Svenska

Jag har börjat prata svenska då och då med Isabella och Joaquin när jag är barnvakt. Joaquin verkar tycka att jag är konstig, men Isabella är mer nyfiken, så jag säger något på svenska, om hon inte verkar fatta, säger jag ordet på engelska eller spanska, o sen upprepar jag det svenska ordet. Mestadels fattar hon vad jag menar och svarar då på engelska. Får se hur detta utvecklar sig. Åtminstone kan Isabella och Joaquin räkna från 1-20 på svenska om jag räknar med dom. Det är en bra början.
Roligast är dock då när jag pratar svenska med barnen och Brandons mamma eller styvpappa hör, då de försöker säga det också, då förstår jag verkligen hur rolig jag måste låta då jag testar mig på spanska haha!

Flytthjälp

Idag ska jag och Brandon hjälpa hans syrra Natalie och man att flytta från Long beach till Culver city. De flyttar dit eftersom Natalie vill bo närmre UCLA där hon pluggar juridik och hennes man ska börja plugga där med.

Och där försvann "orsaken" till att åka till Long beach då och då...

Nostalgi


Satt och lyssnade på musiken från The rocky horror picture show igår och då saknade jag jobbet på Uppslaget på SLA. Vi fick göra så mycket roligt. Som när vi gick på repetionerna av musikalen The rocky horror show de satte upp i Skövde. Det var så mysigt och roligt och musiken älskade jag.
Uppslaget var verkligen det bästa extrajobbet man kunde ha under gymnasiet (tycker jag).



Revolutionary Road


Se den filmen!
Vackert sorgligt.
Och skådespeleriet är så trovärdigt, de är båda himla duktiga skådespelare.
Sägs mycket klokt i den filmen. Jag har inte läst novellen, men känner för att göra det nu.



What's for breakfast? It's Peanut Butter Jelly Time

Halva brödet penut butter , andra halvan sylt, sedan smash tillsammans. Äter det ibland , det är gott :)


Barnvaktsdagen i bilder


 
Joaquin älskar sin storebror. De har väldigt roligt tillsammans.

 
På väg till "ank- och sköldpadde-parken".

 
Joaquin med sin farmor.                       Sköldpadda.

 
Mata ankorna.                                          Tvättbjörn med skadat ben.

 
Köpa ankmat.                                           Joaquin med mina solbrillor.

Söndagskvällen

Igår efter att jag hängt vid havet en stund gick jag hem och diskade, yay!
Senare på kvällen övertalade jag Brandon att skjutsa mig till Ikea, jag ville ha marabouchoklad! Passade även på att köpa tunnbröd.
Sedan hyrde vi film. "Hyr tre betala för 2". Filmen vi såg i går "Marley and me" var den värsta film jag sett på länge. Efter ett tag undrade jag och Brandon om inte filmen bara kunde ta slut!
Det säger väl hur dålig filmen var?


Havet väntar

Nu ska jag slänga på mig bikinin och solskyddsfaktorn och dra ner mot stranden och havet.
Ska bli så skönt att svalka av sig i vågorna.

Hörs senare!

Helvetesnätter i L.A !

Jag sover inte alls bra om nätterna, svettas ihjäl och vaknar upp emellanåt. Får panik om täcket har råkat hamna på mina fötter, vilket gör mig extra varm, så täcket måste typ placeras på andra sidan rummet så jag inte i sömnen tar på täcket. Ja ni hör ju vilka problem vi har här i Kalifornien. Ni i Sverige kan säker sova mycket bättre i regnet!
Vi har ingen fläkt i vårt sovrum, måste skaffa!

Jenny, du har tur du, i vardagsrummet finns en fläkt i taket! Fast du kommer att ha det varmt ändå, haha! Välkommen hit!

Två lyckliga dårar

Har spenderat morgonen med att bara lyssna på svensk musik. Vet inte vad Brandon och Dan tycker om det, men vad bryr jag mig!
Hade näääästan glömt bort hur bra Lisa Ekdahl är!

Tyvärr så var detta den enda "videon" jag fann av låten, så hela låten är tyvärr inte med.


Att leva duktigt

Idag har jag och Brandon minsann varit duktiga.
Vi hade samlat på oss lite matkuponger ¨på olika ställen, så vi använde en av dom idag, man fick köpa en kyckling+ris och få en på köpet, dvs 3 dollar var. Plus att jag blev mätt fort så vi har rester kvar till ikväll!

Och nu har vi precis kommit hem från en annan duktig sak. Vi har nämligen sparat nästan alla vatten- och ölflaskor sedan oktober som vi förvarat i garaget. Idag pantade vi alla. Blev cirka 16 dollar!
Kanske låter lite efter så lång tids sparande, men alla pengar, stora summor som små, är pengar och i vårt fall då Brandon är mellan 2 jobb, dvs inte har något jobb för tillfället pga sjukskrivning betyder de pengarna jättemycket!

Och nu hoppas vi på att Brandon ska få ett jobb han velat ha jättelänge. Nämligen Volkswagen-återförsäljare. Bättre betalt än hans andra jobb plus förmåner, så som försäkring (sjukhus, tandläkare osv). Vilket inkluderar att jag också får det, eftersom vi är gifta. Brandon och chefen där snackade igår och han nämnde att det finns 2 platser lediga just nu, så finns minsann en chans där. Håll tummarna!

Vi har fortfarande några flaskor kvar i garaget så vi kanske tar en runda till för att panta dom. Sedan städa garaget, kanske ut på något mer ärende, typ Cosco för att handla storpack av saker, så när min syrra kommer vi ej behöver oroa oss för toapapper och mat, typ!
Jag längtar så tills syrran, mamma och pappa kommer, kommer att bli så roligt!

Nu tillbaka till duktigheter!

Ciao!

Middag i solnedgången

Restaurangen vi gick till ligger på Redondo beach pier. Kan säga som såhär, jävligt dyrt och det är knappast för att maten är värt pengarna. Man sitter och ser ut över havet och vi satt och åt med solnedgången som utsikt. Det är DET man betalar för. Well well, tur att jag och Brandon inte behövde betala notan haha!
Det tog så lång tid för maten att komma, så jag satt och åt rosmarinbröd som är jättegott, självklart var jag mätt då min mat kom, tur att jag beställde kycklingsallad, billigast på menyn, 18 dollar.
Drack en öl till maten, behövde ej visa leg, yay!

Efteråt tog vi alla en promenad runt piren. Det var massor av människor där, mestadels folk som stod och fiskade , ser så himla mysigt ut!
Nu är jag så mätt att jag håller på att dö!

 
Joel med sin syrra Susie+Isabella.          Joaquin och Patty.
 
Jaqcuie med pojkvän Ryan.....                   och med Natalie.

Sjunga Happy birthday är Joaquins favorit! Och blåsa ut ljusen förståss.

Ta tillfälle i akt!

