Lilla Mozart

Gick precis in på veterinärens hemsida där vi adopterade Mozart ifrån, han har nämligen bitit sig själv i svansen eller nåt, iaf ett litet sår, vi ska ta med honom dit imorgon.
Hur som helst, när vi gick in på länken där de har alla katt och hundadoptioner, hittade vi vår lilla katt bland dom och som ni kan se, har han fått ett nytt hem, hos oss! Fast jaaaaaaaaa, han mjauar hela tiden, verkligen hela tiden. Tycker att de lyckades få till det bra i annonsen haha!



Mozart enjoys greeting you in the morning and telling you all about his night. Anytime you pet little Mozie he loves to tell you stories and meow away. He is great for following you around and cuddling up in a little corner or chair. Mozart loves people and loves to explore!  He has his vaccines and has been neutered and dewormed.
We are happy to report Mozart found a new home!


sequoia national park --några bilder som jag precis fick



Hela gräset var vattenfyllt, så fick gå balansgång på det stora nedfallna trädet. På väg att se en björn.


Klättra uppför trädstammen.


Nästa år åker jag och Brandon till Arizona till en park som heter Bearizona, en vildmark park som
tydligen har grizzlybjörnar, jag och Brandon känner att naturen kallar på oss haha. nördar vi är.


Är ni någonsin  närheten av sequoia national park, åk dit. Det är så himla vackert!

En kanna kaffe tack, ZzzzzzZZzZzz

Jag 'är trött!
Efter jobbet igår tog vi några drinkar på Kincaids happy hour och sedan bowlade vi och drack white russians. Jag spelade bra i början, men sen gick det inte så bra längre.
Nu är jag dödstrött och räknar ner timmarna till jag slutar jobbet och går på 2dagars ledigt, woooh, har inte haft 2dagarsledigt på 2 veckor nu!

Brandon fyller år på onsdag, fast vi alla ska ut och äta imorgon tisdag annars kan inte alla komma med, såå gött att bli utbjudna på restaurang och en drink eller två, Brandons mamma och styvpappa gillar att beställa in drinkar och det utnyttjar jag till max haha!
På onsdag får vi väl fira då med, får se vad vi hittar på. Jag är dock pank tills lönen kommer på fredag så jag får nog ligga lågt.
Måste även hinna ta bussen till Long beach på lägenhetsjakt och jobbansökningar. Jag har kommit på en ide. Det kommer snart att öppnas en massa halloween-butiker och där lär det finnas jobb under 3 månaders tid. Är fortfarande lite orolig för när jag söker jobb och sedan redan i december måste jag be om 2 veckors ledighet. Så därför kom jag på att om jag skaffar ett jobb i en halloweenaffär tills dess, kan jag hitta ett efteråt sedan. Fats det är bara OM det skiter sig med att kunna hitta ett jobb som säger att det Ok att jag tar 2 veckors ledigt i december.

Det var nog allt om allt. Förresten, det är typ svinkallt i LA, jag fattar det inte! Det är typ okej varmt i solen på dagen, dvs när jag sitter fast på jobbet. Sedan blir det svinkalla kvällar och nätter. Och för att inte tala om morgonarna, jag ville verkligen inte stiga upp och gå till jobbet idag, för kallt! Och så vart jag lite orolig för vad jag skulle mötas av utanför dörren. Igår kväll när vi kom hem från bowlingen, satt en hemlös man på vår veranda och sov. Efter att vi hjälpt honom upp och visat honom vägen dit han skulle, var fortfarande den starka urinlukten kvar på verandan. Sådana situationer är så jobbiga. Det är så blandade känsor. Det gör ont inuti mig att se en gammal man utan hem och väldigt trött och så måste man skicka iväg honom, men åh andra sidan vill jag inte ha dom sovandes utanför vår dörr för det skulle kännas obegahligt.

Nu ska jag fylla på min kaffemugg!

Filmtips!




Fredagskvällen

Jag, Brandon och en vän tog en lång kvällspromenad utmed Redondo beach och sedan så satte vi oss ner och tittade ut över havet. Lite här ch där såg man kärlekspar hålla handen utmed stranden, men också en hel del hemlösa som låg och sov.
Vår vän Dan hade med sig gitarren, så lite musik fick vi till på köpet. Jag sa till Dan att han var tvungen att spela romantiska låtar om han skulle hänga med mig och Brandon.
Innan vi alla gick ner till havet så satt jag och Brandon och åt och jag hade tänt ljus. Dan kom och jag sa att han antingen fick sitta ute på verandan medans vi åt klart vår "romantiska middag" eller så fick han sitta i hörnet med sin gitarr och spela mysig grekisk gitarr medans vi åt. Han valde gitarren.

Senare vid midnatt åkte vi till en nattöppen japansk restaurang och åt.Det är ett riktigt häng för japaner eftersom det bara var oss som ej var japaner där. Och allt står på japanska. Det stället är sååå mysigt.










Jag älskar sockerärtorna och sojasåsen men får medans man väntar på maten.

Grå dag i LA

Det är grått och mulet ute. Ett sånt där sömnigt väder. Det har inte varit en sånhär dålig sommar i L.A sedan
1960-talet. Förstår det. Jag ser så många besvikna gäster på motellet som har sett fram emot en härlig semester i soliga kalifornien. Stackars dom, så besvikna.

Jag blev nästan mer sugen på att hänga på vår veranda i kväll och spela alfapet och bara vara. Fast solen kanske tittar fram och mitt humör blir mindre sömnigt?
Slutar jobbet om en timme, yay!

Mina fingrar är bra igen, jag knäckte tillbaka dom dit de skulle, det gjorde jäkligt ont.

