Godmorgon!

Det var inte alltför segt att gå upp imorse, det brukar faktiskt vara lättare att gå upp när man bara fått 5 timmars sömn typ, smällen kommer senare...

Inte mycket nytt sen för 9 timmar sedan haha, har suttit och klunkat kaffe nu på morgonen, magen gör ont nu!
För att få tiden att gå ska jag sätta på en film nu, men vilken? Jag köpte med mig en "Musical collection" när jag var hemma i Sverige, hela 5 musikalfilmer för bara 200 kronor, allla skivor i samma box, så när jag har med den till jobbet har jag alltid en valmöjlighet, tjohej!

Hmm, The rocky horror show såg jag ganska nyligen, likaså Hair.
Tror jag kör på Sound of music, den är lång och sen har jag bara halva
arbetsdagen kvar när jag sett klart den filmen, smart!

 


Världens bästa mamma!

Grattis på Morsdag kära mamma! I L.A är det fortfarande 30 maj!
Hade dock totalt glömt bort Morsdag där hemma eftersom man firade Morsdag i USA för en månad sen typ. Just nu handlar allt om Farsdag i affärerna eftersom det är 20 juni här.

Hur som helst, saknar dig mamma massvis och önskar att jag kunnat ge dig en stor kram idag, men nu får det bli en stor cyberkram istället, snyft!

Vill komma hem och hälsa på nu igen! På en gång! För det är minsann inte alltid enkelt att bo så långt bort ifrån sin familj. Nu börjar jag nästan gråta när jag tänker på det. Varje gång jag ser Brandon krama om sin mamma godnatt efter att vi spenderat en kväll hos hans familj och sådana andra tillfällen, då är det extra jobbigt. Samtidigt får jag tänka på att om vi flyttar till Sverige om några år, iaf som vi planerar nu, då kommer ju Brandon att vara i samma situation som jag. Det är inte rättvist för nån av oss när vi har ett förhållande men kommer ifrån olika länder, till och med världsdelar. Man får helt enkelt bita ihop och vara stark, vilket är något jag verligen tycker att jag har blivit sedan jag kom hit till USA. Man har liksom inget val. Man får gilla läget helt enkelt. Försöka tänka positivt så mycket som möjligt och se de bra sakerna här istället för att bara sitta och längta hem och tycka synd om sig själv, ingen tvingade ju mig hit, jag tog det valet själv. Visst önskar jag väl ibland att Brandon och jag kom från länder som åtminstone låg närmre varann, men det gör vi ju ej och det är ju typiskt. Men så är det.
En fördel med att bo i ett annat land är dock att jag verkligen verkligen uppskattar allt som har med Sverige att göra mer nu. Jag ser Sverige med helt andra ögon. Allt känns så fint. Underbart. Och när jag var hemma i Sverige och hälsade på, uppskattade jag L.A så mycket mer när jag kom tillbaka hit. Visst är det konstigt att det man inte har är det man vill ha?

Känns skönt att det är nästan 100 procent säkert att jag kommer hem till jul iaf. Längtar så redan! Ska bli kul att få visa Brandon våra svenska jultraditioner och typ, koka knäck och baka pepparkakor? Haha nåt sånt iaf!



Mysig bild på mamma, mig och pappa när de och min syrra var och
hälsade på mig förra sommaren. På bilden står vi framför piren i
Santa Monica !


Jag gifte mig med rätt man, yes i did!

Sitter och har det långtråkigt på jobbet (det var dock massor att göra från klockan 3 till 6), då kommer Brandon och överraskar med mat från hans familj Bbq och chokladtårta och så hade han hällt mjölk i en petflaska och tagit med till mig också. Åh! Choklad och mjölk, vägen till mitt hjärta haha! Komiskt nog stämmer det lite faktiskt. Vi bodde på samma hostel i London, jag bodde bara där, han bodde där gratis för att han jobbade på deras internetcafe. Så andra dagen jag var på det hostelet skulle jag köpa en snickers på internetcafet och han jobbade där då. Dessvärre hade jag inga pengar, så jag frågade honom om jag kunde få betala nästa dag istället. Så han log bara och gav den till mig och så hade han tydligen skrivit en anteckning på betalningslistan som löd
såhär "The cute swedish girl :1 pound" för att jag skulle se att han skrev det, det missade jag dock och sprang glatt därifrån med min snickers, den där anteckningen han skrev fick jag höra om 2 år senare, han hade dock hela tiden trott att jag sett den. Haha, men som sagt, jag behövde ju som sagt inte betala för den där snickersen, så man kan säga att chokladen nådde direkt till mitt hjärta då också. Hmm..det var långsökt. Whatever!

Både jag och magen är glada nu. Den där chokladtårtan och mjölken till det satt riktigt fint såhär på kvällskvisten :)

Om ungefär en timme slutar jag, då ska jag hem och titta på nån film Brandon skulle hyra. Han frågade mig vad för slags film jag ville se, jag sa komedi eller action, det är nämligen de slags filmer jag tycker bäst om att se om kvällarna då jag är trött och ska upp tidigt nästa dag. Man behöver bara använda sin ena hjärnhalva för actionfilmer och komedier tycker jag (förutom med vissa dock....) så därför är det perfekta "after work-filmer" haha!


Jag vill inte vara på jobbet nu!


Hela förmiddagen spenderade vi med Brandons småsyskon och vi lekte runt på deras lilla bakgård och sprutade
med vattenslangen och det var jättemysigt. Skönt att bli nerdränkt i vatten också för solen stekte minsann på!
Brandons styvpappa har en bbq ikväll för att fira att han fyllt 50. Tyvärr så missar jag detta, därför att...jag sitter på jobbet nu och jag är sååå avundsjuk. Underbart väder ute och jobbet är det sista stället jag vill vara på nu.
Men igår grillade vi hemma iaf och det var gott och det var en väldigt skön kväll då med.

Slutar vid 11 ikväll, jobbar 7 imorgon bitti, yay, det är jobbigt, men men, imorgon kväll ska vi på baseball match, Dodgers LA mot Arizona eller nåt, kommer bli jättekul! Längtar!












Garderoblösning

Skrev ju häromdagen om att jag ville försöka komma på en garderobslösning för min minimala plats jag har i vår lilla lya. Så nu har jag gjort det och är mycket nöjd.


Innan, eller ja, haha, hade ingen bild på min "nuvarande garderob"
men "hålet" till höger är det minimala utrymme jag har att förvara alla
kläder på.



Efter! Tjoho! Jag har trixat och fixat med klädhängarstångar och starka band
och jag måste säga att det blev helt ok. Nu syns ej det på bild men under
står det två små byråer med lådor i plast.

Pollen?

Tror jag kanske är allerigisk.
Mina ögon kliar, näsan rinner och jag nyser som tusan.

Fy!

På G

Nu är jag alltså på G med att komma på en smart lösning till min pyttelilla garderob.
Jag tog bussen till Target igår och köpte smarta lådor typ och en smart hängare.


Jag kunde ej ta bussen hem, så fick vänta tills Brandon kom hem ifrån
jobbet för att få skjuts hem. Som ni kanske kan se..?


Var på Target i Manhattan beach, palmerna var så fina i solskenet över
parkeringsplatsen.


