Ikea!

Jag uppdaterar bloggen lite senare, för nu har Brandon lovat att skjutsa mig till Ikea! yay.
Förutom att kolla runt och så, hoppas jag på att hitta jäst i swedish market, om de ej har det, ska jag maila ikea och säga att de borde skaffa det genast.

hej så länge!

Good morning!


Dricker morgonkaffet. Ska snart iväg på barnvaktsjobb. Pratar med mamma på skype nu.
Igår kväll vid 10 drog jag, Brandon och Dan och spela bowling, det var roligt. Lite spontant sådär!

Ikväll är det en viktig match för Lakers , ska bli kul att se!

Jag har världens bästa mormor!

Kom precis hemifrån Starbucks, Chailatten var god!
Gissa vad jag fann i brevlådan? Post från mormor! Hon har skickat mig tredje boken i kriminalromanserien av Stieg Larsson, Luftslottet som sprängdes.
Tack tack tack Mormor!!!
Och vilken timing, precis när jag läst ut boken Tova skickat, kommer denna så passande!
Jag är räddad, igen.


Ps: Tack för godiset också! Den lilla påsen med plockgodis har jag nu precis ätit upp. Men kexchokladen ska jag spara till ett väldigt speciellt tillfälle. Ehm, typ när jag ska börja läsa boken, eller nåt!


Forresten

Jag hatar torrjäst! Bakade brod igar och det blev totalt misslyckat. Varfor kan inte bara alla lander ha och anvanda samma , liksom normal jäst ?

Maste aka till IKEA snart. De kanske har fatt in nagot nytt i den lilla "swedishmarket"-butiken?
Jag ar jakligt sugen pa svensk ost,marabouchoklad ,kanelbullar, vaniljsas och sant. OH! Sag forresten sist jag var dar att de hade en sandar Findusmat for mikron. Nagot med lax. MMM, jag vill ha. Fast det ar sa himlans dyrt dar dock.
Nasta gang nagon vill fira mig lite spontant for nagot, kan ni ge mig ett presentkort pa swedishmarket pa IKEA i L.A.
yay!


Katastrof!

Min kortlasare som jag anvander nar jag ska lagga in bilder fran min canon fungerar inte langre.
Nar jag ska satta in minneskortet fran Canon passar den liksom inte i kortlasaren langre, for nagra "pikar" har bojt sig i kortlasaren. Darmed, jag maste genast inforskaffa mig en ny kortlasare. buuh. jag som verkligen gillade min fran Gp/foto i skovde...

Barnen sover, sa det ar "barnvaktspaus" nu kan man saga. Fast de vaknar val snart. Om nagon timme ska jaga ta en promenad hem, tankte ga forbi Starbucks och kopa en chailatte med sojamjolk och utan vatten, smarrigt. Plus att det ar bra att dricka varmt for min hals. Har redan ringt och dubbelkollat med Brandon for att se om jag kan anvnada 3 dollar fran kontot, den tiden pa manaden nu ju, lon pa fredag, en dag till!

Jag har sprungit runt och lekt pahittade lekar med Isabella och Joaquin hela formiddagen i tradgarden. Svetten rann fran oss alla. Yiiiz. Fast vi hade himla skoj.
Fast min hals ar val inte sa jatteglad pa mig nu...

Inte mycket nytt har i Redondo beach, L.A. annars. Jag onskar att det fanns ett Ica pa vagen hem full med svenska produkter och mat. Jag saknar Ica sa himla mycket!

Tova om Vad jag vill just nu::

"Det spöregnar idag..."



AHHHH, har ar det sa jakla varmt att efter att man vart ute sa ar haret sa svettigt att det ser ut som att man vart ute i sporegn.


Vad jag vill just nu:

REGN !!!!!!
Det är lite sådär grått ute och vinden lite småkylig, precis som det är innan regn. Tyvärr så är det inte många regndagar här i L.A.  Jäkla sol alltså! Ni där hemma ä rväl överglada nu när det är försommar+sommar i Sverige och det är varmt och solen skiner. Efter 8 månader här i soliga L.A skulle jag göra vad som helst för lite svenskt regnväder!

Söt klänning!



Klänning, 199 kronor , från Lindex.


Så himla typiskt mig att vilja ha saker från ställen jag inte har här i USA , man kan säga att jag torterar mig själv!

ÅH vad jag vill ha detta !

I Sverige finns en av mina absoluta favoritaffärer, nämligen Indiska.
Och åhhh vad
jag vill ha detta NU:


Underlägg för glas. 29.50 kr.


Kruka, 39.50 kr.


Vas, 99.50 kr.


Buddhahuvud , 99.50 kr.


Sjal, 129 kr.


Cykelkorg, 149 kr. VILL HA!!!


Klänning, 149 kr.


Klänning, 199 kr.


Klänning, 199 kr.


Bricka, 199 kr.


Klänning, 249 kr.


Sandaler, 299 kr.


Klänning, 399 kr.


Spegel, 595 kr.


Pall, 595 kr.


Sidobord, 2495 kr,


Byrå-hylla, 2995kr.



Drömmar, drömmar, drömmar, drömmar....


Åh vad jag önskar att allt mitt var här nu

Mitt rum där hemma i Sverige innehåller massor av bra och förberedande saker till hemmet. Och så sitter jag nu på andra sidan klotet och kan inte nå dom. Så himla typiskt. Det är ju mina saker, min stil och smak, men så sitter jag nu istället här i en lägenhet delad med två karlar som inte bryr sig ett skit om inredning och fattar inte vad jag menar när jag säger hur något skulle kunna se ut om vi gjorde på ett viss sätt eller om jag vill fixa med något.
Dessa karlar är nöjda så länge det är praktiskt, hur fult det än är. Det gör mig galen. Nästan så att jag skulle vilja flytta till egen bostad bara för att kunna inreda och greja precis som JAG VILL. Hoppas såklart fortfarande på något eget för mig och Brandon i oktober...Fast Brandon vill gärna lägga sig i ändå, det är det som är jobbigast. Han säger till mig att han inte direkt bryr sig hur jag grejar och fixar, så länge det gör mig lycklig och nöjd (oh naw, min make är allt bra gullig), MEN då när jag ska ta tag i det hela, köra en "make over" vill han genast lägga sig i, ändrar sig om vad han precis sagt och hej och hå. Vad är grejen liksom? Åtminstone har jag och hans mamma väldigt liknande smak i inredning och möbler, vilket resulterar i att när de ska slänga ut en möbel, är jag först där och tar hem det. Fick precis en jättefin byrå och ett bord i mörkt trä som är riktigt gammalt. Det var Joels föräldrars gamla möbler. Brandon gillar också det mörka träet vilket ju är bra det iaf.
Men vad problemet då är att byrån med det mörka träet absolut inte passar ihop med Brandons hemmagjorda skrivbord han gjorde i slöjden när han var 17 år. det skrivbordet är i ljus trä och fullt med klisterlappar. Mardröm för en sån som mig. Han fattar inte varför det gör mig så upprörd. Jag fick honom att tänka att det skrivbordet skulle passa utmärkt som arbetsbord i garaget. Han gillade iden väldigt mycket och förmodligen såg sig själv med en egen liten arbetshörna i garaget med verktygen prydligt upplagda på bordet. MEN, då när jag sa att vi kunde rensa lite i garaget och göra iordning en hörna där inne, blev han orolig och tittade på sitt hemmagjorda skrivbord och ville inte släppa taget riktigt.
Varför är det alltid så svårt för karlar att "slänga" något? Och i detta fall ber jag inte ens honom att slänga det, utan att använda det till något praktiskt istället. Han använder aldrig skrivbordet i vårt rum, sitter aldrig där. Men han grejar alltid med bilar och sånt i garaget . Vad är grejen liksom? Jag tycker själv att jag kom på bästa iden...


Underbar byrå.


Byrån blir mindre underbar tillsammans med det där skrivbordet....


Det fina lilla bordet har bara kommit in till tvrummet ännu,
den SKA dock in i vårt rum, om bara en Brandon kunde förstå vad fint det
bordet skulle vara i hörnet där hans skrivbord står. Haha, vilken satmara
jag är va, jag älskar förståss Brandon väldigt mycket är är såå stolt över hans
konstverk, men gu va mycket mer jag hade älskat honom om det konstverket
kunde stå i garaget.