At work...aj mina fingrar

Jag tror att jag har brytit  mitt ring och pekfinger på högerhanden, eller dratt i nån led eller vrickat dom. Telefonen ringde på jobbet och jag gjorde nåt hemskt tokigt när jag skulle ta upp luren. usch det gör såå ont.
Varför är jag alltid så klantig? När jag bodde på hostel i London ramlade jag ner för en trappa och kunde inte gå på min högerfot på några dagar, så fick hoppa på ett ben, alla skrattade åt mig. Jag var typ det stora skämtet från Sverige.

Gu va pinsamt. Min chef bad mig precis kolla om några rum var tomma, så jag skulle klicka runt i hotellprogrammet på datorn och det måste ha sett hur dumt ut som helst jag sitter och skriver med min vänsterhand och min högra tumme, jag fick tillsist säga till honom att jag precis skadat mina högerfingrar. Han säger "Oh are you okay??" , jag svarar " yes hah yes, ehm, i hurt my fingers when i was answering the phone....",
min chef ".......", jag " ehm..I'M FINE ! ha ha..."

Ni ska bara veta hur lång tid det tog för mig att skriva detta inlägg! Tacksamma, det är vad ni ska vara! hihi.


Jag och min skadade fot i mitt rum på hostelet i London.


Lite prat bara


Sitter på jobbet och dricker kaffe, det är så lungt och inte mycket att göra idag här. Och när man sitter på en stol i 8 timmar och det inte är mycket att göra, har jag en dålig vana att köpa godis från vår lilla "snack bar" , så för att undvika detta, måste jag sitta med en kaffekopp i handen. Stackars mig, livet är så hårt.

Jag bad om att få jobba morgonskift imorgon istället för kvällsskift. Jag känner för att gå ut och dricka öl imorgon kväll. Min chef frågade varför jag ville byta, jag sa en vit lögn och drog till med att det var en väns födelsedag och alla skulle ut. Det är inte helt osant dock. Vår gamla lägenhets-polare fyllde år i måndags och de alla gick ut och firade, men jag var för trött efter alla morgonskift så jag tog en myskväll för mig själv. Så han kan ju få hänka på imorgon kväll istället med, så får vi fira igen haha.
Däremot tycker jag inte att min chef ens ska behöva fråga mig varför, jag tror jag har frågat om skiftbytning på jobbet totalt 3 gånger detta år. Min kollega som började här i våras byter skift varje helg så jag måste ändra för hennes skull. Och just imorgon ville jag ta en öl på piren och då blir det en big deal. Människor människor....
Hur som helst, fick tillsist jobba morgon istället för kväll imorgon fredag så jag är nöjd.
Har saknat vår lilla favvobar på piren, ni vet, Najas? Baren som har 88 olika öl på kran och har fönster ut mot båthamnen. De brukar ha livemusik på helgskvällarna, fast då brukar det vara knöckat med folk, jag gillar att gå dit mer på en veckodag. Kanske slutar upp på ett annat ställe på piren som heter Tony's at the pier. Slutar alltid med att jag beställer en drink som heter "Firefighter". Tydligen jättestark alkohol i den. Men jag tycker egentligen att den är lite sötslibbig och så får man såndär fejk-körsbär i med. Men den drinken har blivit som en tradition där nu, bara för att alla Brandons vänner beställde den och då slungas man så lätt med i grupptrycket haha. Inte för att någon tvingade mig, men bara tanken av att alla andra sitter med sina firefighter drinkar känns som en gemenskap, precis som brandmän. Fast vem vet? Jag kanske slutar upp på happy hour på Kincaids och sippar på en Tranbärsmojito? Mm, sounds good.
Nu längtar jag till imorgon kväll iaf !


Jag och Brandon utanför Najas i september förra året.




Hårt arbete på min lediga dag

Min lediga dag består av hårt slit och svett. Jag har tagit ner hyllor idag och vissa skruvar var för stora så jag fick skruva ner allt förhand, vilket tog sin lilla tid, men jag klarade det, vem hade kunnat tro att jag var så stark? Hm..jag tror att envishet kan göra en människa väldigt stark.

Måste fortsätta städa men först ska jag laga lite mat, blev så hemskt sugen på hemmagjorda köttbullar och kokt potatis med sås och lingonsylt. tack ikea för att ni säljer lingsylt och att jag har det hemma nu och tack mamma för gräddsås-mixpåsen jag fick på posten i våras!

Sedan, efter den gudomliga svenska husmanskosten, ska jag fortsätta städa och kanske börja spackla lite också. Vill försöka att ha så mycket som möjligt fixat och klart innan vi flyttar, vill helst inte riskera att vår husvärd behåller vår security deposit, dvs en månadshyra att täcka om man förstört nåt i boendet.

Nu ska jag laga köttbullar!

Nu ska jag fira att ha en dag ledigt imorgon, sa jag och min make sitter pa en mexikansk restaurang och ater happy hour mat och en kanna margaritas, tisdag woohooo!


ZzzzzzzZzzzZ

Jag är trött. Sitter på jobbet, bara en dag ledigt denna vecka.
Men värst av allt är att jobba morgonskift 3 dagar på raken. Jag lär vara helt död ikväll.

Absolut inget nytt och spännande har hänt sedan sist. Den stora nyheten är väl att jag funderar på att börja ta med kartonger hem och börja småpacka lite, planera inför flytten även fast vi ännu ej hittat nåt ställe att flytta till. Jag är nog lite sugen på att börja ta ner hyllor också och spackla igen hålen. Sånt är kul tycker jag. Jag gav Brandon i julklapp en elektrsik skruvdragare, mest jag som använt den haha!
Well, som sagt, absolut inte mycket nytt som sagt.





Varför gör mat en så himla trött?

