Känner igen mig...

..i denna scen ur filmen " I Love you man". Här i USA gör jag allt för att försöka snappa upp slang och uttryck som de använder här i kalifornien. Ibland går det bara så så fel. Och då sitter jag som i denna scen, efter att jag pratat med nån i telefon och precis insett något, "vad fan sa jag`?"


Utkast: Jan. 30, 2010

Filmen Grease började precis på teven, perfekt avslut på mitt arbetsskift haha! Nu sjunger de Summer nights...tänkte ju lägga upp ett Youtube-klipp med den scenen ifrån filmen så nu kunde känna samma feeeliiing liksom. Men jag hittade något roligare än det. Samma scen, med FRANSK dubbning när de pratar i början alltså, inte sången men det är ju inte varje dag John Travolta snackar franska eller hur!

Sverige here i come!


Har tänkt boka min biljett hem till Sverige nästa vecka.
Det lutar nu åt datumen 28 april-11maj.
Måste bara ringa amerikanska myndigheterna och höra om det kommer att bli problem för mig att ta mig in i USA igen när jag åker tillbaka, jag är så himla nervös för sånt.
Och när jag kommer hem, blir det utan make. Det blev för dyrt helt enkelt.


Min nya stora skräck i L.A

Opossum.
Virginiapungråtta.
Jag skakar av att bara tänka på dom.
Igår kväll när jag och Brandon var påväg hem i bilen från hans mammas hus, låg en död på vägen.
Jag skrek till och av ren reflex drog jag upp mina fötter på sätet.
Brandon skulle då bestämt berätta om dom.

Dom har två riktigt vassa långa tänder. Dom är elaka. Dom kan bli lika stora som en huskatt.
Dom attackerar om de känner sig hotade. Dom är typ omöjliga att döda. Man måste i princip köra på dom med bil för att de ska dö. Brandon berättade att när han var yngre så såg han och hans katt en sån sitta på ett staket intill deras balkong. Han berättade att han och den hade ögonen i samma höjd och i princip tittade på varandra. Brandon hade då hämtat sin slangbälla och tagit en boll gjord av stål eller något sådant, och skjutit mot pungråttan. Hade träffat i huvudet. Den föll ner. Efter 2 minuter hade råttan ställt sig upp och sprungit iväg. Ja ni hör ju, dom är omöjliga att döda.
Från och med nu är jag livrädd att gå ut. Jag drömmer mardrömmar om att jag ska bli jagad av en. Jag ser framför mig den stora elaka jätten med huggtänder ska jaga mig och att den är snabbare än mig. Om det en dag händer, kommer jag antingen få en hjärtattack eller ringa polisen. Eller 911. Jag skulle nog dö.
Hajarna i Stilla havet känns numera som en småsak jämfört med detta.

 



 

 


Måste börja röra på fläsket!


Jag ska komma igång med att motionera, har vart väldigt dåligt med sånt på senare tid.
Hade först tänkt att börja på ett gym, mest för att jag vill simma i deras bassäng. Men, jag litar aldrig på mig själv att jag faktiskt kommer iväg till gymmet, så jag ska först börja med powerwalk minst 2 grr i veckan utmed havet. Om jag inte fuskar med det, då kanske jag även kan lyckas pallra mig till ett gym. Men det återstår att se, snabba promenader är en bra början.


Om jag går från Redondo beach till...


Hermosa beach blir det en perfekt promenad. För att inte tala om den
vackra utsikten...

 

 


Hur en jobbdag ser ut på motellet

Om jag har morgonskiftet:

- Kommer till jobbet ungefär 06.53
- Förbereder frukosten, dvs brygga kaffe, ställa fram socker och "wienerbrödet".
- Räknar kassan.
- Går igenom vilka rum som ska checka ut.
- Kollar om det finns några viktiga meddelanden från tidigare skift.
- Checkar ut gäster.
- 07.30-10.00, väntar på gäster, svarar i telefonen, sitter och kollar på min laptop.
- 10.00 städar undan frukosten.
- Checkar ut gäster, svarar i telefon.
- 11.00 Ringer alla rum som ska checka ut för att höra om de vill stanna en till natt eller om de ska checka ut.
- 12.00 när alla har checkat ut, går jag igenom dagens reservationer, skriver in de gäster vi har kvar på en gästlista.
- Värmer min lunchlåda.
- Hänger på min laptop. Om någon checkar in gör jag det.
- 14.00 Städar lobbyn, moppa golvet osv.
- 14.50 Räknar kassan och skriver anteckningar om något hänt under mitt skift.
- 15.00 Slutar och stämplar ut.
Om jag har kvällsskiftet:

- Börjar 15.00
- Räknar kassan.
-Dubbelkollar om den som hade morgonskiftet missat något och om det är så, rätta till det.
-Städar lobbyn.
- Checkar folk in om det är några reservationer.
- Hänger på min laptop eller tittar på teve, svarar i telefon. Hjälper gäster om de behöver handdukar eller något.
- 22.50 Räknar kassan, går ut med soporna.
- 23.00 Stämplar ut och går hem.
Ett ganska skönt och bevkämt jobb helt enkelt. Fast visst önskar jag att det fanns mer att göra ibland. Tycker om när ett jobb är lite stressigt. Längtar nästan lite till högsäsongen, maj-sept, då är det många som bokar rum här.


Kiss my feet

Mozart är ingen vanlig katt. Han är extremt konstig och gnäller jämt (men vi älskar honom för det såklart).
Det värsta är när han vill fjäska för oss för att han vill ha något speciellt. Då kelar han med våra fötter och ibland blir det så intensivt att han nästan bits. Jag är väldigt fundersam över hur hans förra ägare var mot Mozart...

Bilmöte slutade med en påse bagels

Min man, Brandon, jobbar med bilar (då framför allt med VW, Audi).
Då och då åker han iväg kvällstid till bilklubbsmöten som brukar hålla till vid hamburgekedjan In'n'Out vid motorvägen.
Det är alltid lika intressant att se vad Brandon har med sig hem efter mötet. Förra gången hade han med sig en box med donuts. Tydligen någon Brandon hjälpte med bilen och den karl'n jobbade på ett donutsställe.
Häromkvällen var det dags igen. Fast inga donuts utan det var en stor påse med bagels denna gång. Brandon sa att vi måste äta dom inom en vecka. Jeez, vilka krav man har på sig. Om jag ska äta bagels i en hela vecka lär jag ju aldrig mer vilja se en bagel igen.
Ps: Är det gott att frysa in bagels?



Avstånd gör en lat och fattig

Det enda som är bra med mataffären Albertsons är att man kan hyra film där för 7 kronor styck på deras "Redbox"-automat. Och att deras hembakade chocolate chip chynky cookies är de godaste jag vet. Annars är Albertsons trist och dyrt.
Varför slutar det då alltid med att det är dit jag går för att handla mat? Jo, det beror på alla avstånd här i Los angeles.
En bra och inte alltför dyr mataffär heter Trader Joe's, dit tar det cirka 40 minuter för mig att promenera. Jag vill ju inte först gå dit och sen behöva släpa på tunga kassar 40 minuter hem igen.
Mataffären som jag saknar mest är Vons. Vi bodde tvärs över gatan från Vons i vår förra lägenhet.
Den affären har ett bra utbud och ALLTID klubbkort-erbjudanden, vilket gör det till ett ganska så billigt ställe.
Vons ligger cirka 15-20 minuters promenad från oss, låter ju inte så långt. MEN vill man dit måste man besegra "Beryl st-backen". Den är hemsk!
Så, därför slutar det alltid med att jag hamnar på Albertsons, fastän det är trist och dyrt. Och så lyckas jag alltid få med mig antingen en film eller en kaka hem.
Åh vad jag saknar Europas BRA FUNGERANDE kollektivtrafik. Skit, jag är i L.A, måste skaffa körkort. Snabbt!


Kakan är iallafall god.

Energilös


Förlåt för tråkig uppdatering. Men det händer verkligen inget roligt och spännande här just nu. Skulle jag träffa på en superduper-kändis här i L.A så skulle jag såklart skriva det här. Skulle jag på någon häftig fest i Hollywood skulle det också bli skrivet här. Men just nu så är jag tråkig och hänger mest på jobbet. Det enda spännande som händer här är alla ambulanser och brandbilar på Pacific coast highway. Gatan utanför fönstret alltså. Fast spännande kanske är fel ord, om det är brandbil eller ambulands betyder det ju oftast att nån är skadad eller att det brinner.


