Uppe med tuppen

Eller snarare med en grannes utekatt. Den katten har världens konstigaste mjau och det är väldigt högt.
Vakande halv åtta av väckarklockan, inte kul..Men måste ta bussen från downtown 8.35 för att åka till jobbet. Men det är alltbra surt att behöva gå upp så tidigt när jag börjar klockan 10.
Har hjärt o lung-träning idag mellan 13-17.00, så skönt att få ta en liten paus i allt "välkomnande".

Inget nytt annars. Jo förresten. Brandons alarm på mobilen är skithög och det är typ en Megadeth-låt, ja ni hör, bara namnet..efter 10 minuter av alarmet fick jag gå in och rycka liv i honom, hur kan man inte vakna av heavy metal på morgonen? Vääldigt irriterande för mig iaf som satt här i lugn och ro och åt frukost..

Nu måste jag borsta tänderna och ta på mig jobbkläderna!
Ciao



En härlig försommarbild innan studenten 2007. Mina vänner och jag.

Today


Idag har jag...


Legat och solat på stranden i 26 gradigt väder.


Fast bara i 2 timmar, sen så blev jag rastlös. Havet är så kallt så jag
kan inte direkt ligga där och flyta heller.


Tog bussen till en av mina favoritaffärer World Market. Kan spendera
timmar där inne, älskar deras få möbler de har med. Åh. Köpte riktigt
grovt bröd där idag, kul att de har mat från olika ställen i världen.
I USA kan man inte riktigt hitta såntdär jättegrovt bröd som de har i typ
Danmark oså, så blev så glad när jag hittade det här.


Saknat våran lilla baby. Vårt enda hopp om att få honom tillbaka verkar
vara att involvera en advokat..inte så kul direkt. Allt känns ganska så hopplöst..

Imorgon jobb, fredag jobb, lördag jobb. Söndag ledig och då kanske vi ska till nöjesfältet Six flags, hoppas hoppas, jag känner att jag måste få göra något kul efter förra veckans tråkigheter. Bergodalbana och spela på hjul är så lockande just nu...

Shöppat!


Hittade ett par jobb/powerwalk-skor idag. Tog bussen till ett shoppingcenter på förmiddagen.
Fick jättebra hjälp i affären. Eller det var snällt av mannen som fick springa fram och tillbaka med nya skor och storlekar. Tror han fick hjälpa mig i ungefär 45 minuter innan jag var nöjd. Jag är JÄTTEPETIG med skor. Sätter jag ner foten i skon och nånting, lilla minsta, känns fel, då är det ett BIG NO.
Måste kännas 100 procent bekämt. Hittade ett par Nike-skor som kändes bra tillsist. Kostade totalt 68 dollar. Dollarn låg på 6.08 svenska kr idag. Så priset var det inget fel på iaf!
Köpte ett par jeansshorts på Forever21 för 15 dollar också. That's it, känner mig ganska nöjd att jag bara köpte vad jag verkligen hade tänkt köpa och inget mer. Avslutade shoppingrundan på Target och köpte mjölk, smör, fisk och grönsaker, sedan tog jag bussen hem igen.

Har precis ätit fisk med dill och smält smör i ugn med kokt potatis, till det lite grillade zuccinis och lök.








Det var tungt att konka på alla påsar till bussen, speciellt mjölken..


Här satt jag och väntade på bussen. Breda vägar här i LA.


Såhär ser ett busstopp ut. Inte alltför mycket tid-info om man säger så.


Kan ju visa vad jag köpte förra veckan också..

 
Fick ju en liten slant i påskägget av mamma o pappa, så jag köpte ett
par bekväma sandaler på ROSS för 23 dollar.


Visade ju lite av denna förut. Det var klänningen jag hade på begravningen.
Kostade 10 dollar på ROSS. Jätteskön klänning att ha nu i sommar med.

Hade store-credit på Secondhand-affären så jag fick ett par svarta
boots och ett par solbrillor för några kläder jag bytte ut mot store-credit
i höstas, bra affär!





Påsk på Ikea igår..

Min kollega fick äran att vara Easter bunny, haha!
Den andra greeter'n tog detta suddiga kort efter att han tvingat mig in i kortet med bunny.


Idiot!!


