Hemlängtan


Idag på min lediga dag har jag vart lite nere och haft enorm hemlängtan. Jag vill inte bo såhär långt ifrån mina vänner och familj. Det är jättejobbigt. Det är båda fördelar och nackdelar med att vara tillsammans med någon från en annan världsdel. Idag kändes det mest som en nackdel. Jag längtar hem, alltså till mitt riktiga hem där i Sverige. Kalifornien är underbart, men det känns som att något saknas hela tiden. Jag tror att man känner sig som hemma då man har sin familj och vänner nära (dvs [åtminstone bo i samma land). Jag känner mig inte klar med att vistas i andra länder och resa, men min fasta punkt känns ganska mycket som att det är Sverige.
Samtidigt så är det inte så lätt att "kräva" av Brandon att ta sitt pick och pack och flytta med mig dit bara sådär. Det är dessutom en enorm kulturkrock (tror det är svårare för amerikaner att komma in i den svenska kulturen och levnadssätt än det är tvärtom). Flyttar vi till Sverige innan jag fått amerikanska medborgarskap så kommer jag ej att kunna flytta tillbaka till usa och ansöka om green card igen och börja om från början, verkar det iaf som när jag sökt på internet gällande det. Jag vill flytta till Sverige så snart som möjligt (efter vi ansökt om uppehållstillstånd i sverige för Brandon härifrån usa, tar cirka 6-8 månader innan man får godkännande ), men skulle vi göra det, stänger vi dörrarna för hans hemland, nära hans familj och vänner.
Det kommer att vara och bli orättvist för nån av oss hur vi än gör. Vilket såklart inte gör allt lättare..

Kommentarer
Postat av: Moster Kain

Åh Anna, vad svårt det blir för dig. Men vi är i alla fall här när du kommer. Knepigt med gränser och lagstiftning - får be Jenny ta tag i de här knepiga bestämmelserna! Kram Karin

2011-04-09 @ 11:27:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0