Happy Halloween! Dags att ta min kvast och dra till jobbet!


Haha lyckat kort, Brandon fick inte med hatten..men men. Tar mer bilder
ikväll på Trick n Treat!

Haha, var tvungen att böja hatten lite så att den fick plats
på bild. Ohhh ohhh!



Asch..

jag kor pa svarta jeans och svart poncho (med armar) och svarta skor och min lilla haxhatt plus lite svarta-vita-silvriga smycken och roda naglar och ruffsigt har imorgon pa jobbet. klanningarna maste ha krymp i tvatten eller sa har jag vaxt haha! mina svarta jeans ar dock det bekvamaste plagget jag har sa det blir en bekvam dag pa jobbet imorgon :) orkar inte stressa mer med detta nu. imorgonkvall blir det trick n treat med isabella och joaquin!

Häxa it is

Så har inte direkt haft tid att leta efter Halloween-kosytmer eller vikinghattar så fick springa in på Target ikväll och köpa en häxhatt helt enkelt.
Fanns en fin häxhatt, den som Patty har på bild i förra inlägget, men den kostade 12 dollar..så jag köpte den billigaste istället för 2 dollar. Fick köpa barnstorlek 5år+ eftersom storlek 14år+ var för stor för mig haha.
Så, min hatt är rätt liten och tråkig faktiskt...

Hur som helst. Har inte så många svarta klänningar att välja på (om ej klänning ska jag ha svarta jeans och svart poncho) så har 2 jag väljer mellan.

Vilken tycker ni jag ska ha om jag ska va häxa på måndag på jobbet?


Svart enkel klänning eller min klänning full med svarta katter på?






Ps: Moster Karin, vad tusan var det Youtube-länk du skicka?????? hehe
Min lilla häxhatt..



Halloween-helg!

Märks att det är Halloween-helg (fastän riktiga halloweendagen är på måndag) för man ser folk utklädda överallt här!
Åkte till Redondo Beach efter jobbet för att hjälpa till att vara barnvakt åt Brandons småsyskon ikväll eftersom hans mamma o styvpappa skulle på halloweenparty.


På bild ser ni Brandons styvpappa Joel, mamma Patty, 24åriga lillasyster Jaqcui och snart5åriga-
lillasyster Isabella. Jaqcui skulle också på Halloweenparty.

Hm?

sa, valjer mellan att kopa en haxhatt och kla mig i svart pa halloween pa jobbet eller kopa en viking"hatt" och ja, bara ha en vikinghatt lite nonchalant sadar (vore kul att vara helt vanligt kladd i jeans o tshirt och ha en vikinghatt och latsas som ingenting. vad tycker ni? vikinghatt eller haxhatt o svartkladd?

Vilken julstämning, eller?


Det är rätt så vanligt att det är liknande sånthär för Halloween i USA på ett eller annat sätt.
Men, denna youtube-video är JUL-dekoration. Han har alltså satt juldekoration och ljus-lampor efter en låt så att allt liksom blinkar i rytmen i låten.

Undrar vad grannarna tycker om det.


Jag tycker att det är rätt så häftigt, tänk vilken tid de måste ha lagt ner på det med..

Pa buss #2, snaart hemma fran jobbet! Nar jag gick pa bussen var den helt tom.


Hjälp!

Vad ska jag klä ut mig till på jobbet nästa måndag på Halloween? Känner att detta nu känns jättejobbigt eftersom jag ju inte vet om folk faktiskt kommer att klä ut sig mycket eller lite, jag får panik av sånthär, tyvärr, det ska ju va roligt egentligen.
Plus, tänk om det bara är jag som kommer att vara greeter den dagen, då kommer jag få stå där SJÄLV i entren och välkomna folk utklädd. Och typ gå upp till lunchrummet och sitta där själv vid ett bord, utklädd...
Nej men usch. Jag vill klä ut mig lite lagom. Det får inte vara för otäckt och jag får ej bära mask eller visa för mycket hud, dom är reglerna för jobbet. Jag vill vara något lite lagom, kanske nåt mer roligt, med glimten i ögat..pff, ja ni hör ju vilka problem jag har...sen så har jag väl inte direkt råd att köpa nån dyr kostym heller..annars har jag sett en hotdog-kostym som kanske vore kul eftersom vi säljer hotdogs på jobbet och då skulle jag dessutom kunna promota detta..föreställ er mig i en hotdog-kostym..
Hur som helst. Har ni tips, ge mig!