Fick äntligen tillfälle att använda min lila långklänning ikväll då vi alla gick ut och åt middag för att fira Brandons lillsyrra Jaqcuie's födelsedag, eftersom hon ej kommer att vara här på den riktiga dagen.



Klänningen är ett secondhand-fynd, 4 dollar!

Härlig morgonstart

Vaknade vid halv 8 imorse , duschade, drack kaffe och sedan tog jag en halvtimmes promenad bort till Brandons mammas hus där jag skulle vara barnvakt idag.
Mellan 08.00-09.00-tiden är det bäst väder och skönast luft här i Redondo beach. Sedan dyker solen upp och då dör man.
Däremot när jag nådde mitt mål (huset) visade det sig att Brandons styvpappa hade fått ledigt, så han + barnen + Brandons syrra med pojkvän och nannyn tänkte åka till Manhattan beach. Lite irriterande att de berättar det för mig först då, men men. De skjutsade hem mig så jag kunde hämta bikini och sollotion, sedan åkte jag och Brandon ner till Manhattan beach och mötte alla där nere. För länge sedan skrev jag om tanterna och gubbarna som är 80+ som spelar volleyboll varje måndag och fredag (de har gjort det i 40 år tillsammans nu), så de var såklart på plats i Manhattan beach också.
Tyvärr var vågorna så strömma idag så jag dopade bara halva mig i havet (Brandon och hans styvpappa Joel som är surfare lät sig dock inte skrämmas av vågorna). Perfekt surfväder iaf. De hade tydligen sagt på radion att en storm är på väg, därför var vågorna så strömma idag, för i vanliga fall är det inte så.

Trevligt strandhäng minsann!


Jag vaknade på rätt sida idag!

 

 


Hot hot hot!

Var ej barnvakt idag, det var så många som redan passade barnen, så jag hängde med Brandon på ärenden istället.
Eller egentligen hängde jag mest med honom för att han skulle slippa bli sittandes i trafiken.
Det är nämligen så att är man minst 2 i bilen får man åka i en speciell fil på motorvägen, vilket ibland kan underlätta då det är massa trafik.
Först åkte vi till Culver city för att Brandon skulle träffa en advokat gällande hans arbetsskada.
Sedan till Orange County för att han skulle träffa nån "bil-kille" , de skulle byta en bildel med varandra.
Jag satt mest och väntade och väntade. Och svettades. Det är såååå fruktansvärt varmt på de ställen som ej ligger vid havet, vilket gör det värt att betala lite mer i hyra för att kunna bo vid havet i Redondo beach och känna sig säker i området också för den delen.

Kom hem för en stund sen från Brandons mamma hus. Vi åt grillat och hade det trevligt.
Nu är det King of the Hill på teve!
Imorgon blir det att vara barnvakt.
Min helg vill jag spendera på stranden och i havet. Känns som att jag inte hängt där på ett bra tag!



Ciao!

Förändring


Jag kände idag hur jag inte trivdes i min solblekta konstiga hårfärg, så jag färgade håret till brunt igen. Brunt hår är mer jag och har alltid varit. Känns jättebra nu. Konstigt nog känner jag mig gladare också, typ som om "Yay I'm back" !

Nu ska jag och Brandon titta på film och äta färska jordgubbar från San diego.

Natti natti!


Pool!

Barnvakt idag igen ju.
Vi lekte minsann i den lilla uppblåsbara poolen i trädgården då det vart strålande sol (som vanligt här).

 







Vad mysigt!


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5542231.ab

Vackert väder i L.A.


Har vart en fin dag idag. Underbart väder och glatt humör.
Ikväll har vi haft bbq med Brandons familj. Gött som vanligt!
Sedan satt vi alla och pratade i nån timme. Brandons mamma och styvpappa började prata resemål. Brandons mamma vill åka till Tyskland. Då sa jag att de också borde passa på att åka till Danmark, Sverige och Norge. De sa att i vår eller nästa sommar skulle kunna bli något sådant. Och så frågade hon mig vilken månad som är varmast i Sverige. Hum ja du. Det är så krångligt att beskriva Sveriges väder, man vet ju liksom aldrig. Och värst av allt var att säga till dom att den svenska sommaren är som deras vinter. Då huttrade båda till. yay!

Jag passade på att fråga Brandons storasyster man som också har gått igenom giftemålsprocess och så som jag och Brandon är i just nu, hur det funkar gällande när jag kan åka hem till Sverige och hälsa på. Han sa att så fort jag får mitt Green card kan jag åka. Så gissa om jag nu verkligen verkligen håller tummarna på att mötet i september ska gå bra och att jag då får ett Green card några veckor efter mötet. Då kan jag komma hem till jul! "ta i trä, ta i trä".

Jag är trött nu. Sov bara 4 timmar förra natten, så känner jag att kanske borde ta igen de där timmarna jag missade nu inatt istället. Barnvakt imorgon igen ju..





Utanför Brandons mammas hus.

En parkdag i juli

Efter målarklassen tog jag, Susie och Jaqcuie med barnen Isabella och Joaquin till en jättefin park jag aldrig vart i förut, inte barnen heller för den delen. Den låg precis bakom den lilla parken jag och nannyn alltid gå till.
Parken heter Hopkins Wilderness Park och där kan man även campa.
Barnen älskade parken, jag med! Det fanns ankor och sköldpaddor som man kunde mata. Det fanns små "maskiner" där man lägger i ett mynt och så fick man ut ank+sköldpaddemat.
Jätte jätte jättemysig park minsann!



klicka på småbilderna för större storlek.












 

Barnvakt hela veckan

Ska vara barnvakt 4 dagar denna vecka eftesom jag missade förra veckan då de ej var hemma.
Tisdagar betyder målarklass. Småttingarna tycker det är lika häftigt varje gång.

 
Joaquin med sin faster Susie på väg mot klassen.

Isabella äääälskar målarklassen.


Tvätta händerna är en favorit.
 
Isabellas konstverk.

 

Här lägger alla barnen ut sina konstverk för att torka,
så att det inte blir allt för mycket färgklet på vägen hem.

 

Mycket kreativitet och pyssel.

 
Isabella får hjälp av läraren att göra halsband.

Brandons syrra Jaquie var också där!


Joaquin trär figurer på sitt halsband.
 
Mycket färg går åt då alla barnen målar.


Stolt halsbandsägare.
 
Hoppar av glädje!


Conan var underbar som vanligt

Dom är så himla professionella! Conan behövde bara ta om EN tagning 2 ggr. Iofs var den en kille som höll upp skyltar med vad Conan skulle säga, men det måste vara svårt att säga det och låta som att det kommer naturligt och på ett bevkämt sätt.

