GOTT NYTT ÅR!


Ni ligger ju som sagt 9 timmar före där hemma i Sverige, så klockan tre när jag är på jobbet tjotar och firar ni väl för fullt.
Jag ska nu göra mig iordning för första riktiga jobbdagen på Ikea, lite nervös är jag allt. Det är ju flera hundra som jobbar där och de sa"  Att man såklart aldrig kommer att lära känna igen alla, däremot lär dom lätt se er som är nya de första dagarna". Jääättemysigt att dom ska säga sådana saker då, gjorde ju saken ännu mer nervöst. Speciellt då man har lunch break och ska gå in i personalrummet. Känns som första dagen i skolan igen typ.
Om nån skulle få för sig att sms Gott nytt år til mig kommer dessvärre min mobil ligga i mitt skåp på Ikea då eftersom jag jobbar och ibland kommer inte alltid sms från Sverige fram har jag förstått, något som jag ska lösa dock, men om ni smsar gott nytt år och inte får svar vet ni varför.

Ha det så bra och ta det lugnt med spriten ikväll!
Vi hörs nästa år!

Puss och Kram!


Long Beach.

Gult är fult

Eller nej alltså. Gult är mest fult på mig. Senapsgult går bra, det passar jag i, men kycklingsgul? Help!
Låt mig presentera mina arbetströjor jag varje dag på mitt nya IKEA-jobb ska bära. Kvack Kvack...


Dessa är alltså t-shirtsen de gav mig. Jag fick även en långärmad skön
tröja, den ska jag ha på mig imorgon tänkte jag, den är mest blå, men dessvärre
är den gul upptill ansiktet...

Imorgon jobbar jag 12.00-19.00 och liknande tider resten av helgen fram till måndag, sen har jag tisdag, onsdag o torsdag ledigt nästa vecka.

Vet ni vad som är gött där? I personalrummet har de Dagens lunch varje dag och då får man en varmrätt och så får man antingen sallad eller soppa till det och sen en valfri läsk, allt för 3 dollar, ungefär 20 kr.
Kaffe och te gratis jämt.
Igår fick vi jättegod kyckling med mac n cheese och så körde jag på pepsi till det, fast gu nej, läsk får jag inte bli beroende av, det klarar inte min mage, det gör så ont. Och så är det ju inte så nyttigt heller kanske haha..

Imorgon när jag är på jobbet är det tolvslag på Nyårsafton hemma hos er, konstigt att det kan skilja så på tid.
När klockan är 09.00 på lördag 1a januari hemma hos er, ropar vi in det nya året här!
Jag och Brandon har inget bestämt för imorgon direkt. Det är endel jippon i Downtown Long Beach, vi funderar på att gå ut och äta på nån restaurang där i Downtown och ta nån drink och sen joina alla andra Nyårsfirande vid 11tiden och vänta in tolvslaget, det ska tydligen va liveband osånt. Men man vet aldrig, vi får väl se...




Nytt!

Detta har jag köpt eller fått i julklapp här borta i Staterna!


En blå skål från ROSS, rääätttt så billig bara för att den har få ställen där färgen har
gått av typ pga prislapp. (Mamma, visst blev du glad för skåljulklappen?haha)


Den doftar fräscht och gott! Billigare att köpa Body Shop-prylar på ROSS :)


Åh, jag tycker det är så mysigt med silkes-liknande kimonos ibland.
Jag ska fortfarande köpa en morgonrock, men denna är mysig att ha med,
speciellt då det är varmare oså. Var på rea, så kostade bara 65 kr.


Lite småtråkigt att köpa vita kuddpåsar, nej men gu, heter det kuddpåsar?
Jag är nu för tiden mer van vid pillowcase. Örngott kanske? Haha.
Billigt och bra iaf för 2 dollar för 2 stycken.


Jag tyckte dom va så söt så kunde inte låta bli..lätta är dom också fastän
de ser tunga ut. Jag vill sätta upp en vit platt hylla på väggen i köket och dessa
tillsammans med en söt prickig burk mamma gav mig i julklapp och små rosa
espressokoppar, jaa ni hör ju, jag sattsar på en liten kitschig krimskrams-hylla i köket.
Måste bara skaffa hyllan först.Dessa kostade typ 60 kr tillsammans.


Dessa finskor köpte jag på Target igår, de var på rea och kostade 17 dollar,
vilket är typ lite över hundralappen. Görbra!


Denna väska fick jag i julklapp av Brandons syrras mans mamma och syrra från
Venezuela som är här i LA och hälsar på
. Ja, ni hör ju själva va pinsamt att jag fick nåt av dom,
hade ju ingen tanke på att vi skulle ge varann julklappar. Som tur va var jag ju i Sverige och slapp
den pinsamma situationen på julafton, och kunde istället öppna deras julklapp i ensamhet haha!
Jättesnällt och gulligt av dom iaf.


Denna bruna skinnväska fick jag av Brandons mamma i julklapp.
Märket va Aldo, Jättefin!


Fick även en väska (var det temat på julklappar till mig i år eller?haha)
av Brandons låtsasksuin Alex, som jag tuur va också köpt julklapp till eftersom jag alltid får av henne.
Stor och färgglad väska, perfekt för stranden!







Hello

Ni där hemma i Sverige ligger nog och sover nu. Jag ska försöka städa upp lite här hemma nu, håller även på att tvätta min tvätt (Brandon har alltid tusen tshirtar i tvättkorgen pga att dom blir smutsiga i bilverkstan, så ibland är det smidigast att bara köra min tvätt och några handdukar, det är ganska tunna kläder så det blir inte så mycket).
Däremot är det riktigt råkyligt här idag. Dessto värre är det inomhus, jag har försökt få igång värmefläkten i golvet, men fick nyss ge upp och helt enkelt vänta på att Brandon ska komma hem. Jag sitter nu i varma mysbyxor och stickad tröja och huttrar. Just nu är det mellan 4-12 grader utomhus. Liknande väder ska det bli i helgen med, dessutom med regnskurar. LA är inte alltid soligt och varmt ska jag säga er. Däremot hoppas jag på att februari ska bli lika varmt som förra året. Provade faktiskt en bikini idag till och med, fast den passa inte.
Och förresten så hittade jag varken morgonrocken eller ansiktskrämen som jag tänkt köpa idag, det är ju på TjMaxx som den finns och inte ROSS, lite för många bussar för mig att ta mig dit just nu.
Däremot köpte jag lite annat fint och igår köpte jag även ett par fina skor på rea på Target (Om ni undrar vad det är för slags affärer jag snackar om är det alltså stora amerikanska kedjor med billiga priser men bra kvalite, annars kan ni ju alltid googla!)
Tänkte ta kort och visa er här senare, men först blir det lite städ, eller typ småplock, sen vill jag ta ett varmt bad, osen ska jag logga in på IKEA-hemsidan för de anställda, läsa på lite av det jag inte riktigt minns från gårdagens infodag.

Hörs sen.

Shoppa!