Brandon har stora högtalare han har låtit stå DÄR i hallen så prydligt
ett bra tag nu...har han aldrig hört talas om ORGANISERA litegrann?

Okej bara så ni vet, jag låter mer gnällig i inlägget än vad jag är haha.
Nu ska jag laga mat, Brandon kommer snart hem från jobbet. Gu vilken nice hustru jag är va!










fortfarande sjuk

Brandon skjutsade mig över till hans mammas hus i morse då jag kände att jag mådde bättre och nog kunde vara barnvakt idag iaf. När jag kom dit började jag kallsvettas och hosta så jag fick ta mitt pick och pack och promenera hemåt och här är jag nu. Typiskt. Jag borde ha gått upp lite tidigare idag för att känna efter om jag verkligen mådde bra eller ej.

Jaja. Önskar att jag haft något att läsa nu....haha.
Ska kika runt i alla fickorna på våra kläder, kanske hittar lite småpengar att köpa en tidning för.


hum...

Jag har suttit och läst hela dagen. Jag har läst ut boken Flickan som lekte med elden av Stieg Larssson. Nu känns det sådär tomt igen. Jag är så dum , har suttit och läst hela dagen, massor av timmar, när jag istället hade kunnat dela upp med någon timme per dag , typ. Men samtidigt är då så trist att ligga i sängen och vara sjuk och då är en bok väldigt passande. Och jag kan ju inte hjälpa att boken var så spännande så att jag inte kunde lägga ifrån mig den.

Mår lite bättre, men halsen hostar till smärtsamt fortfarande , näsan rinner titt som tätt plus att efter all snytning har hud börjat "flagna av" från näshuden och det gör fruktansvärt ont plus att det inte direkt är speciellt vackert heller för den delen.

Nu är klockan över midnatt. Brandon sitter ute i vardagsrummet med en gammal vän han inte träffat sedan han kom tillbaka från europa. Jag har hållt mig inne i vårt rum hela dagen. Men nu är alla vattenflaskor slut här inne så jag måste gå in till vardagsrummet för att hämta en ny. usch, jag som hatar att visa mig för folk när jag är förkyld och känner mig så äcklig.
Jaja.
Hoppas att jag mår mycket bättre imorgon så att jag pallar att leka runt med Isabella och Joaquin som jag inte gjorde idag.

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh

Jag är hemma idag, dvs ingen barnvakt idag. Mår skit. I natt kunde jag inte sova igen, precis som förra natten. Detta pga att jag hostat hela natten och det var riktigt otäckt då jag hostade och det brände till så inniii i bröstet på mig. Har aldrig hänt förut, var otäckt som sagt.
Så nu sitter jag i sängen mår dåligt. Brandon åkte till jobbet för en stund sen.
Men jag har iaf min bok......(Tova, du har verkligen räddat min dag!)

Hemma igen


Har nu mycket mat i magen, är såå mätt.
Vi grillade kött, kyckling och lax. Till det fanns majskolv, ris, lite kvar av min potatissallas, guacemole hur det nu stavas, bönor som är sååå gott med ris och så hade Natalie och Luis tagit med sig någon "danskliknande"kaka av något slag. Som sagt, jag har nu mat i magen. Mycket mat.

Vi tittade¨på Lakersmatchen, förlorade tyvärr, så nu är det 2-2 mellan Lakers och Denver Nuggets. Det är bäst utav 7, men så fort någon av dom kommit upp och vunnit 4 ggr går de laget vidare. Så, ja, de har vunnit två matcher var nu.
Nästa match är på onsdag!

Jag mår fortfarande dåligt. Är en extremt förkylning jag lyckats få. Brandons mamma har också vart sjuk hela dagen, så vi nyste tillsammans.
Hoppas jag mår bättre imorgon då jag ska vara barnvakt, annars får jag byta dag, det är inte rätt mot barnen att komma dit och må dåligt och inte kunna leka lika mycket med dom.


Alltid när vi har vart hos Brandons mamma dyker alltid en påse full med
saker upp, som han har "snott med sig" och hans ursäkt är att "de är gamla
och kommer inte ihåg att de har detta eller så kommer de inte att använda det,
oroa dig inte".

Lite bättre

Nu har jag precis tagit en dusch, känner mig lite bättre nu. Fast näsan fortsätter att rinna...
Innan duschen började jag läsa boken Flickan som lekte med elden. Gu, är redan fast i den, det som fick mig att sluta läsa den och ta en dusch, var Brandon som kom hem svettig efter sin cykeltur med vännerna och sa att "Come on, we're going to my mum's to eat, bbq!". Då blev jag förståss stressad då jag ville ta en dusch först, jag går in i väggen och såklart gör det ont att slå pannan in i en väggkant och speciellt då jag redan känner mig krasslig blir jag så känslig och snyftar till så Brandon får trösta mig först.

Jaja. Nu ska vi väl dra och äta antar jag, fast helst av allt skulle jag vilja ligga kvar i sängen med min bok, läsa och vila.

Memorial day och jag mår skit

Idag är de flesta lediga och hittar på roliga saker.
Jag har antingen en extrem förkylning eller allergi. Boooooring! Sitter och dricker c-vitamin och vatten.
Känner mig så himla äcklig. Näsan rinner och jag nyser hela tiden. Brandon är ute och cyklar med vännerna.

Gu vilken bra dag då!

Bilder från igår: Kalaset

Efter att jag och Brandon kom tilbaka med hans mormor och morfar var det dags att äta och "mingla" runt på Joels födelsedagskalas!


Isabella älskar pastan hennes mormor gör.


Brandons låtsaskusin Trevor och Brandons morfar "Gordo" som alla kallar
honom, betyder fet på spanska.


Kusinerna Alex, Joaquin och oh nej, jag har glömt hennes namn..opps.


Farfar och barnbarn. Visa hur man spelar baseball.


Brandon och hans mamma.


Laddat upp med corona.


BBQ.


Sedan var det dags att blåsa ut ljusen på tårtan.

Lååång men väldigt trevlig dag!

Bilder från igår: Biltripp till Downtown L.A.

Jag och Brandon fick låna Joels bil för att åka till Silverlake, Downtown L.A. för att hämta upp Brandons mormor och morfar.


Joel gav oss pengar för att köpa kaffe på Starbucks vi kunde dricka på
vägen. Brandon tror att jag ska ta hans kaffe.


Många skyltar på vägen.


Jag var mest uttråkad, varm och svettig. Vem vill sitta i en bil när man kan
gunga i havets vågor?


Downtown L.A.


Och ännu mera skyltar.

Bilder från igår: The beach

Gårdagens firande av Joels födelsedag började på stranden. Jag badade länge i Stilla havets vågor, vattnet var jätteskönt efter 1 minut. Vågorna var dock starka, det var en blåsig dag.
Sedan spelade vi alla volleyboll-match tillsammans och sedan drog vi hemåt....


Brandons syrras man Luis med bror Fernando, redo att dra ner til stranden.


Alla tog bilen utom jag och Brandon, vi fattar inte varför man tar bil när det
är promenadavstånd!


Brandon tog med sin bodyboard.


Joel och Joaquin på stranden.


Brandons systrar Natalie och Isabella.


Brandon drog ut med sin bodyboard i vågorna.


Joaquin var enormt söt i sin blåa hatt.


Efter ett tag kom Brandon tillbaka och var besviken över att vågorna inte
var större.


Det var en fin dag.


Isabella var så himla söt i sin klänning och keps.

Mmmmmmmmm

Potatissalladen blev skitgod, tyckte jag.
Andra sa att de gillade den också, men störst fan var nog jag, för den smakade som hemma, gud vad jag saknade Sverige igår.


Titta gärna förbi senare, dvs måndag

För nu är jag alldeles för trött för att skriva och lägga upp bilder, men imorgon blir det massor av bilder från dagens bbq och en biltripp till downtown L.A.
Imorgon måndag, är det Memorial day här i USA, en stor helgdag, många lediga ifrån sina jobb. Brandon också. Jippie!

