Black friday

I fredags startade julhandeln i Usa, den dagen så kallad Black friday.
Men den dagen gick inte riktigt som planerat för en New York bo.
Han öppnade dörren till sin affär 5 på morgonen som vanligt. Det var så himla mycket folk som ville komma in, så han blev nedtrampad till döds när alla sprang in.
En riktig dyster dag för honom, men säkert en rolig dag för shopping-glada människor.

Jag satt och kollade på Youtube oh lyssnade på svensk julmusik imorse..men kan fortfarande inte få in juletid i mitt huvud.
Det kommer nog bli en konstig jul i år.

Saknar er där hemma jättemycket!

Mätt som en plätt

Och för att vara helt ärlig, jag är för mätt för att skriva ett inlägg just nu. Och för mätt av all "träffa hela tjocka släkten" för att skriva nu.

Vi ska nu bara kolla på en film och sedan sova, för vi alla är så himlans mätta.

mitt första thanks givning misstag

Jag åt 2 mackor till frukost. STORT FEL.
De säger att man ska "svälta" sig till man kommer till middagen så att man kan äta massor.
Jag vart mätt efter mina mackor.

Nu ska vi snart åka till middagen. herre gud.

Vid havet

Idag kom brandons lillasyster och hennes pojkvän hit ifrån San Francisco över Thanks giving.
Jag och de två gick ner till Redondo beach och sprang runt i havet , men ingen av oss hade ombyte med oss så vi kunde tyvärr ej bada. Det fick räcka med att doppa halva byxorna. Syynd, för vattnet var faktiskt lite varmt. Tror tack vare regnet som vart.
Sedan spelade vi lite volleyboll.
Och sen skiljdes vi åt och jag gick hem till vår lägenhet.

Imorgon är det Thanks giving. Jag provsmakade pumpkin pie på Whole foods idag. Ohhhhh vad gott.
FÖR IN PUMPKIN PIE I SVERIGE. Med vispad grädde. Det ska jag minsann äta stora bitar av imorgon, de får tycka att jag är en glupsk svensk, för det är jag när det gäller pumpkin pie!
Först ska vi åka till Brandons mormor och morfars hus bortom Downtown och fira och efter det till Joels föräldrars hus.
Jag blir mätt av att tänka på det.

Gällande Brandons mormor och morfars namn. Alla säger Gordo till morfarn och Matata till mormorn. Då tror jag ju förstås att de heter så. Oh nej.
Gordo betyder fet på spanska, men brandons morfar vill att alla ska kalla honom det."Det blir smidigat så".
Och Matata betyder inget, det var något Brandons storasyster Natalie kallade hennes när hon var barn så alla kallar henne det nu.
Och jag trodde Brandons morfar hette "Fet" och mormorn Matata.
yay!

Jag är så sugen på att börja studera spanska NU.

Regn

Oh!!
Det är så underbart att höra regn igen.
Det började igår kväll att regna mycket. Och idag vaknade jag av att höra regnet mot fönstret. Inget man är bortskämda med här borta! Så jag ska njuuta av regnet så mycket jag kan, för i slutet av veckan blir det sol igen.
Det ser också ut som att det ska bli åska idag. Mys mys!

köttbullar


Jag lagade köttbullar ikväll. Men de var lite mesiga. Saknar kryddorna där hemma tillexempel. Men framförallt saknar jag mammas och mormors köttbullar!
Såååååå..om någon har vägarna förbi Los angeles eller kalifornien åtminstone vid jul, snäääällla, ta med lite av mammas och mormors köttbullar!!

