Barnvakt

Jag och Brandon ar barnvakt at hans smasyskon ikvall. Brandons mamma Patty och man Joel skulle pa Halloween-party.
Nu har vi precis nattat lilla Isabella och Joaquin, sa jag och Brandon ska se pa otack Horror-film. Jag lar val inte kunna sova inatt heller da...vi ska dock aka hela vagen hem till Long Beach efter att Patty och Joel kommit hem. Brandon valde det, eftersom han hade nat med bilshopen att gora imorgonbitti. Sedan sa ska vi tillbaka till Redondo beach imorgon eftermiddag igen och Trick and Treat med Isabella och Joaquin. Myspys!

Hade tankt lagga upp lite bilder fran mobilen har nu, men denna dator dom har tar for evigt att fa nagot gjort pa, sa det far bli imorgon istallet. Da ska jag minsann ta mysiga Halloweeenbilder ocksa!

Godnatt

Barnvakt

Jag och Brandon ar barnvakt at hans smasyskon ikvall. Brandons mamma Patty och man Joel skulle pa Halloween-party.
Nu har vi precis nattat lilla Isabella och Joaquin, sa jag och Brandon ska se pa otack Horror-film. Jag lar val inte kunna sova inatt heller da...vi ska dock aka hela vagen hem till Long Beach efter att Patty och Joel kommit hem. Brandon valde det, eftersom han hade nat med bilshopen att gora imorgonbitti. Sedan sa ska vi tillbaka till Redondo beach imorgon eftermiddag igen och Trick and Treat med Isabella och Joaquin. Myspys!

Hade tankt lagga upp lite bilder fran mobilen har nu, men denna dator dom har tar for evigt att fa nagot gjort pa, sa det far bli imorgon istallet. Da ska jag minsann ta mysiga Halloweeenbilder ocksa!

Godnatt

Vi sag precis pa Panorama activity pa netflix.com, jag kommer inte att kunna sova pa hundra ar nu. Den filmen skramde livet ur mig! anda vill jag se 2an pa bio......Godnatt nu, eller nat...


Vi sag precis pa Panorama activity pa netflix.com, jag kommer inte att kunna sova pa hundra ar nu. Den filmen skramde livet ur mig! anda vill jag se 2an pa bio......Godnatt nu, eller nat...


Friday!

Komiskt. Jag hade hållt mig fram till drogtestet på Ralphs eftersom Brandon sagt att de brukar vara kissprov.
Men icke då. Jag fick ha en plastpinne med liten bomullsbit på i munnen mot kinden i 2 minuter och sen sticka ner plastpinnen i ett rör med nån vätska. That's it. Iofs tyckte jag att det vart bättre, gick fort och smidigt.Efter det lämnade jag affären och skyndade iväg för att kissa haha.
Jag tog sedan en promenad till alla Vintage-affärer på 4th street, Ralphs ligger nämligen i början av den gatan.
Hittade inget i secondhandaffären, vintage-affärerna är alldeles för dyra för mig.
Men sedan tittade jag snabbt in i en antik-affäre och jag kom ut med en annorlunda hängkrok. Huuur smart som helst. Jag kände mig nääästan som dom i American Pickers när jag var inne i antikaffären och hoppade upp och ner över saker.
Krok-brädan blev min för 8 dollar.


Den kan bli ännu bredare om man vill, eller mindre, bara att veckla ut!
Jag ska dock hänga upp den vid ytterdörren på en tom vägg där. Se bild nedan.



Min Halloweenkostym!


Jag ska klä ut mig till mig själv för ett antal år sedan, vilket år var det moster Karin gav mig rött läppstift i julklapp?
Nu måste jag bara se om jag kan hitta en rödvitrutig klänning på Goodwill och sen ett billigt rött läppstift.
Guuu va jag är påhittig, jag ska även ta en kopia av detta kort och ha hängandes så folk fattar....hoppas hoppas jag hittar en liknande klänning, annars funkar det ej...




Godmorgon!

Hade satt klockan på 08.00 imorse och jag vaknade, men tänkte ligga kvar lite längre och så vaknade jag igen 10.17, yay! Jag gick till och med och la mig vid midnatt, fast det tog ett tag innan jag kunde somna. Först och främst så är jag ju som sagt ett kuddfreak, så mina tre kuddar måste ligga perfekt och exakt som jag vill ha det, annars ligger inte mitt huvud bekvämt, detta är dock bara ett problem då jag är i mitt hem, sova på golv utan kudde funkar det också när jag ej är hemma.
Sedan så hade jag en tungt sovandes Brandon som hade somnat 1 timme tidigare, vilket inte gjorde det lättare att somna. Sist men inte minst, jag ligger där och försöker sova, jag hör alltid konstiga ljud i gamla byggander, sedan så börjar dörren öppnas, jag tycker det är jätteläskigt och tittar upp bakom täcket, så kommer Mozart innan och lägger sig på mattan och somnar direkt.

Sitter nu och klunkar morgonkaffet. Jag måste vara kissnödig inför drogtestet på Ralphs idag, haha. Känns dock hur konstigt som helst att gå in till en mataffärs toalett och fixa ett kissprov. Wiierd.

Idag tror jag att vi ska köpa en "25-dollars soffa" från secondhand-affären Goodwill. Vi har ju som sagt redan gett upp bäddsoffan som Mozart förstört. Och om vi nu hittar nån bra och billig soffa idag, så ska vi spraya den mednåt katter ej gillar och så ska vi ställa en skål med skivna citroner eftersom mamma sa att katter ej gillar det. Brandon hade dock hört apelsiner så kan hända att vi slänger in några apelsiner då med. Jag undrar vart vi ska sitta....haha!

Mitt öga är fortfarande lite svullet vilket inte är så himla kul...


Mozart skrämde mig last night.


Svullet öga.


Klart

Har nu kommit hemifrån jobbintervjun på Ralphs.
Men jag måste komma tillbaka imorgonbittit och göra ett drogtest. Alla måste det alltså. Egentligen skulle jag göra det idag efter intervjun, men de hade inte vad som behövdes så därför får jag göra det imorgon istället. Kissprov alltså. Sedan ska de idag göra ett bakgrundstest, men det gör dom bara med mitt social security number. Det är ungefär som ett personnummer som vi har i Sverige.
Tur att jag slapp göra kissprovet idag, för jag hade nog isf behövt dricka ett helt juice paket innan isf.
Intervjun gick väl bra. Det är ibland svårt att veta vad chefen tyckte om en eller ej. Hon berättade lite om jobbet. Hon sa att man i början står vid slutet av kassan och hjälper kunderna att packa varorna i kassar, lägger tillbaka sånt som kunderna ej vill köpa, städa upp lite, fixa kundvagnar, se till att toalettrummen är rena osv.
Detta är ett deltidsjobb. Minst 16 timmar i veckan, men kan bli upp till 25-30 timmar i veckan. Men aldrig 40 timmar, iaf inte dom jobben i slutet av kassan. Men hon sa att om man visar duktighet på jobbet, kan komma in på lediga dagar om de behöver hjälp eller stanna kvar några extratimmar på en jobbdag, så märker dom det och även om det tar lite tid, så blir man såklart belönad av sånt och man kan klättra sig uppåt i positionerna.
Och betald semester börjar man få efter ett år man jobbat där. Jag vet dock inte hur mycket de betalar per timme. Men Brandon sa att sådana ställen iaf oftast betalar dubbelt på högtider osv. Vi får väl se.
Hon sa att efter drogtest och bakgrundstest är klart och testerna och svaren kommit tillbaka, blir väl nästa vecka, så nångång i mitten eller slutet av nästa vecka får man väl reda på om de vill anställa en eller ej.

Vad tror ni? Är det ett jobb att skippa Sverige över jul för? Jag nämnde ej Sverigeresan på intervjun.



Ralphs

Jag har en jobbintervju imorgon på mataffären Ralphs! Det är en stor amerikansk matkedja över hela USA, ungefär som vi har Ica Maxi.
Jag fyllde i en jobbansökan online där. Det jobbet vore perfekt, eftersom det ligger 10 minuters promenad från oss PLUS att alla de stora företagen erbjuder försäkringar osv och jobbar man där tillräckligt länge får man även betald semester. Typ, om jag jobbat där ett år tror jag man har rätt till en veckas betald semster per år osv.
Men som sagt, det är en jobbintervju och jag tror att väldigt många har sökt. Sådana jobb är mycket populära.
Och man märker att det är lite mer krav på sådana ställen också, imorgon måste jag ta med mitt Green card, social security number och mitt californian ID.

Vet ni..det gör ont inombords att ens tänka på det, men när ett sånt jobbtillfälle dyker upp som erbjuder benefits, vill man helst inte tacka nej till det här i USA, speciellt då när mina föräldrar just nu betalar en svindyr försäkring åt mig här i USA just nu, tänk om de kunde slippa göra det. Om de frågar om min tillgänglighet osv, funderar jag nu på att inte nämna att jag har en planerad Sverige-resa, för jag är säker på att de behöver folk till jul och sånt med. OM de skulle erbjuda mig ett jobb på Ralphs, tror jag inte att jag kan komma hem till jul. Det gör mig så himla ledsen men det skulle sänka mina chanser så himla mycket om jag säger på intervjun imorgon att jag åker iväg 2 veckor i december. Åh andra sidan har jag längtat hela året på att få vara hemma och fira jul äntligen och jag kommer att vara så himla ledsen om jag inte får vara det.
Hur ska jag göra? Vad ska jag göra?

Jag önskar så att jag skulle kunna säga på intervjun imorgon om min situation men att det skulle vara Ok med dom att jag åkte iväg och sen kom tillbaka. Det känns jättejobbigt att redan vart borta på jul 2 år i rad och att detta isf blir tredje julen ifrån min familj och hem. Eller borde jag säga som det är imorgon på intervjun och hoppas på det bästa och om jag nu inte skulle få jobbet så går jag efter planerna på att vara inställd på att åka hem till jul och kanske pga vara utan jobb tills jag kommer tillbaka till LA?

Snälla, råd!