Glöm vad jag skrev i förra inlägget...
När vi kom till veterinären säger han att vi ska betala, men "Ni får aldrig, aldrig tillbaka er katt". Vi blev totalt förrvirrade och frågade varför han ringde oss imorse, sa att vi  skulle få delbetala OCH få tillbaka våran katt.
Vi fattar inte vad hans problem är. Vem gör så? Ringer och ger goda nyheter och när vi anländer där har han ändrat sig.
Jag menar, den dagen då vi tog in våran katt när han va sjuk, gav doktorn inte oss någon chans. Han sa att det kostar si och så mycket och att de inte tar emot delbetalningar. Innan vi tog in honom ringde vi doktorn och sa att vi ej har så mycket pengar just nu men vi delbetalar gärna, så länge våran katt får vård.
När vi tagit in vår katt till kliniken sa doktorn att "Har ni inte 2000-3000 dollar nu så måste ni ge upp eran katt". Vi sa att vi ju inte kan det men delbatalar gärna, vi vill ej ge upp våran katt sa vi. Vi hade kunnat ta katten till en annan klinik som faktiskt tar emot delbetalning, för vem sitter med 2000 dollar i cash i fickan liksom..men doktorn sa att vi inte fick ta med vår katt nån annanstans för han behövde vård direkt, och det förstod vi ju för allt vi ville var att han skulle överleva. Men doktorn gav oss liksom INGEN chans att få behålla katten.
Och så har han mage att göra såhär mot oss imorse...
Så, imorse står vi där redo med en check på 500 dollar och vill börja betala doktorn i tro om att vi får tillbaka vår katt, säger dom att de gärna tar checken men katten får vi aldrig se igen. Vi pratar med doktorn och frågar honom varför han ens ringde oss imorse liksom..
I slutändan efter att doktorn stått och sagt flera gånger " Ni får aldrig tillbaka honom igen, han är inte er längre", sprang jag ut ur kontoret storgråtandes och Brandon efter. Sedan fick vi skynda till begravningen.

Alltså, vilken skit-påsk.

Vi kom nyss hem ifrån Redondo och Brandons familj.
Efter begravningen var vi hemma hos brandons låtsas-mormor och alla var där och åt och umgicks. Jag minglade runt men det slutade sedan med att jag började spela pingpong ute i trädgården med Brandons 10 och 13-åriga låtsas-kusiner som jag knappt känner. Jag var faktiskt ganska duktig.

Oh well.

Vet inte, ni kanske tycker att det är jättefånigt eller onödigt med hur vi försöker få vår katt tillbaka och gällande pengar och allt, men vi älskar den katten, han betyder jättemycket för oss. Och hur allt det här gått till, hur veterinären har betett sig mot oss gör inte saken bättre. Jag har läst många forum online med sådana här situationer och det är många som skriver  "om man inte kan betala för ens katt's doktorsbesök osv, borde man inte ha en katt"
Helt fel, tycker jag. Ens kärlek till en katt har inget med pengar att göra. Och är man dessutom villig att delbetala varje månad för räkningen, men bara att man inte har pengar just den dagen då katten blev sjuk, gör det en till en dålig kattägare? Alltså, ärligt talat. Hade jag gått och brytit benet idag och åkt på en 3000 dollars räkning, hade jag inte kunnat betala det idag heller. Det är inte många som faktiskt går runt med ett konto fyllt med flera tusen dollar varje dag, jämt och ständigt. Det är en ganska stor summa.
Men doktorn vet att vi alltid tagit honom för spruta och grejer och det har aldrig vart något problem för oss att betala 100 dollar för det och för medicin osv.
Och de flesta vi pratat med om detta, har sagt att veterinären absolut inte kan göra såhär.
Vi får se hur det går.

Ni anar inte hur tomt det är när jag kommer hem ifrån jobbet och är van vid att Mozart alltid möter mig vid dörren och jamar, och nu är han inte här.  




Glad påsk

Glad påsk på er där hemma! Jag har nästan suttit och ätit påskmat med min familj. Mamma satte sin laptop på bordsänden när dom satt och åt, haha!
Nu är jag klädd och redo att gå på begravning, Brandons "step grandpa"'s. Hans fru vill ej att folk ska ha på sig svart, jag har dock en klänning som är lite svart, med många små vita blommor. Över en virkad beige-vit kofta. Svarta stövlar och en gul-blommig väska. Sen får folk tycka vad de vill. Röda naglar också.

Ang vår katt. Doktorn ringe äntligen oss. Han sa att Mozart är okej, att han går med på att vi får delbetala. Det är totalt 2000 dollar. 500 dollar i månaden vill han ha. Brandon tjänar dubbelt så mycket som jag, så han kommer betala det mesta. Men, för att få göra detta nu, ska vi ge doktorn 500 dollar idag, så får vi tillbaka katten. Precis innan en begravning ska såklart detta ske. Begravningen är kl 13.00. veterinären stänger idag kl 15.00

Wish us luck!


Inte något vidare kort kanske, webcam u know..
Brandon "Godkände" det, så jag antar att jag är ok för begravningen.

?