Lite sådana här lådor blev det. Visar resultatet i bilder när allt är klart.
Men det kommer verkligen bli större i vårt rum när jag inte ska behålla
den stora träbyrån vi har nu.


Audi a4 Avant


Igår kväll när Brandon kom hem ifrån jobbet, drog han med mig ut och även drog han med vår granne.
Brandon var så ivrig och ville visa oss något.
En bil, som han velat ha jättelänge. För betydligt jättemycket billigare än vad den skulle ha kostat, eftersom rysken som ägde bilen skulle hem till Ryssland och behövde nån som köpte bilen i kontanter direkt.
Nu håller Brandon på att sälja sin älskade röda VW och den andra vita han har. Men gu va glad han var för sin Audi, hans första audi faktiskt.
Tur att han går plus när han säljer de andra 2 bilarna han har med.


Denna bild är ifrån google.com, men typ så ser den ut, fast nån blå färg.



Garderobslösningar?

På denna bild ser ni en slags öppning i väggen till höger, det är min garderobsyta. Just nu ser det helt galet ut och jag måste komma på en mer praktisk lösning. På bilderna under denna bild är det vissa alternativ.
´Det är så fruktansvärt svårt att komma på smarta lösningar när man bor pyttelitet. Speciellt då detta rum inte kan ha massa hyllor och sådant på väggarna pga alla träutbuckingar på väggen, eller ja, vad det nu kallas.
Ska iag till Target idag och kolla vad de har för något. Små byrorar underst och sen sätta upp en stång i mitten av garderoben mellan väggarna kanske? Isf måste jag också till hantverksaffären och kolla på stångar. Jag börjar nog med Target. Jag har lärt mig bussarna här i Redondo beach riktigt bra nu, eller ja, det är 2 bussar jag lärt mig, varav en av dom endast går fram och tillbaka på Pacific coast highway vilket till och med en träskalle skulle kunna lista ut hur dom fungerar haha!






Oh No! Dollarn är nästan uppe i 8 kronor nu!

Mitt svenska konto sjunker i värde här i amerikatt! Tur att jag får lön i dollars imorgon!

Sequoiaträd

Sequoia nationalpark

Från Wikipedia

Sequoia nationalpark

Sequoiaträd
Läge Kalifornien, USA USA
Koordinater Koordinater: 36°26′0″N 118°41′0″V / 36.43333, -118.68333
Areal 1 635 km² hektar
Inrättad 1 september 1890
 

Sequoia nationalpark är en nationalpark i delstaten Kalifornien i USA, i södra delen av bergskedjan Sierra Nevada. Den gränsar till Kings Canyon nationalpark och täcker en yta på 1 635 km². Nationalparken bildades 1890 och var den andra i USA, efter Yellowstone.

Området är känt för sina jättelika sequoia-träd eller mammutträd (Sequoiadendron giganteum), bland dessa finns världens största träd, kallat General Sherman. Man kan besöka nationalparken med bil, men det finns även gott om vandringsleder.





Kolla vilka häftiga träd det kommer att finnas dit vi ska
i Sierra Nevada bergen i juni. Hur häftigt som helst!

Mama D's

Igår gick vi och Brandons familj ut och åt italiensk mat på Mama D's i Hermosa beach eftersom Brandons styvpappa fyllde 50 bast!
Brandon var dock lite försenad, mycket på jobbet, likaså Brandons familj, alltid sena haha, så jag orkade inte sitta hemma och vänta på alla så jag tog en promenad till Hermosa och det var underbart. Solen värmde så gott mellan de kyliga vindarna och folk spelade volleyball på stranden och fastän det var mycket folk där nere, var det så tyst och behagligt.Det finns sånadär maffiga hus precis vid strandpromenaden i Hermosa på The strand som det kallas, där satt folk på sina altaner och bara njöt, hur härligt vore det inte att ha en lya där eller!? En äldre man satt också på sin altan och spelade gitarr och sjöng för oss som gick förbi. Jag älskar Hermosa beach!

På Mama D's åt jag vegetarisk lasagna, såå gott!



Fick äntligen inviga min underbara blå klänning och sen så hittade jag
min lilla jacka jag köpte på second hand i Notting Hill i London när
jag bodde där, vilken bra överraskning!


The Strand i Hermosa beach.


Volleyball spelas alltid på Hermosa och Manhattan beach.
Brandons styvpappa brukade vara ett slags volleyballproffs i South bay-området
i sina yngre dagar.


Början av Hermosa piren.


I väntan på att få bord på restaurangen spelade Brandons mamma och
styvpappa spel.


Mozart, vad gör du?






Kitlers

Måste bara först säga det att hoppas ni inte tar illa upp.

På bilden här nedan ser ni vår grannes katt. Vem är den första ni tänker på när ni ser den katten?`
Tydligen finns det en hemsida med massor av katter som också har den där lilla svarta mustaschen. Dom katterna kallas för kitlers. Ni förstår nog själva.
Här är hemsidan: http://www.catsthatlooklikehitler.com/cgi-bin/seigmiaow.pl


På hemisdan är det blandade känslor, vissa blir upprörda och vissa tar det med en klackspark och tycker att det är komiskt och tycker katterna är roliga.
Vad tycker ni?

När vi flyttade in i vår lya och efter ett tag adopterade vår katt, skojade vi med vår granne och sa "tur att vår katt är vit med blå ögon och att vi har en tysk bil".

Jag tycker att katter är så oskyldiga djur att man faktiskt kan skoja till det lite, så oturligt nog att katten fått precis en liten svart fläck under nosen, men man kan ju inte hjälpa det, visst ser det ut som en liten kitler?



Till hösten

Jag har bestämt mig för att börja med engelskaklasserna till hösten, för då är det mer garanterat att det bara är 2 dagar i veckan, för på sommaren är det mest 6-8 veckors kurser, skulle kännas lite tungt att plugga 4 dagar i veckan med 3 timmars lektioner varje dag plus jobba heltid.
Så så blir det. Blev inget engelskatest denna vecka, får göra det nästa helt enkelt.

Nu måste jag rusa för att hinna med en buss, måste nämligen till Target för att lämna tillbaka en digital fotoram vi skulle ha gett Brandons styvpappa som fyller 50 idag, men vi testade den innan och den var kass. Så nu står vi på ruta ett och har ingen ide vad vi ska ge.
Om ni har superbra ideer till en man som fyller 50, maila mig gärna så snart som möjligt till [email protected] , för jag får mailen direkt till mobilen. Åker till affären nu.

Ikväll blir det gå ut och äta på restaurang för att fira han. Gött!

Sierra Nevada

Vi är medbjunda av Brandons familj att åka med dom upp till bergen i Sierra Nevada en helg i juni, JA TACK!
Något jag drömt om att få komma ut och bo på en bergsluttning och njuta av "vildmarken" haha. Först när dom sa att det är en camping tänkte ja, wow, detta blir intressant, men dom hade visst bokat hotellrum med pool och sånt på campingen haha. Oh well.
Jag frågade om det finns björnar där uppe. Det finns det!! Jag vill så gärna se en björn. Vore så himla häftigt! Så länge den inte attackerar mig alltså.
Kopiera denna länk och sök, så får ni läsa lite ungefär vart vi ska. Träden ska tydligen vara riktigt höga!
http://www.americansouthwest.net/california/sequoia/national_park.html

Sweet!

