Adaptrar och sömn och godnatt

Måste köpa adapter till min laptop-batteriladdare eftersom den är amerikansk och ej funkar i svenska uttag. Och kan tyvärr inte lägga in mina bilder från min lilla kamera för jag tog ej med usb-sladden eftersom jag brukar sätta i kamerans minneskort direkt i laptopen.
Ska försöka lösa detta så fort som möjligt!

Nu ska jag försöka att bli trött (Klockan är ju bara halv 3 i L.A), fast jag tror att jag klarat av jetlagen ganska så bra, har fått till lite gäspningar minsann!
Imorgon ska jag ta tåget till Gbg och träffa mina kära vänner, åhh va underbart! Kommer tillbaka på söndag igen.

Godnatt!

Ps: Jag hade inga hål i tänderna ( Fördel med USA= Finns knappt något plockgodis, där äter man mest choklad vilket åtminstone är bättre för tänderna). yay!





Börjar mitt Sverigebesök i tandläkarstolen


Nu är jag hemma. Kändes konstigt att vakna upp i mitt gamla rum och säng imorse. Men också skönt.
Till frukost åt jag skogaholmslimpa, åh vad jag har saknat svenskt bröd!
När jag kom hem igår kväll vart jag inte alls trött, jetlag ni vet. Lyckades nog somna vid 3 på morgonen. Jag tvingade mig själv att stiga upp vid 10 imorse, i L.A var klockan 11 på kvällen, konstigt att gå upp då liksom.
Men innan sömnproblemet så hämtades jag ju upp vid Landvetter, vi stannade till i Allinsås och åt korv med bröd, jag beställde den minsta storleken som jag alltid gör i L.A eftersom liten storlek där är som svenskm plus size, typ. Fick världens minsta och smalaste korv. Jahapp, då var man hemma i lagom-landet Sverige.
När vi kom hem till Skövde, hade mamma och pappa ställt en liten skål med plockgodis på mitt nattduksbord. Mm va gott, sen så påminde mamma om mitt tandläkarbesök imorgon (dvs idag), tack för den liksom och så satt jag där i köket med plockgodis mellan tänderna och jag kände hur mina tänder började göra ont.

Om 1.5 timme ska jag sitta i tandläkarstolen. Tur att mamma och pappa betalar. Alltså, om jag nu har hål och grejer.

Pa flygplatsen i Paris pratar folket BARA franska, fatta nada. Men pa gate G2 dar jag nu sitter, ar det endast svenskar, har nog inte hort sa mycket svenska pa 1.5 ar, helt amazing!


har precis atit en svindyr acklig sallad pa LAX flygplats, nu dricker jag en svindyr kaffe fran starbucks, om en stund ska jag ga till gate 23. Hors imorgon, da ar jag i Paris


Min kära svärmor

I förrgår när vi åt middag hemma hos Brandons familj, kom Brandons mamma (min svärmorsa) och gav mig ett äkta guldhalsband med att A på. Så himla gulligt! Hon hade köpt ett till sig själv också , fast med ett P på, eftersom hon kallas Patty. Jag hoppas att det var ett erbjudande typ "Köpt ett och få ett gratis eller för halva priset"-typ , för prislappen satt kvar, mitt halsband kostade 100 dollar, vilket är cirka 720 kr. yeez. Jag kommer ju knappt våga att använda det haha.



Resfeber!

Ojojoj, om lite mer än 9 timmar sitter jag på ett plan mot Paris och sedan på ett plan från Paris till Göteborg.
Helt otroligt!

Jag håller på och packar och laddar ipod och kameror osv osv osv. Igår kväll var jag och Brandon tvugna att rusa i sista minuten till mobilaffären för att hämta en ny Blackberry-mobil till mig eftersom min Blackberry Curve inte funkar internationellt. Den hade bara funkat i 22 länder, såklart Sverige ej var inräknat med det. Så nu har jag en ny mobil igen, dock samma nummer, jag har nu en Blackberry Tour. Vääldigt liknande Curve som jag hade innan.

Efter det stressmomentet åkte jag och Brandon till restaurangen Kincaids på redondo beach-piren. Happy hour.
De har dock ändrat Happyhour-menyn oså, så vi är såklart lite besvikna på detta. Men men, jag fick iaf mina älskade Mojitosdrinkar och så lite små förrätter. Jag sa ju att jag hade bestämt att Brandon skulle ta ut mig på romantisk middag (Happy hour-tid på restauranger är jättebra, blir mer romantiskt då, alla sitter i bekvämma kläder och bara har det trevligt, inte så stelt). Jag tog dock hand om notan hahaha! Attans!

Nu måste jag fortsätta packa lite oså.




God morgon!

Vaknade för en stund sedan, somnade tidigt. Jag ska snart ta en liten tur till gallerian. Brandon ska skjutsa mig dit, men han verkar ha somnat igen. Hmpff. Mozart är vaken dock. Jamat hela morgonen. Jag spelade "Världens bästa Karlsson" för Mozart på Youtube, men bytte ut Karlsson till Mozart. Dessvärre förstår inte Mozart svenska, vår lille katt är en real american.

Hörs senare!

Btw, verkar som att jag åkt på en förskylning, jag blir alltid sjuk när jag har ledigt och ska nånstans, sååå typiskt.


Tjo!

Precis tagit en dusch och gjort mig iordning lite. Ska snart hem till Brandons familj på middag, så jag får krama lilla Isabella och Joaquin godnatt innan jag åker till Sverige!

Ute är det grått och lite kyligt. Jeans och tröjväder helt enkelt. Jag tittade drömmande på mina sommarklänningar när jag tog på mig. Är mycket besviken på att det inte vart mer sol och varmare dagar i L.A , slutet på april ju!

Efter middagen ikväll kanske det blir bowling, kanske det blir en drink på piren eller en hyrafilm-kväll. Mest sugen på bowling faktiskt.

Imorgon ska jag ta en sista sväng till gallerian, sedan börja ladda batteri till både ipod och kamera, sedan packa lite. Kan fortfarande inte fatta det, hem till Sverige? Woow. Det känns helt seriös väldigt exoiskt, dessvärre är det ju bara i mindre än 2 veckor, tiden kommer att gå fort!

Oh, imorgon tar Brandon ut mig på en romantisk dejt, det har jag bestämt haha. Tror faktiskt att vi aldrig riktigt gått ut på en romantisk dejt förut. Någonsin, kan ju va kul att testa något nytt liksom!

See ya later alligator

Skitungar, eller ska jag kanske säga skitförälrar?

Jag kan hantera alkoholister och narkomaner och hemlösa på jobbet, men när 2 småpojkar kommer till lobbyn och frågar 10 frågor i sekunden, vill ta på allt vilket resulterar i juice och klibb och smulor på golv och överallt. Att de försöker ta sig in bakom disken här i lobbyn när jag sitter i telefon och försöker reservera ett rum för en familj, då blir allt mycket jobbigare. För man kan ju inte bli arg på barn. Man måste ha tålamod och förståelse. Egentligen är det inte barnen jag blir upprörd på dock, det är deras föräldrar. Vilka föräldrar låter ens 5åring o 6åring springa runt alldeles själva på motellet, parkeringen, ja typ överallt som jag kan se i videokamerorna. Plus att barnen verkar hur uttråkade som helst. Igår kväll ville de låna dammsugaren för att städa deras rum, bara för att ha något att göra. Och de vill låna väskvagnen hela tiden men den kan jag ej låna ut för att de ska leka med, eftersom det är för gäster som behöver hjälp med tungt baggage. Tycker att föräldrarna ska ta mera ansvar!

5åringen petade precis i näsan och smetade ut det på det lilla locket jag måste öppna för att gå o städa frukosten som jag ska göra nu. Mys.

Youtube - En bra start på morgonen!

Tittar på torsdagens avsnitt av Förkväll och då visar dom alltid roliga Youtube-klipp med djur:






A gray day in L.A


Jag ville så gärna gå till stranden med Brandon idag och sola lite, meen, kalla vindar och moln satte stopp för detta. Det har inte vart pangväder på nästan en månad nu. Jag som vill få lite färg och kunna gå runt i klänning och barfota på stranden.

Vad gör man då en grå och trist dag i L.A ? Man åker till Yogurtland såklart!


Grå och trist dag.


Yogurtland, yay!!!


Jag är väldigt lättroad!


Brandon också!


Vi satt på vår veranda och tittade på den lilla lilla trädgården som vår granne mestadels grejar i, ibland.


Sedan var jag tvungen att traska till jobbet, där jag sitter nu. Klockan är 20 över 9 på kvällen och jag slutar
klockan 11. Gissa vem som börjar 7 imorgon bitti?

 


Klockan 06.41

Häromdagen försov jag mig, då panikväckte jag Brandon och så fick han köra mig till jobbet. Jag hann då i tid.

 
Vår gata en tidig onsdagsmorgon.


Min snälle make slängde på sig pyjamasbyxorna och traskade trött till bilen som han fyndat
för 250 dollar, en gammal vit VW.


Goda dofter

Jag köpte en ny parfym häromdagen, var nämligen ett erbjudande "Köp en och få halva priset på den andra". Så det körde jag på. Parfym nummer 2 är dock ej till mig.
Men den som var till mig har jag aldrig haft förut. Jag vill ha ganska enkla,lätta och fräsha dofter, dvs inga tunga jättestarka varianter.
Jag har redan 2 favoriter, men tyckte verkligen om denna nya jag köpte nu med. Den är lte lite tyngre än de andra två, men ändå helt lagom!