Idag efter jobbet kom jag hem till bbq-planer. Brandon och vår granne hade köpt kött och majskolv och vin och allt möjligt. Så vi allehopa satt på vår lilla veranda och pratade och åt en lång stund.
Nu är jag och Brandon proppmätta och kan inte röra oss. Jag jobbar morgonskift klockan 07.00 i morgon bitti, så det blir en tidig kväll. Jag funderar på att ta en promenad till affärer och kanske hyra en 1dollarsfilm.

Hörs imorgon. Är alldeles för mätt för att blogga, det ni!


En liten update

Igår sa jag vilket datum min sista jobbdag kommer att bli på motellet. Min chef ville nämligen ha ett en exakt dag, så jag sa 17 september. Min och Brandons plan är att ha hittat en lägenhet senast 25 september, så de få extra dagarna kan gå åt till flyttning och jobbsök OM jag inte har hittat ett nytt jobb tills dess. Nästa gång jag åker till Long beach ska jag gå och söka jobb på de stora hotellkedjorna, nu har jag ju erfarenhet iaf!

Annars inte mycket nytt. Blev bjudna på lunch idag av Brandons familj. Vi alla åkte till ett hamburgeställe som liggr vid ett shoppingcenter i Torrance. Mm gott gott. Sedan skulle Brandons mamma och syrra åka till
shoppingcentret och shoppa. Jag såg min chans att komma till Hm så jag bad Brandon köra mig dit också. Jag gick dock ej med Brandons mamma och syster, de är helt crazy när de ska shoppa, däremot är det dock lätt att övertala Brandons mamma att köpa saker när hon rådfrågor, hon har ett stort förtroende för mig när det gäller sånt haha.
Hur som helst, på Hm köpte jag en snygg vit lång blus med svarta ränder på längden och en enkel klänning med härligt mönster plus ett uttöjande skärp som är snyggt att ha i midjan. Riktigt nöjd över detta! Blusen är såå snygg, kommer att användas mer som en blusklänning!
Ska ta kort och visa nåndag.

Sitter här på jobbet denna lördagskväll, inte så värst kul direkt. Verkar som att sommaren äntligen har kommit till L.A, måste dock säga att jag hade gett upp och börjat längta efter hösten. Dessvärre är ju inte årstiderna lika synliga här som i Sverige. Oh well, kanske är dags att börja hänga på stranden nu då , skaffa lite bränna, har inte solat sen i mars nångång tror jag. Som sagt, det har inte vart nån sommar i LA än.

Ska jobba en extradag nästa vecka, så jag kommer bara att ha onsdag ledigt då. Jobbar extra tisdagmorgon. Jag behöver pengarna!

Nu ska jag läsa gratistidningen jag tog ifrån Hm och sedan titta på en film på Netflix.com
Har vart mycket på jobbet hittills, jag sålde precis sista rummet för ikväll, så dags att slappa haha!


Summer is here!

Hår-katastrof!

Jag hade äntligen sparat ihop lite pengar för att gå till frisören och få mitt efterlängtade jordgubbsblonda hår.
Frisörskan förstörde alltihop. Mitt hår blev mörkare och med lila-röda-toner. Och så klippte hon av en rejäl hacka också. B*tch!!!!!! Blev så himla arg och förbanad men hon vägrade erkänna sitt fel och jag var tvungen att betala för skiten.
Sprang hem och vart helt förtvivlad. Hårfärgen jag hade när jag gick dit var tusen gånger bättre än vad hon gjorde med mitt hår.
Jag hade en mörkbrun hårdfärg hemma som jag depserat slängde i håret för att färga över de lila tonerna. Jag vill absolut inte ha lila hår. Jag ville ha jordgubbsblond!

Nu har jag jättemörkt hår, nästan svart och mitt hår är inte ens långt längre...
Alla på motellet kommer att tro att jag är rysk igen. Det trodde alla en annan gång på motellet då jag hade mörkt hår. En gäst som har bott på motellet i nästan 3 månader nu, sa häromdagen hur han tyckte att jag passade så bra i det lite ljusare håret. Pff, här sitter jag nu, med det motsatta hahah.

Innan

Ett kort jag tog innan jag gick till frisören.

Efter

Kolla vad frisören gjorde till mitt hår, herregud...inget jordgubbsblont med det inte...
och när jag började klaga på henne skyllde hon på mitt hår och att det var så slitet
så att det var typ mitt eget fel.


..............................


syns kanske inte på bild, men färgen var inte ens jämn!!!

Efter att jag färgat över den lilarödafärgen

Ingen bra bild, håret fortfarande blött, men nu ser det iaf utsåhär,
inte riktigt jordgiubbsblont eller hur? haha




Long beach i onsdags

Några bilder från i Onsdags då jag och Brandons syrra Jaqcui åkte till Long beach och strosade.


Jaqcui väntar på att en ny buss ska komma då den vi åkte på helt plötsligt slutade att funka.
Vi tog bussen mellan Downtown Long beach och området Belmonst shore, cirka 15 min bussfärd.


Finns många stora härliga park-ytor med stora träd i Long beach, det gillar jag.


Jaqcui pratar i mobilen på second street. Hennes nyinköpta hatt är så
läcker!


Det italienska fiket på second street är såååå god och bra priser!


2nd street in Long beach. Sökte lite jobb där.


Sedan tog vi bussen till ett akvarium i Long beach.


Sjöstjärna.


,

Säl!


Gillar denna bild mycket, den är så rogivande.


Jaqcui och hennes vän Ryan.


Gillar denna bild med. Jaqcuis nya hatt gav mina bilder en sådan fin karaktär.


Hello,


Båthamnen i Long beach utanför akvariumet. Long beach har en jättestor båthamn och det går
många stora lastfargtyg från Long beach.


Det var mysigt att sitta på en bänk vid båthamnen där.


