Kalas och tårta (hoppas jag!)


Efter jobbet nu ska jag skynda mig hem och byta om till min fina röda nya tröja från Forever21 som jag köpte ïgår för 12 dollar (underbart pris!).
Sedan ska jag dra iväg på Brandons lillasyrra och brosas 3årskalas. Dessvärre är jag 3-4 timmar sen men förhoppningsvis är några gäster fortfarande kvar, men framförallt hoppas jag att där finns mat och tårta kvar, jag dööör av hunger. Jag vill ha mat NU!


Jag arbetar sååå hårt


Nu har jag moppat golvet här i lobbyn. Vi har något jättesmart som de köpt på nån shoppingkanal. Det är typ en vattenångdamsugare minus sugare. Man fyller ett litet hål med vatten. Och så sätter man i sladden i väggen och så väntar man nån minut tills vattenånga kommer ut. Sedan är det bara att börja moppa. Det krävs dock att man dammsugit innan.

Kolla här:

 
Där kan ni se vattenångan stiga upp, då är den redo.

Före...


Efter!

Nu återstår det 35 min tills jag får gå hem. Under den tiden ska jag tömma papperskorgarna. Tvätta dörren som har massa fingeravtryck av gästerna, kontrollera mitt arbete, räkna kassan och sen klocka ut. Jaa...jag säger då det, visst låter det tuuungt? haha skoja. Eller det är faktiskt rätt tungt för jag måste hela tiden psykiskt få mig att klara av att sitta ner i 8 timmar och slappna av, jag är ju en sån som måste göra något hela tiden, det liksom kliar i fingrarna! Därför tror jag att de tycker att jag är duktig och ansvarsfull här på jobbet, för jag städar hel tiden, sitter och sorterar papper efter någon annans stökighet, tömmer soporna hela tiden osv osv. Vi svenskar är nog ganska ansvarsfulla och ser till att göra det vi måste på jobbet. Få allting gjort. Komma i tid till jobbet.
När jag jobbade på ett cafe/lunchrestaurang i London sa chefen att jag var den bästa servitrisen de haft. För jag kom i tid, jag gjorde allt de sa åt mig att göra, såg till att borden och allt var rent utan de behövde säga till mig. Jobbade hårt helt enkelt. Sånt uppskattas verkligen. Och blir man uppskattad på arbetet är det roligare att gå dit.


Byte av arbetsskift


Jobbet ringde hav 8 imorse och sa att jag behövde ta morgonskiftet istället för kvällsskiftet.
Så här sitter jag nu. Slutar klockan 4 idag då jag började en timme senare.
Missar Brandons småsyskons kalas idag dock, attans!
Kom iväg till shoppingcentret sent igår. Det var däremot öppet till midnatt av nån orsak jag inte vet om, det var en konstig känsla, att gå omkring där vid 10-11 på kvällen. Kusligt på nåt sätt, fastän det var mycket människor.

Oh förresten, ska försöka lägga upp bilder morgon från vår lägenhets-stug-halva, glömde helt bort!


svenska vs japanska

Satt och kollade på program på svt play på internet.
En gäst på motellet frågar då innan han lämnar lobbyn " Pluggar du japanska?" jag svarar då "nej det är svenska". Ni skulle sett hans ansiktuttryck haha, han trodde hundra procent säkert att det var japanska.


Vad tycker ni? Jämför själva!

21


Jag fyller 21 år på tisdag och det känns ju fint eftersom jag är i ett land där åldersgränsen till mycket är just 21.
Vad som också är fint är detta från affären Forever21:


Vill ha! Vill ha! Vill ha! Vill ha!

Ska till gallerian nu efter jobbet, slutar om 30 min. Hitta födelsedagspresenter till 3åriga tvilingar!
Hum..kanske tar en sväng in till Forever21 också..jag fyller ju faktiskt också snart år...

 




God morgon!

Igår efter jobbet fyndade jag massor av fint på 2dollarsrean på secondhandaffären, yay!
Kan ta kort på det senare och visa imorgon.
Sedan möblerade jag om vår lilla studiolägenhet. Det var katastrof. Allt var på golvet, möblerna stod utspridda överallt så både jag och katten Mozart vart "instängda" i en hörna i rummet. Fick panik och ringde Brandon och sa att han inte fick komma hem ifrån jobbet på länge. Efter 2-3 timmar lyckades jag släpa alla tunga möbler till rätta och nu är det faktiskt helt okej. Kan ta bild på det och visa imorgon också.

Nu sitter jag på jobbet och har precis druckit morgonkaffet. Det är en fin dag idag. Solen skiner men det är ändå lite kyla i luften. Älskar det vädret. Igår kväll var det storm och kallt. Antar att många gick ut och surfade imorse. Brandon sa att även om de använder våtdräkt kommer det att vara svinkallt att surfa ändå. Med dessa kyliga havsvindar spelar det ingen roll om man har våtdräckt, ansikte och händer och fötterna är ju inte skyddade från vindarna. Men så länge vågorna är bra bryr sig nog inte surfarna om det. Brrr...

Idag efter jobbet ska jag och Brandon åka till shoppingcentret och leta present till hans småsyskon som fyller 3 år nästa vecka. De ska dock ha kalas imorgon. Jag hinner iaf gå dit en timme eller två innan jobbet imorgon.
Isabella vill ha kläder till hennes dockor. Joaquin vet jag inte ännu vad han vill ha. Han gillar att leka med låtsasverktyg och dammsugaren. Får se vad vi hittar på!

