Halloween-redo!

Eller ja, lite redo iaf. Har köpt en liknande "Snövit-klänning" på second hand-affären Goodwill och en vit lite ullluva till det, tyvärr är klänningen inte gul och blå som Snövits, utan den är röd och vit, men det blir nog bra! Jag ska vara en Snövit-zombie eller nåt. Haha, ja, så redo är jag inför Halloween. Jag köpte också en vit doktorsrock till Brandon och en till mig, i reserv ifall Snövit-iden inte blir bra. Jag har övertalat Brandon att ha på sig en jätterolig peruk som jag hittade på secondhand också. Det är brunt-svart krulligt hår, blir perfekt för Brandon att vara en otäck doktor. Okej...seriöst, min skitbra ide jag hade först var att jag skulle vara en brud med slöja och allt och måla mitt ansikte otäckt. Vore ju passande eftersom jag inte hade klänning+slöja och grejer när vi gifte oss haha. Tyvärr hittade jag inte detta på Secondhandaffären. De som alltid har brudklänningar och slöjor för billigt pris annars! Typiskt va! Jaja. Det var förresten 2dollars-rea på Goodwill idag, så jag och en hel bunt med andra rea-sugna personer var där och tittade. Jag köpte 3 klänningar, en blus och en kjol och allt det för under 10 dollar. Rea på secondhand är ju så BRA! Den lilla ikonen som man trycker på när man ska ladda upp bilder är tyvärr inte tillgänglig ser jag nu, annars hade jag tänkt lägga ut lite bilder på hur jag kanske kommer att se ut på Halloween, bilder tagna från Google, men nehepp, det verkar ju ej funka.

Saker jag vill göra / måste göra

  • Boka körlektioner och ta körkort fort som attan, jag har blivit lat amerikan. Eller ja, orkar iaf inte gå 2 mil för att komma nånvart i L.A
  • Börja träna. Skaffa lite muskler kanske.
  • Kolla upp engelska-klasser + nåt annat intressant att studera inför nästa år.
  • Skaffa mig egna vänner, har umgåts alldeles för mycket med Brandons killkompisar, har typ blivit en av dom , PANIK! Jag ser skola+träning som ett bra ställe att hitta vänner på. Men det är verkligen inte lätt att hitta sig vänner då man är ny i ett land, inte går i skola eller nåt, och jobbar heltid på ett motell med endast 4 anställda.
  • Lära mig spanska.
  • Fota mera, har tappat det den senaste månaden. Saknar't!
  • Bli riktigt aktiv i något, kanske en organisation eller bara ta en kvällskurs i nån av mina hobbys.

     Det är en början iaf. Önska mig lycka till!

 





Weeds


Ikväll när jag kommer hem ifrån jobbet ska jag och Brandon äntligen börja första säsongen av tv-serien Weeds.
Har pratat om det länge och nu har vi hyrt första säsongen. Här på PCH finns en skitbra videoaffär, de har allt. Har hittat några svenska filmer där, men de har bara vart dåliga så jag har varnat dom i videoaffären att de inte borde hyra ut de filmerna, Under solen för att nämna en av dom.


Bekvämt jobb

Man kan säga att jag får betalt för att sitta och titta på the O.C online och äta choklad.
Det gör att jag kan betala min halva på hyran för en liten stuga vid havet. Inte så tokigt ändå...

 +

 


Stormvindar!

Sitter och huttrar på jobbet."Bara" 4 timmar kvar! Ute är det storm. Jag vet inte hur många gånger jag har hoppat högt i taket då dörren har blåst upp och fått gå och stänga den minst 3 grr per minut. Irriterande! De borde investera i en ny dörr, tycker jag. Jag huttrar som sagt. Ikväll räcker inte ens en tunn cardigan. Önskar att jag haft en varm och gosig fleecepläd! Den starka vinden är verkligen råkall. Nackdel med att bo precis vid Stilla havet! Hoppas bara det går över snart, vinden alltså. Jag menar, lite kallare väder och regn får det gärna vara, men råkall Stilla havs-vind som jag flyger med i? Njae. Hoppas bara att jag inte får en palm i skallen efter jobbet... Oh...San francisco lär ju vara kallare med och jag äger bara sommarkläder nu för tiden! Måste köpa skor, har bara 2 sandaler som passar, lär ju frysa tårna av mig. Och en mössa skulle sitta fint.


