Oh boy


Har suttit hela förmiddagen vid datorn nu, trött. Ansökningen till ikea i Sverige tog längre än vad jag tänkt, eftersom jag inte kunde ladda upp mitt dokument med mitt Cv, så fick skriva om hela cv i ett nytt dokument, så likt som möjligt. Görjobbigt. Och så ringde jag min chef för att dubbelkolla med honom att jag får använda honom som referens. Han svara då jätteseriöst "Nej." och jag blev tyst. Sedan brast han ut i gapskratt och sa att dom förmodligen kommer att ringa ändå om jag skulle komma på intervju. Han tycker att det är extremt kul att reta och skrämma mig minsann.

Nu ska jag gå till ett sandwich-place här bredvid och köpa mig en skinksandwich, på tisdagar kostar dom 2.50 dollar! Har inte hunnit gå och handla och fylla upp kyl och frys så det är lite tomt på den fronten.
Kan hända att vi åker till sjukhuset idag igen, verkar som att de andra skulle göra det också idag så, tror Natalie och Luis tycker det känns skönt att ha oss alla där, för hon vill inte lämnas ensam helst och Luis måste ju gå och äta och sånt.

Får se.

hejhej

Baby Nathan!


Igår efter jobbet skyndade jag och Brandon till sjukhuset i West LA och så satt vi där i väntrummet nervösa. Men tillsist så kom baby Nathan ut och allt hade gått bra. Vägde cirka 2.5 kilo och var väldigt hälsosam för att vara född 6 veckor för tidigt. Nu ska Nathan få ligga på sjukhuset i några veckor, men dom sa att dom brukar ha en skala 1-10 på barn som är  födda för tidigt och Nathan var en 8a vilket är mycket bra. Så himla skönt att allt gått bra för Natalie och Luis. Ni skulle ha sett dom igår, de strålade av lycka och Luis gick omkring och kallade Natalie för sin "Champion" och ja, lyckliga nyblivna föräldrar helt enkelt.


West LA.


I lördags tog vi ett self-timer gruppfoto, då hade vi ingen aning om att Natalie skulle föda
på måndagen redan.



Jag och Isabella väntar nervöst i väntrummet på besked om baby Nathan.


Ca 50 minuter efter att Nathan fötts. Natalie visar upp ett kort på sin nyblivna bebis
sjuksköterskorna hade tagit.



Morning!

Nu ska jag till jobbet, men först ville jag bara säga det att vattnet gick, igår kväll! På Natalie alltså, Brandons syster. Mer än så vet jag inte, men ska dit efter jobbet idag. Kan inte ens föreställa mig hur nervösa Natalie och Luis måste vara! Ojojoj! Och idag ska det bli storm också!



Hello

Förlåt att jag vart dålig på att uppdatera, men har jobbat de senaste dagarna, så det har inte vart så mycket att skriva egentligen och så har jag vart trött :)
Sa iaf till min chef i torsdags att jag flyttar till Sverige och att min sista arbetsdag kommer att vara 1 april och att det inte är ett skämt, hehe.
Men vi ska prata mer på måndag, för det var knappt att jag hade tid att ens säga att jag flyttar, hade typ 3 minuter på mig för han hade så mycket den dagen. Så han var påväg uppför några trappor och han sa "walk with me", så fick passa på att slänga ur mig vad jag skulle göra när jag skyndade upp för trapporna bakom honom. Ganska komiskt.

