt dag"



Lat dag i solen...

Upprörande tvätt


Vi har tagit med all tvätt från vår lägenhet till Patty och Joels hus, så att vi slipper betala för att tvätta, fastän det inte är speciellt dyrt. Men varenda liten dollar är viktig.
Så nu tvättas det för fullt i huset. Brandon åkte till jobbet för en timme sedan.
Jag ska gå ut i solen snart. Fast det är inte lika varmt idag som igår, tyvärr, vilket i och för sig är ganska bra för min del dock, då jag brände mig lite igår.

Jag vill april-luras idag, men det är ingen här nu ju! Haha. Typiskt.
Här kallar dom första april för "Foolday".


Sådanhär färggrann mix av kläder har jag på mig då allt är i tvätten.
(Klockan 9 imorse, precis druckit morgonkaffet ute på gården.)


Nu förstår ni kanske rubriken. Jag menar, titta bara:
" Dirty laundry keeps women busy".
Denna lapp hittade jag på en tshirt. Vad är det för diskriminerande skit?

RSS 2.0