Äsch, jag är trött. Ska ta en powernap efter jobbet. Och så ska jag laga mat, kanske baka också. Eller inget av det. Ha! Jag är energilös just nu. Önskar nästan att det var sen kväll här som det är hos er där hemma nu. Godnatt på er iaf :)

På jobbet

Snark, jag jobbar på min lediga dag. Iofs var jag lediga på min arbetsdag. Men ändå, just nu är jag hemskt trött.
6dagars-jobb i sträck väntar, ZzZzZzz ! Fast det är väl iofs tur, för annars hade jag bara jobbat 4 dagar denna vecka, så nu fick jag tillbaka en dag, bra, har inte råd att förlora mina 8 dollar i timmen!
Gäster ockuperar lobbyn, jag vill ha mera kaffe. Arghhh

Väder-rapport

Varför ska allt vara såå himla dramatiskt?
Google säger att morgondagens väder här i Redondo beach ska vara : Kraftigt-tungt regn.
Kunde dom inte liksom välja mellan kraftigt eller tungt?

 


Starbucks och översättningsproblem

Hej!
Sitter och äter en macka och dricker en latte på Starbucks just nu. Vaknade sent imorse, runt 10, då blir jag alltid så seg och lat resten av dagen. Tyvärr.
Nu är klockan snart halv 2. Jag ska snart dra mig hemåt igen. Måste duscha och så ska jag även färga håret. Mitt hår bleks så här även när det inte är sommarsol, solen ligger på här hela tiden (dock inte sola-och-bli-brun-sol  tyvärr).
Ska köra med vanlig brun hårfärg. Det är snyggt tycker jag. Mitt hår börjar bli långt, är väldigt imponerad av mig själv, för jag tröttnar ALLTID och när det börjar bli långt klipper jag det superkort bara för att jag känner mig uttråkad. Men jag utmanar mig själv denna gång, se hur långt jag går :)
Förresten så är det alltid lika roligt när jag ska förklara för Brandon något ord på svenska som jag ej vet vad det heter på engelska. Som igår ville jag berätta för honom att jag är så sugen på att äta hederlig rödspättafile med kokt potatis och smält smör. Vad heter då rödspätta på engelska....jag börjar testa alla olika små genvägar möjligt och Brandon försöker lista ut vad jag menar och jag försöker säga att det är en platt fisk, då ska minsann fisk-experten börja fråga om fisken har båda ögon på en sida osv osv, all slags frågor om hur fisken ser ut och jag blir sur och säger att jag inte vet hur fisken ser ut levande utan jag föredrar att äta fisken när den är död på min tallrik.
Sedan så gör jag mitt sista försök, "U know the fish, uhm..red-spett!". Då sa Brandon åt mig att googla det.
Så det har jag nu gjort, för alla er där ute som har undrat samma sak, kan jag nu meddela att rödspätta file på engelska heter plaice. Saken är den att Brandon nämnde det namnet igår när han försökte lista ut fisken jag pratade om, men hur tusan skulle jag kunna veta att rödspätta hette så? Det låter ju inte ens likt!
Jäklans rackare!

Trött


Nu känner jag av tröttheten. Vill helst gå hem och lägga mig i soffan (om nu Brandon fällde upp sängen i morses) och äta godis och se på film. Fast först vill jag ta en evighetslång varm dusch (sånt kan vi slösa med ibland för alla räkningar så som kallt+varmt vatten är inkluderat i hyran).
Åhh, bara 58 minuter kvar nu.
Sedan är jag tre dagars ledig! Kanske jag blir ett make up proffs imorgon efter den lilla kvällskursen jag har då.

Ciao på er. Bloggar kanske imorgon från Starbucks då jag tar en fika.


Tysk VS Svensk


Jag checkade in en tysk gäst idag (han lät precis som tyskar i amerikanska filmer med såndär fånig tysk dialekt när de pratar engelska, seriöst!).
Jag fyller i pappersarbetet och fixar nycklarna osv. Då säger han " I've always heard about the good looking californians girl, U proves it".
Jag tänker inombords (oh gud vilken fånig sak att säga).
Sedan så svarade jag glatt:

- Yes they are, right? Im from Sweden by the way.

Saturday

Det var roligt i går kväll. Glöm pläden och den varma chokladen. Det blev drinkar och öl på piren istället.
Jag, Brandon och hans två vänner Dan och Tony.
Däremot gick vi alldeles för tidigt.
Först gick vi till "Tony on the pier". Man går upp för en trappa och hamnar i baren med världens utsikt. allt man ser utanför fönstren är Stilla havet och som igår solnedgång. Vi drack brandmänsdrinken, eller den heter typ Firetruck, hur som helst, En såndär drink som har massor av alkohol men som jag aldrig riktigt kan känna pga all fruktig smak. Så den första drinken gick ner fort. Sedan delade jag och Brandon på en till. Sedan tänkte vi hinna med happy hour på Kincaids innan den slutar vid 18.30 , vi hann dit men det fanns inget bord, så vi bestämde oss för att gå till good old Najas. Vår favoritpub på piren. Vi alla blev sådär trevligt salongberusade. Vi tittar på klockan och den är bara halv 8. Jag kände mig nästan redo att slänga in handduken. Haha, jag beställde in lite pommes frites iaf. Hjälpte lite. Sedan vid 9tiden gick vi utmed piren och havet hem till oss. Karlarna hänger i köket, jag gick och la mig vid halv 10 haha. Oh well, åtminstone slösar jag inte iväg min söndag bakfull i sängen. Två flaskor vatten och två alvedon innan jag somna gjorde susen. Fast jag är lite trött ändå. Nåväl, vem säger att man inte kan parta tidigt istället för sent? Blir inte mindre kul för det :)
Påväg till Tony's on the pier var det solnedgång.



På Najas. Roligaste bilden på Brandon, Dan och Tony.
Ser ut som småpöjkar hela bunten!


En öl och båthamns-utsikt. En helt okej lördagskväll!

Åh..9 timmars skift, noooo

Gissa vart jag är? På jobbet.
Jag brukar ju annars ha kvällsskiftet på söndagar men klockan 20 i 7 imorse ringde chefen vilket jag dock ignorerade så han  lämnade ett meddelande om att tjejen som brukar ha morgonskiften är sjuk, så han undrade om jag kunde komma in tidigare.
Han hade jobbat sedan 23.00 igår kväll och verkade hemskt trött. Jag kom till jobbet vid 9. Nu ångrar jag mig dock lite, för nu slutar jag inte förräns vid 6 istället (lovade att jobba en extra timme, VARFÖR ANNA VARFÖR!?). Min stackars chef har ej gått och lagt sig ännu för han ska till kyrkan vid 11. Att gå till kyrkan på söndagar är något som är oerhört viktigt här. Något man absolut inte får missa, oavsett vad som händer. Sedan måste han gå hem o sova för att ta över skift efter mig vid 6tiden och jobba till 7 på morgon. Han frågade mig dock om jag ville jobba till 11 på kvällen för att jag bara jobbar 4 dagar nästa vecka (jag har ju den där evighetslånga smink-kursen imorgon på kvällen och kan däför ej jobba mitt kvällsskift då) men jag sa att jag verkligen inte kände för att sitta här i 14 timmar. Plus att jag och Brandon har massa handdukar att tvätta och senaste tiden man får tvätta är klockan 10, så den ursäkten var min räddning.
Nu sitter jag och äter fet amerikansk frukost som jag köpte med till jobbet. Äggröra, bacon, french toast med sirap. Mmm yummie. Det är gott på en söndag iaf.

Hatt, mössa eller basker?


Hum, vilket ska det bli...

