Har ligger jag och njuter :) Da och da hor man batarna som ska till Kina tuta.


Sunny!


Ni får ursäkta, men jag ska smörja in mig med solskyddsfaktor, sätta på mig sommarkläder och promenera ner till stranden och Stilla havet nu. Såå...bilderna jag lovade efter mitt möblering häromdagen får vänta.
Det är bara så himla underbart att vakna upp och känna att man mår så mycket bättre än vad jag gjorde igår. Mycket vila och massor av glass är en perfekt kombo! Min hals gör fortfarande lite småont, men jag kan väl lika gärna vila på stranden än att ligga inomhus och vila.
Ute är det just nu cirka 20 grader men det ska bli upp till 28 grader idag. Mmmm, sommarväder :)


VARMT!

Herregud, inte konstigt att jag sitter här inne och svettar, det är banne mig 18 grader ute och klockan är snart 22.00!


Sökresultat

  1. Väder för Long Beach, Kalifornien, USA

    18°C ons tors fre lör
    Mestadels soligt Mestadels soligt Klart Mestadels soligt
    Aktuellt: Klart
    Vind: N – 3 m/s
    Luftfuktighet: 56% 27°C | 12°C 30°C | 13°C 23°C | 13°C 20°C | 11°C

Sjukling

Fick ringa och sjukanmäla mig på jobbet idag. INTE kul för min lönecheck i april!
Har spenderat dagen vilandes i soffan och tittat på filmer, sovit, pratat med mammapappa på skype, beställt en hot n sour-soppa från Thai-restaurangen och så lyckades jag traska ut tvärs över gatan för att köpa lite glass, bra fär halsont ju! Ben o Jerry - Banana split smak, suuupergod!
Så ja, det är i princip vad jag gjort idag. Ute har det vart strååålande sol och helt enkelt underbart väder. När jag gick och köpte glass var jag så avundsjuk på alla som spenderat sin dag utomhus!
Imorgon ska det dock vara ännu varmare, tyyp 28 grader. Håll tummarna för att jag är helt återställd då! Det är nämligen min lediga dag, en förmiddag på stranden kan jag behöva. Låt min förkylning gå iväg NU!


Roligare med en bild då jag är frisk än nu när jag är sjuk och äääcklig.  


MMmmmmmmmMMmm!

Till lunch idag åt jag avocado toppat med räkor, klick mayo och så dill och citronsaft. Det är så himla gudomligt gott så jag skulle kunna leva på det. Bäst av allt är att det faktiskt är ganska nyttigt (jag kan ju inte bara äta pasta och choklad har jag kommit på...)


Förlåt för dålig bildkvalite, men är man hungrig så orkar man inte springa
och hämta kameran, då får helt enkelt mobilkameran duga.

Tuesday

Puuuh. Har möblerat om i sovrummet precis hela dagen. Tuunga saker att flytta nivet!
Jag är nöjd nu iaf, kul med förändring! Visar bild imorgon eller torsdag!
Eftersom jag möblerade om nonstop hela dagen ignorerade jag att min hals började göra ont och näsan bara rann..det är först nu, efter en dusch, som jag känner att "hey, jag mår ju inte bra". Gör ont när jag sväljer, tilloch med vatten. Jag nyser konstant och usch, jag hoppas att det inte blir långvarit. Mest hoppas jag ju såklart på att det går över tills imorgon då jag har jobb. Trodde först att nysningar var allergi eller nåt, men ögonen kliar ej och halsen brukar ju ej göra ont om man har allergi, så lika bra att inse att jag åkt på en förkylning.

Jag sitter och klunkar i mig C-vitaminpulver i vatten och varje klunk gör såå ont.
Vi hade tänkt att åka och hälsa på Brandons familj ikväll igen ,fast jag stannar nog hemma nu och vilar, eftersom de tidigt imorgonbitti åker till New Orleans på 4dagars-semester. Jag är såååå avis, för de kanske ska på en "swamp-tour" och se alligators!! Det har liksom vart min dröm sedan jag var 6 år! Oh well, jag ska också se krokodiler, alligatorer och så hajar ute i det vilda nåndag jag med. Att se dom på Zoo räknas inte liika mycket! Och så vill jag åka till Afrika på safari. Visst är det mycket man vill göra här i världen?!

Jag har faktiskt suttit och kollat på lite resemål, typ bara över helgen, till i sommar, kanske jag och Brandon kan åka nånstans...vem vet..kanske kan jag övertala honom att åka till nån stat som har alligatorer höhö, inte lätt att vara gift med mig minsann!





Talanger!

Herregud vilka duktiga människor det finns där ute i världen! 
 Fiomily - Fiona and Emily !


hello! sitter pa starbucks och dricker en double espresso och vantar pa att borja jobba. kommer ju alltid 30 min for tidigt pga bussen jag tar. Men jag maste saga att jag har det ratt bra har i morgonsolen. Min espresso ar stark, dags att vakna :)


Natti natti

Kom hem från Redondo Beach och Brandons familj för några timmar sen. Mysigt att hänga med dom. Beställde lite pizza och drack lite rödvin och bara umgicks.
Sitter och tittar på Weeds säsong 6 nu, såååå crazy men så bra och rolig den tvserien är. Så himla smidigt att man kan hyra dom på netflix.
Jobb imorgon, så ska sova snart- Godnatt!
Kram!


Motorvägen är ganska tom jämfört med trafiken en veckodag , tidig morgon.

Tur i oturen

Det var nog tur i oturen att jag åkt på en rejäl förkylning. Det regnar nämligen ute, så det hade nog vart en väldigt kall båtresa ute på Pacific Ocean!

Lite bilder från mobilen, tagna i Downtown LB..










Här traskar jag omkring när jag ska byta buss för att ta mig till jobbet.


Och så var det ju den här lilla katten också då..


Ibland sitter eller ligger han och bara glor på en och då och då ler han
mot en också.

Far nog skippa valarna imorgon, verkar ha akt pa en rejal forkylning :( ut till havs ar nog inte det basta stallet att va med forkylning och frossa, usch!


Whale watch!

Imorgon söndag är min lediga dag. Jag planerar in en liten Whale watch! Kostar 27 dollar att åka med en båt från hamnen här i Long Beach för en 2-2.5 timmars lång båtresa ut i Stilla havet och förhoppningsvis ser man valar, men om inte, åtminstone kanske lite delfiner och sjölejon oså. Tycker det är kul att få åka båt, så jag blir nog nöjd hur det än går.
Förhoppningsvis hänger Brandon med mig :)


sitter pa busshallsplatsen och tittar ut over Stilla havet. Vadret ar gratt och det ar riktigt kallt! Brrr!!!


