Rea-shopping!


Tog bussen till Del amo shoppingcenter i Torrance idag. Fyndade lite på rean!
Sedan kom Brandon och hämtade mig och så mötte vi hans familj på en mexikansk restaurant i Redondo Beach för att ha avskedsmiddag för hans syster som flyger till Finland imorgon för att plugga + backpacka i Europa fram till juni.

Ska snart sova nu, jobb imorgon! Usch. Har riktigt ont när jag hostar, halsen är jätteröd. Hoppas det inte förvärras på jobbet imorgon.
Efter jobbet imorgon, slutar 19.00, åker vi nog hem till Brandons familj och äter lite middag, men sen åker vi nog tillbaka till Long Beach innan själva tolvslaget och kanske drar ner till Downtown Long beach och firar in nya året..jag vill nämligen sova i min egen säng imorgon kväll-natt så därför vill jag tillbaka till Long beach innan tolvslaget, för hade vi firat med Brandons familj hade vi fått stanna över natt där då Brandon ej vill köra, såklart. Men då skulle vi få sova på deras soffa och jag brukar aldrig kunna sova bra där. Jobbar ju söndag-morgon så vill ändå vara utvilad. Så firar nog in tolvslaget i downtown Long beach och sedan tar jag nog en taxi hem och sover. Låter som att jag är världens tråkigaste nu va? haha. Äsch. Ska ärligt talat säga att jag inte känner för att festa imorgon med mitt halsont.


Fick ett presentkort på 25 dollar på Victoria Secret i julklapp, så köpte denna pyjamas där.
Ordn. pris var 49 dollar,
men på rean kostade den 25 dollar. Perfekt!


Hade även presentkort på H&M så hittade dessa jeans på rean för 20 dollar!


Även denna klänning från HM och på rean kostade den 15 dollar.


Denna mössa från HM också, dock ej på rean. Typ 6 dollar.



Strumpa och 2 halsband från Forever 21.

Flyg, uppdaterad igen

Ledig idag ( de andra 2 dagarna var jag hemma pga sjuk/halsont).
Har fortfarande ont i halsen. Igår lät jag som en smurf när jag pratade. Idag är det lite grövre whiskey-röst. Hm..
Har irriterande rethosta idag. Så jobbigt!
Jag sitter och kollar på flyg hem till Sverige just nu. Det är ju mindre än 4 månader till april då ag flyger hem.
Kom på att kanske dags att boka flyg snart då det blir billigare att göra det tidigt.

Denna tur var den billigaste jag kunde hitta i april. Några tidigare datum i april hade också detta pris, men då hade jag fått åka innan Brandons syrras bebis blivit född. Alltså, visst kan förlossningen fördröjas såklart, men då har jag iaf gett det en chans att försöka vara här då hon föder. Hennes bebis är beräknad runt 7-8 april.
Så just nu lutar det åt att jag flyger härifrån 18 april och landar i Sverige 19 april. Om nu det finns biljetter kvar på detta flyg när det är dags att boka. Eller om några billigare biljetter dyker upp.
Det är komiskt att en enkelbiljett nästan kostar lika mycket som en tur-retur-biljett.

Visste ni att British airways låter en ha 23 kilo tungt handbagagge nu, så länge väskan inte är större än vanligt handbaggage-storlek. Tunga saker i handbaggage får jag köra på alltså! Eller..hm, första flyget är visst med Air New Zealand, så maybe not.

Oh boy. Kollade precis in på Air New Zealand baggage-tillåtelser. Om jag läst rätt på rätt sida, verkar dom inte speciellt bra med det, handbaggage 7 kilo..bara en väska tillåten..kanske är det värt att boka flyg med ett bolag som kanske kostar 60 dollar mer i biljett, men som tillåter mer baggage? Det tror jag..
Typiskt. I april verkar bara Air New Zealand vara detta enda flygbolag som åker till Europa, för rimligt pris..
Måste kolla upp detta med baggage lite närmre. Så länge jag får tillåtelse att checka in 2 väskor om jag betalar lite extra, så är det lugnt. Kan inte förstår att mitt liv i USA på snart 3.5 år ska få plats i 2 väskor..kan egentligen inte ens förstå att vi ska flytta härifrån. Kommer nog kännas jättekonstigt. Jag vill ju hem och längtar hem, men samtidigt så har man ju ändå byggt ett liv här som har blivit ens vardag. Och så kommer jag att sakna Brandons familj som ju är min familj också nu.
Och eftersom Brandon kommer att flytta till Sverige lite efter mig, kommer jag sakna honom också.
Haha, blir nog en tung resa hem med blandade känslor. Men sen så kommer ju min familj och vänner där hemma finnas där och då kommer det kännas rätt igen. Men usch, hatar att behöva ta stora beslut hela tiden. Det tar på krafterna.