Bild från Google.com

Starbuckshäng

Sitter på Starbucks och använder internet, har ju fortfarande inte skaffat det till vårt nya ställe! Njutit av ledigheten igår och idag. Inte gjort mycket, träffat Brandons familj, lekt med hans småsyskon, ätit köttbullar på IKEA, hyrt film och sånt, dvs inte såå märkvärdiga saker. Det kommer att bli en skön arbetsvecka. Jobbar tisdag-fredag, därefter 3dagars ledigt då jag och Brandon ska bila till San francisco! Eftersom det är Halloween-helgen vill jag klä ut mig, hoppas Brandon och hans syrra Jaquie som bor där vill det också! Vi är ganska lika till sättet så det blir inga problem att övertala Jaqcuie iaf! Har sett massa roliga kostymer på en secondhand-affär här i Redondo beach. Vore väl häftigt att ha en bild på sig själv vid Golden gate bron och se ut som en clown,superhero eller en frukt? Fast jag vill inte klä ut mig själv, de andra måste vara med på det! Hoppas det blir nån rolig fest eller så, typiskt att jag inte är 21 och kan gå ut!! Men snaaart, snaart, nästan bara en månad kvar nu! Förresten, mer hyllor har kommit upp på väggarna! Hoppas bara inte det blir jordbävning snart..jag och Brandon är rädda för att vår lilla stuga+hyllor inte kan klara detta, haha! Skriver mer imorgon ifrån jobbet!

Police and Thieves


På mitt jobb har jag ett fönster utöver Pacific coast highway, PCH.
Märker att det är lördag. Under loppet av 10 minuter har 5 polisbilar kört i racerfart efter bilar och brandkåren verkar ha fått eld i baken gånger 5!
Ni kan ju föreställa er hur det kommer att låta ikväll!


Costco

Morgonen startade med en tripp till Costco för mig och Brandon.
Att åka dit på lördagar har både för-och nackdelar.
Fördel är att det är masssssooor av smakprover överrallt i affären. Jag och ett gäng gamlingar stod tålmodigt och väntade på att den ugnsmarinerade laxen skulle bli klar, det var gott. Och så lite flingor med mjölk, bröd, godis och nötter på det. Massor av smakprover = frukost!
Jag hämtade ut min medicin där från Costcos apotek, typ 10 dollar billigare än "vanliga apotek"!!
Och sen köpte vi stooooorpack av toalettpapper, kaffe, chicken meatballs och vatten.
Tradition efter ett besök på Costco är att köpa en varmkorv eller pizzaslice utanför. Suuuuperstora portioner för suuuperbilligt pris. Dessvärre kom jag bara ihåg det suuuperbilliga priset och fick en chock över den suuupeeerstora pizzaslicen.
Nu sitter jag på jobbet. Om 7 timmar har jag 2dagars-ledigt, yees! Det behövs efter 6 dagar på raken av jobb.
Fick upp en hylla i köket innan jobbet idag förresten, riktigt nice! Espressokopparna och de andra kaffetillbehören ser su fina ut där uppe på hyllan. Bilder kommer på vårt ställe, måste bara städa upp lite och så. Jag och Brandon har jobbat helt olika arbetstider så vi har inte haft tiden att fixa klart allt.
När min gravida kollegas baby ploppar ut från magen verkar det som att jag får ta över morgonskiften, det hoppas jag på!

Nu ringer telefonen, ciao!

Bilder från google.com


Fullproppat en lördag.


Bäääääästa chicken meatballs ever!


Pizzaslicen är större i verkligheten. Jag blev mätt av att titta på den.

Hypotyreos

Jag har hypotyreos, det är-> http://sv.wikipedia.org/wiki/Hypotyreos.
Kunde inte ta min medicin i en vecka då jag väntade på att min sjukförsäkring skulle börja gälla här i USA, vilket gör att jag "bara" behöver betala 40 dollar istället för typ 200 dollar, så doktorn kunde ge mig recept på mer medicin. Nu har jag receptet och ska hämta ut min medicin imorgon.
Under denna veckan då jag ej kunnat ta medicinen har jag vart supertrött. Verkligen verkligen supertrött. Jag har gått och lagt mig vid halv tolv på kvällen, dvs direkt efter jobbet och vaknat vid 11 på morgonen. Efter att jag vaknat och ätit frukost har jag gått och lagt mig igen och satt klockan på väckning så jag kunnat vakna och gå direkt till jobbet. Herregud, vad för liv är det liksom? Det är otroligt att bara under en vecka utan medicinen har förändrat min kropp så mycket, att det går så fort! Och på jobbet för att "hålla mig vaken" har jag ätit massa godis, för att få upp blodsockret, så nu har jag inte bara hypotyreos, utan också blivit sockerberoende. Tur att det bara gått en vecka utan min medicin, annars hade detta kunnat gå mycket längre! Hoppas att medicinen börjar verka så fort som möjligt så att jag börja leva mitt liv vaken istället för sovande.
Sedan ska jag kolla upp lite gym häromkring eller kanske simhallar, känner för att börja simma! Havet är lite för kallt just nu...


Är jag på jobbet eller i Koreatown?


