Vilken bra mormor!


TACK mormor för brevet på posten. Fick det igår.
Mysigt med en svensk tidning, lite godis och ett brev. Precis vad jag behövde igår efter en dag med jobbsökning och bara massa Nej.

Och tack Ingela med familj för kortet ! Alltid så skoj att få post här borta!

Malibu


I lördags tog jag och Brandon bilen för att åka och se platser jag ej sett.
Vi åkte längs med Malibu och det var verkligen jättefint. Inte för att vi steg ur bilen och gick omkring, ibland är det väl så fint att se ett vackert område från bilen.
Sedan åkte vi igenom Beverly Hills på vägen hem och west hollywood där vi dessutom pausade och åt lite mat. Och så fick jag även se vart Brandon brukade jobba i Hollywood, den musikstudion, fast allt jag såg var en svart dörr typ. Det är nämligen så att de flesta musikstudior i Hollywood är ganska undangömda.
Och om ni har sett tv-serien Six feet under och scenen då Brenda tar med Nate och David på bussen som körde på deras pappa, ja alltså vi åkte förbi det bussstoppet också, det ligger nämligen bakom där Brandon brukade jobba.
Fast allt har tydligen ändrats där. Nya byggnader osv, så om man förväntar sig att det ska se ut precis som man sett något i tvserier eller filmer, är det inte säkert att man kan känna igen det.
Jag såg inga kändisar dock. Men som Brandon säger till mig, "Anna dom är bara vanliga människor, inget man kan åka och titta på". Okej, alltså, DET fattar jag väl. Dum är jag inte. Men jag tycker faktiskt att det hade vart tufft att se en stor filmstjärna ändå. Jag är faktiskt en småstads-tjej som kan bli imponerad av sådana saker.
Påvägen hem hamnade vi i en såndär typiskt L.A-trafik. Då förklarade Brandon för mig varför nästan alla kör automatiskt bil här, för tusan vad ont i benen Brandon hade när vi kom hem.


Malibu.


Malibu.


Han som körde bilen.


Jag och utsikten.

Vardag


¨Nu sitter jag och väntar på att Brandon ska komma hem ifrån jobbet.
Tittar på teve..
Idag har det regnat HELA dagen och jag älskar det. Lär ju dröja tills nästa gång.
Ikväll ska vi åka till Brandons mammas hus och äta middag, gratis är gott!
Sedan hyr vi nog någon film eller så, för det ska man väl göra när det regnar?

Inte mycket nytt egentligen. Same old same old!
Eller jo, idag fick vi tyvärr tillbaka vårt pappersarbete om giftemålet. Nånting som var fel vi måste rätta till och sen skicka in IGEN. Suck.

Istället för jobb, FÖRVIRRING


Det är jobbigt att leta jobb när allt man får höra är att de inte har några tillgängliga jobb.
Men det är mer jobbigt att få höra "kom tillbaka i vår så kanske vi har några lediga platser".
Jag menar, NÄR ÄR DET VÅR  I LOS ANGELES `??? sommar varje dag, juuuu!

Devil's playground



Igår tittade vi på en dokumentärfilm vi hyrt häromdagen.
Devil's playground heter den. Gjord av Lucy Walker.


Filmomslaget,

De filmar och intervjuar ungdomar i LaGrange county i Indiana, USA, som måste besluta sig för om de vill ansluta sig till Amish-kyrka. Efter att de fyllt 16 kan de testa "livet utanför Amish community". Om de sedan väljer att inte bli amish, då väljer de också bort familjen.

Text från Wikipedia

Amish är en kristen grupp, omfattande drygt 198 000 människor, boende främst i Pennsylvania, Ohio och Indiana i USA och delar av Kanada.

Gruppen är bildad ur en utbrytning ur mennoniterna som de ansåg blivit för världsliga. På grund av förföljelse i Europa kom de att emigrera till USA på 1700-talet, det enda stället där de numera finns kvar. Med varandra talar de pennsylvaniatyska, ett slags variant av tyska, och under sina religiösa sammankomster (som sker hos varandra, kyrkobyggnader finns inte) talar de gammaldags tyska, men för att kunna fungera i samhället lär de sig även engelska.

