På radion

En låt jag hörde på radion idag som jag tyckte om:


Däremot verkar inte många förstå deras video till den, fattar nada liksom. Skala äpple?

Natti natti


Nu ska jag och Brandon titta på en klassiker  (Blues brothers) och sen ska jag nog krypa till kojjs, är supertrött efter jobbet idag. Det var riktigt lugnt på jobbet, lite fööör lungt helt enkelt. Mina ben gör såå ont efter dom dagar jag jobbar 09.30-17.30. Är det inte konstigt att man ibland är mycket tröttare efter en lugn dag på jobbet än när det var jättemycket att göra?


Det är lite osäkert om jag kan inviga min nya cykel imorgon då Brandon inte
hade skaffat den där bolt han behövde för styret, kanske kanske han kan köpa den
innan jobbet imorgon så jag får möjlighet att cykla på min lediga dag, annars fredag, åhh jag bara går och väntar, har saknat att cy
kla såå mycket.
Brandon ville inte göra mig upprörd över att han ej fixat det ännu så han gav mig en Reese's peanut butter cup, så då kunde jag ju inte vara alltför arg :)


Det har börjat bli mörkare ute tidigare nu.


Scared the shit out of me!


Han som har hand om det hela angående mitt Green card på jobbet ringde till min avdelning idag och bad mig komma upp till chefernas kontor. Jag traskade upp dit.
Han ber mig komma med in i ett rum. Jag lämnar dörren öppen för i mina tankar innebär stängd dörr att jag blir avskedad pga mitt nya green card som ej kommit ännu. Han säger "Close the door please and have a seat".
Jag stänger dörren och sätter mig ner. Han säger "We're good.". och "You're good", "No problem with ur green card, just come up with the card asap when you get it". Jag sitter där helt stum och frågar sedan "So..im not fired?" och han skrattar och säger att anledningen till all "dramatik" är för att inte alla har med at göra angående mitt green card och därav den stängda dörren.

Sedan traskade jag glatt ner till min avdelning igen och lurar min arbetskollega att jag tyvärr inte får fortsätta jobba där utan green card. Fast sen sa jag såklart sanningen!

Sköööönt.


Jobbjobbjobb

Har mest vart på jobbet idag. Rätt lugn dag, vilket ibland kan bli lite långtråkigt. Märker på alla att de flesta trivs med mer fartfyllda dagar där.
De har börjat sätta upp det stora vita tältet på parkeringsplatsen där de ska sälja juldekoration och sånt som Ikea gör varje år. I Swedish food market har de börjat sälja pepparkakshus, julkola och marsipan (yaaay, i år kan jag göra marsipangodis-rutorna! ). Och så vid kassorna har de en hylla med julkort som säljs för UNICEF. Ikea totalt ignorerar Halloween or what?? Eller, dom har en orange påse med daim-liknande godis i swedish foodmarket, det är typ för Halloween. I alla andra affärer här i USA kryllar det av Halloweensaker. Det var så mysigt i går då jag gick in i mataffärn och det doftade pumpkin. Det doftar höst och ger en känsla av att julen är på väg, men också att åh va mysigt med Thanksgiving här i USA. me likey pumpkin pie! med grädde.
Appropå Halloween igen. Dom har sagt på jobbet att de varje år låter alla klä ut sig om de vill den dagen på jobbet och så får man bli fotad och delta i tävligen om vem som är bäst utklädd. Vore det inte himlans roligt om jag klädde ut mig till Pippi Långstrump och stod vid entren på Ikea med min skandinaviska brytning och välkomna folk in? Fast Brandon trodde inte att jättemånga här vet att Pippi är svenskt. Han sa att jag istället borde vara The Swedish chef i Mupparna, men jag har inte sådär jättekoll på den så det skulle kännas fel. Mamma sa att jag kunde vara en Viking, men jag vet inte riktigt, jag är typ redan bland de längsta och största på jobbet här, vill helst inte brea på mer om hur stor och viking-ish jag är haha! 
Men jag vill absolut vara något svenskt. Om jag nu vågar klä ut mig, tänk om bara jag dyker upp utklädd? Haha gu va pinsamt. Har ni ideer, bringt it on!!