Vi vet fortfarande inte om Mozart lever eller ej. Har ringt veterinären och bönat dom om att berätta för oss men nej, de vägrar berätta nåt. Allt de säger är "kom in och betala 54 dollar.". Och doktorn säger "Kom in och betala 500 dollar och kanske att jag berättar om Mozart". Alltså, får doktorer göra såhär?
Men det som gör mest ont är att de är så hjärtlösa människor som inte ens kan berätta för oss hur Mozart mår...
Mozart har haft 2 eller 3 ägare innan oss och vi är dom enda som verkligen vill behålla honom och bryr oss.
Sköterskorna och doktorn pratar om Mozart som en sak, som ett objekt. Och allt de snackar om är pengar. Att de ser honom som en dollar-sedel. Vi förstår att de har en "affär" och ekonomi att sköta och allt, men borde inte en veterinär vara en veterinär FÖRST och sen en affärsman.
Och när vi frågade och bad om att få göra delbetalning höjde han priset med 1000 dollar och sa att det har ni aldrig råd med.
Jag och Brandon sover dåligt och oroar oss. Varför, varför, varfööör kan dom inte säga att han lever och mår bra åtminstone?
Brandon är jättekänslig med det här och ringde och i princip grät och bad om att få veta hur Mozart mår. Men nej, vi får inget veta.
Vi ska försöka åka dit imorgon bitti och be dom face to face om att få veta.

Ni måste väl hålla med om att detta är galet?

Osympatiska människa

Jag och Brandon ringde doktorn idag för vi ville veta om katten klarat sig under natten. Doktorn vägrar att svara på om Mozart lever eller ej och begär oss att komma in och betala 500 dollar för att han spenderade så mycket tid med att ta hand om katten igår, fastän vi sagt att vi ej har pengar och därmed fått "ge upp" våran katt.
Allt vi ville veta var om vår älskade lilla katt lever...vi är så besvikna på den doktorn, han har iofs alltid gett oss attityd och det är lätt att se att han ej tycker om oss. Men varje gång Mozart har vart underlig har vi alltid tagit in honom till deras klinik, sett till att han fått spruta han behövt, betalat för det. Vi har vart där jätteofta och ALLTID betalat för vår katt. Och så har doktorn mage att skälla ut Brandon i telefon och säga en massa skit och han sa även att om jag inte fått pengar för vad jag gjorde igår hade jag bara avlivat katten.
Brandon pratade nyss med sin mamma som är advokat och frågade om de kan göra såhär. Hon tycker vi ska ringa Djurens rätt och se vad de säger. Vi bara känner oss orättvist behandlade just nu.

....

Idag var vi tvungna att ge upp våran katt, våran lilla Mozart.
I förrgår kväll började han bete sig konstigt och verkade inte må bra. Han var så orkelös och orkade inget, han bara låg där. Vi anade att det var urinvägsinfektion. Vi var med honom hos doktorn idag och ja, det var urinvägsinfektion, väldigt allvarlig sådan. Har en katt inte kissat på 1-2 dagar, är det livshotande för katten.
Doktorn rabblade upp en massa operationer och behandlingar som de var tvugna att göra för att ens kunna rädda hans liv. Det skulle dock kosta upp till 3000 dollar. Och man kan ej delbetala. Så, ja. För att kunna rädda Mozarts liv var vi nu tvugna att ge upp honom. Nu "äger" alltså djurkliniken Mozart igen. De sa nyligen på telefon tydligen att de inte ens vet om han kommer att klara sig. Han är så dålig och för att de ska kunna "tömma" hans urinblåsa måste de söva honom, och de är rädda att han kanske inte vaknar upp igen. Jag vet att Mozart är stark, åh han måste klara det. Allt vi önskar just nu är att han klarar sig. Men det känns för jävligt att pengar alltid ska vara inblandat. Vi kan liksom inte behålla vår katt för att vi inte har typ 20 000 svenska kr på rak hand.
När (om) han återhämtar sig efter allt, måste de hitta ett nytt hem åt honom.

Usch jag klarar inte sånthär..kan inte sluta gråta. Vår katt har liksom vart som vårat lilla barn. Trodde aldrig att det skulle vara såhär svårt...det är en annan sak om en katt är gammal och "ens tid är inne", men Mozart är 3 år..usch det gör så ont inombords....

Denna vecka är bara skit. På lördag är det begravning för Brandons styvpappas pappa. Han var alltid så himla välkommande och snäll mot mig när jag flyttade hit och lät mig vara en i familjen direkt, så det är också jobbigt och jag känner så för hans fru, var hemskt att se henne så ledsen.

Som sagt, skitskitskit-vecka...


Jobbelijobb!