De lever ännu

Gamlingarna alltså.
Herregud va sött det var att kolla på dom.
Joel's föräldrar är 84 och 81 år gamla. De har träffat de andra gamlingarna varje måndag och fredag och spelat volleyboll i 45 år nu vid Manhattan Beach.
Och de hade så roligt. Visst var de långsamma. Men de skrattade bara åt det. Visst ramlade de då och då, men då låg de i sanden ett tag och sedan kom de på fötter igen och började spela. De hurrade om motståndarelaget gjorde bra ifrån sig. Vissa tog spelet allvarligt och var nogrann med poängräkningen.
De var mellan 70 och 85 år gamla.
Jag tog en strandpromenad och sedan hoppade jag in i volleybollspelet också. Tror nog att "gamlingarna" var bättre än mig ändå, för jag var jättedålig , men hade jätteskoj!

Sådan ska jag också bli i framtiden.


Spelet kan börja



California.


Men självklart behövdes lite vila också.

80plusare i form.

om 10 minuter kommer Joel's föräldrar och hämtar upp mig eftersom jag ska hänga med dom till deras volleyboll.
Jag är ju livrädd för detta. De är 80plus och ska spela volleyboll med andra "gamlingar". Woo. Hoppas olyckorna håller sig undan, har ju ej mammas kunskaper om något skulle hända.
De kommer väl säkert vilja att jag spelar med dom också. Gu, de är ju förmodligen jätteduktiga då de har spelat hela livet. Jag ska iaf ta med min kamera och dokumentera detta. Jag är förskräckt och förväntansfull.
Måste kila ut, så jag ser när de kommer. Hon beskrev deras bil i 5 minuter för mig i telefonen. Jag såg den dock när vi hälsade på dom, men det sa jag ej till henne.

Nåväl, fortsättningen följer...

vi har fått internet och maten var GOD!

Idag kopplades internet och kabeltv in i lägenheten, yay! Så skriver ni till mig, blir det snabba svar. Jag har även tagit med mig en webcam hemifrån. Mamma o pappa tillexempel, kan ni inte lära er Msn så kan vi chatta och då kan jag koppla in webcamen så kan ni se er lilla dotter!

igår var vi på den japanska restaurangen. En slags grill i mitten av bordet. Kocken kom med våra order på en vagn och började tillaga maten framför oss. Och han trixade med stekspaden osv. Det var hääftigt. Och såå gott.
När vi kom fick vi först en löksoppa som var jättegod. Sedan en vanlig liten sallad med mindre god dressing. Sedan medans vi väntade på våra beställningar att bli klara, stekte han lite snabbt räkot , zuccini och lök som vi satt o mumsa på innan, till det hade vi två varsin egna skålar med såser, gingersås och stark senapssås. Låter gott va?
Jag beställde kyckling, vilket var det billigaste på menyn, 18 dollar. En dollar är 8 kr. Ja, ni fattar väl att det var en dyyr restaurang. Brandons kusin Sam, födelsedagsbarnet hade valt restaurang, han tänkte väl minsann att om de säger att han får bestämma så tar han väl en av de dyrarare restaurangerna han kan komma o tänka på.
Min kyckling var väldigt god med senapssåsen. mums!
Jag beställde en öl till det men den beställningen slutade med ett glas vatten då det visade sig att jag ej var 21, oups.

Idag plockade Brandons mamma Patty o Joel med bebisar upp mig med bilen och vi åkte först till en bebisklädsaffär, där jag o Patty gick o kikade, sååå mycket söta kläder. Barnen blir verkligen bortskämda!
Sedan åkte vi till en liten snabbrestaurang och åt lunch. Sedan släppte Joel av mig och Patty vid Target och där köpte hon mer kläder till barnen. Jag hittade ett par jeans för 6 dollar och ett par skor för 20 dollar som Patty betalade för då jag hjälpt till med barnen så mycket. Själv betalade jag mig en svart kavaj. Görsnygg! Kostade bara 11 dollar.
Man blir helt slut av att shoppa med Patty. Om man känner mig vet man att jag är shoppinggalen, men hon är 100 grr värre!