Godmorgon!

Sitter och äter frukost och läser bloggar.
Om en stund ska jag kila till bussen. Både igår och idag får jag ta en buss till Downtown LB för att komma till bussen som tar mig till jobbet, eftersom jag började senare igår och börjar inte förräns halv ett idag, så Brandon kunde ej ta mig till Downtown.
Slutar klockan 19.00 ikväll. Tydligen "hålligång" på Ikea idag. Live Radio station osv. Lär vara mycket folk.
Imorgon är jag ledig, yay!


Stolt!

Måste bara få säga att jag är så stolt över min man!
Han kom nyss hem ifrån jobbet och berättade att han har blivit en manager på jobbet! Han har bara jobbat där i 2 veckor man hans chefer (det är ett familjeföretag så hans chefer är far och son) har sett honom göra allt i bilaffären-verkstan och så gillar de honom så himla mycket, så de sa att de vill ge honom en högre position och nu ska Brandon försöka hitta några att anställa, de sa att Brandon tydligen behöver en som jobbar under honom.
Högre position betyder ju även högre lön med. Tycker att Brandon förtjänar detta så himla mycket, eftersom han alltid jobbar så himla hårt och t.o.m låter jobbet ibland gå före familj (don't worry!) och de senaste jobben han haft har folk bara utnyttjat honom.

Det var bara det jag ville säga :)

Imorgon är det egentligen min lediga dag, men jag måste in mellan 11-4 eftersom alla nyanställda på ikea måste medverka på Culture-day! Ska bli intressant..

På bussen

När jag bytte buss i Downtown Long Beach idag efter jobbet hamna jag framför en tjej som snacka svenska med nån i mobilen. Efter att hon lagt på vände jag mig om och fråga "Pratar du svenska?". Hhaha, smart fråga. Hade liksom precis hört henne prata just svenska. Hon plugga marketing på UCLA tydligen och hade flyttat till Long Beach 2 veckor tidgare med sin pojkvän. Tydligen bor de bara några busstop från oss. Dessvärre hann vi bara prata i typ 5 minuter, så det blev liksom aldrig riktigt tid att fråga om nummer, kanske ta en fika nåndag eller så. Är man svensk så är man, eller, det är ju typiskt svenskt att liksom vänta in en "bättre tid". Ser jag henne på bussen igen skyller jag på ödet och frågar rätt på, vore kul att känna en svensk i kvarteret!
Brandon är helt tvärt om! Häromveckan då vi var inne i mataffären när vi stod och betala, så ser Brandon att han i kassan har en namnskylt det står Brandon på, så min Brandon säger att han har ett fint namn. Killen i kassan frågar vad Brandons namn är. Min Brandon svarar John. Killen i kassan fattar ej. Min Brandon förklarar att såklart han också heter Brandon. Sedan så börjar han berätta att vi precis flyttat till Long Beach, men att han är en "local" i Redondo Beach (folk är stolta över vilka stränder de är ifrån här). Killen i kassan är en "local" i Long beach. Han hälsar oss välkomna till LB och frågar vart vi bor, min Brandon förklarar och nämner en känd bar som ligger precis där vi bor, innan vi lämnar kassan har de båda redan sagt att vi ses väl på baren nåndag` ?
Och thats it.
Brandon är också polare med massa på olika ställen så ibland får jag stå och vänta jättelänge på honom tills han snackat klart med alla.
Det är sådan kulturen är här, man ska prata med allt och alla, i kassan i mataffären, i väntan på bussen, vid övergångsstället osv. Jag gillar det oftast, men det tar en väldans lång tid att vänja sig vid den sidan av den amerikanska kulturen. Nu känns det liksom naturligt för mig att slänga ur mig ett "How's it going" till nån jag står i samma kö med.



ps! Jag slapp regnet efter jobbet. Däremot undrar jag nu vart regnet är?? Älskar regn om kvällarna ju!

Awww!

Jag tror nog minsann att jag och Brandon får skilja oss och gifta oss på nytt igen (vi gifte oss inne på ett litet kontor med en domare som präst, Brandon klädd i jeans o tshirt, jag i en konstig klänning för 2 dollar, gaaanska så misslyckat haha, men det var ju bara för att kunna vistas i samma land, o inte för själva giftemålets skull).

Visst blir man inspirerad av hur folk gör när de gifter sig! Jag kommer ihåg att jag älskade scenen i Love Actually när brudparets vänner ställer sig upp och börjar spela musik.

Så..vem av er ställer upp och dansar fram till altaret?



(denna video är gammal och jag har egentligen sett den förut, men blev påmind om den idag igen)

Har precis atit lunch, har dock lite tid kvar pa lunchen. Slutar om typ 2 timmar. Det sags att regnet ska borja lagom till det. Mitt paraply la jag bredvid sangen igar sa jag skulle komma ihag att ta med det. Paraplyet ligger fortfarande dar. SKIT!


Tager vad man haver-mat

Sa ju att jag mest bakat och lagat mat de senaste dagarna!



Var tvungen att använda paprikan, löken och zuccinin jag hade i kylen som snart började
bli gammal. Sedan hade vi lite grillkorv och vitlök. Hackade allt och vips så hade jag en
hemmagjord pyttipanna som jag lagade i ugnen.


Till pyttipannan stekt ägg och så rödbetor! Här i USA anses mer pyttipanna som frukost.


Lagade pasta igår, det blev himmelskt gott!
Stekte lite bacon och så lät jag dom "knapra" till sig på lite hushållspapper. Stekte skivade
championer och körsbärstomat i "baconfettet" och så la jag till lite vitlök , salt o peppar och så
2 matskedar rött vin. Kokade pastan under tiden. Blandade pastan med några skedar "Alfredo-sås" heter
det här, men det som vit carbonarasås man kan köpa på burk. Kokade ihop pastan med såsen och
championerna och tomaterna och såg till att "vin och bacon o vitlök-såsen" som bildats i stekpannan också
kom med. Sist la jag till baconbitarna. Garnerade med lite riven parmesanost.
Sååå gott det blev!

Baka kaka!


Bakade i förrgår kakor till min arbetskollega som gjorde mina skattepapper, tycker själv att det blev helt ok lyckat ändå :)


Kärleksmums.


Kolasnittar, eller heter det sirapskakor?

Hero!