Ska snart till jobbet, får skjuts idag minsann, lyxigt! Skönt att bara behöva ta bussen hem.
Imorgon är jag ledig, haha, gött, tar på krafterna efter en helgs ledighet och sen behöva jobba igen. Nejmen jag jobbar typ varannan dag denna vecka, sedan så jobbar jag tyvärr påskhelgen :(


Såhär såg jag ut när vi promenerade hemifrån bilracet. Skjortan fick åka på under
dagen då jag brände högra axeln i solen.

Weekend

Nu är snart helgen slut här också och jag har jobb imorgon bitti.
Har vart en intensiv ledig helg med blandade händelser.
Jag och Brandon hade en lyckad dag på bilracet, jag filmade lite och tog några kort, men dom får ni se i veckan istället. Vi promenarade utmed havet både dit och hem och det var så himla fint väder och speciellt vackert på vägen hem, i solnedgång, vardagslyx!
Fick också dåliga besked i helgen, en anhörig i Brandons familj avled, känns tungt, men åldern hann ikapp.
Idag har vi umgåtts med B's familj och på kvällen gick vi alla ut och åt i Downtown LA.

Nu ska jag och Brandon titta på nån film på Netflix. Sedan sova.
Förresten så oroar vi oss för våran katt. Han har haft problem med att kissa i hans kattlåda de senaste dagarna vilket ju såklart resulterat på mindre trevliga ställen. Men när vi kom hem ikväll hittade vi honom vilandes i kattlådan, han såg så ledsen ut. Vi såg såklart till att han gick ur lådan och nu ligger han på en matta i sovrummet och ibland då och då tjuter han iväg ett konstigt ljud. Det gör så ont att inte veta hur man kan hjälpa och förstå sin lilla katt. Får nog ringa doktorn i veckan.


På promenad hemåt utmed havet efter bilracet, kändes skönt att bara gå en sväng på stranden
och se ut över havet efter de tunga beskedet.

Massa sol, svett, bilar och folk. Brandon ar som ett barn pa julafton och star nu pa hans favvoplats for racet. Nu ska va sta upp och titta pa ett 2timmars langt race. Jag har ont i benen, men B visar mig "sin bilvarld" sa jag diggar sa gott det gar!


Grand Prix



Okej. Nu ska jag och Brandon iväg och se en massa snabba bilar. Det är alltså Grand prix i Long beach denna helg, ett världskänt bilrace. Det blir nog mitt första hah. Tur att Brandon betalar min biljett.
Det är cool för banan är igenom själva Long beach downtown och vid hamnen.
Vi ska nog promenera utmed stranden från vår lägenhet till Downtown och hamnen, gött då kan jag jobba på en bränna också, jag är jätteblek, nästan pinsamt!

Ni förstår vad jag menar om ni kollar på detta Youttube-klipp



:( :( :(


Upptäckte precis en konsert jag såååå gärna hade velat gå på fredag 22 april, i San Pedro här i CA.
Men, 55dollars-biljetterna är helt slutsålda och det finns några få stycken kvar av 150dollars-biljetterna, men har knappast råd med dom...fy tusan va trist att pengar alltid ska vara ivägen och sätta stopp. Men såklart även slutsålda biljetter också.
ALL ABOARD...
  • opensource1

    The Trip

    This April, Mumford & Sons, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, and Old Crow Medicine Show will embark on a tour unlike any in recent memory. Traveling exclusively in vintage rail cars, the three bands will journey across the American Southwest over the course of a week. The aptly titled Railroad Revival Tour will feature the three bands playing concerts at six unique outdoor locations along the route, beginning April 21st in Oakland, California.

Play Previous Next

123

  1. 1 Date:2011-04-21 City:Oakland, CA Venue: Middle Harbor Shoreline Park
    2777 Middle Harbor Rd
    Oakland, CA 94607
    Sold Out
  2. 2 Date:2011-04-22 City:San Pedro, CA Venue: Ports O' Call Village
    Berth 75-79
    San Pedro, CA 90731
    Sold Out
  3. 3 Date:2011-04-23 City:Tempe, AZ Venue: 5th Between Ash & Farmer Ave.
    324 W 5th St.
    Tempe, AZ 85281
    Tickets
  4. 4 Date:2011-04-24 City:Marfa, TX Venue: El Cosmico
    802 S Highland Ave
    Marfa, TX 79843
    Sold Out
  5. 5 Date:2011-04-26 City:Austin, TX Venue: 4th and Waller
    1103 East 4th Street
    Austin, TX 78702
    Sold Out
  6. 6 Date:2011-04-27 City:New Orleans, LA Venue: Woldenberg Park
    1 Canal Street
    New Orleans, LA 70130
    Sold Out


godmorgon Sverige, men godnatt ifran en trott Anna i LA! Powerwalken var jatteskon! Imorgom blir det kort jobbdag sedan ar jag ledig hela helgen, kan knappt forsta det sjalv, ska bli saaA skont och vadret ska bli 25+! Njuter :)


Toooooo much!