Nu ska jag sova, jobb imorgonbitti!


En bra sak med aktenskap ar nar ens man har "guys night" och jag kan sitta och ata chokladpudding fran stor skal och titta pa Gossip girl som precis kom pa Netflix "watch instantly". Har aldrig sett Gossip girl forut men verkar bra :)


Inte okej

Blev inget cyklande, igeen! Styret håller på att vridas till vänster pga en mutter som är för liten. Jag sa till Brandon att nu lämnar vi in den till en cykelverkstad och har ett proffs som fixar det helt enkelt.
Men det är ju alltid bra att försöka själv först!


Mitt hår är såå lent och mjukt nu, älskar känslan efter att ha varit
hos frisören. Webcam bilderna är nu dock ganska blålila, så ni får
fortfarande ingen rättvis bild av färgen, staackars er!
Men visst ser mitt hår mer friskt ut nu än innan?



Min cykel och jag

Nu ska jag ut med min cykel som Brandon äntligen fixat iordning åt mig. Ska göra några ärenden och sedan ska jag fortsätta med en födelsedagspresent till Brandons småsyskon som fyller 5 år i början av dec (ute i tid i år hehe ). Jag gör dom varsitt litet fotoalbum a'la scrapbooking-style. Kommer bli så fint! Dom har så mycket leksaker redan och då känner jag att det är roligare att ge dom nåt annorlunda, sen så vet jag också att de faktiskt gillar att titta på foton av dom själva med famlj. Visar er bild på albumen när dom är mer klara.

Cykeltime! Hoppas hoppas hoppas att jag inte ramlar med cykeln, eller att bromsarna slutar att funka osånt, cykeln är ju faktiskt från 1940talet så man vet ju aldrig. Blir det en enorm blogg-paus så vet ni varför, hehe skoja..not.




Filmtips!

Bridesmaids!
Jätterolig film faktiskt, till och med Brandon satt och gapskrattade med mig. Sådana filmer behövs ibland.


Före och efter

Okej, det är inga jättebra före- och efterbilder tyvärr eftersom jag tog dom i all hast. Bilderna kanske inte riktigt gör min nya hårfärg rättvisa till 100 procent eftersom jag tog dom i solljus och håret ser lite ljusare ut än vad det är.

Före:






Efter:






På denna bild tar solljuset bort lite a den bruna färgen så det ser ljusare ut
än vad det är.

Sitter med farg I haret hos frisoren. Blir en naturlig brun farg. Tack vare att chefen var dar idag och horde att jag inte hade rad att toppa haret utan bara farga, sa sa hon att de bjuder pa klippning och en ny balsam behandling med som gor haret...

...lent som smor. vilken tur jag har va! fikc for tidig fodelsedagspresent av mamma och pappa for att ga till frisaan, yay!

Tvserie-tips!

De flesta säsongerna finns på netflix.com, vilket är amerikanska versionen av typ Lovefilm.se eller vad det nu är det finns i Sverige. Har iaf börjat titta på denna serie och jag får inte nog, den är sååå rolig!
Så om ni kan se den på tv eller hyra den på dvd, göör det!


Slog pa stort och kopte en kanelbulle pa fikarasten idag. Nar jag kommer till fikarummet ar ALLA koppar I diskmaskin sa jag kunde inte ha kaffe med min bulle. Sa himla typiskt min otur. Polisbilen har inget med mitt kaffe att gora. bara bild fran mob


God morgon!