Karakteristiskt för amish är att de anser att den tekniska utvecklingen har gått för långt och därför lever de på ett sätt som i de flestas ögon verkar vara väldigt ålderdomligt. Jordbruk bedrivs till exempel ungefär på samma sätt som för 100 år sedan, likaså husbyggnad etc. Klädseln är också ålderdomlig och baseras på färgerna svart och vitt. Amishsamhällen strävar efter att vara självförsörjande på det mesta och de köper oftast ny mark med kontanter då de emotsätter sig lån. Försäkringar är till exempel förbjudna, den som råkar illa ut kan istället räkna med att få hjälp av sina grannar och vänner. Elektricitet och förbränningsmotorer används bara i undantagsfall. En del har också telefon men dessa förvaras utomhus i små hus som ser ut som utedass. Detta för att de stör den vanliga vardagen när de ringer, om man har den inomhus.

Det är väldigt olika i olika samhällen hur strikta reglerna är. På vissa håll är reglerna så stränga att kvinnor inte ens tillåts hjälp och smärtlindring när de föder barn. De ska klara sig helt själva. Alla maskiner är också förbjudna då dessa inte nämns i Bibeln. I ett samhälle några mil bort kan däremot kvinnor både få lära sig köra bil och utbilda sig till läkare.


Se den dokumentären. Efter att ha sett den uppskattas allt man har och hur tacksam man är till att ha ett sådant fritt liv som vi har. Det måste vara jättejobbigt att vara i en sådan situation de Amish är i, då de kanske helst av allt vill ha ett "normalt liv" men vill inte förlora sin familj.


Jag har fått en cykel!


Joels mamma gav mig hennes gamla cykel då hon fått en ny!
Jag är väldigt väldigt lycklig nu. Nu känns avstånden överallt inte så jobbiga längre!
Nu gäller det dock att jag vänjer mig vid handbroms, då jag alltid annars använt fotbrons.
Har ju inte så mycket val, med tanke på alla kullar upp och ner här!


Jag gillar den lilla korgen extra mycket!

i want BBQ!


vi har en grill utanför dörren som vi har tillåtelse att använda när vi vill. Just nu är det ett skynke över den för att ingen använder grillen. Och jag är så himla sugen på att grilla ikväll! Det doftar så gott när grannarna här på den lilla stigen på "gården" grillar på sina grillar. Man blir så sugen.
Det är så fina kvällar här just nu när det är så varmt. Igår kväll var det typ 20 grader.
Grilla och ta en öl på det, vore ju inte fel.
Jag har redan pratat vår lägenhetskamrat Dan in to it, haha, och eftersom Brandon förväntas göra alllllting för sin fru kan han väl inte annat än att säga ja. hi hi.



Jag står och kikar ur genom dörren, på den övertäckta grillen.
(och så såg en granne mig stå och ta kort, det kändes pinsamt, tycker jag.)

Migrän


Igår kväll hade jag migrän. Fy tusan vad det är hemskt. Jag grät av huvudvärkssmärtan. Man vill ju bara dö!
Hjälpte inte ens att lägga sig ner för att vila, för det enda man tänkte på var huvudvärken. Sedan spydde jag ner badrummet som min kära make lydigt städade upp. Sedan sprang han och köpte smärtstillande på Vons.
Det fick mig att somna.
Något som måste ha vart riktigt skönt för Brandon.

Idag vaknade jag utan huvudvärk. Jag älskar livet idag!

Nu ska jag nog slänga på mig bikinin. Gå ner till stranden. Sola och försöka bli brun. Förmodligen bli rosa.

Riiiktigt varmt ute. Nice day. jag behöver havsvindarna ifrån Redondo beach.
Ciao!

Sunset beach


Den serien brukade jag JÄMT kolla på.
hursomhelst.
Igår vid 16.30-tiden satte jag ipod-hörlurarna i öronen med härliga låtar som passar till en promenad ner till stranden och solnedgång.
Och allt kändes bara så jäkla skönt. När låten Los angeles, I'm yours med The Decemberists kom kände jag att det på något sätt, sakta men säkert, kanske kan börja kännas som hemma.
Jag gick ner för kullarna och havet som utsikt, solen som var påväg ner över havet. Det orange-röd-gula ljuset över området.
Jag fotade vid båthamnen. Folk stod på bänkarna ljust för att se solen gå ner.
jag gick till stranden och piren. Folk stod med fiskespö och fiskade på piren. Det såg så mysigt ut. Så jag och Brandon ska också börja gå dit o fiska.
Folk satt på stranden. Ett fåtal badade. Ett fåtal  försökte surfa utan vågor. Några båtar längs horisonten.
Jag satt där och bara njöt. När det mörknat kom Brandon från jobbet och hämtade mig .

Solnedgångar kommer jag aldrig att tröttna på. De ser olika ut varje kväll.


Solnedgång över fiskehamnen. Redondo beach.