Nu ska jag snart sova, jobb imorgon igen, sen ledig torsdag och fredag och då ska jag CYKLA! Brandon har fixat kedjan nu, men han sa att innan han släpper ut mig med cykeln ville ha kontrollera nån skruv på styret...jag som är så´ivrig och otålig!!

Litet projekt...

Jag har beställt dessa 2 bilder i lite större format för att rama in och sätta upp i sovrummet förhoppningsvis.
Det är så romantiska detaljer i det rummet så kände att jag ville ha en kontrast, vilket då svartvita foton blir utmärkt till.

En bild jag tog på piren i Seal Beach, ca 20 min med buss ifrån Long Beach.
Gillar konturen av mannens hatt och så att barnet springer i en oväntad riktning i bilden.


En bild jag tog i Santa Barbara på ett enormt stort gammalt träd.
Visade Brandon en massa bilder jag funderade på att beställa och han ville ha trädet, så
trädet fick det bli!

Bilderna är nog redo att hämtas i slutet av denna vecka, spännande!


Väntar fortfarande..


Fortfarande inget green card, dvs fortfarande i process. Detta kan ta emellan 30-60 dagar, så får väl se. Dom på jobbet vet och har sett mina brev och kopior om att det är i process och att det bara är att vänta och se. Jag är dock inte orolig för att jag Inte kommer att få mitt green card förnyat eftersom jag är gift med en amerikansk medborgare. Det är mest det att det är så himla många ansökningar de får hela tiden så allt sånthär i USA tar lång tid. Jag menar, jämför man med svenska ambassaden i USA så är det uppenbarligen enorm skillnad. Jag menar, när jag ringde dit och skulle betala för Brandons uppehållstillstånd i Sverige, allt jag behövde säga var "Hej, min man fick ett mail om att ni ej tar emot personliga checkar och att jag skulle ringa och betala över telefon istället". Hon svarade direkt " Gäller detta  Mr.Samuel Mendez? (Brandons riktiga namn är Samuel efter hans pappa, och hans mellannamn är Brandon, men ingen kallade honom samuel när han växte upp .
Dom verkar ju inte ha alltför mycket att göra på svenska ambassaden för amerikaner som vill flytta till Sverige haha! De få gånger jag ringt immigrationsverket för min del ang green card i USA är jag bara ett nummer.


Här är jag alltså i dagsläget i mitt förnyelse av green card. Har vart i den cirkeln
i några veckor nu. Dom booorde skynda sig lite kan man ju tycka.
Jag kan alltså gå online och skriva i mitt kvitto-nummer och se vart i processen jag ligger.

(Moster Karin,"skit-bilden" var bara en del av min kvällshumor, ärvt av mamma kanske? )

Skit också!





(haha, jag bara ääälskar klockrena bilder...)

Lordagsmys med tanda ljus och choklad! Brandon ar hos en van sa jag passar pa att gora sant Jag gillar och inte han, dvs titta pa inredningsprogram och gluffsa I mig en massa choklad :) Imorgon kl.09 har jag jobbmote. Natti natti!


'Bloging from tha sofa'

ligger i soffan  och  ar supertrott efter jobbet idag. att sta och valkomna manniskor i 7.5 timmar tar pa krafterna. tittar pa its always sunny in philadelphia, den serien ar en av mina favoriter, sa sjuk humor, himlans roligt! 