En trött Anna och potatis

Klockan är 23.00 och jag kokar potatis inför morgondagens bbq. Gääääsp!
Blev sent hos Brandons mamma Patty och Joel och Isabella och Joaquin.
Jag och Brandon tittade på Lakers-matchen och så skulle Patty och Joel gå och handla och de kom tillbaka senare än vi trott. Så det slutade med att jag och Brandon fick bada tvillingarna inför natten och förbereda dom. Sedan kom Patty och Joel hem och läste godnattsaga för dom. Jag och Brandon kom hem runt 10tiden.
Och nu sitter jag alltså här och kokar potatis. Gäsp, som sagt.
Hade inte räknat med att 20 pers skulle komma imorgon och fira Joel "panik"!!!

haha ja ja.


Godnatt till er där hemma, fast jag blir väl vaken ett tag till.


TACK TOVA!

Tack så väldigt väldigt väldigt mycket för andra boken Flickan som lekte med elden , Tova!
Blev så himla himla himla glad!
Det gjorde min helg!

vill ha från Hm







Den gråa pläden är så läcker!

Fika

Jag och Brandon var precis och fikade. Kaffe och så delade vi på en morotskaka. Brandon anklagade mig för att äta all vit kräm från den, det är ju godast såå, varför inte!
Mysigt litet cafe faktiskt. Vi satt utomhus och det kändes som att vi hamnade med alla de "alternativa" människorna.
Har ni sett amerikanska collegefilmer och då tänkt på hur de "konstiga och utanför"-personerna ser ut, typ extremt hår, extremt smink och hej och hå, ja, vi hamna med dom, varav en kille satt och spelade jättedeppig musik på sin fiol. Ganska komiskt, men jag tyckte om stället iaf.
Träffade även Brandons låtsaskusin Sam där , han var i omådet för att leta jobb.

Vid 17.00-tiden spelar Lakers , det ska vi titta på. Matchen i tosdags förlorade dom mot Denver på hemmaplan, aj ajaj.
Hoppas Lakers vinner över Denver på deras hemmaplan nu ikväll istället då!

Kanske går över till Patty och Joel ikväll för att äta , de ska grilla ikväll och sa att vi fick komma och äta med dom. Brandon och jag har tur att bo så nära hans mamma! Haha! Får se.

Och så måste jag förbereda den jäkla potatissalladen ikväll med. Potatiskok på hög nivå!

Ciao!
Det blåser väldigt kallt idag förresten!

USA gillar Sverige i smyg

Jag hoppas verkligen att ni såg när Thr Daily show åkte till Sverige och snacka om den svenska socialismen.
På tv här för ett tag sen, typ i början av detta år, gjorde Conan O' Brien en "Sverigereklam", se nedan.
USA vill göra så mycket skämt om Sverige hela tiden på tv, men jag tror att de gillar Sverige i smyg, annars skulle de ju inte bry sig så mycket om oss!



 
Conan O' Brien



ps, även om det är "gammalt" med klippet från The Daily show, jag lägger upp den senare idag.


Advokatmöte-bilverkstad-the Elephant bar-bra kritik

Precis kommit hem. Brandons chef och hans flickvän bjöd ut mig och Brandon på restaurang, för att jag och Brandon fått vänta så länge på hans jobb med bilfixande.
Jättegod mat, men servicen var väl sådär. Brandons chef som ju själv äger bilshopen, var inte rädd för att säga vad han tyckte. Han bad om att få se managern för restaurangen och talade om vilka fel servitören gjort, han var absolut rätt! Jag var sådär typiskt svenskt och hade inte klagat, men det vill jag absolut ändra på! Om jag inte är nöjd med servicen på en restaurang i framtiden, alltså nästa gång det händer, ska jag också stå upp för mina åsikter och berätta.
Brandons chef förklarade att 7 av 10 gäster förmodligen inte säger något till managern och lämnar restaurangen med bittert humör. Men om någon, som han, säger till och förklarar vad som hänt och var fel och managern får veta detta, kan det hjälpa affärerna, om de fixar att servicen blir bättre, blir fler gäster nöjda, och affärerna kommer att gå bättre. Plus att vi fick rabattkort för nästa besök!

Vi var en ganska rolig mix förresten.
Jag svensk. Brandon halvmexikan. Chefen född i Iran, flyttad till Tyskland när han var 5, flytta till USA när han var 10.
Chefens flickvän född i Korea, men flyttade till USA när hon var 3 år.

Visstja. Vi pratade med en advokat idag, han sa att en av papperna förmodligen hade avböjts och att vi därmed måste skicka in det pappret från början och betala för det pappret igen. Och att det pappret då kan komma ifatt alla våra andra pappersarbeten innan det är för sent. Annars måste vi börja om, dvs göra allt ifrån början, betala allt om igen. Och förmodligen anlita en advokat för att inte göra samma misstag igen.
Tungt besked. Vi ska testa skicka in det ena pappret först, om inte det funkar, lär vi väl få leva på vatten och nudlar resten av våra liv.

Efter advokatmötet var Brandon tvungen att köra en kunds bil till ett ställe i närheten av avdokatbyrån i Orange county.
I den verkstaden kollade man upp bilars hästkrafter och sånt. Jättekul för dom som vet sånt där. Jag var mest uttråkad. Därav Brandons chef bjöd ut oss efter lång tids väntan!

Nu är jag proppmätt och trött.
Imorgon har vi lovat att hjälpa Joel och Patty att gå igenom och städa deras garage. Vi började lite med det idag. Jag sa att vi kunde ta en byrå och ett litet bord de ville slänga iväg. Nu är mitt projekt att slipa och måla byrån och bordet.
Sådana projekt är roliga!

Godnatt!

En mini mini mini uppdatering


Nu är klockan 9 på morgonen och jag sitter och väntar på Brandon att bli klar, han letar efter "de perfekta strumporna", eller åtminstone 2 strumpor som är ett par. Som normalt folk. Själv har jag inte tålamodet, så jag tar bara 2 strumpor med samma färg och så är det med det, skit samma liksom . Strumpor är ju sååå tråkiga.

Nu ska jag åka och vara barnvakt till ett, sedan kommer Brandon o hämtar upp mig och klockan 2 ska vi träffa advokaten. Jag kommer att bli jättearg om han missar idag igen.
Igår vart jag inte så arg när han väl kom hem, jag vet nämligen ett trick att ta ut ilska på och lugna ner sig.
Jag lagade mat och bakade. Det är skitbra. När man hackar grönsaker med kniven får man ut massor av ilska och arg energi. När man vispar degen likaså. Och sedan blir man så hungrig på allting och precis när allt är klart kommer han hem och då får man en puss och ett leende istället och får höra att det doftar så gott. Och sedan glömmer man bort eller helt enkelt inte vill bråka, " nu när alla är så glada".

Ingen advokat idag...

Brandon blev "fast" på jobbet och därmed lämnade sent och blev sedan "fast" i trafiken. Han skyller på trafiken, vilket jag tycker är jättefånigt då han lämnade jobbet för sent ändå, för att hinna till mötet med advokaten.
Han bokade en ny tid klockan 2 imorgon. Jag som lovat att vara barnvakt imorgon istället för idag och så missar jag båda dagarna på grund av att Brandon aldrig lär sig att säga nej på jobbet. Alla chefer älskar honom. Brandon är den perfekta arbetaren i deras ögon. Och då blir jag arg och säger till honom att han inte kan låta chefen köra med honom så mycket. Speciellt då det går ut över ett advokatmöte vi bokat in för att få iordning på våra giftemålspapper.

Nu är frugan arg!

Farmers market, Redondo beach

Cyklade dit ner tidigare i morse och köpte potatis, färsk dill och rödlök.
Innan jag cyklade dit kolla jag upp vad färskpotatis kallades på engelska, för jag visste att det inte var Fresh potatoes.
Färskpotatis heter nämligen New potatoes , vilket kändes jättefånigt att fråga om de hade på marknaden.
Jag menar, speciellt då "New potatoes" inte ens sitter ihop.
Om man liksom översätter direkt till svenska, skulle det vara som att jag går till affären och frågar:
- Hej har ni ny potatis? 
- Nej, dom är från '93.