Idag anlände en stor kyrkgrupp från Korea så vi är fullbelagda till söndag. Managern och ägaren är koreaner så via dom fick dom ett bra pris.
Det är spännande att lista ut vad de försöker säga, oftast frågar de dock efter managern , eller ja, de säger "Korea" och då vill dom alltså prata med managern.
Disken här i lobbyn är väldigt hög, så ibland hör jag bara en röst på andra sidan och ibland sticker två ögon upp. Jag känner mig som en stor,lång viking. En av dom frågade mig om jag inte frös, då försökte jag skämta till det lite med att säga att jag är svensk och viking ha ha ha, hon missförstod och tror nu mera är jag sa att jag är stark. Jag slutar jobbet om 1 timme och 25 minuter. yay!

appropå filmtips

Jag tipsade om filmen I love you man häromdagen, men glömde länka trailern till den, så här är den:


Den är sådär lagom perfekt fånigt rolig, både för killar och tjejer!

Baka kaka


Åhhh vad jag är sugen på att baka!!!
Bröd, bullar, kakor, chokladpraliner och såntdär. Inte för att jag är sugen på att äta det, utan mest för att det är så mysigt med ett kök fyllt med nybakat, visst är det?
När julen kommer (enligt affärerna här är det juletid redan, tomtar och grejer!) ska jag försöka ge bakandet en ny chans, förra året gick inget vidare. Även om jag fått en massa tips och ideer om torrjäst så funkar det inte!
Lussekatt-degen "reste" sig inte, bara låg där i bunken helt livlöst, samma sak med kanelbulle-degen, lika död den. Och IKEA swedish market har inte vanlig jäst, inte ens Ohlssons skandinaviska affär i west hollywood hade det. Får se hur det går. Fast jag är inte sååå chokad över att de inte har vanlig jäst, för här köper man ju färdigjäst bröd och bullar på konservburk...




 

 


På jobbet...

Så lugnt på jobbet. Lugnt för mig är ganska långtråkigt. Jag föredrar jobb med lite fart så att det går fortare.
När den gravida tjejen har lite mammaledigt ska jag höra med managern om de behöver någon för morgonskiften, jag föredrar att gå upp tidigt på morgonen och komma hem från jobbet och ha hela dagen framför mig. Detta jobb är verkligen inte så där jättekul direkt. Men jag som är ny i detta land kan inte vara för petig, iofs kan man väl inte vara för petig någonstans i världen gällande jobb just nu men ändå, jag ser detta som ett jobb för ett tag så att det kan se snyggt ut på mitt cv att jag har haft heltidsanställning på motell där jag fått erfarenhet av service för gäster, svara och ta meddelanden i telefon, programerad in och utcheckning på dator, få ansvar med kassan osv. Dessa saker kanske låter väldigt lätta och det hade vart väldigt enkelt i Sverige kanske, iaf enklare, men ta då allt detta på engelska och alla konstiga amerikanska dialekter och att försöka göra sig själv förstådd, då blir det svårare. Jag siktar på något annat jobb nästa år tror jag och kanske lite studier. Just nu ska jag fokusera på att ta körkort så att jag kan bli oberoende av andra och min cykel här. Har kollat upp lite klasser och så. Fast..först vill jag ha allt klart med vårt nya hem, kan inte koncentera mig på nåt om allt är upp och ner där jag bor.


Förresten, såg precis en film på teve, The Notebook. Hade inte sett den
förut, bara hört talas om den. Vilken fin berättelse!


Ingen tv = mer läsning och konversationer

Har ännu inte internet eller tv i vårt nya ställe. Internet ska vi fixa, men vi har bestämt oss för att inte betala för kabeltv. Det känns inte som att vi behöver det, om vi absolut vill se något på teve finns det mesta på internet ändå. Plus att både jag och Brandon är inne i en bokperiod just nu, så om vi inte har tv blir det mer tid för läsning!
Och vår lilla 17tums teve räcker mer än väl för "hyra film kvällar".

Förrsten, den lilla "uteplats-terass-verandan" (vad ska jag kalla det??) är jättebra. Jag och Brandon sitter där ute jätteofta kvällstid och bara pratar. Det är så skönt att ha ett eget ställe, man kommer varann närmre då. Häromkvällen kändes det nästan som att vi lärde känna varann på nytt och det klickade jättebra haha, tur är väl det eftersom vi är sambos och tillpåköpet gifta. Fast jag har fortfarande inte insett det där med gifteriet. Vi gjorde ju det för att kunna stanna tillsammans, inte för att vi absoluuut ville gifta oss. Fast Brandon blir lite småarg ibland när jag förklarar det för honom, för han tycker att det är viktigt. Men jag har aldrig känt att det där med giftemål har känts viktigt. Min mamma och pappa är inte gifta och de har vart tillsammans i 30 år. Det visar ganska tydligt att giftemål bara är något på ett papper. Men som sagt, jag har inget emot att vara gift med Brandon eftersom vi hade en jättebra anledning.