Jag fattar inte hur jag stod ut på jobbet igår med tanke på att jag inte alls mådde bra. Näsan rann och jag fick springa fram och tillbaka och snyta mig och min näsa var väldigt väldigt röd. Jag hade brinnande hals och lock för öronen. Och så nös jag en hel del och kallsvettades. Men varje gång jag tittade på klockan tänkte jag "Äh, klarar jag en timme kan jag väl klara en till" och så höll jag på fram till 7 då jag sluta.
Kändes skönt att komma hem sen iaf. Men sov inte bra inatt. Varje gång jag somna var jag i drömmen tillbaka på jobbet och hundra kunder skrek på mig, frågade vart de kunde hitta det ena och det andra osv osv. Så jag fick panik och försökte väcka mig själv och så höll det på hela natten. Jag hatar att drömma att jag är på jobbet efter en lång dag just på jobbet. Slutade med att jag tog två starka alvedon och sen somnade jag äntligen utan jobbdrömmar.

Sitter nu och dricker starkt kaffe och försöker vakna till liv. Ledig idag som tur är.

Denna sång gillar jag att lyssna på, på bussen hem ifrån jobbet men också
på morgonen när jag precis är nyvaken. Den är avslappnande på nåt vis.


Denna är också en favorit. Gillar bandet Calexico. Så härliga rythmer.

Usch och blä

Har åkt på förkylning, IGEN!
Tror att det beror på att det sliter på halsen och stå och upprepa samma saker varje dag i 7 timmar 4-5 dagar i veckan. Och att vädret här varierar så himla mycket. Enda stunden är det 35 grader och sen är det helt plötsligt 18. Jag äter och dricker C-vitamin varje dag, men får väl öka på mängen.

Just nu bränner det i halsen och jag snorar och har mig. Dessvärre ska jag vara på jobbet om en timma, så måste börja göra mig iordning nu. Har inte råd att stanna hemma. Vi har betalda sjukdagar, men dom timmarna läggs på lite då och då så jag har inte så många just nu. Tyvärr.
Om jag tappar rösten på jobbet idag kanske jag får åka hem eftersom jag behöver min röst för att välkomna folk in i affären..
Igår på jobbet tappade jag rösten några gånger, det var jättejobbigt för kunderna bara stod och glodde på mig och jag fick inte fram ett enda ord.

Imorgon är jag ledig så det är skönt iaf efter denna 5dagars jobbvecka.

Hyrde filmen Horrible bosses häromdagen. Den var såklart överdriven, men ändå rolig.
Perfekt söndagsfilm att hyra!


iHola!

En poster på väggen har kommit upp på jobbet nu angående att vi anställa borde klä ut oss på Halloween och för  en gångs skull inte behöva ha på oss arbetskläderna. Och de lockar med att alla som klär ut sig får gratis lunch den dagen, yaay!

Nu till det svåra...vi får inte klä ut oss alltför otäckt och inte ha mask på för man ska kunna se ansiktet.
Så jag vill klä ut mig roligt. Snälla, ge mig tips!


Fuunderar på att klä ut mig såhär och välkomna alla in på Ikea på spanska, jaaa jag vet hur man gör det, kan nog mer spanska än va jag tror.
Komiska vore ju att jag med svensk brytning står utklädd som på bild och skriker ut:

"- iHola!
-Bienvenido!
-?Te gusta una grande bolsa amarillo?
"


Brandon tror inte att folk skulle ta det på fel sätt. Vad tror ni?
Äsch, jag kommer förmodligen att klä ut mig till något annat, men snälla ge mig tips!

Förresten, på kostymhemsidan jag hittade den som hemsidan kallad "Mexican custome" hittade jag även denna peruk som hette "Inga from Sweden". Haha, vilka fördomar man har va!


Otäckt...

En man sköt 8 människor till döds idag på en salong (sökte receptionistjobb på den salongen förra hösten) i Seal Beach, 20 min med buss från oss. Så himla otäckt och tragiskt. Svårt att förstå att människor kan göra något sådant.
I amerikansk press verkar det som att mannen som sköt var i en jobbig skilsmässa med en på salongen och att det kan ha varit orsaken.