Hur som helst, de hade inte "nya potatisar", så jag köpte en annan gul potatissort. Köpte de minsta jag kunde hitta, fyllde en hel påse.
Har nämligen lovat att göra en potatissallad till Patty och Joels bbq i helgen, då de ska fira Joels födelsedag, som egentligen är på tisdag.
Usch, det är så himla enkelt att kläcka ur sig " jag kan göra en potatisssallad" och så sitter jag och stressar över det efteråt såklart! Typiskt mig.

Om en timme kommer Brandon och hämtar upp mig, vi ska nämligen åka och träffa en avdokat vid 3tiden, en timmes bilfärd härifrån.
Hoppas han kan hjälpa oss och komma med smarta råd om våra giftemålspapper!

Easy Reader : Beach


Hittade Easy Reader Beach magazine på trappan i morse. Den tidningen kommer ut typ en gång i månaden, eller 2, typ.
Och i den finns "den vanliga" Easy Reader i mitten.
Hittade min lilla bild jag tog på det där Lacrosselaget som gjorde filtar till sjuka barn.
Bilderna från C-list partyt fann jag inte i Beach magazine, undra om de valde att inte använda dom helt enkelt, fy fan isf, isf betyder det att jag slösade bort en lördagskväll på ett sådant ställe med jobbiga "tror att de är något"-folk. Usch, typiskt. Antagligen valde dom bort bilderna för att det partyt var för några veckor sedan, dvs inget nyhetsvärde typ. Kanske. Eller så var väl inte mina bilder bra nog , buuuuuu!


Framsidan av Beach Magazine.


Liten liten bild , men ändå, självförtroendePUFF!


Artikeln till bilden.

Vad jag saknar ifrån Sverige idag....


SKOGAHOLMSLIMPA , skivad!


Jag undrar om amerikanerna någonsin kommer att fatta grejen med den limpan alltså...inför den här NU!

Jäkla tvätt!


Så typiskt mig. Jag väntar alltid till sista stund och tvättar, vilket resulterar i att tvättandet kommer att ta en stor del av dagen, vilket gör att jag måste stanna hemma och vänta på tvätt att bli klart, vågar ju inte lämna tvätten i maskinen då grannarna ej kan använda den.
Solen skiner ute och jag är fast i lägenheten. Iofs så ser lägenheten ut som en svinstia och behöver städas. Borde väl göra något åt det, eftersom jag är den som brukar städa lägenheten eftersom det är mitt lilla bidrag då jag ej kan hjälpa till att betala hyran.

Får väl gå till stranden på fredag och sola...behöver ju inte direkt oroa mig för få soldagar här!

Filmbetyg


Okej då. Man ska kanske lyssna åtminstone lite grann om någon säger att en film är kass, för filmen vi hyrde igår var fruktansvärt kass!

Filmen : Taken.  Den får : Ett lillfinger av 5 tummar.  ¨

Ja, tyvärr var den så dålig. Fast ibland skrattade man iaf till lite, då filmen var patetiskt dålig.


Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi har hyrt en film


Har precis vart och hyrt en film , jag och Brandon.
Nu poppas det popcorn för fullt!
Filmen vi hyrde är Taken, några har sagt att den är kass, men jag tycker att man ska se och avgöra det själv!


Vi vann!

Såg precis en jättespännande basketmatch, Denver nuggets mot La lakers.
Lakers vann! Det är riktigt spännande att titta på basket, de är så jäkla bra!
Herregud ja. Fast Lakers måste vinna 4 mer gånger över Denver dock, det är bäst av 7 matcher typ.
I publiken satt bland annat Jack Nicholson, för er som ville veta....



Jordbävningens årstid nu eller?


Idag var det ännu en jordbävning, min första och jag kände den inte ens ! Så himla typiskt.
Jag stod i en provhytt i en second hand butik då de som jobbar där säger att alla måste lämna affärem direkt. Jag, halvnaken, kastar snabbt på mig kläderna och springer ut, helt ovetande vad som hänt.
Sedan efter 4 minuter fick vi gå in i affären igen. Jahapp. Jag vill faktiskt känna jorden skaka lite, åtminstone ibland.

Jag och Anders har nog likadan humor

Idoljuryn Anders Bagge tycker vindolmar är jättekul. Det tycker jag också att det är, speciellt om man i en intervju ska prata om vindolmar.

Tvklipp ifrån aftonbladet.se

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=28623

Bilmusik


Favoritmusik i bilen bland annat Calexico.

Lite smakprov, kanske ni håller med?

Filmen har jag ingen aning om. Klippet var den enda som hade låtversionen
som jag ville ha.

Bilder ifrån bilshowen

En hel hög av VW och Audio!



















Las Vegas´-resan plus bilder


Vi tog bilen vid 7 på morgonen och började köra den 4timmars bilresa dit.
Har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Det var en kokhet bilresa genom öknen, fick till och med hålla bilfönstren stängda för att värmen var så het. Det rann svett från av oss och vattnet vi hade i bilen fick vi dricka varmt för att efter 5 minuter hade det kalla vattnet förvandlats till hett. Och allt man såg på  vägen var öken. Stackars människor som lever där ute i ingenstans, kände jag.
Men vi kom fram tillslut, men då var inte bilkörandet över ändå, för han som bokat hotellrummet åt oss var flera timmar efter oss.
Vi åkte runt i Las vegas i typ 2 timmar för att leta efter hotellet. Vägskyltarna var så himla dåliga och vi fick åka fram och tillbaka på motorvägen för att hamna rätt. Medans vi letade efter hotellet åkte vi förbi ett jobbcenter där massor av människor satt utanför och hoppades på att något ledigt jobb skulle dyka upp, stackars dom att behöva sitta där i 40 graders värme. Vi hamnade också i ett område där Brandon sa att de förmodligen sålde crack, så vi lämnade raskt det området. Vi åkte till In´N out och köpte hamburgare och sedan gick vi tillbaka till den kokheta bilen. Till sist lyssnade Brandon på mig att fråga någon om vägen till hotellet (så typiskt Brandon att vara för stolt för att fråga om vägen ), den vi frågade visste precis vart hotellet låg och vi hittade äntligen rätt.
Fick dock sitta där ett bra tag innan han som bokat rummet åt oss dök upp och checkade in oss. Vi behövde ej dela rum med någon vilket var skönt.
Jättefint rum var det. Det blev dock väldigt stressigt då vi fick skynda oss att göra oss iordning för att sedan åka till bilshowen.
Där kryllade det av VW och audio-bilar. Läckra bilar, allt jag kan säga, då jag inte vet att dugg om bilar, haha!