Har skrivit det förut, men min arbetskollega som fick en bebis i november, hennes lilla dotter Kayla döptes i söndags, tyvärr var jag fast på jobbet, men tänkte be henne komma in och säga hej nåndag så att jag får ge kayla dessa små söta kläder och den söta handduken på ett djurhuvud.
Får hål i tänderna av att titta på alla söta bebiskläder som finns där ute.






Frukost på verandan

Mysig morgon. Jag och Brandon satt på vår veranda och drack kaffe mocha och bagels från Whole foods. Yummie yum.


Frisören klippte av mitt hår 75 procent mer än jag sa åt henne, men fick iaf några uppklippningar så att
jag kan "busa" till det. Tur att jag inte är så känslig, jag gillar både kort och långt hår, mitt hår växer riktigt
snabbt när någon har klippt av det med, så det är gött. Ja jag slängde i lite färg i håret efter frisören med.




Frissan i L.A


Funderar på att gå och klippa upp mitt hår lite idag, så att det får lite liv. Längden vill jag behålla.
Däremot känner jag mig aldrig speciellt fin efteråt när jag går hem. Varför? Jo för jag är för snål för att betala dom att föna mitt hår, japp sånt kostar extra, det är iofs därför det är billigare att klippa sig här än hemma i Sverige på salong.
Varför känner jag mig då inte speciellt fin efteråt på väg hem? Jo för mitt hår då är blött och kallt.
När man kommer hem sitter man och värmer sig med hårfönen och håret blir aldrig lija snyggt som det skulle vart på salongen.
Nu måste jag räkna kassan sen slutar jag jobbet!!
Imorgon är jag ledig, dessvärre lär jag ju knappt få nån sovmorgon då eftersom jag måste till DMV-kontoret där man fixar ID och sånt där, de öppnar vid 7 eller nåt tror jag och oftast är det minst 2 timmars lång kö. Snark. Får se om engelskatestet hinns göra imorgon, beror på skjuts och så.

Uppdaterar mer sen!

Happy hour och bowling

Igår efter jobbet drog jag och Brandon och vår vän Dan för Happy hour-drinkar på piren. Beställde även in lite förrätter som också har happy hour-pris på. Kincaids alltså, dit vi alltid går haha!
Jag dricker som vanligt där mojitos.
Det blåste rejält igår och såklart ännu värre på piren vid havet. Men vi trotsade vädret och satt på uteserveringen, vi var dom enda som satt ute, men så hade vi den fina utsikten också. Minsann minsann!

Efter det gick vi och bowlade. Först när vi kom var det som vanligt, men sen efter 20 minuter började discolampor att blinka och kass musik sattes på. Ingen av oss gillar det så mycket, föredrar allt som vanligt när vi ska bowla. Oh well. Jag gjorde inte speciellt bra ifrån mig igår heller, mitt bästa var 90 poäng i går.


Trevlig kväll iaf!

Ps: Vart är sommarvärmen i L.A??


Underbar utsikt på Kindcaids.


Kalla vindar och solen i ögonen, stackarn! Vi flyttade till ett annat bord i hörnet senare haha.


Båthamnen.


Moi! Både skinnjacka och tajts för att hålla värmen.


Båtar och piren.


Fint!


Piren.


Dan vann över oss i bowling.






Bilder från min mobil



Rolig tupp-bil.


Fatty


Frukost på IKEA för 99 cents, yuack, never again!


På väg hem ifrån jobbet finns det många fina hus och många fina blommor.


På väg till mataffären kvällstid är det fint med solnedgången.


Från svärmors balkong ser man solen gå ner i stilla havet.


El Camino College

Så, igår satt jag och Brandons syrra och ansökte financial aid åt mig vilket betyder att jag slipper betala för skola och vissa skolmaterial för att jag är låginkomst och gift (Visst är det komiskt att det nästan låter som en dålig sak, att vara gift och låginkomst? Jag är lycklig och kär och jag är så glad jag ens har ett jobb!).
Sedan så registrerade jag mig på El Camino College. Har dock ej ansökt om vilka engelskaklasser ännu. Jag måste nämligen gå dit och sitta och göra ett engelskatest (som alla måste göra i hela USA för att börja college, iaf 99 procent), så ska försöka att komma iväg och göra detta 2 timmars långa engelskatest på tisdag som är min lediga dag. Efter det testet, kan jag och skolan veta mer vilken engelskaklass jag borde hamna i. På ett sätt hoppas jag att jag hamnar i den minst svåra klassen haha, fast å andra sidan så är nog den klassen för dom som knappt pratar engelska, så kanske en grad högre då? Min grammatik är dålig och även vissa utal. Man kan kanske tycka att jag borde vara bättre på engelska eftersom jag bott i engelskaspråkiga länder sedan jag slutade gymnasiet 2007, men det räcker faktiskt inte bara att prata engelska hela tiden, det är så mycker därtill. Jag har blivit enormt mycket bättre på engelska och jag vågar verkligen prata på, jag pratar flytande engelska och ibland säger jag fel och uttalar fel, men jag har sagt till alla här att så fort jag gör det, måste dom rätta mig. Man gör ju så gott man kan. Att våga är nog det viktigaste. När jag först flyttade till London vågade jag knappt prata och jag var jätteosäker. Varför flyttade då jag till London kan man ju undra, men det var just för att jag ville våga, så det målet har jag iaf nått upp till, även om själva engelskan inte är perfekt.

Hur som helst.

Engelskaklasserna vi kollat på i sommar var 4 dagar i veckan, vilket är ganska mycket då jag jobbar heltid, så om det bara finns dom möjligheterna för engelskaklass i sommar, kommer jag att börja plugga engelska i höst där och sedan typ, anmäla mig till en fotoklass eller nåt i sommar. Men jag vet inget förräns jag har gjort mitt engelskatest, wish me luck! På tisdag alltså, om jag kommer iväg, vilket jag ska. Måste skaffa kaliforniskt ID då med, herregud att jag inte gjort det än alltså haha!


Skräck och spänning på samma gång!

 

 


Lördag


Snart slutar jag jobbet!
Min man irriterar mig genom att smsa mig och säga "look outside ur window", då gör jag det och så kör han förbi och vinkar. Nu har han gjort det 2 grr. Fast det är ganska kul.

Efter jobbet ska vi hem till hans familj och hans syrra ska hjälpa mig anmäla mig till engelskaklasser på ett college i Torrance. Om det fortfarandegår att anmäla sig till sommaren gör vi det, annars börjar jag i höst.
Om jag börjar nu i sommar blir det typ 8 juni, vilket är jättesnart och jag är så nervös att jag dör. Att börja helt själv på ett amerikanskt college är nog bland det otäckaste jag kommer göra. Oh, får ont i magen bara jag tänker på det.
Men jag måste, delvis för att jag är jättedålig på engelsk grammatik och delvis för att få ett socialt umgänge med förhoppningsvis lite människor som är i samma situation som jag, alltså, "ny" i ett annat land och långt bort hemirån. Eller ja, så behöver det ju inte vara, men ändå. Förmodligen kommer det nog bara vara mexikaner och asiater och det kommer att vara många av dom, så mexikanerna pratar spanska med varann och asiaterna pratar väl japanska, koreanska osv osv med varann. Och så jag då, svenska någon?
Känns som att de flesta svenskar som pluggar i L.A pluggar på ett college i Santa Monica.