San Francisco-weekend


Åh vad jag längtar (om det blir av, men det hoppas jag)!
Jag och Brandon planerar att ta bilen utmed kusten upp till San Francisco över Halloween.
Jobbar idag (min egentliga lediga dag) så att jag får lördagen ledig halloweenhelgen.
Lär ju bli jättemysigt. Alla varnar för det kalla vädret där uppe, jag som svensk viking fnyser åt det. Ser fram emot att få använda mössa och halsduk den helgen, gå upp och ner för kullarna, titta ut över Golden gate bron och såklart hälsa på Brandons syrra! Jag vill också gå till den japanska trädgården som tydligen ska vara väldigt fin. Har ni några tips om vad man borde se i Frisco över en helg?





En enda röra av senaste tiden...

Vi trivs jättebra i nya stället. Det börjar bli mer och mer personligt. Vi har fortfarande endel kvar att fixa, har inte funnits tid att bli klart ännu pga jobb och så. Igår lämnade vi av italienarna på LAX flygplats, alltid lika tråkigt att säga hejdå. Men jag och Brandon tar nog en tripp till Sicilien nåndag och hälsar på, alla säger att det är underbart fint där. Fast jag är lite rädd att hälsa på dom ändå, för Alessandro säger att de grillar hästkött där på söndagar eller nåt, att hästkött är jättevanligt att äta där. Jag vill inte äta hästkött, inte för att det är hästar, jag är tillochmed lite rädd för hästar, men att veta att man äter en häst är otäckt, funderar på att bli tillfällig vegetarian när vi hälsar på dom där.
Hur som helst. Igår tog vi en snabb sväng til IKEA också, äntligen fanns hyllan vi behövde, bra. Nu är vi båda ganska så trötta på alla våra IKEA-besök, förhoppningsvis behövs bara en liten tripp dit igen och sen tar vi lov ifrån IKEA.
Hösten är här i L.A. Kvällarna är lite kyligare, dagarna också, fast solen är ganska varm fortfarande.
Vi kommer väldigt bra överrens med vår närmsta granne också förresten. Han är 56 år, har bott i Frankrike i 17 år fast är egentligen från Boston, , har en son i Frankrike, är skådespelare fast jobbar som lärare just nu,har rest massor, läser mycket och delar gärna med sig av bra böcker och så är han jätteduktig på gitarr och så är han 75 procent irländsk. Man får reda på mycket en kväll då jag, Brandon, italienarna delar på en flaska rött med grannen ute på den lille terassen till långt in på natten.

Egentligen ska jag vara ledig på måndagar men managern sa att jag var tvungen att jobba idag för att täcka nån som ej var där. Typiskt. Fast jag sa att isåfall vill jag ha lördagen vid Halloween ledigt, för då planerar jag och Brandon att köra upp till San francisco, mysmys!

Filmtips!

Igår kväll hyrde jag och Brandon film. Vi bor närmre matkedjan Albertsons, tyvärr ganska dyrt, men de har en liten maskin där man kan hyra film för 1 dollar per natt, nya filmer, bra va?
Sååå, vi hyrde I love you, man.
Den var mysig! Perfekt film en söndagskväll. Rolig komedi med charmiga skådespelare :)
Se den! 


 


Dialekter

Vi har många från Oklahoma på motellet. Jag tycker att deras amerikanska dialekt låter så ledsam.
Typ när de pratar låter de så nedstämda, så det är svårt att veta om de är ledsna eller glada.

Och så har vi en dansk här nu, han verkade glad :)

Är vi svenskar starka kaffedrickare?

Checkade precis in en gäst som sa att han jobbat med svenskar. Hans erfarenhet av svenskar var att vi dricker extremt starkt kaffe. Så starkt att han inte ens kunde beskriva hur starkt. Jag svarade att det hade jag ingen aning om, så nu frågar jag er, dricker svenskar verkligen såå extremt starkt kaffe? Jag tycker om starkt kaffe, men inte såååå extremt som han beskrev det.