Today

Hej igen!
Jobbintervjun då? Jo, de letade som sagt personal inför jul, så jag kände att jag var tvungen att vara ärlig och säga som det var. Men däremot så klickade jag riktigt bra med tjejen och killen som hade intervjun. Jag tror att jag hade haft stor chans att få det deltidsjobbet om jag ej hade andra planer för jul. Men de sa tydligt att de verkligen uppskattade min ärlighet med det eftersom de nyss anställt en person som efter att blivit tränad för jobbet sa några dagar senare att den skulle bort över jul. Så ärlighet varar längst, absolut. De sa att de ville bålla mitt CV och om något efter jul skulle dyka upp så kanske de ringer. Snällt av dom att iaf vara så trevliga.

Jag köpte några Jellybeans i lösvikt på godisaffären på vägen hem. Måste säga att alla dessa smaker de har är mycket intressanta. Åt precis en jellybean med smörpopcorn-smak, det var ju gott, men jag hade nog tyckt att ett krispigt riktigt popcorn hade vart bättre haha.

Hade nyss en slags jobbintervju på telefonen. Jag mailade mitt CV till ett judiskt community center som sökte receptionister. Herrn i telefonen tyckte det lät intressant med att jag har jobbat i andra länder osv osv och att han var impad av min engelska, pff, seriöst, jag tycker personligen att det är pinsamt att min engelska inte är bättre än såhär efter att ha bott i USA i 2 år, han tyckte det lät som att mina tidigare jobberfarenheter på motellet skulle passa där osv. Han sa att han fått in flera hundra Cv:n att titta på, eller ja, först sa han 30 000, men han erkände att han överdrev för jag tappade andan när han sa det, men han sa att det var massor, så han ringde runt till dom som lät mest intressanta. Han sa att efter han är klar med alla telefonsamtal skulle de sitta ner o plocka ut dom de vill ha till intervju öga mot öga. Han sa att om jag är en av dom, så ringer de mig nästa vecka.
Det är alltså ett deltidsjobb, cirka 20-30 timmar i veckan. $8.25 per timme, och efter 3 månader får man 8.50 typ. Det är iaf 0.25 cent mer än mitt gamla jobb, yeeees! Och han frågade om min tillgänglighet och jag sa att jag kan jobba när som helst , vilken tid som helst, vilken högtid som helst, förutom jul , dvs 2 veckor i december, jag sa att det var 2 år sedan sen sist, han lät väldigt förstående med detta. Hoppas hoppas iaf!
Oh well. Lika bra att vara ärlig från början med det. Får jag jobb innan jag åker till Sverige och att de vet om att jag ska hem , så vore det skitbra. Om jag inte får jobb innan sverigeresan får jag väl helt enkelt acceptera det. Lovade mamma att inte stressa ihjäl mig!

Nu ska jag slänga på mig shorts och tshirt och ta en powerwalk vid stranden. Jag är lite tokig däremot, har liksom nyss suttit och ätit jellybeans innan. Jag gör verkligen allt i fel ordning.

Ps>
När jag ringde personen på det judiska community centret så var det jättejobbigt för jag var tvungen att säga till kvinnan i receptionen att jag sökte herrn som ringt mig. I röstmeddelandet så lät det som att hans namn var Dan Hell. ja ni fattar, Hell. Jag tyckte detta blev jättejobbigt och tänkte att han säkert bara uttalade det så, typ,så jag tänkte att hans namn nog var Dan Hall. Det slutade med att jag sa till kvinnan i telefonen att jag söker Dan Heaehall.
Fast jättefort. Haha, man vill ju inte göra bort sig direkt och av olycksändelse kalla mannan "Dan Helvete", det är ju ändå ett judiskt center och alla religiösa ställen vill nog helst att man undviker att kalla varann "Hell".


Alex's bar

Jag är lite sugen på att gå till Alex's bar på fredag. Det är bra det stället, för inträdet är bara 5 dollar nu på fredag och vill man ta en öl, kostar det också $5. Och musiken från Rocky horror picture show gillar jag. Och B-52s har en del bra sånger som jag är säker på att ett coverband kan göra bra dom med. Maybe baby.

Fri, Oct 29, 2010
RHPS-Lips.jpg
Dammit Janet (Rocky Horror Picture Show Tribute), Hard Copy Rebels,
The Commotions as the B-52s - $5



Förresten så har jag ingen aning om vad vi ska göra på Halloween, har inte ens nån ide man ka klä ut sig till, har ju inte jättemycket pengar att införskaffa det med heller. Kanske kan köra en snål variant, dvs, Brandon kan klä ut sig till mig och använda mina kläder och smink och jag kan klä ut mig till Brandon i hans kläder och med en svart strumpbyxa på huvudet....det blir nog mest kul för mig att titta på Brandon i klänning och smink...


God morgon!

Sitter här och dricker morgonkaffet. Dessvärre har vi varken bröd eller mjölk hemma, så frukostmacka eller flingor med mjölk får jag väl glömma. Typiskt! Det tar cirka 10-15 minuter (jag promenerar väldigt snabbt)  att promenera till mataffären vilket iofs inte är så långt, men när man är nyvaken och myser i sin morgonrock och iaf har fått sitt kaffe, känns det som att frukosten kan vänta. Förresten så tar det cirka 15 minuter till en av mataffärerna. Och sen ska det bli 15 minuter tillbaka hem med, så det blir totalt 30 min förräns man är hemma med frukosten. Ni kanske tycker att det låter jättelat. Men man måste vara här i LA för att förstå vilka enorma avstånd det är överallt. Vid ett övergångsställe här,är gatan ungefär lika bred som tre övergångsställen i Sverige.

I morse väckte vår katt oss, eller iaf mig, Brandon sover nog fortfarande. Mozart väcker oss dock varje morgon. Det är allmänt känt om siamsekatten att ha ett väldigt "bebisskriv-liknande"-mjau. Mozart är en siamesemix och har ett väldigt störande mjau. Han slutar inte förräns nån av oss stiger ut sängen. Bastard!

Klockan 12 idag har jag jobbintervju på en liten presentbutik på 2nd street. Hoppas det går bra. Fast det känns inte kul alltså att om de frågar om jag ska vara bort nåt inom den närmsta tiden och om jag då måste svara att jag blir borta över jul, 2 veckor. Där sjunker liksom min chans att få jobbet med 75 procent. Men då får jag liksom försöka klämma in att jag kan jobba alla andra holidays. Typ Thanksgiving och Nyår. Black Friday.
Jag har blivit förvarnad att jag kanske inte kommer att få jobb innan jag går hem till Sverige, att det kan bli svårt. Det känns skitjobbigt. Även om jag vet att om så är fallet så har jag hjälp och stöd med hyra. Men jag tror inte jag pallar så lång tid utan att få jobba och ha lite rutiner och en inkomst att röra sig med. Och så vill jag ju såklart kunna stå på egna ben och inte få hjälp med ekonomin just nu.
Brandons vän kanske hade ett jobb åt Brandon, hans vän jobbar för ett stort företag som säkerhetsvakt,men han sa att de kanske har andra öppningar vid olika positioner. Det företaget är tydligen jättestort med tillverkning av shipping-lådor och ficklampor osv. Sådana jobb kanske inte alltid är kul, men ett stort företag som tillverkar saker för gouverneuren och staten brukar oftast betala helt OK.
Hoppas det finns jobb lediga där för Brandon.

Förresten, har ännu ett favvo-program på History Channel. Jag hade svårt för att sova igår kväll så jag försökte bli trött genom att titta på teve. Från 23.00 till 24.00 var det ett program om godistillverkning!!! Åh det var jättehäftigt. Stora fabriker, mindre fabriker,vilken skillnad det var på deras tillverkningar, så mycket mer personligt med de små fabrikerna. Jag tror fortfarande att jag kan bli miljonär om jag öppnar en svensk godisaffär här i LA, plockgodis skulle bli en stor succe' här. På 2nd street har dom en godisaffär, men deras plockgodis är inget jämfört med våra svenska affärer. Plus att USA mest är känt för sina jellybeans.
Tror ni också att jag kan bli rik genom att öppna en svensk plockgodisaffär här? Hur går man isf till väga? Jag har hört att man blir som mest kreativ när man är arbetslös, kanske borde ta tillvara på denna opportunity?









hMMMMMMMmmmm?

Är det sant att det finns ännu mera marabouchoklader, oh herregud vad Vinter och Vinter vit låter goda. Såg precis på blogg.se's framsida om nån som hade bild på det.
Haha, så typiskt mig. Efter en powerwalk för ett hurtigt och friskt liv, sitter jag redan och dregglar över choklad...

Är dom goda?? Borde jag "Blink Blink:a" lite mera?
 



Nya krafter

Pga all stress och allt annat så har jag glömt bort att faktiskt ge mig själv lite fritid att njuta eller ta hand om mig själv. Mamma skrev i ett mail att jag inte får glömma bort att njuta lite av havet också, så det har jag gjort nu. Kom nyss hem ifrån en timmes powerwalk utmed havet. Det var jätteskönt och så hade jag min ipod med också. Det var skönt att stänga av allat annat lite och bara njuta av utsikten och lyssna på musik. Ta en paus från jobbletandet vid datorn. Hade dock lite för varma kläder på mig och för lite solskyddsfaktor, så det kanske var bra att jag hade långärmad huvjacka på. Men ansiktet fick sig en liten ful bränna som är helt ojämn. Jag hoppas att det bara är rött för att jag har vart ute och motionerat och att det inte är pga solen.Hoppas..

Nu ska jag ta en mer kall än varm dusch och sen så ska jag nog sätta mig ner och börja bläddra i körskoleboken.


Jag vet inte om ni riktigt kan se hur roligt ansiktet ser ut med lite röda
och vita fläckar haha, men så är det iaf.


IKEA

Har precis suttit och fyllt i en jobbansökan online på IKEA.com, de hade endel jobb öppna.  Däremot är det 3 bussar dit från mig. Eller 18 minuters bilfärd. Det får det vara värt, om jag skulle lyckas komma in där, IKEA vore ju skitbra faktiskt. Och de borde väl fatta vad bra det vore för dom att anställa en svensk haha.