När vi kom till Universal studios fick vi stå och vänta, vänta, vänta och lite mera väntan. Sedan fick vi äntligen gå in till det vita huset , se bild nedan, och där fick man gå igenom säkerhetskontroll.
Sedan in till själva studion. Själva "scenen" och allt var mycket mindre än på teve, däremot var publikområdet mycket större än på tv. Cirka 300 satt i publiken. Vi satt högst upp i mitten, man såg helt okej!
Först kom en komiker in för att "värma upp" oss. Han gjorde sig lustig över vissa i publiken vilket var hemskt roligt för oss som inte vart drabbade! Jag gillade hans humor, den var elak och brutal , fast på ett roligt sätt!
Sedan värmde bandet upp, ni vet karlarna som sitter och spelar intromusiken med trumpeter och grejer när showen startar? Sprang runt i publiken, sjöng, spelade och ja, fick oss att klappa händerna oså.
Sedan kom Conan in. Han började direkt med inspelningen. Han är så himla rolig! Fast allt var så himla insatta i sitt arbete att det inte blev så personligt som man hoppats på. Fast han är ju så personlig som på teve, fast jag hade väl hoppats på mer. Det var en tjej i publiken som skrek "Nooo" på ett av Conan's skämt, vilket dock Conan använde sig av och gjorde ett skämt vilket vi alla i publiken skrattade åt. Men det kom en vakt till tjejen som skrikit och sa till henne " Shut up or we will kick you out". Hårda tag alltså!
Sedan kom Adam Sandler in som första gäst. han pratade lite om sina barn och såklart hans nya film som kommer på bio, Funny people.
Måste säga att jag tycker att Adam Sandler inte alls är speciellt rolig. Plus att han var opersonlig mot oss i publiken. Han satt med Conan i cirka 15 minuter då inklusive "reklampaus". Herregud, det handlar verkligen om kort tid och stress när det gäller Hollywood-stjärnor. Sedan kom andra gästen, Peter Sarsgaard eller hur han nu stavas. Han var mer personlig mot oss i publiken, han var liksom trevlig. Han pratade lite om hans och sin frus, Maggie Gyllenhaal, eller hur nu HON stavas, honeymoon. Det var trevligt och personligt berättat. Och så gjorde han såklart reklam för sin nya film The orphan.
Sedan slutade allt med den där Katie nånting som sjöng, vet ej vem hon är och gillade ej hennes musik.
Och under hela inspelningen blinkade "applåd-skyltar" så vi vet när vi skulle klappa händerna, vilket iofs inte hade behövt, för allt var roligt och bra så vi klappade ändå.

Tyvärr fick man ej ta kort inne i studion, men här är några få bilder UTANFÖR iaf.


 
I det vita huset spelades det in.            En skylt vid ingången.
 
Biljetten.                                                    Adam Sandler gjorde reklam för hans nya film.

Jag länkar till showen då det kommit upp på hemsidan.

Mot tv!

Nu ska vi åka till Universal studios för att sitta i publiken på inspelningen av Tonight show with Conan O'brien.
Får jag en chans, tar jag bilder, annars får det räcka med mina ord om det hela senare ikväll!

Ciao!

American breakfast

Gjorde amerikanska pannkakor till frukost med blåbär+hallon och sirap. Det låter så gott men jag inser efter varje gång jag äter pannkakor till frukost att det inte alls är så trevligt. Blir så äckligt mätt! Tur att det bara blir typ en gång i månaden iaf. Svensk frukost är nog bäst i världen, vad jag saknar brödet där hemma! Och filmjölk!


Vill aldrig mera äta pannkakor till frukost.

Svettigt i L.A!

Jag håller på att döööööö!!!!! Nu har kvällarna här verkligen börjat bli varma. Svettas ihjäl! Vi har en fläkt i vardagsrummet-köket, men inte i vårt sovrum. Åhhh saknar redan Brandons mammas hus vi tillbringade i förra veckan, så svalt och skönt där. Men men, ganska så skönt att vara hemma i vår lägenhet nu också.

Idag städade vi upp lite i Brandons mammas hus innan de kom hem ifrån Washington DC och tvättade katterna, de har loppor!
Sedan tänkte jag och Brandon panta alla burkar och flaskor vi har i garaget, massor massor. Så vi fyllde upp Brandons styvpappas mini-van och åkte iväg. Men så var det stängt söndagar och måndagar, så vi fick skynda oss tillbaka så att hans syrra kunde ta mini-vanen för att hämta deras familj på LAX.
Det var sååå mysigt att se Brandons småsyskon igen! Känns alltid som att de växt och verkar äldre när man inte sett dom på en vecka. Plus att de alltid är så världsvana efter alla deras resor. De är 2.5 år och har redan vart i Storbritanien, Mexico, Hawaii m.m.
Så jag frågade Isabella hur Washington DC var, hon svarade världsvant "Good, good". Och så frågade jag henne om hon sett Vita huset och Barack Obama. Hon hade sett huset, men gällande min Barack Obama-fråga svarade hon "No, but i saw his mum".  Efter det slutade jag fråga och satt och funderade istället.

Nu har jag precis diskat och plockat upp den rena tvätten och så svettas jag ihjäl då , såklart.

I MORGON : Conan O'brien's show, inspelningen börjar vid 5! Fast vi måste vara där vid halv 4.

Här är lite bilder från idag:

 
Isabella med sin älskade docka och Joaquin tror att han alltid måste göra den posen efter att jag EN gång sa att han skulle göra det på ett foto.
 
Dammsugaren är Joaquins favorit"leksak" och Isabella är girlie girlie.

 
 
Fatcat har loppor ! Vi fick en tablettask och choklad ifrån Washington DC. Mmmmmmm............


9 sept klockan 08.45

DÅ har vi ett möte gällande "immigration-giftemåls-saken" !!!!! Om mötet går bra lär jag väl snart bli laglig här i USA och kan äntligen börja jobba och plugga i höst! Herregud vad skönt det skulle vara.
Jag och Brandon vart nojjiga dock då vi började fundera på mötet, ni har väl sett filmen Green card? Eller som den kallas på svenska "Gifta på låtsas". Nu gäller det att studera varandra! Haha. Vi vart som sagt nojjiga och började "Oh shit, i don't know if i know you!!!" "Hum, what do i know about you??" " Whats your favorite food?".-"I don't even know what my favorite food is!!!". Ja vi är hemskt fåniga. Men ändåå....de kan fråga vad som helst på det mötet !

Sunrise

Gick och la oss i morse. För igår somnade både jag och Brandon i soffan efter att ha kollat på film långt efter midnatt. Vi vaknade båda upp vid 5 i morse och bestämde oss för att gå ner till havet för att se soluppgången innan vi gick och la oss.
Luften var underbar. Ungefär såndär luft då man går upp 3 på morgonen för att åka till Landvetter och åka utomlands. Bara att istället för att vi behövde ta oss till Göteborgs flygplats, vi behövde bara gå en 10 minuters promenad ner till Redondo beach och Stilla havet. Det var en fin morgon det. Sedan somnade vi gott och vaknade lite efter 12 på eftermiddagen.