Oppsi. Jag åt precis upp den sista ploppen ur Plopp-påsen mamma skickade...plus de tre små "3 för 10 kr"-chokladbitarna. Åt inte allt på en gång, men ja..slut är det nu iaf.
Mår inte sååå jättebra nu. Ont i magen alltså. Godis istället för lunch är ingen höjdare. Oh boy!
Ska ut på en powerwalk nu. Började ta tag i motionerandet häromdagen och har faktiskt sett till att ta en promenad på ungefär 45 min- 1 timme varje dag. Har även kommit på ett bra sätt att faktiskt "få det gjort" på. När jag anländer med bussen i Downtown long beach efter jobbet, promenerar jag hem istället för att byta buss. Det är ungefär en 50 min promenad i "vanlig takt", fast folk säger att jag går rätt så fort.. Då har man liksom motionerandet gjort när man kommer hem efter jobbet och kan med gott samvete lägga sig i soffan och må bra.
Tar jag båda bussarna hem ifrån jobbet, kommer jag garanterat vara för lat att gå ut och powerwalka när jag väl kommer hem, eftersom jag faktiskt är trött efter en dag av att stå på jobbet plus spendera totalt 2.5 timme av busspendlade, men lyckas man motionera lite innan man kommer hem efter jobbet, hinner man inte riktigt inse hur trött man är och har fortfarande lite extra energi att utnyttja.  Så är det för mig iaf. Och sen så ska jag inte säga att jag garanterat kommer att powerwalka varje dag, men jag känner skillnad direkt däremot, det känns skönt och jag har fått en bättre sömn sedan jag "tog tag i det" att röra på mig. Sedan tror jag också att ljusare kvällar hjälper en på traven också.

Nu vare powerwalk ja!


wierd werd!

Loggade in på Facebook och blir alltid lika lost när jag ser en konversation mellan Brandon och en av hans "bilvänner".

Jeremy
OOOOOooooohh.. UNICORN: 2005 BMW 330ci sport ZHP!!
    • Brandon  But why not just get the M3?
      4 hours ago ·
    • Jeremy  too much $ for upkeep...
      4 hours ago ·
    • Jeremy  plus i dont have an M3 owner attitude.. Barely Bimmertude.. lol
      4 hours ago ·
    • Brandon  ya, you belong in a mk1 rabbit
      4 hours ago ·
    • Jeremy  ur rite.. i may drive a bimmer one day but my heart will always be dubbin!!
      4 hours ago ·
    • Brandon  no. never drive a bimmer. never.... ok maybe just an e3o m3. but that is it
      4 hours ago
    • Jeremy  e28 son!!
      3 hours ago ·
    • Brandon  Dude, Rusty Slammington burned down. That was a nice e28 right there.
      3 hours ago ·
    • Jeremy heard bout that... had a supra motor huh... blasphemy.. good riddance.. looked good tho...
      2 hours ago ·
    • Brandon  Looked indeed. I didn't care for it either but hot damn have you seen this slammed blue 911 pic yet? Its the secs
      2 hours ago ·
    • Jeremy  nah.. u seen white 964 with rotiforms?? thats dans.. aka kaynig.. lol
      about an hour ago ·
    • Jeremy  chk 1552 design or rotiform..
      about an hour ago ·
    • Brandon  Not a fan of the wheels but love the car. I love any pre 996 911
      about an hour ago ·
    • Jeremy  werd.. has dope ass gold custom wheels wayyy tighter!!
      about an hour ago ·
    • Jeremy  werd.. got sum other custom wheels by rennworx look waaaay better... super tight!!!
      about an hour ago ·

Mammapost!

La precis på efter ett samtal med mamma och pappa på skype och precis då hörde jag brevbäraren där ute.
Jag förstår inte hur mamma gör det, men hon lyckas alltid pricka in att se till att jag får post från henne på mina lediga dagar, då jag "behöver" det som mest.
TACK TACK TACK! Både krydda och kontaktlinser var med också. Mamma och mormor är proffs numera med att skicka mig saker till USA, tullen har ju tagit ett och annat genom åren..men dom har sina knep numera :)


LYX!!!

Jobbdags

Ville bara säga Godmorgon och att jag nu ska skynda mig att göra mig iordning för att hinna till bussen.
Jag är trött idag igeeen och undrar hur många gånger jag kommer att somna på bussen idag...

Ha det så bra där hemma!


My job!

Snark!