Nu ska jag ta kort på bäddsoffe-ramen och lägga ut på Craigslist.com. 50 dollar eller bäst erbjudande. Sen kan vi förhoppningsvis köpa en soffa för 25 bucks på second hand och gå med 25 dollar vinst, dvs riktig middag ikväll typ haha, förlåt, jag får oss att låta som om vi sitter här och svälter, men alltså, seriöst, det är riktigt riktigt knapert just nu.



Godnatt!

Nu har jag tagit ur linserna och borstat tänderna. Det där Pawn shop-programmet har startat på teven igen, jag sitter uppe och väntar på Brandon, han är på väg hem.
Det var en kille som kom in till Pawn shop-affären och hade ett  spanskt guldmynt från 1700-talet. Han hade räknat med att få cirka 2 tusen dollar för det. En expert kommer och tittar på myntet. Det visar sig att det var värt 18 000 dollar. Så killen sålde det för 11 tusen dollar till Pawn shop-affären. Jag blev så glad för hans skull!

Godnatt, hörs imorgon!


Nyborstade gaddar, brillorna på så att jag kan vila ögonen från linserna
och min mysiga pyjamas jag fick förra julen av Brandons mamma.

Måndagkväll

Brandon är i Redondo Beach och träffar sina vänner. Plus försöker få sin vän att köpa hans vita VW Jetta från 92 för tusen dollar, Brandon köpte den för 350 dollar men har fixat till den för en billig slant. Hoppas Brandons vän gillar den.
Jag sitter och tittar på History channel på teven. Nu är det ett program som heter Pawn Shop. Det är alltså en Pawn Shop som är öppet 24/7 i Las vegas. Kul att se när människor kommer in med en gammal pryl full av förväntan att kanske få en rejäl slant för sin gamla pryl. Mozart är en skitstövel. Han har kissat på madrass-fodralet som vi har haft liggandes på bäddsoff-ramen. Vi har nu beslutat ett ge upp, vi ska försöka sälja bäddsoffe-ramen för typ 50 bucks på Craigslist.com och sen köpa en billig soffa för typ 25 dollar på Goodwill.
Så jobbigt att Mozart ska göra allting värre, jag menar, vårt liv är upp och ner som det är redan med jobb och allt. Jag har en såndär kväll jag känner mig lite nere igen. Försöker tänka positivt  hela dagarna och allt, men sen så kommer allt på kvällen som en bomb som exploderar.
Jag ska nu rosta mackor i nya brödrosten och värma ett glas med oboy, köpte nämligen ett paket med oboy-pulver när jag va hemma i maj, gott gott. Det blir min middag ikväll. Varför är mackor och oboy ett typiskt kvällsmål som passar bäst när man känner sig lite nere?



Stökigt vardagsrum. Med stökigt menar jag att vi fortfarande har lite
böcker och sånt i lådor fortfarande.


Mozart hatar när jag eller Brandon åker nånstans och så hoppas han
upp vid fönstret och jamar lite. Mozart vill ha alla samlade i samma rum.

Brödrost

Idag tog Brandon med brödrosten hem som han har målat, yay!
Den var vit och tråkig först, för 6 dollar från Target, nu är den lite rödorange och mer trevlig att titta på.

Det ser dock lite roligt ut vid siffrorna eftersom Brandon tejpade dom då han trodde att färgen skulle täcka dom.
men men, skit samma, det är gulligt på nåt sätt.





Jobbintervju

Pizzerian ringde idag. Fick ett missat samtal men de lämnade inget röstmeddelande. Som tur va ringde jag tillbaka för att se vem det var som ringt. Inte alltid att jag gör det faktiskt.
Men ja, det var pizzerian tvärs över gatan, kvinnan i telefonen sa att jag kunde komma på jobbintervju om 15 minuter. Så jag gick dit. Det var en man och en kvinna som höll i intervjuerna. När jag kom in på pizzerian satt en tjej och fyllde i en jobbansökan.En annan tjej satt och blev intervjuad. Mannen som intervjudade kom fram till mig med en jobbansökan och frågade om jag ville fylla i den, då sa jag att jag ju redan gjort det och därför var jag här för en jobbintervju. Väntade i 2 minuter och sen var det min tur att intervjuas. De frågar hur gammal jag är, vilket kändes helt onödigt av dom att fråga eftersom all information ju stod på mitt cv och på jobbansökan. Sedan sa kvinnan "men du har ingen erfarenhet inom detta yrke eller", då fick jag säga att jo det har jag och så fick jag peka och visa dom på mitt cv och jobbansökan att jag visst hade servitris-erfarenhet från London.
Alltså, ärligt talat var detta den dåligaste jobbintervju jag vart på och det var deras fel , inte mitt. De frågade i princip några få frågor om vad jag redan svarat på i jobbansökan. Mannens bror bodde i Göteborg fick jag reda på iaf, men mannen på intervjun verkade inte gilla Sverige så värst, han tyckte att det var för kallt.
Intervjun tog cirka 2 minuter totalt. 
Det känns lite trist att de inte kunde fråga mig lite mer på intervjun för jag fick ju inte chansen att visa dom vem jag var. Får väl se, svårt att veta hur stor chans man har på ett jobb när det var en såpass kort och innehållslös intervju...
Jag hoppas att intervjun på onsdag är lite mer som en vanlig jobbintervju iaf.


California Driver Handbook

Var idag på körskolan för att höra med dom om deras priser osv. Fast innan jag kan börja ta körlektioner måste jag klara det skriftliga testet först. Jag trodde faktiskt att man kunde plugga till testet och övningsköra samtidigt, men icke då. Synd, det känns som att jag skulle förstå och lära mig mer om alla regler när man är där ute och ser dom i trafiken liksom.
Så de gav mig en California Driver Handbook så nu ska det pluggas! På framsidan av boken står det att Arnold Schwarzenegger har godkänt denna bok. Great! Hade hoppats på att han också hade haft lite tid åt att få Kalifornien på fötter ekonomiskt igen med. Men han är väl för upptagen med att spela in actionfilmer. Jag tror inte att göra cannabis lagligt här är en bra lösning. Dom som vill röka röker redan här och hela den kulturen är som den är, känns som att det bara kommer att bli värre om det ska bli ett "nytt Amsterdam" här. Visst, skattepengar är ju det staten är ute efter, men konsekvenserna då? Att folk öppet kan stå på gatorna eller sitta på fiken och röka på, folk som kanske inte annars har rökt förut kanske börjar bara för att det helt plötsligt blir lagligt. Njae, tror att de borde försöka få in pengar till Kalifornien på annat sätt. Även fast de säger att det kommer att bli mer jobb, t.ex. i " Cannabi Coffee shops", måste väl finnas andra lösningar, eller är dom så desperata?


Jobb-update

Jag har en jobbintervju på en liten butik på 2nd street. Luna Belmont Shore heter den.
Deras hemsida http://www.lunabelmontshore.com/abt.html.
På onsdag klockan 12. Hoppas på att jag får några fler jobbintervjuer i veckan. Lite tur måste jag väl börja få snart, annars blir jag knäckt.




Fläkt

Brandon hittade denna bordsfläkt i hans väns målarshop. Vi får behålla den.
Det är så roligt för nyss hittade dom i American Pickers just den fläkten i en lada och det var en av de första bordsfläkatna från slutet av 1890-talet. Enda skillnaden på dom var att den i teven hade 6 av de dr platta fläkt-sågarna och den vi har är 4. Undrar hur gammal denna är...


Moi

Såhär kan jag se ut en vanlig dag då jag letar jobb.
Ps: Skorna jag köpte är sååå bekväma. Måste bara limma ihop framsidan av ena skorn haha.



Just nu sitter jag dock i mysbyxorna haha!

Ballerina


Jag tror jag ska rama in nån av bilderna i en söt liten "prinsess-ram" och ge Isabella på hennes födelsedag. Man glömmer bort att små barn faktiskt tycker att det är jättekul med bilder på dom själva och tittar på dom varje dag. Nya leksaker är inte alltid nödvändigt.


















Lazy Sunday

Usch vad jag har vart lat idag. Vakna sent. Åt sen frukost. Har suttit i morgonrock tills nu. Har suttit framför teven och tittat på American Pickers på History channel på teven. Pratat med mamma och syrran på skype samtidigt som jag hade teven på i bakgrunden.
Det känns lite okej att vara så lat idag, söndagar är ingen bra dag att gå ut och leta jobb på, för chefer är oftast ej på platsen på söndagar och mycket är stängt. Lika bra att ta en "ledig" dag då. Kanske söka lite online. Och försöka ta hand om saker här hemma.

Förresten!

Om nån vill skicka ett litet brev med nån av dessa chokladbitar så är det mer än välkommet!
"Blink blink"


Lordag

Gick upp vid 7 i morse och halv åtta tog jag och Brandon bilen till Redondo Beach, vi skulle vara barnvakter åt Brandons snart 4åriga småsyskon.
Vi tog dom till Mc Donalds för att äta frukost och leka i deras lekavdelning. Vilket jobb det var! De skulle springa åt alla håll och kanter och jag fick bekräftat att jag sååååå ska vänta med att skaffa barn MINST 5 år till. Minst alltså.
Sedan skulle vi till Isabellas ballet. Åh va söta flickorna var! Allt var såå rosa och putteluttigt. Och alla hade 2 olika skor att byta med under den 45min långa lektionen.
Efteråt åkte vi hem och lekte krig en stund, fast sedan tyckte Isabella att det blev för "killigt" så hon och jag satte oss och såg på en film om Barbie. Yay! Dessa barn är så himla "kill-och tjejiga". Lite väl mycket ibland t.om.
Vid 2tiden kom Brandons mamma och styvpappa hem igen och vi åt lite lunch, sedan åkte jag och Brandon och pratade med vår gamla granne på Beryl st. Trevligt trevligt, kul att man kan hålla kontakten.
Sedan kom två vänner till Brandon, de skulle köra min bil till Long Beach, snällt att de hjälpte oss. Komiskt att jag har bil men inget körkort.
Inte mycket har hänt efter det. Brandon o hans vänner hängde ett tag här, jag städade köket litegrann och längst upp i ett skåp hittar jag ett helt akvarium, fast det var inga fiskar i såklart.