Eller, jag ska mest till affären ROSS, som säljer allt möjligt, mycket fina märken, till jättebilliga priser.
Jag ska köpa en mysig morgonrock för lite julklappspengarna jag fick och så en ansiktskräm. Sedan kanske nåt mer dyker ner, kanske en pyjamas, fick en i julklapp som var för liten.
Vet ni vad jag fick av alla här u julklapp? Väskor. Förutom Brandons storasyster som gav mig en tröja och en kopp och örhängen.
Iofs är jag glad att jag ej fick skor i år igen av Brandons mamma, hon har envisats med att ge mig skor varje jul och födelsedag sedan jag kom hit. Jag har sagt till henne att jag är jättesvår att köpa skor till, men hon har inte gett upp haha!

Ska kila- Hörs sen!

Trött igen

Jag är jättetrött ikväll igen. Jetlag...
Dagen på IKEA har vart bra, men vääldigt mycket information på en gång.
Jag orkar inte skriva så mycket just nu, men lovar att berätta mer imorgon när jag vaknat och så.
Min första riktiga arbetsdag blir på fredag, börjar nångång vid halv tolv-tolv. Jag har fått ett schema för 3 veckor och framåt. Jag jobbar hela nyårshelgen, men slutar iaf runt 8 på kvällen så hinner hem till tolvslaget!
På nyårsdagen får man betalt för 1.5 timme per timme. Annars är det inte så mycket sådant extra, bara på enstaka storhelger. Så jag jobbar fredag-måndag och sen nästa vecka har jag tisdag, onsdag och torsdag ledigt. Minns ej schemat i huvudet direkt nu, men men.
Mycket info som sagt och jag är helt snurrig i huvudet just nu.
Mitt jobb som en "Greeter" är tydligen en ny position för dom. Jag ska i princip stå vid entren och välkomna folk och har nån frågor kan de fråga mig. Lät väl sådär kul...men det kanske låter roligare när jag får se hur det funkar..hade ju känts roligare att kunna gå runt mer i affären och hjälpa kunder där.

Nej nu är jag trött, skriver mer imorgon bitti min tid, Godnatt

15 min Paus pa informationsdagen pa IKEA, sitter och ater daim och singoalla kex de har i en skal at oss. Massa information men jag ar jatteivrig pa att borja jobba har, verkar som ett valdigt bra och mysigt foretag att arbeta for. Uppdaterar senare


15 min Paus pa informationsdagen pa IKEA, sitter och ater daim och singoalla kex de har i en skal at oss. Massa information men jag ar jatteivrig pa att borja jobba har, verkar som ett valdigt bra och mysigt foretag att arbeta for. Uppdaterar senare


Trött

Hello.
Klockan är 20 över 8 på kvällen och jag är jättesömning pga jetlag, men jag tvingar mig själv att vara vaken lite till. Sedan så är jag såklart lite nervös inför morgondagen då jag ska på introduktionsdag på IKEA.
Ville mest bara säga Hej och så, egentligen inget nytt här direkt. Jag sitter och äter Wienernougat, min favvo!
Har latat idag. Ätit pizza och kollat på svtplay och tv4play.

Förresten, kan ju berätta om katastrofdagen i måndags, alltså då jag skulle flyga hem från sverige till LA.
Kommer tidigt på morgonen till Landvetter, då säger dom att min flygbiljett är avbokad och att bara biljetten som står under Brandons namn finns kvar, det var ju hans biljett som vi avbokat, ej min. Blev lite stressigt när detta hände, men sedan så löste dom det och satte mig på ett annat flyg, Göteborg-Amsterdam-LA istället för det som jag först skulle med som mellanlandar i Paris.
När jag väl satt mig på planet till Amsterdam inser jag att min mobil ej finns i väskan och jag inser att jag glömt den där de inspekterar väskorna. Jag rusar till flygvärdinnorna och berättar detta, då precis var det några svenska killar som gick på planet och de sa att de hört att nån glömt en Blackberry vid kontrollerna, då blev jag lite lättad iaf. Däremot fick jag ej lämna planet så en av flygvärdinnorna gick iväg för att höra om de hittat nåt.
Hon kommer tillbaka tomhänt och skakar på huvudet. Hon förstod tydligen tyska mer än engelska...
Så en annan flygvärdinna med mera engelska-kunskaper förklarade för den flygvärdinnan vad jag sagt,så hon fick springa tillbaka och tillsist kom hon med min mobil. Jag kände mig såå lättad då.
Jag hade verkligen en klump i magen ända tills jag höll min mobil i handen igen. Om jag ej fått tillbaka den hade jag börjat storgrina.
Resten av resan gick bra. Däremot fick jag inte en fönsterplats som jag egentligen bokat, utan jag hamnade i mitten av planet ihopträngt med två andra. Lite jobbigt, men men..

Nu ska jag fortsätta att äta choklad och försöka att inte somna...


Vackert svenskt vinterland!

Jag lever igen

Tog nyss en dusch. Känner att jag lever igen. Hallelujah!
Det verkar inte som att det blir en utflykt till Huntington beach idag tyvärr. Men jag ska iaf ta en promenad till mataffären och köpa lite bröd oså. Plocka lite här hemma.

Förresten, egentligen ska jag inte få min julklapp av Brandon än, för han sa att jag var tvungen att vänta till helgen, men han försa sig igår..han har fixat en cykel åt mig , den jag hade förut har rostat isär typ.
Åh vad jag blev glad, har saknat att ha en cykel.


Usch, vilket väder vi får i veckan...


15°C
Aktuellt: Delvis molnigt
Vind: S – 0 m/s
Luftfuktighet: 87 %
tis
Delvis molnigt
18°C | 10°C
ons
Kraftigt regn
14°C | 5°C
tors
Soligt
14°C | 4°C
fre
Delvis molnigt
16°C | 5°C

I'm back!

Hejhej,
ville bara säga att jag är i vår lägenhet i Long Beach nu och dricker morgonkaffet.
Var riktigt trött igår kväll och försökte hålla mig vaken så länge som möjligt. Tog dock en powernap på eftermiddagen. Somnade sedan vid 10-11 på kvällen.
Gissa vilken tid jag vaknade i morse? 4 såklart...
Hade huvudvärk så tog 2 alvedon och somnade om. Vaknade utvilad vid 7-halv åtta imorse. Skönt.
Imorgon ondag klockan 8 börjar jag jobba första dagen på IKEA. Spännande!

Nu ska jag se vad Brandon har för sig, om han inte har några speciella planer för dagen är jag lite sugen på att åka till Huntington beach, ungefär 30 min med bil från här, och kolla i affärer och kika på stranden och piren där. Dessvärre är det inte så varmt att man kan sola, men 16 grader blir det nog idag.

Uppdaterar senare. Måste duscha, jag stinker!

Bauta-flyg from Amsterdam till Los Angeles, som vanligt alltsa. Pastigning snart, 10.5 timmars flygresa framfor mig, snark. Vi hors nar jag kommit fram :)


From my BlackBerry

Lite bilder från min mobil de senaste dygnen..


Jag tog en bild på mig ute i snön för att mmsa till Brandon hemma i LA.