Såg att aftonbladet.se hade skrivit om det också :

Nio skjutna på skönhetssalong

Sex personer dog, och tre skadades vid en skjutning på en skönhetssalong i Seal Beach, Kalifornien, på onsdagen.

CBS Los Angeles rapporterar att polisen på onsdagen kallades till en skjutning i en skönhetssalong i södra Kalifornien.

Sex personer dödades och för ytterligare tre bedöms tillståndet som kritiskt.

– När vi kom till platsen hittade vid sex personer som har bekräftats döda, och tre personer som är kritiskt skadade. De har förts till ett lokal sjukhus, säger Steve Bowles vid polisen i Seal Beach till KCAL9.

Både kunder och anställda på salongen tros finnas bland offren.

Misstänkt gripen

Polisen har gripit en misstänkt gärningsman. Mannen greps vid ett trafikljus en bit från platsen.

– Poliserna identifierade fordonet när det lämnade platsen. De följde efter och vid ett trafikljus grep de föraren, säger Bowles till CBS LA.

Flera vapen har också beslagtagits av polisen. Enligt polisen kan den gripna mannen eventuellt ha burit skyddsväst.

Motivet till skjutningen är ännu inte känt.

Skjutningen inträffade klockan 13.21, lokal tid


Filmtips!


Mycket pangpang och blod och oh boy, men vilken underhållning. Rekomenderas!
Ops: Om ni inte gillar Robert Rodriguez/Quentin Tarantino/stil på filmer gillar ni nog ej denna film.
 



Spännande film som fångar ens intresse från början till slut. Och mycket bra skådespeleri.
Gillar verkligen tjejen som spelar huvudrollen som Hanna, Saoirse Ronan som jag först såg i filmen
The Lovely Bones.

Idag ar det 3 ar sedan jag kom till USA. Det kanns saklart att jag bott har ett tag, men 3 ar later jattelange ju! Slutar jobbet om 2 timmar..har lunch nu. Sedan ska jag nog ta bussen till Redondo beach o brandons familj. XoXo

sag nagra bra filmer i veckan forresten, tipsar om dom hemifran!

Halloween-Cookie

Var och handlade middagsmat för veckan ikväll och då kunde jag och Brandon bara inte lååta blii att köpa Trader Joe's egna "Oreo" cookies som var gjorde som pumpkins med orangefärgad kräm istället för vit.
Halloween är såå överdrivet här men jag gillar det. Otäcka saker i de flestas fönster, typ blodiga händer-stickers t.e.x
Och för att inte tala om alla roliga kostymer i affärerna. Hoppas vi kan gå på nån rolig halloweenfest i år, annars får jag leva mig in i Trick n treat med Brandons småsyskon istället haha!




Awww! Mumsigt med ett glas kall mjölk :D

Midnatts-fiskning

Igår efter vi kom hemifrån Redondo Beach mötte jag och Brandons hans arbetskamrat med flickvän+vän vid en hamn i Long Beach för att fiska. Jag tittade bara på igår dock, man jag ser och lär.
Det var helt tyst och stilla förutom då en ambulans eller polis körde förbi bortom 2nd st.
Vi var där mellan typ halv tolv på kvällen och kom hem runt 2 och då vart jag jättefrusen och trött så gick och la mig direkt och nu är jag vaken. Dricker mitt morgonkaffe och om en stund ska jag ta bussen till jobbet. Börjar 11.30 idag och jobbar till 7. Men måste ta bussen från downtown LB redan vid 10. Finns en buss senare än det med, men om en enda liten sak blir försenad så kan jag komma sent till jobbet, så är ute i tid istället.
Jag är trött, sov bra 6 timmar..och det kanske inte låter så jättelite egentligen, men jag är van att sova åtminstone 7-8 timmar så man märker skillnad direkt. Jag gör iaf.