Tog en söt bild på isabella när hon dansade ballet idag, lägger upp imorgon.

Godnatt!


hej igen

Wow, powerwalkat samtidigt som jag letat jobb. Folk måste ha tyckt att jag bara swischat fram på 2nd street.
Tog mig till secondhandaffären, de gick igenom mina kläder. Några klänningar tog jag faktiskt med hem för även om de gillade dom i affären var dom lite för somriga, de tar mest in höstkläder nu. Detta tycker jag iofs är ganska tokigt för vem går egentligen runt i varma höstkläder i soliga LA?????
Jag kände inte för att skänka bort det helt enkelt, fast lite skänkte jag bort som de ej ville köpa.
Sedan fick jag välja på 32 dollar cash eller 45 dollar store credit, jag valde såklart store credit! Jag tänkte faktiskt somsåhär, jag älskar iofs kläderna där, men så självisk är jag inte. Tänk om jag inte hunnit få så mycket pengar innan jul, då kan jag ju använda store crediten där till julklappar! Yaaay! Haha förlåt kära familj.

Tyvärr inga jobb på andra sidan av 2nd street dock. Fast Banana Republic is hiring, fast de hänvisade mig att gå online. USCH jag hatar alla stora företag som bara hänvisar online, hur personligt är det liksom? Tidigare idag sökte jag jobb på Blockbuster online, de hänvisade mig också dit. Blockbuster är en film o tvspel-butik.

När jag kom hem gick jag tvärs över gatan till den lilla familjähda pizza-restaurangen och fyllde i en jobbansökan. Hon sa att managern skulle gå igenom endel av ansökningarna ikväll, men mer visste hon ej. De skulle iaf börja intervjua nästa vecka.
Hoppas på det jobbet med, så skönt att bo tvärs över gatan som sagt. Det måste väl ge pluspoäng?

Nu ska jag äta lunch. Har lagat pizza på pitabröd. Körde idag alfredosås istället för tomatsås, gott det med!



Hello!

Ska iväg till second street med lite kläder jag rensat ut ur garderoben jag aldrig använder, man kan antingen få pengar eller Store credit där för kläderna de vill ha. Jättebra tycker jag!
Ska även kika i några affärer där om det finns några nya "Hiring-skyltar" uppe, alltså jobb.

Såg även på Craigslist att pizzerian tvärs över gatan anställer nu, en servitris. Efter klockan tre kan man komma in där och fylla i ansökan och träffa chefen. Det jobbet är juu perfekt, att ha jobbet tvärs över gatan, på ett ställe vi gärna köper pizza på också, rabatt rabatt! Men, det lär ju vara konkurrans. Så många arbetslösa unga här i området.

Hörs senare!

Home sweet home

Ibland när jag försöker förklara för Brandon om svenska högtider och hur vi firar dom, tar jag till Youtube som hjälp ibland.

Svensk midsommar.....(tysk reklam för IKEA som aldrig tilläts på teve...)


Och så hittade jag en jättebra liten video där en tjej lär folk svenska, dvs visar meningarna och uttalar orden. Hittade denna med jultema. Jag sitter och skrattar inombords när jag tvingar på Brandon dessa videor. Brandon fastnade för "Julpynt".

Adress!


Mormor, mamma sa att du inte hittade min nya adress, såhär kommer den igen:

233 Newport Ave, Unit 7
90803 , Long Beach
USA



Duscha laga mat? Laga mat duscha?

Nu ska jag duscha och sen laga mat. Kyckling på tining, men vet inte vad jag ska göra med den. Är sååå orke- och fantasilös! Sökte iaf jobb på 3 motell, ingen behövde personal dock men de fick mitt cv, ett hotell där jag fyllde i en jobbansökningsblankett, fast killen i lobbyn visste inte om de behövde mer personal eller ej. Och sen sökte jag jobb på en nyöppnad kines-restaurang på 2nd street där jag fyllde i jobbansökningsblankett, de har intervjuer hela veckan, hoppas jag få gå på intervju! Och sist men inte minst, fyllde jag också i en jobbansökningsblankett på en liten butik också den på 2nd street, de behövde nån för helger och kvällar.
Hoppas på att få jobb snarast möjligt för ju tidigare jag får jobb, desto längre ifrån är december då jag behöver 2 veckors ledigt haha. Jobbigt det här alltså.

Dusch var det ja! Eller iofs är det bättre att duscha efter att jag lagat mat, för det blir bland sådant stek-os!


Fönstret ovanför duschen. Tycker det är mysigt på nåt sätt att ha en palm och en billboard
utanför att titta på. Vet inte varför, men det känns väl lite amerikanskt.

AJball

Mitt vänstra öga har gjort ont hela dagen! Började när jag vakna i morse. Inte rött eller nåt. Bara en ständig
smärta i ögongloben eller säger man ögonboll? Tycker båda låter lika fel. Aj aj aj, pain!


Cykeln hann före oss

Cykeln i hallen hann Halloweenpynta före oss! Attans skit...




Purple

Man får sysselsätta sig så gått det går medans man letar jobb. Även fast jag gillar när det regnar i LA, så hade ju inte lite sol suttit fel det heller, typ ligga och sola lite på stranden, få lite färg...





Boooriiing!



Denna bild tog jag idag när jag sökte jobb på Second street.
Visst är vårt väder trist och tråkigt här också! Snö är iaf finare än detta.


Det är inte lika mycket löv här som det är hemma i Sverige...

..det är mer vanligt att se nedfällda palmer på trottoaren.

SKOR!!!!!

Idag efter att jag gått färdigt på Second street och sökt några nya jobb där, gick jag in på secondhand-affären där som jag nämnt här förut. Jag köpte faktiskt ett par skor för 12 dollar, måste ju ha nåt att byta med mot mina slitna converse, plus att dessa skor jag köpte är lite tåligare mot regn, idag var det inte kul att ha på sig converse iregn. Men framför allt så var dom bekväma!!! Det är det viktigaste för mig. När jag har jobb och en lön igen kan jag köra på lite mer fancy skor, men just nu behövde jag mest ett par bekväma, billiga skor som jag kan använda när jag traskar runt på jobblet.



Inga jättefancy som sagt, men lite söta är dom väl?





Tack

Tack kära syster och Moster Karin för peppet! Jag sökte faktiskt jobb på en nyöppnad kines-restaurang idag, appropå räntorna.

Nada

I princip inget har hänt idag. Har suttit i mjukiskläder och letat jobb online hela dagen och ibland tagit några pausingar för att titta på American Pickers på History channel online. Mina ögon måste verkligen vara fyrkantiga nu.
Imorgon ska jag runt till olika hotell och motell och leta jobb, ska skriva ner en lista ikväll så jag vet exakt vart jag ska åka. Ska iaf stiga upp tidigt imorgon bitti, för om man stiger upp ur sängen försent när man är arbetslös, är man slö resten av dagen och kvällen.
Jag har också mailat mitt gamla jobb och sagt att jag kan hoppa in och jobba när som helst!

Brandon ringde mig tidigare ikväll och sa att en av hans vänner som äger en målar-shop, han målar alltså bilar, hade en massa gamla coola grejer i sin shop som han inte vill behålla. Brandon sa att jag skulle ääälska sakerna där, speciellt en gammal fläkt. Hum? Jag är jättenyfiken nu på vad denne bilmålare har för nåt.

Det var nog allt för idag. Är man en arbetslös svensk i LA händer det inte så mycket spännande i bloggen. Sorry!

Long Beach


Godnatt

Blev inga bilder på ett regnigt Long Beach, jag tog ett långt varmt bad istället. Niice.
Men jag har några tråkiga bilder på mobilen som ni kan få se haha. Tjohej va kul!


En av de närmsta mataffärerna. Saknar dock att ha Whole foods och
Trader Joe's närmre.


Alla förpackningar med champinjoner som vanligtvis är blå,
har nu blivit rosa eftersom pengarna går till bröstcancerfonden.


Det har slutat regna, såhär ser den lilla gården ut utanför vår ytterdörr,
ganska mysigt när lamporna tänds.


Mozart har gått och lagt sig.

Jag ska också snart sova. Godnatt!





Hemma igen

Nu har jag vart på ett shopping center som heter Los Cerritos. Hade föredragit att åka dit och shoppa än att leta efter jobb. Jag fyllde i några jobbansökningar. Det verkar som att dom flesta affärerna börjar anställa i början av november för högtiderna vilket inte är till någon fördel för mig eftersom jag åker hem 2 veckor i december. Så himla tokigt att det skulle bli såhär, men å andra sidan vill jag verkligen hem till jul eftersom det var 2 år sedan sist.

Ute har det regnat hela dagen. Åska och blixtrar har det vart också. Nyss kom det en varning på teven om åskstormar, men det verkade röra sig mest i East Central LA, vi bor ju som tur är i Long beach. Hoppas den ej kommer hit bara, verkar ganska seriöst.

Nu ska jag laga fiskpinnar med Mac and cheese, sååå gott men såååå hälsosam mat haha, men mac and cheese är billigt så det är min ursäkt idag. Igår blev det ingen köttfärslimpa, jag lagade köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingsonsylt istället, inte fy skam det heller.

Hörs senare. Kan till och med ta ett kort på ett väldigt mörkt och grått Long Beach och lägga upp då med.

Raining dogs and cats

Herregud, det bara vräker ner regn ute. Åskan mullrar på distans. Ambulanser, poliser och brandkårs-bilar hörs med jämna mellanrum, folk här är ej vana vid att köra bil i regn, så det är alltid trafikkaos när det regnar.
Brandon hade visst fullt upp idag för hans körkort måste förnyas och det betyder att han måste spendera ett antal timmar på DMV-kontoret, minimum väntetid där är cirka 2-3 timmar, det är alltså bara kön. Så..jag antar att jag får traska omkring i regn och leta efter jobb...jag har inte ens ett paraply. Tusan, hade liksom tänkt att köpa ett men glömde!