Long beach har många palmaller, många filmer spelas in på Ocean blvd där, ni vet typiskt amerikanska filmer
när de kör runt i nån cool bil och det är palmer på båda sidorna, då är chansen stor att de spelat in scene just där
i Long beach.

ska dra till long beach nu och soka lite jobb och mest bara hanga, typ satta mig pa ett fik och titta pa folk, lara kanna omradena lite och sa. Pa bilden har jag pa mig en av mina favvoklanningar, viktigt att vara bekvamt kladd nar man soker jobb!


75 procent rea pa sommarklader pa Target...forhoppningsvis kommer sommaren snart..fyndade bade jeans, klanningar och skor for gorbilligt! minst 3 av pasarna innehaller dock mat, FAKTISKT! och sa mammas present saklart ;)


Switzerland


Jag lär ha fyrkantiga ögon nu efter att ha suttit och tittat på film hela dagen på jobbet. Jag är en nörd, jag vet, men under dessa tre jobbdagar har jag kollat på hajen, hajen 2 och hajen 3. Fråga mig inte varför. Ettan är oftast bäst, det vet ju alla, tvåan och trean av filmer brukar vara sådär, mest som en efterföljare för att folk inte kan få nog, men i slutändan blir man mest besviken.

oh well. Nu har jag fått nog av hajfilmer för ett litet tag. Varför kan ingen göra en riktigt bra krokodilfilm? Nej, Dundee räknas ej.

Slutar jobbet om en liten stund, lycka! Idag var min sjätte raka dag på jobbet. Nu ska jag ha 2 dagars ledigt och sen så är det bara en 4dagars jobbvecka tills jag är ledig igen, ibland är det skönt att jobba en dag mer för att nästa vecka jobba en dag mindre.

Jag ska ta bussen nånstans, på jakt efter en födelsedagspresent till min kära mamma. Sedan så går jag till posten imorgon och förhoppningsvis kommer presenten fram innan 25 aug!
Det är dock såååå irriterande att gå till posten i USA och skicka brev till Sverige, för de tror alltid att man menar Schweiz eller som det är här Switzerland, hur får man Sweden till Switzerland? Är verkligen amerikanarna så dumma att bara för att de har ett W i namnen så blandar de ihop dem?
Det är tur at tde har en liten dataskärm på posten här, så man kan se vad de skriver in för land. Förra året höll mina julklappar till min familj på att hamna i Switzerland. Katastrof!



JAWS

Började igår kväll på jobbet att titta på Jaws. Jag fortsätter idag med Jaws 2.
Det är så roligt. "Otäcka filmer" då känns såå himla mesiga nu. Eller, alltså, jo OM jag hade vart hängandes från en båt påväg ner mot en great white shark , DÅ hade jag tyckt att det vart lite läskigt (och coolt, gu jag är sp himla fascinerad av hajar och för att inte glömma krokodiler...). Men att sitta och titta på Jaws från 75', sitter jag mest och "ååar" för att hajen ser så glad ut på nåt sätt.
Äsch, jag vet inte. Kul med de gamla filmerna iaf. Me likey hajfilmer!



En av mina Neil Young-favoriter




Söndag

Seg dag. Åkte till tvättomaten innan jobbet bara och till hantverksaffären för att köpa spackel, måste ju fylla i hålen på väggarna där vi har hyllor innan vi flyttar. Lika bra att börja i tid med allt sånt. En månad går fort.
Min chef på jobbet är så snäll, han blev glad att vår flyttning blev uppskjuten så att han fick mer tid att hitta någon ny att anställa och så har han börjat spara alla tomma kartonger så att vi kan ta dom när de behövs inför flyttningen. Små familjeföretag kan vara till stor fördel att jobba på. Åh andra sidan kan det vara till nackdel också. Jobbar man för ett stort företag eller kedjor, då är chansen större att man får sjukförsäkringsförmåner osv inkluderat i jobbet och lite bättre betalt. Till och med ibland betald semester och vissa sjukdagar. Sånt man inte direkt kan förvänta sig att få på små familjeföretag.
Jobbet jag har nu är perfekt för någon som studerar och behöver extrapengar eller nån som bor hemma. Men just nu känner jag för att inte plugga och istället jobba heltid och försöka ha ett litet bekvämt liv i några månader och försöka spara pengar. Ett bekvämt liv...låter skönt va? För mig är det alltså att jobba heltid och ha en lägenhet med 2 rum, så att jag och min man och vår katt slipper gå varann på nerverna. Haha! Ilandsproblem.


jag har lugnat ner mig nu. vi flyttar i slutet av september och jag tror faktiskt att de pa mitt nuvarande jobb uppskattar att jag stannar lite langre sa de kan ha tid att hitta nan ny. nu ska jag forsatta titta pa Dexter ;)


:( :( :( :( :(

Kanske inte blir något av Long beach ännu. Vi har försökt få tag på vår hyresvärd i över en vecka, han har ej hört av sig tillbaka, förräns idag efter att vår granne ringt honom och sagt att han borde ringa tillbaka till oss.
Vår hyresvärd bryr sig inte ett dugg om vi flyttar eller ej, han bryr sig bara om pengar. Om vi ej hittat någon förräns 1 september att flytta in till vårt gamla ställe, kan vi ej flytta förräns i oktober. Och om vi inte flyttar förräns i oktober, kommer alla lägenheter vi tittat på hyras ut  långt innan dess plus att det är skitsvårt att hitta lägenhet i mitten av hösten. Och jobb är inte enkelt det heller. Och speciellt inte om jag åker och hälsar på i Sverige 2 veckor i december heller, ingen bra start på ett nytt jobb det heller....