Den nya:

 
Den nya parfymen jag köpte, jag gillar flaskan också, älskar parfymflaskor!

Mina 2 favoriter:

 
Denna Calvin Klein doftar jättegott,  Denna Gucci Rush2 är min absoluta favorit, men den
använder den dagligen, ofta rea     är ganska dyr så den använder jag vid speciella tider typ.
på just den här i USA också, vilket
ju såklart är görbra!




Missbruk av ord

I Södra Kalifornien missbrukar man ordet "like". Eftersom jag försöker passa in och smälta in hur de pratar här, har jag också börjat missbruka det ordet. Det fick jag höra av Brandon igår.
Många av Brandons vänner är dock riktiga missbrukare av ordet. De säger "Like, like like like like" flera gånger i varje mening, som om det är ett utfyllnadsord. När Brandon började prata om detta om att hans vänner säger det massvos, började jag säga " I'm just like saying that word like, when i like something". Brandon började skratta och jag frågar varför han skrattar. Han sa att jag sa "like" flera gånger utan att ens tänka på det. Det är verkligen så. Det har gått så långt att jag inte ens tänker på det. Brandon är likadan dock. Fast han tänker på det ofta och försöker sluta med det och istället använda mer proper engelska. Så det ville jag också göra isf. Men då kunde jag inte komma på vad jag skulle använda istället för "like", det ordet har ju liksom blivit ett ord jag dagligen använder.
Jag tror man kan jämföra missbruket av "Like" i Södra Kalifornien som vi använder ordet "Typ" i Sverige, eller vad tror ni?

En störande sak dock, i södra Kalifornien pratar dom så släpigt och utdragande, det kan ibland ta för lång tid att lyssna på när man är en rapp svensk haha!



Soon!


God morgon! Jobbar morgonskiftet idag (slutade klockan elva igår kväll, snark!).
Tränar tjejen som jag tränade i onsdags. Hon babblar på som attan, även när hon kan se att jag läser något osv. Inget ont om henne dock, jättegullig tjej, men man behöver några minuters tystnad emellanåt eftersom vi ska sitta här bredvid varann i 8 timmar. Hon satt precis och förklarade för mig i några minuter varför hon nu måste gå på toa nu eftersom hon glömde i morse. Okeeej.
Jag klickade väldigt bra med tjejen igårkväll dock. Vi är lika gamla. Och det var liksom aldrig krystat när vi skulle prata, behövde inte ens komma på samtalsämnen, allt bara flöt på. Och så hade hon med sig en bok hon satt och läste medans jag satt med min laptop, eller så tittade hon på teve. Denna tjej nu sitter liksom och stirrar på mig när jag gör något annat emellanåt tills jag slutar och då börjar hon babbla igen, haha. Omg!

Jag jobbar kväll lördag och söndag och sen morgonskift på måndag, sedan har jag tisdag ledigt och sen på onsdagkväll går flyget från LAX flyglats här i L.A till Paris. Landar i Paris på torsdags eftermiddagen, osen anländer jag i Gbg på torsdagskvällen. Fattar inte att det är såå snart!! Jag är så himla ivrig att få komma hem (eller ja, mitt hem är ju här i L.A nu också, så mitt andra hem då) och träffa min familj och vänner och min lilla katt! Kommer såklart att sakna Brandon dock. Men men, innan jag flyttade till USA var vi ifrån varann i 1.5 månad så 2 veckor är ju ingenting egentligen :)


Mitt andra hem!                            Min lille katt!




Watching Lakers at work

Jag och tjejen jag tränar nu ikväll sitter här och "Jaa:ar" och "Neej:ar" i basketmatchen på den lilla 14tums teven vi har här på jobbet.



Kobe bryant, stjärnan i Lakers. Måste dock säga att jag gillar
spelaren Pauo Gasol väldigt mycket också, han är ifrån Spanien
men bor här i Södra Redondo beach. Han är lååång.

The usual dress code

På mitt jobb ska man klä sig inte för uppklätt men inte heller för nedklätt. Jag säger bara, varför kan inte engelskan bara börja använda ett av de bästa orden i svenskan, lagom.

Oh well, såhär tycker jag om att klä mig till jobbet:



Filmtips!

The Lovely Bones

Jag hade inga förväntningar på denna film, såg en trailer av filmen när jag hyrde en annan film, sen så hyrde jag denna film nån vecka efter, dock utan förvänting, som sagt. BANG!!! Vilken shock. Vilken stark film. Vad den berörde. Helt otroligt.
Denna film är mycket lång och tung, låter kanske inte så roligt? Nej,roligt var det ej, men jag kan säga det att det var längesedan jag såg en lång och tung film och inte ville missa en enda sekund av vad som hände under hela filmen. Både jag och Brandon var som fastklistrade framför filmen. Det var dramatik. Så dramatiskt. Jag satt och grät i floder en tredjedel av filmen, flyttade närmre Brandon en annan tredjedel av filmen då jag tyckte det var otäckt, sedan låter skådespelaren Susan Sarandon oss skratta lite då hon kommer till familjen som den slarviga mormorn. Alla är mycket bra och trovärdiga skådespelare också.
Verkligen, se denna film. Ni kommer bli förfärade, ledsna och kanske lite rädda efteråt, för den berör så himla mycket, men det är ju det man vill, bli berörd av film.

Se trailerna här (jag har en tedens att säga för mycket om jag ska skriva filmens handling!)


Hela huset stormar

Det tar på krafterna när man ska träna någon på jobbet. Att liksom sitta där i 8 timmar och den nya tjejen ska göra allt, jag sitter mest där och ska svara på frågor om hon undrar något, eller rättar och dubbelcheckar saker hon skriver ner. Sedan körde jag på rollspel. Jag låtsades vara gäst som checkar in, jag låtsades ringa och vilja göra en reservation osv osv. Plus att man ska sitta där och försöka komma på samtalsämnen när det inte fanns något annat att göra. Det är ju alltid lite stelt ibörjan när man inte känner varann liksom. Hon är hur som helst 19 år, vill pluga och bli apotekare, hon spenderade mestadels sin gymnasietid hemma och pluggade och gick typ aldrig ut, hon sa att hon ej hade något liv, gick inte ens på skolbalen. Ambitiös tjej, haha. Men men, det lönar sig att vara grym i skolan i USA, för får man alla betyg bra kan man få stipendium så man slipper betala alla dyra college-avgifter, Brandons syster går ju till UCLA law school gratis, bara för att hon var grym i skolan, annars kostar den skolan cirka 30 000 dollar per termin. That's USA.

Hur som helst, när dagen var slut klockan tre sa tjejen jag tränade att hon gillade mitt sätt att lära ut, att jag hade lärt henne på ett bra sätt så hon verkligen förstod, då blev jag glad.

Imorgon jobbar jag kväll, verkar som att jag då ska sitta med ännu en ny tjej och träna henne. Ohhhh jag som helst vill sitta på jobbet som jag brukar och titta på svensk teve på min laptop och svtplay, typ haha.

Ute är det storm. Känns som att hela huset , eller ja, stugan, skakar. Låter också som att någon försöker öppna köksdörren hela tiden med, sånt hatar jag för jag blir så rädd och tror att någon ska komma och ta mig! Speciellt efter filmen jag och Brandon hyrde igår. Ska snart lägga upp filmtipsen. Internet är dock vääldigt segt just nu, så filmtipsen kommer imorgon bitti, okidoki!?

Brandon är nere på puben Najas på piren med en vän. Det är "IPA-festival", vilket är Brandons favoritölmärke. Så han ville testa de nya sorterna. Han borde dock komma hem snart, var lite snack om att gå och bowla med några vänner ikväll. Får se om det blir av, bowlinghallen stänger ju om mindre än 2 timmar.

Hörs imorgon!

 


Tvättdag i Hermosa beach , tisdag




Baksidan av tvättomaten. "Wash and fold" erbjuds också, vilket betyder att man bara kan lämna sin tvätt
där och så gör någon din tvätt åt dig. Jag skulle inte vilja att någon gjorde det med mina kläder,
skulle kännas konstigt liksom, " Här är mina smutsiga kläder och underkläder, have fun!".







Tog en runda i ett husområde i Hermosa beach, älskar husen där, såå fina och så mysiga områden.


Väldigt många intressanta bilar i Hermosa också. Jag älskar dock "wolksvagenbussarna" ni vet, folkvagnarna,
"hippie", finns massor av dom här i Southbay-området. Förmidlogen perfekt bil för surfare att slänga in
deras brädor i.


Hermosa beach.

Träning

Jag tränar en ny tjej här på jobbet så har ej tid att blogga från jobbet tyvärr. Bloggar efter jobbet istället, har ett mycket bra filmtips!

Bye bye

Kvällsmys!

Nu ska vi titta på hyrfilm och äta chokladbollar jag gjorde ikväll (hade minsann lite pärlsocker kvar som jag köpte i höstas från en Skandinavisk affäre i West L.A). Har i princip mest tvättat och städat idag, det behövdes! Tog också en härlig promenad runt Hermosa beach i mysiga husområden medans jag väntande på att tvätten skulle bli klar. Tog väldigt få bilder,mest så ni kan få se hur tvättomater ser ut i L.A, men lägger upp dom imorgon från jobbet, börjar klockan 07.00 imorgon bitti, snark!
Kan ge er lite filmtips och otips imorgon också, har haft en liten "hyrafilm-period" de senaste dagarna. Kanske för att det är regn och rusk och blåst i L.A hela veckan? Det är verkligen råkallt ute nu. Fast tidigare idag var det skön luft, däremot grått och regnigt.