 

Allt från Forever21.com

(Ni måste ju tycka att jag bara tjatar om det stället jämt, men det är bara för att det är ungefär som USA's motsvarighet till svenska HM bara det att Forever21 kostar ungefär halva priset än det på Hm)


Förkylning på G

När jag slutar jobbet idag ska jag köpa något värmande för mina öron. .Det är så råkallt här om kvällarna, speciellt efter allt regn. Däremot verkar det bli sol nästa vecka, men det dröjer nog lite innan sommaren är här.
Känns som att jag håller på att bli sjuk så det är väl bäst att förebygga detta.

Såhär lär väl jag spendera min dag/kväll (efter att jag köpt mig en huvudbonad):


Göra varmchoklad. Det blir gott           C-vitaminpulver man häller i ett glas vatten.
med sojamjölken med vaniljsmak!       Denna sort gör undervärk, jag lovar!
Jag vet jag vet, man ska dricka te
när man börjar bli sjuk, men det är
inte lika gott som varmchoklad och om
jag skulle dricka te skulle jag ändå bara
hälla i massa mjölk och socker :)
FAST, viss te är riktigt gott som den är.

 

 
Hålla värmen är viktigt. Jag           Det är bra att vara gift när man är sjuk, då
älskar att vira in mig i en pläd.      måste liksom ens andra halva ta hand om en
Fast den får inte vara sådär          sådär eeexxtra myycket. Okejdå, jag är inte sjuk än,
sticksig som vissa ullplädar kan     men det känns som att jag håller på att bli...
vara.




SVT PLAY TIPS

Dom kallar oss artister heter programmet. Finns på SVT play på svt.se
Artisten Markus Krunegård var med i första programmet.

Nu slutar jag jobbet, ciao!

Regnmusik

När det regnar ute brukar jag sätta på passande "regnmusik". Jag varierar dock väldigt. Men den senaste veckan när det regnat här har soundtracket till Rocky horror picture show (jag hyrde filmen och hade den i fem dagar) och Creedence Clearwater Revival (CCR) gått varma. Vet inte varför Rocky horror picture show passar att lyssna på en regnig dag, men kanske det beror på att jag blir så himla glad av den musiken och om inte solen ler, får man själv sköta glädjen den dagen.

 
CCR
 

Rocky horror picture show

Ps:
Visst är karaktären Frank i Rocky horror show filmen sexig?
Jag försökte förklara för Brandon varför men han förstod bara inte. Jag menar. karaktären Frank skriker självsäkerhet vilket verkligen är sexigt. Och då tillpåköpet att ha sådan självsäkerhet över hur han ser ut och sitt självsäkra leende gör det hela complete, grr!
Dessvärre såg jag bild på skådespelaren (Tim Curry) idag och det var mindre grr...

 
Grr!

No grr :( jag antar att det var bättre förr, typ 1975...)

 


CHOKLADPUDDING!


Åhhh, kom precis på att jag fortfarande har förpackningen med chokkladpudding mix som mamma skickade hit i vintras. Det blir en god fredagskväll :D


Mys-Fredag!

Oh, halva arbetsdagen gjord!
Efter jobbet ska jag gå till Whole food (en såndär "trendig" organisk mataffär som ligger precis bredvid vårt lilla hus) och köpa ingredienser till middagen ikväll. Jag har lagt köttfärs på tining, får se vad jag ska laga. Har tre alternativ: Köttfärssås och spaghetti, shepherds pie eller tacos. Helst vill jag ha alla tre alternativen.
Sedan så ska jag gå hem och diska, gu va tråkigt men det är en enda stor röra i köket vilket inte är speciellt roligt, sedan så ska jag ta ett långt och varmt bad och efter det bosätta mig i mjukiskläder resten av dagen/kvällen. Hum, kanske tar en sväng till en annan mataffär och hyr några filmer för 7 kr styck med, eftersom vi varken har tv eller internet hemma kan det vara trevligt att ha några filmer att välja på.
Ute regnar det. Det blir nog en mysig fredag, eller ja, om 3 timmar och 45 minuter vill säga.

Ha en trevlig kväll!

Det regnar is!


Hahaha. Det haglar här. Det verkar uppenbarligen inte folk direkt förstå här.
Ägaren till motellet kom precis och var väldigt upprörd. Han var ute och kände något i nacken. Så tittar han på vad det var och såg is. Folk är i chock. De säger att det ALDRIG haglar i södra kalifornien. Wow, jag känner mig såå himla värdsvan här.

Filmtips!


Denna film var en såndär söt film som man blir glad av.
Baserad på 2 verkliga händelser som skildras i filmen i olika tidsepoker.
Meryl Streep är kvinna i Frankrike med sin man och vill hitta på något att göra, så hon tar matlagningskurs och blir riktigt duktig på att laga fransk mat. Det blir tillsist en kokbok som en kvinna , Amy Adams, på 2000talet inspireras och börjar blogga om. Mer än så säger jag inte. Jag såg ej denna film med Brandon för han hade nog inte gillat den, men jag gjorde det iaf och rekomenderar den. Förresten så blev jag hemskt sugen på att börja blogga om mat :D


Knock knock, who's there?

Jag ser er på bloggstatistiken, men hör aldrig från er, vilka är ni? Kommentera mera :)

Colors

Köpte nytt nagellack och läppstift häromdagen. Wet n Wild heter märket.
Wet n Wild:

Fördel: Superduper billigt. Cirka 10 kronor styck.

Nackdel: Håller inte så superduper länge. Men för det priset funkar det okej.

Vintips och kvällsmat

Barefoot, Cabernet Sauvignon,       Grillad macka med zuccini, ost och
väldigt gott och prisvärt vin.           kvisttomatbitar. Mm, så gott och billigt.

När jag inte har nåt att göra...

...tar jag helt meningslösa bilder på mig själv. Jag satte kameran på
självutlösare och så stod jag där. Men hela tiden kom en del av bordet med,
så det var det roligare att låtsas som att en träbit var påväg att krocka med mig,
helt enkelt. Ja jag sa ju att det var när jag inte hade nåt att göra...
...photoshopa helt konstiga och onödiga och poänglösa bilder....
....förresten så har jag suttit och funderat på att sattsa på rödish blont hår
i vår, eller borde jag helt enkelt behålla det naturligt bruna håret?

Regn regn, bara massa regn

Det har regnat hela veckan, extremt mycket. Ganska skönt för jag har suttit inomhus och tittat på film under mina två lediga dagar. För en gångs skull utan att behöva känna dåligt samvete (känns ju jättedumt att sitta inne mitt på dagen och se på film när solen skiner ute, så jag har för det mesta dåligt samvete här annars, stackars stackars mig).
Nu sitter jag på jobbet. Typiskt att det skulle sluta regna precis då jag kom hit. Jag hade gärna haft spöregn utanför fönstret när jag sitter på jobbet, mycket mysigare då!
Det gör mig så förbannad att brevbäraren lägger posten i bredlådan när det spöregnar ute och inte ens
stänger locket. Nu har jag iaf flyttat brevlådan till bordet under taket på verandan. Måste skruva upp den bara.

Sorry

Har inte uppdaterat alls idag ju!
Sitter i Brandons familjs hus. De håller på att natta Brandons småsyskon Isabella och Joaquin, som förövrigt började lekis i måndagds. Wow, nyss var de ju så små...
Ska snart åka hem, Brandon kom precis hemifrån jobbet.

Lekte runt lite med kameran idag (har spöregnat precis hela dagen så jag stannade inomhus och myste) och såg även på film. Filmtips på den kommer imorgon. Plus bilder.
Det är lustigt egentligen, att för det mesta regnar det aldrig här i soliga kalifornien, men när regnet väl kommer, då ska det regna så mycket att det blir översvämmning på vägarna. Tydligen så hade Brandons jobb vart "like a river" som Brandon så fint beskriv det. När jag pratade med honom tidigare idag sa han att han satt och flöt omkring i en bil, haha, det hade jag allt bra gärna velat se.
Stackars Mozart spenderade hela förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen under huset. Han ville komma in hela tiden, bara att han verkade tycka att det var för långt för honom att komma ut ifrån under huset och in igenom köksdörren, så det var inte förräns jag traskade ut och satte mig på huk och visslade förräns den kissen kom ut. Bortskämd katt va! Vad är lite regn att vara rädd för?