En sak till. Det börjar en ny kvinna i min avdelning på jobbet idag, hon ska jobba i lekrummet "Småland".
Ni kan aldrig gissa hennes namn?! Hon heter Ikea.
Alltså, det är ju så komiskt så det finns inte. Har inte träffat henne än, får se om hon ser ut som en ikea idag helt enkelt, he he.











Mår bättre!

Sov till 10.15 imorse och mår mycket bättre nu. Sömn kan förändra allt!
Ute är det sol men lite småkyligt tror jag, har inte vart ute och känt men det ska vara mellan 13-17 grader ute idag, så jag antar att det är lite småkyligt!

Måste tvätta och sånt idag, lite trist, men det känns så bra när det är gjort. Ska även städa lite här i lägenheten också. Det är så mycket lättare att städa när man bor lite större än litet. Tyckte att det var skitsvårt att komma åt i vår gamla lilla studio eftersom det var möbler och grejer överallt.

Men innan jag börjar så måste jag gå till tvättomaten tvärs över gatan för att växla till mig quarters, dvs 25 centare, eftersom det är det enda man kan betala med när man tvättar i tvättmaskinen i denna byggnad.

Vardagssysslor i LA county.


Bild från http://www.redbubble.com/shop/popular_30+photographic-prints


Brrr!

Okej, glöm det där om att det är sååå mycket sol och värme här. Idag kom hösten hit också, faktiskt (och vissa dagar ar det fortfarande sol, vadret har varierar mycket, i helgen ska det bli 27 grader t.e.x).
Frös jättemycket efter jobbet påväg till min buss och sedan när jag skulle byta buss i downtown Long beach var bussen 20 min sen, så där satt jag på en bänk och frös i kortärmat. Varför låg min jacka hemma för liksom??
Och så har jag gått och blivit sjuk igen. Började lite smått med halsont och huvudvärk på jobbet men som jag ignorerade. Tror att det hela satte mera fart då jag var ute och frös. Nu är jag hemma med huvudvärk, känns som feber, snorig näsa, ond hals och hela kroppen gör ont. Jag måste ha världens dåligaste immunförsvar.
Ska börja ta vitaminer och sånt.
Ligger i soffan under en pläd och skriver. Brandon är påväg hem och han skulle hämta upp lite thaimat påvägen sa han.
Imorgon är jag ledig, så det är bra iaf så slipper jag call in sick på jobbet.

Natti natti

Ps: Mamma om du läser detta innan vi ska skypa, ja jag vill fortfarande skypa fastän jag känner mig sjuk. Iaf en kortis.
Prata med mamma hjälper alltid när man är sjuk :)

Arrrgh!

Det var sååå mysigt att vara inne på jobbet igår när det spöregnade ute. Varför är det inte regn idag för??
Alldeles för många soldagar i södra Kalifornien helt klart.

Nu ska jag till jobbet. Hej


Bild från Beverly Hills.
Jag kommer förmodligen att sakna sol och palmer när vi flyttar till Sverige..jag vill alltid ha det jag inte har.

För låg

Kunde inte cykla idag som jag hade tänkt..sadeln och styret var superlåga så måste höja dom båda. Det får min man göra ikväll. Suurt dock, jag försökte verkligen ute på gatan man jag kunde bara inte cykla på en så låg cykel.
Jag promenerade till secondhandaffären Goodwill, sedan promenerade jag till en affär som heter Big Lots och sen från där till affären för att hämta de sista beställa korten, jag har nu beställt alla kort som har legat och "skräpat" på datorn och är nu halvvägs med att ha dom alla i fotoalbum.
Det var en ganska lång promenad men det var skönt. Däremot blev det inget mer regn och solen dök fram istället så jag gick och svettades i mina byxor och långärmade tröja.
Sedan när jag kom till vår gata igen hyrde jag filmen och nu har jag precis sett på den.
Funderar på att gå ut och powerwalka nu en sväng, men gu va det mörknar snabbt nu alltså, klockan är halv 7 på kvällen och det är redan mörkt! Jag ska ärligt talat säga att jag brukar undvika att gå ut och gå själv vid stranden när det är mörkt. Long beach där vi bor är ganska säkert område, men det är många konstiga människor häromkring också,sedan så är det många hemlösa sover på stranden och sist jag inte kunde ge en hemlös lite pengar blev jag kallad "bitch" och jag säger inte att alla är sånna men det gav inte mersmak. Man kan också se den del "gäng" ibland som kan verka lite skumma...ja ni fattar. Lilla jag från Skövde liksom haha!