Saknar

Tidigare idag när jag satt och brände över bilder till en cd från när min familj var här och hälsade på blev det jobbigt. Vissa dagar är lättare och vissa dagar svårare. När jag har mycket att göra och inte har tid att tänka, då rullar det på fastän jag är så långt hemifrån och långt borta från familj och vänner. Men som imorse när jag titttade på alla familjebilder blev det genast svårare. Jag försöker för det mesta att undvika att tänka på det för att slippa bli ledsen, men ibland kan man inte undvika saknaden. Jag är bara en i mängden som bor i ett annat land långt hemifrån, det är ju faktiskt jättevanligt. Jag undrar hur de andra som är i samma situation som jag hanterar det. Ibland sitter jag och gråter och frågar mig själv "hur kunde jag flytta så långt bort från min familj och mina vänner?" och så säger jag till Brandon att han måste lova att vi flyttar till Sverige om några år och så lovar han det och då känns det genast bättre. Men hur mycket och vad kan man egentligen lova? Vi vet ju ingenting om hur framtiden kommer att se ut. Om jag får bestämma nu, då blir det Sverige i framtiden. Och att tänka så gör att jag känner mig bättre och mindre ledsen. För mig är det viktigt att ha planer så att jag vet att det är något att se fram emot. Ska dock säga att jag inte vantrivs. Jag älskar Kalifornien, jag älskar livsstilen här, men jag saknar något, er där hemma och det är tungt att behöva sakna hela tiden.
Samtidigt så skulle Brandon också hamna i samma situation som jag om vi flyttade till Sverige. Han skulle förmodligen ha det ännu jobbigare då språket är annorlunda, klimatet annorlunda, livsstilen...jag tror att det är enklare att anpassa sig efter kulturen och klimatet här än det skulle vara för Brandon i Sverige. Men han har lovat att ge det ett försök. Allt handlar om kärlek. Man ger upp något för varandra. Det är väldigt osjälviskt att lämna sitt hemland för den man älskar. Men ibland måste man ge för att få. Det är vad kärlek handlar om. Att försöka göra vad som är bäst för varandra. Det är skönt att Brandon kan sätta sig in i min situation dock. För när vi bodde i London i ett år var jag en timmes flygresa hemifrån medans han var 12 timmar. Det är skönt att kunna stötta varandra.

Fin fina minnen från när min familj var här i augusti.

 


the Italians goes Baywatch


Det kanske bara låter som att jag klagar och klagar på italienarna, det är inte meningen isåfall. Bara att de hade otur och kom i en väldigt stressig tid för mig och Brandon.

Titta bara vad roliga dom är, leker Baywatch på Hermosa beach.


Lite kort update

Det har slutat regna och solen tittar nu fram. Jag vill ha mer regn!
Folk här förstår sig inte på mig att jag går ut o regnet och promenerar, folk här stannar inomhus.
Just nu sitter jag på jobbet. Alla rum på tredje våning är avspärrade, det har läckt in regn i de rummen.
Det är riktigt långsamt just nu. Jag har dock laddat upp med filmer som jag kan sitta och titta på.
Igår tittade jag på Batman begins, min favorit Batman-film.

Vi har nu flyttat alla vår saker till vårt nya hem. Det är såå fullt där nu. Mycket som vi måste skänka bort eller slänga. Och det är ju inte direkt mindre fullt med italienarnas alla väskor. De har lagt en madrass under köksbordet. Både jag och Brandon har typ gett hintar om att de kanske kan bo på motellet de 4 sista dagarna de är här eftersom jag kan ge dom rabatt, men de har inte förståss våra hintar och både jag och Brandon är för snälla för att säga vad vi menat rakt ut. Great. Jaja, 4 dagar kan vi väl stå ut i trångt utrymme. Mycket kvar att fixa. På fredag får jag lön, då ska jag och Brandon köpte lite hyllor så att vi kan börja packa upp våra böcker och skivor. Längtar!
Annars inte mycket nytt på den fronten.
Nu kommer en gäst..bye bye

Vet ni...

vad som händer när det regnar i L.A? Trafikolyckor. Dom är inte vana vid att köra bil i regn, uppenbarligen.
Jag sitter mest och njuter av att sitta på jobbet och titta ut genom fönstret där regnet öser ner. MYS!

Update lägenhet

Vi har nu flyttat in på det nya stället, fast det är verkligen inte iordning. Hyllor ska köpas och sånt.
Sedan måste jag göra något åt mysfaktorn, för den är lika med noll just nu. Men vänta ni bara, jag har ljus som ska lysa och ramar och foton som ska upp!

 
Bäddsoffan, fast orkade inte fälla upp den imorse haha. Köket.

 
Mycket som ska upp på hyllor.        IKEA är allt bra praktiskt ibland.


 
Vi kallar detta lilla utrymme för       Nytt duschdraperi.
vår "walk in closet", hyllor ska upp!

 
Badrummet behöver MYSFAKTOR!    Återigen, IKEA är himla praktiska.


Regn, Starbucks och hemlösupdate


Vaknde i morse i vårt nya hem. Kändes bra. Åt tunnbrödsfrukost som jag köpt på IKEA och en kopp svart kaffe.
Efter det åkte Brandon till jobbet, jag tog min laptop till Starbucks. Vet ni, det regnade påväg till Starbucks. Tror inte att ni fattar hur underbart det kändes. Har inte regnat sedan typ mars. Och perfekt temperatur är det också. Jeans och hoodtröja är allt som behövs.
Nu sitter jag och dricker en chai latte med sojamjölk och utan vatten och använder internet. Måste fixa internet så fort som möjligt till vårt nya ställe. Tills det, får jag använda det på jobbet. Eller här på Starbucks.
Börjar jobba om 2.5 timme. Måste kila hem snart och laga lite kyckling.