Häromdagen, eller rättare sagt morgonen, slutade typ min mobil funka ett tag och därav min alarmklocka. Den morgonen vaknade jag faktiskt först klockan 05.27 men somnade såklart om för att den inte skulle ringa förräns 07.20.
Vaknar igen senare, klockan är fortfarande 05.27, guu va skönt, tänkte jag då, jag har fortfarande 2 timmar att sova tills klockan ringer och så la jag mig till rätta på kudden igen. Men sedan började min hjärna att funka och jag började fundera på hur klockan fortfarande kunde vara 05.27...och helt plötsligt upptäcker jag att Mozart står upp med framtassarna på mitt täckte och blänger och jamar på mig. Och jamandet blev bara högre och högre. Då inser jag att min klocka hade stannat, jag hoppar upp ur sängen och inser att klockan var 10 i 8.
Som tur var kunde Brandon skjutsa mig till jobbet den morgonen, men Mozart var verkligen en hjälte som väckte oss båda. Han vet att vi brukar stiga upp en viss tid eller så känner han igen väckarklockan-ljudet. Så han kommer in varje morgon vid samma tid och väcker oss. Anledningen till att han gör det är dock ganska själviskt, han vill ha mat och uppmärktsamhet..























Dålig plan!

Att gå ut och gå i regnet, eller ja, som jag så tufft skrev "Trotsa regnet!" visade sig vara en urdum ide!
Efter ett varv runt vår gata, dvs 4 minuter, var jag helt dyngsur och var tvungen att gå hem igen. Måste måste måste skaffa bättre jacka och bättre skor. När jag shoppar här i LA blir det mest sommarkläder eftersom jag hela tiden tänker att "äsch, det är sol jämt juuu!". Men så sitter jag här en regnig dag utan bra ytterkläder eller skor.
När jag kom hem ifrån min "långa" 4minuters-promenad tog jag ett långt, varmt bad och satt där i och läste, myycket varmare!

Nu sitter jag och läser på om benefits. Det är alltså något de flesta större jobbföretagen erbjuder när de anställer folk att jobba för dom. Eftersom sjukfärsäkring är vansinigt dyrt här i USA är det just benefits man gärna kollar upp först när man söker jobb, alltså, erbjuder företaget jag söker jobb hos, benefits.
IKEA har faktiskt röstats fram som ett av de 20 bästa företagen att jobb för i hela USA, så jag tänker nu defenitivt ta del av benefitsen jag nu har rätt till att ta del av, man måste ha jobbat inom företaget i 3 månader innan man får benefits, och det har jag nu gjort.
Men åhhh vad mycket det är att läsa och jämföra. Inga enkla engelska ord och begrepp direkt...
Som tur är har jag fram till 8 april, så behöver ej stressläsa allt ikväll. Men ska iaf försöka att ha allt klart och sänt in innan helgen är slut.


Vår gata var riktigt blöt!


Finns inget bra system här då det regnar, så allt vatten bara ligger och flyter
på gatorna. Värsta stora sjöarna!


WATER!


Palmerna speglades fint i vattnet iaf.


Min jackärm efter 4 minuter ute i regnet!


Brev ang benefits. Att hej betyder hi vet jag vällll reeedan!


Sorry!

Dålig uppdatering här, förlåt.
Har mest lagat mat och bakat och jobbat de senaste dagarna´. Ute har det mest vart regnskurar och så.
Det regnar faktiskt ute just nu. Eftersom jag vart inne hela dan idag så tänkte jag faktiskt trotsa regnet och ta en uppfriskande regnpromenad minsann! Känns bra för mitt samvete, ni vet..man ska ju smaka på smeten vid bakning osv, så dags att röra på fläsket!



To the store and back


Så grönt och fint ute efter regnet. Klargrönt och klarblå himmel! Visst ser det nästan lite exotiskt ut?
Bilderna är tagna med min mobil när jag tog en liten promenad till mataffären och sen hem igen.

























Inomhusdag

Imorse spöregnade det, som väntat. Därför hade jag planerat in en "inomhusdag". Men sedan så kom solen fram så jag passade på att gå till affären och handla lite ingredienser till de där kakorna jag ska baka till min arbetskollega som tack för att hon gjorde skattepapperna åt mig. Kärleksmums och kolasnittar, eller heter dom sirapskakor förresten? Hur som helst, det blir det.
Det var jättegrönt och fint ute efter regnet. Kändes riktigt exotiskt tilloch med, med alla palmer och gröna buskar.
Tog en massa kort med mobile, fast visar bara en nu för jag är i full gång med tvätt och småplock här hemma, dvs, sitter jag ner för länge kommer jag att dra ut på det!

Förresten (seee, nu drar jag redan ut på det!) så har jag bestämt mig för att ej joina gymmet, alldeles för dyrt speciellt för en sån som mig som isf är nybörjare på gym. Nej nej, jag ska fortsätta att köra på mina powerwalks och helt enkelt verkligen fööörsöka att dra ner på allt godis-småätande, så himla svårt ju!
Ska köpa Wii fit, har velat ha det i över ett år nu, men har inte blivit av att vi köpt det bara, verkar så roligt att stå på den där wii-brädan och skaka rumpan!


Promenad hem ifrån mataffären.

Sa ju att det är storm!

Crazy på jobbet idag! Skyltar har flygit fram och tillbaka, de stora gula påsarna hit och dit, kundvagnar utanför entren rullade fram och tillbaka, till och med jag flög hit och dit!
Storm och regnet har vräkt ner. Fick hänvisa alla kunder till trappan eller hissen men gissa vad, hissdören öppnades hela tiden, så varje gång folk skulle åka upp i hissen fick jag springa fram och skjuta ihop dörrarna så att hissen kunde åka upp.
Jag är helt slut nu. Påväg hem ifrån jobbet när Brandon körde, kunde vi höra vindarna så starkt och tydligt, vi körde i motvind och då och då kom lite palmblad flygandes, dom är ju inte direkt små..

Nu ska jag lata!



Stora delar av palmer har flygit ner och hamnat vid ingången till lägenheten!


Super busy pa jobbet! Hur som helst, behover tips pa nagot svenskt att baka! Hon som gjorde mina skattepapper vill ej ha nat men gick med pa att jag ska baka nagot:) tips please!


Storm!

Det är regnstorm ute!
Jag älskar när det regnar här, speciellt då jag är ledig och hemma ifrån jobbet.
Idag, ska jag vara på jobbet mellan 10-18.30 och det är alltid så himla mycket som händer när det regnar, för de måste stänga av en rulltrappa som är lite utanfär affären, så då kommer alla få stå och vänta på hissen eller så får jag stå där och skrika så att alla hör mig att de även kan ta trapporna (som i vanliga fall bara vi i personalen tar).
Igår var det massor att göra, men jag slutade redan klockan 4 och så hade jag den andra "greeter" där med, så vi var två. Men jag måste erkänna att jag mycket hellre hade sett oss båda jobba idag istället.
Och tillpåköpet har jag börjat bli förkyld igen och detta väder (för min del stå vid entren hela dagen, kallt växlat med varmt), kommer inte att göra det hela bättre. Staaaaaaackars mig.