Tyvärr blir det inte Las vegas på min födelsedag, tid och pengar sätter stopp för det. Får dra dit och gambla på 2cents enarmade banditerna i vår istället :)

Jaa..det var lite om det. Inte mycket nytt annars. Jo Mozart har en förmåga att väcka mig och Brandon 1 timme innan min väckarklocka ringer. Det är mindre trevligt.

 


Black Friday


De flesta hade nog ställt väckarklockorna runt 01.00 imorse för att kunna gå på affärernas superduperREA, Black friday. Själv har jag haft en lugn och skön morgon och förmiddag på jobbet. Men om en timme slutar jag och då ska jag minsann gå till secondhand-affären Goodwill's 2dollarsrea!




Bilderna från google.com

Svenskt och Thai i Amerikatt

Har precis avnjutit en god lunch från en av mina favvo thaimat-ställen i L.A. Thai dishes.
Till det, svenska program på svt och tv4play på internet. Så himla bra att man kan titta på svensk tv här borta!

 
Thai ice tea,                                  Denna soppa är såå god. 
så himla gott. Det är typ mjölk,ris
och konstiga kryddor.


Och Chow mein är så himla gott. Och ris, sötsur sås och vårrulle. MMMMm.

Deras lunch special är så himla bra. 5 dollar!

 


Hela tjocka släkten igår


Efter jobbet igår åkte vi till Brandons styvpappas släkt i Manhattan beach och åt kalkon med potatismos, tranbärssås och gravy. Typiskt Thanksgiving mat.
Efter det fick vi skynda oss till Brandons mormor och morfars hus i Silverlake och där var det en hel bunt med släkt och mat också. Jag sattsade dock bara på pumpapajen då jag var mätt från maten innan.
Det var många bebisar där med. Brandons 17åriga kusin fick en baby i maj, han var så söt. Och Brandons 19åriga kusin har en son som precis börjat gå. Den släkten är alltid på mig och Brandon om när vi ska skaffa barn, de fattar nog inte att vi gifte oss mest för att kunna stanna tillsammans och inte för själva "gifta och skaffa barn sättet". Haha. Just nu räcker det med att njuta av deras bebisar och dra sig undan när blöjer ska bytas eller kräk ska torkas bort haha!


Work



Thanksgiving och för tidig juldekoration

Tjoho!
Har bara 2.5 timme kvar på jobbet. Morgonen har gått bra. Det var så mysigt när jag kom hit vid 7 imorse, för hela lobbyn är full med julpynt. Riktigt mysigt! Tydligen chefens fru som har vart där och pysslat, chefen och managern har mumlat lite för sig själva att det kanske är liite tidigt haha.
Idag är det Thanksgiving. Hittills har jag ätit en-dollar micro-mat. Haha. De andra är hos släkten och äter kalkon.
Ska dock hänga med till Brandons mormor och morfar ikväll. Och äta.
Som tack för att jag jobbar Thanksgiving gav chefen mig ett kuvert med 40 dollar, uppskattat! Jag som inte ens är van vid Thanksgiving och inte bryr mig alltför mycket, jag menar, jag äter ju mat varje dag ändå!
Imorgon är egentligen min lediga dag, men de frågade om jag kunde ta morgonskiftet, de skulle ge mig 4 dollar mer i timmen så jag tackade ja, måste ju ha lite extrapengar vid juletider! Så min nästa lediga dag är på onsdag. Pust..får tänka pengar pengar pengar!

Ojojoj. Nu händer det grejer. Chefens fru är här igen och sätter upp ÄNNU MERA julpynt här i lobbyn, undrar om gästerna som bor här får plats efter allt. Och de ska tydligen pryda byggnaden med. Jag tycker väl personligen att de kunde ha väntat med julgran till december åtminstone. Och vid thanksgiving kunde de väl ändå ha prytt lobbyn med kalkoner istället? och potatismos? Och gravy? Och pumpkin pie? Alltså, dekoreation, inte mat...

Jag har gått och blivit lite förkyld, näsan slutar inte att rinna. Usch vad äckligt!

Ps: Kan kanske ta ett kort på lobbyn imorgon!

thanksgiving...

...denna vecka.
Då ska det minsann ätas hela dagen och kvällen. Åh det ska bli mumsigt, speciellt med pumpkin pie och grädde!


Bild från google.com


En vanlig dag på jobbet...


I går kväll checkade jag in en gäst på motellet. Verkade normal.
Sedan börjar han ringa från rummet till lobbyn hela kvällen. Han sa att dörren knakade, någon försökte ta sig in i hans rum, han frågade mig " vad kan ni göra för att få mig säker!", " jag ska faan gå till polisen". Ja ni fattar. Han var i största allmänhet väldigt obehaglig. När jag slutade jobbet vid elva och väntade på att Brandon skulle hämta mig, kommer han ut till sin bil och börjar skrika på mig o säga att han nu skulle åka till polisen och anmäla oss alla o bla bla bla. Jag försökte lugna ner honom och säga att det npog inte var nödvändigt men sen orkade jag inte med honom mer. Jag pratade med chefen och varnade honom för mannen. Han var förmodligen på tunga droger.
Nu är jag på jobbet, morgonskift idag, och har precis fått höra att han har vandaliserat hela rummet och åkt. Så vi tog 400 dollar betalt från hans kreditkort och så har vi nu rödflaggat hans namn i datorn. jag hoppas att jag aldrig mer behöver se honom.
Åtminstone lite action på jobbet...