 
 
flight   $767.15
 
4:45 pm Depart Los Angeles (LAX)
Arrive Gothenburg (GOT) 6:45 pm  tip +1 day
Wed 18-Apr
Duration: 17hr 0mn
Air New Zealand Air New Zealand 2
British Airways British Airways 792
  Connect in London (LHR)
 
Preview seat availability   Baggage Fee Information


Sjukdag 2

Var hemma ifrån jobbet igår. Är hemma idag.
Usch va trist det är att vara sjuk!! Är hemma idag pga min röst. Har sådan hosta och hes röst att det inte hade gått att jobba idag med tanke på att rösten är mitt verktyg på jobbet. Det är nackdelen med mitt jobb. Funkar inte rösten kan jag inte jobba. Hade jag haft jobb framför en dator och inte behövt prata så mycket på jobbet, då hade jag kunnat gå och jobba idag.
Extra surt är det att jag totalt missat 14 timmars betalt arbete på min lönecheck denna vecka..har ju inte direkt råd att missa det liksom. Och har inga sjuktimmar att använda just nu heller, eftersom dom lägger till sjuktimmar i mitt "tid-konto" då och då, så man får dom liksom inte alla på en gång tillsammans.
Oh well. Hoppas min röst blir bättre under dagen och imorgon då jag ändå är ledig, så att jag ör frisk och kry till helgens arbete.

Nu ska jag gå till videoaffären här bredvid och hyra den sista Harry Potter-filmen. Oj oj va spännande det är!

Mina julklappar



Massa fina toppar, klänning, pyjamas, presentkort på Hm och Victoria Secret, armband, örhängen, film, cd,
bodybutter, svenskt godis, vantar, mys-sockar. Ja massa fint helt enkelt! Tack tack!


Väskan med den röda blomman på från första bilden var full med rese-förpackningar
av alla slag. Jättebra travel kit!


Tradition att få en stor plåtburk med tre olika sorters popcorn från Brandons
morbror. Finns överallt att köpa i USA och är en populär gåva att ge runt jul.

Bilder från julhelgen



När vi lämnade Long Beach på Christmas Eve var det solnedgång runt 17tiden.




Jag och Isabella hemma hos deras mormor och morfar i Silverlake.


Isabella ville ta ett kort på mig och Jaqcui.


Den mexikanska traditionen är att öppna julklapparna vid midnatt, men vi började vid halv elva
istället, alla vart lite trötta på att vänta haha!


Söt julpåse!


Joaquin och Isabella öppnar en present från mig och B. Dvdn Matilda. En av mina favvofilmer
när jag var barn.


Många paket.


Christmas day. Hemma hos Brandons familj kl 8 på morgon.


Alla satt i pyjamas.


Barnen var vääldigt ivriga!


Jaqcui fick många mössor inför sin Finlands-resa.


Brandon var på glatt humör. Håller om sin syster och hennes lille baby Nathan inne i magen.


Sedan lekte Brandon med sina småsyskon och alla deras nya leksaker hela dagen.


Julmysigt.


Isabella fick en rosa plastkamera som hon tog kort med hela kvällen.


Paketöppning med Brandons styvpappas släkt på kvällen av Christmas Day.


Brandon lekte med sin lillebror ända tills vi åkte hem.





Sjuk

Det var en mardröm att vara på jobbet till 5 igår då jag kände mig sjuk. Kom hem och frös, fastän det var typ 30 grader i lägenheten, o jag hade 2 plädar på över kläderna. Så låg mest i soffan hela kvällen och hade feber och halsont. Lite trist.
Känner mig fortfarande sjuk idag, men tror att febern är borta iaf.
Nu ska jag se på Harry Potter, den femte filmen. Har nämligen under några veckor börjat se alla Harry potter filmer från början, eftersom den första kom ut när ja var typ 11, dvs för 12 år sedan. Så, jag ville uppdatera lite innan jag ser de nya filmerna. Jag har sett 1-4 förut, fastän jag hyrde dom nyligen med för jag ej mindes. Min från och med den 5e filmen och framåt har jag inte sett alls förut så det blir mys!

Ha en bra dag! Lägger upp lite bilder på mina julklappar senare, så då har väl ni hunnit lägga er kanske.




Pa jobbet..

snart ar min forsta rast slut. tror jag har gatt och blivit sjuk, min hals gor svinont,min kropp kanns svag o ja, hade ju hellre vart hemma och vilat idag om man sager sa. brandons syskon var sjuka denna helg sa det har val smittats till mig nu. idag har jag och brandon varit gifta i 3 ar. helt otroligt! min fikarast ar slut nu. hejhej

God natt!