Igår efter jobbet åkte vi till Brandons familj och åt middag och så. Brandons syster Natalie var där med och hon hade värkar och runt 21.30-tiden hade värkarna vart med mindre än 5 minuters mellanrum, så hon och brandons mamma Patty och styvpappa Joel åkte till UCLA-sjukhus i Brentwood och jag och Brandon fick stanna kvar och vara barnvakt åt Isabella och Joaquin. När Patty och Joel kom tillbaka runt halv 4 på morgon, sa dom att bebisen hade försökt komma ut och att de hade fått ge henne en steroidspruta för att bebisens lungor skulle bli starkare. Så nu ligger Natalie på sjukhus och bebisen kan komma när som helst. Dessvärre är inte bebisens ankomst beräknad förräns om 6 veckor, så det är såklart jättejobbigt för Natalie och hennes man Luis och det kan hända att Natalie måste stanna på sjukhus fram tills bebisen är fött, vilket kan bli en månad, kan bli tidigare.
Hur som helst. Jag och Brandon kom hem till Long Beach runt 5 imorse men hade problem att somna. Fick ringa jobbet idag och förklara situationen och dom förstod.
Vi ska åka till sjukhuset och hälsa på Natalie idag och se hur hon mår.
Tycker så synd om Natalie och Luis. Måste vara så otäckt när sånt här händer vid ens första graviditet och allt.


 


Bilder

Från i lördags: Knott's Berry farm:


Äckligaste hamburgaren jag ätit på länge.




B försöker att vinna en elgitarr men det gick inte.


Häst och vagn.




Banana split! Gott!!





På kvällen gick vi ut och dela på en pizza och lite öl i vårat kvarter.

Måndag:


Brandons höggravida syster Natalie. Här i shoppingcentret Del Amo.



Jag och Isabella var bästisar hela dagen, här lär hon sig min kamera och fotar
mig i olika vinklar.


Joaquin innan sin karate-träning!


Men mest var jag i Redondo för att ta bilder på Natalie som ville ha lite
foton från sin graviditet. Söt bild på Natalie och Isabella!
Mer bilder än så vill jag ej lägga upp eftersom Natalie inte fått se sina egna bilder ännu.

90 meter upp i luften

Vi åkte inte så många åk på Knotts Berry farm igår, pga 1-2timmars långa köer. Verkligen synd men vi hade det mysigt ändå att strosa runt och så.
Ett åk vi däremot åkte på var nog bland det läskigaste jag gjort. Den hette " Wind seeker". Och i princip hissades man upp 90 meter upp i luften och där uppe satt man och skulle "njuta" av utsikten. 307 feet sa dom att det var och jag googlade och det var alltså 90 meter. Det var jätteblåsigt och jag satt där uppe och tänkte på alla dom artiklar jag läst om folk som ramlat ur bergodalbanor osv. Och så hade jag handsvett och tänkte att jag inte skulle ha något bra grepp om nåt om jag skulle ramla av stolen. Och så höll på kontaktlins på att blåsa ur ögat så jag fick sitta och blunda , öppna ögonen, blunda, öppna ögonen. Bredvid mig satt min höjdrädda man och sa "Oh shit. Oh shit. Oh shit". Lite dödsångest hade jag nog däruppe. Det otäckaste var att man bara satt där uppe och hängde med benen, fanns liksom inget att sätta fötterna på och man satt helt still, karusellen rörde sig inte.

Bilden är ifrån knotts berry farms hemsida.



57 days, 9 hrs, 15 mins

Kollade precis min bokning online, alltså flyget till Sverige. Det står alltid exakt hur lång tid det är kvar.
Så om mindre än 57 dagar, 9 timmar och 15 minuter flyttar jag till Sverige. Galet!


Friday!



Jag låg och drog mig länge i sängen imorse, typ sova tills det inte går längre
, eller ja, jag var uppe vid 9nångång,
men DET är sovmorgon för mig. Jag och Brandon åkte till Redondo Beach och vi åt
frukost på ett av våra favoritställen Ham Supreme. Och så beställde vi en ett fat med färsk frukt med,
mums mums!


Sedan skulle Brandon köra mig till Del Amo mall, lönedag yay!
Här på bild beklagar sig Brandon över att bensinpriserna stiger och stiger.
4.23 dollar per gallon nu, mycket pengar för en LA-bo som liksom MÅSTE köra bil
i denna stad.




På Forever 21 köpte jag ett par svarta jeansshorts och en klänning, för slanten jag
fick på Alla hjärtans dag av mamma och pappa, tack tack tack!



Köpte en söt plånbok på Urban Outfitters, eftersom jag fortfarande har presentkort där
som jag fick på min födelsedag! Har fortfarande över 50 dollar kvar på presentkortet efter att jag
köpt plånboken!