Godnatt, hörs imorgon!

Missade bussen!

Typiskt! Jag gick ut genom grinden och så såg jag bussen redan kommer nedanför gatan så den hade jag ej hunnit ta. Nästa går om 25 min. Medans jag väntar kan jag ju snacka lite skit om bussarna här i L.A.


Bussarna väntar typ aldrig på en även om de kan se en i spegeln komma springandes efter.


Det är bäst att gå på först om man har några bakom sig i kön för busschauffören väntar inte på att man betalat färdigt utan den börjar köra direkt om alla är på bussen och det är rent ut sagt livsfarligt. Varför? Jo, för att de gasar på som tusan och man i princip ramlar om man inte håller tag i något. Speciellt som ibland då jag har påsar i båda händerna och det är svårt att hålla i sig. Tur att det är snällt folk oftast som sitter längst fram i bussen som brukar flytta sig blixtsnabbt till nästa säte så att man kan "ramla" ner i sätet närmast.


Ibland öppnar busschaufförerna bara dörren i fram vid stopp och står man då i bak i bussen redo att stiga av måste man antingen ropa "hey, open the back door!!!" Och sånt hatar jag, att liksom behöva ropa och så stirrar alla på en. Eller så får man springa till dörren i fram på bussen och förhoppningsvis hinner man stiga av.



De gasar väldigt hårt vid stoppljus, så även när man sitter ner kan man ibland flyga åt sidan.


Ibland kan man behöva vänta jättelänge på bussen fastän den ska komma en viss tid.



En vanlig bussfärd i L.A helt enkelt.





hello

Är trött idag. Sov väldigt lite och dåligt inatt.Och det är mycket på jobbet nu när säsongen börjar.
Imorgon är jag ledig och då ska det tyvärr komma regnskurar sägs det på vädret. Jag som ville ligga och slappa på stranden! Iofs blåser det kyligt idag också.
Oh well. Ska nog ta bussen till gallerian efter jobbet och fönstershoppa lite, pff, det har jag aldrig vart bra på! Äsch, tänkte åka dit för att bara strosa runt lite, hittar jag nåt så hittar jag nåt helt enkelt. Jag är ganska så bra på att shoppa lågbudget, så det är nog ingen fara. Förresten så¨känner jag mig duktig inför min "resekassa" till Sverige. Jag började spara i februari-mars nångång, har nu sammanlagt 3100 kronor sparat. Ska iofs försöka att inte använda allt det i Sverige, men det känns bra att iaf ha lite. Mat hoppas jag dock få hemlagat hemma hos mamma och pappa, mm ska bli såå gott.

Ville mest säga att jag lever. Håller på och fixar internet från mobilen till min laptop, så kan förhoppningsvis uppdatera här imorgon på min lediga dag.

take care!


Godnatt!

Nu slutar jag snart jobbet, men måste hem och sova typ direkt eftersom jag börjar jobba om 8 timmar igen, inte roligt!


LÄNGTAR!


Om 9 dagar kommer jag hem och hälsar på!!
Fattar inte att tiden gått så fort. Jag har inte vart hemma på 1.5 år, längsta tiden jag vart hemifrån.
Det verkar ju som att flygplatserna i Europa börjar öppna på måndag/tisdag?
Skulle bli så himla besviken om det blir trubbel för min hemfärd...

  
Får komma hem.                           Får inte komma hem.

 


Komisk lördag

Igårkväll blev jag och Brandon medbjudna av hans familj till en komediuppvisning i Pasadena som var anordnad från Brandons mammas jobb (försvarsadvokat för staten).Det var riktigt roligt.
Det var tre komiker. Kände ej till de 2 första, men den tredje var Carlos Alazraqui och han är en av "poliserna" James Garcia i humorserien Reno 911, vet ej om den serien går där hemma i Sverige, däremot vet att att filmen de gjorde Reno 911 in Miami the movie nånting, finns där hemma, hyrde den sist jag var hemma i Sverige , kul film!
Hur som helst, han var väldigt roligt. Och så beställde vi in drinkar och lite mat.
Efteråt gick vi allihopa till en jättemysig vinbar i Pasadena. Vi beställde in en flaska rött och ostbricka och pizza. Såå gott.
När klockan var halv elva på kvällen åkte vi alla till Brandons mormor och morfar i Silverlake som hade vart barnvakt åt Brandons småsyskon. Kom dit vid elva och barnen var vakna, men åh vad trötta de var. Grät för allting.
Jag och Brandon kom hem vid halv ett och somnade framför en film.


Carlos Alazraqui.


Enda bilden jag tog igår i Pasadena. Brandon o hans familj.


En trött Isabella.

 


Ooppsi

Haha, okejdå. Sååå många bilder hade jag visst inte på min kamera andå. Oh well..
Sitter på jobbet nu, 4.5 timmar to go tills jag slutar, sen så jobbar jag klockan 7 imorgon bitti. Tycker det är riktigt dåligt att sätta mig på sådana skift hela tiden. Inte bra för sömn alls.

Det är väldigt grått ute, ser nästan ut som att det ska börja regna. På vädret står det dock att det inte ska komma regn förräns på tisdag eller onsdag.

ZzZzZzzz

Lite kyligare dagar i L.A.

















BBQ 6 april

Då vi firade Brandons systers födelsedag med bbq.


Steak från Costco, så självklart var de enormt stora, eftersom allt på
affären Costco ar stort, iofs är allt i USA stort också. Ett jäkligt stort land.




Älskar all mat när vi har bbq har, det ar USA minsann bra på!


I'm back!

Köpte mig en ny laddare till min laptop idag. Mycket dyrare än jag trodde att den skulle kosta dock, tyvärr.
87 dollar!! Dom pengarna hade jag velat använda till något annat, men men, billigare att köpa ny laddare än laptop får jag tänka.

Ska genast lägga in alla bilder och videoklipp som jag har haft väntades i min kamera.
Snart blir det lite bildregn här!

 


Bra mat, dyr mat, god mat, whatever i'm hungry!

Nu slutar jag jobbet om 30 min. Skont, jag kanner mig trott. Har faktiskt vart en hel del att gora idag och att sitta inomhus i 9 timmar strack pa jobbet gor mig inte direkt piggare.
Jag ska nog ta svangen forbi affaren och forsoka komma pa vad jag ska laga for middag ikvall. Det ar synd att den narmsta affaren till oss ar Whole foods , inte for att det ar en dalig affare, tvart om, bara att den ar sa jakla dyr. Men sa ar det ju nar ravarorna ska vara saaa speciella och organiska. Jag har letat efter hallumiost sedan 2008 har i L.A ( I knooow, wtf liksom?), hittade det pa Whole foods haromdagen, en minibit for 75 kronor!!! SKiiitdyrt ju. Den ar val billigare hemma val?
Sa, far se vart jag hamnar och vad jag lagar. Pasta ar enkelt. Paprika och zuccini har vi hemma, kanske kan kopa lite biffstrimlor och gora en kramig pasta med creme fraich? Det ar manga har i L.A som "aktar" sig for pasta, herregud, jag forsokte saga till Brandons mamma att pasta kan man val ata i mattlig mangd anda eller? Oh no, Big No. Gu va trist, pasta som ar sa gott! Sa ikvall ska jag nog banne mig laga pasta sa det ryker om det. Jag laste ett bra tips gallande hur mycket pasta man ska koka, det blir ju latt for mycket. Man kan rakna pastan, sa ungefar 12 pasta"bitar" eller ror eller vad nu ar , per person, det ska tydligen vara alldeles lagom. Det tipset tycker jag ar bra. Ett av mina favvopasta ar ju just penne-pastan och den ar ju latt att rakna!
Kanske skiter i dyra Whole foods och tar en promenad till (ocksa ganska dyra) Albertsons, for dar kan jag iaf hyra film billigt :)
Ha en trevlig fredagskvall, som iofs ar over for er dar hemma redan haha.
Imorgon ar jag ledig, pa kvallen ska vi pa en komedishow i Pasadena med Brandons familj (tydligen toppadvokaterna som anordnart detta, bast att uppfora sig och saga smarta saker da ?)

Ciao ciao

Sockerberoendet tillbaka???