Ska jag vara helt ärligt så har det inte hänt så mycket idag.
Jo, när jag satt hemma i vårat kök och åt frukost och drack morgnkaffet så tyckte jag mig höra ett "plopp plopp plopp"-ljud. Sedan så såg jag att det regnade in lite genom köksfönstret och hamnade i mitt kaffe. Lyckat. Det fick mig att tänka tillbaka på Vi på Saltkråkan, ni vet när Farbror Melker och gänget precis ska flytta in i deras sommarhus och det spöregnar den dagen. Åh önskar att jag hade alla Astrid Lindgren-dvder här att sitta och titta på.

Nej nu ska vi kila hemåt. Jag promenerade hit så det känns lyxigt att få skjuts hem :)

Godnatt, hörs imorgon!



Tornado warning in Los Angeles and Orange counties

Texterna tagna från amerikanska tidningar online. Likaså bilden.

"

LOS ANGELES — A storm moving through Central and Southern California has brought high winds, waves and lightning, prompting a tornado warning and pier closures.

Los Angeles County firefighters report minor street and building flooding in some areas of Los Angeles County on Tuesday but there are no reports of major damage or injuries.

Officials shut down piers in Ventura, Seal Beach, Hermosa Beach and Manhattan Beach because of 15-foot waves.

Shortly after 12:30 p.m., the National Weather Service issued a tornado warning for south-central Los Angeles County because of a fast-moving thunderstorm. That warning expired at 1:15, but one issued slightly after 1 was continued until 2 p.m.in Orange County, including the cities of Anaheim, Fullerton, Irvine, Santa Ana, Seal Beach and Huntington Beach "

"

LOS ANGELES — A storm moving through Central and Southern California has brought high winds, waves and lightning, prompting a tornado warning and pier closures.

Los Angeles County firefighters report minor street and building flooding in some areas of Los Angeles County on Tuesday but there are no reports of major damage or injuries.

Officials shut down piers in Ventura, Seal Beach, Hermosa Beach and Manhattan Beach because of 15-foot waves.

Shortly after 12:30 p.m., the National Weather Service issued a tornado warning for south-central Los Angeles County because of a fast-moving thunderstorm. That warning expired at 1:15, but one issued slightly after 1 was continued until 2 p.m.in Orange County, including the cities of Anaheim, Fullerton, Irvine, Santa Ana, Seal Beach and Huntington Beach "

Såg igår att vågorna var enorma, tydligen var dom extremt höga i Hermosa och Manhattan beach idag (vi bor mellan redondo och hermosa) så de fick stänga Hermosa och Manhattan beach piren. Gu vilken tur att jag inte tog min planerade långpromenad vid havet idag då!
Tydligen är många av motorvägarna översvämmade också, stackars bilister!


Fram och tillbaka till tvättomaten...

så har jag spenderat min lediga dag. Första trippen dit spöregnade det. Alla stirrade på mig när jag gick där med min stora resväska på hjul, tunna jacka och gympaskor. Mina jeans och jacka dyngsura. Som sagt, ingen går i L.A, speciellt inte i regn. Men jag är så envis, har jag bestämt mig för att ha tvättdag så kan inte ens spöregn stoppa mig. Som tur var kunde jag torktumla min jacka lite snabbt innan jag skulle bege mig hemåt med väskan igen för att hämta nästa tvättlass. Gick sammanlagt fram och tillbacka cirka 6 ggr. Sammanlagt ungefär 2 timmars promenad, det är gött att slå två flugor i en smäll, att pricka in träning (promenad) med nytta (tvätt).
Brandon smsade mig tidigare också och sa det var tornado-varning i Long beach där han jobbar. När han smsade sa han att det åskade o blixtrade och regnade massor, jag fick såklart panik och skyndade mig hem för att se om huset stod kvar (seriöst, vår stuga kommer falla ihop när som helst, speciellt om det är otäcka stormar, tornadon eller jordbävningar). Stugan stod kvar och senare sa Brandon att tornadon aldrig landade i Long beach.
Mer spännnande än så har inte min dag varit hittills. Det blåser väldigt utomhus nu dock. Kan hända att det blir rejäl storm senare ikväll. Stormar blir så mycket värre när man bor vid havet. Plus att palmblad ramlar ner också, så man får liksom gå och passa sig så man inte inte får ett palmblad i skallen och svimmar eller nåt.
Just nu sitter jag på Starbucks. Dessvärre vid dörren så det blåser kallt varje gång någon går eller kommer in. Alla bord (speciellt MITT bord som jag alltid sitter vid i hörnet) med uttag var upptagna. Detta bord var det enda som fanns kvar med uttag till min laddare för laptopen. I högtalarna strömmar Bob Marley-musik ut.
Det är ganska så mysigt.

Igår kväll efter jobbet vid 23tiden hängde jag med Brandon och hans bästa vän Mark som är i L.A nu i några dagar för att fiska vid hamnan. Jag tittade dock bara på och letade efter fisktäta ställen. Brandon fångade två, fast dom låter vi hoppa tillbaks till havet direkt. Det är så kusligt vid hamnen om natten. Alla båtar flyter fram och tillbaka och skapar ett såntdär knarrande otäckt ljud. En kyrkklocka ringer i bakgrunden. Sälarna och sjölejonens läten låter som gråtandes bebisar. Havet är mörkt och gatulamporna sätts på och av. Jag hade tyckt att det vart otäckt att vara där helt själv nattetid.
Vi såg iaf en val. Man kunde höra den under vattnet och när den andade sköts vatten upp i luften. Det var häftigt.

Nu ska jag gå hemåt innan det blir mörkt och storma mera. Måste köpa kattmat på vägen, för Mozart håller på att jama sig hes där hemma.

Tar kanske en sväng till Starbucks imorgon igen, uppdaterar bloggen då.






Det var på den här bilden Brandon skulle se rädd ut, gick ju som det gick...

(tyvärr hade jag bara med mig min 7år gamla dåliga digitalkamera)







Med i film


Brandons vän är skådespelare och han pratar ofta om hur det går att ta sig fram i filmvärlden. Nu är han så glad för han har en liten liten liten roll i en film.
Passion play heter filmen och de ska börja filma nästa vecka. Huvudrollsinnehavarna är Megan Fox och Bill Murray. Måste kännas stort att få vara med i en storfilm äntligen, fastän hans roll kommer att vara mycket liten, men det är iaf några få ord han ska få säga. Spännande!


Kan ju alltid prata om vädret...

Har suttit och tittat på live-sändningen av Golden Globe sedan klockan 5. Den håller fortfarande på. Åtminstone är jag i rätt tidszone för en gångs skull !
Oh Nu vann precis Jeff Bridges, han är väl för go, han är ju bäst i filmen the Big Lebowski! Har dock inte sett filmen han vann pris för just nu.
Oh vad jag hade tänkt prata om var vädret.
Vet ni vad? Det ska bli åskstorm här imorgon, åh vad jag är lycklig! För att inte nämna att det ska regna hela veckan. Lycka! Det har inte åskat här sen i våras 2009. Och regnar gör det ju inte alltför ofta.
Just nu spöregnar det ute. Man uppskattar verkligen sånt man inte ofta har. Ni där hemma vill väl kanske ha sol och värme? Nu ska jag gå ut med soporna, bara för att få komma ut i regnet!