Ganska trist var det där dock. Brandon snackade om bilar med andra bilfantaster, jag satt mest där och längtade efter att solen skulle gå ner. Vi var där i typ 6 timmar, sedan åkte vi tillbaka till hotellet. Jag hade jättemycket huvudvärk och spydde, förmodligen pga värmeslag, men efter det försvann huvudvärken och jag och Brandon tog bilen till en del av centrum.
Vi gick till hotellet och casinot Circus, där de spelade in någon scen ur filmen Fear and loathing in las vegas. Där spelade vi lite på de enarmade banditerna, man blir ju så lätt beroende alltså! Fast jag satt bredvid, då jag som ej är 21 ej kan spela, för om jag skulle vinna storvinst och de kan se på övervakningskamerorna att jag tryckte på knappen skulle jag ej få pengarna, så Brandon skötte spelandet. Åtminstone spelade vi bara på 2cent maskinerna.
Sedan vart vi hungriga, då var klockan 2 på morgonen. Vi hamnade på ett litet ställe som kallades "American cafe". Värsta stället jag någonsin har ätit på.
Direkt när vi kom in dit kände vi på oss maten som fanns på menyn inte kändes så lockande. Det var en gammal man, mörkhyad som jobbade där. Brandon beställde "chicken and mac" då han efteråt förklarade till mig att om något kunde vara gott på menyn var det nog kycklingen som "dom" är bra på att laga". Det var dock det värsta vi någonsin ätit. Maten såg oaptitlig ut och smakade värre än det. Men eftersom mannen som jobbade där var så himla snäll mot oss, kände vi att "okej vi måste äta upp, annars blir han ledsen". Vi kämpade oss igenom maten. Jag hade även beställt en cappucini. Han kom med en kopp med ett brunt läskig innehåll och pulverklumpar i. Jag satt där och funderade ett tag och frågade Brandon om jag kunde med att säga att jag inte ville ha det. Mannen kom tillbaka till oss och jag började försiktigt säga något om min "cappucini", han tittade sorgest på mig och sa, "i didn´t do a good job huh", jag kände mig elak och nickade lite försiktigt. Cappucinin hade varken skum eller smaken. Plus klumparna i. Jag frågade om jag kunde få en kaffe och en chokladbit istället. kaffet var jätteäckligt och kallt. Jag och Brandon lämnade raskt stället och kände hur våra magar började kännas konstig efter maten.
Kom tillbaka till hotellet vid 3 på morgonen och spelade lite på casinot på hotellet. Sedan beställde vi roomservice. Jag har aldrig gjort det förut, men gu vilken lyx! Eftersom vi fortfarande var hungriga efter den extremt dåliga maten kände vi att roomservice var ett bra alternativ.
Jag beställde pannkakor med jordgubbar, glass och sirap. Brandon beställde ägg och kyckling-frukost. Vi vart jättemätta och förmodligen tuppade av vid 4snåret på morgonen. Jag vaknade vid 9 på morgonen och tog ut mina linser och somnade igen.
Sedan vid 12tiden skulle vi checka ut från hotellet.  Sedan åkte vi till området i Las vegas som de kallar "The strip" , den stora gatan med allt möjligt.
Vi gick omkring lite, spelade på lite casino ( bara enarmade banditerna , 2 cent ).
Sedan gick vi till en pub+restaurang och åt lunch och tittade på Lakers-matchen, de vann och är nu vidare i basketligan!
Efter det gick vi till casinot New york New york och spelade en sista gång. Vi förlorade mer pengar än vann, men sista gången vann vi iaf tillbaka 18 dollar och då bestämde vi oss för att dra mot bilen och tillbaka till Los angeles.
En svettig bilresa var det, usch med sådan värme , är så himla glad att vi bor vid havet i L.A.
Genom öken och hemma vid 10tiden. En timme efter att en jordbävning ägt rum i vårt område. Tydligen en liten jordbävning, så det var inte så farligt, den låg på 3 någonting.
Jaja. Vi hade det trevligt och och Brandon. Mysigt med en liten weekendresa.
Vi bestämde att sådant borde vi göra oftare. Ta bilen en gång i månaden någonstans bara några timmar från här.
Jag och Brandon bestämde även att vi ska åka till Las vegas när jag fyller 21 och fira mig där. Hoppas vi gör det !












I hotellrummet.

Utanför Cirkus casino. Där lite av filmen Fear and loathing in Las vegas
spelades in.




Vi blev beroende.





New york new york casino.


Frihetsgudinnan var på plats!

Lunch och titta på Lakers spela.

Roliga skyltar på puben.






På vägen hem igenom öknen,


Missade precis en jordbävning


Dan som vi delar lägenhet med, sa precis att det var en jordbävning här för en timme sedan. Kökslådorna åkte ut och grejer. Tänk vilken liten marginal vi var ifrån jordbävning, skynda hem med bilen på motorvägen, kanske tur att det var mycket traffik, fast samtidigt hade det vart lite häftigt att känna hur allt skakar.

Godnatt!

Hemma igen


Precis kommit hem ifrån Las vegas. En 4 timmars bilfärd, så trött nu. Och svettig !!!!!!!! Det var 40 grader i Las vegas och hela vägen hem genom öknen, jag höll på att dö, Brandon också.
Skriver om trippen imorgon och lägger upp bilder!

LAS VEGAS

Okej, nu drar vi, klockan är 6.50 på morgonen. Gäst, fast nej jag är pigg o redo att åka NU.

ah..typiskt

vi bilar till las vegas tidigt imorgonbitti istället, Brandons vän hade bara bokat en natt på hotellet.
Blääää. hatar att planer ändras.
jaja.

Dagens i-landsproblem

I vanliga fall är jag bra på att packa, när det gäller att åka i väg i en vecka eller så, men en helg?
Hum, att packa för en helg är svårt alltså. Jag har iallafall en ganska liten väska, vilket är en bra start, då ´kan man inte packa för mycket. Men det är också svårt, för då gäller det verkligen att tänka smart, vad behöver jag?
Och gällande kläder, jag har en förmåga att ändra kroppsform från dag till dag med (pga att viss mat kan få mig att svullna upp ) och då blir det ju jobbigt att jag tagit med mig ett klädesplagg som helt plötsligt blir för litet och inte passar längre, vilket resulterar i att jag måste ta med mig två olika typer, försäkerhets skull liksom.
Ja, nej men usch vad fånig jag är. Men ändå, vad tusan har man på sig på en bilshow i Vegas tillexempel?
Äh, det slutar väl med att inget jag har packat med passar och det enda jag kan göra är att dega vid hotellets pool i min bikini. Det är enklast så, vid en pool, på en strand eller i ett hav, vet man alltid vad man ska ha på sig.


Jag har det svårt ja, stackars miiiiig.

Skulle ni kunna tänka er att leva i 130 år?


såg denna artikel på aftonbladets hemsida:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5140522.ab

Vi kommer att dö av värmeslag i las vegas

Eller, Brandon är väl van efter sommar i L.A. , men jag då? Lilla jag då? Blir hög solskyddsfaktor på mig minsann!
Såg ju att hotellet hade pool....okej alltså jag kan ju sola nästan när jag vill på stranden här, fast jag tycker det är lite långtråkigt i längden, men pool är jag ju inte så van vid , så kanske ska ta till vara på läget ! Fast nu har jag börjat fundera på, okej vi ska ju till bilshowen, men vad mer kan vi hitta på i Las vegas, fredag-söndag? Tips och förslag tack!'
Om jag vart 21 hade jag väl spelat lite på enarmade banditer, men kanske är bra att jag ej har åldern inne, minns ju hur beroende jag var av det på Danmarsbåten när jag var liten, haha!
Vore ju kul att se hur öken ser ut där dock, (ni vet, där alla kasino+maffia+gangstrar begraver sina offer, iaf i filmerna haha, usch jag ser på tok för mycket film).

Kom på en sak, jag måste ju bränna en skiva med musik för bilresan också!




Elvis är ju obligatorisk !

Gissa vem som drar till Las vegas i helgen?

Moi !
Brandon och en vän ifrån hans bilklubb har fixat ett gratis stort rum på ett hotell, japp gratis, folket på hans jobb brukar ringa till hotellen där och säga att de spenderar massor av pengar i deras kasinon så de borde iaf få bo gratis ( de ljuger, de spenderar ej mycket pengar, men det är så smarta folk skaffar gratis hotellrum ).
Så vi bilar upp dit imorgon efter att Brandon slutat jobba. Brandon vill nämligen se en bilshow där uppe och de har fixat att vi kan gå på det gratis också. Plus att det är gratis mat på hotellet.
Wow. Jag är så ivirig , nu måste jag ju sträckläsa min jättestora bok om Las Vegas!
Plus att det blir roligt att bila till Nevada, staten där Las vegas ligger i. Det tar cirka 3 timmar att bila dit.

Hotellet vi ska bo på gratis !
http://www.cannerycasinos.com/hotel.html

Vem lärde fiskmåsarna vett och etikett?

Var på Famers market i Redondo beach i förmiddags. Innan jag mötte tvillingarna där gick jag runt och åt smakprov överallt. Mums med jordgubbar, körsbär, kyckling och popcorn!
Sedan lekte vi i parken med hink och spade. Jag visade dom hur man gjorde sandslott, då dök 5 andra barn upp och ville lära sig också, så jag vart poppis!

MEN, när jag skulle hämta min cykel och cykla hem till Patty och Joels hus, trodde en fiskmås att mina vita klänning var en toalett, eller så trodde den inte det.
Vet dom inte att man inte ska bajsa på andra människor eller???
usch, det luktade så äckligt!


Men apelsinerna från Farmers market är iallafall det bästa jag vet!

En liten puff av självförtroendep

Har ej sett tidningen upplagd på deras hemsida ännu, men jag norpade åt mig en påvgen hem ifrån barnvaktsjobbet.
Så nu har jag tagit kort på brandstationbilderna + Mitt namn "photo by Anna Gustafsson" ifrån tidningen så att jag stolt kan visa upp det här och göra mina föräldrar stolta (?!)
Visst är det typ de minsta bilderna i tidningen typ, men man börjar ju från botten och arbetar sig uppåt.
Så gjorde Brandon när han jobbade på musikstudio för några år sedan. Först städade han toaletterna som rockstjärnorna smutsas ner, sedan fick han spela in skivor med de stora banden.