Kan mycket val vara sa. Buuuuhh!
Men det blir sa latt sa nar de typ ringer som idag fran jobbet och ber mig jobba tidigare an vad jag tankt och da forstors min lilla "matplanering", ni vet, forbereda en lunchlada och sa.
Och det gor mig sa hungrig att bara sitta pa en stol i 8-9 timmar och for att ha nagot att gora och fa tiden att ga ater jag typ. Om jag inte har nagot att ata med mig, sitter jag och ater snacksen som vi saljer har i lobbyn. Och jag njuter egentligen inte ens nar jag ater den dar chokladbiten, det ar mer som ett tvangsbeorende att jag ater den bara for att. Och efterat har jag angest och tiden gick ju inte fortfare bara for att jag at en chokladbit.
Idag har jag vart jatteonyttig. Och det har jag nog vart flera dagar denna vecka. Jag sager inte att "at inte godis". Oh no, sa hard ar jag inte mot mig sjalv, inte bryr val jag mig om att jag unnar mig sant minst en gang i veckan eller kanske 2 eller 3, sa lange det ar lagom mycket och man liksom inte vraker i sig, da ar det liksom lugnt, for det branner man anda bort nar man gar till jobbet eller affaren. Men nar man som jag idag forst kopte med mig lite mat fran snabbmatkejdan Panda Express ( typ chow mein nudlar, orange chicken, zuccini o sant), vilket inte direkt at speciellt nyttigt ( har last att chow mein ar bland det fetaste man kan bestalla), och sa ar man typ bara matt i nan timme och sen blir man hungrig igen. Da sitter jag har pa jobbet med inget annat. Da tar jag en muffin som var kvar fran motellets frukostbuffe. Mattar bara i nan halvtimme-timme. Sedan sitter jag dar igen, hungrig. Tittar mig bakom ryggen dar all snacks vi saljer befinner sig. Koper en sandar chokladbit med "crunch". Inte vidare gott egentligen, jag ater bara for att. Nu sitter jag har och har vart pa jobbet i 6 timmar o 15 minuter, har 2 timmar o 45 min kvar tills jag slutar. Kanner mig hungrig pa nat mer men har inget mer. Vill inte ha mer sotsaker och sant, usch, spyr bara av att tanka pa det, typ. Och sa smyger sig angesten pa.
Nan som kanner igen sig?
Jag maste verkligen hitta en balans med det dar. Vissa dagar ater jag skitbra medans andra dagar endast onyttigt och sotsaker. Blodsockernivan och balansen i min kost gar inte jamnt ut och min kropp blir nog valdigt forvirrad.
Jag laste igar om "det farliga bukfettet" pa aftonbladet.se , seriost, skulle inte forvana mig om jag har det dar, for vidare tjock ser jag inte ut att vara, jag ar nog lite mittemellan liksom. Men anda kan det dar lilla fettet pa magen vara sa farligt.
Hur ska man borja ta tag i sin halsa? Jag vet jag vet, promenader o allt det dar, det gor jag faktiskt redan dock. Men endast promenader kommer ju inte att hjalpa mig starka min kropp sa varst mycket egentligen. Jag vill starka min kropp, men gym ar dyrt.
Help?

Andringar

Jobbet ringde mig idag vid 10 och fragade om jag inte kunde komma in tidigare och jobba eftersom det hande lite saker pa jobbet imorse. Sjalvklart sa jag Ja eftersom de vet att jag vet att de inte har nan annan att ringa.
Typiskt, jag som precis var pa vag ner till stranden for lite "solbad" innan jobbet. Oh well, slutar iaf klockan 8 ikvall istallet for 11, daremot ar det en 9timmars jobbdag for mig nu, segt! Solen skiner sa fint dar ute :(

Good stuff

Ibland glommer gaster lite allt mojligt. Denna Adidas-troja har legat i "kvarglomda-ladan" sedan jag borjade har i september, sa idag fragade jag managern vad vi ska gora med allt kvarglomt ingen ringer och fragar efter. Sa han sa att jag kunde ta trojan om jag vill. Sa den ska jag ta med hem o tvatta minsann! Vilket fynd!

Tjohej!

Hade ej tid att aka till affaren och se om laddaren till min laptop kommit in annu, sa ni far sta ut nan dag till.
Imorse at jag nutella pa macka till frukost, sedan tog jag en promenad ner till stranden, det var kalla vindar idag och endast 3 familjer pa stranden forutom mig. Jag satt och lyssnade pa musik och njot. Nar jag sag att en av mammorna tog av sig till bikini gjorde jag det med. Efter ett tag var det inte sa kyligt langre. Lag dock bara i lite mindre en 1 timme, sedan traskade jag hemat, at lite rester fran gardagens grillning, det var saa gott. Kyckling, gronsaker och potatissallad och sa kalifornisk ol till det ( ol igar alltsa, ej idag).
Nu sitter jag pa jobbet, ute ar det gratt och molnigt, men bade kalla och varma vindar, aska pa g kanske?
Ps: Jag ar sa himla glad att jag inte ska hem till Sverige just denna vecka, for askan forsvinner val till den 28 april va?

BBQ tonight!

Ohh vad gott det ska bli.
Jag och Brandon har aldrig anvant den lilla klotgrillen som star utanfor var lya, sa vi tankte gora det ikvall. Sa kanske nagra vanner kommer over (forhoppningsvis, annars blir det val mer mat till oss iofs..)
Det vattnas i munnen av allt, oh jag ar sa hungrig! Potatis och zuccini ska vi iaf grilla, jag och Brandon funderar fortfarande pa vad for kott vi ska ha. Det blir nog lite fisk ocksa, har redan lite pa tining.
Mmmmmm ( Det ar faktiskt lite kyligare har nu det senaste, har vi likadant vader som er dar hemma tro?)

Jobbintervjuer, jag tjuvlyssnar :)

Vi har en massa jobbsokande har idag. Tydligen igar med, men da var jag inte har.
Tjejen som har jobbat har deltid, Sylvia, ska sluta eftersom hon fatt ett riktigt bra stipendium till skolan som hon absolut inte kunde missa. Sa vi satte ut en annons pa en jobbsaju (Craigslist ar iofs en allt i allt sajt, man hittar allt dar, jag hittade mitt jobb dar). Igar hade tydligen 25 stycken kommit for intervju. Intervjuena idag borjade vi 9, nu ar klockan 10 och vi har redan haft 5 intervjuer, eller ja, min chef intervjuar, jag sitter gomd bakom lobbydisken och tjuvlyssnar hiih. Men i och med detta forstar jag att jag verkligen maste ha gjort nagot bra nar jag sokte jobbet i september, for de hade lika manga sokande da. Egentligen ska intervjuerna hallas till lordag, men de ska avsluta alla vid 12 idag, for det kommer alldeles for manga just nu.
Jag tycker sa synd om de sokande som har alldeles for mycker erfarenhet och utbildningar, de soker ej sadana har for om nagot annat battre jobberbjudande kommer upp kommer formodligen personen att sluta har direkt.
Men det ar ju sa nu, till och med de med bast utbildning soker jobb, for jobb finns det ju inte manga av just nu...tyvarr..

Pa G

Jag har massor av bilder och sma videoklipp pa min kamera och det kommer har snart, bara att jag maste skaffa laddaren till min laptop. Den ska komma in i affaren denna vecka, sa ska kika in dar idag och se, isf blir det battre bildkvalite har pa bloggen snart! :)

Muffins till frukost!

Idag ar jag glad att jag inte fick med mig egen frukost, for idag serverade vi muffins pa frukosten. En av mina favoriter ar Banana/nut, yumiie!!

Cafe Jack

De kassa mobilbilderna fran Cafe Jack i Koreatown.
Rekomenderar verkligen det stallet om man har tid. En kaffesort sasom latte kostar typ 6 dollar, men efter det far man gratis patar hur mycket man vill, sa om man har tid att sitta dar och fika lange sa ar det inte sa farligt dyrt om man utnyttjar pataren. Och sa ar det mycket romantiskt inrett med ljusslingor och hjartkuddar som det star "I love u " pa och sa :)
Fiket ser ut som en bat och dar inne ar det massa Titanicbilder.
Det har tydligen filmats lite olika scener till filmer har ocksa, vet dock inte
vilka, vet ni?

Brandon ska bestalla kaffe.
Man ser inte pa denna bild hur mysigt det verkligen var.
Folk har ristat in massaor i borden...
...vissa mindre fina och...
..vissa mer gulliga.

Sms som cirkulerar

Igar kvall fick jag ett sms fran ett okant nummer;
"FWD: Msg: State of California predicts An 8.4 Earthquake within 24 Hours. Forward this to all family and friends 2 prepare just in case."

Jag tankte da, "whoppsii, ar det sant ??" , men Brandon och Dan sa att man inte kan veta sadant sa lang tid fore, sa de sa att det nog var falskt.
Nu pa jobbet imorse googlade jag hela texten och da visade det sig att det smset har cirkulerat lite overallt pa natet, sa som facebook, twitter osv. En professor har sagt att allt ar falsk. Jag tror pa honom, saklart.
Jag fattar inte varfor folk skamtar omkring med sadana sms, man kan ju bli jatteorolig!

Sms som cirkulerar

Igar kvall fick jag ett sms fran ett okant nummer;
"FWD: Msg: State of California predicts An 8.4 Earthquake within 24 Hours. Forward this to all family and friends 2 prepare just in case."

Jag tankte da, "whoppsii, ar det sant ??" , men Brandon och Dan sa att man inte kan veta sadant sa lang tid fore, sa de sa att det nog var falskt.
Nu pa jobbet imorse googlade jag hela texten och da visade det sig att det smset har cirkulerat lite overallt pa natet, sa som facebook, twitter osv. En professor har sagt att allt ar falsk. Jag tror pa honom, saklart.
Jag fattar inte varfor folk skamtar omkring med sadana sms, man kan ju bli jatteorolig!

ikvall blire bowling, imorgon tidigt jobb buuuuu, men vi hors da ;)


Booooring laundry-evening


Godnatt!