 
Det var bara vi och 4 stycken andra på stranden. Så tyst och fridfullt, det enda man hörde var vågorna och fågelkvitter.

Igår


Satt jag och njöt i solen.

 
Va i en park i Manhattan beach och spelade discgolf. Jag är så kass på det!


Ni vet leken "Gris" vi har där hemma? Vi körde den efter att jag vart så dålig på att kasta långt. Fast här kallar dom den leken "Horse". Så vi stod ganska nära disckorgen och sköt, missa man fick man en bokstav. Den leken var jag iaf bra på, fastän jag blev Horse först.

En sån' karl

I gårkväll lagade min karl mat. Lax med jättegod kryddning plus zuccini och gullök i ugn. MmMmmmMmmmmmmmM...Jag erbjöd mig tillochmed att hjälpa till, men då sa han bara " Don't worry, i fix it baby".
Jaa, en sån karl är bra att ha!

 
Kolla vilken stilig karl han är! Första bilden är han typ 13 eller 14 år. Andra är från hans mammas bröllop, han är typ 21år.
Har aldrig sett honom så uppklädd förut (när vi gifte oss hade han jeans och t-shirt, fast han sa att det var en av hans finare t-shirts iaf)!

 In i ugnen och sedan kom den ut görgod!

Filmbetyg



Åh , ni måste se denna! Sorglig men jävligt bra. Skådespeleriet grymt!
Den berör verkligen.


Åh vilken myspys-film! Diggar diggar! Rolig var den också.
Tillochmed Brandon skrattade då och då och när han lagade till laxen bad
han till och med mig att pausa filmen. Det ni!

Balkonutsikt

  
Brandon grejade med sin bil medans jag satt på balkongen och njöt av solnedgången över Stilla havet.

Nu ska vi grilla lax och titta på film. Myspys!

Tortillas a'la Sydamerika

Brandons småsyskons nanny från El salvador visade mig i våras hur hon gjorde tortillas.
Enkelt och billigt!
Så jag slängde precis ihop några tortillas till mig och Brandon som vi kan äta ikväll.

Du behöver:

       
Bunke.                                                             Gasspis och plåt.

  
Majsmjöl.                                                    Ljummet vatten.

Och så lite olivolja, canola oil eller liknande att ha på händerna när ni plattar till degen till tortilla-platt.

Gör så här:

Använd så mycket majsmjöl och vatten beroende på hur många tortillas ni vill göra. Jag gjorde bara en liten sats nu, det blev 7 tortillas. Obs: De är lite halvtjocka, godast så!

      
Platta till och lägg på plåt (som ligger på             Man ser när de är klara!
gasspisen, se till att sätta på elden under
plattorna lite innan ni lägger på tortillasen)!


Lägg dom gärna i en liten "tortillas-tygpåse". Haha, hittade nämligen en sådan i huset.
Annars i en liten brödkorg, eller vira in i kökshandduk eller nåt.

Gott att äta dom varma med lite smör eller att doppa i soppa!

Smaklig upplevelse!

Filmnörd


Hyrde tre filmer igår, eftersom det är "hyr 3 betala för 2" sönd, månd och tisd på videoaffären.
Har hunnit se en av dom, planen var att se 2, men så sluade kvällen istället med att ha bbq med Brandons vänner, det var trevligt det med!
Åter till filmerna, dessa hyrde jag:


Besvikelse besvikelse! Jag som tyckte att boken var så mysig för några år sedan,
men nej nej, filmen var inte alls bra, inte ens ett dugg!


Ska se denna ikväll. ALLA här säger att det är den bästa filmen på länge.
Förväntningarna är höga!


Får se när jag ser denna, imorgon kanske. Förhoppningsvis är den trevlig!
Har till och med övertalat Brandon att se den med mig. Så ja, nu hoppas jag som sagt verkligen att den är bra, annars kommer Brandon ALDRIG att vilja se sådana filmer med mig i framtiden.


Lat dag i solen



Här har jag spenderat större delen av dagen i solen. Het sommar här i Kalifornien alltså!


Solskyddsfaktor ett måste!


Har börjat vänja mig vid mitt "nya hår". Det blev bättre när jag sköt luggen åt sidan minsann!

Hej igen!

Jag mår lite bättre nu efter att jag ätit, fast jag är fortfarande en snorunge. Huset är stort utan Brandons familj.
Solen skiner ute. Om inte Brandon blir jätteupptagen med avdokatmöten och grejer, ska jag fråga om inte vi kan ta en liten dagstur till Santa Monica.
Happ okej nu måste jag snyta mig igen!
Hej så länge!

THE TONIGHT SHOW WITH CONAN O’BRIEN

Verkar som att dessa kommer att vara gästerna på måndag då vi ska på inspelningen:

Peter Sarsgaard:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Peter_Sarsgaard

Adam Sandler:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Adam_Sandler

Kate Voegele:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kate_Voegele


God morgon!

Jag är fortfarande sjuk men överlevde natten. Ska kila över till Brandons mammas hus och hänga där om en stund och äta allt i kylen, de sa att vi fick. Färska jordgubbar....

Sjuk

Jag har gått och blivit sjuk, stackars mig!
Jag snorar och halsen har börjat göra ont i kväll. Jag har druckit 3 c-vitamin-pulverpåsar med vatten men inte ens det hjälper, då är det illa!

Vi åt mexikansk mat med Brandons mamma, styvpappa, lillasyrra och småbarnen innan vi skjutsade dom till LAX och de drog till Washington DC.

Brandons chef är ett pucko och tänker ej låta Brandon jobba ens lite (doktorn sa att han ej får lyfta tunga saker osv), så han kommer att behöva vara hemma ännu en vecka ifrån jobbet ( inte bra för vår ekonomi)!
Imorgon ska Brandon åka och snacka med en advokat och grejer, detta blir nog ett trist slut på hela grejen. Alla bli ovänner på hans jobb, en vän till Brandon på jobbet har redan svikit honom. Tur att Brandon ska börja på ett nytt ställe om nån månad iaf.
Jaja..
Imorgon om jag mår tillräckligt bra, ska jag spendera resten av veckan i Brandons mammas hus, ligga och njuta i deras jacucci, sola, sitta på balkongen och se solnedgången över Stilla havet och äta gott.

Imorgon kommer vi nog få reda på vilka gäster som kommer till Conan's show på måndag, så så nyfiken!

Nu ska jag gå och lägga mig , har precis suttit och kollat på filmen Walk the line (en av favoritfilmerna, mest för att jag gillar J.Cash's musik).

Godnatt allihopa, fast vissa av er har väl redan vaknat där hemma i Sverige!

Klippt




Äh, inte supernöjd, men skit samma. Toffs, hårklämma och att hår växer
räcker för mig för att inte bli hysteriskt bevsiken och så. Plus att mitt hår
behövde klippas, slitet hår är det värsta!