Disneyland

Tog en hel bunt med foton igår på Disneyland, så jag satte ihop dom till ett litet ljudbildspel istället, det tar sådan tid att ladda upp alla bilder annars.
Titta här och höj upp volymen:

Disneyland var kul. Speciellt för Brandons 3åriga småsyskon. Vi anpassade dagen ganska mycket efter dom fast det var spännande då de skulle möta Musse och Mimmi Pigg och gänget. Det var stort för Joaquin och Isabella, därav stort för oss "gamlingar".
Jag kom nog till Disneyland 12 år för sent haha!
Men det var otroligt mysigt på kvällen då det blev mörkt. Det var ljus överallt, ibland då och då hade dom "snö", som kom ner sådär vackert som det gör i Disneyfilmer och alla slott var upplysta och de spelade typisk Disney julmusik. Och vid halv 7 tiden var det dags för den stora paraden. Alla olika disneykaraktärer kommer i en stor parad över hela Disneyland och det är prat och musik blandat. Såå..som mig, 20+are rekomenderar jag nog att komma dit kvällstid, fast samtidigt..77 dollar i inträde, så kanske lika bra att spendera en heldag där, för att få valuta för pengarna? (Tur att jag och Brandon blev bjudna haha!).
Vi var sammanlagt 11 stycken. Jag, Brandon, Patty, Joel, Isabella, Joaquin, Natalie, Jaquie, Luis, Fernande och Alex. Det var en mysig familjedag.
Måste bara varna, all mat och sånt där inne är cirka 3-4 ggr dubbla priset än vad det är vanligtvis!!
Och vill man åka otäcka och häftiga karuseller/åk ska man nog åka till Six flags istället (har jag hört iaf).



Old Venice


Igår kväll blev jag och Brandon utbjudna på mat. Brandons kusin fyllde år och i Brandons familj går man ut och äter tillsammans på födelsedagar. Vi gick till en italiensk restaurang som heter Old Venice i Manhattan beach.
På väg dit (jag och Brandon var redan sena då det var mycket att göra på Brandons jobb) och pricken över i;et var att vi blev stoppade av en polisbil I Hermosa beach (vi bor i Redondo beach, efter redondo kommer hermosa, efter hermosa manhattan).
Poliserna häromkring, speciellt i Hermosa, har inget att göra, så de stoppar en utan anledning. Deras baktanke är att ta ens körkort, scanna det och se om de kan hitta något på en. Så det är vad som hände i går. De hittade inget på Brandons register och Brandon visste att de inte hade någon anledning att stoppa honom så han frågar polisen varför de gjorde det, då svarar polisen att han snart borde byta en lampa på bilen. Värt! Det var säkert någon kriminell som gjorde något riktigt dumt nånstans och här vart vi stoppade av polisen. Dåligt tycker jag. Och Brandons mamma ringde och frågade vart tusan vi var, så då visste hela familjen om vår lilla polisstopp.
När vi äntligen kom till restaurangen beställde vi in mat. När vår mat kom betalade de andra notan. Så vi typ kastade i oss mat, fick ont i magen och tog hem matresterna. Hääärlig och lyckad fredagskväll va!?


Fick iaf anledning att använda min paljettbolero  :D

 

 


Hårtrassel

Permanentade håret i onsdags. Lämnade salongen med blött hår (här är det dyrare att få håret fönat än klippt...)och när jag var hemma och håret torkat förvandlades lockarna till fluff utan lockar. Så jag gick med bestämda steg in till hårsalongen dagen efter och sa " Where is my curls!?" , så vi bestämde att jag skulle komma tillbaka dagen efter (igår)så hon kunde göra om det, fast med kortare tid. Denna gång blev det lite bättre(jag kan uskilja lite lockar i håret, trots att vissa partier fortfarande är raka). Orkar inte gå tillbaka igen för håret lär väl trilla av om hon gör något mer med det. Frissan var jättesnäll och så, men jag är osäker på om hon verkligen vet vad hon gjorde. Tyvärr! Hon sa att hon flyttade från Paris till L.A för 12 år sedan och hon bröt väldigt mycket på franska fortfarande och slängde ur sig " Ouah" "ohh" "aahhh" ni vet sådär, som de gärna framställer franska i filmer, så hon levde upp till förväntningarna haha! Jaja, har åtminstone håret kvar (trots att frisörskan klippte av massor innan hon permanentade det eftersom hon tyckte att det var så slitet och hej och hå och så frågade hon vartt jag klippt mig innan, då svarade jag "här", då blev hon tyst haha)! Vår granne bakom vår stuga är frisörska, så kanske frågar henne nästa gång jag vill ha mitt hår iordning, vad har man grannar annars till liksom? :)

 
Före.                                            Efter första permen, bara fluff.


Bestämmer mig för att gå tillbaka och klaga...


Håret ser bäst ut uppsatt efteråt. jaja...
Förresten, ser ni ärret som jag ringat in i rött? Det fick jag i ett snöbollskrig,
dessvärre var snöbollen som träffade mig en isboll. Så var försiktiga där hemma i snön och så!