För 5 minuter sedan hör jag en en välbekant röst bakom mig som frågar vad internet har att bjuda på idag.
Det var Paul, den hemlöse mannen som jag skrev om tidigare som kom till motellet, se förra inlägget.
Jag blev så glad. Han hade byxor och skjorta på sig. En bok i handen och välkammat hår. Han sa att han var på väg att gå till frisören och klippa sig. Sedan hade han massor annat att göra, bland annat att söka jobb.
Jag undrade vart han bor just nu. Han sa "down the street". Så jag vet inte om han bokstavligen talat bor på gatan eller inomhus nånstans ner på gatan. Kunde inte med att fråga.
Men jag är så glad, så glad att han tog till vara på sin chans han fick ifrån kyrkan.

Nu måste jag kila hem.

Skriver mer ifrån jobbet+lägger upp lite bilder ifrån lägenheten.

Puss och kram!


Nästan där

Dagen spenderades på IKEA med Brandons familj. Vi köpte en bäddsoffa och hylla.
Däremot är det lite mer saker vi behöver, men det får väntas till lönen kommer på fredag.
Kvällen har spenderats i lägenheten. Jag och Brandon har satt upp lite krokar, satt ihop bäddsoffan osv.
Imorgon är jag ledig så jag får försöka småpyssla lite och så tills Brandon kommer hem ifrån jobbet.
Vi båda vill typ hinna bli färdiga med så mycket som möjligt innan italienarna kommer tillbaks imorgon kväll, för det kommer att bli trååångt då vi alla ska försöka få plats i vår lilla stughalva. På ett sätt kanske det är bra att italienarna åker hem om en vecka, man kan lätt gå varann på nerverna.

Sitter nu i en ganska så tom lägenhet och är förbannad på mig själv att jag glömde marabouchokladen¨på det nya stället!





Att följa sitt hjärta eller hjärna, vad är rätt?


Igår på jobbet kom det in 2 killar från en kyrka med en hemlös. Killarna från kyrkan betalade ett rum för 2 nätter åt den hemlösa, lämnade ett nummer om något skulle hända och åkte.
De förklarade för mig lite kort att den hemlöse att kommit till kyrkan och förklarat sin situation och bett om hjälp.
Jag sa att det var OK eftersom killen från kyrkan betalade med sitt kreditkort och lämnade ett nummer.
Senare på kvällen kom den hemlöse ner till lobbyn och sa att han precis tagit en långpromenad till affären för att köpa vatten. Jag satt och såg på En officer och gentleman som gick på teve. Vi pratade lite om filmen och han tyckte att den var sorglig.
Sedan berättade han för mig att han han "bott" i ett riktigt dåligt område, blivit slagen och fått sy 10 stygn på läppen. Såg riktigt ont ut. Han kom till Redondo beach och gick direkt till en kyrka, förklarade sin situation för dom där och sedan tog de från kyrkan med honom till detta motell.
Han sa gång på gång hur välsignad han blivit och att han verkligen inte vill göra de från kyrkan besvikna.
Jag sa att jag höll med honom och att han verkligen borde ta till vara på denna chans killarna gav honom. Sedan frågade jag honom om han gillade sitt rum. Hela hans ansikte sken upp och han sa att det var det finaste stället han bott på. Sedan sa han godnatt, gick upp till sitt rum för att sova så att han kan vakna tidigt dagen därpå för att komma ner till lobbyn för lite kaffe, använda datorn där och se vad han kan göra åt sin livssituation.
Jag är långledig denna helg, så jag vet inte hur det går för honom, men jag hoppas hoppas verkligen att han klarar detta.

Det är lite blandade åsikter om man kan tillåta en hemlös bo på vårt motell, managern blev lite orolig. Men eftersom killarna från kyrkan betalar och lämnat sitt nummer var det väl ok.
Jag undrade hur någon som är hemlös som går till kyrkan för hjälp och får det och blir nekad 2 nätter på motell just för att han är hemlös, någonsin ska lita och tro att någon kommer att hjälpa honom igen?
Jag tror att någon som kommer och ber om hjälp måste ha folk som tror att han kan klara det, annars kommer han inte tro på sig sälv och det är tron på sig själv som är viktigast.
Jag hoppas att jag får goda nyheter på jobbet på tisdag. Jag gjorde bara vad som kändes rätt i hjärtat.