Det verkar blåsa ute nu med. Nej jag ska nog ta en varm dusch istället. Ska förresten först förbereda middagen, det får bli shepherds pie minsann.
Jobb imorgon och torsdag sedan är jag ledig fredag.



Såhär gick jag idag. Från A till B från B till C och från C till D. Cirka 4.4 kilometer totalt.
Långa avstånd emellan allt här i USA...





I affärerna är det massvis med Halloweenpynt- och godis och massor av julsaker.
För att inte nämna Annas pepparkakor, men vad är det med alla dom olika smakerna??







Oh no!

Hyrde filmen Something borrowed och nej, den var inte speciellt bra. Fånig och det känns som att man sett den storyn hundra gånger förut.
Däremot så har jag funderat på att gå till frissan och färga mitt solbekta-flertonade hår till brunt som jag annars brukar ha det..har inte färgat håret sedan januari-februari eller nåt, så kan se på utväxten att det är brun som är mest naturligt för mig. Och i filmen jag hyrde, hade skådespelerskan Ginnifer Goodwin jättefin chokladbrun hårfärg och så gillade jag hennes ganska raka hår och lite lite lugg. Så, jag låånar nog den av henne, he he. Something borrowed. Förlåt, kunde inte låta blii.


Visst är den bruna hårfärgen fin?



Premiär!

Nu ska jag inviga min nya cykel som Brandon äntligen är klar med att gå igenom och fixat med. Det har regnat hela morgonen och jag har bara njutit av det, man uppskattar verkligen regn här, då det senast regnade ordentligt var i typ maj eller juni.. Nu är det dock uppehåll och jag tänkte cykla till en secondhand-affär och kolla lite, kanske hittar jag en ram till bilden jag beställde. Sen hoppas jag att det ska börja regna igen. Och då ska jag ut och powerwalka i regnet, förmodligen ha heeela stranden för mig själv eftersom de flesta inte gärna går utanför dörren då det regnar här. Och så kanske jag kikar in i videobutiken som ligger precis bredvid våran lägenhet, hyra en fånig romantisk komedi som jag aldrig skulle kunna hyra om Brandon var med (han har såån tur att jag gillar de filmer han gillar och därmed ofta får sin vilja igenom ). Funderar på att hyra filmen Something Borrowed. Måste komma på vad jag ska laga för middag ikväll med, har tinat köttfärs. Men vill inte laga köttbullar för det gör jag nästan jämt då jag har köttfärs hemma. Så snälla kom med lite matförslag medans jag är ute och cyklar. Tack. Det är så roligt då Brandon ska försöka prata svenska och han säger nästan jämt 'Tack' efter varje sak. Han lärde sig att säga "Jag vill ha en bil" häromdagen. Det lät ungefär såhär " Jaa aag vil ha aa en bii il, Ta ack". Det ger mig alltid ett gott skratt. Usch va hemsk jag är, skrattar åt stackars Brandon som försöker lära sig vårt svåra språk.

Dokumentär-tips!



Var och hamtade min bestallda bild igar, mycket nojd! Bilden pa tradet hade dom gjort helt fel med (skrivit ut den vagratt nar den skulle va lodrat) sa bara en bild blev det. Ska hitta nan ram nu for den! Har kaffepaus pa jobbet nu. Slutar kl 4 idag


RSS 2.0