 


Yakety Yak


Oh. Slutar om 20 min. Måste dock hem och städa. Det är sååå stökigt och dammigt. Och katten ska ha mat. Och så måste jag hitta en en tvättomat. Jaa....önskar nästan att jag kunde stanna här på jobbet haha.
Här sitter jag ju bara och får betalt för det!

Har laddat upp datorn med lite The Coasters, bra städarmusik!

Weeds

Skrev för ett tag sedan att jag och Brandon börjat hyra tvserien Weeds. Vi är nu på säsong 3. Åhhh vad bra det är. Och så himla roligt! Det är både och. Åh..
När jag kommer hem från jobbet idag ska jag av se de sista avsnitten av säsong 3, Brandon såg alla igår men eftersom jag behövde gå upp tidigt somnade jag tidigt.
Är det någon av er som sett Weeds?

Weeds är en amerikansk TV-serie i stilen svart komedi. Serien kretsar kring hemmafrun och änkan Nancy Botwin, som bor i den fina förorten Agrestic i Kalifornien. Hon är mor till Shane Botwin och Silas Botwin. För att få ekonomin att gå ihop langar hon marijuana, därav seriens namn.

Nancys man avlider i en hjärtattack när han är ute och joggar med en av sina söner. För att kunna fortsätta leva det liv familjen hitintills levt börjar Nancy att sälja marijuana till folk i Agrestic. Efterfrågan på gräs i den fina förorten är det inget fel på och Nancy säljer bland annat till Doug Wilson som är en tämligen fifflande revisor och även jobbar åt stadsfullmäktige i Agrestic (City Councilman) och advokaten Dean Hodes.




Good morning America!

Sitter och dricker morgonkaffet på jobbet. Har vart här i en timme. Nu är klockan 07.52!
Det är så skönt att det känns enkelt att gå upp klockan 6 på morgonen. Det är jobbigt i en halv minut då man ska lämna den varma sängen och upp till det kalla rummet, men sedan flyter det på. När jag promenerade till jobbet kunde jag känna de kalla havsvindarna och se solen gå upp över hustaken. Fåglarna kvittrade och "hundägar-singlarna" var ute på jakt. Jag råkade ut för 1 av dom.
Nu sitter jag mest och tjuvlyssnar på 2 britter som sitter och äter frukost i lobbyn. Mitt kaffe är slut, dessvärre måste jag gå ut från disken och hämta mer kaffe från termosen och där är britterna och dom orkar jag inte med just nu.
Haha, det lät ju lite fel.

Är det något fel på Mozart?

Vår katt Mozart gillar inte skinka, räkor och tonfisk. Det enda han gillar är diet-kattmaten vi fick ifrån veterinären. Ja, han de gav honom dietmat eftersom han anses vara överviktig (=more to love!).
Min katt där hemma i Sverige är helt tvärtemot. Hon vet om vi tinar räkor kvällen innan och när räkorna ska skalas hoppar hon upp i diskhon trots att hon hatar vatten. Hon är väldigt kräsen, så därför brukar hon peta lite i torrfodret men väntar helst in oss ge henne skinka eller något liknande, hon är en riktig gourmetkatt!
Men seriöst, är det normalt att en katt inte vill ha räkor, skinka eller tonfisk? Jag och Brandon bara fattar det inte!

Snart kan jag gå hem


Slutar jobbet om 30 minuter. Det känns helt underbart att sluta jobbet klockan 3 och ha "hela" dagen och kvällen framför sig. Jag är dessutom ledig imorgon. Niice.
Har suttit och googlat recept och är hemskt sugen på att göra fisksoppa eller något sådant.
Och så ska nån komma och kika på vår trasiga köksdörr nu med, den går tyvärr inte att stänga helt, så ägaren har köpt en ny köksdörr åt oss, vore trevligt faktiskt. Plus att de måste fixa vår ugn med, haha ja det är en gammal halv stuga vi bor i !

Annars inget nytt just nu. Har vart en extremt lugn morgon, men åtminstone känns morgonpassen fortare än kvällspassen vilket är skönt.

Ciao!

God morgon!

Jag slutade jobbet för cirka 8 timmar sedan och nu är jag tillbaka igen. Men men, bara en kväll-dag i veckan det krockar lite. Tur för mig att detta motell har mycket gott kaffe på morgonen!
Det är inte många hotell, motell, hostel som har gott kaffe, det är ofta smaklöst och "vattrigt". Men detta ställe har lyckats. Vi kör på starkt kaffe. Eller ja, vad många andra skulle tycka är starkt iaf, ibland när jag gör kaffe kan det bli espressostarkt typ, fast det är inte riktigt meningen.


Jag vill ha denna poster i vårat kök!

Nytt schema

Nu sitter jag på jobbet. Detta är egentligen min lediga dag, men eftersom min arbetskollega proppar ut en bebis på sjukan just nu fick jag ställa upp på att jobba. Och eftersom min arbetskollega kommer att ha fullt upp med babyn och inte jobba har jag nu fått ett nytt schema.
För er som vill veta ser det ut såhär:

Måndag- 15.00-23.00
Tisdag- 07-15.00
Onsdag- LEDIG!
Torsdag- 07.00-15.00
Fredag- LEDIG!
Lördag- 07.00-15.00

Fördel med morgonskiften är att jag slipper förbereda lunchlåda då det räcker med att ta med sig smörgås till frukost och lunch och kan laga mat hemma på kvällen istället.
Och att jag har kvällarna ledigt! Det är verkligen konstigt att komma hem från jobbet vid 11 på kvällen och äta middag inte gå och lägga sig förräns vid 3 på morgon.