Vårt enda hopp just nu, är om min kollega är intresserad av att flytta in. Hon och hennes fästman med bebis är desperata över att nytt ställe eftersom hon bor med sin fästmans familj i något litet extrahus, vilket går henne på nerverna. Jag har visat henne bilder på vårt ställe och hon verkar intresserad, perfekt för henne att då komma närmre till jobbet eftersom de bara har en bil just nu. Och det verkar som att deras nuvarande ställe inte verkar så mycket större än vårt ställe.
Hon kanske kommer förbi imorgon och tittar på det. Annars, blir vi fast i denna lilla halva stugdel till oktober och jag har faktiskt ingen större lust att hyra mer utav vår hyresvärd, så vet ej vad vi ska göra efter det.
Plus att jag kommer få gå med svansen mellan bena till min chef och säga att jag kanske visst måste jobba där hela hösten. Fan.
Om allt ändå inte handlade om pengar. Jag menar, vi hade kunnat lämna i september, men då skulle vi ej få våran depost tillbaka......

Allt känns skit just nu.

Nästan 100 nu

Vi har pratat med vår granne som är mycket god vän med vår hyresvärd. Han sa att han absolut inte trodde att det skulle bli problem med att flytta 1 september och fortfarande få våran deposit tillbaka vilket är en hel månadshyra. Han skulle se till att vi kom i kontakt med vår hyresvärd idag, han är typ omöjlig att komma i kontakt med nämligen.
Hoppas bara vår granne har rätt!

Håller er uppdaterade. Om det går igenom, ska vi försöka få den där lägenheten jag la upp bilder på häromdagen, åh vad spännande det är med flyttning! Jag tror kanske att jag tycker det är lite väl roligt, måste skärpa till mig, men jag har alltid tyckt att det vart kul och flytta, annars kan jag lätt bli uttråkad, pff, vad är det för fel med mig??


Min lunch ligger nu i soporna

Det är inte ofta jag dömer folk efter hur de ser ut här på motellet. Och om jag skulle hamna i en situation men en äcklig gäst, har jag ett mycket bra pokerface.
Idag fick jag god andvändning av mitt pokerface.
En gäst kommer in, har en reservation som han bokat online (vi skulle aldrig checka in en person som ser ut så i vanliga fall om de bara hade kommit in och velat ha ett rum).
Han ser ut som en hemlös grottman från stenåldern som har vart i tusen slagsmål och aldrig hört talas om schampoo, eller ens vatten att tvätta sig i. Och när han skulle böja sig ner och ta upp sin väska, ser alla i lobbyn hans håriga röv. Eftersom han redan bokat rum kan jag ej neka honom. Däremot är inte check in-tiden förräns om 3 timmar, så han lämnade bara sin väska här tills dess.
Efter att han lämnat lobbyn kommer de två killar som befunnit sig i lobbyn samtidigt som är på sin honeymoon-resa genom Kalifornien, och de säger " Oh my" och ser ut som att de precis sett ett spöke.
När jag är själv kvar i lobbyn, tittar jag ner på min halvätna lunchlåda och vill bara spy. Nu ligger det i soporna, tyvärr.
Min magge kurrar....


Gästen såg ut såhär, fast 10 gånger värre.

Nu har jag hängt upp mig igen

Jag hänger ofta upp mig på låtar ibland som jag bara älskar och så vill jag lyssna på den nonstop.
Just nu är det denna låt. Den är så gungit skön liksom.


En såndär solskenshistoria man önskade fanns varje dag i tidningarna

Gick in på aftonbladet.se och scrollade igenom nyheterna alltifrån mord och våldtäkter till fåniga kändisnyheter. Men sen så kom jag till denna "nyhet". Flygpassagerare började med kuddkrig på 6000 meters höjd med en flygvärdinna. Nu hyllas flygvärdinnan av passagerarna. Det såg hon ut att förtjäna. Sweeet.
Jag flyger från LA i till Paris och från Paris till Göteborg runt 12 december, någon som vill ha kuddkrig med mig då? I'm ready!


Och så var det gjort...

Idag berättade jag för min chef att vi ska flytta till Long beach i september och att jag då ej kan fortsätta att jobba här på motellet. Så himla skönt att ha flyttningen som en ursäkt, eftersom jag ändå hade tänkt leta efter nytt jobb som betalar lite mer. Jag passade på att berätta för honom då min kollega fortfarande var kvar här, känns alltid tryggt att släppa bomben med folk omkring, haha. Inte för att han skulle skjuta mig eller nåt, mest för att jag är feg och fånig. Min chef tog det bra. Han var glad för min och Brandons skull att vi flyttar till ett lite större boende om det är vad vi vill.
Puuhhh, det känns typ som att tio tusen tegelstanar har tagit av mina axlar nu.
Tack och lov.


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

The Standard


I måndags kväll skulle jag och Brandons familj åka till någon mexikansk restaurang i Downtown LA och fira Brandons morfars födelsedag. Hipp hipp hurra för det, jag älskar mexikansk mat! Och bäst av allt? Mexikanska restauranger i LA har ofta billiga margaritas!
Så vi åt där och hade det trevligt. Efteråt drog jag, Brandon och hans systrar med man ut på en klubb på ett tak i Downtown LA, tydligen en ganska känd spot och det har även filmats scener från tvserien Entourage och nån scen från den nya filmen Get him to the greek och för att inte nämna att 3 stycken människor har hoppat ner ifrån taket och dött det senaste året där. Jag vet det för att Brandons vän jobbar som barback på det stället, vilket betydde för oss superduper-billiga drinkar och gratis inträde, yay!
Stället heter The Standard.


Förlåt för dåliga mobilkort!

Mexikansk mat och margatitas!


Brandon och hans lillebror som var snyggast klädd i hela restaurangen!


Luis, Natalie och Jaqcui på klubben The Standard.


Jag och Brandon.


Downtown LA, ganska häftigt att sitta på ett tak där och ha utsikt över de få
skyskrapor LA har.