Imorgon ska Patty o Joel o barnen hämta mig 08.45 , för vi ska åka till ett akvarium i Long beach. Natalie, brandons storasyster, ska också hänga med. Efter akvariumet ska jag o Natalie åka till shoppingcentret. Nej, jag har faktiskt inte shoppat alls mycket här. Har bara handlat på superduperREA om jag köpt nåt.
Egentligen var planen att jag skulle hänga med Joels urgamla föräldrar men åh så pigga , o se på volleyboll i manhattan beach imorgon, men eftersom det vart så mycket annat imorgon ändrade vi det till måndag.
Haha. Jag o Joels urgamla föräldrar ska alltså hänga på måndag. Det blir intressant, hoppas de kommer höra vad jag säger bara.

Just nu sitter jag i sängen med min laptop i knät. Brandon är på sin favvoklubb "carclub-meeting". Ett gäng biltokar möts utanför hamburgestället In-n-out och står där vid sina bilar och pratar om, ja , bilar. Han ville att jag skulle hänga med, men äsch, hade han hängt med mig på kläd-eller smink-möte va? Tror knappast det!

Det har börjat bli lite småkyligt här i L.A, Dvs , cardigan över t-shirt väder.,
Jag har fortfarande bara solat EN gång sen jag kom hit, då jag brände halva ansiktet. Så jag är fortfarande vit som bara den. suck. Men men. Här anses det SPECIELLT  typ. Med blå ögon och vit hy. Bra va?


Nu är klockan 23.50 och jag kommer ej på nåt mer att skriva!

KRAMAR!



förresten,


en annan stor nyhet här är att det första Obama ska göra som president är att köpa en hund till sina döttrar som han lovat dom innan allt detta. det läste jag iallafall i skvallerblaskan.



Såhär såg min bananjordgubs-smoothie ut.

Vilka bra grannar vi har!

Grannarna i lägenheten bredvid oss, har precis gift sig. Då fick de massa nya saker till huset, vilket medförde att de inte behövde de gamla sakerna längre. Min favoritsak vi fick av dom är mixern.
Och det var ju jättebra att vi fick mixern i dessa dagar eftersom våra bananer i fruktskålen börjar bli övermogna.
Sååååå, idag sprang jag över till affären och köpte jätteröda och goda jordgubbar. Tog de övermogna bananerna med jordgubbar och blandade med yoghurt. Smoothie med banan och jordgubbsmak är det bästa! Fast i fortsättningen ska jag även tillsätta lite is, så att den är kall när jag häller det i glaset.

Ikväll ska vi gå ut på restaurang. Brandons kusin fyller 21 vilket är en väldigt stor dag här. Ungefär som när vi fyller 18 eller 20. Dvs, fyller du 21 anses du vuxen nog att gå ut på krogen i USA.
Så vi och lite släkt från den sidan ska mötas klockan 18.00 vid en japansk restaurang. I mitten av borden är det tydligen en grill, så man får se när maten blir tillagad. Joel sa att det är som en eldshow. Bara för att han sa det så har jag ju jätttestooora förväntningar nu. Hoppas det är gott.

Igår pratade Patty och Joel om att ta med barnen till L.A Zoo nästa vecka och att jag gärna fick hänga med. JAAA kände jag inombords, kolla på djur är skoj. Men så började de prata om att barnen kanske skulle bli rädda för "de farliga djuren" och började istället prata om att gå till ett akvarium i Long beach med små färgglada fiskar.
Besvikelse. Mina bilder i huvudet med lejon, krokodiler, tigrar, apor och allt vad det är, suddades ut.
Om vi ska gå till ett akvarium vill jag att det ska finnas farliga hajar och pirajor isf. Annars är det inte skoj längre.