En liten update

Igår ringde jag svenska ambassaden i Washington DC för de kunde ej ta emot checken vi skickat med, så fick betala via telefon istället. Jag behövde inte ens säga våra namn för hon fråga direkt om det gällde Mr.Mendez, haha!
Verkar som att den hela processen går riktigt fort, det trodde vi inte så det är en överraskning.
Något som inte går lika fort är mitt Green card. Väntar fortfarande på mitt kort, men det är fortfarande i process så jag vet ej när jag får det. Mitt Green card går ut på lördag. Dom är på mig varje dag på jobbet om detta. Men det är liksom inget jag kan göra än att vänta eftersom jag har gjort precis allt som jag kunnat göra.
Annars får jag väl be dom sända mig till Sverige och jobba, hehe.

På Ikea har dom börjat sälja julkort, pepparkakshus, julkola och marsipan. Yippie, vill göra julgodis NU.
Har dock hört att de ska sluta sälja marabou och daim och bara sattsa på IKEA-produkter.

Igår hade jag och Brandon vart tillsammans i 4 år. Tiden går verkligen snabbare ju äldre man blir.

Nu ska jag jobba.


Utsikten fran busshalsplatsen jag sitter pa nu efter jobbet och vantar pa min buss. Jag jobbade I lekrummet pa Ikea idag. det marks att barnen ar tillbaka I skolan. Nu ska jag sitta och hmff njuta lite mer av denna fina utsikt I Carson. Bussen kommer


Halloween


Massssoor av halloween-kostymer, pynt, godis i affärerna nu. Eller det har vart det i några veckor faktiskt.
Såg denna kostym idag, något för mig kanske? Har aaaallltid velat testa att vara redneck, höhö..


Alpine Village

Finns ett ställe som heter Alpine Village i Torrance. Det är en slags tysk liten plats med tysk öl och mat. Hon som är chef över Ikea jag jobbar på är tysk och hon tipsade mig häromdagen att de sålde lite svenska produkter där med. De ska nämligen sluta sälja typ marabou på ikea food market och istället bara sälja ikea's egna produkter. TUSAN!
Hur som helst, jag och Brandon åkte till Alpine village och jag blev lite besviken där angående svenska produkterna..varför ska det alltid finnas mest sill när det handlar om Sverige? Jag gillar inte sill!
Köpte bara ett paket pärlsocker för väldigt dyrt pris. Fanns inte så mycket mer i i min smak tyvärr.
Sedan delade jag och Brandon på en tysk öl utanför och så trodde jag att jag köpt en semla, men vad jag köpt hette Cream puff och var bland det värsta vi ätit. Vi försökte ta bort all grädde, men usch inte ens då. Det var alltså inte en semla...




Min 'schwinn'fiina nya cykel


Fick juu en cykel av Brandon i julklapp. Idag efter jobbet fick jag den alltså på riktigt.
Först hade han tänkt göra om en gammal sönder cykel åt mig, men han överraskade mig med en cykel han köpt av en bekant idag efter jobbet!!
En gammal amerikansk cykel från slutet av 1930-början av 40talet. I bra skick!! Ägaren var tydligen 90 procent säker att det är en Schwinn.
Åhhhh boy jag är helt i kär i min nya cykel. Dog nästan när Brandon kom in med cykeln i lägenheten och överraskade mig och önskade mig god jul.
Han ska fixa kedjorna imorgon och sen är den redo att cyklas! Gissa om jag ska cykla då!

Om jag kan hitta ett billigt och bra sätt att shippa över den till Sverige då vi flyttar ska jag banne mig det. Har nämligen en slags sittpall jag köpt på secondhand här också som jag helst inte vill ge upp då vi flyttar och den väger typ bara 4 kilo. Har ju ändå bott här i nästan 3 år nu och vissa saker fäster man sig vid och det är inte roligt att ge upp saker som betyder lite extra för en.

















Bröllop i Sydafrika

Jag och Brandon har blivit inbjudna på en väns bröllop i Sydafrika nästa år i mars. Vi lärde känna henne på hostelet i London då vi bodde där. Åhhhh, jag önskar att vi hade pengar och kunde åka dit och hälsa på! En av Brandons närmsta vänner från London-tiden bor där med. Och några till från hostelet. Varför ska pengar alltid ställa till det?