Imorgon är jag ledig. Det enda jag ska göra då är att gå till posten och hämta brev ifrån mamma, skypa med mamma, sedan ska jag ligga i soffan med benen högt och slappa! OM jag skulle få ork, småpysslar jag nog här hemma också. Men det ska "regnstorma" imorgon också, då kan man äntligen stanna inomhus med gott samvete, därför gillar jag regn i LA eeextra mycket.

Nu ska jag till jobbet, som tur är det söndag idag, så Brandon kan skjutsa mig. Hade vart jobbigt att gå 20 min promenad i spöregn från bussen till jobbet.


Skänk mig några tusingar please!


ÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH jag vill jag vill jag vill!!!

Adventures: The Farallons

Photo Gallery

55 ft high speed catamaran off the Farallon Islands Group of Seals on Maintop Shark feeding on whale carcass off the Farallons

One Day Great White Shark Adventures

Our one-day shark adventures depart from Fisherman's Wharf in the heart of San Francisco, California. You'll travel to the Farallons aboard a 55 ft high-speed catamaran. The New Eldorado III provides the perfect combination of speed and stability. The waters between San Francisco and the Farallons are rough even on the best weather day, so having a boat capable of tackling the waves is important to your comfort.

Sample Itinerary

Fishermans Wharf San Francisco CaliforniaArrive at the designated dock by 6:00 am to get checked in and ready for an on-time 6:30 am departure. After meeting our crew and other shark lovers and receiving a safety briefing from Captain Eddie, you'll have time to grab some breakfast. While you're eating, our Certified Farallones Naturalist will tell you more about the Farallons and share things you need to know to get the most out of your shark viewing adventure. We get all the formalities out of the way on the trip out so you can spend all your time at the Farallons either on the viewing deck or in the cage.

Topsiders will find they have a very important role. Those not cage diving serve as "lookouts", standing alongside our naturalists and scanning the horizon for signs of shark activity.

The passengers and crew of the New Eldorado III will head back to San Francisco late in the afternoon, arriving at the dock around 5 pm.

“Last Sunday's trip will be forever etched in our minds! We really enjoyed the entire adventure, starting with the great welcome on board. Seeing the Golden Gate Bridge from the bottom up in fog and mist was really neat, then the whales and birds and seals and jagged rocks. We also enjoyed talking with Peter and loved his enthusiasm for nature. You have a first-rate crew (and a large one at that). We were really impressed by the outstanding customer service the passengers received and the quality gear for staying comfortable in the water. Nan and I could have watched from the deck all day and had a great time, but it was a transforming experience to see that shark, so peaceful and powerful at the same time. What an experience.”

~ Richard T.

Pricing & Details

One Day Cage Diver Adventure - $875
Our expert shark diver team will accompany you to the best viewing areas within the Marine Sanctuary. There, we'll drop our cage and prepare to provide you with a view you'll never forget.

No dive experience is necessary. Our cages sit just below the surface. You'll be able to breathe comfortably from your snorkel or air hose while you move about the cage, taking photos and having fun.

There's no need for you to pack your dive gear. All you need to bring is a mask and snorkel and warm clothes for before and after your dive. We'll provide a wet suit for you to wear during your dives and meals and refreshments on board. The waters near the Farallons are cold and murky but you'll be nice and toasty when the shark action heats up.

Top Shark Adventure - $375
If you want to see great white sharks but prefer them a little further away, we offer great top-side shark viewing from our observation deck. Help scan the horizon for fins and watch for breaching sharks attacking their prey. Be sure to dress warm and in lots of layers.

The Details
Dives are currently offered select Saturdays and Sundays, during the months of September, October and November. (We've picked the prime months for shark viewing.) Our boat can comfortably accommodate 12 or more cage divers and up to 6 top-siders.

Shark in the ocean off the Farallons Craggy rocks of the Farallons. Marni & Greg Diving off the Farallon Islands

Important Notes

There's No Shark Guarantee
Although we go to the best places at the best time of year, we cannot guarantee you'll see sharks. We've been very successful in past shark seasons and expect another incredible year. However, if we see no sharks, there is no refund. If we are unable to deliver your adventure due to weather or unforeseen mechanical problems, there is no refund. We will work with you to reschedule your cage dive or top-side experience for a future date.

Seasickness Happens
There is a good chance you'll experience a bit of seasickness on our shark adventures. Even our experienced shark dive crew still gets seasick from time to time. You can help minimize your chances by taking a seasickness remedy both the night before your great white shark trip and the morning of your trip. If you do start to feel poorly on the ride out to the Farallons, our staff is there to help you. Often a little time on the deck in the fresh air is all it takes to make you feel better.

Ocean Outreach
Incredible Adventures offers incredible great white shark adventures in cooperation with Ocean Outreach, a non-profit organization dedicated to protecting and preserving marine life.


Portlandia

Ny tvserie med underbar humor har startat precis här i USA, typ i januari.
Vi har tyvärr inte tvkanalen, men det stoppar mig inte från att sitta och titta på klipp på Youtube!

Trailer...


HAHAHA! Underbart!

Forsov mig imorse lite sa hann ej ata frukost innan bussen till jobbet, men som tur var har jag alltid en halvtimme innan jobbet eftersom bussen ar lite tidig, sa jag kakar Starbucks skitdyra frukt och sa en espresso. Men men det ar ju fredag! XoXo


Höl i vägga


Vi bestämde oss för att köpa ett sexpack och hänga här hemma, delvis för att spara pengar men också för att Brandon inte var så sugen på att gå ut då en anhörig idag avled.
Brandons vän som också är här nu har irländskt blod så vi spelar irländska sånger men jag slänger även in en o annan svensk. På youtube alltså.
Fast jag tar det lugnt med drickan. Köpte mig en newcastle browne ale och thats it. Ska ju jobba imorgon!


Ego!


Snart kommer Brandon hem ifrån jobbet och då dyker nog även hans vän upp, det blir väl att vi kanske
går till puben som ligger här bredvid och tar en öl, det är ju ändå St Patricks day :)

(måste erkänna att jag är hemskt osugen på att jobba imorgon bitti, jag är trött!)






Den däära klänningen jag fynda för 65 kronor nivet! Kul att se hur det
sitter på också och inte bara hur galgen klär i den.


Denna klänning köpte jag för typ 75 kronor i början av feb eller slutet av
jan, typ. Snygg är den iaf!