Fast jag har bett om ledig på söndag då det är Disneyland inplanerat!

 

 


Min lediga dag

Igår var min lediga dag. Brandon skjutsade mig till shoppingcentret eftersom jag inte vart där sedan augusti!
Jag fyndade jeans, grå tshirt, örhängen och kattmatskål. Eller ja, inget var på rea, men det var ändå ganska billigt.
Dessvärre var min shoppingdag inte så mysig. Shoppingcentret var fullproppat och det stank svett överallt. Jag fick panik och ville mest därifrån. Usch.


Kattligt oansvarigt


I gårkväll lät jag Mozart gå ut en sväng tillsammans med mig. Vi står vid biluppfarten och då dyker Brandon upp. Jag tittar då dit snabbt och när jag tittar tillbaka där Mozart stått var han borta. Vi kunde inte hitta honom nånstans! Efter en timmes letande gick vi in en liten stund. Jag och Brandon tittade på varandra och sa " We had him for one week...that is not a very long time..".
Efter ett tag hörde Brandon ett mjauu och vi sprang ut.
Det visade sig att de 2 grannkatterna hade skrämt Mozart och han hade hoppat upp på granntaket. Så vi gick över till grannarna och bad om att få ta ner vår katt från taket, det fick vi.
Nu har Mozart utegångsförbud kvällstid. Haha.


Bad cat!

Klant-Anna

Jag lyckas alltid, förstår ej hur.
Det var nyss en äldre man som är gäst här, han frågade om mer handdukar och tvål. Det fixade jag, så frågade jag käckt om han ville ha extra schampoo eller något sådant också, men så hittar jag ju inte det i lådan så jag frågar om han vill ha shaving gel istället. Efter att jag frågat ser jag att han har jättelångt skägg så jag lägger snabbt till "but you just wanted soap and towels right?", vilket ju inte direkt gjorde att situationen blev bättre. för då blev det ju uppenbart att jag förskte ignorera vad jag just sagt.

Varför pratar jag först och tänker sen?
Jag menar, senast var det ju 2 poliser här som höll på med ett mordfall, jag frågar istället om de hade bokat ett rum. Ja ni märker ju, måste vara den kaliforniska solen, eller hur?

Jobbhäng

Sitter på jobbet, 2.5 timme kvar till 2dagarsledigt, åhhh vad jag vill ha det NU.
Inget har egentligen hänt, ville mest säga att jag lever.

Beställde pizza till jobbet för en stund sedan. Eftersom jag är så himla van vid att allt är i större storlek här än i Sverige, som typ att beställa en kaffe, vill jag ha en liten storlek är det som en stor storlek i Sverige. Såå när jag beställde pizzan ville jag ha en liten storlek. Pizzakillen kom jag betalade.
Det var 3 mini slices i kartongen.Inte ens en bebis hade blivit mätt!!!
Jäklar va!?

Well well, back to work, eller ja...det är en bra film på teve..det är ju ändå inga gäster som dyker upp just nu.



Jordens alla hörn

Idag har jag ätit thaimat, kollat på svensk tv online och nu tittar jag på amerikansk film på teve.
En dag på jobbet i "världsklass", ha ha ha.
Förlåt, jag är trött nu och vill hem.

Starbuckshäng 2


Seriöst, jag känner mig äntligen kort för en gångs skull (är typ längst i Brandons familj haha), det står en kvinna här inne på Starbucks och hennes huvud nuddar nääästan taket. Hon måste vara 1.95 eller nåt, hon har bara flipflops, så det är inga klackar inte.
Wow. Hon är nog modell, hon är sådär perfekt modellig.

Disneyland!

Brandons mamma och styvpappa+småsyskon ska till Disneyland nästa söndag, dvs 22 november och de bjuder med oss (jag och Brandon har nog bättre chans att springa i kapp de springande småbarnen haha)!
Ska bli mysigt! Jag antar att det är fullt julpyntat där och allt, åh vad mys!


Starbuckshäng


Gick upp tidigt imorse för att åka till "social security #"-kontoret. En timmes väntan och sedan fixade dom några papper och inom 2 veckor får jag numret hemskickat. SSN är typ som ett personnummer här tror jag. Det är iaf det numret de frågar om när man ska säka jobb, fylla i blanketter osv. Så när jag får mitt SSN får jag väl en identitet här haha. Great!

Nu sitter jag på Starbucks, börjar jobba om 2.5 timme. Trist att jobba fredagskväll!!

Jag vill inte jobba imorgon....



En "vill ha-lista"

Födelsedag och jul närmar sig med stormsteg!

Ett litet psst från mig:






Som ni märker är det mesta av det svenskt eller sånt som inte finns här borta i Amerikatt.