Jack in the box

Tvreklamen för snabbmatkedjan Jack in the box är min favorit på teve just nu. Ger mig alltid ett gott skratt när
jag ser den :)


Lördagskväll

Vi gick aldrig och såg stand-up-komikern Kevin Nealon, för vi trodde att biljetterna var 25 dollar, men sen så visade det sig att man var tvungen att köpa minst 2 drinkar för en viss prisklass per person och hade blivit alldeles för dyrt.
Såå, jag och Brandon tog en liten drinkrunda på piren istället. Först gick vi till "Tony's on the pier" och tog en drink där medans det var en kille som satt och sjöng och spelade gitarr. Utsikt? Stilla havet såklart. Efter det en promenad på piren.
Sedan bestämde vi oss för att gå och ta några drinkar på Kindcaids happy hour (måste ju hålla i pengarna lite). Där blev vi hungriga och åt förrätter för halva priset ocj jag drack mojitos och efter två tre stycken var jag på topp. Dessvärre åt Brandon alldeles för mycket förrätter och fick så ont i magen. Så kvällen slutade med att jag ville gå ut och dansa och Brandon ville bara ligga i fosterställning i sängen och hoppas på att glömma bort hur mycket han åt.
Oh well. Det var kul så länge det varade iaf, haha.
Det bästa man kan göra innan man går och lägger sig efter en drinkafton är att dricka en flaska vatten och ta två alvedon. Imorse vaknade jag upp med glatt humör.
På piren (INNAN mina drinkar :p)

Mmmm kaffe

Äntligen fixat oss en ny kaffebryggare. Den är hemskt modern. Man kan ställa in en tid för att brygga kaffet, så ikväll innan jag går och lägger mig ska jag ställa in kaffebryggaren på den tid jag vill vakna och så samtidigt som alarmet på mobilen ringer imorgon kommer kaffebryggaren att börja brygga mitt kaffe. Åhhh vad jag är ivrig. Tänk att vakna till kaffedoften ifrån köket...mmmmMmmMm

Jag glömde ju...

att lägga upp bilderna på min haj-tshirt och skor.
Fast jag hade helst velat ha en glad krokodil...däremot passar ju haj bättre
nu när jag bor vid ett hav med hajar :)
Mina nyköpta secondhand-stövlar. Däremot måste jag tvätta dom lite.

Träffad av reklam

Ibland kan man bara känna sig så träffad av reklam, eller hur?


Pinsamt

Tidigare imorse när jag checkade en person ut, sa hon att hennes bil krånglat och så tillade hon " I hope God will help me on the way, Amen" och så tittade hon på mig för att jag antagligen också skulle dra till med ett Amen, det gjorde jag inte för det klickade inte riktigt i min nyvakna lilla skalle, så jag slänger till med ett "YEAH" och ler glatt.

1.5

Slutar om en och en halv timme nu, yay!
Då ska jag och Brandon åka till Costco och köpa kaffebryggare och så ska jag kolla vad det kostar att beställa kontaktlinser där. Är inne på mitt sista par och det kommer att kännas jobbigt att behöva använda glasögon igen, har verkligen blivit så himla van vid linser nu. Konstigt egentligen, för jag har använt glasögon i mer än halva mitt liv. Så skönt med linser dock, ger en frihet till ögonen och ansiktet (glasögon kan trycka så mot näsan och ge fula avtryck).
Sedan ikväll blir det Kevin Nealon :)

Filmen The mexican går på teve nu, kommer ihåg hur förväntansfull folk var när den kom ut, för att Brad Pitt och Julia Roberts i samma film, Oh my God liksom, hum..den är väl Ok. Jag får ju typ betalt för att se den nu haha!


Me like


Jag kan få en ond och svullen mage när jag dricker mjölk, fastän jag inte är laktosintolerant.
Så jag har nu börjat köpa Silk's sojamjölk med lite smak av vanilj. Det är verkligen himla gott och min mage gör inte ont efter. Yay :)



BIG news from L.A

Bråk mellan Jay Leno och Conan O'Brien.
Jay Leno vill ha tillbaka sin gamla programtid på tvkanalen NBC som nu Conan O'Brien har. Det har tydligen inte gått så bra för Jay Leno sedan han bytte programtid. NBC har tydligen erbjudit Conan O'Brien 40 miljoner dollar för att skriva av sig sitt kontrakt på 2 år på NBC och sin The Tonight show with Conan O'Brien. Det är nu strid mellan dessa två herrar och även andra kända programledare som har sina shower har blivit inblandade. Nu pratar de tydligen skit om varandra i tvshowerna. OJOJOJ, hur ska detta gå? Jag hejar såklart på Conan, har har jobbat så hårt och förtjänar att ha sin nya programtid. Däremot förstår jag om han vill byta kanal nu och börja med ett nytt program, jäkla NBC och speciellt jäkla Jay Leno (dit jag och Brandon ska ikväll och titta på stand-up komiker, uppträder Jay Leno varje helg och gör standup, hoppas jag ej ser honom för då åker han på en snytning, mm minsann)!




Lördagsmorgon

Idag är jag mer morgonpigg än igår. Anledningen? Jag tog en powernap efter jobbet, det funkar skitbra!
Jag sov i ungefär 2 timmar efter jobbet igår och gick inte och la mig förräns vid ett på natten och jag vaknade upp klarvaken imorse 5 minuter innan väckarklockan ringde.
När jag försökte somna igår kväll hörde jag Brandon och hans vän Dan (han vi delade lägenhet med förra året) sitta och viska i köket för att de inte ville väcka mig. Då hoppar jag ur sängen och traskar in i köket och säger till dom att prata högre och spela musik, jag kan inte sova om det inte är lite ljud omkring mig! Det uppskattade dom.
Jag tycker det är jättejobbigt att ligga och försöka sova och veta att dom kommer att höra mig när jag somnat plus att när folk viskar hör man dom bättre.
Oh well well well, jag ville mest bara säga God morgon!
Sitter på jobbet och dricker äckligt hasselnötkaffe.

Om amerikansk medborgarskap och sånt, help me!

Jag önskar att det fanns en sida på internet med några experter man bara kunde maila och fråga allt man undrar över när det gäller medborgarskap, lagar och allt sånt där som en person som jag i min situation undrar över och få ett snabbt svar också.
Det kanske finns en sådan hemsida på internet, men då har jag inte hittat den ännu.
Jag mailade precis svenska ambassaden i Washington med massa frågor, hoppas de kan hjälpa mig att besvara mina frågor.
Såhär skrev jag:

"
Hej.
Mitt namn är Anna och jag är 21 år.
Jag kom till USA i oktober år 2008 på mitt Visa waiver och gifte mig med min amerikanske pojkvän den 26 dec 2008. I september fick jag mitt residant card och även tillåtelse att jobba här i USA. Fick också mitt social securiy number.
Jag planerar att åka hem till Sverige och hälsa på i 2 veckor i maj nu i vår, kommer det att bli problem för mig när jag reser in till sverige och speciellt när jag reser tillbaka till USA, vad ska jag visa, vad ska jag säga om de undrar något? Är orolig att det ska bli något problem för mig att komma tillbaka in i USA, men samtidigt så har jag ju uppehållstillstånd här.
 
Min andra fråga lyder:
Jag planerar att bo här med min man i USA tills jag får ansöka om amerikanskt medborgarskap,så när jag får möjlighet, ska jag ansöka om amerikanskt medborgarskap, dvs ha dubbla medborgarskap, svenskt och amerikanskt. Anledningen till det är för att jag och min man planerar att bosätta oss i Sverige om några år men vill heller inte bränna våra broar att komma tillbaka till USA. Hur fungerar det? Blir det några problem att flytta till Sverige efter att jag fått amerikanskt medborgarskap?
Hur många år tar det att kunna ansöka om amerikanskt medborgarskap (med hänsyn till hur jag har det nu med det jag skrev i början av mailet)?
Kommer det att bli väldigt komplicerat för min man att ansöka om svenskt uppehållstillstånd och jobbtilstånd och medborgarskap?
 
Jag hoppas verkligen att ni kan hjälpa mig att besvara desaa frågor. Skulle hjälpa mig så enormt mycket!
Tack på förhand.
-Anna"

Om någon av er som läser min blogg skulle veta svaren på en eller flera av mina frågor, snälla snälla snälla, skriv! Hjälp och svar är mer än välkommet!
Min email adress är: [email protected]

Kommer nog hem i maj

Har kollat på flygpriser och så och som det ser ut nu, kommer jag nog hem i maj istället för i sommar.
Det skiljer 2-3tusen kronor på flygbiljetterna i maj och juli så det känns faktiskt mer värt att komma hem tidigare än planerat då det är mycket billigare. yay!


Hem!

God morgon!


Jag är så himla trött. Jag fattar inte hur männniskor som bara sover 4-6 timmar per natt klarar det. Jag tycker det är jättejobbigt som när jag igår slutade jobbet klockan 23.00, kom inte hem förräns vid 23.15 och sen inte somnade förräns vid halv ett och nu imorse gick upp klockan 6. Jag är helt slut!
Plus att kaffet på jobbet är en stor besvikelse. Förut har det varit gott men nu hade de förmodligen bytt kaffesort till någon kaffe med smak, typ hasselnöt-vaniljsmak. Usch. Att tillsätta en smak i kaffe är gott till lattes och sånt, men inte till mitt morgonkaffe som ska vara svart och starkt! Typiskt!