Champion

Gick till frisören idag eftersom mitt hår vart så slitet och livlöst. Jag nääästan klippte kortkort som jag hade efter gymnasiet, men sen så tänkte på hur länge jag har lyckats spara mitt hår utan "jag vill klippa superkort-impulser".  Så för att göra något dramatiskt bestämde jag mig för lugg. Det blev en såndär lugg jag älsk-hatar! Ungefär som en champion, iofs gillar jag championer, men som hår? Fast det är inte såååå farligt. Bara det att frisören knappast talade engelska och då är det så svårt att beskriva hur man vill ha det. Tur nog hade jag en liten bild på en lugg med mig , inte för att jag har likadan lugg som på bilden, men åtminstone fick jag en lugg. Hade kunnat gå riktigt illa alltså!

Men det blir nog bra, det är som sagt inte så farligt, det är faktiskt nästan lite sött :)
Tar en bild på mitt "nya hår" snart! Håll utkik!

Ps: Om jag ska vara ute en längre tid i solen får jag sätta upp luggen med klämma, för guuu vad det är sommar här alltså. Svett! Svett! Svett!

Brüno

I går kväll gick jag , Brandon och hans storasyster med make på bio. Vi såg Brüno!
Absolut inte lika rolig som Borat, men ändå helt okej rolig. Denna var väldigt extrem och väldigt vulgära sexskämt och sådant. Men vi satt där med alla andra i biosalongen och skrattade på, för den var faktiskt rätt så kul ändå.


Pannkakshuset

Igår när Jacquie anlänt på LAX från Frisco, åkte vi alla till ett pannkakshus och åt frukost-brunch.
Det är ett väldigt populärt ställe så man fick vänta 30 min för ett bord.
Godaste pannkakorna på länge dock, så de var det värt!
De hade till och med "svenska pannkakor med lingonsylt" på menyn, fast jag tänkte att det kan jag väl laga själv eller!


Detta är ej mina pannkakor, men denna variant såg god ut också!

    
Jaqcuie och Isabella!                      Frisbee efter pannkakor!

Efter det åkte jag, Brandon och Jacquie till Cosco och köpte storpack med vatten och sånt.
Sedan åkte jag och Brandon hem en stund. Och sen tillbaka till Brandons mammas hus för att
äta middag med alla på kvällen. Fast när vi kom dit var de inte där, de var och shoppade.


Brandon och Fatgirl.

          
Nu kom de tillbaks från shoppingen.    J's nya skor.


Hela syskonskaran!

 
   Bus-Bella!                      Såg ut som en tavla med hon i rummet , Patty på bild.


Missade solnedgången med 5 minuter, attans!

Bra start

Fin morgonstart med en kopp kaffe och Neil Young - Harvest moon.
Nu är jag redo för den kaliforniska solen som steker på där ute. Eller vi måste hämta Brandons syrra Jaqcuie på flygplatsen LAX och sånt. Men vi lär stekas idag ändå.



Back from hell

Precis kommit hem ifrån Silverlake och Glendale. Herregud vad varmt det var där borta. Höll på att dö.
Skönt att komma tillbaka till Redondo beach och stilla havets vindar, fast vindarna ikväll är lite småkyliga, annars är det varmt!
I Silverlake , hos Brandons mormor och morfar åt vi linssoppa och tortillas och kollade på teve litegrann.
Sedan på väg hem åkte vi förbi en pizzeria i Glendale där Brandons morbror med familj satt och åt. Planen var bara att titta in och säga hej, men vi blev sittandes där och pratade för en lång stund. Trevligt! Jag har inte fått chans att lära känna Brandons morbröder så mycket, så nu är en morbor avklarad haha!

Nu ska jag och Brandon dela en flaska rött och så får vi se vad som händer. Jag har dock börjat bli förkyld , usch vad jag hatar då näsan känns som en vattenkran.
Plus att min rygg har gjort ont en längre tid nu. Görjobbigt. Har dock ingen aning varför.

Bye bye!

Dålig uppdatering, förlåt

Tjoho!
Upptäckte att jag inte uppdaterat på 2 dagar nu, sorry!
Kom precis hem. Vi följde med till Brandons småsyskons lilla simskola. Åh vad gulliga alla små barnen var i poolen. Vad mysigt det måste vara att va en simskolelärare till småbarn!
Sedan så åkte vi alla till Pollo loco (galen kyckling på spanska). Ett litet snabbmat ställe , mexikansk stil.
Jag älskar deras grillade kycklingtortillas!
Och vet ni vad, Brandons mamma och styvpappa gav oss ett års medlemskap på affären Cosco! Skitbra. Man måste nämligen vara medlem där för att kunna handla. Där kan man köpa storpack av typ allting för billigt pris. Och så är det billig elektronik och kläder och sånt. Så nu kan vi ta er dit när ni mamma, pappa, jenny kommer!
Om en liten stund ska jag och Brandon åka och hälsa på hans kusin som är 17 år och som födde en liten pojke i sluet av maj. De bor i Southgate. Sedan ska vi hälsa på Brandons mormor och morfar i Silverlake. Det området ligger intill Hollywood. Det är tydligen det nya hippa stället. Olika klubbar har öppnat där eftersom det inte finns plats i Hollywood längre.

Igår var en lat dag. Vid midnatt drog Brandon och hans vänner och spelade "nattbowling". Jag bestämde mig för att ha en myskväll för mig själv. Hade ju Sex and the city-filmen att titta på!

Nästa vecka när Brandons mamma och styvpapa, småsyskonen och hans 22åriga lillasyster åker till Washington DC en vecka, ska jag och Brandon bo i deras hus. Ganska nice! En 7 miljoners kronor villa med huvsutsikt så man kan se solnedgången från deras balkonger och så kan jag sola i deras trädgård. Fast vet ni vad, sommaren är här på riktigt nu , så himla varmt är det! Så jag lär ju guppa i Stilla havets vågor en hel del nästa vecka också.
Det var nog allt för nu.
Har tyvärr inga nya bilder att ladda upp för tillfället, för batteriet måste laddas!

Ha det så bra!


Jag och Stilla havet.

Lite babbel

Nu ar barnen pavag att ta en tupplur. Jag dricker kaffe och ater pa ett sant dar kex barnen ater tillsammans med mjolken innan de gar och lagger sig.
Nar barnen har somnat ska jag ga till ett stalle som heter Wahlgreens och ta passfoton. Maste ha det tillsammans med giftemalspapperena vi skickar in. Detta ar typ femte gangen jag maste ta passfoto till det dar jakla pappret. Korten blir varre for varje gang ocksa for den delen. Jag brukar saga till Brandon efter varje foto, att jag mer och mer forstar varfor de alltid avbojer vara papper och ej godkanner det!

Jaja.
Imorgon har Brandon ett arende till Norra Hollywood, da tankte jag hanga pa. Brandon forklarade for mig att Norra hollywood INTE ligger i sjalva hollywood, utan pa andra sidan Hollywoodbergen. Jajajaja, va pedantisk man kan vara da! Om namnet pa en del av omradet har "hollywood" i sig, kan det val lika garna vara hollywood. Men alla har ar sa noga med sant dar. Nastan like "west" mot "south" och sa vidare. Vi bor for overigt i "southbay".