Åh..det är speciellt i juletider som det känns känns som mest att man bor långt hemifrån, rättare sagt ett halvt klot långt hemifrån. Förra året, första julen hemifrån var jättejobbig. Kändes så konstigt i ett soligt, palmsvajande kalifornien att fira jul med helt andra traditioner. Jag menar, vem går till stranden och spelar volleyboll på julafton? Jag vill liksom gå runt julbordet och äta mig fet på all god svensk julmat och avsluta med en massa julgodis, sedan vill jag sitta och vara supermätt framför granen och titta på kalle anka och sedan så vill jag vänta och vänta till kvällen då alla sitter framför granen och att någon ska dela ut julklappar och sedan bara sitta där och prata. I Brandons familj åker dom på kvällen den 24 dec till hans mormor och morfars hus och träffar släkten på den sidan och delar ut julklappar vid midnatt då det är den mexikanska traditionen typ. Tidigt på morgonen den 25 dec (julafton i USA) delas julklappar ut och sedan äter man kalkon på kvällen (jag fixade svenska köttbullar från IKEA och la i en skål bredvid kalkonen förra året, köttbullarna var MYCKET populärare än kalkonen, minsann)!
Fast det kan hända att jag måste jobba julafton i år. Motellet är ju jämt öppet och julafton råkar vara på just de dagar jag jobbar. Antar att jag får ta med mig en liten lunchlåda med köttbullar till jobbet helt enkelt haha.


 

 

 


skola igen

okej, såg på hemsidan att affärskursen var 250 dollar, det måste väl vara per termin? Hoppas det iaf, annars får jag skippa detta. OM det nu skulle vara per termin, har jag nog råd med detta.

"Nothing is interesting if you're not interested."

- Goethe

Har hittat en slags skola som verkar intressant. Man kan ta fristående kurser där och de har 2 kurser som jag är intresserad av. En är affärskurs typ, att få kunskap om vad ma bör veta om man vill starta eget i framtiden.
Den andra är en fotokurs. 
Varför jag är intresserad i denna skola är för att det verkar vara mer rakt på med vad man faktiskt är intresserad av. I många andra college här måste man typ plugga 3 år, liknande gymnasieår innan man kan gå in till själva inriktningen man först planerat. Som Brandons syrra tillexempel. Hon har fått plugga massor av år och först nu får hon börja lagskolan på UCLA.
Jag lär bättre genom att gå ut och lära mig, inte sitta i en skolbänk och läsa om det. Vi alla är ju olika!
Däremot måste jag ringa och höra med skolan om hur det fungerar och pris. Åh ibland saknar jag Sverige, gratis skola är ju bäst!!!

 http://www.socalroc.com/offerings/course_display.php?course_id=26

http://www.socalroc.com/offerings/course_display.php?course_id=122


A story

Läste på aftonbladet.se om någon som hittat en påse med negativ på en loppis i Chicago.
Bilderna var tagna av en kvinna, Vivian Maier, som delvis vart hemlös och fotat under 50-70talet.
Verkligen fina bilder, de är upplagda på en egen blogg nu, tyvärr är kvinnan död, men hennes bilder sprids på internet, kolla in länken:
http://www.vivianmaier.blogspot.com/


Vivian Maier's självporträtt.

Filmtips och otips!

Har sett en del nya filmer det senaste (de har en lite "hyr dvd box" i mataffären dit alla filmnyheter kommer och det kostar bara 1 dollar per dygn), så då blir det genast en hel del "hyra film kvällar".

Har bland annat sett dessa:

                                                  
Helt okej film. Det är bra skådespelare med i den vilket är ett plus.
Speciellt John Turturro. Filmen är väl ganska spännande, fast samtidigt så    
förstår man från början att det är en "typisk amerikansk film", dvs inkluderat 
en hjälte som inte vill vara en hjälte, typ. Men helt OK.


Faktiskt rätt bra. Jag hade aldrig hört talas om dom förut, men Brandon sa
att han brukade leka med dom actionfigurerna när han var liten och att de är "coola".
Filmen var faktiskt ganska cool eftersom det är så fascinerande med all "modern teknik"
sånnadär actionhjältar kan använda sig av. Och så var filmen rätt spännande med.
Bara att vänta på tvåan nu då...


Se inte den. Urfånig och urdålig. Fast vad förväntade jag mig egentligen?
Kände som såhär att en trist månagskväll kunde behöva en "rolig komedi". Synd bara att filmen
inte var speciellt rolig. Jag tror jag skrattade till 3 eller 4 gånger, jag antar att jag missade massa
"roliga skämt". Nåväl, dålig film men lite lite lite söt, och då är jag snäll!




 


För mycket rumpa

Var inne på banken igår. En gubbe står framför mig i kön. Den "utsikten" var det mest vidriga jag sett på länge. Hans byxor täckte bara halva hans håriga 'ass. Jag stirrade upp i taket tills han försvann. Men bara tanken att veta att han står där med halva byxorna uppe gjorde att jag ville spy. Jag hoppas att han skaffat nya byxor tills nästa gång, jaa..vi har ju samma bank såå den risken finns ju. Yuack.

Ibland känns det extra mycket att jag inte är härifrån...


Sitter på jobbet. Hade precis mycket att göra, såsom 3 incheckningar plus 2 telefonbokningar på samma gång och efteråt kände jag mig så nöjd. Då ringer det igen.
En gammal dam. Jag hör att hon vill boka ett rum. Men hon låtsas att hon inte kan höra mig, trots att jag pratar vääldigt högt och tydligt. Sedan säger hon elakt "Put someone who speaks english on the phone!".
Sånt knäcker mig. Det spelar ingen roll om massor av andra människor här tycker att jag är duktig på engelska och att jag har en fin accent. Allt sånt försvinner när man hör den där hårda negativa kritiken från en person med elak röst. De orden får mig att känna att jag inte tillhör, att jag inte borde bo och jobba i detta land, att jag borde gå hem dit jag kom från. Varför är det så svårt att ta tills sig positiva saker och skita i elakt negativa?
För det mesta är folket här i Kalifornien väldigt välkomnande och allt och är nyfikna vart jag är ifrån och så, men vissa kan bara vara sånna elaka idioter.
Och jag vet, borde bara skita i den där gamla damen i telefonen, men det är lättare sagt än gjort. Faktiskt. Tyvärr.