Den här låten är skön att lyssna till på morgonen.

 


Godnatt

Nu är det morgon hemma hos er och sen kväll här.
Slutar jobbet om en timme. Måste däremot gå och lägga mig direkt eftersom jag jobbar imorgonbitti vid 7.
Hörs då!
Ps: Jag köpte en tshirt med en glad haj på för några veckor sedan och ett par svarta tuffa boots häromdagen på secondhand, kan ta en bild och visa det imorgon här, för dom köpen är jag himla stolt över!

Nighty night!

Hmmmmm vad jag vill ha i vår...

Alla kläder ifrån HM.com (åhh ge mig nuuu!!)


Ja, till och med bikini vill jag ha i VÅR, jag bor ju i soliga kalifornien och räknar med att strandhängar-väder börjar i mars/april nångång :)

 


Härlig frisyr


Bild från Forever21.com

Det kan väl inte vara alltför svårt att göra med håret?


Kaffe

Min superdupersmarta man har smält sönder vår kaffebryggare.
Imorse när jag skulle brygga kaffe upptäckte jag att botten av bryggaren var helt söndersmält.
Han hade tydligen satt på vår toaster-ugn och glömt att kaffebryggaren stod på den.
Vi får helt enkelt köpa en ny kaffebryggare i helgen. Jag har suttit och kollat på olika sorter här på nätet, vissa trista men med bra pris (som vi har råd med). Andra som jag blir helt lycklig av att kolla på,då framförallt capuccinimaskiner typ, men bara kan drömma om (tills jag en dag har råd att köpa en).

Vår prislapp:




Vill ha:


Just a little story about an earthquake...


Igår pratade jag och Brandon lite om jordbävningar.
Vi satt ute på verandan och en av pålarna som håller upp taket på verandan är jätteskakig och om man bara råkar nudda den åker den loss lite. Jag nojjar alltid över att vår stuga kommer att braka ihop om det blir en jordbävning här i L.A.
Brandon lugnar alltid ner mig och säger att det inte är något att oroa sig för. Sen så bad jag honom att berätta för mig om någon jordbävning han minns mest av. Han sa att det var den stora 1994. Brandon var 10 år.
Han sa att han låg i sängen och kunde inte sova för att han skulle till tandläkaren nästa dag och fylla en tand, han var livrädd och hoppades på att han skulle slippa morgondagen. Då började det skaka och hans familj vaknade upp med. De alla sprang till en dörröppning och stod där ett tag. Sedan gick dom alla och la sig under ett bord.
De behövde inte gå till skolan på en hel vecka efter det. Deras hus var däremot okej. Och för lille 10åriga Brandon, var det blandade känslor, han slapp iaf att gå till tandläkaren nästa dag.

Jag vill med!


Såg på Facebook att Brandons syrra redan planerar en ny (hon och hennes man var och hälsade på hans familj i venezuela i december över jul och nyår) resa när de har lov ifrån skolan i mars. Åhhh vill också hänka på då!
Hon skrev att hon funderar på ett av dessa tre alternativ:


Ja tack, jag hänger gääärna med.


Internet

En fördel med att inte ha internet och teve hemma är att jag då ibland längtar lite efter att gå till jobbet för där kan jag titta på teve och surfa på nätet, fast samtidigt kan jag ju inte spontanblogga för er!

Förhoppningsvis kommer jag och Brandon att ha en bra ekonomisk månad snart så vi kan beställa internet och betala installations och registerings-avgiften.
Tills dess...jag får blogga på när jag är på jobbet helt enkelt ;)


Nu blir det inredning!



Min 2dagars-ledighet innehöll mycket städ. Det mesta är klart, men köket behöver lite mer finputsning och likaså moppa o dammsuga golvet i badrummet. Men annars såå.. :)

 


Påslakanet är ifrån "fyndrummet" på IKEA. Jag är så himla nöjd med det!



Vi måste bli mindre lata på morgonen och fälla upp bäddsoffan,för
kolla bara vad mycket mer utrymme vi får i rummet när den är uppfälld!


Hade först tänkt att göra oss av med detta bord, men sedan kom jag
på att det faktiskt gjorde nytta, fastän det tar lite utrymme så vinner vi
nog på det i längden.


"Läshörnan". Jag la ett gammalt påslakan över fåtöljen för att få lite mer
"liv" i den gråbeiga fåtöljen. Kuddfodralet med elefant är ifrån en marknad
i Prag och den andra mönstrade kuddfodralet fick jag av min syster när hon kom
hem ifrån Indien. Det vit-röd-svarta tyget är ifrån Tanzania.
Cdspelaren ska vi väl ställa nånannanstans när vi kommer på vart, men tillsvidare
funkar den bra där.

 
"I Love You"-tavlan fick jag av       En poster jag köpte på en bilshow.
Brandon i födelsedagspresent
som han själv målat.

Satte äntligen upp lite på väggarna också och började rama in bilder.
Denna bild tog jag på The Getty museum. Det är en skulptur, men jag tyckte
att det såg så roligt ut i denna ram, ser ut som att ansiktet är fast i en vägg eller
att det är ett fönster som någon står och mosar ansiktet mot. Ja ni fattar..
Jag är hur som helst nöjd med denna foto och ram-kombination!


Det lilla träbordet är ifrån IKEA, passar så himla bra i vårt lilla och avlånga
badrum!


Vårt handfat är så litet det med så återigen IKEA blev vår räddning.
Att hänga tandborstarna i en mini-plåthink =Skitbra!
Den rödrosa tvålen som ligger i den lilla skålen är jättebra och så doftar den
gott, är typ köpt från nån hantverksmarknad eller så, fick iaf några sådana
i julklapp av Brandons morbror med familj. Sånt är roligt och lite lyxigt att få för
hur ofta går man och köper specialtillverkad tvål liksom?

 
Har äntligen fått iordning på mina grejer. Små tyglådor blev räddningen!
Och små askar också.

 
Som tur är bryr sig inte Brandon     Köpte en slags "trä-planka" och la över
så mycket om massa badrums-      badkaret för att ha schampoo osånt på.
prylar så han fick plats med allt
sitt i det lilla mini-mini-tunna-skåpet
som redan fanns i badrummet.



Köket är jag inte klar med ännu och så är det lite smådetaljer kvar att fixa i rummet såsom gardiner osv. Det tar sin tid men kommer nog bli bra när allt är fixat. Helt galet att det tar sådan tid att fixa saker, vi har ju redan bott på stället sedan mitten av oktober! Oh well...








 

 


Kortis


Hello!
Är bara en snabbis på Starbucks för att beställa ett kort till poster och chatta lite med mamma.
Är egentligen i mitten av mitt stoora städarprojekt. Såg detta som en orsak att ta en liten paus.
Har kommit ganska långt med vårt vardagsrum/sovrum. Dessvärre är det köket och badrummet som är värst och det har jag kvar att städa. yay! Jag var en snabbis på IKEA igår och fyndade i "fyndrummet" där. Vita boxar att ha i badrummet för en dollar styck. Och ett påslakan. Och så köpte jag lite skruvar med.
Nej nu får jag gå hem igen och ta tag i städningen, det kommer att kännas så skönt när det är över.


Denna bild beställde jag en förstoring av och ska rama in.
Inte världens häftigaste bild, men det kommer att ge vårt lilla rum lite ljus
och nästan som en liten extra effekt att få det att kännas som ett extrafönster.
Om ni förstår vad jag menar :) Ska hämta förstoringen nästa vecka.


Trött


Äntligen en film på teve, Walk the line, den filmen gillar jag!
Jag är trött. Det är en ganska sömnig miljö när inget händer. Och att det är mörkt ute gör mig inte direkt piggare.
Åtminstone är jag ledig imorgon tisdag och onsdag! Skönt.
Däremot måste jag storstäda. Vi har fortfarande mycket i kartonger, hyllor som ska upp, mycket att sorteras, mycket att slänga. Ja usch. Det är faktiskt riktigt svårt att städa ett litet ställe när det är för mycket möbler och inget organiserat.