Palos verdes



I söndags åkte jag och Brandon med tre vänner upp till ett litet skogsområde i Palos verde.
Det var en riktigt fin dag. Soligt. Klarblå himmel. Vi satt under ett träd i skuggan och drack varsin öl. Fastän man inte får.


Brandon med vän. Under ett träd i Palos verdes.


Palos Verdes, ett område i Los angeles.


Jag i Palos Verdes.

Det är tråkigt att var ledig , JÄMT


Baah.
Jag är så himla trött på att inte jobba. Men snart, snart, snart, har jag ett såntdär dumt nummer som jag kan söka jobb med, fast bara på vissa ställen. Typ , eftersom det numret inte kommer vara lagens bästa väns nummer. Men det är bara för en kort tid. 3 månader. Det är jag och mexikanerna nu alltså!

I början var det typ, Woow. Jag har det riktigt niiice. Jag är i ett paradis och kan göra vad jag vill om dagarna.
Nu är det typ, jäääkla palmer, jag vill ha ett jobb!
Jag har nog aldrig diskat och tvättat så mycket i hela mitt liv som jag har gjort det senaste. Men det tar bara några timmar. Sedan sitter man där igen. Och ibland är jag lat. Då tycker jag att en halvtimmes promenad över till Brandons mammas hus är alldeles för låångt och skyller det hela på att jag inte har någon cykel. Och att sist jag tog tag i mig själv och faktiskt gick över dit, sov småbarnen middag och nannyn o jag kan inte prata. Hon pratar bara spanska. Och jag har inte kommit sååå långt i mitt spanska-pluggande. Så det slutar med lite teckenspråk och sedan sitter vi på varsin ände av huset. Hah! Great.

Och nu den senaste veckan har " det kalla kalifornienvädret" förvandlats till en bastu. 30 grader varmt. Herregud. Staaaackars mig. Hur ska jag någonsin förstå väder-systemet här?

Och så har jag nog aldrig sett så många bra filmer på mindre än en vecka.

- Burn after reading , guuuu va rolig den var. Helskön film. Och Brad Pitt är riktigt bra i den. Och såklart snyggis-skådisen George Clooney. Allt var perfekt. Galen och helkul. Se den!

-Pineapple express , det var längesedan jag satt och skrattade oavbrutet under en hel film. den var bara fööör rolig.
                                       en sån där skön film man bara inte kan få nog av.

Mamma Mia, den fick mig att vilja åka till Grekland, tyyp.

Mulholland Dr, den har jag ju dock redan sett. Men vi hyrde den för att Brandon inte sett den förut.
                           David Lynch's filmer är alltid intressanta. Jag gillar verkligen den filmen. Det är som konst.

Och så har vi också kollat på den klassiska tvserien It's always sunny in Philadelphia, den är ju såå rolig.



Jag blir galen!



God morgon


Jag blir galen.
Nu kommer det att vara 27 grader om dagarna hela veckan. MEN så fort det blir kväll sjunker det till 9 grader.
Det känns precis som om att moder jord leker med oss och försöker få oss att bli sjuka. För det är ju inte bra alls att vara i varmt, kallt, varmt, kallt.

Oj, nu är det frukostdags.

BTW, igår kväll gick vi till en Cubansk restaurang för att fira Luis brors födelsedag.
Herregud vad cubansk mat är god.
Jag hade kött som serverades med ris och bönor. Plus grillad lök och tomat och vitlökssås.
Och en corona till det. Jag hade tur att de inte kollade Id på mig.
Smakade även på lite rom brandon tog, den var så len i smaken.

Happ happ, nu frukost.
Sedan vill jag gå ut i värmen!

Tjuvlyssnat i mataffären


Tidigare idag stod jag i kön på mataffären Vons tvärs över gatan.
Före mig i kön var det en kvinna.
Hon pratade högt och tydligt med kassörskan.
(Bra att veta > hon köpte en skvallertidning där rubriken handlade om John Travoltas döda son, och enligt mig, köpte hon förmodligen den tidningen ENBART för att kunna ta upp ämnet i mataffären...)

Kvinnan  - Är det inte sorgligt med John Travoltas son?
Kassörskan  - Ja verkligen (packar varor)
Kvinnan - Jaaa, min make jobbar inom filmbranschen och de känner ju John Travolta...
Kassörskan - Jaha , ja John verkar ju vara en väldigt trevlig kille...
Kvinnan - MMMM, verkligen! (tittar på mig och vill ha mitt medtyckande)
Jag - (Nickar och harklar)

Min tur att göra mitt ärende i affären. Kassörskan andas ut.
Men kvinnan vill inte ge sig. Påvägen ut fick hon syn på en film och ropar och frågar kassörskan vad den filmen kostar.
och så slänger hon självklart in en liten extra detalj " Min make har ju nääämligen vart med och jobbat på denna film och då måååste jag ju see den!"