Skaldjur i pepparkakor???


Jag och Brandon köpte pepparkakor från IKEA häromveckan. Kolla vad vi såg i innehållsbeteckningen:

 
Huur??

Polis polis...och så lite körskola


Sitter på Starbucks (som vanligt tills vi får internet hemma). Kollar upp lite körskolor. Har nog hittat en som verkar bra. Fast jag blir lite rädd av att läsa de långa listorna med de amerikanska lagarna. Allt verkar olagligt!
Oh, förresten, vår granne berättade att förra veckan, vi var ej hemma den kvällen, hade 2 poliser gått omkring vår stuga och lyst med ficklampor in i våra fönster osv. Jag pratade med Brandons mamma om detta (advokat)och hon sa att det absolut var olagligt såvida de inte fått in ett 911 samtal vilket de ju inte hade. Det gör mig så arg. Har poliserna här i Redondo beach så lite att göra så de måste skrämma upp befolkningen? En annan gång när jag kom hem från jobbet runt 11 på kvällen, satt jag utanför på verandan med ett glas vin. En polisbil åker förbi jättesakta och stirrade på mig, de åkte förbi och svängde och körde sakta förbi igen o stirrade. Detta hände 3 gånger. Jag tyckte det var jätteobehagligt och gick in och låste om mig och ringde Brandon.
Så kan ju inte påstå att polisen får en att känna sig trygg här. Det känns som att de mest vill jävlas med folk.
Det är synd, för jag har alltid annars tyckt att det känts tryggt med poliser sent på kvällarna.



Cats


Det tog vår katt Mozart 1 dag att lära känna sig som hemma, nu är han oss hack i hälen och vill ha all uppmärksamhet han kan få. Och så har han upptäckt världen utanför dörren. Han har alltid vart en inomhuskatt, men vi har låtit honom gå ut i vår lilla trädgård och se sig omkring, under vår uppsikt dock. Dessvärre kom en av grannkatterna och vill bråka igår, då fick jag ta med Mozart in igen och då vart Mozart jättearg på mig. Men så kliade jag honom under hakan och då vart allt bra igen.
Förresten så ser en av våra grannkatter ut som Hitler, stackarn. Han är vit med svarta öronsnibbar och på hans "överläpp" är det lite svart, så det ser ut som en mustach, ja ni fattar...fast han sitter i fönstret hela dagarna.


"Blind-blogging"

Sitter på Starbucks. Jag hade tänkt sitta här et tag och använda internet, blogga ikapp (förlåt för dålig uppdatering men vi har fortfarande inte internet hemma) men jag tappade precis en av mina linser. Så nu ser jag bara på ett öga och jag börjar bli yr i huvudet. Måste ta mig hem UTAN att ramla ut i gatan.Önska mig lycka till!
Om jag inte använder internet mer idag, fårse kanske jag kan gå nånstans, annars lägger jag upp lite nya bilder imorgon från jobbet.

Okej nu måste jag skynda mig!

Vi är som nyblivna föräldrar

Sms mellan mig och Brandon under kvällen (jag på jobbet, han hemma med vår katt Mozart):

Jag- What are you doing?
Brandon- i've been hanging out with Mozart for the past hour. I love him.
Jag- Now i have 2 gentlemen i love. Miss you guys.
Brandon- He's so great. We are a family now.

-Paus i nån timme-

Brandon- We just woke up from a cat nap. Hahahahhahahahahahhahahahahahaha. I'm hungry and the salmon is cold. (Jag planerade laxmiddag tidigare idag. Laxen blev aldrig klar innan jag gick till jobbet för vår ugn är superseg, förmodligen sönder eftersom laxen nu legat där i 10 timmar i ugnen, fortfarande kall... )
Jag- I'm full, the manager made dinner and gave me a huuge plate full of korean food. I hate food. Good luck with the salmon.

  +
 ------------------------------------------------->A little family?<---------------------------------------------------

Nu sitter jag på jobbet och lääängtar efter Brandon och Mozart och förståss 2dagars ledigt! Bara 2 timmar kvar nu!



Vi har en katt under sängen

Idag hämtade jag och Brandon upp lilla Mozart.
Han har hittills mest spenderat dagen under vår säng, men ibland tittar han fram och utforskar sitt nya hem.
Mjauu

Fikapaus

Började jobba för cirka 40 minuter sedan och jag har redan hunnit unna mig en fikapaus. Hade med mig en kaka hemifrån och oftast brukar det finnas kaffe kvar i termosen här från motellets morgonfrukost.
Gött.
Nu är det "bara" 7 timmar och 15 minuter kvar tills jag slutar. Mindre gött.
Och alla de bra filmerna på teve börjar inte förräns vid 7tiden ikväll!
Så mitt enda hopp nu är att det ska bli jääättteeemyyyccckkkkeeettt att göra fram tills dess.

Förresten, glöm det, Thelma and Louise på teve nu!

 

 


KittyCat

Denne lille kissemiss ska vi hämta upp imorgon bitti hos veterinären!