Fika med min vän Emma som nu anlänt till Skövde över jul.


Bakade pepparkakor idag, så mmsa Brandon ett litet hjärta :)


Brandon mmsade mig lite bilder också, han befinner sig i San Francisco
för att hämta sin syster som flyttar tillbaka till LA nu lagom till jul.


Brandons syrra Jacqui som står framför granen i Downtown San Francisco.


Brandon skriver att granen var mycket mindre än vad Jacqui beskrivit den.


Downtown San Fran...


Downtown San Fran...


Christmas tree

Granen klädde vi igår, Annars brukar vi alltid klä den idag, dvs dagen innan julafton, men eftersom jag är hemma så kort tid ville jag hinna njuta lite av den.


Är så fin julstämning inne i "nya" matrummet nu.


Julklapparna under granen är dom ifrån mig. Jag kör på "amerikansk" stil i år, dvs fina
påsar med silkespapper som döljer gåvan.


Ängel :)


Amaryllis.


Och så ville jag ta ett kort på mig själv med granen och det var ingen i närheten
som kunde göra det åt mig så jag tog med selftimer, som ni kan se på bilden
blev jag lite full i skratt hur fånigt det kändes, men en bild med granen blev det :D


Pyssel och bak-bilder



Mamma gav mig lite kaffebönor, kanel och så hade jag en apelsin med
nejlikor och ett vitt blockljus, så fick jag dekorera fritt på ett guldfat.
Då saknade jag den lilla blomsterkursen jag gick i våras :)


Apelsin med kanel, doftar gott!


Fint!


Så fint då ljus speglas i guldspegeln.


Så fint ute med snö såhär i juletid. I LA regnar det just nu.


Mammas blomma har slagit ut!


Julgodisbak!


Småfina eller fula tomtenissar-marsipaner..ja, jag har inte riktigt bestämt
mig än vad det ser ut som..


Lilla mamma :)


Myshelgen i Gbg!

Här är lite bilder från helgen i Göteborg:


Mina vänner Sofia och Emma.
Jag är så himla tacksam för mina vänner, för fastän jag vart bosatt utomlands i över 3 år,
tas jag alltid emot med öppna armar av mina vänner när jag kommer hem. Sådana vänner
växer inte på träd.


Jag hemma hos min syrra. Förbereder mig inför denna vargavinter i
Sweden!


Hemma hos min fina vän Malin, som dukar fram lite fika!


Ett snötäckt Göteborg. Eller ja, parkering i Gbg.


Jag väntar glatt på att mamma ska anlända i Gbg för en mysdag med
mig och syrran!


Först lite fika hemma hos min syster.


Jul på Lisberg. Det var jättefint och svinkallt!





Pyssel, bak och julgodis-dag!

Idag har det vart en mysdag med mamma!
Just nu kokas knäck på spisen. Förut gjorde jag marsipantomtar, hoppas nån vill äta dom för själv är jag inte så förtjust i marsipan, det är mest roligt att göra tomtarna liksom.
Jag har tagit lite bilder, lägger in dom lite senare för snart är det dags för kulprov med knäcken, kan ju inte missa det!

Det blev en lång tågresa

Tåg från Göteborg till Skövde tog oss 4 timmar ikväll. Yay!
Det var både tåg framför oss som hade en jobbig broms och så var det lite folk som fått för sig att ta en promenad på spåret. För att inte nämna alla dess växlar som inte funkade...
Nu är klockan 23.30 och jag är tillbaka i Skövde.
Min helg i Gbg var great!

Göteborg

Befinner mig i min syrras lägenhet på Hisingen nu. Ska alldeles strax sova, tror att min kropp har börjat inse att vakna halv fem på morgon och gå och lägga sig runt 11-12 på kvällen inte funkar i längden, så jag har nu blivit extremt dödstrött på kvällen.
Däremot vaknade jag inte förräns halv sju idag, stort framsteg!
Tåget till Gbg gick fint. Inga förseningar minsann!
Har haft en heldag med mina vänner Emma och Sofia, både lunchat och även fikat 3 gånger, så ja..blev ganska så pank efter allt det goda haha!

Godnatt, för nu höll jag precis på att somna på tangentbordet.

Snark

Jag fattar det inte. Jag försöker verkligen att sova, men det går ju inte. Gick och la mig runt 10-11 igår kväll och vaknade klarvaken 04.15 imorse och kunde inte somna om. Låg och läste i en timme och sedan vid kvart över fem gick jag ner och åt frukost, mamma kom också ner lite efter det och åt frukost med mig innan hon skulle till jobbet.
Jag borde egentligen inte vara förvånad över min jetlag, men lite chockad är jag nog för när jag va hemma i våras hade jag typ ingen jetlag alls.
Kommer säkert komma in i de svenska tiderna precis innan jag ska tillbaka till LA och så får jag världens jetlag där med.

Idag blir det en liten runda till stan och sedan i eftermiddag tar jag och mamma bussen till mormor i Skara :)
Imorgon bitti åker jag till Gbg över helgen :D



Tidig morgon igen

Jäkla jetlag. Jag vakna runt 05.15 imorse, försökte somna om men kunde inte. Så jag gick ur sängen och kom ner vid halv 6 imorse och åt frukost med mamma som skulle till jobbet vid halv 7. Vi tittade på Nyhetsmorgon tillsammans och det var skönt att jag slapp vara vaken alldeles själv.
Sedan halv 7 åkte mamma till jobbet. Vid 7 kom pappa ner, nu sitter han och äter frukost, sedan vid 8 så ska ju han till jobbet. Då är jag själv här hemma, då saknar jag min lilla gamla katt Mysan, som gick bort i somras.
Jag har satt väckarklockan på 8, men det behövs ju inte direkt längre nu.
Ute är det snöstorm. Förhoppningsvis lugnar vädret ner sig lite senare då jag ska promenera till alla affärerna borta vid ica maxi, jag är lite shoppingsugen. Fast oftast hittar man inget när man är shoppingsugen och så hittar man alltid nåt då man ej planerat att köpa något. Men nåt ska jag väl hitta idag :)

Nu börjar nästa sändning av Nyhetsmorgon, fast det såg jag ju redan vid 6 imorse, så börjar kunna dom vid det här laget...

Förresten så har jag följt årets adventskalender Gyllene Knorren, den är jättemysig! Alla avsnitt finns på SVTplay.

Det är skönt att allt är som vanligt ibland


Har vart hos min vän Ida ikväll. Även om vi inte setts på över 2 år,kändes allt precis som vanligt när vi sågs. Det är så himla skönt. Då är det riktig vänskap. Sådana man kan räkna med.
Och det var så fint och skönt ute när jag traskade hemåt igen, ett snöklätt landskap är verkligen vackert om man har varma kläder på sig.

Sitter och småtittar på nån svensk deckare på kanal fyra nu. Inget slår svenska deckare! Eller, brittiska är bra med.

Godnatt



Nytt här hemma

Har ju nämnt att jag tycker så mycket om det nyrenoverade köket och matrummet här hemma. Så tog lite kort för att visa här!