Jag är trött, fast inte lika trött som gubben i Venice beach jag fotade.


Ge mig styrka inför den stora städardagen!!

Kanske kilar till Starbucks imorgon för att använda internet, bloggar då isf!

Puss och Kram!


På jobbet...


Jobbet. 18.42
Snark.

Sitter och kollar på kanal-guiden på teven, INGET ROLIGT PÅ TEVE kan förstöra hela jobbpasset, för det blir verkligen trist att inte ha nåt att se på.
Fast det är väl lite för tidig för filmer ännu antar jag.

Jag har iaf california rolls och choklad med mig till jobbet idag, får roa mig med det!


The Comedy & Magic Club på lördag!

På lördag ska jag och Brandon gå till The comedy and magic club i Hermosa beach.
Kevin Nealon (vem det är kan ni läsa här http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Nealon) uppträder då.
Det är alltså Stand-up komiker som för det mesta uppträder på den klubben. Ska bli jättekul!
Som ni sett tidigare har jag och Brandon slaviskt hyrt alla säsonger av tvserien Weeds under hösten och Kevin Nealon var en av favorit-karaktärerna. Det var iaf där jag fick upp ögonen för honom. Brandon har dock följt honom lite längre än så. Hur som helst, kul ska det bli och det kostar bara 25 dollar per biljett vilket känns överkomligt. Efter det ska vi nog gå ut och ta en drink nånstans i Hermosa. Fördel med att gå på ett event här omkring istället för i Hollywood är att vi kan promenera hem på 15 minuter istället för att behöva ta bilen. Man kan slappna av lite med då.

Nu sitter jag här måndagskväll på jobbet och längtar till lördag, segt!


Kevin Nealon.

 

 

 


Typisk amerikansk söndag eller nåt


Idag innan jobbet åkte jag och Brandon ut på ärenden.
Vår första destination var Costco (affären som har allt i STORPACK). Där inhandlades toapapper, vatten, tvättmedel,kattsand och så skulle Brandon absolut ha den där jättestora flaskan med BBQ teriyaki-sås-marinad-sås-typ. Det var fullpackat med folk på Costco och jag som går snabbt blev sååå irriterad på allt folk i min väg och för att inte tala om alla småbarn som sprang framför mina fötter (det finns faktiskt en skylt vid ingången som säger att man ska hålla reda på sina barn!). Och för att inte tala om smakproverna. JAG VILLE ha några smakprover av ost och grejer, men självklart dök det upp kärringar och gubbar och ryckte åt sig just de mat-smakproverna jag precis skulle ta. Ja ni hör ju vad hemskt det var för mig.
Sedan åkte vi till Target (en annan affär som har allt, fast inte endast i storpack). Där var det också ganska mycket folk, men inte lika mycket som på Costco..
Där köpte vi en dammsugar (jääääklar, börjar jag och Brandon hamna i den där "gifta par-kategorin nu??!!).
När vi kom hem vart vi helt slut. Åh vilken underbar söndag jag och Brandon hade tillsammans, not. Haha yay!

Nu sitter jag på jobbet, hinner dessvärre inte blogga mera, för King of the Hill startar nu på teve :)

Ciao!

Filmtips!

Cecil B Demented

Okej, trailern visar inte till hundra procent hur rolig filmen var. Men det är en rolig action komedi!!
Se den!


Forgetting Sarah Marshall

En såndär fånig romantisk komedi som bara kan vara så skönt att se ibland när man
vill hyra en film som gör att man inte måste tänka till en extra gång eller bli djupt deprimerad av, sitta och gråta floder
efteråt, för det gör man inte efter denna film. Denna film är lite sådär söt och har sina roliga stunder.
Och så gillar jag skådespelaren Jason Segel :)



Nyfiken i en strut, vem är skådespelaren???

Min chef sa idag att jag inte fick hyra ut vår jacuzzi suite idag för att nån skådespelare kommer hit. Och vi skulle ge honom en bra deal. Men ingen av managern eller chefen vet vad skådespelarens namn är. Hum...
Ska väl dock erkänna att denne skådespelare inte kan vara så märkvärdig, annars skulle väl han aldrig boka ett rum på ett motell!
Men jag är ändååå nyfiken!

Mother in law

Titta vad min svärmorsa köpt åt mig, mysiga boots. Hon älskar att shoppa och om något är på rea vill hon gärna köpa det och om det inte finns i hennes storlek, köper hon ändå för att ge till personen i med den rätta storleken, i detta fall Mig!
Dessa, fast i en beige färg.


Haha denna sång är väl för rolig ändå...

Vilket språk ska jag snacka?


Checkade precis in 2 danska personer. Det är jättejobbigt när danskar kommer hit, för jag vet inte om jag ska prata svenska eller engelska. Och klant som jag är kan jag inte hålla mig och berättar att jag är ifrån Sverige och så ser jag jätteglad ut, men efter en stund inser jag att det kanske jag inte borde ha sagt, för då blir det en såndär konstig stämning mellan mig och gästerna. Jag funderar engelska eller svenska, de funderar engelska eller danska. Sen så slutar det med att jag pratar engelska med dom. För ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om jag skulle förstå deras danska dialekt eller ej. Sjääälvklart skulle ju de förstå min rena tydliga klara svenska juuu. Men jag vill inte sitta och se dum ut om de skulle säga nåt på danska och jag fattar nada. Så engelskan är ett säkert kort. Dessvärre är ju stämnngen redan förstörd, den förblir lite sådär fnittrigt stelt. Jag försökte mig på ett "Tack" innan de tog nycklarna till rummet och gick iväg. Men då svarade dom "Thank you".
Jaaa ni hör ju hur komplicerat det blir för mig när danskor kommer hit. Norska är lite lättare, fast det beror iofs på vartifrån de kommer.
Jag undrar vad de tänker inom sig, danskorna jag precis checkade in alltså, för de har ju åkt hela vägen från Danmark till Los angeles och den första personen de möter på motellet är svensk. Halleluja liksom!



Vi fryser också!

Eller ja, iaf lite. På morgonen och kvällen.
Det var cirka 9 grader imorse när jag drog till jobbet. Brrr!!!
Jag fattar verkligen inte hur ni där hemma står ut med typ 20 minus!!!
Jag som förra året hela tiden "skrattat" åt folket här som gått och huttrat i det "kalla" vädret, har förlorat vikingen i mig nu, tror jag. Nu huttrar jag med dom.



På jobbet...

Sitter på jobbet, 3-11skiftet.
Lite halvt segt men jag har allt övertygat några "walks in" att stanna här, måste ju bidra lite med att dra in pengar till detta ställe :)
Nu börjar nån fånig actionfilm med Nicholas Cage i huvudrollen, ja ni hör ju hur segt det är på jobbet...



Hörs imorgon bitti, för då har jag morgonskiftet!

De senaste 2 dagarna...

...har inte så överdrivet mycket hänt...


Mozart tittar ut efter en dags hängande under stugan.

 
Joaquin tar ett kvällsbad.                Isabella är INTE trött.


Isabella och Joaquin fick en lampa med fiskar som rör sig i av mig och
Brandon. Dom tror att fiskarna är verkliga och bara lever kvällstid.


Blev inget

Jag kom till kvällskursen lite för tidigt, eftersom jag absolut inte ville komma för sent (make sense...).
Läraren var där dock, så jag frågade lite om vad klassen handlade om mer i detalj och jag insåg snabbt att det mest var för dom som faktiskt skulle göra "medborgar-testet" denna vår. I stort sett enbart förberedelse för testet. Och eftersom jag precis fått mitt green card och har några år fram tills jag får chans att bli amerikansk medborgare, kände jag att den klassen efter allt inte var vad jag trott riktigt.
Så, jag avbokade mig från klassen. Tyvärr. Så himla synd att den inte levde upp till mina förväntningar.
Oh well. Jag hittar väl på något annat...