Hum..


Ingen ny tidning på Easy readers hemsida ännu. Kanske kommer senare idag, Vid 12tiden när jag och nannyn promenerar runt kvarteret med tvillingarna varje torsdag, ligger det alltid en EasyReadertidning utanför varje hus. Ibland ser vi tillochmed bilen som slänger ut tidningarna, ibland får vi tillochmed ducka.
Och jag råkar alltid trampa på några av tidningarna, men det ska jag försöka undvika idag.

Om en stund jag ska cykla iväg till huset där tvillingarna och nannyn befinner sig och hjälpa till.

Så att ni vet


Easy reader kommer alltså ut varje torsdag, så imorgon hoppas jag på att se mina bilder i tidningen.
Vad som är bra är att även ni kan se tidningen, finns som pdf på internet.

Se länken:
http://www.easyreadernews.com/current_issue/index.php

men ni som ej orkar kolla på internet, kommer jag förmodligen lägga ut mina tidningsbilder här på bloggen, eftersom jag säkert kommer att känna mig lite stolt över att se mitt namn i en lokaltidning i L.A. !



Hello!

Det lönar sig att cykla vilse


Påväg hem ifrån fotograferandet åt tidningen cyklade jag fel, vilket visade sig bli en trevlig upptäckt.
Jag fann nämligen en jättemysig secondhand-butik med rätt billiga priser och allt var bra organiserat och alla pengar går till ett barnsjukhus.
Det var en gammal tant som jobbade där och hon var snäll.
Inte för att det var stort och att det fanns massvis med saker och kläder, men det finns absolut chans att fynda där ändå.
Plus att man kan shoppa med gott samvete!

Children's Hospital Thrift Shop

Adressen är:   1418 Aviation Blvd, Redondo Beach, CA


Gu va cykelkorgar är bra! Plus att jag älskar den lilla bruna papperspåsen
som jag fick när jag handlade.


Fyndade en skjorta för 20 kronor.


Fyndade även ett guldigt plasthalsband som jag tyckte var fint som armband.
8 kronor.


Och som halsband.



Nu känns det tomt


Nu är boken utläst och det känns alltid så tomt efter man läst ut en bok. Vill läsa mer !!

Måste skynda göra mig i ordning och cykla till gymnasiet som ligger mellan hermosa och manhattan beach för att ta de där bilderna. Puh, det är allt en bra bit att cykla till det gymnaiset och såhär innan känns det sååå sååå sååå segt, speciellt när jag vet alla uppförsbackar som väntar. Pust.

Jaja, skriver mer sen, inte för att det kommer hända något spännande eller så, mest för sakens skull.

God morgon!

Sitter och dricker mitt morgonkaffe.
Ska om några timmar fota några på ett gymnasium till tidningen, skrev om vad det gällde i tidigare inlägg.


Jag vet inte vad det är, men jag har sutitt på youtube och bara kollat på en massa saker. Typ, stora händelser för Sverige.
Självklart kom VM 94 upp. Kollade på det klipper och började gråta. Är det för att jag känner att tiden bara flygit i väg och börjar får åldersnoja och förstå vad alla de äldre menat när de sa " Ta till vara på gymnasietiden, roligaste tiden i livet"?
Eller för att jag är så himla långt hemifrån och att se den svenska gemenskapen i fotbolls VM 94 får mig att känna mig så liten och ensam här borta och börja sakna Sverige rejält, eller så är jag bara fullkomligt galen.




Nu ska jag fortsätta med boken Män som hatar kvinnor , är på kapitel 25. Dvs typ bara 100 sidor kvar. Typiskt, som jag har skvrivit tidigare så är det lyxigt med en svensk bok här borta, och så läser jag ut den på 2 dagar. Borde planera bättre eller något!

En "läsa-bok-kväll"

Nu har jag precis tagit en lång härlig dusch, smörjt in mig med en koksnöt+lime-doftande bodylotion, filat naglara (mina tånaglar såg katastrofala ut, jag som använder flipflops nästan varje dag, stackars befolkning!) och nu ska jag läsa boken Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson som mamma skickat till mig, gud det är en sådan lyx med en svensk bok för omväxlingskull,  jag måste koncentrera mer när jag läser på engelska, så ja, som sagt, för mig är nu svenska böcker en liten lyxigt lathet liksom.
Har redan kommit till trejde kapitlet (började läsa för en stund sen) och nu är jag fast!

Godnatt allihopa där hemma!
Saknar er!

En såndär skön lat dag...

Det har varit en solig dag, men jag stannade inomhus, läste en tidning och bakade lite.
När man är här i Los angeles, med alla dessa soldagar,kan man ju faktiskt inte vara ute i solen jämt, då tröttnar man ju.
Det är inte riktigt som där hemma, då man måste springa ut och njuta varje gång solen skiner.
Det är så jäkla många soldagar här, så man kan lätt trötta.

På onsdag ska jag fota en bild till tidningen. Det är några tjejer som går första året på ett gymnasium som är med i ett lacrosselag. De håller på att göra filtar till väldigt sjuka barn på ett sjukhus, de ska ge filtarna i helgen.

Sedan är det lite andra småsaker att fota i slutet av veckan. Berättar hur det gått efteråt!

Nu ska jag dricka kaffe.


Morsdag i USA


Idag är det alltdå morsdag i Usa, som ni kanske kunde klura ut på rubriken.
Vi åt maffig frukost hos Brandons mamma Patty.
Bacon, äggröra, våfflor, jordgubbar och lite skumpa med apelsinjucie.
Sist jag drack skumpa till frukost var på studenten.
Lite lyx sådär på morgonkvisten. Mysigt!
Jag hade bakat två små pajer jag tog med, en äppelpaj och en jordgubb. Det var uppskattat också!


Nu har jag precis mailat bilderna till tidningen från i går. Hoppas de blir godkända!

Rockit body- hur det var på c-list partyt igår...


Usch !
Brandon släppte av mig utanför invigningspartyt av gymmet och vi bestämde att höras om en halvtimme.
Jag går in där. Känner på en gång hur jag inte passar in. Jag, klädd i sliten "mormorstil-klänning", svart cardigan, tighst och mina lila tygskor i från Hm med ett hål i, kände mig som en bonde ifrån Skövde, for real!!!. Folket där, klädda i kläder som om det var årets party. Det var det verkligen inte.
Det enda som snurrade runt i mitt huvud var "ta de där 10 jäkla fotona och dra fort som fan!".
"Huvudrollen", Judie Aronson, hon som öppnade klubben, var exreeeemt flask övertrevlig mot alla, till och med Mig!!!!
Men det andra folket, bläsch.
C-list kändisar som tror att de är något. Hah! Jag tror att C-list kändisarna är dom värsta. De är förmodligen lite bittra över att de inte är A-list kändisar och när sådana som jag, kommer och frågar om jag kan ta en bild, gör dom det till en big deal. En kvinna, när jag frågade om att få ta en bild, kom en annan kvinna fram för att höra vart bilden skulle publiceras, omjag hade businesscard och massor av sådant, som om de knappast ville att jag skulle ta en bild, för att hon var "för känd" för en lokaltidning. Herregud, har aldrig sett eller hört talas om kvinnan, vadå för känd?

Första halvtimman gjord, men jag behöver 5 mer bilder.  Vi bestämmer i telefonen att Brandon ska hämta mig om 30 min igen. Jag får mer och mer panik. Mer jobbiga "tror att de är något golk". Managern för gymmet var värsta på. Överklädd, tror att hon har världens häftigaste jobb, låtsas vara jätteupptagen fastän man tydligt kunde se att hon inte var det. Lite småroligt att titta på.

Kvällens roligaste skvaller: Drew Barrymores KUSIN var på festen. WOOOOOOOW. GUUD vad häftigt.
Sötast var hur personen som sa det till en annan lät så förväntansfull. Haha.


The manager , wooooow.


Kvinnan som var rädd för att "bara" hamna i lokaltidningen.