Surt.

 

Saturday, March 24, 2012 · 5:30am - 8:30am

Location
Melrose Arch, Johannesburg South Africa


Filmtips osånt

Har inte sett jättemånga filmer på senare tid eftersom vi har hyrt tvserien Dexter. Vi är snart klara med säsong 5.
Jag rekomenderar verkligen Dexter dock. Hur bra serie som helst! Och Michael C.Hall är så bra!
Sen så är det roligt för oss eftersom dom filmar det mesta av Dexter här i Long Beach där vi bor. I förra avsnittet hittades ett lik på stranden nedanför vår gata! Eller alltså, ett lik i tvserien. Serien ska ju "utspelas" i Miami, men tror det är lättare för dom att filma här närmare LA eftersom skådespelarna har andra projekt samtidigt. Och Long Beach liknar Miami ganska mycket sägs det. Mycket palmer och sånt utmed vägarna.
Så vi känner ofta igen vart dom är i scenerna.
För några veckor sen när jag var hos frissan satt en kvinna bredvid mig och hon sa att dom hade fått stänga hennes jobbplats under några dagar eftersom dom skulle filma Dexter där då. Nånstans i Downtown LB.



Såg en bra film för en månad sen eller mer och det var denna:

True Grit
 


sen så minns jag inte om jag tipsat om dessa förut eller ej, men det var ett tag sen vi såg dessa filmer och dom rekomenderar jag också:

The Fighter
 


Love and Other drugs


Denna film va konstig, lång och mörk. Och lite obehaglig. Men ville ändå se färdigt den. Ville inte stänga av,
för den va något. Men vet inte riktigt vad.
Let the right one in



Filmer jag kanske inte rekomenderar sådär jääättemycket, men äsch, fåniga komedier funkar väl ibland också

No strings attached


You again

Närmar sig..

I början av veckan skickade jag iväg Brandon till posten med ansökningarna för honom om uppehållstillstånd i Sverige. Så nu är dom väl framme på svenska ambassaden i Washington DC.

Mycket immigration just nu. På jobbet är dom på mig angående mitt Green card som expire september 24th. Jag är dock inte oroad. Gjorde mina fingeravtryck och tog foto och allt för mitt green card förra torsdagen, så jag väntar bara nu på att de ska skicka mig det färdiga kortet. Det har vart så dumt med allt det där för jag ville vara tidig med att skicka in alla papper för det så att allt skulle vara klart innan sommaren va över. Men dom skickade tillbaka alla mina papper och skrev i brevet att jag skickade in allt för tidigt. Så fick vänta lite till och sen skickade jag in allt igen. Och det var först i  slutet av augusti som jag fick kallelse till fingeravtryck+foto i september. 
Så det är inte så mycket mer jag kan göra än att vänta. Har gett dom på jobbet kopior av alla brev jag fått angående allt, så det är väl bara att vänta och se. Jag döör om jag inte får mitt kort på posten innan den 24e sept och dom skulle få för sig att avskeda mig eller "stänga av" mig från jobbet i väntan. Vore inte det typiskt? Jag har gjort precis allt som skulle göras. Inte mitt fel att det är i sista minuten allt händer.
Hur som helst. Mest skönt är det att vi är klara med att fylla i allt för svenska ambassaden. Mest jag som gjort allt arbete med det. Brandon tycker nog att det känns jobbigt att veta att vi flyttar till Sverige om mindre än ett år. För han kommer både språket och kulturen vara en rejäl omställning. När jag kom till USA förstod jag ju iaf det mesta med språket och så plus att amerikansk kultur inte är alltför svår att förstå och ta in, tycker jag alltså.
Därför gjorde jag allt pappersarbete, annars hade det nog dragit ut på tiden. I ett formulär var man tvungen att skriva info om Brandons familj. Om hans föräldrar och syskon+halvsyskon. Pga att Brandon ej har någon direkt kontakt med sin pappa och halvsyskon på den sidan så visste vi inte direkt när de va födda osv. Alltså, tack gode gud för Facebook. Hittade all info vi behövde där. När de va födda, vilket år, om de är gifta osv.