Mamma har lagt  tändsticksaskar för att veta hur stor plats pianot kommer att ta, påhittig
mamma jag har! Fondväggen blev jättebra!


Fast matrummet är ej klart. De ska skaffas både nytt mattbord och matta och så ska tavlor
upp. Men golvet är nyslipat och lackat, såå skönt att gå på!


Fint med  hängande blomman i fönstret!


Känns så ovant med en öppning mellan matrummet och köket nu.


Men åh va jag gillar köket!












Frostigt väder

Idag var det riktigt kallt. Men åh vad det är fint med all frost på träden!




















Fika på FÖRR


Var på stan med mamma idag, vi avslutade vår lilla lilla runda på stan med en kaffe och kaka på affären FÖRR's ganska nyöppnade fik vid Helensgården här i Skövde. Jättefint och mysigt har dom gjort det. Mycket mysigare än Rådhuscafet!


Åh va jag älskar det porslinet de säljer i affären FÖRR.


Lilla mamma :)

Tidig morgon

Jetlag såklart.
Vaknade vid 5-6tiden och kunde inte somna om och så var jag lite hungrig.
Steg ur sängen vid halv 7 och nu sitter jag och tittar på Nyhetsmrgon och dricker kaffe och äter mackor.
Jag tänkte dock äta frukost igen när mamma vaknar om 1 timma, frukost är ju så gott så varför inte äta det 2 gånger samma morgon? :) Jag brukar annars inte kunna äta frukost såhär tidigt, men pga jetlag så känner jag väl av att det var middagstid hemma i LA för några timmar sedan. Man får ju passa på!


Igår slog jag in alla mina julklappar, så nu är jag klar! Såvida jag inte
impulsköper nåt mer eller om lilla pappa vill ha hjälp med att slå in paket,
jag är familjens julklappsinslagare haha!


Klockan 6 i morse, var det fortfarande mörkt utanför fönstret.'
Jag sover med adventsljusstaken tänt eftersom jag är mörkrädd och
helst sover med en liten lampa tänd.

Bilderna är bara mobilbilder tyvärr, saknar fortfarande amerikansk-svensk adapter.
Ibland är det inte alltid smidigt att ha min stora Canon-kamera med sig jämt :)




Lite kyligare än LA

Har mest myst med mamma idag.
Vi åt frukost vid halv tio-tiden. Å skogaholmslimpa, som jag längtat efter det brödet! Vi satt där en bra stund och bara pratade och tittade på snön utanför fönstret och fåglarna som åt mat ur fågelboet.
Sedan så tog jag en dusch och tog det lite lungt. 
Mamma och jag hade tänkt ta en promenad till Gengåvan och sedan Ica Maxi, men först lagade vi mat för vi kom på att vi säkert kommer att bli hungriga innan. Det var alltså några timmar sedan frukosten!!
När vi började gå mot Gengåvan kände jag verkligen vilken kontrast det är i väder och kyla här jämfört med LA,really?. Jag tyckte nämligen inte först att det var så fruktansvärt kallt men efter ett litet tag kände jag minsann kylan mot ansiktet. Inga av mina gamla vinterkängor eller skor passade på mig, jättekonstigt ju. Har jag fått större fötter sedan jag flyttade till USA tro?
Fick tillsist låna mammas nya dyra stövlar haha, det var dom enda skorna som mina fötter fick plats i i hela huset! Innan det hade jag och mamma tillochmed lite panik och började fundera på om jag kanske var tvungen att låna pappas skor haha!
På Gengåvan köpte jag 4 blåvita tunna kaffekoppar med fat, kostade bara 20 kronor alltesammans!
Mamma köpte nästan en hel kaffeservis!
Vi skippade ICA Maxi eftersom det redan hunnit bli mörkt när vi kom ut från affären.
Nu är vi hemma och ska dricka kaffe och lussekatter :)

Ps: Igår kväll stod jag och mamma i köket och pratade om deras nya kök och allt. Helt plötdligt ser jag mamma står och tittar på mig då jag intensivt stod och pratade på. Jag hade totalt glömt bort att jag pratade engelska.
Vad konstigt det kändes!


Det var så fint när jag vaknade med ljusstake i fönstret och snöfrost
på fönstret. Bild tagen med mobilen eftersom min kameras batteri dog.
Måste skaffa amerikansk-svensk adapter!


Home sweet home!

Alltid en speciell känsla att komma hem. Var ju 6 månader sist.
Och mamma och pappa har renoverat köket så himla fint.
Och det känns alltid som jul då mamma hängt ljusslingor i enen utanför dörren, den är nu även täckt med snö.
En vit jul i år, hoppas det håller i sig till nästa vecka!


Nytt mobilnummer


Allt löste sig tillsist med mobilen, tack vare att jag och Brandon har världens bästa föräldrar.

Mitt mobilnummer är - 1310-780-1136

Obs, jag har aktiverat den för att kunna användas i sverige dessa 2 veckor, men det kostar både att skicka och ta emot sms oså, så maila är ändå bäst :)


Jag ar utan mobil

Jag har inte langre nagot mobilnummer. Brandons  ex-van och chef blockerat allt sa vi kan inte ens oppna vart egna mobil-konto utan den personens godkannande. Kommer aldrig att ske.
Det enda vi kan gora ar att kopa nya mobiler och oppna vart egna konto da vi har det. En ny san mobil kostar 200 dollar. Sa det lar val inte heller att ske.

Mamma och pappa, jag kommer ej att kunna skypa/maila/eller smsa er tills jag traffar er pa Landvetter pa mandag, sa ni kan ej fa tag pa mig tyvarr. Eller ni kan maila mig fram till sondag klockan 22.00 er tid da jag nu befinner mig hos Brandons familj.




Maybe nytt nummer

Tror vi ska till mobilaffären idag och fixa med våra mobiler, om så, kommer jag ha nytt mobilnummer idag.
Uppdaterar här isf. Men smsa ej tills dess.

:)


Packad

Min väska är nu för det mesta packad.
Har ju lite tvätt jag ska ta med till redondo beach till Brandons familjs hus. Tyckte tidigare att oj vad mycket plats det är över i min reväska, men sen insåg jag att alla mina kläder ligger i tvättpåsen som ju också ska få plats i väskan. Men det ska nog gå bra.

Jag har hostat hela natten, inte så kul. Min hosta verkar hålla i sig. Hoppas hoppas det lugnar ner sig till imorgon, pinsamt att sitta och hosta jättehögt på en 10.5 timmars flygresa från LA till Paris.
Jag måste erkänna att jag är lite ivrig på flygplansmaten. Ibland är den ju äcklig, men sist var den faktiskt hur god som helst. Plus att de varma frallorna är mumsiga :)
Jag undrar också vem som kommer att hamna bredvid mig på planet nu när Brandon inte hänger med. Sånt kan påverka en hel flygresa ju. Hoppas inte jag får nån pratglad bredvid mig, usch va sånna är jobbiga. När jag först flög till USA 2008, mellanlandade jag i Philadelphia och därifrån är det en 5-6 timmars flygresa till LA. Den som satt bredvid mig pratade oavbrutet hela den flygresan, jag ville bara hoppa ut genom flygplansfönstret. Seriöst.