Min dag har väl inte varit så spännande hittills, hoppet är ju restaurangen ikväll.
Jag har som jordgubbar. Använt "vår nya" mixer. Läst en amerikansk skvallerblaska. Stackars Brad Pitt säger jag bara. Angelina Jolie gradid IGEN. Hon födde ju precis tvillingar för 5 månader sedan. Och detta blir nu alltså det 7nde barnet.
Tidningarna säger att Brad Pitt inte hinner med så många barn och speciellt inte så tätt inpå. Men att han ej kan lämna Angelina just för att de precis fått bebisar.
Japp, det är de stora nyheterna här. Ungefär.
Visst var det lite prat om bränderna i dagarna. Men tidningarna skrev " Det kunde ha vart värre". Så jag antar att det var mer dramatiskt i sverige om bränderna än här. Visst "regnade" det vit aska de första dagarna och luktade BarbQ och var rökigt i luften. Men de är så vana vid bränder här så det är väl ingen big deal.
Förresten, jag har tvättat hela dagen med. Det sista lastet är i torktumlaren just nu. Gud vad jag älskar torktumlare. Eftersom jag inte växte upp med det, kändes jättehäftigt att kunna använda det nu. Och kläderna är så varma och gosiga när man tar ut dom ifrån torktumlaren. Man vill helst av allt sätta på sig alla kläderna man precis torktumlat.

Hum. stora nyheter här. Vår lägenhetskamrat, dvs brandons kompis Dan, slog precis rekord i Wii-bowling. Han lyckades få alla strikes, dvs 300 poäng. Det var häftigt.

Inte nu i helgen, men helgen efter, är det Thanks givning. Och på måndagen efter den helgen fyller jag minsann 20 år!
Och tre dagar efter det fyller minsann tvillingarna Isabella och Joaquin 2 år.
Så det blir nog ett ihopsalget litet kalas !

Om jag hade fyllt 21 år, hade jag fått gå ut på krogen här och "reglerna " här i kalifornien är att om man fyller 21 år den dagen och säger till om det i baren, får man gratis dricka under kvällen.
Sådan tur hade jag ju ej !

Ciao.




Vardag


Idag är det 32 grader varmt. Jag frågade Brandon och Dan om det. De sa att det är som en varm höstdag.
Jag är nu livrädd för Los angeles sommar!!!!!


Igår gick vi tre och spelade minigolf. Det var roligt. Fast lite föör mycket. Eftersom minigolfen var mitt i ett "familjeland" fullt av spelmaskiner, gokart osv , för mycket krimskrams. Nästa gång vi spelar minigolf ska vi åka till ett annat ställe som är bättre.

Har egentligen inte så mycket att skriva. Har nte hänt så mycket mer sen sist.
Egentligen vill jag att Brandon ska visa mig något idag i L.A. som jag ej sett än. Men han vill vänta tills det blir lite svalare ute. Så nu sitter Brandon och Dan och spelar tvspel. Jag tjyvar internet ifrån grannarna.

Ganska tråkigt inlägg men även folket i L.A. har en "vanlig vardag" här med , såklart.

Förresten, dollarn stiger och mina pengar på banken förlorar värde här. Jättetråkigt !!

Jag tror det är sommar

Jag tror aldrig att "sommaren" kommer att ta slut här. Har vart juli hur länge som helst nu. På Google.se sidan jag har säger vädret att det blir mellan 34-14 grader, så nu är det ungefär 23 grader ute, klockan 10 på morgon. Föreställ er då värmen klockan två!

I mataffärerna har allt med Thanksgivning att göra. Köp kalkon och "rea-pris" på fyllningen!  Kommer bli väldigt speciell smak på den där Thanksgivningmaten tror jag. Känns lite otäckt. Att ha en hel stor kalkon på bordet med fyllning inuti. Fyllningen är typ brödsmulor. Och så har de typ potatismos och sås och det är  väl lite konstigt?
Dan sa till mig att han inte gillade det. Brandon gillar det "okay". Usch, jag som är så kräsen. Hoppas man får lägga upp maten själv så inte någon gammel fyller upp hela tallriken åt mig och jag ej gillar det!


http://sv.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving - om ni kopierar denna länk, kan ni läsa historien bakom Thanksgivning.

I affärerna handlar det mesta om julen. Julpynt, julkort, julmusik. Och det kommer ju bli värre efter Thanksgivning.
Och jag kan bara inte få in i min skalle att det är november och snart första advent. Jag har ett litet knep för att få in lite julkänsla. Det är att dricka en chai tea latte på Starbucks. Den smakar jul. Drack den alltid i London vid juletiden.

