Lönedag!!

Woho! Jag gillar att komma till jobbet på fredagar, eller ja, varannan fredag då det är lönedags, för då ligger mitt kuvert där så fint och väntar på mig!
Jag är dock riktigt trött på att jobba morgonskiften 6 dagar i veckan som jag nu gjort i mer än 2 veckor. Blir så trött hela dagen efter, speciellt då när jag kommer hem ifrån jobbet och bara tar det lite lugnt, jag bara slocknar! Måste bli ändring på detta, känns att det är slöseri med min lediga tid. Och sen är det trist att vissa kvällar då Brandon jobbar sent, då kommer han hem ifrån jobbet när jag går och lägger mig typ. Längtar såå till söndag för då är jag ledig och det är Brandon med.
Efter söndag väntar förmodligen ännu en 6 dagars vecka, men förhoppningsvis blir det iaf lite blandat med morgon och kvällsskift, annars dör jag. Vill ha sovmorgon till 8 åtminstone!!

Fast å andra sidan så borde jag jobba extra mera, eftersom jag får så dålig lön. Det brukar ligga på ungefär 7500 kronor efter skatt OM jag jobbat 6 dagar i veckan istället för 5. Och då går halva lönen till hyra. Det är ganska svårt att spara pengar och så då, men jag försöker, brukar föra över 75 dollar i månaden till mitt sparkonto, vilket är ungefär 530 kronor. Däremot kommer de pengar jag hittills har sparat gå till mitt Sverige-besök i slutet av april, sen så blir det att börja om från början igen. Mitt nästa mål är ju att åka och träffa min vän Rebecka på östkusten i början av hösten, dvs New York eller Boston, jag är mest inne på New York!
Nackdel här är att man inte vanligtvis har betald semester, så då blir det ju dubbla sparande eftersom man både måste täcka de dagarna man missar från jobbet plus själva resan. Kan jag inte bara få vinna lite pengar nångång?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0