Har haft en intensiv julhelg men bra! Igår kväll var vi hos Brandons morföräldrar till klockan 1 på natten så vi kom inte hem till Long beach förräns runt halv 2-2.
Sedan imorse fick vi ställa klockan på 07.00 för att åka härifrån runt 07.30 till Redondo Beach dit vi anlände runt 8, det var precis i sista stund vi hann innan Brandons småsyskon börjat öppna alla paket. Inte våra paket alltså, men man vill ju vara med från början! Sedan hade vi alla pannkaks-med sirap-frukost och äggröra o bacon.
På eftermiddagen kom Brandons styvpappas släkt och vi åt en massa mat och umgicks. Mina deviled eggs vart populära då det vara fanns 2 kvar efter middagen. Köttbullarna fick jag också beröm för, speciellt av Brandon haha! Även julgodiset jag tog med. Svensk jul-succe' alltså!¨
Fick en massa fina presenter men det får jag visa er imorgon eller tisdag. Ska sova om en stund. Jobb imorgon.,men är dock ledig tisdag, skönt!
Brandons syster Jaqcui ska åka till Finland på lördag och vara borta i ca 6 månader då hon ska plugga i Finland på en svensk skola i 4 månader, sedan backpacka 2 månader i Skandinavien. Hon gillar att jag är svensk :)
Så vi ska nog alla ha en liten avskedsmiddag på fredag. Kommer sakna henne, men kul att vi kommer att hinna ses i Sverige i vår!

Natti natti!

Och tack mamma och pappa igen för alla fina julklappar ni skickat, ni skämmer bort mig!

Deviled eggs


Har förberett en bunt med deviled eggs idag som jag ska ta med imorgon till julbordet. Smidigt med sådan mat för att det smakar precis lika bra idag som imorgon!
Blev mycket nöjd med resultatet. Kokar ju äggen. Dela dom i halvor. Tar ur gulan och mosar den med lite mayo och senap, salt och peppar och lite paprika-krydda. Jag hackade även i lite dill i "äggmoset".
Sedan la jag röran i en plastpåse och spritsade i de tomma äggvit-halvorna med ägggule-röran. Sedan strödde jag lite paprikakrydda på och sist garnerade jag varje ägghalva med en liten räka och så lite dill.

Jag har gjort mig iordning för att åka över till Brandons familj nu innan vi åker till hans morföräldrar ikväll. Däremot är min make ute på "hemliga ärenden" dvs sista minuten-julshopping. Han tycker om att göra det mesta sista minuten. Jag ringde honom nyss och frågade vart han håller hus, han sa "somewhere in Long beach..", han sa att han kommer hem om ca 30 min. Han sa att det var massssoor av folk ute och handlade idag. Duuuh. Det får man ta om man ska vara ute och handla sista minuten.


Vi tänkte ta med alla paket hem till Brandons mammas hus så att allt är på plats för imorgonbitti
också. Verkar som att dom varit snälla i år!


Adventsljuset har brunnit ner.






Är jag inte en mästerkock ändå?


Har på mig min röda sammetsklänning.


Redo för jul!




Isabella har åsikter om Brandons hår




Julfesten igår


Det var en liten trevlig julfest igår. Mest folk vi ej direkt kände dock. Äldre vänner till Brandons styvpappas syster osv. Men kul ändå! En äldre man var halvsvensk, kunde dock ej svenska, men sa att hans farmor kom ifrån Hedemora, föreställ er en amerikan uttala det haha!
En annan kille var halvnorsk men kunde ingen norska.

Presenterna då. Jag hade nog missuppfattat litegrann ändå. Jag borde nog ha tagit något hemifrån som var lite mer roligt än bra. De flesta hade tagit med något gammalt spel, en gammal liten staty, ett gammalt presentkort som det kaanske fanns pengar på, nån gammal bok , ja ni fattar. Mest typiskt var att Brandons familj valde våra paket med allt godis. Ni förstår, Brandons mamma och styvpappa äter inte jättemycket godis direkt och varje gång jag gett dom nåt sånt har jag hittat det i deras köksskåp 3 månader senare och de kanske har ätit 1 bit och resten har typ blivit gammalt. Så lite typiskt att de fick våra paket som sagt.