Kolla in bilderna från The Standard som fanns på deras hemsida*








Fredagen den 13:e

Jag visste inte att det var fredagen den trettonde idag förräns jag tappade ett helt paket spaghetti på köksgolvet.
Men, nu förstår jag dagens tidigare händelser också, min dag har verkligen bestått av otur.
Min mobil ringer klockan 4 imorse. Jag orkar såklart inte svara. Får ett röstmeddelande och det är nån snubbe som ber sin vän Jesse (vilket han tror är jag, att jag är Jesse alltså) möta honom 10 minuter tidigare utanför jobbet. Äsch, fel nummer tänkte jag och somnar om. Min mobil ringer 30 minuter senare. Samma snubbe, lämnar röstmeddelande, fast denna gång på spanska. Sedan var det inget mer med den mannen. Jag somnar om igen. 15 minuter senare börjar min mobil plinga till och härja. Jääääkla facebook-appsar! Såklart är alla svenska facebook:are aktiva på facebook hemma i Sverige när det är alldeles för tidig morgon i Los angeles. När min mobil äntligen lugnat ner sig, ringer mitt mobilalarm. Yay!
Nu kanske ni tänker att det var väl ingen otur ändå? Jo men jag tycker såhär att det var ganska otur att det var just mitt nummer mannen som lämnade röstmeddelanden hade fått fel och inte någon annans.
Påmin mig om att slänga min blackberry i Stilla havet tillsammans med facebook-appsen!

Jag har vaknat till, druckit mitt morgonkaffe och ätit min bagel med cream cheese och gurka. Tänker att det ändå är en ganska skön morgon ändå. Ska kolla en sak på min laptop, min laptop krashar, igen. Lyckas få igång den och bränner fort som attan alla mina tusen bilder jag har på den. Åtminstoen nu är jag iallafall redo om min laptop krashar igen, det är alltid värst när man inte har sparat allt på den.

En timme innan jobbet står jag och lagar köttfärsås och pastavattnet har precis börjat bubbla. Jag hade glömt bort att jag öppnat spaghetti-paketet några minuter tidigare, så när jag grabbar tag i paketet tar jag förstås fel sida, så den öppna sidan riktar nedåt, vilket resulterar i all spaghetti på köksgolvet, jag trodde jag skulle skrika FUUUCK högt och argt, men något stoppade mig inombords och så tittade jag ner på den utspridda spaghettin på köksgolvet och tyckte faktiskt att det var ganska fint, så jag tog kort på det istället.

Nu sitter jag på jobbet och hoppas att all min otur är över, för evigt!


Filmtips!

En riktigt Kick Ass film! Men kom ihåg, även kick ass-filmer kan vara lite sorgliga också.


Världen är liten

I förmiddags tog jag en fika med en barndomsväns föräldrar i Hermosa beach, vem hade kunnat ana något sådant, att Skövde-befolkning som annars inte sett i lilla Skövde på år och dag, träffas i världstaden LA?

Det är skönt att världen känns liten ibland, då känner man sig inte lika långt hemifrån.


I'm in löööv

Tittade på en lägenhet i Downtown Long beach idag. Älskar de gamla bygganderna där som är ifrån 1920-talet. Den vi tittade på idag hade fint mörkt trägolv och det var stora ytor och jag kände att jag verkligen kunde andas där. Ett vardagsrum, ett sovrum, ett lite lite kök, en korridor ner till det lilla lilla badrummet och så var det minst tre rymliga garderober. Det var verkligen fint. Och så var det en balkong på framsidan av byggnaden alla i huset kunde använda. Och på sidan av byggnanden var det en liten hörna man kan ha bbq om man vill.


Såhär ser den ut, bilderna kopierade jag från annonsen på craigslist...









Hade tankt att borja vara lite mer nyttif idag, da kommer mammas kuvert pa posten fullt med godis och annat trevligt, oh va gott svenskt godis ar...jag kan borja vara nyttig imorgon istallet..eller nar jag atit upp allt godis ;)


Lagenhetsjakt i Long beach

Gick upp tidigt imorse, tog en dusch och sedan tog jag hand om all disk (skont att ha det gjort pa morgonen) och sedan vackte jag Brandon och sa akte vi mot Long beach vid halv tio-tiden.
Nar vi kom dit akte vi runt lite och letade efter "For rent"-skyltar, sedan gick vi till ett mysigt litet italienskt fik pa en shoppinggata som ligger pa 2nd street i Belmont shore ( omradet vi gillar mest) och at frukost. Bagel med cream cheese ar min favoritfrukost i USA, Mmm!
Vi akte sedan runt massor hela formiddagen, tittade bara pa en lagenhet ( som vi gillade massor!!!) sa den lagenheten ska vi ansoka om, dessvarre verkade den popular, sa det ar ju ej sakert, plus att de flesta stallen vill gora en credit check sa man maste fylla i en blankett och betala 25 dollar. Vi brukar dock ha Brandons styvpappa som "Co sign" for de blanketterna, for han har typ den basta credit check man kan ha, sa vi har storre chans att fa en lagenhet om han co sign it.
Som sagt, den lagenheten vi tittade pa gillade vi verkligen, vardagsrummet+koket hade tragolv, de tva rummen sitter typ ihop fast ar anda avskilt. Sovrummet hade heltackningsmatta ( om atminstone vardagsrummet har tragolv ar jag glad) och sovrummet var mycket store och hade stoor garderob och sa var badrummet innanfor sovrummet.
Vaggarna var vita och det var en mycket frash lagenhet.
Vi har iaf skrivit ner en massa telefonnummer till olika lagenheter som hade skyltar utanfor sa Brandon sa ringa dom imorgon och sa ska han titta pa dom efter jobbet imorgon. Kan handa att jag tar bussen till Long beach och moter honom dar, jag tycker det ar jattespannande och kul att titta pa lagenheter!!
Det var nog allt nytt om det. Fick verkligen mersmak av Long beach efter idag.