Fundera

Nu blir det till att fundera på saken.
Verkligen jättefräscht och trevligt gym. Det var en kvinna som visade mig runt och så svarade hon på mina frågor osv. Men visst var det lite dyrt. Därav att fundera på saken.
Jag nämnde även för kvinnan att jag tyckte att det var synd att de ej hade simbassäng, men då sa hon att precis nedan för gatan finns ett ställe som kallas Belmont plaza olympic pool, tydligen en enoooorm bassäng dit man kan gå och simma, kostar 4 dollar per gång eller 25gångers-kort för 70 dollar. Det tåls också att tänka på saken. Simmning är en av mina favoritträningsmetoder eftersom man tränar hela kroppen och fastän man simmar jättelångt så blir man inte lika trött och svettig som på en spinningmaskin t.e.x, fastän det är lika mycket träning. Eller man bli ju trött, men tror att det sitter uppe i skallen med, att ju mindre man svettas dessto mindre trött känner man sig efter ett träningspass.
Däremot får jag undvika att gå och simma då waterpolo-säsongen börjar, då kommer hela bassängen att fyllas med karlar med rakade bröst (jag vet det därför att Brandons syrras man spelar vattenpolo och han säger att det blir lättre så, hahahha)

Tänkte fundera på vad som passar mig bäst nu under helgen och så bestämmer jag mig nästa vecka.




Pa 2nd st var det full rulle av firandes "St:Patricks day-firare". Alla hade pa sig gront och drack ol. Himla tur att jag hade min grona jacka pa!


Idag ar det skjort o tunnjackvader. Fast efter att ha gatt lite i solen kandes det mer som langarmad skjort-vader.


2nd street

Tjoo!
Pratade ganska nyss med mamma på skype, samtidigt som jag satt i morgonrock och åt frukost. Börjar bli en tradition nu!
Jag ska göra mig iordning (läs: Byta ut morgonrocken mot kläder, glasögonen mot linser, morgonandedräkt till tandborstandedräkt, morgonhår till kammat, ja ni fattar...) nu och ta en promenad till 2nd street, ni vet den där shoppinggatan här i LB, jag är nämligen på "gym-shoppingjakt". Har suttit och läst recensioner online nu och det gym på 2nd street verkar vara den med mest positiva recensioner, plus att det är gångavstånd till det, de andra måste man åka buss till, vilket såklart kan leda till att man skapar en massa bortförklaringar att "orkar inte åka buss dit, för långt, har ej busspengar osv". Jag vill inte börja med bortförklaringar, jag vill bli lite mer hälsosam och ta hand om min kropp, gå ner några "amerikanska kilo", ja, alltså, man går automatiskt upp i vikt när man flyttar till USA, jag lovar! Jag vill få fastare mage, fastare armar o axlar. Plus att det nog skulle vara bra att stärka min rygg och mina ben eftersom jag sliter så på musklerna genom att stå upp hela dagen på jobbet. Jag har ärligt talat aldrig vart en gym-människa, men på nåt sätt känns det som att jag känner mig redo nu. Plus att det lockar med deras zumba-klasser osånt. Nackdel med gymmet på 2nd street är att det är dyrt. Jag skulle lika gärna kunna ta bussen bortom Downtown Long Beach och joina ett gym för halva priset, men det gymmet har bara en massa dåliga recensioner, smutsigt, ghetto, otrevlig personal osv. Ibland kan det vara värt att lägga lite extra pengar på något som verkligen är bra, är det positiv athmosphär ökar nog motivationen.
Men som sagt, först ska jag gå dit och titta runt och fråga frågor. Känns det inte rätt när jag väl är på gymmet, kanske jag borde nöja mig med powerwalk och långa promenader ett tag till. Värt att ge det en chans iaf.



2nd st.

Filmtips!


Hyrde The Social Network på dvd igår kväll.
Absolut sevärd! Det är ju helt crazy, denna internetvärld vi lever i.


oh no! amerikansk beef stroganof var icke som jag hoppats. daremot alskar jag apple and butternut squash soppa! mumma! snart ar min lunch slut, da ar det bara ett 2timmars pass kvar. fastan bussen tar tid gillar jag faktiskt min lilla bussrutin:)


jag stod dar nere vid entren pa ikea o tankte att jag vart sugen pa korv stroganof. gissa vad som ar dagens lunch for oss anstallda idag? beef stroganof! det maste vara odet, eller sa horde Ingvar mina tankar :)


Sitter i Downtown Long beach och vantar pa att min buss ska ga, den pa bild. Slutar jobbet halv 5 sa hinner nog ej blogga innan ni gar och lagger er dar hemma kanske! Have a great day!


Godnatt!


Ska inte sova precis denna minut, men om en timme eller så. Sitter i soffan med ett glas rödvin och småtittar på teve och umgås med min man. Imorgon är det jobb som gäller, fast bara mellan 10-16.30, sedan är jag ledig igen torsdag. Sedan jobb fredag-lördag-söndag. Hoppas jag får mer ihopsittande lediga dagar i april, man blir inte tillräckligt utvilad på bara en dag.






Ljusare kvällar




Gatan som ligger bredvid vår gata, heter Broadway.
Såhär ljust var det klockan 19.15 ikväll när jag kom promenerande hem ifrån
2nd street.


Älskar att det är såhär ljust fram till halv åtta på kvällen nu.
Fast det är ungefär det. Vid 8 är det mörkt. Inte direkt som Sverige på
sommaren direkt...
På bild ser ni vår gata, Newport Ave. Den vita byggnaden till vänster är
där vi bor.



Oooops!


Min apotekrunda på 2nd street slutade visst med lite shopping..fast jag är grym på att fynda, så spenderade ändå inte så mycket pengar i slutändan med tanke på vad jag köpte.


På apoteket köpte jag lite nytt smink eftersom det var 40 procent rea
och sist jag köpte var nog 6 månader sen. Mascara och rouge och så
ett nagellack. En bra fotkräm blev det också då det är dom jag sliter så
på jobbet, måste ta hand om fossingarna! Läppenna också.
Köpte även multi-vitaminer till mig och Brandon, att ta en dagligen. Tror
att jag inte får i mig tillräckligt. Och så var det ju den där tidningen som
jag faktiskt hade tänkt köpa :)


En affär på 2nd street som allt kostar 15 dollar eller mindre.
Denna beiga cardigan var så enkel och perfekt! 15 dollar.


Och så en enkel svart tshirt för 3.99 dollar.


Solbrillor för 5.99 dollar. Mina andra går fortfarande att använda men
de är rätt så böjda, så behövde nya.