Mjaauuu!

Starbuckshäng

Haha, här sitter jag igen.
Idag dricker jag svart té.
Solen skiner ute.
Jag börjar jobbet om 2.5 timme.
Jag vill ha söndag NU, för då är jag 2dagarsledig!


Vi ska bli "adoptivföräldrar"...

...TILL EN KATT!
Både jag och Brandon saknar att ha en katt omkring, dom är ju världens gosigaste djur!
Det finns många hemlösa katter häromkring och helst av allt vill man ju ta hem allihopa.
Men det får räcka med en, annars blir det nog trångt hemma hos oss.
Vår granne har en katt och det är många andra katter omkring där vi bor vi ofta ser, så katten vi adopterar behöver inte känna sig ensam.

Ja har fått 2 svar om hemlösa katter i mailen,
först har vi Mozart:



Mozart is a 2 year old Siamese Mix who needs a home. He has been living at our veterinary hospital for the past 2 months after being rescued from euthanasia at the animal shelter. He enjoys watching horror movies, laying on the couch, and telling you about his day. He is good with other cats and tolerant of dogs. He has been neutered, is up to date on vaccines, and all his blood tests are normal. He comes with one year of free veterinary exams for the perfect home. There is a standard adoption donation.

Sedan Sweetheart:


I have a beautiful grey kitten that I am trying to find a good home for. She is about 12 weeks old and is an absolute sweetheart. She is very loving and not too rambunctious. She will just sit in my lap and purrr and wait for me to rub her belly. I would love to keep her but my landlord wont let me have a cat. I have had a lot of cats in my life and this one is truly one of the sweetest kittens I have ever had. Please call me if you would like to take her home.





ÅHHHHHHHHHHHHHHHHH,

Internetproblem

Fortfarande inget internet i vårt hem och här på jobbet är det supersegt internet. Så himla typiskt! Jaja. Kanske tar en sväng till Starbucks imorgon och använder internet där. Soooooooo looooooong...

Starbuckshäng

Har nu suttit på Starbucks i mer än 2 timmar och använt internet och pratat med mamma på msn :)
Har avnjutit en varmchoklad med grädde och ute blåser det kalla havsvindar.
Nu måste jag kila hem och laga spaghetti och köttfärssås och sedan kila till jobbet vid 3.
Bloggar från jobbet, OM internet funkar bättre än igår!

KRAM!


Trött Anna påväg hem från San Francisco.


Bilder från San francisco del2

 
Vi åkte till havet. Så himla himla vackert var det!


 
Åh vad jag gillade huset Jacqui delar med 2 andra, så himla fint och mysigt!

 
Jag utanför huset.                                                   Backigt!

 
Många trotsar varningen och surfar däromkring ändå, galna människor!

 
Blåsigt och kyligt var det, speciellt vid havet!

 
Jättemysiga kvarter gick vi i och så åt vi världsgod pizzaslice!

 
Mysiga färger överallt!                   ÅHH vad jag älskar dessa hus!


Bilen framför oss bara försvann. Vår rädsla för denna backe ökade...


 
Fanns liksom inget slut på backen ner..vi alla skrek hysteriskt.
Jag kommer aldrig köra bil i san francisco!!!!!!

 
Frisco-bo!                                     Fint!


Golden gate!


Jacqui och jag.


Jag och my lööv!


De där kända husen som jag ej minns namnen på nu!

 
Sedan gick till en pub och efter det till ett kafe och delade på en korg med fries.

 
Vi lämnade UNDERBARA San francisco vid gryningen på måndagen.


Vi åkte Highway 1 hem, underbart fint o kul att ha åkt, men ganska jobbig väg också då den tar sååå mycket längre tid än de andra vägarna. Plus att det var zick zach 2 timmar på raken på klippor.

Jag ska tillbaka till san francisco såklart! Älskar den staden! Vi kanske åker dit igen efter jul då Brandons syrra behöver hjälp med flyttning. yay!







Bilder från San francisco del 1

MOT FRISCO!
 
Dit åkte vi på en trist motorväg ute i ingenstans.

 Framme, yay!

 
Chinatown.

Trafik.                                               

 
Taxi! 

 Spårvagn!

 
Huset som Jacquie delar med                    
 2 andra hade världens mysigaste
 utegård.

 
  Brandons och hans syster Jacquie.         
 
 


HALLOWEEN!


Visst är Brandon söt i peruken?                              
Däremot vet vi ej vad han var.
 
Snövit!


Ni kan väl gissa vad jacqui är...
 
Tänk vilken kostym man kan mixa ihop själv från second hand!

 
Påväg ut.                                     Dessa "trick n' treat'ade oss, vi hade inget att ge :/


På spårvagnen var det massor av roligt folk.

 Vi hamnade på en pub där Jacquis vän jobbar på.

 
Gratis whiskey+pepsi är gott :)

Jacqui med vänner.

 

Roligt utklädda människor på puben.


The hungry mind!

 





Sorry!

Förlåt för dålig uppdatering! Har ju vart i San francisco över helgen och hade ej min laptop med mig. Och så har vi fortfarande inte internet i vårt nya ställe heller, däremot jobbar vi på det! Och det gör ju inte det hela bättre att internet på mitt jobb (där jag är nu)fungerar jättedåligt! Men jag ska försöka lägga upp bilderna från San francisco nu, hoppas det funkar!

RSS 2.0