Berättar mer sen när jag vet om anmälningarna iaf!
Nu ska jag se slutet av sista avsnittet av Ebba och Didrik, seriöst, barn är såååå elaka. Skolor är som helvete ibland, jag hoppas att folk är mogna på amerikanska college så att jag inte behöver vara den som får mina skor nedspolade i toaletten eller att bli pekad på och utskrattad eller inte bli bjuden på kalas.


Filmtips

TIPS! TIPS! TIPS!




Allvarlig film som är jätterolig! SE DEN!

Dåligt Anna!

Idag har jag verkligen inte tagit bra hand om min kropp. Har ätit fruktansvärt mycket sötsaker och bara en liten lunch. På jobbet åt jag TRE sånadär sliskiga "wienerbröd"-frukost och efter jobbet åt jag upp hela kakpaketet som jag visade på bild igår eller i förrgår här. Jag spyr! Bra dock att jag verkligen inte är sugen på något sånt igen på väldigt väldigt länge. Och jag känner att jag inte alls motionerar som jag ska. Blir alltid så himla lat och trött då jag jobbar enbart morgonskift, 7-3, så när jag kommer hem lägger jag mig typ ner och tar en tupplur och när jag vaknar igen är jag ännu tröttare!
Måste bli någonslags ändring. Jag måste bli bättre på att förbereda matlådor och sådant till jobbet så jag slipper vräka i mig de där frukostbullarna för att kunna klara mig till 3. Och jag måste sluta äta upp ett helt kakpaket efter jobbet för att jag är för lat för att laga till nån mat just då. Och jag måste sluta laga mat vid 10-11 på kvällen för då har jag svårt att sova efteråt. Ja, ni hör, den senaste veckan har jag slarvat och skitit i min kropp. Från och med imorgon ska jag försöka att alltid ha med riktig mat till jobbet. Lägga kyckling eller nåt på tining så jag känner att jag måste laga mat när jag kommer hem ifrån jobbet, annars blir kycklingen dålig. Och istället för att bli rastlös, sömnig, lat eller vad det nu är som gör att jag går o lägger mig efter jobbet , ska jag gå ut och gå vid havet minst 30 minuter varje dag. Godis, kakor och sådant ska jag bara äta när jag verkligen vill ha det och inte äta bara för att jag är rastlös.
Skärpning, skärpning, skärpning! Men jag lär ju knappast vara ensam om sådana här beteenden ibland?

Eftersom jag nu skrivit detta här, känner jag att jag inte bara kan skita i det nu. Jag menar, det är ju inte sådär jättehöga krav jag ställt på mig själv egentligen haha!

 

 


Who are u??


Jag la till kontakter till min nya msn via facebook vilket fungerade mycket smidigt.
Men det kan bli förvirring ibland med, som den här konversationen t.e.x:

@ says:yahoo.com

who is this?

Anna said (09:04):

anna and u?

Anna said (09:11):

oh. i looked you up on facebook, u are Luis and im Brandon's wife hahah  how's it going?

Anna said (09:12):

 my email even say annagustafsson, u should have figure it out!

(Luis är Brandons systers man)


Åhh, nostalgi, kära 90tal

Sitter på jobbet och tittar på min dvd med alla Ebba och Didrik-avsnitt. Gu va jag inte saknar låg och mellanstadiet förresten, haha alla de där "Jag är bjuden på hennes kalas, men du är iiinte bjuden" osv osv.

En scen från skolgården då de populära tjejorna dansar, visst var det verkligen så, eller?


Igår


Fick ett såntdär "nu ska jag piffa till mig"-humör igårkväll. Duschade, gjorde hårinpackning, duttade på rosa nagellack och smörjde in mig i bodybutter märket PINK from Victoria Secret som jag fick i julklapp. Vilken "duttiluttigt tjejig" kväll jag fick till det. Sånt borde jag göra oftare. Dessvärre var det en händelse som förstörde hela den mysiga stämningen. Jag sitter i morgonrock och har det mysigt, då knackar det på dörren. Jag ignorerar först detta eftersom jag ej väntade på besök eller något och jag satt i morgonrock liksom. Efter ett tag börjar personen banka mer än att knacka. Jag kommer på att om personen tittar in genom fönstret noggrant kan han nog se mig sitta på sängkanten precis intill dörren, så jag bestämde mig för att öppna. Då står den thailändske karln, som vi alltid beställer thaimat från, med en påse mat för hemkörning. Jag tittar frågande på honom och säger att jag inte har beställt någon mat, kanske att han tog fel nummer? Jag stänger kvickt dörren och tycker att detta blev oerhört pinsamt eftersom jag och Brandon är stammisar på den restaurangen och han känner alltid igen oss pga det, plus att jag ofta beställer mat till jobbet och då är det han som kommer med maten.
Jag hör honom utanför knacka på vår grannes dörr, ingen öppnar.Då hör jag att han ringer personen som har beställt mat och så verkar det som att han har fått totalt fel adress. Gu va pinsamt.
Och, det lär väl dröja tills jag beställer mat från dom nästa gång, kul liksom, stå där i sliten morgonrock med superblött hår. Och vetskapen av att vi båda känner igen varann men båda ignorerar det hahahha!

Jag tog en runda på Forever21 igår förresten. Hittade 2 saker jag verkligen verkligen tyckte om, men så sa min hjärna att "Anna, när kommer du att använda dessa?". Då fick jag ge med mig. Har iaf kort på det från provhytten, kanske kanske min vänstra hjärnhalva kan övertala min högra att jag viiissst kommer att använda de plaggen och absoluut borde använda dom. Vi får se. Däremot köpte jag mig ett par mörkblå stuprörsjeans för 10 dollar, FYND! Dom är världens skönaste till på köpet eftersom det är stretch! Har dock ingen bild på dom, jag menar, dom är vanliga blåa stuprörsjeans.



En shortsdress kan man väl kalla det, topp och shorts i ett!


Älskade denna hatt! Fast den var lite tung typ. Eller så var den helt
enkelt inte heelt rätt.

Nostalgi

När jag var hemma i Sverige köpte jag med mig lite svenska dvdfilmer.
Vet ni vad jag hittade på Ica maxi för 39 spänn? Alla avsnitt av Ebba och Didrik! Guu vilken nostalgi. Ska ligga och kolla på det på min laptop (dvdfilmer från europa funkar ej i Usa och tvärtom) och bara le. Nostalgi nostalgi!


Farligt gott

Idag på min lediga dag har jag druckit kaffe och ätit världens godaste kakor. Det är riktigt kallt ute och har vart jättelänge nu. Här sitter jag och huttrar i "sunny california" medans ni där hemma gottar er i solen i "det svenska vädret". Blääää!


Om ni någonsin åker till USA, är det dessa kakor ni ska köpa.

Bilder från min mobil




Tog denna bild när jag var hemma i Sverige på besök. I Göteborg.


Jag tycker att det är mycket roligt att ta bilder på Mozart i "fula vinklar".