ÄNTLIGEN kan jag göra mitt ärende att växla några dollar till quarters så att jag kan börja med att göra den jäkla tvätten!
Och förresten!!! OM nu kvinnans make var sååå god vän med John Travolta, vad tusan köpte hon en skvallertidning om händelsen för då? Jag menar, som jag skrev i början, för att kunna ta upp ämnet. Men det fick ju henne bara att verka dum i vår ögon.


Bra beslut? Dåliga beslut?


Det är så mycket som hänt sedan jag slutade gymnasiet.
London, bli förälskad, bo i 3 olika hostel under 6 månader, flytta till "egen" lägenhet och bli sambos och jobba.
Hemma med familjen och presentera pojkvännen och visa "turistiga" ställen i Sverige.
Los angeles, lära känna pojkvännens familj och släkt, fira första julen borta, gifta mig.

Jag menar, jag slutade gymnasiet för typ 1 år och 8 månader sedan.
Är inte detta en ganska maffig "lista" på saker som man "hunnit med" under mindre än 2 år?
Inte för att "listan" är såå lång. Men det känns som att sakerna som finns på "listan" är ganska stora.

Men jag är glad.
Idag har vi skickat in de sista papperna för giftemåleriet. Det känns så skönt. Jag vill aldrig mer stressa så mycket som vi har gjort med alla de "sista minuten"-sakerna vi kommit på.
Vi gifte ju oss inte för att vi kände oss lata och tyckte att det var den enklaste sättet.
Det har varit mycket papper att fylla i, skriva in på datorn, göra kopior av, översätta personbevis, fixa ägarskap av minst 3 saker tillsammans, gå till doktorn för tester m.m. Och mycket stress har det vart som fått oss i obalans och oro.
Jag har många gånger känt mig alldeles för ung för allt detta. Jag pallar det inte. Sånt här ska väl inte jag som bara är 20 behöva gå igenom! Men så får man sätta sig ner och tänka på varför man gör det. Kärlek är ju bland det starkaste och finaste känslomässigt en människa kan ha.
Jag har hört många ord som "du är för ung" , "du är så långt borta"  " vill du verkligen göra detta?" Och förmodligen har någon tyckt och tänkt att jag kanske lär mig en läxa av detta om någonting gått fel eller så. Att jag kanske "tröttnar" på detta och kommer hem.
Men tänk på, man måste ge för att få. Jag gifte mig, gav, för att vara med personen jag älskar och vill vara med.

Kan man verkligen säga att någon är för ung för att gifta sig när man inte har så många andra alternativ för att få stanna tillsammans ? Det är ju som att säga att någon är för ung för att älska någon, vara ihop. Ha ett förhållande. För i mitt fall är det ju precis vad vi vill. Ha ett förhållande. Jag tror inte att jag hade pallat att ha ett långdistansförhållande med någon på andra sidan jordklotet och ses en gång om året.
Därför känner jag mig inte det minsta dum och omogen att jag gifte mig. Det kändes ganska självklart, om det var det som krävdes av oss. Varför inte?

Jag känner såhär: Jag är 20 år och NU börjar livet. Och är det inte underbart att då ha någon vid sin sida att leva livet med?
Visst är jag en ganska spontan tjej. Men det är ju jätteroligt att vara spontan. Jag älskar att vara spontan. Och då känns det ju jätteroligt att jag gifte mig spontant med.

Jag är så fruktansvärt glad att jag inte kommer att behöva sitta om 10 år när jag är 30 och ångra att jag aldrig gifte mig med Brandon för att jag var för ung, att jag lämnade det underbara kaliforniska livet hem till Skövde och inte veta vad jag ska göra med livet och då tillpåköpet med ett krossat hjärta.

Och visst är det bra att vi lever i en sådan modern värld att det det "endast" är en 13 timmars flygresa ifrån mig och Sverige där familj och vänner finns.
Jag menar, tänk bara på alla de som åkte till Amerika i början av 1900-talet , familjen där hemma kunnde väl knappast räkna med att få se varandra igen.

Hursomhelst.
Jag är lycklig. Känner att jag har ett innehållsrikt liv och mår bra.
Ibland sitter jag och ler inom mig att jag gått och gift mig. Haha. vilken kick. Och vilken underbar anledning jag gifte mig av också. Kärlek.


Jag har inte HIV!