Googlar lägenheter

Craigslist.com är internetsiten nummer 1 i USA när man letar beoden och jobb. De har iofs allt möjligt på den sidan, som möbler folk vill sälja, eller teknikprylar osv.
Hur som helst, har suttit och sökt runt på lägenheter i Long beach nu på morgonen från jobbet. Vad jag gillar med lägenheterna i Long beach är att faktiskt ganska många av dom har trägolv (Alla lägenheter som kostar
runt 950-1000 dollar i Redondo beach har typ bara heltäckningsmattor, jag är såå trött på det, men det finns en orsak till varför de har det, eftersom de ej har element här, gör golvet att man får lite värme typ, isolerar på något sätt).
Hur som helst, hittade en lägenhet har verkar såå bra, dessvärre lär väl nån hyra den innan september-oktober, men ändå..drömma kan man göra iaf!

En favoritlägenhet i Downtown Long beach.

Jättebra förvaring, fint trägolv och kolla in walk in garderoben!
Vi har inte haft en riktig garderob på hemskt länge.

Gillar denna med!

¨
Älskar trägolvet som känns lite slitet och i denna lägenhet finns
tvättmaskin och torktumlare, lyx!

London-minnen

Slutar jobbet om en liten stund, men har nu satt Notting Hill på netflix.com, får sådana Londonminnen när jag ser den filmen. För nästan 3 år sedan flyttade jag till London, vi bodde ganska nära Notting Hill, så jag promenerade dit nästan varje dag och satt på olika fik och så. Gick på deras marknader och bara njöt. Älskar London! Eller ja, förutom maten och heltäckningsmattorna, fast dom finns ju här i USA också iofs...


Vår gata de sista månaderna i London. Vi bodde i området Kensal green,
det området gillade jag verkligen, var nära till allt, men ändå lite utanför.


En av mina favoritbilder från London.
Vi bodde på hostel i 6 månader, denna man var säkerhetsvakt på alla hostel vi
flyttade till, så han blev liksom en polare med alla. En dag kommer jag hem till
hostelet med en cykel jag köpt i Notting Hill, då skulle han minsann provcykla den,
han tog detta uppdrag mycket seriöst haha!


Jag och Emma hade de mysigaste frukoststunderna ihop i London, på
Queensway. Mmmm! Ska vi ses där snart Emma? Jag bjuder.På fika alltså.


Här träffade jag Brandon, på första hostelets internetcafe.
Med på bild är också Alessandro, vår vän från Sicilien och också vårt
framtidas barns Gudfader, känns tryggt att ha Maffioso i familjen.


Jag saknar som sagt inte maten allt för mycket i London.
Italienarnas pasta var dock god. Emma på bild, Gabrielo bakom, en 17årig
italienare som blev förälskad i Emma.


När ett helt hostel flyttar till ett annat hostel, tar man allt man kan,
tv, kylskåp osv osv.


Åhh, nostalgi nostalgi. Londontiden var fin. Så underbara människor man träffade.

Jack and Coke

Efter jobbet igår , klockan 22.00, drog jag och Brandon ner till Hermosa beach eftersom Brandons syster fyllde 23 år, så där mötte vi henne och deras syster natalie med man Luis. Jag tog min vanliga drink jack and coke och roade mig med att titta på alla "surf-stilar" på människora där, riktigt surfställe det där, sedan gick vi till ett annat ställe som hette Sangria, där dansade de andra lite, jag och Brandon tog en drink och sedan drog vi hemåt till redondo beach igen, där vi mötte Brandons vän från Norra kalifornien, vi gick till båthamnen och fiskade, jag tittade på, sedan somnade jag gott vid halv 3 på morgon. Idag tog jag en lååång sovmorgon och gick runt i pyjamas fram till jag började jobbet.


Natalie och Luis.


Födelsedagsbarnet!


Brandon och jag.

Jordgubbsblond

Jag vill ha jordgubbsblont hår. Så har tagit första steget och åtminstone gett mitt hår en lite rödare ton, syns dock bara i solsken ännu haha, men ändå. Jag ska försöka spara ihop lite slantar och gå till frissan och be dom göra mitt hår Strawberryblonde! Låter mumsigt tycker jag.




Något nytt kanske?

Idag började jag och Brandon prata om att kanske flytta till Long beach. För samma hyra vi betalar nu för ett pyttelitet rum, kan vi få en enrums-lägenhet där. Vid havet. Det lockar att bo lite större. Att faktiskt ha ett tv-vardagsrum och ett sovrum, separat. Och det lockar att sattsa på körkort och ett mysigt hem mer än att plugga och bo kvar där vi gör just nu i höst. Jag kan alltid börja plugga i februari nästa år, jag lär mig mer engelska för varje dag som går ändå. Och det lockar att Long beach är lite mer som en stad-city än Redondo beach. Typ affärsgator och fik och sådant. Ställen som har mer sånt, har mer jobb att erbjuda.
Tror att det kanske blir så. I september kanske.




Dagens fundering; flytta till en storre lagenhet i Long beach(sakert omrade) och soka jobb dar i nan affar och jobba med att skaffa korkort i host och sen starta skolan i februari. Redondo beach ar sa dyrt. Hm, vad ska jag gora?


Tisdag

Hej!
Jag har blivit lika beroende av Dexter som Dexter har ett beroende av att mörda.
Har nog aldrig hängt så här mycket på Starbucks för att använda internet förut. Men serien är såå såå såå bra!
Ska bara se 20 minuter till, sedan måååste jag gå. Om jag kunnat, hade jag suttit på Starbucks hela dagen för att se så många avsnitt som möjligt.
Men jag måste hem och städa. Min enda lediga dag denna vecka och storstädning står på schemat, kanske därför jag suttit på Starbucks hela morgonen?