Pelikaner ser man nästan jämt på piren i Redondo beach.


För några veckor sedan när jag traskade hem ifrån stranden såg jag den svenska flaggan
på en av balkongerna. Jag är sååå nyfiken på vem som bor där!


Tshirt och kavaj

 
Grateful dead t-shirt Brandon gav mig, kavajen hade brandons mamma köpt
men den hade vart för stor för henne, så då tänkte hon såklart på svärdottern
"med större storlek" haha!


Har precis atit en god middag min man lagade ikvall. Nu sitter jag och dricker rott vin och lyssnar pa Dylan medans min man diskar. vilken underbar mandag!


Kanske en hylla

Blir nog inget Costco idag, blir lite ont om tid för det, dock var det nog inget direkt nödvändigt vi behöver därifrån just idag.
Har dock sett en hylla från IKEA som skulle vara perfekt i ett hörn vi har i köket. Våra 2 små skåp över diskhon är fullproppade med torr mat och kastruller och formar att det verkligen inte är någon ordning där. Så en hylla skulle vara perfekt. Har hittat några på ikea för bra pris.

Dessa:

Tror denna är både min och Brandons favorit, typ 40 dollar.


Denna hade ett mycket bra pris, 20 dollar, men den verkar ganska ostadig oså...


Jag hade väl helst velat ha något sånt här, men det kostar ju lite mer och sen så vem vet, om vi flyttar
kanske vi inte alls får ett lika stort kök och då får väl denna knappast plats, då är det
bättre med en hylla som man kan han lite överallt. Tror jag.

 

 

 


Bilder från min mobil


En död pungråtta påväg hem ifrån jobbet igår. Jag höll på att dö och vågade knappt gå
förbi eftersom de ibland "spelar död", inte för att denna gjorde det men..sen är dom elaka.


Redondo beach halv sju på morgon, jag på powerwalk häromdagen.


En på vår gata har så vackra rosor klängandes på sitt staket.


Grå och trist dag, denna bild är tagen utanför där vi bor.


Jeans, jacka och tröjväder idag. Och skor, ej sandaler.


Varför är katter så himla roliga och söta att kolla på?

Favorit-youtubeklipp!


Tjoho!

Jag sitter på jobbet. Ute är det grått och lite regn. Det vädret passar mig idag, för ikväll vill jag bara laga god mat, dricka rött vin, hyra film och äta svensk marabouchokladkaka jag tog med ifrån Sverige. Allt det, utan dåligt samvete för att solen skiner ute. Skönt med lite grådagar i L.A med faktiskt.
Igår efter jobbet kom jag hem till öl och tequila shots och Bbq. Brandon och en vän och vår granne hade minsann festat till det haha. Tur att vi körde på det vid 3 då jag slutade jobbet, annars hade det nog vart svårt att stiga upp vid 6 imorse, vilket faktiskt har vart förvånansvärt enkelt de sista dagarna, vaknar typ av mig själv så tidigt, antagligen lite jetlag fortfarande.
Men imorgon och på onsdag är jag ledig. Skönt! Måste dock storstäda storstäda storstäda vårt lilla hem, ser förjävligt ut faktiskt. Fast om det är grått och lite regnigt väder som idag imorgon, då har jag inget emot det!

En sak till, jag fick en present av Brandon igår!! Har typ aldrig hänt förut haha. Han hade vart i en affär med sin syrra och sina småsyskon. Då hade han sett en tshirt som fick honom att tänka på mig, så då köpte han den, blev väldigt förvånad, men glad!
Ni får väl se den här senare kanske, eller nästa gång jag använder den.

Back to work.

GO Dodgers!

Det är så bra med Brandons jobb ibland, för han träffar så många olika människor och är Brandon schysst mot dom är dom schyssta tillbaka. Brandon hade tydligen gjort ett bra jobb med en kunds bil, så nu får han biljetter till Dodgers game 31 maj , baseball alltså.
Tydligen riktigt riktigt bra platser och biljetterna vi får ska ha tillgång till det så kallade "Club house" , lite VIP sådär! Jag har velat gå och se nån hemmamatch jättelänge, känns som att det är en såndär grej man ska göra när man är i USA, eftersom man alltid ser det på film osv, så man vill själv uppleva det.

Åh vad kul det ska bli!!! Inte för att jag vet nåt om baseball egentligen men, jag ser det typ som vår svenska brännboll haha! Äh, jag tycker att det ska bli mest skoj med stämningen på hemmaplan. Go go Dodgers!


Familj, vänner: Ny mail!

Så nu har jag skapat en ny mail, ska ta bort den andra ([email protected])!
Min nya mail är:

[email protected]

Maila mig gärna så jag automatiskt får in er i mina kontakter, tack!


Tung dag på jobbet

Slutar om 25 minuter, väldigt skönt.
Har vart massvis att göra på jobbet. 17 check in, de flesta vill ha extra kuddar och handdukar och många verkar tro att detta är ett fint hotell där de bara kan beställa room service och grejer, herregud, detta är ett motell med mycket billiga priser för att ligga i ett så bra läge, för att det är ett motell. Vad förväntar sig människor egentligen? Hur som helst. De tyngre delarna av dagens jobb har vart människor som gärnar öppnar sig, som behöver någon att prata med, i detta fall, mig.
En kvinna kom ner hit och berättade att hennes syster dött och 4 dagar senare även hennes mamma. Hon började gråta och berätta sin livshistoria, jag fick lyssna och försöka trösta med ord. Jag blir själv fruktansvärt ledsen av sådana berättelser och jag känner mig så hjälplös. Jag skulle nog aldrig kunna jobba som psykolog, ett sånt jobb skulle tynga ner mig så enormt, tror jag.
Sedan en annan gäst, en äldre man. Alkoholist. Han darrade som en palm här en stormig dag. Han kommer ner till lobbyn och frågar mig vart han kan köpa ett sexpack med öl. Det är det minsta jag vill hjälpa honom att hitta. Men frågar en gäst på motellet vart affärer och sådant finns, måste jag hjälpa, det är mitt jobb. Jag led och kände sorg inombords när jag såg honom traska iväg fastän han knappt kunde stå rakt, på väg mot mera alkohol, det minsta han behövde just då.

Tung dag på jobbet som sagt. Lördagskväll. Det brukar alltid vara nåt.

Imorgon bitti börjar jag klockan 7 och hoppas på morgonpigga människor med hejdundrande glädje!



Brr!

Jag sitter här och huttrar i L.A !
Denna vecka verkar temperaturen bara ligga på 13-17 grader, vad är detta? Bor för tusan i soliga Kalifornien!
Verkar som att ni där hemma i Sverige äntligen har fått högtryck iaf, eller? Jag vill också ha värme, eller, okejdå, idag kunde man iaf på förmiddagen sitta i t-shirt även om det vart molnigt hela dagen, men jag vill ha strålande sol, just nu iaf, sen tröttnar jag väl på det och vill ha regn, men så är det!


Jag vill ha på mig min sommarklänning med bara ben, men hittills har det
fått bli med tajts, booring!





Benvärk!

Åh, jag min klant stretchade inte igår efter min powerwalk. Jag har såååååå ont i benen idag. Oj oj oj...