När det för en gångs skull regnar och är sånthär mysväder här i LA, hade jag helst velat ha en ledig dag från jobbet och stanna inne och pyssla, men nu har jag ju inget jobb att vara ledig från, så då kan jag ju inte stanna inomhus utan att få dåligt samvete.


Min nya favorit på teve

Jag ser inte ofta på teve, men nu när vi har några tevekanaler inkluderat i vårat internetkontrakt, har jag småtittat lite om kvällarna.
Min favoritkanal är History channel. Det är så himla intressanta program på den kanalen.
Mitt absoluta favoritprogram heter American Pickers http://www.history.com/shows/american-pickers -kopiera och kolla in!
Det är jättekul. Två män åker runt till olika oftast gamla människor som samlat på sig en massa under åren. De rotar runt i ladorna efter saker som kan vara värda nåt och så försöker de köpa sakerna för billigare så att de sedan kan sälja det i deras antikaffärer och på så sätt tjänar de pengar.
Det vill jag göra. Det vill jag göra och jobba med! Åh tänk att öppna en antikaffäre....

4th street

Har precis kommit hem från 4th street här i Long Beach. Jag gick lite väl långt på den gatan dock för helt plötsligt var jag i ett lite mer skrämmande område. Typ, lite mer gäng som hängde på gatan osv, jag tyckte iaf att det kändes obehagligt eftersom alla tittade på mig otäckt. Jag är typ rädd för allt.
Jag började traska tillbaka på 4th street lite närmre vårt kvarter nästan, lite mindre skrämmande. Det finns många roliga vintage och antikaffärer där. Fast vissa är mycket dyra. Om jag hade haft pengar hade jag köpt mycket fina möbler i dom affärerna!
Jag blev förälskad i en brun Oscar De La Renta-klänning men den kostade 150 dollar, dvs typ 1000 svenska kronor. Så, den fick jag tyvärr skippa.
Jag gick istället förbi mataffären och köpte köttfärs som det var reapris på, tänkte laga köttfärslimpa ikväll, om jag vågar, tycker det är så otäckt om köttfärsen inte blir lagad tillräckligt länge och köttfärslimpan kommer ut rosa, fast jag brukar ibland ha i kött extra länge för att jag föredrar det bränt än rå. Haha. nej skoja bara, jag är faktiskt inte helt fy skam på att laga mat.

Förresten, fanns inga jobb att söka på 4th street..jäkla skit.
Imorgon har Brandon lovat att köra runt mig i olika områden på jobbjakt.

Monday

Regnig dag i Long Beach. Men det är lite uppehåll nu, så ska snart traska ut och leta jobb.
Har suttit hemma och fyllt i online-ansökingar, dvs alla stora företag i USA hänvisar en att söka online, så det går inte att gå in till en stor mataffärkedja och ge sitt Cv tillexempel, de säger bara att jag helt enkelt får gå till deras hemsida på internet och göra allt där. Alla företag har typ samma frågor och slags program online att fylla i. Det är sååå himla trist och det tar cirka 45 minuter att fylla i en. Jag gillar inte det, föredrar att få prata med en person istället och ge dom mitt cv personligen. Plus att jag då har större chans att få komma på intervju, för sitter de och går igenom alla online så väljer dom nog oftast i första hand en lokalbo från Long beach och inte en svensk som bott här i 2 år, typ.

Det är tungt. Har ej fått telefonsamtal tillbaka från de två ställena jag hade intervju på. Dvs salongen och fiket.
Så, jag antar att jag får börja om från början. Det är nog det som är jobbigast. Att få nedslag hela tiden och måste resa sig upp igen och börja om. I början känns det okej, liksom, jaja, en intervju, bra erfarenhet osv osv, men efter ett antal intervjuer och inga telefonsamtal tillbaka, börjar allt kännas hopplöst och humöret sjunker. Man måste få uppleva några framgångar för att orka med motgångarna.


Tack vad ni är snälla med era peppande kommentarer!

:)


Längtar till jul!

Om 54 dagar kommer vi hem till jul, åhh va jag längtar! Det kommer att gå jättesnabbt dit!
Nu ska jag dricka morgonkaffet.

Hello

Jag känner mig så sömnig. Ute är det kallt. Inne är det kallt. Varför har dom inte element i Kalifornien för? Idioter!
Funderar på att ta ett varmt bad igen. Dushade iofs imorse, men alla vattenräkningar är inkluderade i hyran och managern för denna byggnad sa att vi aldig behöver oroa oss för att ta för långa duschar osv. Det är sååå härligt att man kan ta långa varma duschar eller bad utan att behöva få dåligt samvete för skyhöga räkningar.
Vaknade sent imorse och har vart allmänt seg hela dagen. Vi hade tänkt åka och hälsa på Brandons familj i förmiddags men ingen av dom svarade på telefonen eller mobilen. Dom ringde oss tillbaka vid 17.30 och enligt Brandon gav dom oss dåligt samvete att vi inte är där och hälsar på. Det gör mig så irriterad. Vi har försökt få tag på dom hela dagen och nu känns det lite för sent att åka dit Men det hör väl till, att man ibland kan bli irriterad på sin makes familj? Haha!

Inget nytt på jobbfronten. Det är så jobbigt eftersom jag inte längre vet vart jag ska gå och leta, för det känns verkligen som att jag vart överallt. Och visst kan jag ta bussen omkring, men jag vet ju inte direkt vart jag ska ta bussen eftersom jag vart i de flesta områden som är bussdistans till.
Råd någon?

Jag börjar bli desperat!

Ikväll ska jag hyra film och kanske äta kakor med mjölk, det är nog det enda jag orkar med att göra, för även om jag inte jobbar eller nåt, är jag så stressad mentalt och det är fruktansvärt påfrestande att inte kunna slappna av och ständigt oroa sig för att hitta jobb, betala hyran, hitta jobb, betala hyran...
Igår fick jag en riktig stressatack och bara satt och storgrät. Jag måste lära mig att slappna av i stressiga situationer, det är svårt ibland.


Yesterday



Brandon såg att jag var lite nere igår så han lagade mat och överraskade
mig. Såå gott. Han lagar allt med mycket vitlök, mmm!


Jag tog en kort promenad vid havet, det var riktigt kyligt och blåsigt.
Min näsa rinner och halsen gör lite ont. Förmodligen pga att ena dagen
är den stekande sol och nästa dag jättekallt.


På kvällen gick jag och Brandon och en vän ut till en bar här i Long beach
och drack lite öl.
På barens hemsida stod detta "

"Scenes from the HBO® series "True Blood ™" were filmed at Alex's Bar. Alex's Bar doubles as "Fangtasia" in season 1 & 2."Tenacious D: The Pick of Destiny" was filmed at Alex's Bar."

Det är kul med LA, att sånt man sitter och ser på teve och film, är filmat på en liten bar bakom en bensinstation i en liten gränd i Long Beach.

Det var live music där igår. Det var bland det konstigaste jag sett och hört. En gammal man och hans band var supermusikaliska och allt, men den gamla mannen sjöng kända låtar, men hade ändrat all sångtext till riktigt riktigt dirty text. Hm..männen i baren tyckte det var roligast, tror jag. Det var såå konstigt folk där med. En gammal man med vitt hår, leopardkavaj och ett  stort kors. En kille med en tshirt som det stod "Porno freak" på. Och en del män och kvinnor som var klädda i kavaj och allt, rockade loss på dansgolvet, dom var såå duktiga på att dansa, så det var det jag tittade på istället för den gamla mannen som sjöng dirty dirty words, ja jag tänker inte ens skriva det. Herregud.
Såhär såg den sångaren ut;


Han hade tydligen vart stor på 70talet...igår kunde man se hur gammal
och sliten han verkligen var.
Bilden tagen från baren Alex's bars hemsida.


Trött

Jag känner mig trött. Kan inte slappna av pga jobb och allt det där. Känns jobbigt att jag egentligen inte direkt kände att cafe-jobbet lät som något för mig, då det var så himla mycket krav och regler och tester osv osv. Och tänk om de skulle ringa i helgen och säga att jobbet är mitt, kommer kännas jobbigt att besluta något, för helst hade jag isf sagt nej, men å andra sidan borde och måste jag nästan säga ja då jag verkligen behöver ett jobb.
Fortfarande inte hört något från Spa och skönhets-salongen, men jag var ju där för bara 2 dagar sen och hon hade 25 att intervjua typ, så lite hopp har jag där fortfarande. Imorgon får jag väl traska ut igen och lämna cv:n överallt. Fast jag vet inte längre vart jag ska gå, eftersom det känns som att jag vart överallt redan. Usch, ja nej idag känns allt ganska hopplöst faktiskt och just nu vill jag helst av allt bara flytta hem typ.

Intervjun

Gick okej. Dom verkar mycket seriösa med deras kaffe och espresso. Dom får nämligen in råa kaffebönor i säckar, sedan får de som jobbar på fiket rosta bönorna, detta är alltså något om man ska få bli anställd och få göra espressodrinkar där, måste man klara deras rosta-kaffebönortest och sedan kunna göra den perfekta espresson, den ska alltså vara lite krämig typ. När man fått diplom i det, ska man seden få klara av att göra latte-konst. Tills man klarar de testen, får man städa badrummet och hålla fiket rent och snyggt. Och det är bara ett deltidsjobb, dvs mest helger och högtider. Ibland upp till 30 timmar i veckan.

Vad tycker jag då? OM de skulle vilja anställa mig har jag väl inte så mycket val än att säga ja, eftersom jag behöver jobb och lön, men..det är väl kanske inte drömjobbet direkt, jag blev liksom nästan lite rädd för hur seriösa de var med espresson och kaffebönorna. När jag är nervös blir jag feg och livrädd för allt som låter komplicerat. Däremot verkade dom gilla mina svar på deras frågor.
Här kommer ett tips på en sak jag sagt till alla som intervjuar mig för jobb, alla gillade verkligen det svaret.

- "
Det spelar ingen roll vad som pågår i mitt privatliv och där hemma, jag kommer alltid att visa en glad och positiv sida på jobbet".





På radion i LA

Denna låt har spelas varm på radion här i Los angeles ett bra tag nu. Jag gillar den för att den har en såntdär skönt gung.