Jag har faktiskt skickat in CV till olika jobbannonser också. Jag känner att jag ändå måste hitta ett jobbs som betalar åtminstone 10 dollar i timmen. Skulle göra mycket för min ekonomi. Såg ata t IKEA i carson hade ett deltidsjobb öppet, jag ansökte, bara för att få mitt namn där ute bland olika jobb. Det är jobbigt att hela tiden behöva tänka på pengar när det gäller ett jobb, vore mycket bättre att leta efter jobb som man skulle tycke vore roligt. Men jag som inte ens har kommit på vad jag vill plugga än,  får ta vad som helst som finns da är ute. Hade också kunnat flytta till ett billigare område, skulle till och med hitta ett bra boende för skitbilligt pris. Men jag betalar hellre mycket i hyra för att känna mig säker i området vi bor i. Vill helst inte ta risker i en stad som LA.

Nej nu ska jag titta färdigt på Dexter och sen kila hem. Hörs imorgon!

igår..

innan jag gick och la mig igår uppdaterade jag ju här om ett rasistiskt telefonsamtal jag fick på jobbet innan jag slutade.
samtalet inleddes normalt. han ville att jag skulle koppla honom vidare till ett av rummen, så det gjorde jag. Sedan ringer han tillbaka. han började skrika om att jag skulle prata högre, på ett mycket otrevligt sätt. sedan började han fråga "vad fan är ni för ett ställe, har ni riktiga amerikaner på dagen som pratar tydlig engelska och ni era jävla kuksugar-invandrare jobbar på kvällen?? Får jag fråga dig, har du ens ett green card eller visa, får du vara här? Eller är du en smutsig invandrare som är här och tar våra jobb?? "  .....................
Sedan kopplade jag samtalet till managern. Jag orkade inte berätta för managern vad personen sagt och managern verkade inte riktigt fatta vad det var för en i telefonen, han sa att jag bara kan lägga på om det är nån konstig människa i telefonen, att jag absolut inte behöver vara trevlig eller gästvänlig tillbaka.

så, så var det med det. bröt ihop när jag hem hem, tyckte att samtalet kändes mycket otrevligt och jag blev lite rädd.
Jag måste bli bättre på att inte ta åt mig så lätt!

jag var pa bra humor hela dagen och kvallen. 30 min innan jag slutar mitt skift pa jobbet rimger telefonen i lobbyn, mannen i luren, en javla rasist, jag brot ihop nu nar jag kom hem ifran jobbet. varfor grater jag ens for skit-manniskor som dom?


Bilder Las vegas

Tusan. Jag sulle installera in photoshop på min laptop men självklart funkar det ju ej eftersom det är på en amerikansk dvd och min laptop är från europa. Man kan ändra inställning på dvdspelaren på laptops men bara 3 gånger typ. Jag har redan använt 2. Och vill helst inte ändra det mer eftersom min europiska laptop är min räddning för att kunna se på dvdfilmer mamma skickar från Sverige. Typiskt va?
Dessvärre börjar jag oroa mig lite för det också när jag börjar på college i höst. Tänk om man får arbetsuppgifter och sånt och det nångång råkar vara på cd-dvd ? Då är jag körd.
Jag saknar mitt photoshop!

Hey hey hey, jag hittade ett kasst fotoprogram på datorn, kan ju använda det lite, fast inget slår photoshop...



Vårt hotellrum.


Brandon tyckte det var kul att gå och hämta is hela tiden. Vi ville ej
betala 25 dollar per dygn för kylskåp till rummet, så vi hade med en stor
isbox.


Vårt rum, annan vinkel.


Vår utsikt från fönstret, The strip.


Badrummet var stort och rymligt.


Det är inte varje dag jag köper mig en margarita-drink innan klockan
ett på dagen. Kosta cirka 45 kr , kolla in storleken!



Vi är nästan som ett gammalt gift par nu haha!



När jag burkade jobba på nattklubb i London var en av mina favoritdrinkar
French martini, så det beställde jag på ett kasino i Vegas, den va dyr och
glaset var jobbigt att gå omkring med på ett kasino fullt med folk, men god
var den iaf!


Brandon spelade på 2penny slot och hoppades på storvinst.


Utanför New york New York casino.


Casino.


Bro över gatan.


Spelgalen make! Vi har det gemensamt.


Löööv!


Vi delade på en pretzel-kringla till lunch. Yummie!


Vårt hotell.


Man behöver inte åka till NY för att se Frihetsgudinnan!


Kväll.


Man blir utmattad av att gp omkring i Vegas, det är kokhett där, så
innan vi gick ut på kvällen tittade vi lite på teve, King of the Hill var på
tv, yaay, mitt favvoprogram!


Redo att gå ut!


Det var lika varmt kvällstid, svetten rann! Brandon väntar på hissen.


Vegas at night.


Förmiddag, utforska hotellets pool!


Tog en kall öl i det stekheta vädret.


Denna japanska öl är riktigt god!


Palmer.


Brandons tshirt är passande i denna bild.


Lite vattenfall i poolområdet.


Cool pool.


Låg bara i solen i sammanlagt 5 minuter, sen avled jag av värmeslag.


Tossingar!


Tycker själv att min hållning är hemskt rolig på denna bild.


Ute på The Strip.


Reklam.


Kul att kunna klä upp sig! I Redondo beach gör man inte det så mycket
eftersom folk är mer avslappande i sin stil när man bor vid havet.


Man behöver ej åka till Paris för att se detta heller, allt finns i Vegas, haha!


Gick till detta kända kasino med.


Där inne är det dyrt och lyxigt.


Där inne lite öl och snack.


Denna skylt ser man när man åker in eller ut från staten Nevada.

That's it!








RSS 2.0