Jag har vart så enormt trött idag och då sov jag t.om. 7 timmar inatt.
Somnade till hela tiden på bussen till jobbet imorse. Värsta somna-vakna-ryck liksom. Vaknade som tur var innan mitt stopp.
Innan jobbet gick jag in till Starbucks och köpte en dubbelespresso och svepte den. Jag hade liksom panik att herregud, jag kan inte hålla ögonen öppna, trodde seriöst att jag inte skulle klara av att stå på jobbet.
Gick dock bra.
På väg hem ifrån jobbet samma sak, somnade på bussen och vaknade till precis ett stopp innan mitt eget, rena rama turen alltså. När jag kom hem nu ikväll runt halv 7 (slutade 5) tänkte jag först att jag skulle ut på promenad och sen hem och laga mat, men nej, jag bara slocknade direkt. Eller somnade inte, men bara satt ner och orkade inget.
Jag är fortfarande trött och sömnig, får nog gå och lägga mig tidigt ikväll. Himla skönt att vara ledig imorgon iaf.

Godnatt!

Hi! Welcome to Ikea!

Det har jag sagt ungefär ett tusen gånger idag på jobbet.Men det är okej,jag har så trevligt med mina arbetskollegor och så står jag och känner doften av nygräddade kanelbullar från Bistron . Nu är jag trött och ska se på nåt Brandon precis satte på Netflix, nån humorserie, låter kul! Och så lagade han mat åt sin kära fru idag, jättemumsig kyckling i tomatsås med pasta. Godnatt på er, eller Godmorgon kanske passar in mer. Imorgon jobb, ledig tisdag.



HIII and WELCOME!


Brandon lagade mat ikväll. Han gillar att använda mycket vitlök, det gillar
jag också.

Vill se!

Denna vill jag se på bio, börjar gå 15 april, förmodligen samma datum i Sverige också.
Jag tycker att skådespelaren Christoph Waltz är så himla grym!


Saturday

Idag var det en del att göra på jobbet, dvs många kunder att hälsa på och hjälpa dom hita i affären. Bra, för det gjorde att tiden gick fort! Imorgon jobbar jag 12.30 - 19.00, så det innebär sovmorgon för mig imorgon, nice!
Iofs gillar jag bättre att börja tidigare och sluta tidigare, men jag och den andra greeter'n har varannan helg med tidigare-senare tider.
Nästa helg är jag ledig däremot! Det ni. Lediga helger har jag inte vart bortskämd med sedan jag började jobba här i USA, först på motel och sen ikea.
Nästa helg är det ett världskänt bilrace här i Long Beach, kallas för Grand Prix. Brandon har pratat om detta race i flera månader nu, han är som ett barn på julafton. Detta året ställer Audi-teamet upp igen vilket är Brandons favoriter. Jag vill gärna gå med honom iaf en av dagarna och se, alltid spännande! Får se om han får en bra lön och kanske kan bjuda med sin lilla fru. Jag är ganska cash poor denna månad, har fått mindre timmar i april eftersom det tydligen är en "slow month" för affärerna, eller iaf ikea.

Oh my...Brandon sitter här bredvid och pratar om ett annat bilrace som ska gå live på teve ikväll, tydligen i Malaysia eller nåt, börjar mitt i natten, halv 3..näää vet du va, så intresserad är jag inte av bilar, jag gifte mig med en riktig bilnörd. Brandon sitter och mumlar för sig själv "oh no, i have to stay up to 2.30 am to watch the race, i have to do it" och så kollar han på Mozart för samtycke.

Nu ska jag fortsätta att äta Lindht-chokladen jag köpte på rea idag. Mumsigt och gott!

ps: mamma, syster...kom på att jag ju kan skypa imorgon bitti innan jobbet om ni har lust, smsa eller maila så snart som möjligt så jag vet om ni kan. Nån av er iaf. Jag ska sätta alarmklockan på 9.

Hemlängtan


Idag på min lediga dag har jag vart lite nere och haft enorm hemlängtan. Jag vill inte bo såhär långt ifrån mina vänner och familj. Det är jättejobbigt. Det är båda fördelar och nackdelar med att vara tillsammans med någon från en annan världsdel. Idag kändes det mest som en nackdel. Jag längtar hem, alltså till mitt riktiga hem där i Sverige. Kalifornien är underbart, men det känns som att något saknas hela tiden. Jag tror att man känner sig som hemma då man har sin familj och vänner nära (dvs [åtminstone bo i samma land). Jag känner mig inte klar med att vistas i andra länder och resa, men min fasta punkt känns ganska mycket som att det är Sverige.
Samtidigt så är det inte så lätt att "kräva" av Brandon att ta sitt pick och pack och flytta med mig dit bara sådär. Det är dessutom en enorm kulturkrock (tror det är svårare för amerikaner att komma in i den svenska kulturen och levnadssätt än det är tvärtom). Flyttar vi till Sverige innan jag fått amerikanska medborgarskap så kommer jag ej att kunna flytta tillbaka till usa och ansöka om green card igen och börja om från början, verkar det iaf som när jag sökt på internet gällande det. Jag vill flytta till Sverige så snart som möjligt (efter vi ansökt om uppehållstillstånd i sverige för Brandon härifrån usa, tar cirka 6-8 månader innan man får godkännande ), men skulle vi göra det, stänger vi dörrarna för hans hemland, nära hans familj och vänner.
Det kommer att vara och bli orättvist för nån av oss hur vi än gör. Vilket såklart inte gör allt lättare..