Forresten sa kikar jag in pa Conan o brien's hemsida typ varje dag, for jag vill veta vilka gaster han kommer att ha den 20 juli da vi ska pa inspelningen av hans show. Jag listade tyvarr ut att den informationen ej kommer finnas pa hemsidan forrans nasta vecka! Typiskt, jag har inget talamod!


Conan!

Downtown och Hollywood

Vi startade dagen med brunch på ett ställe som heter Fred 62, som typ ligger i Hollywood (Loz Feliz). Jag hade lika gärna kunnat kalla det området Hollywood, men Brandon gjorde det klart och tydligt att det var 2 kvarter ifrån Hollywood.
Det stället var riktigt snyggt. Och pannkakorna jag hade var farligt goda!
Kolla in deras hemsida: http://www.fred62.com !

Sedan åkte vi upp till en utsiktplats i Griffith park. Gu va häftigt det var! Såg ut över Hollywoodbergen, Downtown. Det var så maffigt!
Klockan tickade dock iväg och vi var tvugna att åka till Downtown för att gå på det där mötet gällande immigration-giftemål-saken! Kan inte påstå att vi fick reda på så himla mycket nytt. Gubben sa att vi skulle kopiera några av våra papper och även fylla i en blankett igen och betala avgiften på det pappret och bifoga ett brev och förklara vårt läge. Well, jag antar att vi måste göra detta då, även fast vi gjort det typ 4 ggr tidigare. Gubben var otrevlig och låstaded att vara den viktigaste levande personen. Inte mycket hjälp från honom som sagt...

Sedan åkte vi till Sunset bl i Hollywood och kikade i den största skivaffären jag någonsin vart i. Brandon kallar det "L.A's mecka".Musikstudion han brukade jobba i ligger bredvid den musikaffären .Nästa gång vi åker dit ska vi iaf ha pengar att köpa skivor för.
Efter det promenerade jag och Brandon utmed Sunset bl en lång stund. Det var himlans varmt där. Brandon sa att det inte var så varmt som det brukar va, herregud, kan det bli varmare än såhär tänkte jag då. Skönt att vi bor i Redondo beach vid havet och stranden och inte i Downtown och i Hollywood och så, där det är kvävande varmt och inte vid havet.
Mysig dag iaf!


Utsikt från Griffith park!

   
Fred 62.               Moi.                                                  Berg och sånt.


Griffith park.

  
Brandon.                           Downtown.                        Jag.



   


Sunset bl.

   
Musikaffär.          Den ska jag se på bio!   Sunset.                              Dit vill jag gå igen!


Jag svettas ihjäl.


Nu är det King of the hill på teve,imorgon är jag barnvakt,
 caio!



Good morning!

Är uppe tidigt. Klockan är inte ens 8!
Väntar på att kaffet ska bli klart så jag kan äntligen kan börja min dag (en kopp kaffe börjar dagen)!
Sedan ska jag och Brandon åka på ett Downtown-möte , men först ska vi hänga i Griffith park! Lovar att ta många bilder!

Kram så länge!

Utmattad!

Nu har jag precis kommit hem. Själva barnvaktandet var inte jobbigt eller något. Däremot när Brandons mamma Patty , jag och Isabella åkte till Target (en billig affär som har det mesta) blev jag helt utmattad. Patty kan verkligen inte sluta shoppa! Men så har hon ju ett advokatjobb som gör att hon inte behöver sluta shoppa heller för den delen.
Jag köpte ett paket mjölk och en luftmadrass åt min syster när hon kommer och ska sova här. Jag valde den med omsorg då min syrra förtjänar det bästa!
Nu är jag hungrig. Jag hatar att man måste tina kycklingen innan man kan laga den. Och jag hatar att min sjukskrivne make Brandon inte har tinat den under dagen då han bara vart hemma och skapat musik på sin Mac!

Ciao.

Middag, solnedgång och hyra film

Det var görgod middag hos Brandons mamma. Jag älskar svarta bönor de kokar länge och sedan mosar ihop och så blir det en varm böndipp, ta det med ris. MmmmmMmmmm!
Brandons småsyskon Isabella och Joaquin var söta som vanligt och ville aldrig sluta leka.

Påvägen hem stannade vi till vid havet så jag kunde fota solnedgången. Sedan åkte vi och hyrde en film.
Så nu ska vi se på filmen, Donnie Brasco , Al Pacino och Johnny Depp, den låter redan bra, eller hur?


Solnedgång i Redondo beach.

  
Isabella!                             Joaquin!                     Skönhet!


Filmdags!

Lat dag


Nu har vi gjort dom där "viktiga" sakerna.
Sedan har vi bara vart lata, Brandons arm har gjort extra ont idag.
De visade massor av gamla James Bond-filmer på teven, så vi satt och kollade på det medans vi tvättade och så.
Nu ska vi hem till Brandons mammas hus, de sa att vi alla borde komma över ikväll och grilla köttet och kycklingen som vart över från igår. Well, gratis är gott.

Hum, ingen händelserik dag alltså.
På onsdag efter att vi vart på mötet i downtown, ska vi iaf åka till Griffith park. Det blir roligt för där har jag aldrig vart och det är ju ett måste att se i L.A, va? Jag som har vart här sen oktober förra året!


Bild från google.com

God morgon!

Vaknade för en stund sedan och solen skiner ute (som vanligt..)
Idag är en såndär "vi-måste-göra-dag". Dvs, måste gå till ett stort supermarket och köpa mat och annat så vi inte står där med ett tomt kök.
Köpa tvättmedel , har ton med kläder som måste tvättas.
Sitta ner och kolla igenom alla våra "giftemålspapper" innan vi har ett möte på onsdag i Downtown, tydligen nåt ställe vi kan fråga lite frågor på gällande min och Brandons situation (i mitten av ett byråkratisk giftemålsprocess som gick fel i början och nu är alla våra papper helt ute och flyger , dvs, vi fattar inte vad som händer).
Jag skulle även vilja motionera lite idag. Jag bröt nästan ihop igår då jag kände mig så stor (anledningen till detta var att jag ätit mycket och min mage svullnar upp väldigt enkelt, ungefär som laktor fast inte laktos, men då satte jag och Brandon på filmen Happy feet och sedan somnade jag gott utan att känna mig stor. Och idag när jag vaknade var jag inte så stor längre.

Hum. Ska väl göra mig redo för att börja med de "viktiga" sakerna. Boooring!


Mexikansk bbq

Idag åkte vi hem till Brandons mamma för att fira hennes födelsedag med släkten.
Jag åt för mycket och gissa vad? Vi fick ta med mat hem och nu sitter jag här och äter mer.
Det var ju såå gott...