Eller ja, jag slutar jobbet om en timma, men det blir godnatt har pa bloggen nu iaf.
Efter jobbet ska jag hem och dricka rott vin pa var veranda med ett blockljus tant i den nya lyktan ifran Ikea.
Brandon sitter forhoppningsvis bredvid. Och nu later vi som ett gammalt gift par, men det ar val mysigt det med haha! Saken ar den att Brandon jobbar sa fruktansvart mycket och jag jobbar ju iofs 6 dagar i veckan for tillfallet ocksa, men framfor allt sa har vi sa olika arbetstider, sa nar vi val har en kvall ihop nar jag ej behover ga och lagga mig tidigt pga jobb, sa ar det verkligen mysigt att sitta pa var veranda och bara prata och fraga hur det gar pa jobbet och ja, bara vanligt allmant prat, for sant hinns annars inte med just nu.
Imorgon ar jag ledig, da maste jag tvatta for det hanns inte med i sondags. Jag hoppas saklart med varme och sol, men det verkar inte som att det kommer ske imorgon tyvarr, verkar bli som idag, lite sol men kalla vindar, dvs inget bikinivader direkt. Hmpf,.,
Ps: Fortfarande ingen laddare till min laptop, ska aka o kopa nu i veckan da de far in den. Tills dess far ni noja er med daliga foton fran min mobil. Lagger upp nagra bilder fran igar, da vi var i Downtown och Koreatown, iofs ar det bara nagra bilder fran ett kant fik vi satt pa i Koreatown, Cafe Jack, ska tydligen ha filmats nagra filmscener dar. Oh well. Mysigt fik iaf! Visar bild imorgon.

Natti natti

Ett steg narmre Japan

Jag och Brandon planerar en tripp till Japan nasta ar, typ till varen...Lite som en forsenad honeymoon typ (vi ar inte sa intresserade av att aka till ett all inkl hotell och bara ligga vid en pool en hel vecka).
Nu kanns det som att vi ar ett steg narmre var lilla drom, vi fick namligen 7800 kronor tillbaka pa skatten, vilket ar en mycket bra summa att borja sparandet med. Man blir ju mycket mer motiverad nar man redan har en grund.
Ohh, ska verkligen forsoka spara pengar sa gott det gar pa min lilla lon.

Gjorde var skattedeklaration igar, vi fick mycket mer an vi raknat med, tack vare langinkomst jobb och att vara gift. Slutsats; Det ar bra att vara gift och laginkomst EN gang om aret, haha!


Det sporegnar i L.A och for en gans skull kan man sitta inomhus med gott samvete. MYS!! Godnatt, God morgon, God kvall


Segt

Det har vart massor att gora idag pa jobbet, men anda kanns det som att tiden har gatt jattesakta,  konstigt!
Nu slutar jag iaf snart och da blir det Downtown L.A for att forsoka fa sa mycket pengar tillbaka som mojligt pa skatten, vi tar namligen hjalp av Brandons syrras van (Brandons syrra pluggar till advokat pa UCLA och vannen gar dar med ).  Forhoppningsvis kanske det finns en affar dar i L.A som har laddare for min laptop, isf kan jag lagga upp bilder och videoklipp och sant, kan ju inte det nu eftersom min laptop ar dod.
Ikvall ska jag tvatta, jippie! Not.
Dags att rakna kassan och sa.
Bye bye

Tacos, den mexikanska varianten

I Sverige ater vi ju tacos mestadels med tacoskal med kottfars och sadant.
Om man bestaller tacos har pa en mexikansk restaurang far man oftast sma majstortillas med sma kyckling-eller kottbitar. Till det ar det lite farsk koriander och sma tomatbitar blandade med sma tarningar av gullok och gron chili, and that's it! Ibland med lite strimlad sallad ocksa.
Guacemole far man oftast bara om man bestaller Nachotallrik.
Guacemolen ar gjort med avocado, sma sma bitar av lok, finhackad farsk koriander och sa lite limesaft och salt.
Sahar ser oftast tacosen ut nar man bestaller den har.

Pics from Blackberry

Rea pa gardiner pa IKEA, halva priset till och med. Jag kopte.


Hittade en jattefin hylla ( som jag ej kopte dock), men den hade det fiina
namnet Stenstorp som ar min pappas gamla hemtrakter :)



Skit!

De sliskiga frukostbrodet ar slut och denna lilla motell-frukost ska halla pa i 1.5 timme till! Managern som jobbade nattskiftet ligger pa en soffa innanfor lobbyn och snarkar hogt. Ingen har vart och inhandlat mera sliskiga frukostbrod, vi ar ont om folk. Agaren som annars brukar aka till Costco och inhandla saker vi behover har ar ledig helger. Nu ar det jag som sitter och far forklara att frukosten tog slut till morgontrotta manniskor. YAY, precis hur jag vill spendera en sondagsmorgon....
Satte precis pa en till kanna med kaffe, fick hett kaffe over min hand. Jag ar forfoljd av otur! Bade glas och hett kaffe pa mina stackars hander :(
Men jag ar ansiktet utat pa motellet, sa det galler att se glad och trevlig ut! Hmpff..

God morgon!

Jag holl pa att forsova mig imorse. Jag vaknade av vackarklockan 06.10, men sen sa ville jag ge mig sjalv 2 minuter till av att bara ligga kvar under tacket sa jag grabbar tag i mobilen och tanker att sa lange jag kikar pa klockan hela tiden sa somnar jag inte om Hm...Vaknar med skrack klockan 06.40 och skakar i Brandon att han maste kora mig jattesnabbt till jobbet och jag slangde pa mig kladerna och sprang mot bilden, jag klockade in exakt klockan 7, puuh! .Nu har jag precis atit tunnbrod och druckit kaffe. Var ju pa IKEA igar, da blir det alltid att jag koper lite tunnbrod med mig hem. Daremot verkar det som att de bygger om "Swedish market" har pa Ikea, jag hoppas pa att det ska bli storre!!
Sedan kopte jag lite ramar som sag sadar "gammeldags-vita" ut, kommer smalta in bra i var "old style" stughalva !
Och sa kopte jag en lykta man kan ha blockljus i , lyste upp var veranda jattefint pa kvallen. Och sa kopte jag en ny ugnsform, den ar dock inte gjord av glas, Brandon skrattade at mig for att jag nu har gatt och blivit radd for glasformar (se inlagg lite nedanfor sa vet ni varfor).
Oh jag kopte ett par vita gardiner med, hatar de svarta som vi har nu som var dar nar vi flyttade in. Min plan ar att ha de vita gardinerna for att ge ett intryck av att vart lilla rum ser storre ut, men sen satta upp nagon liten panel eller persienn ifall det verkar som att man kan se in igenom gardinerna, dom var daremot ganska tjocka. Far se, ska testa ikvall.
Idag efter jobbet ska jag och Brandon till L.A (city) och greja med vara skattepapper. Forhoppningsvis ar affaren som har laddare for min laptop oppen och nara dar, vill ha det NU, saknar min laptop!
Back to work..

har precis atit SVENSK tacos (ger recept pa den mexikanska tacosen imorgon). Har ocksa suttit pa verandan med ett glas rott vin och med den nya lyktan som jag kopte pa ikea idag. Nu ska vi titta pa den teckande Robin Hood pa VHS, sedan sova, jobb imo


Tjo!

Har vart mycket att gora pa jobbet denna morgon, men det gillar jag for da gar tiden fort!
Efter jobbet har Brandon lovat att ta mig till IKEA, yay! Jag ska kopa tunnbrod och choklad. Kanske en ny glasform? Haha! Nej men usch, jag har faktiskt lite glassplitter i fingrarna och det gor ont!
Goda nyheter ar att min arbetskollega kommer tillbaka fran sjukan, yes! Har saknat att byta smaprata med henne lite medans vi tar over varandras skift. Och detta innebar forhoppningsvis att jag slipper jobba klockan 7 pa morgon 6 dagar i veckan. Guuu va underbart. Har typ var sa att jag inte haft ett liv ett tag. Som i morse t.e.x nar min vackarklocka ringer vid 6, da kommer Brandon hem ifran en utenatt med sina vanner. Han gick och la sig, jag gick till jobbet. Kul liksom.
Oh well oh well. Back to work.
ciao

glasformen med kyckling exploderade precis nar jag skulle ta tag i den. Jag ar i shock och middagen forstord. Det hade kunnat sluta illa, hjalp!


Bakat muffins!! Fast smeten ar godast;)


Varfor ar det sa svart att bestamma sig?

Jag har skrivit om det manga ganger forr, sist jag skrev "hade jag bestamt mig" for vad jag ville plugga o jobba med i framtiden. Men jag tror banne mig inte att jag alls har bestamt mig annu.
Jag sitter och smakollar pa Forkvall pa jobbet, nagot avsnitt fran i tisdags och da var en maklare i studion och han var maklare i New York. Alltsa ohhhh, jag alskar hus, inredning, lagenheten, tanka ut vad man skulle kunna gora med stallet och sa ar jag nog faktiskt ganska bra pa att fa manniskor ivriga att vilja kopa saker, for jag sjalv bubblar over av iver och det brukar smitta av sig.
Jag har sa himla manga olika viljor och ideer om vad jag vill gora. Onskar att jag kunde dela med mig lite till nagon som inte har en aning i over huvudtaget. Onskar att jag bara kunde vakna upp en morgon och veta precis vad jag vill gora.
Nar kommer jag nagonsin att kunna bestamma mig?
Har ar bara nagra av alla ideer jag har>
  • Maklare
  • Fotograf
  • Inredare
  • Oppna eget
  • Florist
  • Jobba med layout for tidningar
Samtidigt som ni marker ar det nu inga jattelatta yrken jag vill heller, det ar svart att komma in pa utbildningar, hart arbete osv osv.
Oh vad jag onskar att det vore lattare att komma pa nagot som verkligen kanns helt ratt.