Jobbhäng

Sitter på jobbet, lyssnar på musik och dricker kaffe. Idag fick jag reda på att igår när jag gick och hämtade handdukar åt en gäst, passade gästen på att sno 7 flaskor vatten från lobbykylen. Managern upptäckte detta på övervakningskameran. Nu vågar jag knappt lämna receptionen och jag är kissnödig! Och jag som tror så gott om människor, borde sluta med det genast! Typiskt, kan inte alla bara vara snälla! Jag har långledigt i helgen förresten! Lördag, söndag och måndag! Yay! Sedan börjar jag jobba tisdag till lördag. Bye bye helger. Och vill ni pigga upp mig med ett vykort kan ni skicka det till vår nya adress: 207 1/5 Beryl st, 90277, Redondo beach, CA, USA. Nu ska jag låsa grinden till poolen.

Senilt och naket och så lite nordiskt


Jobbdagen började lugnt här på motellet.
Det kom in en 89år gammal man som har stannar här i några dagar. Han skulle betala för sitt rum.
När jag sa att jag var från Sverige, visade det sig att han var halvsvensk och halvnorsk. Han hade tydligen pluggat i Stockholm år 1952. Han sa "ya snacker svenska" och efter det slutade han inte prata. Han beskrev Sverige och Stockholm för mig, han trodde inte att jag visste hur det ser ut. Han berättade om kriget, om sina föräldrar som lämnat Sverige för USA i början av 1900-talet, att hans pappa var norsk och mamma svensk, att han kunde prata svenska, norska och danska, för han hade minsann bott där också. Att han en gång på 50-talet suttit på en båt i Stockholm och somnat och att båten hade gått fram och tillbaka och tillsist hade kaptenen väckt honom, att han inte tyckte att jag såg svensk ut eftersom jag inte är blond och lång och allt detta sa han på svengelsktnorska. Medans vi höll på att prata närmade sig en annan gäst som suttit och lyssnat på oss från den lilla datorn vi har för gästerna i lobbyn. En 50+are från Bergen, Norge. När han och 89åringen började prata passade jag på att räkna kassan och tjuvlyssna på deras samtal. Norsken pratade norska med 89åringen och 89åringen pratade svengelska med norsken. Det var som en enda stor skandinavisk grötmix här i lobbyn. Jag tror dock inte att norsken hade tänkt prata så länge, men 89åringen hade andra planer. Han drog fram en stol för sig själv och norsken och sa "let oss sit down och prata". Så där satt de två en bra stund. Jag satt mest och log och tyckte att det var en fin stund.

Dagen fortsatte lugnt. Några incheckningar, några telefonsamtal.
För en stund sedan dök en gammal farbror upp med sin hund och bara satte sig på en stol i lobbyn. Jag sa till honom att vi tyvärr inte tillåter djur på detta motell. Han svarar att hans hund heter Lucy och att han vill vila för att han är trött. Jag sa att han gärna får sitta ner och vila en liten stund om han bara kunde ha hunden utanför.
Han sa ännu en gång att hans hund heter Lucy. Efter cirka 10 min gav jag upp och ringde på managern.
Även hans försök att få den gamle mannen att förstå gick inget vidare. Även han fick höra att hunden heter Lucy.
Jag satt mest och var rädd att den gamle mannen skulle sitta där på stolen och dö. Managern ringde polisen.
Den gamle mannen vaknade till då och då och spottade på golvet som jag precis städat. Hunden skällde och skällde.
Polisen kom. Den gamle mannen hade tydligen anmälts borta från ett hem för senila. Anställa från det hemmet kom och hämtade honom.
Polisen stannade lite längre och frågade managern om förra helgen då det tydligen kommit in en naken man på detta motell, om hur det gick för den mannen, polisen letar fortfarande efter honom.
Jag bara satt där och kände hur glad jag var att jag inte jobbade förra lördagen.

Nästa vecka börjar jag jobba tisdag-lördag 3-11 , jag lär ju få in mer galenskap då...

Update lägenhet

Det går framåt. De stora möblerna är flyttade. Idag skruvade vi på ett handtag på dörren till badrummet vilket kändes ganska nödvändigt. Städat köksskåpen, moppat golv och grejer. Längtar tills allt är klart, för då kommer vi att ha en supermysig liten "stughalva", för det känns inte direkt som en lägenhet. Mycket kvar att fixa dock, får bli lite varje dag på förmiddagen innan jobbet
under veckodagarna och resten får vi ta i helgen. Jag och Brandon är riktigt händiga haha!
Vårt lilla nya hem kan tyckas vara väldigt litet, men efter London då jag och Brandon delade rum med minst 6 okända människor, med dusch-toa och kök i korridoren är vi inte direkt kräsna.

 
Min lilla garderobshörna.                Brandon moppar golvet i köket.



Äntligen!

Idag fick jag mitt uppehållstillstånds-kort på posten. Dvs inte greencard, green card får jag om 2 år typ, jag är bäst på att missuppfatta saker. Men kort som kort, jag är här i USA lagligt, vilket är huvudsaken.