Däremot...jag har fortfarande 2 månader kvar att övertala Brandon att ta kvällskursen i salsa som börjar i mars:)



Nervöst

Ikväll är det första mötet i den där kvällskursen jag anmälde mig till. Typ saker om USA man ska lära sig.
Jag är jättenervös! Men det är något som jag är mer nervös för, att hitta rum 824. Alla skolor är är enorma här med massor av olika byggnader för olika klasser. Jag hittade en karta över campus på Redondo union high gymnasium, hittade rum 824, på kartan...Så efter att jag druckit klart mitt kaffe här på Starbucks ska jag smyga omkring och kika lite. Dessvärre är alla stora, otäcka gymnasiemänniskor på området just nu...visst är det komiskt att jag är rädd för eleverna på gymnasiet här när jag är 3 år äldre än dom? Men jag skyller på att de är amerikaner och jag är en liten rädd svensk. Typ. För de flesta kan se genom att bara titta på mig att jag inte är härifrån, vilket innebär att folk stirrar. Jag hatar när folk stirrar på mig. Det är nog det som är otäckast.


Jag döööööör!!!



Honeymoon


En nackdel med att man själv och den man har ett förhållande med kommer från 2 olika världsdelar, är att det blir svårare att spara pengar till andra resemål än en hemresa. Det är absolut inget negativt med att åka hem och se familj och vänner, men det är hemskt dyrt. Och helst vill man ju göra det minst en gång om året.
Jag och Brandon gjorde ju inte direkt något efter att vi gifte oss förra året. Jag menar, bröllopet var i ett kontor, klädsel jeans och tshirt. Vi hade ingen fest för att fira eller nåt. Vi har inga ringar. Och jag säger nu inte att det är hemskt, för vi gifte ju oss mest för att få stanna tillsammans, men det känns ju ändå lite trist att vi inte firade någonting i överhuvutaget, för gifter sig gör man ju vanligtvis bara en gång i ett och samma förhållande.
Så vi har pratat på senare tid om att åka på en "försenad" honeymoon. Och ingen av oss är så jättepå att åka till nån resort hotell med allt inkluderat osv osv, vi vill liksom se något. Så vi har lite planer på Japan. Det är faktiskt ganska billigt att flyga härifrån L.A dit. Om man har tur kan man hitta biljetter för 3000 kr. Och jag har hittat några hotell som kostar under hundralappen per natt.
Däremot måste vi ju spara en hel del för att kunna komma hem till Sverige nu i sommar, flygbiljetterna i juli är svindyra. Så våra Japan-planer funderar vi på hösten 2011 kanske...om vi verkligen jobbar hårt för det.
En honeymoon är vi faktiskt värda. Det hör ju faktiskt till när man gift sig. Och Japan vore grymt kul att komma till.





Filmtips

Jag hyrde en film igår som jag egentligen redan sett, men det var för många många år sedan.
Pleasantville. Har ni sett den? Om inte, tycker jag att ni ska göra det.
Det är inte världens bästa film. Den toppar inte några 10 eller 5-topplistor av favoritfilmerna, men den har sina moments :)
Driver med "the American dream".
Äh, titta på trailern så fattar ni vad jag menar :)


Lycka och frustration

Igår kväll var jag och Brandon ett sånt där "mysigt gift par". Jag satt på golvet och vek tvätt och jag kunde höra Brandon ifrån köket stå och sjunga till musik medans han gjorde disken.
Och jag flyttade alla kläder in till "garderoben" i det lilla rummet, kändes inte så kul att låta Brandon ha sin garderob i köket. Hade köpt en slags ställning att hänga kläder på, billigt, ifrån Target.
Längre än så gick det ej med den där mysiga härliga gift par-känslan...

Imorse när Brandon var gång att åka till jobbet skulle han bara grabba tag i en huvjacka ifrån ställningen och då brakar hela skiten ner. Jag vart lite halvvaken och hörde en smäll och mumlade "huh?" whats happening". Brandon svarar snabbt att det var inget att oroa sig för och så skyndar han sig ut och åkte till jobbet. Jag somnade om men sen när jag vaknar senare ser jag hela ställningen platt på golvet med alla kläder i hög.
Brandon kunde skatta sig lycklig att han befann sig på jobbet då jag upptäckte detta. Oturligt nog kom Mozart in i rummet just då och ville ha mat, det blev droppen. Han fick sitta i fåtöljen och lyssna på mina svordomar istället.
Däremot var det ju ingens fel, bara att jag måste påmina mig själv att inte köpa billig skit ifrån Target!

Six feet under abstinens

Världens bästa tvserie. Gick på Svt för några år sedan. åh vad jag saknar den!
Önskar att jag hade mina dvder med alla säsonger här nu, men tyvärr befinner dom sig i Sverige. Jäkla skit!

Åh vad jag saknar karaktärerna


På jobbet

Jag sitter och "YouTubar". Finns inte mycket annat att göra just nu, det är tyst som i graven. Snark.



Reseplaner (drömmar) 2010


Detta är mina resplaner för år 2010.
Om jag tjänade mer pengar skulle jag garanterat göra allt på listan, men tills det händer, får jag köra det på alternativ som är gratis istället, drömma.
Fast det är ju klart, vissa av dessa resmål kommer ju såklart att bli av iaf.


Jag och Brandon planerar att ta bilen upp till  hans familjs stuga i Big bear
i februari eller nåt. Det blir mysigt och det enda vi behöver betala är bensinen
för att åka dit och det är bara 2 timmars bilfärd (om det inte är massa trafik).


Vi pratade om att dra dit i vår med Brandons syrra och hennes man. Nu när
jag är 21 så känns det roligare. Delar vi alla på bensinen och skaffar
rabatt för en natt på hotell ska vi nog få ihop ekonomin till denna lilla tripp
också.

 
Min vän ska till Boston och jobba som au pair nu i januari och ett år
framåt. Det känns ju ganska givet att jag då skulle vilja hälsa på henne där
eller om jag kanske borde fråga om hon vill mötas i New York? :)
Dessvärre är denna tripp inte garanterad, för det är ju en annan resa jag måste
spara pengar till, nämligen...


HEM! Sverige. Ska hem och hälsa på nu i sommar och flygbiljettspriserna
är ju inte att leka med direkt...Så det är till denna tripp de mesta av pengarna
jag ska spara kommer att gå till. Men det är det värt :)
Och sen så ska jag ju helst fira jul med min familj i år också, det kanske slutar med
en dubbeltripp till Sverige...

 

 Alla bilderna tagna från google.com

 


Puesta de sol

Det var längesedan nu jag senast gick ut och fotade solnedgången. Den vackraste solnedgångsutsikten är när vi kommer körandes med bilen och är på toppen av en av alla höga kullar/backar här. Då ser man ut över hela havet, ungefär som en widescreen tv och om det är en riktigt klar kväll, kan man se ända bort till Catalina island och alla berg som är här omkring.


Mellan Redondo och Hermosa beach finns en liten "håla" där surfarna
hänger till. Jag går dit och fotar solnedgången när det är tomt.

 


Man vill alltid ha det man inte har

Gu va trist. Nu har jag börjat bli sjuk. Jag som var så himla glad och tacksam över att jag inte var sjuk alls i  somras och i höstas (Väldigt ovanligt för att vara mig, jag är alltid förkyld några ggr per månad typ). Jag antar att det är kylan (jaa, vi LA-bor tycker att det är ruskigt kallt med 10 grader). Tusan, jag som har tjatat om hur jag vill ha kallare väder här borta i värmen. Nu vill jag ha sol och värme! Jag vill ligga på stranden och bli brun och jag vill bada i havet! Hoppas sommaren kommer snart. Förra året började den komma i mars-april nångång.
FAST, regniga dagar får det gärna komma fler av här....


Jag i somras. Åhh vad varmt och skönt det ser ut. Det blir nice nu i sommar
när vi bor så himla nära stranden och havet!



Hatad första dagen på nya året


Sitter på jobbet, började 7 imorse. Nu är den kvart över 9.
Detta kommer nog att bli värsta dagen att jobba. Orsak? Jo jag kommer att behöva ringa varje rum runt 11-tiden och påmina om att de måste checka ut innan 12. Människorna i rummen? Trötta och förmodligen bakfulla. Jag är den som kommer att väcka dom och jag är ganska så säker på att många kommer att ogilla detta och vem har dom att skylla? Mig. Stackars lilla mig. Första dagen på nya året blir jag hatad.



RSS 2.0