Jobbintervju klockan 11 idag

Gick och la mig sent i gårkväll. Jag visade Brandon och hans vän Dan svenska filmer på netflix.com. Häromdagen fick de se Tillsammans. Igår Smala Susie. De gillade dom. Good, svenska filmer har det där lilla extra liksom!

Om typ en timme ska jag vara på jobbintervju i Seal Beach, på ett fik där.
De kommer säkert fråga om mina kaffekunskaper. Allt jag vet är att jag tycker om starkt svart kaffe. Yay!
I London jobbade jag nån månad på ett cafe och då fick jag lära mig espressomaskinen och mjölk steam och allt det där. Men jag måste ha en snabb update för att komma ihåg exakt. Jag vet att jag tyckte det var svårt att få till mjölken sädår fluffig och god. Och i USA är det ju ganska hysteri med att få sitt latte perfekt osv osv.
Oh well, får väl se hur intervjun går. Jag vill att Spa och skönhets-salongen ska ringa tillbaka mig NU! Det var så skön och avslappnad miljö där och jag skulle absolut inte ha nåt emot att sitta vid deras reception och se hur kunder får bli lyxigt omhändertagna! Hellre det än med ett vitt förkläde, liten keps och mjölkskum som sprutar åt alla håll från espressomaskinen och arga kunder står och väntar. Hjälp!

Wish me luck! Nu måste jag byta om och göra mig iordning, sitter i morgonrock nu, mysmys!


Nu blir det bilder! Scrolla ner...

:)


Home sweet home



Har inte hunnit fixa så mycket i sovrummet ännu. Men jag gillar påslakanet.


Jag gillar garderobsdörren och guldspegeln också.


Fotpall eller typ en slags pall. Jag blev hursomhelst förälskad i den
i en secondhand affär och den blev min för 12 dollar.


Nära och kära på mitt nattduksbord, saknar er!


Gamla möbler. Och ja, det är Brandons högtalare vi har som nattduksbord.


Såhär ser hallen ut från köket.


Cykeln ska ej vara där i hallen egentligen!! Hylla med dvder.


Syrran och jag. Blommor i London. Ett kort från Camden i London. Kul att rama in sina egna bilder!


Hall och man kan se Brandon där borta i vardagsrummet.


Taxi i San Francisco. Brandons familj. Mamma och pappa!


På stora bilden är det Brandons småsyskon plus 23åriga lillasyster och hans låtsasfaster, tog bilden i en
park förra våren.


En bild jag tog på Universeum i Gbg i våras.


Jäkla cykel...


Vill ha en kattpiss-fri soffa NU!


Bastard!


Allt är rött och lila i vår teve. Vill ha grön färg med!





Lavendelbad

Åhhhh. Det var sååå mysigt att ligga i badkaret med bubbelskum som doftade lavendel. Och ett ljus tänt. Jag hade badrumsdörren öppen för att få in ljus ifrån hallen. Jag skippade dock tidningen, satt istället och pratade med Brandon, han satt i tvrummet, det var riktigt trevligt att prata med varann i olika rum haha.





I onsdags

















Havet, stranden och oss


Går man cirka 10 minuter åt vänster så kommer man till en lite bättre del att bada i, fast man kan alltid
bada här också.




















Bränd

Jag brände mig idag iggeeen!! På samma hand jag redan har det fula brännsåret på tummen. Min högra hand jag skakar hand med på jobbintervjuer! AJ AJ AJ. Idag spillde jag kokhett vatten över handen. Jäklaa skit. Vi har ingen is, så jag sitter med olika påsar med blåbär och broccoli som har vart i frysen. Usch vad det är synd om mig tycker jag. Jag kan inte sitta utan fryspåsarna för det bränns så fruktansvärt innifrån handen liksom. Jag brände mig på tre av fingrarna och självklart på tummen jag redan är bränd på.

Ni får bilderna jag pratade om imorgon istället, just nu gör min hand alldeles för ont. Om det känns lite bättre om en stund kanske jag lägger upp lite bilder ändå. Inga spännande bilder dock, bara några från stranden och havet och nån bild på mig. Haha. Men jag tror att mamma och pappa gäärna vill se en bild på deras dotter. Kanske syrran också vill förresten.

Nu ska jag ta ett bad. Med massa skum! Och så ska jag tända ljus och läsa en Elle-tidning jag köpte för några veckor sen men som jag glömde bort. Blir så ofta att man tänker att man ska ta ett mysigt skumbad med tända ljus, men sen så slutar det alltid med att jag tar en snabbdush istället. Så nu ska jag faktiskt ta ett bad. Så det så!
Fast..vi får se hur det går att läsa tidningen i badet, vill ju inte att den ska bli blöt, och jag har ju inte något bord att ha den liggandes på...och så kanske det blir för mörkt att läsa tidningen om jag bara ska ha några tända ljus. Hm..nej alltså guu va komplicerat det är med sådana där "härligt beskrivna" bad alla bloggare skriver om , hur göör dom?

Kanske bara ska ta en dusch ändå...

Thursday

Det är en grå dag idag. Ingen sol alls, vilket är sååå typiskt eftersom vi dränkt soffmadrassen i vatten och skrubbat och tvättat den för att få bort kattpisset. Det gjorde vi alltså igår. Planen sen var ju att den skulle stå där ute i solen och torka...

Annars har jag mest småpysslat lite här hemma idag. Gått igenom viktiga och oviktiga papper. Gått igenom min garderob, fick ihop två påsar med kläder jag aldrig använder som jag ska ta med till secondhand affären på 2nd street, man kan nämligen byta och sälja sina kläder där. Jag tänkte skaffa lite "Store-credit" där, så det blir ju i princip att jag byter mina kläder mot "nya". För det är faktiskt fina kläder som jag har rensat ut. Men ibland köper man ju saker som man tycker är jättefina i affären men sen så använder man dom bara en gång och that's it.

Mamma, när vi pratade på Skype och vi blev avbrutna av att nån ringde mig, det var från ett fik i Seal Beach, ska dit på jobbintervju imorgon. Enda nackdelen med det är dock att det är i Seal beach vilket tar cirka 20-25 minuter med buss dit och eftersom det är ett caf'e så öppnar dom vid 6 på morgon. Å andra sidan, om jobb blir erbjudet till mig, finns det ju andra senare skift också, eftersom det fiket är öppet till 9 på kvällen på vardagar och till typ 11 på fredag och lördagar. Fast, morgonskift lär ju dock komma på tal...oh well, får se hur man gör när man hamnar i den sitsen. Jag hoppas såklart fortfarande på att få receptionist jobbet på spa och skönhetssalongen i Downtown Long beach.

Vår katt har inte kissat någon annanstans än i kattlådan de senaste 3 dagarna. Framsteg! Å andra sidan har ju inte soffan vart tillgänglig under den tiden heller.

Brandon har klippt sig korthårig igen. Hans mamma skämtade om att han skulle "Join the army". Ha ha.

Brandons småsyskon som fyller 4 i december, bara växer och växer och säger både bra och dåliga saker.
Isabella tycker det är kul med "läxor" och kan nu fylla i ord och hon lär sig bokstäverna mer och mer för varje dag som går, medans Joaquin krigar och slåss och säger till alla som kommer nära "I¨m going to kill YOU!" vilket jag personligen tycker börjar bli lite läskigt haha!

Min cykel är fortfarande kvar i Redondo beach eftersom den ej fick plats i vår bil. Också min egna lilla svarta bil är kvar i Redondo beach, parkerad hos Brandons mammas hus. Jag planerar att börja ta lektioner på en körskola här i närheten snart. Ska gå dit och prata med dom imorgon eller på lördag.

Till middag idag ska jag laga lax och potatis med dill. Jag har vart alldeles för onyttig det senaste, har dock gått ner 1 kilo eller 2, kanske för att jag glömt bort att äta och sedan vräkt i mig godis istället? Not good. Måste sluta innan jag blir sockerberoende.

Tycker att vår lilla gamla teve inte är rolig längre. Den teven har inte grön färg, så alla filmer vi ser är röda. Så typ, om det är en actionfilm och nån börjar skjuta, så vet vi inte riktigt om nån blir träffad eller ej eftersom allt redan är rött, så vi kan ej se om de blöder eller ej. Kul va?`

Jag ska lägga upp lite bilder här senare idag, men ni där hemma sover nog nu så det spelar ingen roll om jag gör det nu eller ej, ni får väl se det imorgon helt enkelt. Jag vill fortfarande inte lägga upp bilder på vardagsrum och sovrum ännu eftersom allt fortfarande inte är klart än, tack vare vår katt.hmm..

Ciao

Intervjun

Intervjun gick bra kändes det som. Och såvida inte kvinnan som intervjuade mig är en bra skådis, verkade hon gilla mig också. Hon frågade lite frågor och sa att de tycker att det bara är roligt att jag är svensk och det gör inget att jag har en brytning, eftersom de flesta kunder mest tycker att det är kul. Hon visade mig runt på stället, det var riktigt stort, både spa och salong. Jättefin verkligen. Det är hon och hennes fästmö som öppnar stället tillsammans. De är från Jamaica och Indien.
Och jag nämnde att om jag får jobbet, så ska de veta att jag kommer att åka och se min familj 2 veckor i december och sa att jag ville berätta det direkt, långt innann, det tyckte hon va jättebra att jag gjorde.
Well, hon sa att de haft 70 som fyllt i ansökningar. Men hon hade bestämt sig för att bara intervjua 25 av dom, en av dom var ju jag då. Så, jag hoppas verkligen att jag får jobbet, vore såå himla skönt, börjar bli rastlös av att vara arbetslös. Vi får väl se.

Skönt att en intervju för en gångs skull kändes bra iaf! Och det ger bra erfarenhet, jag känner mig säkrare och säkrare för varje intervju.

Jag har precis ätit hamburgare. Jag är såå mätt och min mage är såå svullen, jag ser gravid ut i min långklänning. måste vila lite. Tjo.

Godnatt!