Hittade en rolig affär på köpcentret och hittade dessa kalendrar på rea.
Köpte den stora till Brandon för 2 dollar och den lilla blå till mig göt 1 dollar.
Affären hette Typo.


Köpte även denna lilla tygpåse på Forever21 för 1.50 dollar, praktiskt med
tygpåsar!




Sedan åkte vi tillbaka mot Long Beach och Brandon var på bra humör, då
vi var påväg att äta lite mat minsann!








Såhär ser det ut när man kör in mot Downtown Long beach.

Väl framme i Long Beach gick vi ut och åt mat på en restaurang vid havet.
Jag åt en jättegod "parmesan crusted pacific sole", jättegod fisk var det!
Brandon åt nån pork med potatismos och äpplen och sånt. Det gillade han minsann!
Och till det drack jag lite vin och Brandon en öl. Sedan fick vi rulla ut ifrån restaurangen.
Inklusive dricks betalade vi 54 dollar totalt för både mat och dryck och precis utanför fönstret där
vi satt var det solnedgång. Det var väl ändå ett helt Ok pris?

Nu är klockan snart 21.00 och vi ska se filmen The Rum Diary som vi hyrt. Brandon har läst boken och han älskar Hunter S.Thompsons böcker, så får se om han gillar filmen nu då. Jag har inte läst boken så det är ju större chans att jag inte blir besviken iaf!

Imorgon blir det Knotts Berry farm, dvs ett nöjesfält som ligger i närheten.
Det är kul att både jag och Brandon har ledigt och att vi "semestrar" där vi bor. Fast efter Knotts Berry farm imorgon, får vi nog bara köra en vanlig familjedag hemma hos Brandons mamma och styvpappa i Redondo Beach på söndag och Inte spendera pengar på nöje, hehe.
På måndag har jag lovat att ta bilder på Brandons syster Natalie som är gravid, barnet räknas komma typ 6 april, så hon ville ha några fina bilder från hennes graviditet.




Rain and food

Sååå..
Igår regnade det hela dagen så den enda promenaden jag tog var till postkontoret på 4th för att hämta brevet från mamma och pappa. Egentligen är det inget postkontor. Det är där större brev och paket hamnar om de knackat på hos folk för att leverera och ingen är hemma, så det är bara en liten lucka.

Ikväll efter jobbet när att jag sprungit in i mataffären i Downtown Long beach i väntan på buss, kom jag hem och lagade en liten favvo-maträtt. Räkor och zuccini i curry med tagliatelle, stavas?
Yum yum!! Brandon vart dock mindre glad när han kom hem eftersom han inte gillar curry så mycket hehe. Det är likadant när han lagar mat med tonfisk och jag kommer hem och inte gillar det.






Posten på 4th st hehe, man får ringa på en liten dörrklocka och så öppnas luckan.


Blev mycket glad för brevet! Men att skicka med en våg tillsammans med en massa
godis? Really? Tack för den då! Nej skoja bara, den är för min resväska!


Förbereder kvällsmaten..


creme fr, zuccini, mushroom, curry, räkor, färsk dill, salt n peppar, voila!


Mums!

Och nu börjar min 6dagars-ledighet. Tror att jag och Brandon ska till Knotts berry farm på lördag, fick ju det i födelsedagspresent av Brandon men vi har ej använt biljetten ännu, eller ja, måste ju köpa en till biljett med hehe, men kul att åka till ett nöjesfält iaf!! Måste bara påmina mig själv att inte äta stor lunchbuffe' innan och sen åka slänggungorna..

Brr!

det var 4 grader i long beach imorse!

Besviken :(


Det blir inget Monterey i helgen. Brandons styvpappa är sjuk så vi fick ställa in. Jag är sååå besviken, men tycker såklart synd om Joel. Så nu sitter jag med en bunt semesterdagar istället och eftersom schema och allt redan är lagt, så behövs jag ju ej på jobbet då den andra greetern täcker. 6 dagar..vad ska jag hitta på? Brandon och jag pratar om att hitta på något själva typ lördag-måndag, typ Santa Barbara eller något, men hotellen och allt är skitdyrt, så det ser inte så ljust ut..aja..besviken som sagt.
Imorgon jobbar jag i lekrummet, sedan börjar min 6dagar-semester, eller ja, tog ut 4 semesterdagar men är schemalagd att ha 2 dagar ledigt efter så det blir totalt 6.