Kjolen är iaf fin, kosta bara 100 spänn på Zara!

Att göra köttfärssåsen lite roligare

Idag innan jobbet lagade jag spaghetti med köttfärsås. Inget märkvärdigt med det egentligen.
Men, jag har mina små knep som gör den så där extra god!

- Vitlök, extra mycket vitlök!

- Rivna morötter! Ger lite söt smak till färsen.

- Istället för vanlig tomatsås, använd hela skalade tomater man köper på konservburk.
   Dom blir så himla mjuka och goda efter att allt har kokat ihop sig.

- En skvätt sojasås, den ger lite färg till färsen och kan användas istället för salt.

- Garnera gärna med riven ost på tallriken, ger en "lyxigare" känsla. Vi har riven parmesanost
   som jag brukar använda, det är så billigt här med torr riven parmesanost på burk, men vilken ost
   som helst är ju gott!

- Gör tallriken färggrann med en god sallad. Själva spaghetti och köttfärsåsen är ju i sig ganska
   tråkiga i färgen, så massa grönt livar upp och lurar ögonen och man blir mer glad. Och blanda lite
   olja med italiensk salladskrydda att hälla på för att "piffa upp" salladen lite.

- Jag är lite fånig med sånt, men jag älskar färgglada tallrikar också!




Det är faktiskt godare att lägga upp på tallriken fint än att bara sitta och
sleva på direkt från kastrull och stekpanna, vilket tycker ni ser godast ut?


Lilla Anna och den Koreanska pastorn

Ibland händer det bara. Jag pratar innan jag tänker. Eller, ibland och ibland förresten...

Lobbyn är full med en koreansk kyrkgrupp.
Pastorn kommer fram till mig.

Den koreanska pastorn: What's your name?
Jag: Anna :)
Den koreanska pastorn: My name is Kay.
Jag: Okay, Kay.
Den koreanska pastorn: Gapskrattar.

Efter ett antal sekunder slog det mig vad jag precis sagt. Haha!

En annan rolig händelse här i lobbyn, samma koreanska kyrkgrupp:

En koreansk kvinna går fram till min manager som också är korean.
Detta samtal är dock förstås på koreanska, men managern berättade för mig på engelska:

Hon: You speak korean?
Managern: Yes.
Hon: When did you become Korean?
Managern: Ehm...since i was born?

När kyrkgruppen lämnat lobbyn fick vi oss en gott skratt haha!


Vad tokigt det kan bli!


Till min familj och vänner, läs detta gärna!

Har hänt något jättekonstigt!
Jag får inga mail till min hotmail,inget når fram. Har testat maila mig själv, inget kommer fram.
Och alla mina kontakter på msn messenger är borta. Jag fattar absolut inte vad som har hänt, men ska såklart kolla upp detta, men tills vidare adda mig gärna på msn så att jag iaf får er tillbaka där : [email protected]
Annars så vet jag inte riktigt vad jag ska göra tills dess. Det absolut värsta är ju iaf att jag inte kan mottaga mail!
Maila mig på [email protected] tills vidare. Men säger till så fort min vanliga hotmail funkar.

Åhhh vad irriterande!


Det är MINA TÄNDER!

Min make, Brandon, har hittat sin favorit bland svenskt plockgodis. Mormors löständer. Han bara älskar dom.
Jag köpte med mig en påse med enbart tänder till honom. Han vaktar dom med sitt liv. Och innan han gick till jobbet imorse tittade han på mig allvarligt och sa att jag absolut inte får röra hans tänder, Det är miina tänder , sa han och spände ögonen i mig. Efter att han gått ut genom ytterdörren och kört till jobbet, traskade jag fram till påsen och njöt utav en av hans älskade tänder. Hoppas bara inte att han räknat dom..



 

 


Dagens kort

Dagens kort står vår katt Mozart för. Han har blivit en riktig rebell och ska utforska allt allt allt!
Idag tyckte han att min kamera var intressant.


Cooling!

Ett kort till




Dagen innan jag flög tillbaka till Los angeles, hann jag med en fika med mina vänner i Göteborg!
Sofia och Emma på bild.


Min lilla gamla katt


Min "svenska katt" får jag väl säga eftersom jag ju har en katt här i Amerikatt (ha ha ) också.
Vi har haft vår lille katt i 18 år, i juni. Helt otroligt. Och nu när jag var hemma i Sverige igen märkte jag verkligen att vår lille katt har blivit gammal. Hon hör knappt något , hennes öra gör ont och hon verkar så trött. Men hon är fortfarande sitt bortskäma lilla jag som älskar räkor, skinka och lax som hon får väldigt ofta för att vara en katt.
Men när jag märkte hur gammal hon har blivit, kände jag mig ledsen. När jag förhoppningsvis kommer hem till Sverige igen vid jul, kommer hon fortfarande att vara där? Men så får man samtidigt tänka att hon har haft väldigt väldigt bra 18 år. Fast jag önskar såklart det blir 19, 20, 21...





Världens världsbästa katt ever! Min lilla MysanPysan.

Mammas fina trädgård

När jag var hemma i Sverige hos mamma och pappa, visade mamma "det nya" i vår stora trädgård. Jag tyckte allt var så himla fint att jag ville fota typ allt.
Här är iaf några av bilderna:






Äppelträden hade inte slagit ut ännu när jag var hemma, tyvärr!


Mammas egen-drejjade-blå fåglar :)


Här brukar man hitta rabarber på sommaren.


Så fina färger!


Jag saknar min mamma redan (och resten av er där hemma också såklart!)



Denna lista skulle vara här i onsdags, men allt försvann...


Nu ska ni få höra! Jag hade en jättebra flygresa och det kändes inte som 10 timmar och 45 minuter alls, i överhuvudtaget!

Min flyglista:

Häftigast: Flyget var 2 våningar! Megastoort! Har bara sett det på film förut. Det var häftigt.

Mest pinsamt: Jag stannar upp alla bakom mig på planet då jag försöker slänga upp mitt handbaggae i boxen ovanför sätena. En fransk kvinna är mycket snäll och försöker hjälpa mig. Hon tappar greppet på min väska och den ramlar ner på de 2 passagerare som sitter bakom mig på planet.

Smärtsamast: Att ha de 2 passagerare som fick en 12 kilo tung handbaggage väska över sig sittandes bakom mig i 10 timmar och 45 minuter, de ögonen i nacken var smärtsamt.

Roligast: Att man fick mat hela tiden och varma våtservetter ingen riktigt visste vad man skulle göra med. Det är såå spännande att se vad man får för flygplansmat också.

Godast: Okej, finns inte såå många alternativ här, men flygplansmaten var faktiskt riktigt god. Första måltiden fick jag pasta med spenatsås, bröd och till efterrätt glass med chokladsås. GÖRGOTT!!! Andra måltiden var en slags pizzapirog också jättegod, osen en skål med färsk frukt och sen äppelkaka till efterätt.

Bäst: Gratis alkohol under hela flyget. Jag drack en flaska rött sen somnade jag gott med rödblåa tänder och läppar.

Otäckast: Flygplanstoaletten. Jag hatar flygplanstoaletter! Men efter allt vin och vatten jag klunkat i mig hade nöden ingen lag. Jag överlevde.