Hur som helst, känns skönt att ha skickat iväg det. 


Tänk att vi byter ut kilometerlånga sandstränder, Stilla havet, minst 300 soliga dagar av
året och palmer mot svensk regn-sommar, vargavintrar och höstrusk. Staaackars Brandon. 
Vad kommer han att tänka, undrar jag. När han sist var i Sverige en sommar, låg han sömnlös 
i en månad iaf. Han kunde bara inte förstå varför solen inte gick ner.





 

Daligt med bloggande har. Forlat! Ar pa jobbet nu, precis atit lunch. Jag blir alltid sa somnig efter lunchen. Slutar 5 idag men kommer ej hem forrens Halv 7 pga buss osv. Jobbet kallar! bye!


Svar på kommentar

"Anonym om Bowling imorgon:
Hej Anna :) När du och din kille gifte er, hade ni träffat respektives föräldrar då? Eller hur gick allt till :D kram"

Ja. Hans familj kom till London då vi bodde där och hälsade på. Sedan innan vi flyttade till LA spenderade han en månad i Sverige med min familj. Så det kändes skönt att alla träffats med tanke på avstånden mellan Sverige och Kalifornien :)

Lucky Strike

Bowlingen idag var mycket lyckad. Trendig bowlinghall som hette Lucky Strike i Downtown LA, googla efter bild.
Vi alla hade roligt, några av oss beställde in lite drinkar o öl. Sånt brukar ju lätta upp stämningen lite. Iaf för mig eftersom jag är blyg haha.
Mitt första bowlingskjut gick riktigt kasst så min chef skämtade om att han skulle hämta den där "bowling-hjälpen", äsch ni vet vad jag menar. Jag gick tillbaka till min drink och tog en rejäl klunk. Sedan fick jag till en massa spare och strikes. Vi var totalt 11 där idag som spelade. Jag kom 3a. Och jag vann över min chef hahaha! När han insåg att jag hade mer poäng än honom frågade han mig om jag ville behålla mitt jobb eller ej, hehe.
Sedan åkte vi alla till ett litet mexikanskt matstånd i downtown och åt lite innan vi åkte tillbaka till jobbet, där jag blev hämtat av min make. Väärsta skolutflykten! Roligast var när en av mina arbetskollegor sa fel. Hon pratade med en på mobilen och istället för att säga " I'm bowling with my coworkers" sa hon "Im blowing my coworkers". Haha, ni må tro att killarna som jobbar med kundvagnarna tittade upp förvånade från deras platser. Vår manager skrattade så mycket åt detta att han låg dubbelvikt på golvet, typ.

Kul dag for sure!


"Kundvagnskillarna" och han längst till höger med vitblå skjorta är min
manager. Mina andra kollegor satt bredvid mig så dom kom ej med på bild haha!
På bild äter vi mexikansk mat i downtown.






Bowling imorgon


Ska bowla med mina arbetskamrater i min avdelning imorgon, vår manager bjuder. Ska ta bussen till jobbet imorgon och sedan samåka med dom därifrån till Downtown LA.

Sitter nu här och tränar mina mooves, jag ska absolut inte glömma att slicka på klotet innan jag skjuter...

 

Hade det på tungan..

Det är inte det att jag glömmer bort mitt modersmål, alltså svenskan. Men ibland kan jag få blackouts och inte komma ihåg vad man kallar saker och ting för ibland och då uppstår Svengelskan.
Hur som helst. Jag har suttit och kollat igenom blogginlägg och insåg att jag kallar min mans syskon för svärsyster. pff, Svägerska heter det ju. Jag har haft det på tungan ett bra tag nu. Eller är "Jag har haft det på tungan" också fel? Haha!