Tack för peppandet med mitt jobbletande!
Även om jag känner mig lite nervös inför intervjuer, har jag lärt mig ganska bra att slappna av och bara vara mig själv vid sådana situationer. Det är ju tack vare erfarenhet jag fått av alla olika intervjuer jag haft både från London och här. Man växer och mognar väldigt mycket när man bor i ett annat land och det är ju ingen annan som kan fixa allt för en, så då får man bara acceptera läget och försöka att inte ge upp, även fast jag många gånger velat ge upp.

Sitter och småtittar lite på teve nu, det är live på teven när dom får upp gruvarbetarna i Chile. Gu va underbart det måste vara för dom och deras familjer.

Ska försöka att sova snart, så jag kan gå upp tidigt imorgon och duscha och fixa mina naglar, det är ju som sagt en skönhetssalong och då måste man ju ändå se lite fixad ut. Men jag har ett fult sår på min högra tumme, jag brände mig nämligen på ugnen för en vecka sedan, nu har det liksom svullnat upp rött runtomkring såret och sårskropan är gul och ful. Brukar det vara så efter man bränt sig på ugnen???
Får sätta på ett plåster på den inför intervjun, jag har både blåa och rosa plåster, så det kan nog bli snyyygt. HA!

Godnatt!

Update på jobbfronten


Som ni kanske redan fattat blev det ingen andra intervju på G by Guess, alltså klädaffären.
Jag var i Downtown Long beach idag, pratade med managern på en Spa-salong som precis är nyöppnad, så jag ska dit på jobbintervju på onsdag klockan 11.
Imorgon ska jag prata med en kvinna i telefon, hon ville gå igenom mitt cv och om det passar, kanske jag får komma på intervju.

That's it, for now...

Sitter pa var lokala pub och dricker en kall ol i det varma vadret och alla tittar pa en viktig American football match, tydligen vill vi att Oakland ska vinna for dom ar gamla LAspelare. Brandon ah andra sidan sitter och skriker pa Baseballmatchen..


FAAAAN!

Vår katt har kissat i soffan för femte gången på 3 dagar. Vi har tvättat och tvättat och jag börjar ge upp.
Ska vi byta soffa eller katt? Jag satt och småskrattade för mig själv när jag frågade Brandon det tdigare. Usch va hemsk jag är, men åhhhh, vi har redan nog med problem som att hitta jobb och grejer, detta hjälper verkligen inte just nu. Det är för mycket. Varför kan inte Mozart vara lika snäll som han ser ut?




Myskväll

Det blir en sånhär kväll ikväll. ikea swedish market har börjat sälja Paradisask, jag var bara tvungen...



Eftermiddagsljus

Lägenheten får så fint ljus på eftermiddagen eftersom solen når alla våra fönster på den sidan. Det var då jag tog bilderna på Mozart i hallen, med min lilla Canon hobbykamera.


Adorable

Mozart är världens bästa modell när jag vill fota. Han är så stilig. Men varför, varför varför ska han kissa i soffan för? Det har hänt 4 gånger nu under 2 dagar, vad är det för fel med honom? Först trodde vi att det kan ha vart att han inte gillade kattsanden, men han använder fortfarande kattlådan för allt. Någon som har en ide alls i överhuvudtaget? Det startade några veckor innan vi flyttade, så jag tror inte att det har med flytten att göra heller. Help!














Fotoramar

Mozart och jag ramade in lite bilder tidigare i veckan. Dom sitter nu på väggen i den lilla hallen. Jag lovar att jag ska visa er bilder från lägenheten snart, men det tar sin lilla tid att få allt iordning och ha tid att sätta upp hyllor osv. Tålamod.








Seal Beach


Seal Beach var riktigt mysigt och riktigt litet. Tog exakt tjugo minuter med bussen dit. Som ett litet mysigt
samhälle som förmodligen är fullproppat på högsäsongerna. Små mysiga fik och affärer. Jag sökte jobb på tre fik, varav ett som faktiskt letade personal just nu. Pratade lite snabbt med managern där. Får väl se om de ringer...
Gick ner en snabbis till stranden och piren, var en solig dag med vindarna var kalla.
Seal Beach kan nog vara ett litet mysigt "get away" när jag vill ta en paus från mitt kvarter, myspys!

























Bilder kommer senare! Puss och Kram


Nu sitter jag i solen i Seal beach och tar en liten fika innan jobbsokandet borjar. Jattemysigt har! Det kanns som att jag ar pa semester, for det gor det varje gang jag kommer til en ny liten strandstad i LA, det ar nog det basta med LA.


Hello!

Klockan är halv tolv på förmiddagen här, usch jag är så trött hela tiden.
Pratade nyss med mamma på skype, såå himla smidigt och bra och bäst av allt att det är gratis. Vem skapade skype? Tack till dig.

Nu ska jag kolla upp bussar och så ska jag antingen ta bussen till Downtown Long beach eller till Seal Beach som ligger en strand ifrån Long beach, cirka 20 min buss härifrån. Är sugen på Seal beach eftersom jag ännu ej gått runt och sökt jobb där. Åh andra sidan är det tydligen väldigt litet och det är alltid otäckt att åka till nytt ställe med buss och så går jag säkert vilse. Okejdå, gps i mobilen kan iofs rädda mig, det är komiskt att jag nu är så beroende av google map på min mobil, jag som förut t.om tyckte att alla mobiler med sådana där extra saker var sååå onödiga.

Hur som helst. Nånstans ska jag. Fast helst hade jag velat ligga i soffan och titta på film och äta godis. Varför är jag mer trött nu än jag var när jag jobbade heltid? Och jag måste göra nåt med min motion och vikten. Varför är det såå svårt att gå ner 5 kilo? Jag är inte tjock, men det är de där små extrakilona som känns så onödiga. Ska nog alltid försöka ha hemma lite nötter och god frukt, för om kvällarna kommer alltid det där sötsuget och det är svårt att hejda sig då.

Visstja, jag skulle ju ut och söka jobb...

Bilder från mobilen






Vi är såååå arga på Mozart. Han har kissat i soffan tre gånger, på mindre än
ett dygn. Vi har spenderat kvällen med att skrubba skrubba skrubba,
ta med hela sofffodralet till tvättomaten och tvätta tvätta och sen hem och
skrubba igen, imorgon ska vi ta med den och tvätta en gång till,
försäkerhets skull..så ni som kommer och hälsar på, rebecka, behöver icke
vara oroliga för att sova i kattpiss, haha. Don't worry!
Vi är som sagt mycket arga på Mozart och har även vart i djuraffären och frågat
om råd, han trodde att om vi nyligen bytt kattsand kan det vara pga det, annars
flyttningen. Vi får väl se..




Jag i provhytten på Forever21, efter jobbintervjun igår. Tycker det är
mycket snyggt med skinnjackan som har fårpälskrage, fejk, jackan på
Forever21 var dock väldigt liten i storleken, kunde ej få upp dragkedjan haha,
men vet att Target har samma varianter, för samma pris, så ska prova dom med!
Så..kan jag köpa..om jag någonsin får ett jobb med lön alltså, åhh va det är jobbigt att
ej kunna shoppa, hösten är ju den roligaste årstiden och det har faktiskt vart höstigt väder
här på senare tid.


I en annan provhytt, på en grym secondhandaffär på Second street här
i Long Beach. Den klänningen kostade bara 10 dollar, men den var alldeles
för tight och liten. Ni kan ej se på bilden men dragkedjan är öppen på andra sidan
och dessutom höll jag på att tappa andan så tight var den. Men såå söt. Åhh.


På en kort liten kvällspromenad med Brandon utmed havet här
i Long beach. Det är så fint att bo så nära havet här, för varje gång man
kommer nerför gatan och ser Stilla havet öppna sig framför ögonen känner
jag en sån frihets-känsla, det är häftigt.

arghh..

Brandons familj frågade om vi vill hänga med dom i helgen till Palm springs, allt betalt. Hotell, poolhäng och god mat. Men jag känner inte att jag riktigt kan åka på "semester" över helgen när jag är arbetslös och pank.
Surt eller hur?

Filmtips!

Gillar ni The rocky horror picture show, då kommer ni absolut att gilla denna film. Cool! Och sorglig. Och komisk.


Nu ska jag sova. hors imorgon! godnatt!! ps; jag mar bra och ar inte helt ihopdeppad, jag har inte gett upp an ;)


Nu ska jag sova. hors imorgon! godnatt!! ps; jag mar bra och ar inte helt ihopdeppad, jag har inte gett upp an ;)


Intervjun gick okej. Det var mer en slags gruppintervju da man skulle beratta om sig sjalv. Far man ett telefonsamtal inom 2 dagar far man komma tillbaka pa intervju. Managern hade tydligen haft jattemanga gruppintervjuer hela dagen, hard konkurrans.


Hej. Jag sitter i shopping mall och ar skitnervos. Nar Brandon slappte av mig har holl jag pa att svimma, det var mitt blodsocker som sjunk sa nu har jag precis atit en slice ostpizza pa ett italienskt snabbmatstalle har. Om 25 minuter sa smaller det


Tänk om...

Vet ni vad jag tycker?
Jag tycker att svenska företag runtom i världen kan låta svenskar som bor utomlands ska få ha företräde när det gäller lediga jobb. Ta IKEA t.ex. Jag har redan sökt där, men fick aldrig komma på intervju.
När jag går till IKEA här, pratar mer än 60 procent av alla dom där mest spanska När jag är i Swedish market och när någon frågar en av de anställda där om någon svensk produkt eller vad det är för nåt och om de anställda har några rekomendationer, så vet de inget och rycker på axlarna. Jag hoppar ibland in och hojtar att "jag vet!", men inte alltid. Och det finns så många andra svenska företag runt om i världen också. H&M tillexempel. 
Det vore så skönt som svensk i ett annat land, att åtminstone bara ha lite mindre folk att fighta om jobb med och kunna känna mer säkerhet och trygghet med att hitta jobb, jag säger inte att det skulle bli jättemycket lättare, men att ändå veta, att när man skickar in ett CV till ett svenskt företag här i USA och veta att man åtminstone skulle ha större chans än om det inte vore så.

Det var bara en liten önsketanke från mig, som arbetslös utländsk i ett annat land, livet är inte alltid så lätt.