Tv var där, intervju med Judie Aronson.


Det blir inga Bridget Jones-bilder, men...

...jag kan ge er några söta bilder på tvillingarna Jones. Ha! Där fick jag till det.

Kom precis hem. Har hängt på brandstationen i lite mer än en timme och gud vad söta alla barn var. Och den gratis varmkorven var god. Och tog söta bilder på söta barn med mindre söta brandmän.
Japp japp, mysig förmiddag. Patty och Joel med barn kom förbi med, då Joaquin precis fått brandmän-kläder, så han var i sjunde himlen. Isabella var i sjunde himlen också, då det var massor med barnvagnar med bebisar, hon gick till varenda en!

Brandon hade ett presentkort på en surfshop, så på vägen hem gick vi in där. Han köpte badshorts.
Nu tycker jag att vi ska dra ner till havet och simma, eller nåt.
Jättefin dag, verkligen.


Detta är tyyyyyp orsaken varför jag inte ville klättra upp, iofs fick vi ej
möjlighet till det heller...


Tvillingarna Isabella och Joaquin Jones.


Sitta i gräset och äta gratis hotdog.



Nu ska jag hoppa i bikini ! Ciao

Lite babbel om hur fotojobbet gick...


Jag måste verkligen säga att jag beundrar sportfotografer, då framför allt när det gäller simning.
Var ju på ett gymnasium för att fota simtävlingar. Och med mig hade jag lånat ett megaobjektiv med zoom som räckte ända upp till månen, tyyp.
Och när jag väl kom till simningen, visade det sig att det inte alls var som jag tänkt mig. det var simbassänger och en liten läktare. Och de flesta satt runt simbassängen. Och jag och chefen som tänkte att jag behövde en megazoom då jag förmodligen skulle behöva stå vid läktaren långt borta.
Jag slutar upp med att ligga på marken vid poolen med mitt megaobjektiv och försöka hinna med att fånga simmarna på bild, jag menar, deras huvuden är ju mestadels under vattnet, nästan omöjligt att fånga deras ansikte då det går så fort. Plus att zoomen var fööööör mycket. Jag kunde liksom zooma in i någons näsa 200 meter iväg. Lite överdrivet alltså, ibland försökte jag gå så långt bort från poolen som möjligt bara för att försöka få en helbild. haha.
Jaja, jag har ingen erfarenhet av sportfotografering så mycket, det tar nog några gånger för att pricka in rätt ögonblick och så. Men om jag får mer uppgifter att ta bild på sport och sånt, tar jag den såklart, så jag lär mig. Det vore ju roligt att vara allsidig fotograf och veta om trick och sånt vid al fotografering.

I dag nu på förmiddagen ska jag fota småbarn med brandmän, chefen vill ha söta bilder. Det blir nog inget problem. Ett sött barn gör allt för bilden, därför är det ganska så enkelt att ta söta kort på barn.

Ikväll har jag ett fotouppdrag till. En nyöppning av ett ställe som de kallar ROCKIT BODY (pilates).
En kändis håller i partyt faktiskt. Fast jag vet absolut inte vem hon är. Har nu googlat hennes namn och den senaste filmen hon var med i var Kiss kiss Bang Bang, jag har ej sett den.
Hennes namn är Judie Aronson.
Hade vart roligare om det var en kändis jag visste om, haha.
Ska hur som helst bara gå dit, typ ta 10 bilder på olika människor där och deras namn. Brandon ska få köra mig dit ikväll och hämta, eftersom jag bara tänkt stanna i max 30 minuter , väntar han förmodligen i bilen, haha, stackarn. Men jag vill faktiskt inte cykla till manhattan beach när det är mörkt och lördagskväll. Är lite för feg. Kanske lite lat med.

Har fått 2 till uppdrag, men dom är för nästa vecka och helg. Berättar då.

Här kommer en bild från simningen i går:


En simmare ifrån hemmalaget.

God morgon!

Usch vad dåligt jag har sovit i natt, alltid så när jag är nervös för något. Fast nu när jag har gått upp och vaknat till lite, känns det mindre nervöst, det kommer väl senare.

Brygger starkt starkt kaffe nu, gick och la oss sent igår kväll !!! Och väckarklockan började tjuta vid 07.00 . I och för sig somnade vi om, men jag sov med halvöppna ögon typ. Klockan är nu 08.48 och jag hoppas att kaffet gör sitt.


Annars är det väl mest för mig att vänta på samtalet ifrån Kevin. Sedan cykla ner til Hermosa beach och tidningsredaktionen. Jag hoppas att de har objektiv jag kan låna. Kommer ju inte så långt med mitt standardobjektiv jag fick när jag köpte min Canon, och jag lär ju behöva ett med zoom, då jag inte direkt kan komma allt för nära de som simmar och springer och allt.

Oj, nu serveras kaffet!
Skriver mer sen!

Nervös men förväntansfull !


Redan inbokad imorgon (fredag) och lördag för fotografering till tidningen.
Herregud, här går det fort. I morgon ska chefen Kevin ringa mig (för mer information, hoppas jag)!
Fick bara ett kort mail där det stod 1 och 2 punktvis med uppdrag. Fick panik!

Fredag: Gå till Mira Costa high school , där ska Mira costa(guldgröna kläder) möta Redondo high school(röda kläder).
Klockan 14.30 är det simfinal mellan gymnasieskolorna.  Sedan klockan 17.00 är det löpning och sånt-final.

Herregud. Ska lilla jag till ett high school med läskiga ungdomar och fota, ungdomar som förmodligen är populära i skolan då de är med i sportlagen och sånt. Usch, jag har sett för många fåniga amerikanska high school-filmer.
Typiskt mig.

Lördag: Familjedag på brandstationen. Jag ska fota barn med brandmän typ. Tidningen vill att jag ska ta 2-3 bra kort från där (vilka krav såhär i början!!!) De förslog att jag skulle åka upp på en stege och fota uppifrån. 
Jag kan redan se mig själv som en kopia av Bridget Jones klumpigt åla mig ner för brandstången och slå omkull en kameraman med min stora rumpa, eller ett stackars barn med en varmkorv de har lovat att ge gratis till. Ni kan väl tänka lite extra på mig mellan 10.00 - 15.00 kalifornisk tid ( dvs ta det plus 9 timmar).


Om ni är nyfikna på tidningen Easy Reader, kolla här:
http://www.easyreadernews.com/



Om fotojobbet


Ägaren av tidningen mailade mig idag om att han skulle ringa imorgon fredag.
Och så har jag fått två mail av folk på tidningen som också gillade mina bilder och nämnde lite händelser och fotouppdrag, men de undrar vad jag har bestämt med ägaren. Så jag antar att jag måste vänta och se med chefen.
Åh jag vill börja nu och veta nu!

Hur svenska låter i andras öron

På ett hostel i London sa en ifrån Nya zeeland att svenska låter som en sång.
Dan, som vi delar lägenhet med, tycker att svenska låter som engelska, bara att han inte förstår det.
En annan i London tyckte att det lät lika hårt som japanska. Och jag har hört någon säga att det är lika svårt att lära sig som japanska också.
Och så var det någon på ett hostel som tyckte att svenska påminde om en bergochdalbana.

Har ni hört något annat om hur folk hör svenska språket?


Nästan som att träna

Jag har kommit på att jag typ tränar utan att veta om det. Så nu kan jag sluta ha ångest för hur dålig jag är på träning.
Idag har jag gjort detta i träningsväg:

- Spring, armträning, upp och nerböj: Lek med barn + bära barn.
- Promenad: Gått en promenad i 30 minuter (dvs gå hem ifrån Patty och Joels hus till vår lägenhet).
- Benträning: Gått upp för långa och jobbiga backar (också på väg hem).
-
Bränt kalorier: I solen svettas man, svettas man bränner man kalorier.

Bra va?

Nu ska jag laga kycklingtacos. Gött!

Ett snabbt svar

Tidningens ägare är en rackare på att svara snabbt på mail minsann!

"

Anna,

These look great. Editorial meets tomorrow at 10 a.m. If you'd like to attend you're welcome. If you're not able to attend I'll call you after the meet, hopefully with an assignment.