Maklare i New York vore inte helt fel.....( bilder fran google.com)
Dessvarre ar min make inte ett stort fan av New York, ni vet, manniskorna i Kalifornien och New York har nagot emot varann typ. Brandon vill typ flytta ut i skogen i Oregon!


Help me!

Giftigt varre!

Ibland inser jag verkligen att jag och Brandon ar gifta, vi maste namligen gora skattedeklarationen tillsammans eftersom vi ar gifta, haha. Tydligen far man mer pengar tillbaka pa skatten da, om man ar 2 och gifta. Bra med fordelar, typ. Hum..

sitter pa verandan och kan kanna havslukten, det ar sa ljuvligt


A little talk

Maste beratta om igarkvall!
Medans jag vantade pa Brandon att komma hem ifran jobbet satt jag pa var veranda och njot av den skona kvallen. Da kommer var granne ut, han ar 56 , har bott i Paris i mer an 15 ar och har en son dar, han ar egentligen fran Boston, i L.A ar han inne pa sista manaden av master degree for an lararutbildning.
Han fragade om jag ville ha lite rott vin sa jag sa Ja eftersom det verkade som att han kande sig ensam och behovde prata av sig. Han pratade pa forstass, han var nog lite glad i hatten. Han sa att han kanske blir av med sitt jobb, eftersom det ar manga som forlorarar jobben nu, han far veta den 15 maj. Om han forlorar jobbet som larare tanker han flytta tillbaka till Paris, eller sa flyttar han till Italien och skaffar sig en italiensk flickvan och lar sig prata italienska. Sa lange han bor nara sitt barn. Och om han forlorar sitt jobb har har han inte rad att bli sjuk for da har han ingen sjukforsakring langre, han sa "At least they would take care of me in Paris". Jag holl med, rent levnadsmassigt och ekonomiskt ar Europa mycket mycket battre an USA.
Det ar roligt att ha trevliga grannar, plus att aven om jag IBLAND undviker grannarna, svensk som jag ar, har jag blivit battre pa att bli mer utatriktad, mer oppen, gillar den kulturen battre, jattetrevligt att stanna och prata med manniskor pa promenaden osv. Och med grannen ocksa. Man far alltid hora en liten historia man annars inte skulle ha hort om man undvikit grannen exempel.
Jag fick ocksa se grannens sida av stugan, jag ar saaa avundsjuk, hans sida av stugan ar ju lite storre av var sida.
Ett litet rum, sen annat rum som sovrum, sen lagom stort kok, sen ett stort forrad osen badrum, VILL ha det!
Hur djavulsk pa en skala ett till tio ar jag om jag sager att jag hoppas han flyttar till europa sa jag och Brandon kan hyra den sidan av stugan istallet for den vi har nu? Han ar en jattebra granne, men jag vill saaa garna ha hans sida av stugan. Ahhh. Fy mig.


Nu ska jag rakna kassan sen drar jag hem!
natti natti

Vill hem nu!

Till vart lilla hem har alltsa, fast deklart, nu borjar jag langta ihjal mig for att aka hem hem till sverige, om 3 veckor ar jag i sverige nu, kan inte fatta det! Jag har inte vart hemma pa 78 veckor, ja jag satt precis och raknade haha. 78 veckor ar ett ar och 26 veckor, vilket alltsa ar ungefar 1.5 ar. Herregud, hur har jag klarat mig att inte vara hemma pa sa lange? Det ska hur som helst bli underbart! Fast visst kommer jag sakna Brandon och var katt Mozart, aven om 2 veckor ar kort tid sa saknar man alltid mycket eftersom det ar nagon man ser varja dag. Och sa kommer det att kannas konstigt att hamna i mitt gamla rum, for jag menar, mitt hem ar ju har i Redondo beach nu. Lilla Skovde hemma i Sverige ar mer "familj-hemma hemma", om ni forstar vad jag menar.
HUR SOM HELST, vad jag egentligen bara tankte skriva var att jag slutar jobbet om 27 minuter sa vi hors imorgon helt enkelt, jobbar morgonskift, snark!
Var gata, Beryl street

At work

Jag borjade klockan ett idag sa jag far sluta 9 ikvall, vilket ar om minre an 2 timmar, woho vad skont.
Igar pa min lediga dag lag jag pa stranden i 1.5 timme och sen drog jag hem och har organiserat och sorterat om i var lilla lya, kanns mycket storre nu, har iofs skankt bort ett litet sidobord och idag kom Brandons syrras man's bror (puhh) och hamtade skrivbordet brandon gjorde nar han var 17, brandon kande sig lite ledsen for detta men atminstone ar den kvar i familjen haha. Det skrivbordet tog alldeles for mycket plats i var lilla lya.

Idag innan jobbet hann jag inte gora sa varst mycket.
Annars inget nytt direkt.
Vagen till och fran mitt jobb. Fattar fortfarande inte varfor bilderna
hamnar pa snedd efter att jag roterat dom i datorn. Oh well well well

Forlat for bloggtorkan!

Vantar fortfarande pa laddare for min laptop, men har kommer lite bilder fran min mobil iaf!
I know i know, dalig kvalite men men, battre an inget eller hur? :)
Den OMTALADE blabarspajen som jag bakade haromdagen, detta ar
alltsa paj nummer 2 som blev lyckad. Hum..


Jag tar alltid vagen forbi bathamnen efter en stund pa stranden.


Just nu pa jobbet: Jag har gurkstavar i kylen, men kakorna ar saa
goda tillsammans med lite kaffe, gurkstavarna kan val vara till for
senare istallet haha!



Blabar med mjolk ar saaa gott! LYX!




Igar pa stranden var det stromma vagor!


Min favorittid att ga ner till Redondo beach ar runt halv elva, for da
ar det ganska folktomt, osen vid tolv nar alla andra kommer gar jag hem!
Jag ligger nastan aldrig langre an 1.30-2 timmar pa stranden, det
blir ganska langtrakigt efter ett tag, plus att det ar battre att gradvis skaffa sig
branna an att branna sig illrod forsta dagen.








godnatt!


paj nummer 2 blev bra! nu blire bbq! btw, jag har moblerat om vart rum medans jag vantade pa brandon, jag ar sa impulsiv, det blev dock mkt fint :)


pajforsok nummer 2 i ugnen, glomde bort nummer 1 for jag fastnade i en bok, det luktar brant


Tjo!

Det ar varvader med friska vindar ute och snart slutar jag jobbet och har endagsledigt imorgon!
Jag ar pa bra humor!
Nar jag kommer hem ska jag fortsatta med mitt stora stadprojekt, har delat upp det helt enkelt, det blir namligen alltid sa att jag moblerar om litegrann nar jag ska stada sa det tar alltid langre tid haha!
Sedan ska jag baka paj och ta en dusch. Ikvall blir det BBQ hos Brandons familj for att fira hans syster som fyller 28 ar idag. Det ska bli saa gott!
Det verkar som att jag maste vanta tills nasta vecka pa att fo batteriladdaren till min laptop, for affaren hade en inte inne pa lager just nu, syynd! Det ar sa himla mycket lattare att ladda upp bilder fran mina kamera och videoklipp pa min laptop an Brandons (som jag anvander nu) for da kan jag bara satta in minneskortet direkt pa min laptop och alla program ar installerade, pa denna maste jag anvanda kablar och installera nya program.
Sa det kanske blir lite tomt med bilder i nagra dagar, tills vidare far jag val lagga upp halvkassa bilder fran min mobil!
Kanske mobilbloggar lite senare, haha, jag alskar min nya Blackberry curve, delvis for att det ar sa enkelt att kunna prata pa skype med familj och vanner nu, osen sa kan man liksom gora massa annat trevligt haha, "Blackberry-feber", pfff...

Snabb fraga!

Hoppas att nan kan hjalpa mig!
Jag ska ju baka en paj till Brandons syrra som fyller ar idag, men i alla recept jag hittar sa ar potatismjol inblandat, nagot som jag inte har sett i mataffern har i USA.
Vad kan man ha istallet?
Jag ska baka en blabarspaj!

Duktiga jag

Har precis suttit i 2 timmar och raderat gamla gamla mail pa hotmailen. Jag hade 32 sidor fulla med mail, men nu ar det nere pa bara 9 sidor och de innehaller mail som jag ska skriva ut och spara, alltid kul att ha lite gamla mail sparade med familj och vanner da jag bott utomlands sapass mycket.
Igar var jag ocksa duktig. Jag organiserade och sorterade min "garderob", rattare sagt det pyttelilla utrymme jag har for mina klader, fattar inte hur jag lyckas fa plats med allt, jag maste vara hemskt duktig pa att organisera sadant! Det tog hur lang tid som helst, daremot kommer det att ga fortare att stada resten av var lilla lya nar det redan ar klart,
Igar fick jag det svenska plockgodiset som jag bestallt fran candyfromsweden online, hur gulligt som helst. Ladan var handskriven och sa var det tackt med silkespapper och sa var det en liten lapp som sa Glad pask.
Dyraste plockgodiset jag nagonsin kopt, men det var saaa vart det. Daremot...nu ar jag sjukt trott pa svenskt plockgodis efter pask, sa jag kanske borde avbestalla min flygbiljett hem? Jag menar, det var ju for det svenska plockgodiset jag skulle komma hem. Mohaha!