Yup yap. Nu ska jag dricka lite kaffe, om nån timme ska vi till Redondo så får passa på att pussa vår lilla katt Mozart hejdå med. Åh..även om han är en vääldigt gnällig katt så kan man inte låta bli att smälta varje gång man tittar på honom.

Uppdaterar er när jag är påväg mot SWEDEN!


28 dec

Pratade med dom på IKEA nu ikväll. Jag ska komma in på information-dagen den 28 december, vilket jag absolut inte kan missa sa dom. Däremot så låter dom väldigt förstående om att jag faktiskt inte kunde hjälpa att jag missade det på onsdag, att vara sjuk är ju inte direkt något man kan planera.
En fördel med att ha det tidigt klockan 8 på morgonen dagen efter jag landar i LA, är ju att jag borde ha det ganska lätt att vakna upp i tid då Sverige ju ligger 9 timmar före i tiden, så att vakna vid 6 på morgonen här då är ju som mitt på dagen i sverige typ.

Ikäll har jag lagat tacos som jag och Brandon ätit. Såå gott med fajitakött till tacos. Köttfärs är ju lite trist o längden.
Nu sitter jag och mumsar chocklad framför teven. Brandon och Mozart också förståss.
Känns skönt att vi åt tidigt ikväll, annars brukar vi alltid äta alldeles för sent.

Godnatt på er!
Imorgon ska vi till Redondo beach på förmiddagen nångång, så det gäller att jag packar det mesta nu och imorgonbitti.


Julsånger


Alla dom där typiska "All i want for christmas" och sånt i all ära, men mina absoluta favoriter är dom där maffigt pampiga julsångerna med en såndär "karl'a karl"-röst. Tänk er typ Jussi Björling och Tommy Körberg sjunga svenska typiska julsånger och så ska det vara Frank Sinatra! Åh han kan det där med klassiska julsånger. Känns typiskt amerikanskt. Dom spelar alltid Frank Sinatra på Starbucks vid juletid. Såå mysigt.





Dumma dumma laptop

Hela morgonen har min laptop stängts av var 5:e minut! Inte stängts av , men allt försvinner och sen kommer den lilla bilden och förfrågan om lösenordet till datorn upp och s¨har det vart hela morgonen som sagt.
Min dator lär ju krascha vilken sekund om helst! Inte sååå roligt direkt...

Idag mår jag bra, förutom en kliande hals och hosta med grönt slem.
Tror inte att det blir nåt ikea innan sverige-resan, utan det blir nog snarare efter, typ 28 dec eller nåt.
De ska ju ringa idag eller imorgon tror jag, så vet jag mer då.
Imorgon ska vi nog åka och spendera kvällen hos Brandons familj i Redondo Beach, och sova över där. Närmare till LAX från Redondo än Long Beach.
Däremot går inte mitt flyg förräns kvart i 4 på eftermiddagen, så slipper tidig morgon! Bäst hade det ju iofs vart om jag kunnat åka sent på kvällen så att man liksom kunna sova bort några timmar. När jag mellanlandar i Paris vid 11 på förmiddagen kommer det i min tidsinställning att vara typ 2-3 på morgon. Så jag lär ju va rätt så trött när jag anländer mitt på dagen i Gbg. Hoppas att jag slipper alltför mycket jetlag!
Och en annan sak. Jag längtar till dagen före julafton och själva julafton jättemycket, men å andra sidan så innebär det ju att min sverige-vistelse snart är slut då, så det blir lite 50-50 där.


Jag började småstäda lite igår, blev klar med badrum o kök. Tänkte köra en liten städning i vardagsrum o sovrum idag, känns som att Brandon inte kommer att hålla hemmet sådär jätterent när jag är borta. Däremot vet man aldrig med han, när han väl städar, städar han tuusen gånger bättre och med noggrant än mig.
Jag är en sån som vill ha snabba resultat och han tar längre tid och i slutändan blir hans resultat bättre.
Gött att slippa städa Mozarts kattlåda i 2 veckor iaf, yaay!


Blodröda naglar

Är nu hemma ifrån salongen tvärs över gatan.
Det var dessutom billigare än jag trott. Att få ögonbrynen fixade kostade 8 dollar men det visste jag från innan, däremot kostade manikyren också 8 dollar. Himla bra pris! Fick genast mersmak nu när det var billigare än förväntat, kanske blir fler gånger än 1 gång per år nu då haha! Nåndag vill jag göra manikyr+pedikyr kombon, verkar så himla lyyxigt att sitta i de stora salongfåtöljerna och nån fixar dina fötter+tånaglar och nån tar hand om dina händer+fingernaglar.
Jag valde en blodröd färg till mina naglar, tänkte att det är ju kul till jul..typ. Fast jag är glad om jag lyckas hålla mina naglar lika fina i några dagar bara!
Det blev lite jobbigt då hon gjorde mina naglar för jag fick en rejäl hostattack så hon var tvungen att hämta vatten åt mig oså. Efter lite vatten kunde jag kontrollera mina hostningar, fast det var riktigt svårt, halsen kliade såå!

Vad tycks?




Värmen kommer när jag åker till minusgradigt land

Kollade precis på vädret här. På söndag, då jag förövrigt flyger från Los Anegles till snöiga och minusgradiga landet Sverige, kommer det att vara 26 grader och skinande sol här i Long Beach. Jag lyckas alltid pricka in det perfekt, not.
Förresten så har jag kollat i min garderob för att se vad jag ska packa ner för kläder. Jag tror att jag har tre klädesplagg som passar till den svenska vintern. Detta känns inte bra. Jag kommer att frysa. Kanske till och med frysa ihjäl. Jag fryser redan ihjäl här då det är 8-10 grader varmt.
Jag får nog helt enkelt sitta hemma i mammas och pappas nyrenoverade kök och koka knäck hela min Sverigevistelse, värmen från spisen kommer att kännas skönt!

Jag har precis tagit en låååång varm dusch, en fördel med att alla sådana räkningar som varmvatten är inkluderat i hyran.
Ska föna håret nu och klä på mig något annat än morgonrock.
Min röst är fortfarande väldigt hes och varje gång jag pratar får jag en otäck hostattack fast otäcka hostattacker får jag även fast jag inte pratar också iofs.
Sedan ska jag gå tvärs över gatan och göra manikyr och fixa mina ögonbryn. En försenad födelsedagspresent till mig själv. Gör sånt typ en gång om året. Så nu idag är det alltså min andra gång jag gör det sen jag kom till USA för mer än 2 årsen.
Tycker ju egentligen att sånt är lite onödigt då jag så billigt kan pensla på lite nagellack själv, fastän det inte blir så bra. Ögonbrynen klarar jag ju själv också såklart, men ibland är det kul att låta ett "proffs" få göra det.
Sånt är ganska så billigt här förstår ni. Dit jag ska gå nu kommer ögonbryn+manikyr kosta totalt 20 dollar, vilket är ungefär 130 kr. Men man får inte glömma att dricksa efteråt dock, jätteviktigt här i USA, fast ibland skiter jag i det, för jag tycker att det går för långt då man helt plötsligt börjar dricksa automatiskt, jag menar, gör någon ett ok jobb, då har ju personen bara gjort sitt jobb, precis som alla andra gör på sina jobb. Men gör personen ett extra bra jobb och man blir över förväntan nöjd och tycker att personen vart jättensäll och bra, då kanske man dricksar lite.