Idag är det Christmas Eve. Ikväll ska vi hem till Brandons mormor och morfar i Silverlake och fira jul med den släkten. Den mexikanska traditionen är att man öppnar julklappar vid midnatt den 24 december. Däremot är det en hel del småbarn så vi brukar få göra det runt 8-9 istället.
Imorgon är det Christmas Day då julen firas i USA. Då öppnar man julklapparna på morgonen. Sedan umgås man med familj och släkt resten av dagen och äter julmat. Den amerikanska julmaten är väldigt lik naten de äter vid Thanksgiving..kalkon och sånt. Men jag vet att Patty har köpt en skinka också !!

Jag och Brandon ska åka över till hans familj lite tidigare idag dock och bara umgås innan vi åker till deras släkt ikväll.

Jag har precis skypat med min familj där hemma i Sverige. Och visst saknar jag att vara hemma vid jul, men det har gått lättare med åren. Känns inte lika jobbigt nu som det gjorde första året jag var i USA.
Och att jag dessutom flyttar hem om några månader gör ju det hela lättare också.

God Jul på er där hemma! Och ät lite svensk julmat åt mig också :)


Brandon kom ju direkt från jobbet till festen så han fick byta om i bilen.


Joaquin och Brandon.


Susies julgran.


Spelet har börjat!



Min present var "inlagen" i en kylväska och i den fanns denna fisk hhaha!


Brandon fick en gammal lampa ifrån Ikea! ahah!


Chefen för min avdelning på Ikea gav oss alla en strut med popcorn igår på jobbet och en
liten polkagris, snällt va!








GOD JUL!


Åh vilket bra slut det var på julkalendern!


Köttbullar

Efter idag är jag himlans trött på köttbullar. Har lagat massor av köttbullar idag som jag ska ta med till Brandons släkt på söndag då det är Christmas Day här. Men mumsiga blev dom allt! Jag brukar finhacka lök och steka i lite smör och sedan blanda i det i köttfärsen, för alltid när jag använder rå lök så är "lök-kanterna" så vassa att köttbullarna går sönder, men eftersom löken blir lite mjukare då de steks blir det jättebra!
Har även lagat en liten till sats med knäck eftersom jag fick slänga lite av de brända från första satsen häromdagen. Har i princic mest förberett det mesta inför julen helt enkelt.
Imorgon fredag är vi bjudna till Brandons släkt, dvs hans styvpappas syster som har en julfest för lite släkt.
Temat är "white elephant gift exchange".

Såhär funkar det: ' 

Gifts are typically inexpensive, humorous items or used items from home. The term white elephant refers to a gift whose maintenance costs exceed its usefulness. While the first use of this term remains an item of contention among historians,[1] one theory suggests that Ezra Cornell brought the term into the popular lexicon through his numerous and frequent social gatherings that date back to as early as 1828.[2][3]To keep with the spirit of the white elephant, the gifts are often gifts the participants have received outside of the game but do not want.In its most basic form, the gameplay is as follows: Each participant supplies one wrapped gift. Participants determine in what order they will take turns choosing gifts. The first person opens a wrapped gift and the turn ends. The second person then chooses whether to open a wrapped gift or "steal" a previously opened gift. If a person has his gift stolen, he also has the option of choosing a wrapped gift or stealing an unwrapped one. When a wrapped gift is opened, the turn ends. When all gifts have been unwrapped, the game ends.


Jag har köpt en röd julig kopp som jag lagt lite te och choklad i. Sedan en plåtburk med lite svenskt hemmagjort julgodis. Och jag slog in allt i en ganska stor kartong så paketet ser så där stort, fyrkantigt ut som en present ska. Hoppas nån vill behålla min present haha! Brandon har köpt en stor chokladask och så har han tagit en trader joe¨s frysväska-matkasse här hemifrån eftersom vi ej använde den så mycket.

Nu ska jag snart borsta tänderna och läsa några sidor ur min bok och sen sova. Ska jobba imorgon bitti, slutar klockan 16.30 och då ska jag ta bussen direkt till Redondo Beach för julfesten. Har med mig ombyte, har ingen lust att dyka upp där med en gul ikeatröja som luktar kanelbulle+köttbullar!

Natti natti




Julpyntat hemma hos familjen De La Guerra-Jones (Brandons familj)



Fat girl
















Titta mamma! Brickan du gav till Patty och Joel ser man först när man kommer in
i deras hus.


Utanför deras hus.

Hemma hos oss..

Alla julkort vi får hamnar på den bästa hyllan i lägenheten, där syns dom mest.







Hej

Får lägga upp bilderna jag lovade ikväll istället. Här är iaf bilder utanför vår lägenhetsbyggnad. Nån har satt upp jättfina ljus utanför. Blev så glatt överraskad när jag kom hem med bussen igår :) Nu jobb!