Godaste kycklingen och biffen på länge. Vi strimlade det och hade tacos!

 Nachos med salsa och guacemole är typ bäst!


Joaquin, Isabella och Susie. Underbart väder!

  
Cupcakes!         Joel och hans föräldrar.  Luis, Natalie och Sam.


Efter cupcakes (socker) fanns det inget slut på deras lek!

  
Glädje!                 Ramla omkull.   Brandons mamma Patty och styvpappa Joel.


Hum ja, en ny "liten leksak" Isabella och Joaquin fick av sina föräldrar.
Jag och Brandon ville också hoppa, men enligt anvisningarna är vi för stora och gamla. Orättvisa!

4th july


I bilder:


"Förbereder" oss för att dra ner till Redondo beach pier.


Nu ska vi dra ner mot piren!


Redondo beach hamnen.
    
Brandon och Chris.        Vi åt på en japansk "pub". Sockerärtot, sake och kocken.


Medans vi åt började de med raketerna, så vi tog en paus i ätandet och kikade på
det. De 2 kockarna på restaurangen kom ut och skålade sake med oss som åt. Åh vad jag gillade det japanska stället!

        
Massa smårätter!   Suddig bild på mig och B. Det slutade aldrig att smälla!


Massor av bilar på vägen hem. Tur att vi promenerade!

klicka på småbilderna för större storlek.

Journey

Såg ju som sagt på sista avsnittet av Sopranos igår. Jag ska ej säga vad som hände eller hur det slutade. Men däremot vilken låt de spelade innan avsnittet slutade.
Journey - Don't stop believing.
Den sången sjöng alltid Brandon för att vara irriterande när han var i Sverige och i mina lilla hemstad Skövde. Därav "Just a smalltown girl, living in a lonely world" " Just a cityboy..." ja ni fattar.  Åh det är så så så irriterande och han bara satt där o njöt av att se mitt ansikte när den låten började spelas i Sopranos. 

Jag diggar dock när Family Guy kör sin version av den!


Happy 4th of July!

Vaknade för en stund sedan av musik i grannskapet. De sattsar på 60-70tals hits. Med extra mycket Beach boys. Me like!
Verkar som att de redan börjat firandet av nationaldagen här i US and A!
Jag ska äta lite frukost nu och sedan ta en dusch. Sen är jag redo för att fira jag med minsann!


Bild från google.

Middag, dunder o brak o sopranos


Har precis ätit en jättegod middag min man lagade. Han är duktig att laga kyckling och vitlök minsann!
Nu är det dunder o brak där ute. Är det Korea som anfaller eller är det lite tjuvstartfirande på 4th of july? Blir spännande imorgon att fira det här!
En vän till Brandon ska springa i en tävling som kallas "Iron man". Det går ut på att springa en kilometer, stanna o dricka en öl, fortsätta springa en kilometer , dricka en öl osv. Hahaha, han lääär ju inte klara det hela vägen. Låter kul dock.

Nu ska jag o Brandon kolla på de 2 allra sista avsnitten av Sopranos. Sedan har vi sett alla 6 säsonger. Gu va den tvserien är bra!

Okej, godnatt o sånt!
Imorgon blir det nog party party!

Meshuggah, vatten och bröd

Vår rumskamrat Dan och hans vän och Brandon sitter och lyssnar på ett svenskt band , ett progressive/math metal-band, Meshuggah, jag har aldrig lyssnat på dom så mycket som nu när jag delar lägenhet med Dan.
Jag har alltid haft lite svårt att gilla den slags musik, men man vänjer sig lite och efter såhär många månader känner jag att det är Ok att lyssna på dom ibland.  Inte direkt min favoritmusik att komma hem till när jag vart barnvakt hela dagen och så. Men samtidigt så är ju bandet svenskt och det är faktiskt roligt med människor här som vet och lyssnar på band från ett litet land som Sverige och som inte är typ Abba och sånt.

Brandon är sjukskriven från jobbet i en vecka nu.Tydligen infammation i lederna i armen och så .Kul för mig att ha han hemma med mig de dagarna, eller kommer vi att gå varann på nerverna? Blir spännande att se!
Hans chef är en idiot dock. Han kommer inte att lyfta ett finger för att hjälpa Brandon med betalning av sjukhusräkning eller ersättning för en veckas sjukskrivning. Well well, nudlar, vatten och bröd från och med nu då. Bäst är väl det, jag vill aldrig mer se en cupcake i hela mitt liv!



Jag saknar er där hemma!

ps: tack för det fina kortet Mormor, Per och Bibbi!

Födelsedagsfirande!

Jag och Brandon+ hans familj gick ut och åt frukost imorse. Jag åt en ost och avokado-omelett med kaffe, en skål med färsk frukt och rostat bröd, det var gött!
Sedan åkte vi hem och sjöng för Patty och åt lite tårta.
Och sen så ville Brandons mamma Patty och hans storasyster Natalie åka till shoppingcentret, de frågade om inte jag ville hänga med, det ville jag ej. Vet ni varför? Okej jag är pank , det är en orsak. Men den största orsaken är den att deras baktanke att ta mig med är att jag då kan passa barnen medans dom spenderar pengar haha! För sist jag hängde med dom, slutade det med att jag stod med 2 barnvagnar inne på en fin affär som heter Macy's. Joaquin kissar på sig och kisset gick igenom barnvagnen och såklart på golvet i affären, jag fick gå och säga till en städare. Sedan så spillde Isabella milkshake över hela golvet och även där jag fick sköta detta, eftersom Patty och Natalie var så inne i shoppandet. Haha!
Det kändes så jäkla gött att säga nej idag.


Patty, tvillingarna och Brandon. Patty blev glad för den inramade bilden!

  
Bella, Patty, Joaquin.       Arthur.                                Åka o äta frukost.


Söta Joaquin.

   
Söta bella.                         Sjunga Happy birthday!  Bella´+groda.

Ps: Cupcakes är mer fina än goda.

Champange och Cupcakes

Ingredienserna för att omvandla en trist torsdagskväll till lyxig och festlig är champange och cupcakes!
Vår lägenhetskompis Dan gick till affären för att köpa öl , men kommer istället hem med 2 flaskor champange!
Och jag hade några "misslyckade" cupcakes (bakade nämligen cupcakes för Brandons mammas födelsedag som är idag). Så champagnge och cupcakes en torsdagskväll kändes lyxigt.


Cupcakes - Baka muffins och garnera med glasyr och strössel.

 Robert, Tony och Dan skålar med champange!
klicka för större bild.



Inte som KSS direkt...

Sjukhuset i L.A har liite mer action än sjukhuset KSS i Skövde...