Ps; TACK MAMMA O PAPPA för er alla-hjärtans dag peng och brev!! :):)

Natti

Ärende-dag

Idag har jag redan hunnit äta frukost, skypa med syrran och sälja en cykel (jag lät killen pruta 10 dollar, så fick totalt 90 dollar, som ska gå till en obetald räkning, men ändå, yay!).
Fick även ett litet papper från posten i måndags om att ett brev från mamma ligger och väntar, så ska ta en promenad till posten på 4th street oh hämta det tänkte jag, äre Alla-Hjärtans-Dag choklad måntro?
Sedan så måste jag till apoteket, varfööör ska postkontoret på 4th street ligga i motsatt riktning än apoteket???? Not cool.
Igår kväll färgade jag håret på mig själv. Hade en såndär riktig bad hair-day på jobbet igår så efter jobbet köpte jag mig mousse-hårfärg. Den färgen hette redish brown. Jag är nöjd. Det är lite lite mörkare just nu än vad jag tänkt, men det allra mörkaste kommer att blekas i solen om bara några dagar och då kommer mitt hår ha den där rödbruna färgen jag är ute efter. Blankt och fint är det iaf nu!
Hade ett möte med min chef i förrgår, om vad mina mål är på jobbet och vad jag vill jobba med i framtiden på företaget osv. Jag väntar tills efter Monterey att berätta att vi ska flytta, men ska då säga att jag trots flyttning fortfarande menade vad jag sa på mötet och att jag fortfarande har intresse att jobba för företaget iaf.
Sedan så vart jag tillfrågad om en annan sak av en tjej som jobbar i en annan avdelning. I slutet av mars ska dom ha ett stort "svenskt" event som alla andra ikea-affärer har haft andra år då över 500 biljetter har sålts till det event osv och i år är första gången just vår affär ska ha det. Och de vill ha någon som kan berätta om Sverige och landets traditioner för kunderna och de tyckte att jag skulle passa bäst för det. Jag som är urdålig på att säga nej, sa såklart ja. Jag sa dock att jag är rätt blyg och kanske inte vågar stå inför allt för stora folkmassor, hon sa att det nog "bara" blir 50 åt gången. Aja aj ajaja, har redan nervöst sammanbrott och ont i magen. Hon frågade om vi hade några speciella svenska kläder som är tradition att ha på sig, jag tänkte genast på de där folkklänningarna med den lilla mössan, jag sa dock bestämt NEJ till att ha det. Jag hoppas dom förstod hur seriös jag var med mitt nej...
Min chef som hörde mig säga att jag ej vill stå inför jättestora folkmassor skrek att de skulle minsann ta in flera hundra och så skrattade han. Tror att han fortfarande är lite sur över att jag vann över honom i bowling :)




2 strandbilder från häromdagen då jag ju som sagt låg på stranden.


Jag matchade min nya röda cardigan med min blåvit-prickiga kläning. Har en annan
blåvitpricking klänning som är sydd lite annorlunda också. Färgglatt och fint, känns nästan
som lego.


Mitt nya redish brown-hår! Lite mörkare där fram, men det beror som sagt också på vad för
ljus man är i.


Det börjar synas i våran lägenhet att flyttning är på G. Tomt efter att våran bokhylla är borta
men nu även cykeln som faktiskt blev en del av inredningen.


Trots tomheten efter cykeln ligger nu 90 dollar i min hand, inte fel det heller.



,

alla bussar mellan mitt jobb och hem, dvs Carson till Long Beach, har slutat ga. Bussen har andrat route. Gissa vem som ar fast I Carson ikvall efter jobbet, yay!

:(:(

Filmtips!

Midnight in Paris...en riktig Woody Allen-film. Underhållande och mysig och romantisk film och så vill man till Paris efteråt! Helst 20tal...