Hey hey hey, nu när jag ändå visar kan jag passa på att visa 2 plagg och 2 halsband jag köpte i februari på gallerian...fyndar man kläder och sånt kan man ändå få litegrann fastän man har en låg inkomst. Jag brukar försöka undvika att spendera mer än 20 dollar (ca 130 kronor) per plagg när jag shoppar på billiga affärer som Forever21 och Papaya, Target osv. Egentligen är ju det inte mycket pengar det handlar om, men jag har typ ca 6000-6500 kr i inkomst per månad just nu, halva o ibland mer går direkt till hyra, sedan så tillkommer ju hygienartiklar, mat, bensin eller busspengar, kattmat, och ja, jag lovar, 2500-3000 kr är inte mycket att leva på per månad, men jag är duktig på budgetshopping, man blir det när man måste.
 


En nyöppnad affär som heter Papaya. Jätterolig affär med söta kläder,
och bäst av allt är att den affären är billigare än Forever21! Detta linne kostade
100 kronor.



Denna klänning också från Papaya, kostade 65 kronor.



2 halsband från Forever21, kostade cirka 8 kronor styck.





H&M abstinens och andra tankar

Jag är sååå sugen på att gå till H&M och typ kolla, kanske shoppa. Men för mig som inte kör bil här i bilarnas stad, innebär det 2 bussresor, sammanlagt 1.5 timme. Det är samma buss jag tar till jobbet, fast istället för att gå av i Carson ska jag isf sitta kvar på bussen i 20 minuter till och gå av i Torrance istället. Och där finns Del Amo fashion center, där inne i den enorma shoppinggallerian finns H&M. Ni skulle bara veta vilken tur ni där hemma i Sverige har, som typ kan hitta ett H&M nästan överallt. Alltså, det finns ju några i LA, men det är ju såånna avstånd här.
Men frågan är om jag verkligen borde åka dit..känner att det är bättre att åka dit nångång då jag veeerkligen har pengar och faktiskt kunna shoppa lite..så att den "långa resan" känns värt det. Men frågan är väl när jag någonsin veerkligen kommer att ha pengar till det..önskar att mitt jobb var heltid. Och visst, skulle kunna söka ännu ett jobb, men mitt schema på jobbet är väldigt varierande, så det skulle lätt krocka och för att inte tala om hur mycket tid alla bussresor fram och tillbaka skulle ta. Nej usch..

Ska jag vara helt ärlig så vill jag mest av allt flytta till Sverige, eller iaf åtminstone Europa. Har läst historier online om människor som sökt medborgarskap här och även på en amerikansk medborgarskapsida, att det kan ta jääätttelång tid efter att man ansökt om det, så fastän i september det bara är ett år kvar tills jag har rätt att ansöka om det, kan det ta flera år efter det tills jag faktiskt får det, sedan vet jag ju egentligen inte hur lätt det verkligen är att sedan bara ta sitt pick och pack och vi flyttar till Europa direkt efter..
Jag vet ju redan att jag inte vill bo i USA i framtiden, så därför känns en sådan lång väntan väldigt onödig för mig, men vi vill ju samtidigt ha dörrarna öppna för Brandons hemland liksom.
Men ja, vi pratar om det. Det är ju inte direkt några enkla beslut att ta...faktiskt jättejobbigt.

Och, jag tror nog jag skippar 1.5 timmes bussresa till H&M idag, måste måste måste hålla i pengarna. Och så måste jag ta en promenad till apoteket på 2nd street, ska nog unna mig en tidning istället, kostar lika mycket som bara bussresan skulle kosta för mig faktiskt!


Skatten

En äldre dam på mitt jobb vet mycket om skattepapper och hur man fyller i allt själv osv. Hon hjälper mig med mina skattepapper nu för hon är så van vid sådana papper så det är tydligen väldigt enkelt för henne. Hon vill inte att jag ska betala henne för det eller nåt, men jag vill ju ge henne något som tack, för det är ju så himla snällt av henne att göra det. Vad kan man ge som tack?


Jag försökte mig på att fylla i allt själv först, men sånt är ju t.om. svårt
på svenska, föreställ er en massa konstiga engelska ord och förklaringar!

Weeds och kakor

Igår efter jobbet var det inte kul att ta bussen hem. Först och främst hade jag typ tappat mina busspengar, så jag lyckas skramla ihop till 93 cents och gick in på bensinstationen bredvid busshållsplatsen och vädjade kassörskan att ge mig en dollar i utbyte mot 93 cents. Hon tvekade ett bra tag, men 2 minuter innan bussen anlände gav hon med sig. 7 cents är liksom mindre än en svensk 50öring..
Hann med bussen, skönt.
Anlände med bussen till Downtown Long Beach 40 minuter senare. Måste skaffa busspengar till buss nr 2! Sprang in på affären ROSS och ryckte åt mig ett par pyjamasbyxor och i kassan frågar jag om de gör cashbacks, men nej, det gjorde dom ej, så jag köpte ej pyjamasbyxorna och fick småspringa till Walmart istället, ryckte åt mig bröd och jordgubbssylt (Walmart säljer i princip allt som finns, och jag köper jordgubssylt som jag inte direkt kan påstå att jag brukar äta speciellt ofta...). Som tur va gör dom cashbacks, så jag var en lite komplicerad kund och bad om 1 tiodollar, 1 femdollar, 4 endollar och 4 quarters. Stackars kassörska.
Hann med bussen 18.43 och kom hem runt 18. 55.
Jag slutade jobbet klockan 5...

Jag var rätt så trött igår kväll efter jobbet, men också hungrig, så jag gjorde hemmagjorda hamburgare med köttfärsen jag fyndat på rea och istället för hamburgebröd blev det på rostade mackor istället. Hade ingen sallad så jag grillade paprika och zuccini till det och så lök och ost. Blev grymt gott.
Sedan hade jag fått hem Weeds säsong 6, första dvdn med 5 avsnitt, så jag och Brandon satt och såg på det fram till midnatt och åt Albertson's chocolate chip cookies och drack mjölk. Jättefarligt att ha en påse med sådana kakor här hemma...gissa om jag "råkade" ta några till kaffet efter frukosten nyss...





Weeds säsong 6 är craaaazy!


Bäääästa kakorna!

Hello!

Skrev ju ganska nyss att jag skulle visa bild på den nystädade lägenheten, men sen kom jag på att vad är det egentligen att ta kort på, så struntade i det nu.
Däremot visade jag aldrig en helbild på den där blommiga soffan vi köpte på secondhand för ett bra tag sen nu, så den får ni bild på istället. Och så en bild på en lat katt.