Thanks very much. "


Nu måste ni lova att hålla tummarna ÄNNU MERA för mig.  Haha, samtidigt så behöver tidningen flera fotografer för de har en bunt med saker att göra och jag skulle jobba gratis, så vad förlorar de på att säga ja?

Hum, jag vill gå ner till stranden och promenera i sanden, men så är det ju den jäkla tvätten som rullar runt i maskinen och jag vill ju inte direkt komma hem efter en promenad till arga grannar som behöver använda tvättmaskiner och torktumlaren. Attans, varför skulle jag tvätta just idag. Ute är det 27 grader. Fast iofs, det ska det vara hela veckan+helgen också. Kanske ska planera in en strandhängarhelg helt enkelt?



En dag i Hollywood blir jag fotad med Elmo mot min vilja typ, det fick jag
till på köpet betala för. Vilken jäkel va!!



Nu kan jag äntligen andas ut

Har blivit hemskt mycket data hela förmiddagen, jag som hade planerat en dag på stranden!
Pratat med vän+familj på msn och skype, roligt!
Gått igenom massor av bilder som jag tänkt skicka in till lokaltidningen i Hermosa beach. Tack för hjälp mamma och Jenny. Min mamma är en supermamma! Hon lärde sig via skype och telefon hur man scannar in på datorn idag.
Så nu har jag lite bildprover ifrån arbetet på SLA (lokaltidning i Västra Götaland) som jag jobbade extra på under gymnasietiden.

Dessa bilder har jag nu mailat in, för att visa lite vad jag kan och har gjort, typ.













Och så var en bild till, men den vågar jag inte lägga upp på internet, då det var ett foto jag tog på några barn på en lågstadieskola,då vi hade dokumentärfoto-uppgift på gymnasiet.

Önska mig lycka till!

En härlig dag


Var ju som sagt barnvakt idag.
Vi gick till deras målarklass och där målades och klistrades det för fulla muggar! Fast nu är deras favorit att tvätta händerna. Först springer Isabella och Joaquin och penslar massor av färg på händerna, sedan springer de till mig och säger att de måste tvätta händerna för att dom är smutsiga. Listiga små ungar!

Sedan kom Joel och hämtade upp mig+barnen+nannyn och vi åkte till Hermosa beach.
Det är nämligen så att Joel ville presentera mig för ägaren av en lokal tidningen för Redondo, Hermosa och Manhattan beach området. Den tidningen kallas Easy Reader. Joel och hans syster Susie brukade skriva artiklar om Volleyboll för den tidningen när de var runt 20 år, därav Joel känner ägaren.
Ägaren, Kevin, sa att jag kunde maila in lite bildprover så de kan se vad jag kan.
Detta är dock ett jobb som jag inte skulle få betalt för, för tidningen har inte tillräckligt med pengar. Men jag ser detta som en jätterolig chans och skitbra erfarenhet plus att det skulle se bra ut på CV:et.
Jag älskar ju att fota och vet från när jag jobbade på SLA hur kul det var.
Men först måste de faktiskt gilla mina bildprover, jobbet är ju inte mitt än....

Sedan åkte vi till en restaurang vid Hermosa beach och Joel bjöd oss alla på lunch.
Jag åt jättegod lax med potatismos och kokta grönsaker.
Stranden och havet nästa. Isabella och Joaquin började fråga varför ingen tagit med sig badkläder. Vi svarade därför att vi inte hade planerat att ta dom till stranden.
Vi sprang runt på stranden med dom och doppade fötterna i havet. Men så kom det ju en såndär våg som väter ner våra kläder. Det tyckte dock Isabella och Joaquin var roligt, då det såg ut som att jag och nannyn kissat i byxan.
Hur som helst, här kommer en liten bildberättelse i från Hermosa beach.


Först måste skorna tas av.


Sockorna behölls dock på, de sanden är varm.


Isabella på rymmen.


Nannyn och Joaquin springer ner mot havet.


Även deras pappa Joel måste ta av sig skorna.


Isabella väntar tålmodigt.


Nu är de också på väg ner mot havet. Isabella undrar om jag är med.


Nu har vi doppat fötterna i havet.


En våg gjorde Joaquins alla kläder blöta, så han fick vara en nakenfis.


Nu är vi påväg till bilen som ska ta oss hem igen!





Snabbis

Lakers förlorade igår, på hemmaplan! Attans. Men det är bäst utav 7, så vi får se hur det går.

Nu är klockan lite över 9 på morgon och jag ska alldeles strax dra och barnvakta. Egentligen behöver jag inte vara där tills 10, men Brandon ville träffa sina småsyskon innan jobbet och sa att han kan skjutsa mig, så det blir en lat morgon typ. Men har iaf tänkt att ta en strandpromenad hem efteråt, kanske.
Idag är det målarklassen som gäller för kidsen, så det blir mycketn färg och kladd!

Nej nu måste jag kila.
Det är en underbar morgon förresten, jag älskar att vara uppe med tuppen. Lite skillnad från gymnasietiden, då jag oftast sov till 12 när jag kunde.

Ciao!



Lekdags!


eller förresten...

Brandon och hans vän Chris P ska åka till hamnen och fiska och Brandon kom precis in och frågade om jag ville hänga med.
Det vill jag. Popcornen är snart slut (REDAN, bara efter 20 min in i filmen, fast okej, påsen var inte ens halvfull, men min mage gör ont och är svullen nu, typiskt!!!!!).

Well, well, well. Hoppas de fångar lite fiskar då !


hej igen,
det blir inget fiskande,
tydligen spännande basketmatch på teven, Lakers spelar...

Isolerar mig

I vardagsrummet är det ett dussin karlar och jag är inte riktigt på "grabbkväll-humör".
Så nu ligger jag här för mig själv i vårt rum med en påse popcorn och ska titta på filmen Almost famous på min laptop.
Jaja. Det är ganska skönt ändå, även om jag ibland önskar att vi inte bodde med någon annan som drar hit folk jämt.

Godnatt

God morgon!


Brandon har åkt till jobbet, jag har precis ätit frukost.
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Det är ganska varmt ute, men jag ska nog ej cykla till stranden o sola dock.
Just nu är det cirka 18 grader ute, men kan bli upp till 24. Jag cyklar nog till stranden på onsdag istället då det ska bli 27 grader, vilket också är bättre då havet kommer kännas skönare.

Jag har lite ramar här, som jag köpte vid jul någongång på rea, funderar på att gå igenom min dator efter bilder som skulle bli lämpliga att beställa och rama in. Det låter kul!



Espresso och yoghurt med någon nyttig musli till frukost!

Söndag - Babyshower

Tjejen som står upp på bilden med långt svart hår, är Brandons 16åriga kusin Josette, vet ej hur hon stavar sitt namn, som hade babyshowern. Den lille pojken i magen ploppar ut om några veckor.


Lördagskvällen


Fiska bland stenarna i hamnen. Brandon.


Chris Bell, Brandons vän, som lät Brandon låna fiskespö av honom.


Kvällens enda fisk stod Brandon för. Såklart slängdes den tillbaks till havet
levande.

Lördagförmiddag

I bilder...


Påväg att fira Natalies man Luis födelsedag.


Skålar med bubbel.


Isabella och Joaquin är först på plats då tårtan ska skäras och ljusen
blåsas ut.


Joaquins idol denna månad är Brandon.


Så Brandon ville lära lillebrorsan att skejta. " Man ska börja när man är ung".

En STOR kram till er där hemma, saknar er!


Man har väl hört om bamsekram, men vad sägs om en lejonkram+puss då?




Nu ska jag sova. Godnatt!

Dammigt värre!


Vår bil behöver verkligen tvättas. (ja, det är min bil också, mitt namn står
på pappret!)

"Soup of the day"


Godaste soppan på länge. Lunch idag.

Barnens målarklass från i tisdags



På Najas



Vi hade det trevligt i gårkväll.

solnedgångsbilderna


Denna lilla strandplätt är Brandons favoritställe att surfa på. Hit går bara surfare, eftersom vågorna går upp så långt på stranden , tillochmed upp till stenarna lite längre upp.
Det ligger mellan Redondo beach och Hermosa beach.




"Huset" ni ser på bilden är restaurangen vi blev bjudna till den dagen då
vi gifte oss. Ett väldigt dyrt ställe.








RSS 2.0