Har precis kommit hem från doktorn. Jag är ren som ett nytvättat fönster!
Jag hade inte tuberkulos och heller inte HIV.
De 2 var ju verkligen något som jag har oroat mig för jättelänge. Eller inte.
Hur som helst. Skönt att ha det avklarat. Är ju inte ett stort fan av nålar, sprutor och läskiga kliniker.
Imorgon ska vi skicka in de sista papperen. Sedan kan vi bara ha en avslappnad helg. Äntligen!
Allt detta har varit stressigt och oro. Men det verkar flyta på.

Idag är det cirka 20 grader i solen. Rätt så nice!
Fast lite kyliga vindar och i skuggan är det faktiskt lite kallt. Tror i och för sig inte att ni där hemma just nu skulle tycka att det var det minsta kallt här i L.A.  Bara att jag blivit så van vid att ha det varmt.

Har precis ätit en jättegod ostburgare. Mcdonalds och allt vad det är kan slänga sig i väggen. Här finns de riktigt goda burgarna!

Nu ska jag nog plugga lite spanska.

Stjärnornas stad


Igår kväll åkte jag o Brandon med tre vänner upp till ett utsiktstorn i Palos verde. Vi tog bilen till området. Men vi fick allt kämpa oss upp till själva utsiktstornet. Klättra över stängsel och gå upp för jättejättejättelång trappa,
Men det var det verkligen värt.
Man kunde se ut över hela L.A. , havet på sidan. Down towns-skyskraporna långt där borta. Och allt var mörkt förutom L.A då hela staden var upplyst med ljus överallt.
Man kan verkligen kalla L.A, för stjärnornas stad ( såg inga änglar ), för det såg ut som att det var en stad fyllt med stjärnos i mörkret.

Jag hade med mig en kamera . Men vi alla kom fram till att en sådan här skönhet kan man inte riktigt fånga på bild.
Men måste vara där och se det med egna ögon.


Ungefär så här såg det ut. Fast vackrare.

Fear for tomorrow


Gissa vem som måste gå till doktorn imorgon?
Rätt, jag.

Uch, de ska göra all slags tester på mig för att se så att jag ej sprider sjukdomar och virus till USA.
MAMMA, HJÄLP. JAG VILL INTE GÅ TILL DOKTORN IMORGON!!!!!!!!


NeMÄN


Efter att ha bott med karlar sedan London och nu Los angeles, har jag insett att män är precis som kvinnor, bara liite annorlunda.

* Om något nytt och spännande dyker upp, om någon eller något, ringer de och skvallrar direkt.
   Riktiga skvallergubbar är dom minsann!

* De lagar mat ihop.

* Pratar om känslor, nästan på samma sätt som vi kvinnor.

* Noterar alltid om någon av de har ett nytt klädesplagg eller liknande.

Oh nej! Jag hade jättemånga punkter med liknelser, men just bara för att jag äntligen tog tag i saken och skulle skriva om det, har jag glömt bort det.
Nåväl. Fast deklart, visst är vi olika också.

Nyår btw


Vi åt middag hos Brandons mamma med familj och sedan drog vi ner till Hermos beach och firade 12-slaget.


Vi som åt nyårs-middag. Bild tagen med self-timer.

Polis polis


I går tog jag och Brandon bilen för att åka och hyra en film.
På vägen var det en jättelång kö eftersom det var poliskontroll. Alla bilar framför oss svängde höger även om det var en skylt som sa att det ej var tillåtet. Vår tur, Brandon svängde höger. 5 sekunder efter fylls vår bil med polisljus och det där polisbil-ljudet som man hör i hollywood-polis-filmer tjöt.
Vi körde åt sidan och stannade.
En polisman dyker upp vid Brandons fönster och en annan polisman vid mitt fönster.
Den ena frågar efter Brandons körkort och papper. Den andra polismannen vid mitt fönster kör upp en ficklampa med starkt ljus i mitt ansikte.
Brandon fick en böterlapp för att ha svängt fel högersväng.
Men saken är den att det man känner inom sig av att se poliserna här, är att istället för att känna sig säker, blir man lirädd och skakar. Man känner rädsla istället för trygghet, eftersom de är så uttråkade och bara letar efter småsaker för att jävlas med människor. Det var säkert en mycket allvarligare händelse någon annanstans i L.A där det ej fanns några poliser alls, medans 2 poliser stannande oss och jävlades över något som 10-tal bilar gjort av samma anledning, ej behöva stå i en halvtimmes bilkö för poliskontroll.
Vi ville ju bara hyra en film.
 Burn after reading. Se den filmen. Jag gillade den jättemycket!


Blää!

RSS 2.0