 

 


Jag har fått en bil, huh?

Kom precis hemifrån jobbet, Brandon hämtade mig. Han berättade på vägen hem att jag har fått en bil. Att den ska registreras imorgon, att mitt namn står på pappret. Italienarna ska betala registreringen och första månadens försäkring för den så att de kan använda den istället för att hyra en bil, de åker hem om 13 dagar!
Sedan är bilen MIN. Brandons chef erbjöd Brandon att köpa den för ca 1000 dollar, o att han kan betala av den lite i månaden, eller när han har pengar, dvs ingen brådska .Tokigt, jag som inte ens har körkort.
Jag ska dock börja ta körlektioner efter flyttningen, tyvärr måste jag ta automatväxlad bil lektioner  o ta körkort i det innan jag får ta med växelspak, så denna bil jag nu har är automatväxlad, men Brandon sa att medans jag tar körlektioner kan jag träna på min fritid i denna bil och sedan när jag fixat det där automatväxlade körkortet ska Brandon visa mig med växelspak och sätta in det i min?! bil.

Jag googlade på bilsorten som jag kommer att ha, så min bil kommer typ att se ut såhär:


En svart mk3 jetta, 4dörrar. Vilken trevlig överraskning en trist måndagskväll!

 

 


Mycket att göra


Förlåt för dålig uppdatering.
Mycket med flyttningen och mera väntar. Och nu är helgen typ slut, så får vänta tills nästa helg för heldagar där.
Tur att jag har förmiddagarna innan jobbet iaf!

Det börjar bli kyligt här nu, speciellt kvällstid, men också vissa vindar dagstid. Ärligt talat så är de kalla vindarna som svensk höst. Skönt med förändring, trist med samma årstid året om!


Who are You????


 


Release

Fick ett brev igår.
Det var United states of America som ville hälsa mig välkommen till landet. Jag har fått uppehållstillstånd! Det gäller i 2 år, så måste ansöka om nytt om cirka 1.5 år, men ändå, jag är så jäkla glad!
Tycker däremot att de hade kunnat hälsa mig välkommen för 1 år sedan då jag faktiskt anlände.


Update lägenhet


Jag och Brandon tog en liten sväng till vårt nya hem för att städa lite, tyvärr hann vi inte så mycket då vi snart måste gå till jobbet.

Ta en titt på dessa smådetaljer dock!

 
Visst är badkaret härligt? Lite 50talstil, kolla in örntassarna!
Jag ska verkligen se till att framhäva detta fina badkar.

 
Jag förstår mig inte på personen som bodde här innan, hur kan man ens komma på tanken
att sätta upp en skrivbordslampa från IKEA med limm i badrummet?
Det var pain in the ass att få loss den.

Imorgon ska vi ta en liten tripp till IKEA, får se vad vi kan hitta där, en bäddsoffa behöver vi iaf.

 


207 1/5

Kontraktet påskrivet, nyckeln vår.
Nu har vi 2 veckor på oss att flytta ut från Amethyst st till Beryl. Mycket jobb och fixning av nya stället, men det är bara kul!

 
"Sidogård"+parkering.                   Vårt hem!

 
Vi bor på halva adressen haha.      Rummet.

 
Typ lakan+handdukskåp.               Rummet igen.

 
Rymligt kök med inkluderat köksbord som vi gillar!

 
Kök och mera kök.

 
Garderobsutrymme.                      Köksdörr ut till "parkering+utegård".

 
Badrum. Dushdraperiet ska minsann bytas ut haha!


Jag gillar verkligen stället, för det känns som ett litet lantställe i en storstad.
Vi ska som sagt renovera ställe lite här och var, det kommer att bli bra!
Lovar att fota före och efter bilder under dessa 2 veckors renoveringsprojekt!

 

 


Fördelar och lite lyx

Eftersom jag glömde ta med mig matlåda till jobbet idag, bestämde jag mig för att beställa thaimat.
Bara jag nämner att jag jobbar på detta motell och är "fast" och behöver maten levererad hit, behöver jag inte betala extra för leveransen (de flesta ställena här är hemleverans gratis om man beställer för över 10 dollar) även om jag inte nådde summan 10 dollar. Yay!
Chow mein och kyckling wonton, MMMMMMMM! Och så behöver jag inte oroa mig för lunch imorgon great!

Snart ska jag räkna kassan och sedan är kvällens jobb avklarat, gött!

 

 

 

 


Kunde gått illa

Låste precis grinden till poolen på motellet.
Det var alldeles tyst och jag såg ingen på tvskärmen i poolmrådet från lobbyn, så jag gick visslandes dit och började låsa, då två ansikten från  jacuzzin tittade fram och det var ju himla tur. Annars hade de fått stå och ropa hela kvällen tills någon upptäckt dom haha.



RSS 2.0