Trevligast: Flygpersonalen. Deras service var grymt bra! Rekomenderar verkligen flygbolaget KLM om man ska åka längre sträcker som till USA.

Mäktigast: Det var faktiskt på flygplatsen i Amsterdam. Vi flera hundra människor står på vår gate och väntar på att få stiga på planet. Alla flygvärdinnor står redo i sina klarblåa flygvärdinnedräkter. Alla vänder på huvudet då de 3 männen med pilotkostym och mössa kommer in på vår gate. De ler så lyckligt, precis som på film (Läs Catch me if you can, ni vet, filmen med Leonardo D och Tom Hanks.) Flygvärdinnorna niger, piloterna bugar, det var så fint.

Bästa YES-känslan: På LAX flygplatsen i Los angeles. Evighetslång kö för "turisterna" som måste gå igenom massa och svara på många frågor (jag minns väl när jag själv först anlände i USA 2008). Jag promenerar glatt förbi "turistkön" och ställer mig i den betydligt mindre kön, den så kallade " American citizens and residents". Jag glider fram i kön och är mycket stolt över mitt Green card jag håller hårt i handen.
Jag får gå fram, kvinnan ber mig ta av mig glasögonen så att de kan ta ett kort, sedan får man ge fingeravtryck och sedan frågar hon mig 2 grr om jag tagit med mig mat (alla pulversåser och chokladpuddingpulver och allt godis tycker jag inte räknas som mat, lallala) så jag sfarade bestämt nej båda gångerna.


Jag väntar på taxi 4 på morgon för att ta mig till en flygbuss, skönt att
mamma var med.


Göteborg klockan 4 på morgonkvisten.







Ändrade planer

Brr, gick precis ut och tänkte känna hur varmt det var i solen, men vindarna var riktigt kalla faktiskt, så det blir nog ingen beach idag.
Kanske lika bra, för nu har jag genast massor av tid innan jobbet och jag borde verkligen röja upp här hemma.


Hello!


Internet har funkat väldigt dåligt sedan jag kom hem, därför dålig uppdatering.
Jag börjar jobba klockan 3 idag, kommer kännas konstigt att jobba efter 2 veckors ledighet! Men samtidigt skönt att komma in i vardagen igen plus att jag måste ha pengar haha! Idag är det payday, dock måste jag vänta till fredag om 2 veckor tills jag får min igen, blää!

Har många bilder som jag lagt in ifrån min kamera sedan jag kommit hem med,men lägger upp dom ifrån jobbet.

Förresten, idag känner jag mig otroligt stolt över mig själv. Vaknade vid 6 imorse och kunde inte somna om. Jag låg och funderade på om jag skulle somna om eller ej. Jag steg upp ur sängen, slängde på mig tröja och byxor och träningskor och gick ner till stranden för en powerwalk, från piren till "Palos verdes-bergen"-typ. Och sen tillbaka, cirka 45 minuter snabb promenad, kändes så himla skönt efteråt. Sedan tog jag en promenad till mataffären och nu har jag fyllt upp kylen lite grann iaf. Lagade ägg och bacon toast till frukost och jag och Brandon åt tillsammans innan han gick till jobbet. Proteinrik frukost, det står man sig verkligen på länge!
Känns som att jag hunnit med massor och klockan är bara 10 på morgon. Bra jobbat Anna! Lär väl dock somna runt 9-10tiden på jobbet ikväll haha!

Jag funderar på att kila ner till stranden och ta en tupplur där i en timme, förhoppningsvis få lite färg då med.
Sedan måste jag hem och duscha och förbereda matlåda. Puh, full rulle, trots att jag steg upp så tidigt!

Bloggar som sagt mer ifrån jobbet, fast då är det natt hemma hos er, så ni får väl läsa här imorgonbitti då :)

 

 


hej igen

jag hade precis skrivit ett lååångt inlägg om min flygresa som för övrigt var gymt bra, men så dog internet och allt försvann. ¨Får skriva listan senare ikväll.

Nu ska jag slänga på bikini och njuta av det fina vädret!

Kram!

tjo! jag lever. sitter utanfor Eat at Joe's o vantar pa var frukost. vaknade halv 8 och var dodshungrig, ingen mat hemma! det ar varmt o skont i solen. skriver mer sen!


Filmtips!

Syrran hade hyrt en film igår, en film som jag tänkt att hyra hela våren nu men det blev aldrig av. Men igår fick jag äntligen se den och den var jättebra!

500 days of Summer

Me like this movie!

 


Gröna sköna stad

Häromdagen när jag gick hem ifrån stan (Skövde) upp mot vårt hus på Norrmalm, tyckte jag att allt var så grönt och fint och att det kändes som svensk vår, fastän vindarna var kyliga.
Och en annan sak som jag tänkte på var, att det gick så fort att promenera nånstans. Det är så stora avstånd i Los angeles att alla avstånd här i Sverige känns som ingenting. Underbart!




Köpt




Världens bästa kap! En kofta från Ginatricot för 199 spänn!
Har nog använt den i princip varje dag nu haha!


Blå klänning från Hm för 199kr.
Jag har hela tiden tyckt att deras "Garden collection" eller vad den nu heter
har vart så fin. Men samtidigt så kände jag att jag kanske skulle tröttna på
deras blommiga varianter, men så såg jag denna blåa skönhet.


Jag köpte mig en ursöt jojo för 29kr. Både fin och avslappnande.
Ska sitta på min veranda i L.A och jojja om kvällarna, vad skönt det
ska bli.


Klänning för 199kr på Indiska.
Den är så fin och romantisk att jag nästan vill säga "Jag älskar dig" till den.


Jag älskar allt ifrån affären Indiska, men speciellt deras inredning.^
Dessa krokar är ju för underbara!


Ännu mera från Indiska. Plastspegel som inte ser ut som plast.
39 spänn! Så söt.


Vissa ringar kan skära in så i fingret,men denna träring från Indiska var
jätteskön!

Detta är inte ens en femtedel av allt jag handlat, övervikt på flyget nästa...

 


Mys- och nysdag, " ha ha "

Jag är helt slut. Har vart på Elins esplanad eller vad det nu heter, med mamma o syster. De hade ej byggt klart det innan jag flyttade till USA för 1.5 år sedan.
Och nu är jag helt slut fastän det var mysigt med fika och småkik i affärer. Tror jag är helt slut för att jag är förkyld. Det som är så dumt med förkylning är att man egentligen är tillräckligt frisk att göra saker, men man känner sig så ofräsh och orkelös att man helst inte vill göra saker på grund av det.
Jag köpte lite söta kläder till min mans småsyskon, lite svenskt porslin till svärmor och så lite svenska dvdfilmer till mig själv som jag kan ha på jobbet i USA och titta på min dator.

Nu kom jag ju på en sak, har lagt in bilder från kameran med allt jag köpte häromdagen men så glömde jag lägga upp det här. Kan göra det nu istället.

..

Jag har åkt på en dundelförkylning. Nu hoppas jag bara att det försvinner innan jag ska sitta på ett plan i luften i 11 timmar på tisdag. Helst får det försvinna redan nu.