Visar er efteråt, resultatet, fast bara om det blir bra alltså!
Hoppas inte personalen är pratsjuk nu bara, för jag måste verkligen vila min röst, det tar längre tid att bli frisk än jag först trott.

Later!

Jag ar helt slut. Borjade diska lite men sedan blev det for anstrangande sa jag ligger i sangen o vilar nu. Laser en bok mamma skickade, hundraaringen i boken ar mer kry an mig just nu...


Dokumentär; The Bridge



Tittade på den dokumentären igår kväll. Väldigt väldigt sorglig. Men jag blev mest förvånad över hur många som bara sprang, gick, joggade, cyklade förbi folk som man ändå kunde ana inte mådde bra och var på väg att hoppa av bron. Fast det är väl lätt för mig att sitta och säga i tvsoffan..det går ju så fort. Klicka på länken för att läsa om
dokumentären - http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bridge_(2006_film)


Och nu kommer snoret

Det har verkligen vart en klassisk förkylning.
Först halsont-ont att svälja och kan bara äta soppa. Och lätt feber. Ont i kroppen.
Sedan gjorde det inte så ont att svälja igen så jag kunde äntligen börja äta annat än soppa. Men hostan kom och det gör så ont. Slem och smärta. Hes röst. Ont att prata. Ont i kroppen.
Har fortfarande ont i halsen idag och jättehes röst, men nu har även snorandet börjat.
Men det betyder väl slutet på en förkylning va? Orkar inte sitta i flygplan i sammanlagt 14 timmar på söndag när jag mår såhär, nej usch!






Cat attack

Hahahahaha!



Vakna med "The Voice"..

..gjorde ju inte direkt jag idag. Min röst är så hes att den knappt hörs. Och så har jag hostat hela natten.
Fick ringa in mig sjuk idag, så missar ju Orientation på jobbet idag. Dvs en infodag mest, man måste ha en sån dag innan man börjar träna i sitt område i affären.
Den kvinnliga managern som är min kontaktperson sa att hon förstod, är man sjuk så är man sjuk. Hon måste ju ha hört på min röst med att jag inte mådde kalas direkt.
Hon sa att de skulle ringa mig i slutet av veckan och säga vad vi kan göra. Kanske kanske att jag kunde ha en orientation med en annan manager på fredag, men det var inte säkert. Annars sa hon att nästa orientation skulle vara 28 december, dvs dagen efter jag anländer till LA. Jag sa att jag kan göra den om det inte går på fredag, hon frågade om jag inte skulle ha för mycket jetlag, men jag sa att det var ok. Vanligtvis när man kommer från Sverige vilket är 9 timmar före Kalifornien, brukar man vakna supertidigt och somna tidigt. Så att ta sig upp tidig morgon dagen efter jag kommer hit efter jul igen, borde inte vara något större problem. Man kan ju också tricka jetlag också, man får liksom orka att stanna vaken tills kvällstid, tvinga sig att somna och sedan tvinga sig att vakna enligt tiden här. Sånt klarar man oftast. Speciellt då det bara handlar om orientation dag, då man mest får info ändå.

Ska vila, vila och återigen vila idag. Speciellt rösten. I går kväll satt jag och förde en konversation med Brandon i ett skrivblock och så läste han och svarade.
Alltså, jag har min röst kvar, men det gör svinont när jag pratar just nu, så jag måste nog ha en prat-fri dag idag.

Maila mig gärna dock, mina fingrar är skrivglada!

Känner att det är så himla trist att jag skulle gå och bli sjuk nu av alla tider, jag var liksom jätteivirig imorse då väckarklockan ringde 20 över 6 och jag kände mig glad inför första dagen på jobbet. Men när jag väl öppnade började prata med Brandon insåg jag att min hals inte är frisk ännu. Plus att min kropp gör ont. Kunde tillexempel inte röra på mitt vänstra ben hela morgonen. Läskigt.


Blev inget test..mår inte bra

När jag kom till college var min hosta något som lät som att jag höll på att kräkas, fast att det bara var hosta alltså. Det kliade och jag fick svårt att andas, så Brandon fick ta hem mig istället, testet kan jag göra när jag kommer tillbaka från Sverige.
Nu vaknade jag precis, åkte ju hem och vila och har nu sovit i 2 timmar.
Har nästan ingen röst, kan knappt få fram ord. gör ont bara jag försöker och anstänger mig. Har fortfarande hosta och halsen kliar fortfarande med.
Usch usch usch. Tänk om det är såhär imorgon när jag vaknar och ska första dagen till mitt nya jobb?
Idag när jag pratade med tjejen som jag hjälpa mig första dagen oså, frågade "How are you"  och jag nämnde då tidigare idag att jag vart sjuk men att det var bättre nu, för det var det ju när jag pratade med henne. Och frågade om jag säkert kunde komma in imorgon och jag sa Ja, för det kändes ju mycket bättre i halsen och allt.
Just känns det inte så kul att sitta här med en sån hes röst att man knappt kan höra vad jag säger.
Jag bad Brandon åka och köpa honung åt mig så jag kan dricka det med varmt vatten hela kvällen. Brandon har även lovat att laga mat, han ska laga lax med ris eller potatis. Han är så snäll och omtänksam när jag är sjuk och jag är såklart detsamma när han är sjuk. Det tycker jag är skönt, att man kan räkna med varandra då man är sjuk. Jag känner mig verkligen som ett litet barn när jag inte mår bra.

Snälla snälla snälla snälla låt mig bli frisk till imorgon, jag menar, vad är en "Greeter" (alltså jobbpositionen på IKEA jag kommer att ha, dvs en sån som går runt o hjälper kunder) utan röst?

Jag har alltid sån otur att bli sjuk då det händer mycket och jag ser fram emot något, då smäller det alltid. Typ som om min kropp vill förstöra min iver och glädje.