I går på sjukhuset var det kaos. När vi gick in på sjukhuset var det kontroll som om vi vore på en flygplats.
Jag och Brandon satt i ett trångt litet rum med massor av människor. Efter 4 timmar ropade de upp Brandons namn och allt de frågade honom var om han hade ont i armen. Jag menar, vi satt där i 4 timmar och Brandon hade jätteont i sin arm men 4 timmars väntan och fortfarande en ond arm, kan väl knappast ha gjort saken bättre. De gav honom en tid idag klockan 3, hoppas han får bättre hjälp då.

Men hey, det var verkligen kaos och fartfyllt i det lilla rummet.
En kille satt och kräktes i en liten kräckbricka framför mig, han mådde skitdåligt. En annan hade blivit skjuten i ett gängbråk och runt omkring honom stod 3 poliser.
En annan kille satt på golvet i väntan på att få sitt namn uppropat. Då stormar 2 poliser in och sätter handfängsel på killen. Han blir mycket upprörd och skriker varför han inte kan få lite privat tid på sjukhuset då han faktiskt har en tumör på testikeln. Stackarn.
Det är nämligen så att det sjukhuset kryllar av polisen och en av orsakerna är detta: När någon patient kommer och "checkar in" i receptionen, går deras namn direkt till polisens datorer och då kan poliserna se om de är någon brottsling som måste tas. Jag har blandade känslor om det där. Jag menar, herregud, om denne någon befinner sig på ett sjukhus och inte mår bra, då tycker jag att poliserna iaf kan avakta lite, visst fortfarande ha kontroll över personen, men inte komma ocg gripa denne framför ögon på alla och fråga högt och tydligt vad som är fel på en. Orespektfult tycker jag.

Jaja, nu har jag precis druckit mitt morgonkaffe och ska göra mig iordning för att cykla iväg och vara barnvakt.

Hörs senare!

Blek sommar

Gu vad mitt hår har blivit ljust! I våras blekte jag håret och det såg jag ju som ett misstag. Nu har solen blekt det ännu mera.
Jag är näästan blond nu.
Well well, jag låter det vara nu i sommar och så får det bli brunt hår med lugg i höst eller något!



Hospital!

Brandon ringde precis. Hans arm mår inte bra och han kan inte jobba med en arm som gör ont, så han ska komma förbi här och plocka upp mig och sedan måste vi åka till sjukan.
Yeez. Hoppas verkligen att hans jobb har försäkring för arbetsskador och sånt. Sjukhusräkningar här är ju inget att leka med direkt! Nej men gu, nu skrämde jag minsann upp mig själv!

Oj nu kom han hem. Eftersom hans jobb inte betalar sjukhusavgifter, ska vi nu till ett gratis sjukhus typ, med en låååååååång väntan. Åker vi dit nu, kommer vi nog hem imorgonbitti typ. Så var det iaf för Branonds syrra man, när han gick till det sjukhuset. Brandons chef tänker inte låta Brandon jobba med en arm som gör ont för då kan han råka illa ut, så Brandon måste skaffa en doktorsunderskrift typ, för att få tillåtelse att jobba igen.
Oh så komplicerat det ska vara då. Jag är hungrig och vill inte spendera natten på sjukan. Men hur snällt vore det om jag stannade här och låta Brandon spendera natten på sjukhuset alldeles själv...

So long...

Big spending

Oj vad jag har shoppat idag, planen var ju att bara köpa skor.
Påvgen till Tjmaxx (stor affär med märkeskläder o saker till mycket mycket billigare pris) skadade jag mig. Inte allvarligt dock, men väldigt klantigt. Jag cyklar upp på en trottoar och tittar åt sidan för en sekund, när jag tittar framåt igen ser jag en liten stolpliknande sak dyka upp, cyklar såklart in i den. Jag tänkte vara smart och dämpa krocken lite så jag skjuter fram min fot. Jag mår bra, men inte min tå som börjar spruta blod. Så tå och flipflop-sko är blodig.Vääldigt smart då min plan är att gå och prova skor i en affär. Men äsch. Blodet torkade och jag låtsades som inget och gick in i affären. Provade dock bara skorna på den oblodiga foten. Men jag är så fruktansvärt kräsen och svår med skor, så jag köpte inga skor där. Istället kom jag ut ifrån affären med en dvd, 2 handdukar, rivjärn och decilitermått. Hur gick det till liksom??!!???

Bestämde mig för att cykla till Target och göra ett nytt skoförsök. Har nu tvättat rent mitt sår och sko.
Efter ett år bestämde jag mig för ett par svarta slags flipflopsandaler, inte världens vackraste skor, men de funkar liksom, och de är sköna vilket är min största prioritet med skor.
Vad bra, jag hittade mig ett par skor! Men såklart annat också. Typiskt mig. Ser jag en reaskylt kan inget stoppa mig.
Hittade bikini!! Big deal för mig. Har nämligen inte köpt en ny bkini sedan jag slutade gymnasiet 2007. Jag mixade två olika delar.
Överdelen var av designen Mossimo for target, den var görfin och underdelen var converse.
Sedan var det superbilliga gröna shorts och en superbilligt svart klänning.
Och så blev det en ram till kortet jag och Brandon ska ge hans mamma på hennes födelsedag.

Oh jag får alltid panik när jag shoppat så mycket här. Känner inom mig att "herregud, vad har jag gjort?! " och typ " varför unnade jag mig så mycket när jag bara skulle köpa skor??".  Men allt jag köpt idag, kostade tillsammans 530 kronor.
Vilket ju faktiskt inte är alls så mycket när man tänker på allt jag fick för de pengarna. Och detta var första gången på  väldigt länge jag köpte kläder som inte är secondhand. Och bor man vid stranden i Los angeles är man väl värd att ha en bikini som inte är 3 år gammal?
Hum. Jag har fortfarande lite panik ändå. Det är så otäckt efteråt när man spenderat pengar. Nu vill jag inte och behöver inte öppna plånboken förräns i höst iaf. Eller ja, det kanske blir ett och annat mjölkpaket, men ni fattar...

Titta här:

Från TJmaxx:


2 ansiktshanddukar. 12 kronor styck.


Dvd: 40 spänn! Perfekt för mig att ha då det är killkväll i lägenheten!

Rivgärn och decilitermått, sånt man borde ha när man är vuxen,typ. 40 kronor tillsammans.

Från Target:


Söta gröna shorts, 30 kronor.

Bikiniöverdel från designern Mossimo, 90 kronor. Bikiniunderdel från Converse, 40 kronor.
Svart bomullsklänning för 30 kronor.
 Sandaler, 200 kronor.
 Födelsedagspresent till Brandons mamma. Foto på hennes barn, dvs brandons småsyskon. Foto: jag.


Klicka på småbilderna för större bild.

Lyxig frukost

Det har jag precis ätit minsann.
Tunnbröd och kaffe! Herregud vad jag har saknat tunnbröd. Köpte det på Ikea häromdagen. Åh..nu finns det bara 3 kvar i paketet...

Idag ska jag till Tjmaxx för att hitta skor. Jag är jättedålig på att hitta skor, så det blir allt eb utmaning!

RSS 2.0