Jag har iallafall bestämt mig för att visa Brandon hur man lagar julgodis. Så ge mig gärna lite bra julgodisrecept!

Min mage gör så ont. Jag har blivit en riktig mjölkdrickare igen, så som jag var när jag var liten.
Har hittat riktigt goda mjölksorter här. Och jag dricker massor av mjölk. Stackars min mage.
Iallafall tycker jag om rödvin nu, till 100 procent. Nu är jag van vid det. Vi blir bjudna på mat ganska ofta hos Brandons mamma o Joel. Och innan maten är klar har de oftast baguett bröd, ostbitar och ett litet glas rött. Att bara en sådan liten detalj kan göra så mycket. Love it!

Om ett tag ska jag ta min dagliga promenad till deras hus. Inte idag, men nåndag ska jag ta strandvägen till deras hus, tar väl närmare en timme den vägen, men det är det ju värt. Bara att det är så varmt och svettigt att man inte alltid riktigt orkar gå så länge i solen, därför är halvtimmen ganska lagom.

Ha det så bra!


Mjölk-Anna !!!

Lek hela dagen




Isabella och Joels syster Susie. Lekplatsen vid Redondo Beach.

Mer bilder från Big Bear


Berg och skogar.


Framför brasan.


Det var lite snö på söndagsmorgonen.


På vägen hem.

nu ska vi ata lax!

sitter i brandons mamma o joels hus, jag har vart har hela dagen, lekt med barnen. vi lekte aven i parken och da var solen pavag ner over havet. sa vackert!
Fast det var allt lite smakyligt! Byxa o trojvader idag minsann. Fast har sett pa vadret att torsdagen o fredagen blir varma1 Hoppas!

Nu ropade precis Joel till mig att maten ar klar. De har lagat min favvomat har, for min skulle. Snallt va!
Jattegod lax i ugn, med fullkornsris, och en stor stor avokadosallad med goood dressing.
Och till det baguett och ostbitar och rott vin.
Mmmmmm.....

naval, bast att ata!

Från ligga på stranden till snöslask.

Fredag.

Började min dag med att promenera ner till stranden, tog cirka 25 minuter, Ungefär 30 grader i solen.
La mig på min handduk på stranden i solen och tittade ut över Stilla havet. Bara jag och två andra låg på stranden, senare kom det fler.
Ringde mamma och "skröt" om min utsikt och sedan tog jag mig ett dopp i havet, som dock var väldigt kallt. Folket här säger att Stilla havet aldrig blir varmt, bara att i mitten av den heta sommaren är det bara skönt med ett svalkande hav så de har inget val.

Jag somnade tyvärr i solen en stund och senare när jag kom hem upptäckte jag att ansiktshalvan jag somnade med mot solen, hade blivit lite småbränt medans andra halvan knappt hade något alls. När det händer känns det ju så bra.

Innan Brandon kom hem från jobbet gick jag till Vons och handlade lite mat vi skulle ha med till stugan i Big Bear.
Vi kom väl iväg runt halv åtta tiden och blev fast i trafiken, såklart. Och det fick jag väl ta skulden för eftersom han ville vänta med att åka lite medans jag ville skynda på det hela och komma iväg innan det blev försent.
Mörkt och kallt när vi kom fram till stugan, runt 10-halv elva tiden. Satte på elementen på nerevåningen och på övervåningen fick vi slänga in ved i den öppna spisen då det var den enda värmden där uppe.
Men skönt vart det när elden kom igång och det blev varmt. Alla borde ha en eldplats.
Värmde lite pizza i ugnen och sedan tittade vi på filmer framför brasan tills vi somnade.


En dag på stranden.


Brasa.

Lördag.