Weeds

Har precis sett på sista avsnittet av Weeds säsong 6. Can't wait for season 7, börjar visas i juni på tv! Fast eftersom vi ej har den kanalen så brukar det dröja ungefär 6 månader tills säsongen kommer på dvd. Åhhhhh!


En bra låt som var i sista avsnittet av säsong 6.

Häromdagen...

..fångade jag näästan solnedgången, men var tyvärr några minuter försenad.
Fint ljus var det iaf!














Bilderna är ej iordning, som ni kanske märker på solljuset och att det börja mörkna..




Sedan började det blåsa kallt, så jag fick skynda hem i min tunna klänning.

Happy Bday song!


Tårtor och ljus!

Igår var vi som sagt och firade Brandons syrra som fyllde år. Vi åt en massa god mat, såsom kyckling, kött, tortillas och massvis med guacemole!
För att inte glömma att nämna alla dess tårtor (jag köpte med daimtårta från ikea och brandons småsyskon hade bakat en liten tårta plus att Brandons mamma köpt en tårta haha!)
Jag var rätt så mätt efteråt.




Sitter pa campus och vantar pa att borja det 4timmars langa engelska/matte-test. Ett gang star och grillar och lyssnar pa dunka dunka musik och ropar HAMBURGER, BURGER!! Jag ar saklart en timme tidig och sitter pa en bank och huttrar, regn pa G....


Varan svenska prins hittade jag minsann i amerikanska Glamour medans jag sitter och vantar pa att borja jobba.


Godnatt pa er dar hemma! Ligger alltid och kollar pa mina bilder pa nattduksbordet innan jag somnar, saknar varldens basta familj och vanner! Jag har mina favvobilder bredvid sangen for da somnar jag oftast med ett leende. Natti natti fran LA.


TRÖTT

Slutade 4 på jobbet idag, men var tvungen att springa in på ikea och köpa en veggie steamer åt Brandons syrra  Natalie som fyller år imorgon, ja hon önska sig en veggie steamer haha. Efter det skyndade jag mig till bussen, missa den med 1 minut. Så fick sitta och vänta på nästa buss som kom runt 16.45, full buss! Inte kul att behöva stå upp på bussen i LA. Busschaufförerna kör som galningar och tvärstoppar ganska rejält, så jag har alltid lite dödsångest när jag stiger på bussen och speciellt då man behöver stå. Som tur var behövde jag bara stå i 10 minuter, sedan fick jag ett säte av en snäll karl som trängde ihop sig med sina barn på annat säte. Han såg väl att jag flög fram och tillbaka.
Sedan gick jag av i downtown LB. Kilade in på affären ROSS, som har lite allt möjligt. Hade 15 dollar kvar att spendera på Natalie's födelsedagspresent eftersom steamern bara kostade 5 dollar och jag o B hade lagt ihop 10 dollar var till presenten. Så jag köpte faktiskt en medium-storlek kastrull, en såndär bra kvalite som man har garanti på osånt. Så det får bli present till Natalie i år. Hon fyller faktiskt 29, så dags för lite "vuxna" gåvor.
Kastruller är så himla trist att köpa själv, så sånt är alltid bra att få faktiskt.

Jag kom hem runt 19.15 nu ikväll och jag är görtrött.
Smsade B och sa att han får sköta middagen ikväll. Antingen lagar han väl kyckling eller så köper han nåt på väg hem ifrån jobbet. Så länge han tar hand om middagen ikväll så är jag nöjd.
Jag lagade mat igår. Gjorde hemmagjorda köttbullar, fast jag ville testa något annorlunda så jag blandade köttfärsen med lite finhackad smörstekt rödlök, en skvätt soyasås och så lite "crushed garlic", heter så här iaf, man köper en burk med typ mosad vitlök, så att det är som en röra av enbart vitlök typ. Oså salt och peppar.
Köttbullarna blev jättegoda, lite asiatiska typ. Mumma!