Assessment Test

Var och registrerade mig på LBCC idag, alltså Long Beach Community College. Det gick snabbt och smidigt.
Sedan lämnade jag in ett formulär jag fyllt i som kallas Fee Waiver, så jag ej behöver betala för klassen och så. Ska ju också ansöka om financial aid som alltså är ett pengabidrag, men sånt lär jag ju ej få förräns höstterminen, om jag nu går i skolan här då. Men vårterminen är iaf bestämt.
Sedan så anmälde jag mig till ett engelska och matte-test alla måste ta innan man börjar nytt college eller byter college. Det testet kallas för Assessment Test. Alla tester var fullbokade framöver, men det fanns några datorer lediga idag, så ska göra Assessment testet idag klockan 16.30 och det håller på till 19.30, dvs ett 4 timmar test. Däremot hoppas jag att det är som testet jag gjorde på El Camino College i somras, men i slutändan ej gick till den skolan, men på det testet fick man gå när man var klar. Hoppas det är samma idag, för jag tror inte att det tog mig mer än 2 timmar faktiskt, plus att jag fortfarande känner mig lite sjuk så vet inte om jag orkar sitta i 4 timmar och göra ett test. Måste hur som helst göra testet för att kunna ansöka om engelskaklasser. Däremot kan jag vara försent ute även om jag gör testet nu. Om så är fallet, ska jag bara ta en random klass bara för att, liksom lära känna folk oså. Kanske en fotoklass?
Om 2 timmar ska jag vara tillbaka på skolan och göra testet. Usch orkar inte, ade helst velat ligga ner och vila och dricka te resten av dagen och kvällen, vila rösten. Känns som att jag har blivit jättehes och nästan förlorar rösten.
Pratade med en på IKEA i telefon idag med, de ville bara påminna mig om att vara där klockan 8 imorgon och de sa att jag kunde komma i jeans och tröja om jag ville det, skönt. Hoppas jag har en röst imorgon...


Godmorgon! Sitter utanfor lagenheten och dricker vatten med Cvitamin-pulver medans jag vantar pa att Brandons syrra ska dyka upp och ta mig till college och registrera mig. Hon sa klockan 8.30, men snart ar den 9...solen skiner och min hals gor ont.


Lite sjuk fortfarande

Men jag är på bättringsvägar ikväll iaf, knock on wood...

Bilder från i fredags på Brandons småsyskons 4årsdag
















Och så en liten tjej som ska till sin dans lördag morgon


Min lilla fina bil...


Brandon har sålt min bil, eller iaf håller på att sälja den just nu. Jag fick aldrig chans att köra den då jag ännu inte tagit tag i att ta körkort. Den bilen var dock automatväxlad och jag vill hellre lära mig med växelspak så jag får nytta av det hemma i Sverige också. Men helt utan bil är jag inte nu, för Brandon har sagt att den gamla vita golfen från 90talet kan bli min bil istället, den med växelspak. Bättre så faktiskt, för varför hade vi liksom 3 bilar när bara Brandon körde liksom`?
En nackdel är att jag ej kan ta körlektioner med växelspak här då jag inte har körkort med automatväxel, sjukt kasst eller hur? Bara för att mesta av amerikanerna kör automatväxlat.
Brandon får väl ge mig körlektioner på fritiden istället.


Du och jag...

Årets julkort

Vi har inte skickat några julkort i år (som om vi gjorde det förra året liksom..pff), så jag gjorde ett julkort åt er att titta på här istället. Höj upp volymen lite och njut av våra soliga hälsningar från Los Angeles!

God Jul, Merry Christmas och Mjau Mjau från oss :)


Glad andra advent! (mobilbloggar fran soffan igen)


Mobilbloggar fran soffan :) Ligger och tittar pa stjarnan o fonstret och tanker pa att om en vecka sitta jag pa flyget pavag mot sverige, langtar sa! Dricker varmt och kanner mig fortfarande sjuk:(


Jag är sjuk

Kom ganska nyss hem från Redondo beach. Har mest hängt med Brandons familj, lagt pussel med småsyskonen osv.
Började få ont i halsen imorse och nu har det blivit värre.
Min kropp gör ont och känns vek och min hals gör så ont att jag inte kan äta, då det gör ont när jag sväljer.
Brandon kokar lite tomatsoppa åt mig just nu, jag ligger på soffan. Imorgon får jag nog stanna inne och vila hela dagen , kan ju inte va sjuk första dagen på ikea-jobbet på onsdag. Hoppas verkligen jag mår bättre imorgon, för på tisdag ska ju jag o brandons syrra anmäla mig till college om hon kunde komma till long beach då.
Och självklart vill jag ju vara frisk då jag flyger till Sverige om en vecka! Förra gången jag va hemma var jag ju sjuk då med :(

Oh nu är min soppa klar!
Ute spöregnar det, vilket iaf känns mysigt. Cupcakes-ätar-bilderna får ni imorgon istället. Måste vila nu.

Ps; Har ännu inte gått till mobilaffären så har fortfarande samma nummer.



Viktig info familj och vänner ang mobilnummer

Ska till mobilaffären imorgon och då kommer jag att få nytt mobilnummer.
Jag har skrivit förut att det vart problem med Brandons förra chef och vän och våra mobiler har ju vart på hans kontrakt, så nu fixar jag och Brandon ett eget istället, och vi kan behålla våra mobiler, men måste tyvärr byta nummer.
Uppdaterar er mer om det imorgon då jag vet mera.

Så, smsa mig ej imorgon söndag, maila är bättre.


Redondo Beach hela helgen

Igår kväll åkte vi som sagt till Brandons familj i Redondo Beach och sov över.
Har vart en intensiv dag idag. Jag tvättade två omgångar i morse, så slipper jag betala för det här i Long Beach.
Sedan så skulle jag ut på sminkjakt åt syrran. Sedan skulle jag och Brandon åka till Silverlake och hämta hans mormor och morfar där eftersom de skulle vara med på Isabellas och Joaquins Birthday-party.
De hade hyrt "Under the sea" hette stället i Manhattan Beach, alltså inte Sea World som jag först trodde.
Stället hade en massa leksaker som 4åringar ääälskar. Det var ganska långsamma 2 timmar kände jag, för mig alltså haha, inte för barnen, de ääälskade det. Jag och Brandon spelade iaf lite air hockey och jag vann såklart.
Sedan skulle vi köra hem Brandons mormor och morfar till Silverlake och sjääälvklart var det typisk Los Angeles-trafik denna lördagskväll. När vi kom tillbaka till Redondo Beach sprang jag in på Nordstrom, typ som NK i Sthlm, och köote sista sminkprodukten syrran ville ha, ni vet, billigare i USA.
Sedan åkte vi till Brandons mammas hus igen för att hämta all vår tvätt och väskor osånt. Sa godnatt till barnen, som förövrigt började bråka med varann i badet då lite av deras ansiktmask åkte av i vattnet oså, de bråkade ju såklart för att de var såå trötta. Tusen leksaker fick de idag iaf, herregud, hur mycket leksaker man kan ha? Haha, jag är chockad varje gång jag ser nåt nytt.
Kom hem till Long Beach vid halv tio ikväll, nu är klockan 23.00, jag är görtrött.
Vi ska tillbaka till redondo beach imorgon igeeen, haha, Brandon lovade att hjälpa hans lillebror o syrra att sätta ihop deras nya lego.
Jag ska låna resväska av dom och så ska jag till gallerian o leta skor, har ju 20 dollar presentkort på en affär där eftersom uggsen brandons mamma gav mig på födelsedagen inte passade. de har jättebra reor på den affären nu, så hooppas jag hittar nåt.
Jag ska försöka förbereda allt inför sverige-resan nu innan ikeajobbet på onsdag, för annars blir det så stressigt.

