Närmar sig..

I början av veckan skickade jag iväg Brandon till posten med ansökningarna för honom om uppehållstillstånd i Sverige. Så nu är dom väl framme på svenska ambassaden i Washington DC.

Mycket immigration just nu. På jobbet är dom på mig angående mitt Green card som expire september 24th. Jag är dock inte oroad. Gjorde mina fingeravtryck och tog foto och allt för mitt green card förra torsdagen, så jag väntar bara nu på att de ska skicka mig det färdiga kortet. Det har vart så dumt med allt det där för jag ville vara tidig med att skicka in alla papper för det så att allt skulle vara klart innan sommaren va över. Men dom skickade tillbaka alla mina papper och skrev i brevet att jag skickade in allt för tidigt. Så fick vänta lite till och sen skickade jag in allt igen. Och det var först i  slutet av augusti som jag fick kallelse till fingeravtryck+foto i september. 
Så det är inte så mycket mer jag kan göra än att vänta. Har gett dom på jobbet kopior av alla brev jag fått angående allt, så det är väl bara att vänta och se. Jag döör om jag inte får mitt kort på posten innan den 24e sept och dom skulle få för sig att avskeda mig eller "stänga av" mig från jobbet i väntan. Vore inte det typiskt? Jag har gjort precis allt som skulle göras. Inte mitt fel att det är i sista minuten allt händer.
Hur som helst. Mest skönt är det att vi är klara med att fylla i allt för svenska ambassaden. Mest jag som gjort allt arbete med det. Brandon tycker nog att det känns jobbigt att veta att vi flyttar till Sverige om mindre än ett år. För han kommer både språket och kulturen vara en rejäl omställning. När jag kom till USA förstod jag ju iaf det mesta med språket och så plus att amerikansk kultur inte är alltför svår att förstå och ta in, tycker jag alltså.
Därför gjorde jag allt pappersarbete, annars hade det nog dragit ut på tiden. I ett formulär var man tvungen att skriva info om Brandons familj. Om hans föräldrar och syskon+halvsyskon. Pga att Brandon ej har någon direkt kontakt med sin pappa och halvsyskon på den sidan så visste vi inte direkt när de va födda osv. Alltså, tack gode gud för Facebook. Hittade all info vi behövde där. När de va födda, vilket år, om de är gifta osv.

Hur som helst, känns skönt att ha skickat iväg det. 


Tänk att vi byter ut kilometerlånga sandstränder, Stilla havet, minst 300 soliga dagar av
året och palmer mot svensk regn-sommar, vargavintrar och höstrusk. Staaackars Brandon. 
Vad kommer han att tänka, undrar jag. När han sist var i Sverige en sommar, låg han sömnlös 
i en månad iaf. Han kunde bara inte förstå varför solen inte gick ner.





 

Kommentarer
Postat av: Y A M I'

Vad arbetar du med där? :)

2011-09-22 @ 22:31:49
URL: http://yamiofsweden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0