Planen denna dag var att åka till Big Bear sjön och att jag skulle fota lite med min Canon. Dum som jag är hade jag glömt mitt minneskort till kameran, så det var ju en ganska trist start på dagen. Vi åkte dock till sjön och tittade lite. Det var ruskigt kallt, vilket jag väl iofs borde vara van vid, vi åkte runt lite och kollade. Vi såg tyvärr inga björnar som jag väl iofs inte trott att vi skulle få se, däremot såg man ekorrar överallt. Och de såg inte ut som de där hemma. Dessa ekorrar var jättestora och gråa. Och inte ett dugg rädda för människor.
Inget is på sjön, men sjön såg jättekall ut iaf. Många stod och fiskade och vi önskade genast att vi tagit med oss fiskespö och saker. Vi har däremot bestämt oss för att åka upp en helg i december igen och då ska jag ha med minneskortet till min Canon och han ska ha lånat med sin kompis fiskerdskap, den kompisen jobbar inte eller nåt, han vill bara fiska.
Där alla stugor var, såg det ungefär ut som det gör i filmer när familjerna ska åka upp till bergen osv.
Ungefär som ett litet eget samhälle.
Vi kom tillbaka till stugan vid 5tiden och lagade mat. Brandon satt mest vid elden och grejade, sedan vart han jättestolt över sin varma fina eld. Antar att han kände sig manlig som kunde fixa en eld. Wow.
Sedan tittade vi på gamla vhsfilmer som låg i stugan. Bland annat en gammal Indiana Jones film. Den var rolig.
Speciellt scenen då han man i kairo står med sitt långa svärd och vill döda Jones och Jones bara suckar , tar upp sin pistol och skjuter. Sådana saker är roligast i filmer.
Däremot tog veden slut och Brandon tvingade med mig ut på gården för att leta mer ved eftersom han inte ville gå ut själv, jag undrar fortfarande om han vart mörkrädd. det hade iaf jag varit. Det var svinkallt utomhus och stormigt. Vi hittade snabbt lite trä och bar in.


Jag är varmt klädd.


Utanför stugan.



Söndag.

Vaknar och tittar ut genom fönstret. SNÖ! Fast hur uppspelt Brandon än var fick jag lugna ner honom och förklara att det egentligen inte är "riktigt snö", utan att det vi såg var slask. och nej det snöar inte, det är regn blandat med snö. Daah.
Är man svensk så vet man.
När vi åker tillbaka i december kommer det iaf garanterat vara snö snö.

Lämnande stugan vid 3tiden och efter en timmes bilfärd började man se palmer igen.
Däremot , naturen där vid Big bear påminde mig väldigt mycket om Sverige. Skog och en sjö. Ganska svenskt va?
I L.A köpte vi kinesisk mat och åkte hem.


Jag lägger upp mer bilder snart,. internet är inte så bra just nu, tjyvar från grannarna!

Lek i parken


Jag promenerade över till B's mammas hus och lekte med barnen. Sedan åkte vi alla till lekparken vid stranden och lekte i sanden och gungade.


Lek i lekparken

Vägfel

Liv, jag har snackat med vägverket nu. Vägen mår bra och jag lovar att jag ska KORSA vägen nästa gång istället för krossa!

Nu har jag precis ätit frukost och är redo för att gå till brandons mammas hus och leka med småttingarna.  Har aldrig promenerat dit förut, det är allt en liten bit att gå, så jag funderar på att ta en av deras cyklar hem sen, eller om jag blir lat så får brandon hämta mig efter jobbet.
Ikväll ska iallafall Patty och Joel gå på Madonnakonsert. Både jag och Brandon vart chockade igår när dom sa det, liksom Var kom det ifrån, aldrig snackat om Madonna förut. Fast tydligen var hans mamma ett big fan för cirka 20 år sedan.
Det var iaf roligt.