En timme...

...har jag kvar pa jobbet. Ute skiner solen lite faktiskt, det blaser kallt dock.
Jag ska forbi affaren pa vagen hem sedan blir det stadning. Har pratat om att stada sa lange nu men "det har alltid dykt nanting annat upp" som har gjort att jag inte haft tid eller nat.
Imorgon fyller Brandons syrra ar, sa vi ska hem till hans familjs hus och tror minsann att vi ska grilla! Gu vad jag har langtat efter det, sa himla gott med grillat! Och sa brukar de alltid ha guacemole och nacho chips framme medan vi vantar pa kottet. Och rott vin!
Jag ska baka en "svensk appelpaj" med vaniljsas, har namligen en vaniljsas/mix kvar som mamma skickat hit och jag vet att hela Brandons familj aaaalskar svensk appelpaj med vaniljsas, sa det far jag val slanga ihop efter jobbet imorgon da.
Har idag aven pratat med chefen om min ledighet ifran jobbet osa. Jag sa att jag nog behovde 2 dagars ledigt efter att jag kommer tillbaka fran sverige till L.A, sa det var bra och sen sa har jag "varnat" honom med att jag tankte ta lite klasser pa ett college har med start i sommar eller i host, sa att vi ska kunna lista ut ett passande schema till mig da ocksa.
Kanns bra att saga till lang tid i forvag med sant, man marker verkligen att det uppskattas.
Okej, nu ska jag googla lite pajrecept, finns ju tuusen olika appelpajer!

Pandaunge nyser

Tycker alltid att det ar lika roligt att se "Youtube-djur-klippen" som Forkvall visar pa torsdagar.
Detta klipp var ju saa himla gulligt!

Rain!

Wow, det kanns sa exotiskt nar det val regnar har. Jag alskar det! Speciellt da jag sitter inomhus pa jobbet och kan se regnet utanfor fonstret.
Daremot hade jag ju garna jobbat lite pa en branna innan jag aker till Sverige haha, men just nu verkar det inte bli nagot av med det.
Hade ett brittiskt par pa motellet som checkade in inatt tydligen. De kom ner och skulle ta lite kaffe har i lobbyn. Da berattar hon att de ju hade lamnat regniga London for soliga L.A och sa skiner solen hemma i London nu och regnar i L.A. Stackare haha!
Utanfor fonstret pa jobbet. Jag fattar inte varfor bilden hamnar pa sne?
Jag roterade den bade i mobilen och pa datorn...

Sent from my Verizon Wireless BlackBerry

Bilderna ifran helgen, dock kass kvalite!
Jag alskar att sitta i hammocken, hur det nu stavas, hos Brandons
styvpappas foraldrar. Deras tradgard ar saaa mysig.


Brandon jobbar.


Joaquin ar paskfin!



De hade skrivit "Svensken" pa spanska, pa mitt paskagg. Da kande jag
mig speciell, hum..


En glad (pask) anna!


Natalies fodelsedagstarta hennes man Luis och lilla Isabella.

Ata tarta i Silverlake. Natlie och Isabella och deras kusin i bakgrunden.


En dag fylld med att sitta ocj njuta, lata sig och ata gott.
Jag gillar mina nya skor!


Jag gav lite svenska paskagg med godis till Brandons familj. De tyckte
att de var jattefina.


Bilderna som ligger pa sidan vill inte vanda upp, de ar pa ratt sida pa datorn men kommer upp pa sne har, tyvarr.




Kulturkrock pa pask

Sitter pa jobbet, ar lite piggare nu efter nagra koppar kaffe.
Igar pa min lediga dag var det full rulle. Forst skulle vi till Manhattan beach och ata mat med Brandons styvpappas foraldrar och slakt. Saaaaa god mat. Sparris i ugn, paj med svamp o lok, urgod skinka, mumsig sallad och sa vitt vin pa det. Det kandes valdigt frasht och varigt. Forresten, hoppas ni forstar vad jag menar nu nar jag inte har de svenska bokstaverna, lanar fortvarande Brandons laptop.
Sedan skulle Brandons 3ariga smasyskon leta agg och sa. Det ar ju inte som i Sverige att man har ett fint paskagg ned godis, utan det ar sma sma plastiga agg (Ni vet sdana som man far sma saker i nar man lagger i en femma i en sandar maskin i affaren?), i de sma plastaggen ligger kanske nan liten gummiboll, ett plaster, nan liten leksaksbil osv. Sedan sa gommer de aven kokta agg som de malat. Jag fick ocksa ett kokt agg, dock hade det suttit annu finare med godis haha! Visar bild pa mitt agg senare.
Efter lite prat med Brandons slakt drog vi vidare till Silverlake dar Brandons mormor och morfar bor. Dar at vi tarta eftersom Brandons syrra fyller ar pa tisdag. Fast innan det hade de lite korv med brod och sant och chili, jag var dock for matt. Men har ar grejen, nar jag ar i Brandons slakt pa hans mammas sida, blir det direkt kulturkrockar. Dom ar ju ifran Mexiko sa for dom ar det vanligt att kvinnan ska servera mannan osv. Brandon vill ju ocksa visa att han har det sa bra och da kommer min svenska "det ska vara lika mellan mannan och kvinnan-sida" upp. Jag sager till Brandon att han minsann har ben och armar som han kan anvanda for att servera sig sjalv. Dessvarre dyker Brandons storasyster upp och serverar honom istallet eftersom hon ar ganska inne i den kulturen. Da fragar Brandons morfar varfor Brandons syrra Natalie serverar honom och inte hans fru och sa blev det en livlig konversation om detta. Alltsa, detta ar ju inte blodigt allvar, vi skrattade gott at detta, men som sagt, kulturkrock ar vanligt nar jag kommer dit haha!
Senare pa kvallen akte vi hem, jag matt och trott. Fullproppad ledig dag, men det var trevligt!
Jag filmade lite smaklipp med min kamera igar, men det far jag lagga upp nar min egen laptop fungerar igen. Daremot har jag nagra bilder med kass kvalit'e pa min Blackberry som jag kan lagga upp, maste bara maila dom till min hotmail. Kommer om en liten stund!

hihi jag testar bara min nya blackberryn,me like


Blackberry och jobbiga slaktmiddagar...

Min braiga man har precis vart och hamtat min nya mobil, antligen! Tog ju bara nagra ar...
Det blev dock inte Blackberry bold, utan det blev Blackberry curve istallet.
Forhoppningsvis lar jag mig den nangang...har verkligen ingen kunskap om dessa moderna mobiler nu fortiden, tycker egentligen att min gamla lilla Nokia funkar alldeles utmarkt, men jag har bestamt mig for att ge denne Blackberry en chans, mest for att jag kan anvanda internet pa datan via mobilen hemma och att jag kommer att ha skype pa mobilen sa det blir smidigare att prata med min familj oftare!
Oturligt nog just idag slutade ju som sagt min batteriladdare for min laptop att fungera, hur nu det hande, sa det ar ju sadan jakla otur att det skulle ske just idag.
Slutar jobbet om en timma, skont, jag ar trott.
Pa ett satt ar det lite synd att just min lediga sondag sa ska Brandons familj aka till Silverlake och halsa pa hans mormor och morfar och, ni vet, en sandar slaktdag. Jag som egentligen har massor att gora och fixa hemma och nar antligen Brandon och jag har ledigt bada tva vill jag ju passa pa att utnjytta detta med att aka dit man bara kan ta sig med bil, tvatta, jag vill borja ovningskora osv osv. Samtidigt kanns det som att vi borde aka till hans mormor och morfar for jag har inte vart dar pa ett tag och om jag inte hanger med kanske de tror att jag inte vill aka med pa sant. Jobbig sits va?
Lat mig bara vara kanner jag. Orkar inte med all stress och press och masten, vill helst ha min lediga dag ifred, utan slakt/kalas osv osv. Plus att jag aldrig riktigt kommer in i konversationerna pa slaktkalasen hos slakten pa Brandons mammas sida, for det ar valdigt mycket spanskaprat eftersom hans mormor och morfar ar ifran Mexico.  Puhhhh. Ge mig styrka!

Hello!

Otursmorgon for mig idag!
Nar jag kom till jobbet och skulle satta pa min laptop hade batteriladdaren slutat fungera och min dator holl pa att do pga lagt batteri, sa maste val kopa ny batteriladdaren da helt enkelt, sa himla typiskt.
Brandon kom och gav mig hans Mac sa nu sitter jag och anvander denna istallet, darav inga "svenska bokstaver".
Langtar redan tills jag slutar jobbet idag, for jag vill njuta av lite ledighet, dvs ikvall och imorgon. Sedan verkar det som att annu en 6dagars jobbvecka vantar, med bara morgonskift, usch...tycker inte att det ar trevligt att ga upp vid 6 varje morgon!
Nu ska jag varma upp min lunch!
Ps> Jag ar saaaa avundsjuk pa er dar hemma med god svensk paskmat!!!!!