Jobbigt

Idag har jag promenerat utmed hela gatan som heter Broadway här i Long beach och inte fått många jobb-napp.
Jag fyllde i en ansökningsblankett på en stor kafe-kedja, fast de anställer inte just nu.
Sedan fick jag en massa nej nej nej. Och sedan så var det ett litet fik som hade en skylt utanför som det stod "Help wanted". Så gick in dit. Managern var där. Jag gav henne mitt CV. Sedan precis innan jag skulle gå, kom en annan tjej bakom mig och också lämnade ett CV, fast det heter faktiskt resume här i USA, hursom helst, den tjejen bakom mig visade sig ha "Starbucks-erfarenhet" så jag kände mig väl inte alltför hoppfull när jag traskade ut i regnet igen. F'CK!! Men vem vet, kanske de föredrar en svensk före en med mer erfarenhet inom kaffe-världen. Jag är ju inte så komplicerad med mina kaffe-val. Jag vill ha det svart. End of story. Om jag inte bestämmer mig för att festa till det med en kaffe mocha.
Wish me luck!

Ute regnar det fortfarande. Jag sitter på fiket tvärs över gatan, som vanligt, letar jobb online.
Blir bra för min ekonomi imorgon när jag kan börja använda internet hemma och brygga mitt egna kaffe.
Och så bävar jag för jobbintervjun imorgon på kläddäfferen på Lakewood shopping mall. Min syster tycker att jag ska förbereda mig för att det är en gruppintervju. Jag tror att hon har rätt. Jag ringde affären och sa att jag ville bekräfta intervjutiden för imorgon. Tjejen i luren sa att hon skulle gå och fråga managern. När hon kom tillbaka sa hon att jag hade rätt, att det var klockan 5. När jag la på, vart jag mer säker på att det är en gruppintervju eftersom jag inte ens sa mitt namn och hon inte frågade om mitt, vilket betyder att det är jobbintervju klockan 5 för alla imorgon. Eller? Ligger nåt i det va?

Jag kan inte påstå att jag lever i en dröm i drömmarnas land just nu. Det är ett helvete att leta jobb och ha en osäker framtid ekonomiskt. Och för att göra det lite värre så vill de flesta att man ska prata flytande spanska.

Just nu vill jag helst sitta hemma i Skövde i mammas och pappas hus och bli ompysslad och inte behöva oroa mig för nästa månads hyra. Jag är fortfarande så ung. Jag är fortfarande bara 21 och jag har inte direkt låtit mig själv ha den tryggheten eftersom jag flyttade utomlands när jag fortfarande var 18.
Men ändå, i slutändan när allt tillsist ordnat sig, känns det såå himla bra, att jag gjorde det och lyckades. Ska bara hitta ett jobb först, sen kan jag skriva ett inlägg om hur bra jag är!


Hej

Imorgon ska de installera internet hemma hos oss, då blir det lättare att uppdatera här och med bilder dessutom.
Det är ingen sommar här längre förresten. Det var soligt och varmt i några få dagar, men nu har solen övergått till regn...och kyla vilket ju inte gör hela mitt "gå och leta-jobb-humör" på topp. Jag har dessutom åkt på en förkylning. Det var värst igår dock. Jag mailade bara iväg mitt CV till 2 ställen igår och inget mer. Jag vilade istället. Jag ska väl ut idag igen. Jag önskar att jag åtminstone haft min cykel här, men den är fortfarande i Redondo beach. Jag är såå arg på vår gamla hyresvärd förresten. i fredags var det första oktober, dvs vårt kontrakt gick ut på vår gamla lägenhet. Vi ringde och ringde vår hyresvärd för vi ville lämna nycklarna och så ville vi ha tillbaka vår deposit. Han svarade ej, eller svarade på våra alla röstmeddelanden. Idag är det tisdag och han har fortfarande inte ringt tillbaka och vi har ringt och ringt. Såå himla förbannad är jag. Det är ingen överraskning till oss att han tar för evigt att ringa tillbaka när man sökt honom, men detta är ju enbart oproffsigt av honom. Enligt vårt kontrakt skulle han ge oss depositpengarna första oktober. Han är en riktig lömsk person. Jag skulle inte bli förvånad om han väntar tills han hittar nån ny som hyr stället och sen ger oss pengarna när den nya hyresgästen ger honom en ny deposit. Jag är så himla glad att vi flyttat. Klarar inte av en sån hyresvärd. På vårt nya ställe är det perfekt. Killen som är anställd för att se efter byggnaden bor två dörrar ifrån oss. Dessvärre är han i Europa nu och hälsar på sin flickvän, vilket ju är typiskt eftersom vår ugn inte funkar och så sa han att han ville vara närvarande när de installerar internet eftersom de gör det på ett speciellt sätt i den byggnanden så det inte är en massa kablar som hänger löst och så.
Förresten, vad är det med oss ch ugnar i nya lägenheter?  Ungnen funkade ju ej på förra stället heller.
Jaja. Kände för att gnälla lite bara. Ska fortsätta att ringa och lämna meddelanden till vår gamla hyrevärd. Jag accepterar det bara inte! Han ska vara glad att vi inte anmäler honom, för han har hyregäster olagligt. Det är nämligen ett garage i bak av det gamla huset som han hyr ut som lägenhet. Dvs, han har tre "lägenheter" i en bostad som egentligen bara kan va en hyresgäst. Men vi vill inte förstöra för vår gamla granne, som vi blev bra vänner med.

Hur som helst. ha det bra. kan förhoppningsvis lägga upp bilder imorgon då vi har internet.
Kram

Kortis

Har precis suttit en låång stund på fiket och ätit grillad ostmacka och druckit kaffe, dvs sen söndagsfrukost.
Jag och Brandon latade oss igår kväll, köpte pizza och godis (Stor skillnad mellan mig och Brandon när det gäller godis. Jag ber Brandon att köpa lite godis att ha till filmen, han kommer hem med en såndar minipåse med M&M som kostar typ 3 kronor och förväntar oss att dela på den, jag hade liksom ställt fram mittemellan-stora skålen redo att hälla i "allt" godis, kan säga att M&Mn täckte knappt en liten hörna i skålen.)
Vi såg på filmen Ghostbuster, åhh den är alltid lika rolig, efter det satte vi på tvserien It's always sunny in philadelphia, som vi har lånat på dvd. Somnade runt ett och sedan vaknade vid halv tio imorse. Jag är typ trött hela tiden.
Oh förresten, för er som gillar Dexter, säsong 5 går ju på teve här i USA nu. Vi har dock inte teve och den kanalen, men kanalen den går på Showtime har nåt sammarbete med Youtube, så jag såg precis första acsnittet av säsong 5 på Youttube, skitbra kvalite. Det ni.

Nu ska jag traska hemåt igen. Ska gå förbi hantverksaffären som ligger bredvid vår lägenhet och köpa spik och krok och skruvar. Idag ska hyllor upp på väggarna minsann!

Ps , på onsdag ska nån man komma och installera internet hos oss, woooho!


Hello

På fiket, tvärs över gatan, igeen.
Vill ha internet hemma NU.
Gick runt på 2nd street igår och sökte jobb. Inte alltför många ställen som anställer just nu. Det är tungt, så himla tungt att varje dag behöva gå runt och känna en tung sten trycka ner mig med oro över att hitta jobb.
Men jag hoppas att det löser sig snart. Undrar hur stor chans jag har på jobbet i klädaffären, där jag har en jobbintervju nästa vecka. Har ju ingen erfarenhet av att jobba i klädaffär, så om de intervjuar nån annan som har det, minskar ju såklart mina chanser.

Igår skrev jag att jag beställde kort som jag skulle rama in. Korten blev jättefina. Verkligen värt att gå till en riktig fotoaffär. Behöver dock några till ramar och kanske förstora några mer kort. Får se, ska börja med att hänga dessa på väggen.
Fortfarande mycket att packa upp eller sortera osv.
Bilder kommer när det ser lite mer städat och trevligt ut.

Inte mycket nytt annars.

Dagliga rutinen

Har som vanligt suttit nu på förmiddagen på fiket tvärs över gatan och googlat jobb. Som tur är kan man ta med papperskoppen från dagen innan och köpa en kaffe påtår för 50 cents. Måste ju köpa nåt för att få tillgång till internet.
Tror att vi ska ringa internetbolaget idag och se när vi kan få det i lägenheten. Allt blir så mycket lättare då!
Har precis beställt lite kort online på en fotoaffär som ligger på 2nd street, cirka 20 minuters promenad från oss.
Kul att det finns små fotobutiker kvar, föredrar att betala några dollar mer för det, för jag blir aldrig riktigt nöjd med bilderna de stora supermarketsaffärerna framkallar för lite billigare.
Ska rama in lite bilder och sätta upp på väggen. Det gör så mycket för ett boende.

Nej, nu ska jag hem och ställa ifrån mig laptopen och sedan börja traska iväg mot 2nd street. Dessvärre har jag på mig mina gladiatorsandaler vilket kanske inte är världens bästa skor för promenader. Men mina blå converseskor använder jag varje dag, dom är slitna och stinker verkligen fotsvett, vilket iofs är totally normalt i värme, för mig..hm..men, kanske inte bästa sättet att få jobb på. Usch, jag måste hitta ett par snygga, vardagliga skor, som ändå är lite mer neutrala. Jag har skitsvårt för att hitta skor, det är sååå jobbigt. Jag fattar inte hur människor kan ha över 30 par skor, hur hittar man så många som är sköna? Jag vill iaf ha bekväma skor, skulle aldrig köpa skor som inte är det. Då har jag hellre fula skor än snygga.
Okej okej, jag sitter skriver babbel för att undvika att gå ut och söka jobb...snark va jobbigt och trist det är efter några dagar. Första dagen är man jättemotiverad, efter ett antal dagar är man inte alls så motiverad längre.

Önska mig lycka till. Har iaf en jobbintervju på onsdag, på Lakewood shopping center, tar cirka 35 min med buss dit. På en klädaffär som heter Guess. Kill me om det är en gruppintervju.


RSS 2.0