Godnatt!

hejhej! idag tog jag mig en lang sovmorgon. sedan runt halv 2tiden gick jag ner till stranden och lag dar i 2 timmar. 27 grader var det minsann idag!och till kvallsmat lagade jag fransk omelett med portobello mushroom och farsk persilja. sa, nu vet ni hur min dag va. klockan ar over 12 nu och jag ska sova, jobb imorgon. ledig lordag, hade tankt ha garage sale hos brandons mammas hus, men det verkar inte bli av nu langre :( sa far se vad jag hittar pa istallet! forlat for rorigt inlagg, skriver fran mobilen! kram och godnatt!



Filmtips: Our idiot brother


MYSIG och ROLIG film, GILLA!


huh?

Idag när jag skulle inviga mina nya blommiga skor kändes dom för små..varför är det alltid så, att dom passar i affären men krymper när man kommer hem?
Får lämna tillbaka dom imorgon..buuhuu! Kommer jag någonsin att hitta mig ett par skor? Det är så svårt. Jag vill att mina skor är fina och superbekväma. Inget "vill man vara fin får man lida"-BS, för det har jag aldrig förstått mig på.


Bye bye.

Impulsköp

Idag efter jobbet medans jag väntade på Brandon för att få skjuts hem, impulsshoppade jag visst litegranna.


Småblommiga skor, 13 dollar, från Target.


Små pyjamasshorts, 8 dollar och en röd cardigan 25 dollar, från Old Navy.


Härlig sommarklänning, på rea 9 dollar, från Target.


Enkel svart cardigan , på rea 6.49 dollar, från Target.

Jag är nöjd med mina köp och som tur är är det väldigt "lätta kläder" så dessa inköp förvärrar ej
min packning när jag i april flyttar till Sverige!

Igår var jag ledig. Hade en riktig "soffpotatis-dag" med godis och lite chips och tittade på det allra sista avsnittet av serien Big Love, snyft, kommer att sakna "mina" sister wives, hehe. Sedan skypade jag även med mamma och tvättade och så. Vid halv 5tiden tog jag mig i kragen och drog med mig själv på en powerwalk. Det var underbart kvällsväder igår!

Idag har jag jobbat, lite lagom mycket folk på jobbet idag.
Ikväll beställde jag och Brandon pizza, vi brukar dela på en "small" och få 3 slices var, precis lagom, med tanke på storlekarna här i USA.
Nu ska vi se på en film , en gammal klassiker som heter Beetlejuice.
Imorgon jobbar jag 8.30-16.30, ska vara i lekrummet imorgon på jobbet, kul med variation!
Ledig tosdag, yay!

Godnatti natti

idag ar det super bowl, ENORMT stort I USA..jag forstar mig inte pa amerikansk fotboll..sitter pa jobbet nu. Manga har tagit ledigt idag for att kolla pa spelet hela dagen. Imorse sag man folk med stora ol-lador som de ska ha framfor "fotbollen". I

.

Irish night


Igår kväll gick vi till en pub här i Long beach. Dom hade irländskt tema och liveband den kvällen så det var trevligt!


Alla fick ett grönt halsband i baren..fast dom lämnade vi kvar när vi gick.


Öl.


Brandon och Dan.



Hej

Fick ett mail imorse där det stod:

"Hej,

Jag har nu beviljat din make permanent uppehållstillstånd.

Med vänliga hälsningar
XXXXXXX

migrationsverket".

Bifogat i mailet var migrationsverkets logo.

Jag mailade tillbaka direkt,för jag trodde man skulle få bifogat en pdf.-fil eller något, för att ja, ha dom papper som bekräftar det och allt. Hoppas hon mailar tillbaka snart!

En sak vet jag iaf och det är att det är tusen gånger smidigare oh billigare att ansöka om svenskt uppehållstillstånd än amerikanskt. Tänk på det om ni nångång skulle vara i en sits där ni måste välja land!


God morgon!

Nu ska jag till jobbet. Lyssna pa denna underbara låt!


RSS 2.0