Och filmen vi tittade på igår hette Idiocracy, Luke Wilson spelar huvudroll. Det var en sådan fånig film en sen onsdagskväll att den vart rolig. Speciellt då de driver med massa ställen jag har varit på här i L.A. nu. Tillexempel Cosco.
Det var min favoritscen. De går in till Cosco, vilket är som ett ullared fast bättre typ och kanske inte riktigt som ullared, hursomhelst, de går in där , detta är i framtiden, står en man där och ser jätteuttråkad ut och säger till alla kunder "Welcome to Cosco. I love you". Till alla. Det var roligt. Varade dock bara i 2 sekunder.

Det verkar typ vara myggsäsong här nu. Fast myggbetten är annorlunda här. Jättejättesmå vita prickar är myggbetten och de typer stickker ut lite, men de kliar fortfarande.
Har över mina armar och ben nu. De bits förmidligen när man sover. Har dock börjat stänga nätfönstrena eftersom kvällarna är kyliga.

nej nu ska jag göra mig iordning och gå iväg.

ha det så¨bra!

Jag är trött

Klockan är snart 1 på natten. Är trött.
Jag och Brandon åkte och sa godnatt till småttingarna och de sprang omkring nakna och såg ut att vara lyckligast i världen, så underbart. Och sedan åkte vi tillbaka till lägenheten och tittade på en film. Nu minns jag ej namnet på filmen, men den var rolig.
Nu satte precis Brandon och Dan på Star Wars. Tror jag ej pallar att titta på den, jag sitter nästan och halvsover nu när jag skriver detta.
Ute är det ganska kyligt. Cirka 14 grader. Kanske inget för er där hemma, men efter nästan en månad här har man blivit van vid det kalifornska vädret.

På fredag åker jag och Brandon upp till Joel's stuga i bergen, stället kallas Big Bear. Ska bli roligt. Ungefär 2 timmars bilfärd från här.
Vi tänkte åka då Brandon slutat jobbet och hunnit komma hem och göra sig i ordning, så vi kanske kommer iväg vid 8tiden på kvällen, då är det förhoppningsvis ingen trafik vi behöver bli fast i.
Brandons mamma Patty och Joel säger att det förmodligen kommer att vara snö där i helgen när vi kommer dit. Brr. Kommer kännas  konstigt. Åtminstone köpte jag "uggstövlar", dvs oäkta, för cirka 20 dollar, vilket typ är 140 kr. De var sköna och söta. Target har allt bra priser.

Nåväl.
Godnatt!


Min morgon

Jag började med min morgonstretching - Wii Sport. Och för att då verkligen sätta igång hela kroppen blir det ett "Fyra-del-program" , Bowling, Tennis, Baseball och Golf.  Önskar dock att Dan gjort min Wii-Anna mer lik Anna. Eller vad tycker ni?



Mår bra efter "morgon-gympan". Går ut och detta är vädret. Ganska okej, lite småkyliga vindar. Ni tycker väl att jag är galen som kallar detta "ganska okej men lite småkyligt".



Jag krossade gatan utanför vår lägenhet och gick till mataffären VONS, ungefär motsvarigheten till vårt ICA.
Nu är kylen full. Magen glad.



Eftersom "mitt" lilla fik ligger bredvid VONS passade jag på att unna mig en kaffe mocha att ta med hem.

                              .


På VONS köpte jag bagels och creme cheese, som jag toastade här hemma och gjorde i ordning som  frukost. Mums!




Just nu tjyvar jag internet ifrån grannarna. Har haft bra uppkoppling hela dagen hittills. Hoppas på att det håller länge!
Och gällande Obama och allt. Igår, ni kanske trodde att jag var mitt bland något firande eller så, nejnej. Brandon sa att folk förmodligen gått ut och firat, i DownTown eller nåt. Men i Redondo beach var allt som vanligt.
Och för att vara ärlig är Redondo ett rikt vitt område och många här hade McCain-skyltar utanför sina hus. Jag var väl i fel område.

Och nu har jag äntligen kommit på hur jag kan använda min mobil internationelt.
Och för att ni ska kunna ringa mig, slå in 001 innan mitt mobilnummer.

ciao.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0