Tired

Jag är görtrött nu. Allt är tvättat, till och med mattorna. Rummen är rena förutom det lilla köket, fast disken blev gjord. Så näästan klar med allt. Eller ja, köket tar jag en annan dag. Klockan är 21.00 här nu. Har precis ätit lite thaimat som jag faktiskt beställde, Brandon är inte hemma ännu från sjukhuset där han hälsat på en anhörig med sin syrra idag. Var typ 1.5 timme utanför LA nånstans. Så, jag kände att efter allt mitt slit idag förtjänade jag maten hemkörd till dörren. Drack en jättegod öl till det, smakar lite kokos och är ifrån Hawaii, yummie! Den heter Koko Brown från nåt så kallat Aloha Series.
Nu ska jag ta en dusch för jag stinker svett, vilken kämparkvinna jag är va? Imorgon blir det ingen sovmorgon eftersom jag ska ta bussen till jobbet. Däremot har vi ställt fram klockan en timme här i LA idag, så kvällarna blir ljusare, det gillar jag!

Hey, efter duschen ska jag lägga upp kort på den fiiiint städade lägenheten minsann!


STÄDARDAG!

Inga undanflykter, bara att sätta igång. Fast jag gillar att städa, fast bara i smyg.



Medans jag städar kan ju ni titta på dessa brudar när de rockar loss!

God morgon!

Ska kila iväg till jobbet nu, får skjuts idag, lyx! Blir hämtad med bil efter jobbet också, mera lyx!
Fast att åka bussen går helfint det med.
Klockan 2 inatt, eller det blir ju söndag morgon, ska vi ställa fram klockan en timme här i SoCal, då blir det bara 8 timmar mellan oss här och Sverige.

Ville mest bara säga hej jag lever och god morgon, måste borsta gaddarna nu!
Jobbar till halv 7 ikväll, mitt jobb tär på min rygg, måste köpa bättre skor!



Jazz

Brandon är ett stort fan av jazzmusik och jag som inte lyssnat så mycket på jazz börjar uppskatta det mer och mer. Denna låt är en favorit!


dead fish

Ni har väl hört om de döda fiskarna där hemma i Sverige också kan jag tänka mig. Det var i Redondo beach hamnen, där vi brukade bo precis. Usch va det måste ha luktat...


Lyssna på dessa amerikanska nyheter, det är så roligt, för dom är så dåliga. Hur mycket fick man reda på genom detta liksom? Att han inte haft anjovispizza på länge...great.


iHola!




Jag efter jobbet igår påväg mot busshållsplatsen.

Mozart står för middagen ikväll...

..eller inte.
Två gånger denna vecka har han sprungit in med en fågel i munnen! Dessutom är det samma fågel!
En liten fågelunge som ej lärt sig flyga ännu. Fågelns föräldrar är förmodligen ute på matjakt i några dygn så fågeln var väl ett lätt byte för vår katt Mozart. Fast fågeln har ej vart skadad nån av gångerna, som tur är, så båda gångerna har vi kunnat släppa ut fågeln i det fria.
Mozart är ju nybörjare på fågeljakt och sånt, men det känns skönt att han äntligen gör något normala katter gör måste jag säga, han är ju faktiskt en katt för sig.


Jag var tvungen att ta ett kort på Mozart med sin första fågel, annars
hade inte Brandon trott att det var sant! Efter bilden togs med mobilen
stängde jag in Mozart i sovrummet o så släppte vi iväg fågeln.




Har precis tagit bussen/promenerat till jobbet. Ute ar det UNDERBART sommarvader, lite trist att behova vara inomhus och jobba. Dags att "klocka in". Puss och Kram


Något nytt


Ibland blir jag så trött på ett ställe och bara vill dra härifrån. Sitter och drömmer om att flytta till östkusten...typ..New York eller nånstans utanför där...det skulle kännas bra, för då skulle jag iaf vara halvvägs hem till familj och vänner, att vi liksom skulle kunna mötas halvvägs. Jag har aldrig vart på amerikanska östkusten om man inte räknar med en mellanlandning, men på nåt sätt känns det som att jag skulle trivas bättre där.
Det är så svårt att veta vad man vill ibland. Jag vet redan inombords att LA inte är rätt för mig, det vet Brandon också och känner likadant. Men efter all stress och kaos under hösten förra året och början på detta, just nu känns det tryggt med jobbet och så, men sedan så tvekar jag. Vet inte riktigt vad jag vill egentligen. Känns som att jag bara sitter och väntar på att något nytt och spännande ska hända, förändring. Jag vill ha förändring ganska ofta, blir galen annars. Jobbigt när man inte riktigt vet vad man vill..




Ledig dag!

Sov ut imorse eftersom jag var trött från igår då jag va tvungen att gå upp vid 6.15 på morgonen för att hinna i tid till jobbet 7.30, som tur va körde Brandon mig vid 7 så jag hann.
Fick paus mellan 9 till 11, sen jobb till 5.

Brandon har fått jobb förresten, han startar första dagen idag! En bilshop med inriktning på japanska bilar, även om han är mer intresserad av europeiska sa han att människorna där verkade trevliga och det var en bra atmosfär i den lilla familjägda affären, kommer han nog att trivas rätt så bra. Liten värld förresten, sonen i den affären hade tydligen gått i samma gymnasie som Brandons storasyster. Till och med LA är litet ibland.
Brandon kommer att jobba måndag-fredag 10-19.00, o 2 lördagar i månaden. Och tjäna absolut helt ok! Skönt, jobbigt när pengar ständigt är ett problem.
Dags för mig att börja ta bussen till jobbet nu dock, vilket innebär att jag måste gå och lägga mig tidigare och gå upp mycket tidigare, bläää! Och så kommer jag komma hem från jobbet cirka 1.5 timme senare än vanligt nu med, det är ungefär tiden med 2 bussar och bussbyten, oså 20 min promenad från busshållsplatsen till jobbet.
Brandons jobb ligger nämligen åt andra hållet än ikea  och vi börjar samma tid så blir lite kört med skjuts!
Men det är okej ändå. Fast en nackdel med bussarna jag ska ta är att det är 2 olika bussbolag, så om jag skulle köpa ett månadskort till en buss, skulle jag fortfarande vara tvungen att köpa ett för buss nr 2 också. Om jag ej köper busskort kommer det kosta t.r. 4 dollar varje dag för att ta mig till och från jobbet. Inte kul med extra  utgifter när man redan har det så knapert!

Idag är det ingen sol, det är grått och blåsigt ute och risk för regn. På onsdag när jag ska jobba ska det bli pangväder, typ 26-27 grader. Kass tajming!








Soliga hälsningar till er där hemma o kylan :)

I går lördag var det rikigt varmt och soligt ute så jag promenerade runt i Long Beach, avslutade promenaden med att sitta på ett fik ute i solen och läsa en tidning.


Barbent-väder!


En park i närheten där vi bor.


Ocean Blvd!


Fiiiint väder minsann!


Många båtar var ute i det fina vädret. Jag skulle vilja kunna åka ut och segla!