Glömde att ta med min Canon kamera till kalaset idag så har bara lite kassa mobilfoton just nu-
Tog dock lite bilder med min canon igår då vi åt mina hemmagjorde cupcakes, men vissar senare imorgon istället.


Isabella och Joaquin var sååå ivirga innan kalaset började.


Ansiktsmålning.


Lekledarna var Ariel och en pirat.


Joaquin blev målad som Batman! Kolla in Tshirten han har på sig, den
fick han av oss i present.


Isabella ivirig att få se sin ansiktsmålning.


Isabella ville ha Törnrosa på sin kind.


TV-serie tips!


Finns Modern Family i Sverige?
Började se första säsongen igår, sååååå rolig!!!


Dåliga bilder från mobilen :)


I brist på bra bilder just nu kan ni ju få lite dåliga från mobilen.
Jag har precis vaknat, befinner mig i Redondo Beach hos Brandons familj. Vi sov över här. Igår kväll åt vi pizza och mina hemmagjorda cupcakes här för att fira Brandons småsyskons 4årsdag. Idag ska dom ha stort kalas på ett ställe som heter SeaWorld i Manhattan beach, där det kommer at vara utklädda Disney-filurer som ska vara lektant-och gubbar. Och så kommer man få mat, och ansiktsmålning och sånt. Jag funderar på att leva mig in i detta, full in liksom, köra ansiktsmålning o hela grejen, haha, jag kommer det typ knuffa undan barnen i kön och sånt. Nej jag skoja bara..
Jag kan ju säga att hyra SeaWorld för att kalas är inte det billigaste direkt. Men vet ni vad? Inget i världen skulle göra att jag skulle välja bort alla de gånger mamma ordnade kalas hemma hos oss och kom på lekar, gjorde chokladbollar och hade fiskdamm, och den gången mamma bjöd in helan dagiset med lärare, inget slår det!!

Jag har några få ärenden att göra här i Redondo Beach innan kalaset klockan 3. Typ leta smink åt syrran!

Har finare bilder med min Canon som jag kan lägga upp senare.


Här kommer de kassa bilderna!


Jag tidigt på morgonen på min födelsedag innan doktorn.


Kolla va doktorn gjorde! Stackars mig.




Innan middagen på kvällen då jag fyllde år tittade vi på då Joaquin hade
sin karate. Så himla söt!


I veckan slog jag in julklappar. Mozart hjälpte mig mest med snöret.

Läskigt...


Fick en kommentar och avsändaren är anonym...

"Anonym om Hello:
Grattis Anna i efterskott! Och görmycket grattis till jobbet också! :) Kommer du ihåg din födelsedag för 4 år sen på krickelin? Haha "


WHO ARE YOU? Haha, vad hände på krickelin för 4 år sen? :) Är det du Rebecka? "Görmycket" är ju lite åt dina trakter?
Tack för gratulationerna!!

Hello

Tog en lång stund på kontoret för att fixa med mitt social security card, det är alltså ett kort med ett nummer på, man kan jämföra det med svenska personnumret.
När vi väl kom tillbaka till Long Beach gick jag in i en stor affäre som heter ROSS. jag köpte ett par mysbyxor till mig själv!
Sedan tog jag bussen hem fast ville ta en promenad så jag gick till 2nd street för att hämta ett kort jag beställt. Där inhandlade jag också sista julklappen, japp, jag är helt klar med ALLA julklappar. Blir ni avundsjuka nu eller?
Nu har jag och Brandon precis ätit köttbullar med makaroner. Köpte en påse med frysta köttbullar för presentkortet på IKEA häromveckan.
Jag ska ta ett varmt bad nu med nåt bubble-grejs Brandons syrra gav mig i födelsedagspresent. Av henne fick jag även en grå lång polotröja utan ärmar. Det är alltid lite jobbigt då hon ger mig kläder för vi har jätteolik smak, även om det är jättesnällt att de ens ger mig nåt.
Av Brandons mamma fick jag ett par gråa slags Uggs, typ liknande de 2 hon har gett mig förra julen...haha,  fast dom var för små. Så man kan ju säga att jag fick ett 140 kronors presentkort på affären istället. Bättre så kände jag lite för det känns ju synd att ha uggsen här och att man inte använder dom. Jag fick ju ett par beiga uggs i våras då de inte passade på henne, dom har jag bara använt 2 gånger...men tänkte ha dom på flyget hem iaf!
Maten i går var iaf jättegod. Jag och Brandon delade en burrito med kött. Och så fick jag ett glas med margarita.
Sedan kom servitören in med en "Flan" dessert, typ creme brule-dessert liknande. Så sjöng Brandons familj för mig. Jag fick knappt en tugga av desserten dock för Brandons småsyskon var snabba med att blåsa ut både ljus och att äta upp hela desserten.

Nej nu blir det ett varmt bad och sen ska jag öppna en påse med svenska skumtomtar och mysa framför teven!

Godnatt!

Kort update

Hann ej till social security kontor i går så måste åka dit idag igen, alltid låååånga köer. Tänkte ta med en bok ifall det blir trist.
Igår spenderade jag hela dagen i redondo så efter middagen igårkväll vart jag helt död. Somnade gott iaf!

uppdaterar senare idag. hej nu

PS. Tack för alla gratulationer!!

22 år!

Idag blir jag 22. Fast jag känner mig fortfarande under 20, tror jag fastnade lite vid 18, det var ett roligt år.
Ska nu åka till doktorn och sen till ett kontor och fixa tråkiga dokument, kuul att börja dagen så.
Men efter det ska jag till shopping gallerian i Redondo Beach och kanske shoppa nåt? Tycker att Forever21 är en trevlig affär, passande namn också nu, näästan iaf. Blir jag impulsiv kanske jag går och färgar mitt hår.

Ikväll blir det att gå ut och äta med Brandons familj. Jag har bestämt att vi ska äta mexikansk mat och dricka margaritas, gött!

Puss och Kram!

Forsoker sova, men jag o Brandon forsoker komma pa vart och nar han ska anvanda sin flygbiljett. Vi skojade om att nar min van kommer i feb kan ju dom ut och resa tillsammans hahah! Vad sags om det Rebecka? :p


TACK TACK TACK!

Jag har nu öppnat födelsedagsbreven från mamma o pappa och faster Ingela.
Allt var jättefint och bra och sååå gott med skumtomtar det kommer att bli ikväll när jag ska mysa med dom framför teven, för att inte tala om marabou..mmmm...okej jag ska försöka att inte äta allt på en gång.
Jättefina kläder från er alla och tidningar och bok och herregud mamma och pappa, toooo much. Vi hörs på skype imorgon så jag kan skälla på er att ni gav mig för mycket.

Tusen tack!
PUSS!

???

Häromdagen då jag gick och kollade på Target, en affär som har typ allt, såg jag bland leksaksavdelningen en sak jag aldrig skulle köpa åt några barn. Jag undrar hur många som köper detta...jag menar, vill man att barn ska bli ännu mer beroende av Mc Donalds här i USA än vad dom redan är?


RSS 2.0