Whatevs!

Sitter o vantar pa att klocka in pa jobbet. Vadret har borjat bli kyligare, fast pa ett bra satt. Idag kan man kanna att hosten ar pa vag. Fast deklart, ena dagen kan va kall, andra jattevarm. Nu ska jag jobba!


Birthday

Igår efter jobbet tog jag bussen till Redondo Beach och hem till Brandons familj. När Brandon sen också slutat jobbet åkte vi till en restaurang och åt mat för att fira Brandons födelsedag. Det var gott, men vi alla åt så mycket så vi vart dödströtta efteråt.
Vi sov över i Redondo eftersom jag o b skulle vara barnvakt åt hans småsyskon. Däremot var alla hans syskon där och respektive, så jag och Brandon fick sova på varsin soffa i tvrummet. Jag sov sådär...klockan 07.00 imorse vaknade småbarnen så då var vi barnvakter. Senare åkte jag och Brandons storasyster till shoppinggallerian medans Brandon hyrde film med småsyskonen och sedan powernapade dom i några timmar.
Jag hade ett 20dollars presentkort på en affär i gallerian så jag köpte ett par skor som va på rea och örhängen. Fick t.o.m 1 dollar över. Brandons syrra köpte lite på Victoria secret. Vi var dock i gallerian jättelänge. Sedan kom Brandons mamma och skulle hämta oss, men hon älskar att shoppa, så hon ville in och titta lite. Slutade med att vi spenderade över en timme i barnklädesaffären, eftersom hon ville att småbarnen skulle ha nya kläder till skolan. Hon spenderade några hundra dollar på detta. Jag och Brandons syster släpade efter aningen småtrötta.

Nu har jag och Brandon kommit hem till Long beach igen. Jag är supertrött och är lite besviken att detta var min enda lediga dag. Jobbar nu lördag-tisdag. Det är Labour day weekend i USA och alla är lediga i 3 dagar, till och med Brandon som annars aldrig tar ledigt..så det känns lite surt att jag jobbar alla dagarna.
På onsdag när jag har en ledig dag har min manager ordnat att vår avdelning ska gå och bowla på eftermiddagen i Downtown LA och att han ska hyra en van så vi alla kan mötas vid IKEA och åka tillsammans. Jätteroligt att de ordnar sånt och allt och det ska bli kul, men just nu känns det som att den lediga dagen inte kommer kännas så ledig då jag kommer att behöva ta bussen till jobbet för att sedan åka till LA och sedan åka tillbaka till jobbet för att sedan ta bussen hem till Long beach igen. Jag behöver vila efter förra veckans förkylning. Jag är så trött och energilös just nu. Önskar att nästa veckors schema att jag får 2dagars ledigt nånting, för det har jag inte haft på ett tag nu. Förlåt, negativt inlägg, men det är för att jag är så trött just nu efter idag.


Isabella, Brandon, Joaquin på restaurangen.


Min svärmor Patty och svärsyster Jaqcui.


Jag åt en portobello mushroom burger med sweet potato¨fries.


Glass!



Barnvakt åt dessa godingar!


Min svärsyster Natalie i Gallerian.




Har uppdaterat men verkar ej synas pa bloggen. Vi firar New year pa jobbet med tarta. partyhattar o tutor idag. Fraga mig inte varfor,..kunderna maste tro att svenskar ar galna.


Har precis sjungit for brandon pa hans 27arsdag. Han fick tarta med ljus o allt. Svenska flaggan va med saklart! ikvall ska vi ut o ata med hans familj. Imorgon ska vi vara barnvakt at hans smasyskon. Nu ska vi till jobbet. XoXo


RSS 2.0