Natti natti

Jag hade precis skrivit klart ett trevligt Godnatt-inlägg här men så försvinner bara allt utan att det är sparat. Såå himla typiskt. Gör mig så irriterad. Jag skrev tidigare då, alltså det som försvann, att jag nu ska borsta tänderna och ta ut linserna, sätta på en film att somna till. Att jag jobbar morgonskift imorgon och min alarnklockan på mobilen är ställd på 06.10. Att jag precis kokat ett ägg och strimlat röd paprika för min frukostmacka jag ska ta med till jobbet imorgon eftersom jag inte tycker det är vidare trevligt att äta motellets sliskia "wienerbörds-frukost", däremot är kaffet gott, för det är jag som brygger det, då blir det starkt och gott. Gäster brukar tycka om det också.

Det var nog allt. Nu jamar Mozart utanför dörren, så det är nog bäst att släppa in honom för hans jamande kan väcka ett helt kvarter.

Nu vaknar ni nog där hemma, eller iaf om några timmar, det är ju helg, så ni unnar er kanske sovmorgon?
Glad påsk på er. Är det påskafton imorgon lördag eller på söndag där hemma? Här är det tydligen på söndag, jag hade totalmissat detta. 
Godnatt!

 

Natti natti

Jag hade precis skrivit klart ett trevligt Godnatt-inlägg här men så försvinner bara allt utan att det är sparat. Såå himla typiskt. Gör mig så irriterad. Jag skrev tidigare då, alltså det som försvann, att jag nu ska borsta tänderna och ta ut linserna, sätta på en film att somna till. Att jag jobbar morgonskift imorgon och min alarnklockan på mobilen är ställd på 06.10. Att jag precis kokat ett ägg och strimlat röd paprika för min frukostmacka jag ska ta med till jobbet imorgon eftersom jag inte tycker det är vidare trevligt att äta motellets sliskia "wienerbörds-frukost", däremot är kaffet gott, för det är jag som brygger det, då blir det starkt och gott. Gäster brukar tycka om det också.

Det var nog allt. Nu jamar Mozart utanför dörren, så det är nog bäst att släppa in honom för hans jamande kan väcka ett helt kvarter.

Nu vaknar ni nog där hemma, eller iaf om några timmar, det är ju helg, så ni unnar er kanske sovmorgon?
Glad påsk på er. Är det påskafton imorgon lördag eller på söndag där hemma? Här är det tydligen på söndag, jag hade totalmissat detta. 
Godnatt!

 

Spenderade kvällen med att shoppa....

...och detta är resultatet!

Men den dära väskan i högra hörnet var faktiskt en praktisk pryl, för jag behövde en lite större weekend-bag och då speciellt när jag ska flyga hem till Sverige om några veckor, så jag kan ha min laptop och lite annat med i handbaggaget, valde faktiskt den istället för en görsnygg vanlig väska, så jag kände mig duktig efteråt, att jag köpte vad jag behövde istället för vad jag ville ha men inte behövde.


-Innegympaskor för 14 dollar på rea på Target, görbra ju, när jag väl börjar på gym, som jag ska!
-
Rutig skjorta från Forever21 för typ 11 dollar.
- Mönstrad topp med dragkedja från Forever21 för typ 15 dollar.
- Bruna gladiatorsandaler från Forever21 för ungefär 10 dollar.
-"Weekend-bag" från Target för cirka 29 dollar.

Tycker ändå att jag fick ganska mycket för mina pengar ändå, eller hur?
En dollar ligger på 7.17 svenska kronor.

Sedan så köpte jag lite smått och gott till min familj också, men det får bli en överraskning!

 


Tvivel


Igår hade jag en såndär rejäl hemlängtar-dag. Inget kändes roligt, L.A kändes alldeles för stort för lilla mig, inget folk här kändes tillräckligt bra, allt runtomkring kändes för långt bort och jag kände ingen frihet, undrade om jag hade gjort rätt att flytta hit, så långt bort från min trygghet i Sverige, kände att allt kändes hopplöst, ingen lycka, bara förvirrande tankar i skallen. Kände "vad har jag gjort?".
Idag känns det bättre. Sådana där dagar kommer och går, men som tur är går det över ganska snabbt.
Sedan så hjälper det såklart att jag åker hem om 26 dagar till Sverige för att hälsa på. Kommer bli underbart! Och jag tror det är bra att komma härifrån ett litet tag, för då kommer jag att uppskatta allt när jag kommer tillbaka. Jag vill så mycket. Blir så lätt uttråkad ibland, vill bara iväg till något nytt. Men i slutändan, så inser jag att det nog vara ganska bra där jag var först.


Jag har alltid gillat Lars Winnerbäcks texter, tror alla kan känna igen sig
i åtminstone en av alla hans låttexter.


Hur är vädret där hemma?

Jag undrar om inte var har ungefär liknande temperatur nu, fast ni där hemma njuter väl av vårsolen och vi i L.A huttrar och tycker det är kyligt :)


Lönedag!!

Woho! Jag gillar att komma till jobbet på fredagar, eller ja, varannan fredag då det är lönedags, för då ligger mitt kuvert där så fint och väntar på mig!
Jag är dock riktigt trött på att jobba morgonskiften 6 dagar i veckan som jag nu gjort i mer än 2 veckor. Blir så trött hela dagen efter, speciellt då när jag kommer hem ifrån jobbet och bara tar det lite lugnt, jag bara slocknar! Måste bli ändring på detta, känns att det är slöseri med min lediga tid. Och sen är det trist att vissa kvällar då Brandon jobbar sent, då kommer han hem ifrån jobbet när jag går och lägger mig typ. Längtar såå till söndag för då är jag ledig och det är Brandon med.
Efter söndag väntar förmodligen ännu en 6 dagars vecka, men förhoppningsvis blir det iaf lite blandat med morgon och kvällsskift, annars dör jag. Vill ha sovmorgon till 8 åtminstone!!

Fast å andra sidan så borde jag jobba extra mera, eftersom jag får så dålig lön. Det brukar ligga på ungefär 7500 kronor efter skatt OM jag jobbat 6 dagar i veckan istället för 5. Och då går halva lönen till hyra. Det är ganska svårt att spara pengar och så då, men jag försöker, brukar föra över 75 dollar i månaden till mitt sparkonto, vilket är ungefär 530 kronor. Däremot kommer de pengar jag hittills har sparat gå till mitt Sverige-besök i slutet av april, sen så blir det att börja om från början igen. Mitt nästa mål är ju att åka och träffa min vän Rebecka på östkusten i början av hösten, dvs New York eller Boston, jag är mest inne på New York!
Nackdel här är att man inte vanligtvis har betald semester, så då blir det ju dubbla sparande eftersom man både måste täcka de dagarna man missar från jobbet plus själva resan. Kan jag inte bara få vinna lite pengar nångång?





Vart tog värmen vägen?


Det är bara 13 grader i L.A och har vart rätt så kyligt hela veckan. Speciellt de kalla Stilla havs-vindarna, brr!
Jag som vill gå barfota i stranden och få färg på benen!


På lunch...

...fast ändå fast på jobbet.
Här i USA är ju en arbetsdag 8 timmar och i Sverige 9 timmar i vanliga fall eller? Eftersom i Sverige har man 1 timmes lunchbreak, nu säger jag inte att det är så överallt, men det är vanligt iaf.
Så, jag får sitta här och passa på att äta på min lunch när det är tomt i lobbyn. Något som däremot är sååå irriterande när jag äter lunch här att den jäkla telefonen ska ringa precis när jag tagit den första tuggan. Jag äter väldigt sakta och det tar sin lilla tid när jag ska tugga färdigt och så. Jag brukar ge mig själv 3 signaler på telefonen, om inte maten slankt ner då ännu, måste jag ibland spotta ut i soptunnan. Min goda mat, utspottad, fy tusan och det mest irriterande är då det händer och när jag svarar i telefonen " Thank You for calling Redondo pier inn, this is Anna speaking, how may i help U?" (kan inte sägas med en massa mat i munnen!!!) och det är ett röstmeddelande på spanska som bara är nån slags reklamröst. Lägger på luren och tittar på min mat jag precis fått spotta ut.
Så, när jag får äta ifred, utan gäster i lobbyn och med en tyst telefon, då är jag nöjd.

Idag äter jag Californian roll sushi, eftersom jag ännu inte lärt mig tycka om den riktiga varianten ännu, men det kommer, brukar vara så med mig och mat, när jag väl vant mig med något, älskar jag det!

Californian roll sushi innehåller krabbkött, avokado, morot och sesamfrön. GÖTT!

 

 


Ensam myskväll


Igår kväll hade jag myskväll med mig själv. Brandon och hans vänner drog till Hollywood på en konsert med Megadeth. Däremot är Brandon ibland föör förväntansfull och ivrig så 30 min efter att de åkt ser jag att Brandons biljett ligger på köksbordet....så han kommer hem halv 8 och hämtar den och så skyndade han sig tillbaka till konsertern som började 8. Såå typiskt Brandon.
Jag hyrde film och åt godis som jag fick på posten av mamma. Har dock sparat lite till lördag.
Filmen jag hyrde hette Time travelers wife, ingen film jag skulle rekomendera faktiskt. Den var lång och lite tråkig emellanåt. Det hände små små saker hela tiden men inget man direkt brydde sig om. Den kändes lite platt och tom helt enkelt, plus att det hela känns så overkligt med. Inte för att jag läst boken, men det känns som att boken kan ha vart riktigt bra, men så gjorde de en film av den och så blev det mindre bra. Oh well..

Döm själva:

 


RSS 2.0