Imorgon jobbar jag 10.30-16.00.
På kvällen ska vi hem till B's familj och fira Natalie. Jag funderar på att ta bussen direkt efter jobbet från Carson till Redondo beach. Jag är ju ändå halvägs. Det är med samma buss som jag åker hem till Lb med som också åker till redondo, bara åt olika håll.

Nej nu måste jag städa kattlådan, Mozart har vart i farten igen...

Ps! Tog lite bilder på solnedgången igår, eller ja, jag kom ner till havet lite för sent, men det var fint ändå. Visar dom imorgon kväll LA-tid eller nåt!
Och också, ang möbleringen i sovrummet häromveckan..jag möblerade tillbaka allt till hur det var förut, gillade det bättre, så no pics!



veggie steamer


Tyyyp sån kastrull.






Okidoki

Så. Nu har jag "enrollat" i ikea's benefits-program. Kommer att kosta mig cirka 45 dollar i månaden.
Just nu betalar mamma och pappa min sjukförsäkring och det är 160 dollar i månaden, så jaa...lite skillnad alltså.
Dessvärre visade det sig att om Brandon hade enrollat i benefitsen via mitt jobb, hade det inte blivit så billigt för honom ändå, cirka 160 dollar i månaden, så vi bestämde oss för, eller han bestämde sig för att ej enrolla i min benefit, utan han ska skaffa på egen hand, något lite billigare. Han känner att han just nu inte har råd med 160 dollar i månaden, han vill komma ikapp ekonmiskt (ska verkligen dock se till att han skaffar försäkring fort som attan) eftersom man såklart blir back efter att ha vart utan jobb.
Det var mest det jag ville berätta just nu.

Ledig imorgon :D


Up from Below

Har precis ätit, lagade pasta med räkor och morötter osånt, blev riktigt gött. Sallad med avokdo och päron också.
Maten i personalrummet på jobbet var inte så god idag, så jag var riktigt hungrig då jag kom hem runt 5. Tur att Brandon kunde både skjutsa och hämta på jobbet, helgslyx!
Sitter och lyssnar på en skiva med Edward Sharpe and the Magnetic zeros, ja i cdspelaren, köpte skivan efter att min vän Rebecka tipsade mig om dom när hon var här.
Nu ska jag och Brandon försöka oss på att "enrolla" i "benefitsen" som mitt jobb erbjuder, så som sjukförsäkring osv, ni vet sånt som är svindyrt i USA och det verkligen suger om man inte har i USA. En berättade för mig att hennes son låg på sjukhus i 2 veckor och att hon fick en räkning på 150 000 dollar, för försäkringsbolaget ansåg att det var hans eget fel att han låg på sjukhus. Helt sjukt ju!




Mozart är arg

Jag la mina väskor på fåtöljen när jag kom hemifrån jobbet idag. Mozart anser att det är hans fåtölj, så han satt en lång stund och tittade argt på mig, jag flyttade till och med mina väskor till halva fåtöljen så han skulle kunna hoppa upp och lägga sig, men nehe då, det dög inte för honom. Och för att bevisa sin poäng och envishet, har han nu satt sig på toppen av fåtöljen. Denne katt alltså...


Tjo!

Igår var det PANGväder minsann! När Brandon kom hem ifrån jobbet, bestämde vi oss för att gå och ta en öl på en uteserving, en irländsk pub några gator från oss. Jag gick i klänning. Barbent och kortärmat klockan 19.30 på kvällen och det var varmt och behagligt. Det ni! Underbart kvällsväder! Idag när jag gick till bussen efter jobbet idag var det också varmt och skönt, fast aningen blåsigare. När jag bytte buss i Downtown long beach var det perfekt väder för jeans och tunn skjorta, tillochmed kortärmar, fast som sagt, lite lite kallare än igår.
På bussen hemifrån jobbet var det dock görkallt, AC'n måste ha vart på max alltså, herregud jag satt och huttrade.
Sitter hemma nu och njuter av att få just sitta ner , står ju upp hela dagen på jobbet! Har lyckats göra min förkylning värre nu med, sitter och nyser och snorar som aldrig förr, fast det måste ju ha berott på den kalla bussen.

Ikväll ska vi bara vara hemma. Brandon skulle köpa pizza och hyra film påväg hemifrån jobbet. Gött!


En annan bar vi gick till en annan gång, haha, hittade denna i mobilen
och tänkte att inlägget blir ju roligare med bil
d, fastän bilden är suddig.

Från början


Satt och gick igenom min mail och hittade ett "välkommen-mail" från en bloggsajt, nämligen där jag först bloggade när jag kom till LA. Men sedan bytte jag blogg eftersom man bara kunde lägga upp ett antal bilder och sen inga mer.

Här en länken till den bloggen ---> http://lanna.bloggagratis.se/sida-3/


RSS 2.0