 
Går man ner här kommer man till stranden, mittemellan Downtown Long Beach och vårt
område som heter Belmont Heights.


Båthamnen där borta.


Tyckte denna bild var fin med de gula blommorna i förgrunden.

 
Påväg mot apoteket Rite Aid, som har en hel del annat o inte bara apoteksaker, för att
köpa schampoo och balsam! oså en tidning :)


Jag gillar gatunamnet Cherry, låter somrigt!


Converse, klänning och bara ben! Underbart!





Tidig sangdags, jobbmote imorgon kl. 07.30! Ligger i sangen o kollar pa Anna and the King pa netflix, min favvofilm nar jag va yngre. Godnatt pa er, bloggar imorgon efter jobbet! XoXo


David Lynch

Biosalongen som är lite av den gamla stilen. på 4th street här i Long Beach, har "David Lynch-månad". Igår gick vi och såg hans film Blue Velvet på bion. Det är många "artsy fartsy" människor där vi bor så det är många som gillar Lynch och dök upp igår vid midnatt på biosalongen då filmen startade.
Har sett Blue Velvet förut, fast hemma på dvd, det var ju dock mycket trevligare att se den på bioduken. Och musiken passar så bra in i den salongen med. Såndär sexig, smokey gammal musik.
Dennis Hopper är med i filmen, han dog förra året, så när han dök upp i scenen på bioduken applåderade alla i biosalongen. Skön gemenskap på midnattsbio en fredagkväll.
Och så serverades Pabst Blue Ribbon-öl som man kunde dricka medans man såg på bion, den ölen har nämligen en " viss roll" i filmen.

Trevlig kväll iaf! Innan bion vid midnatt satte jag, brandon o hans vän Dan o drack öl o jag vitt vin och så spelade vi alfapet. Fasiken vad svårt det är på engelska!

klicka på länken för trailer på Blue Velvet
http://www.youtube.com/watch?v=46M_JoUBV_c


Art Theatre on 4th st.


Pabst blue ribbon i biosalongen! B and Dan på bild.

sorry, bara mobilkort.


Black Swan

Såg den på bio i torsdags och den rekomenderar jag absolut att ni ska se!
Bra skådespel, bra handling, skrämmande, ledsam...snyggt filmat osv osv och så är det ju så himla vackert med Svansjön, måste säga att jag skulle vilja gå och se en balettföreställning nångång.
Det är fint att se denna på bio för Svansjön-musiken är rätt mäktig...fast alltså, man kan såklart lika gärna hyra den på dvd med..men våran teve har inte nån bra färg och ljudet är kasst, så under våra omständigheter är jag glad att vi såg den på bio.


Torsdag

Har vart fruktansvärt lat hela dagen och avslutade hela sista säsongen av Lost. Helt slut efteråt var jag, så jag tog en dusch, back to life!
Jag och Brandon ska ta en promenad till 4th street nu och  äta något och sedan ska vi gå på bio och
se Black Swan.

Blev inget brödbak idag direkt haha..



Lost


Verkligen ursäkta den fortsatt dåliga uppdateringen här. Men..jag har en bra (?) ursäkt.
Ni förstår, på Netflix.com finns Lost säsong 6, dvs sista säsongen av den tvserien, att se direkt på min laptop och jag missade den förra året då den visades och jag har vart både för snål och lat för att hyra alla dvder på videoaffären, såå nu när jag kan ligga här hemma i soffan med laptopen på magen och titta på Lost medans regnet öser där ute, därför har det inte riktigt funnits plats för bloggandet. Haha usch, vilken geek jag är.

Var ledig idag. Gjorde bankärenden i morse och gick och handlade i mataffären. Pratade med mamma och pappa på skype en timme med. Sedan har jag haft mitt "lilla" Lost-maraton. Har dock mer än hälften kvar, visste ni att det är 17 avsnitt på säsosng 6?? Asmycket ju!

Lagade mat ikäll med, "Mammas tacogratäng", den är såå god. Fast all mat jag lagar som mamma har gjort, blir det aldrig lika god som hennes mat.
Jag och Brandon köpte en billig flaska rödvin till maten, helt ok för 5.99 dollar. En sak jag inte saknar med Sverige är att man bara kan gå till Systembolaget och köpa vin och sånt, det är så himla smidigt här att man kan köpa det överallt, till och med på apoteket haha!

Jag är ledig imorgon med, dvs torsdag, får se vad jag ska hitta på. Köpte en brödmix på Ikea's swedish food market för ett tag sedan, så ska nog baka det där brödet..nästan så att jag hoppas att det regnar imorgon bitti också, så mysigt att baka när det regnar, inget man är bortskämd med i LA.
Fast visst undrar jag vart tusan solen och värmen tog vägen?? Jag som liksom förberett med solskyddsfaktor och allt och förhoppning om lite färg och fräknar.
Sedan så är jag såååå shoppingsugen, men har inte riktigt pengar för det tyvärr. Lön på fredag dock, yay, fast måste hålla i pengarna..jobbet på ikea är bara cirka 25 timmar i veckan, ibland mer och ibland mindre, lönen är inte så mycket mer än 65 kronor i timmen, så ja...har inte riktigt råd att göra så mycket kul helt enkelt. Borde hitta ett till jobb, men det är skiitsvårt att få ett jobb i dessa dagar och att jag dessutom är invandrare här i USA och min engelska inte är perfekt och att jag inte har gått på college gör inte saken bättre. Så, tills vidare för jag vara lite fattig och dricka billigt rödvin. Skål på den!
Ps, inte meningen att "klaga" och sånt, men ibland önskar jag att lönerna var bättre här i USA, men utan utbildning får man typ "nöja" sig med en sådan nivå på lön..specillt när man är ny på ett ställe och att man ju måste börja nånstans. Det kan ju bara bli bättre, det vill jag tro iaf!

Godnatt från LA, Godmorgon på er i Sverige!






Godnatt

Hej, ville bara ge lite livstecken!
Ska snart sova, fast först lite Dexter, har sett alla avsnitt förutom säsong 5 som precis har avslutats på amerikansk teve, har ej kanalen .Men tycker att säsong 1 och 2 var så himla bra så jag tittar på dom igen på Netflix, har ju nästan lite Dexter Morgan abstinens!

Jobbade idag och det var rätt slow. Imorgon slutar hag halv 5 så det är en kort dag, sen har jag 2dagars ledigt, yay!

Freeezing här i LA förresten, kvällstid är det ibland 4 grader, näääästan som Sverige!

Godnatt!

ps; mammapappa, syster..skype onsdag eller torsdag? Ni kan få se mig i min webwebwebcaaam när jag äter frukost till och med!

RSS 2.0