Telefonsamtal från Amerikatt

Pratade precis med Brandon i telefon. Nu har våran katt bajsat och kissat i vårat badkar i protest att Brandon vart så mycket på jobbet och vår katt Mozart inte fått gå ut på hela dagen. Ojojoj, vad skönt att befinna mig i lilla Skövde när sånt händer haha!


Hosta och halsont, låt mig PASS(a) det

Eller, det är iaf en påbörjan till hosta. Halsen gör ont däremot. Både mamma och pappa har vart förkylda och haft hosta. Snälla snälla, låt mig slippa. Min hals gör redan ont, vill inte att det ska bli värre den lilla korta tiden som är kvar av mina Sverige-vistelse. Däremot verkar det bli mer garanterat att jag nu kommer hem till jul iaf. Allt på grund av de jäkla passet. Mitt pass går ut i slutet av mars 2011, dvs nästa år. Och jag hinner inte få mitt nya pass nu innan jag åker. Så det får väl bli så att jag gör iordning ett pass nu och så får polisen lägga undan det åt mig tills jag kommer hem i jul. Man får ju inte skriva fullmakt till någon annan att hämta ut sådant, man måste alltid själv hämta ut ett pass, till och med om man ligger totalförlamad i en sjukhussäng. Det sa iaf polisen. Vad jobbigt.
Så det får väl bli så nu. Sen så måste jag ta reda på om jag måste boka enkelbiljett hem i jul för osen resa hem med annat pass och passnummer, eller om man kan säga till flygbolaget att jag kommer att ha annat pass när jag åker hem. Vad allt ska vara så komplicerat. Jag hade kunnat hämta ut ett pass på svenska ambassaden i USA. Det ligger dock BARA i Washington DC, dvs FEL KUST. Fjuttigt, de borde ha åtminstone en på varsin kust kan man ju tycka.

Nu har jag precis ätit färskt bröd ifrån ett bageri här i vårat kvarter, gott! Sånt saknar jag i L.A, de små fiken och bagerier och sådant. I L.A är det mest stora fikjättar och då ligger dom i varje kvarter. Inte så personligt direkt.

Nyshoppat minsann

Nu har till och med jag blivit lite trött på shopping. Kom precis hem ifrån stan med mamma. Vi har gått omkring i timmar på stan, ätit lunchbuff'e , vart hos optikern och kollat upp lite info om pass på polishuset.
Jag har shoppat, åh vad jag har shoppat. Mest småsaker och inredningsprylar, det är roligast att köpa tycker jag. Köpte dock en jättefin klänning och en ring också. Och i Göteborg köpte jag en massa kläder. Tror jag ska sätta mig ner och gå igenom allt nu, sen kan jag ju visa det här med.

Ikväll blir det köttbullemiddag hemma hos mormor, gött!

Plantera mera!

När jag kommer hem till mammas och pappa är det alltid massa krukor med nya saker mamma har planterat, blommor och kryddor. Det är alltid så fint och jag blir alltid så sugen på att också börja plantera blommor och kryddor, att liksom lära sig om det. Få gröna fingrar! Just nu känner jag mig jättesugen på att gå direkt till bibbland när jag kommer tillbaka till L.A och låna en massa böcker om plantering och blommor. Kanske jag kan ställa ett litet planteringsbord på vår lilla veranda? Hoppas jag känner mig lika på när jag är tillbaks i L.A om en vecka!








????

Snöblandat regn, i maj? Det är väl ganska extremt till och med för Sverige?
Take me back to sunny california!!!!!

Nu blir det lite bilder från Göteborg!



Frukost på ett fik med mina vänner!


Vi gick till Universeum som ligger bredvid Liseberg. Hur kul som helst!


Det fanns ormar där...


Detta kort ger mig mardrömmar! Titta, ser ni? Ormen tittar på mig! Usch vad jag hatar ormar, men jag
älskar allt som jag hatar, vilket gör det ännu värre.


Usch...


Fy...


Blää!


Padda!


iHola!


Hajarna!


Bruce!


Min vän Emma kunde inte sluta titta på den stora hajen.


Flamingos i den tropiska regnskogen.


Emma och jag i ett megastort hajgap!


Lååång.


Kort!


Sofias huvud på ett silverfat!


1:a Maj i Gbg.


Fika på stan!


Sedan blev det en kopp kaffe hemma hos Malin också. På bild: malin och Emma.


Sov även 2 nätter hos syrran som precis kommit hem ifrån Rom.


Sedan på måndagskvällen firade vi vår vän Sofia i en park med grillning och vin, myskväll!




 


Regnigt Sverige


Sitter hemma i Skövde i mitt gamla rum och jag kan höra regnet mot fönsterrutan. Känns som en typiskt svensk dag.
När jag kom hem ifrån Gbg idag lagade jag mat åt mig och mamma, sedan kaffe och kexchoklad på det. När man bor utomlands är det nog maten som man saknar mest, om man inte räknar med familj och vänner förstås.
Har precis lagt in bilderna i min kamera till min laptop. Många bilder. Kan lägga upp några här, om en liten stund. Just nu sitter jag och gäspar för fullt. Gråa och regniga dagar gör mig alltid så sömnig. Iofs har jag haft problem att sova sedan jag anlände i Sverige, så det kan bero på det också. Jag tror att det finns en klocka inuti mig. Spelar ingen roll vilken tid jag gått och lagt mig här sen i torsdagskväll då jag anlände hit, jag har vaknat prick klockan 07.00 av mig själv, sedan har jag fått tvinga mig själv att somna om.
Andra gånger, typ hemma i L.A, när jag har satt väckarklockan kvällen innan jobb, så vaknar jag alltid 5-10 minuter innan klockan ringer. Ganska häftigt. Eller kanske jobbigt, de där 10 minuterna extra hade jag nog velat sova på istället.

Nåväl, nu ska jag ta en dusch och förhoppningsvis piggna till lite, ikväll kommer min faster och kusin hit på middag, har inte setts på evigheter, alltså, sen jag flyttade till USA.

Lite bilder om en stund då alltså.

sitter pa taget hem, nu stannar taget i falkoping, sen anlander jag till skovde, skont, kanner mig trott. har inte kant av jetlag som jag trodde att det skulle va, men igar kvall kom det bara pang o jag kande mig trott o yr. snart hemma, som sagt


Bye Gbg

Har haft en underbar långhelg i Gbg med vänner och syster! Nu ska jag ta tåget hem till Skövde och stanna där i en vecka, sen blir det back to L.A! Eller jag kommer tillbaka till Gbg på måndag, sen så tar jag flyget tisdag morgon.

Har nog fixat en adapter till min laptop nu där hemma så har lite bilder på lager nu redo att läggas upp :)

Mot tågstationen nu!

Gbg

Sitter hos min vän i Gbg och tittar på Skärsgårdsdoktorn, vilken nostalgi!
Min lilla tripp till Göteborg varar fram tíll tisdag morgon istället för imorgon. Födelsedagskalas på måndag, en vän fyller år, vill man ju inte missa ;)

På tisdag när jag kommer hem igen och om jag lyckats skaffa adapter ska jag lägga in bilder från idag, vi gick till Universeum och titta på häftiga djur. Imorgon blir det nog en sväng på stan och fika. På kvällen kommer syrran hem ifrån Italien! >Yay!

Ciao


RSS 2.0