Dags att jobba

Ska iväg till jobbet nu men ville bara säga att jag lever !
Var hemma hos Brandons familj igår efter jobbet, åt mat och tittade på filmer med hans småsyskon.
Dom hade juldekorerat så mysigt i tvrummet, tog lite bilder med mobilen, men det lägger jag in här ikväll, så ni får se imorgonbitti istället!

Ha en fin kväll där hemma!

Julgodisbak igår!




Knäck och chokladkola.




Dom lyckade.


Dom misslyckade som jag sedan fick slänga.


Tomte-huvuden.


Vattenbad. Eller ja, smält choklad.


Marsipantomtar!


Marsipan, rulla ihop till en boll med lite pecannötter och rulla i choklad.


Tadaa! Pecan-marsipanen blev Brandons favorit.


Jag vill ha post!


Beställde för en stund sedan 2 koppar och en kryddburk från en hemsida, borde komma på posten inom 5-6 arbetddagar! Det är lite roligt för jag har läst om detta märke+hemsida i en amerikansk modetidning och tänkt att åh där ska jag kika in, för jag gillar stilen av vad jag såg på bilderna. Sedan måste jag ha glömt bort det. Men idag när jag kikade in på blondinbellas blogg så var det en bild på en kopp från just det märket och på så sätt blev jag påmind igen!
Den hemsidan har så himla mycket fint! Och eftersom det är ett amerikanskt märke var shippingen bara 7 dollar så det var ju inte så farligt. Jag kollade nämligen hur mycket det skulle kosta att beställa det direkt till Sverige eftersom vi ju ska flytta dit om några månader, men det skulle kosta över 50 dollar så det kändes inte värt det.  Och 2 koppar och en kryddburk ska jag nog lyckas få plats med när jag flyttar hem ändå :)

Hemsidan: http://www.anthropologie.com



Jag beställde kopparna med A och B. Det var rea och kostade bara 4 dollar styck!
Ord. pris 8 dollar styck.


Köpte 2 sådana här kryddburkar också. Rea, 2 dollar styck.
De ska snart få in färgerna olivgrön och senapsgul också så är lite sugen på
det med. Ord. pris var 4 dollar.

Så totalt med shippingen kostade allt 20 dollar vilket jag tycker var helt ok! Använde pengarna jag fick av mormor i födelsedagspresent, så tack mormor för dessa fina saker :)


Nu ska ni få höra något komiskt. Ni ser ju rubriken på detta inlägg...brevbäraren bankade precis på dörren med ett stort paket från Sverige, från mamma!

Godmorgon

Ska åk till jobbet om en stund. Igår var jag hemma ifrån jobbet pga migrän. Inte kul.
Värsta är att när jag vaknade imorse hade jag huvudvärk igen. Har nu tagit värktabletter och druckkit starkt kaffe, hoppas att huvudvärken försvinner helt och inte kommer tillbaka! Har inte råd med flera sjukdagar.

Hoppas ni har det bra där hemma! Fortfarande ingen vit vinter direkt va?
Här är det runt 10 grader med blanding av moln och regn, varierar varje dag. I solen är det väl mer upppåt 16-17 grader.

Hejhej


Taco tuesday!

Lagade tacos till middag ikväll, mums mums!


Yellow corn tortillas, köttfärs, black beans, guacemole med koriander och lime,
majs och körsbärstomater och så lite riven ost. Var rätt så mätt efteråt..

Blev inget julgodis-bak idag, hann inte riktigt med då jag höll på o tvätta och städade och sånt här hemma.
Jag är dock ledig fredag så ska baka julgodis då! Egentligen skulle jag och Brandon till nöjesfältet Knottsberrys farm på fredag, han gav mig biljetter dit som födelsedagspresent, men han är tvungen att jobba nu på fredag så vi får väl ta det efter jul helt enkelt.

Nu är Brandon på hans älskade "car meeting". Dvs viss dag i veckan samlas en bunt med bil-tokar vid en parkeringsplats och snackar om bilar i timmar. Brandon har försökt få med mig några gånger men jag VILL INTE ahaha, ska man stå där ute där det är kallt och jävligt och prata bilar i timmar, nej tack.
Jag har precis tagit en dusch och ska nu sätta på en mysig film och "bara vara" som mamma brukar säga.
Imorgon och torsdag är det jobb som gäller. Känns alltid lite segt kvällen innan men sen när jag väl är där går det ganska fort och är helt ok. Måste köpa knäckformar imorgon på Ikea, glöm inte det nu Anna, glöm ej glöm ej!

Nu är det morgon i Sverige så God morgon på er och missa inte adventskalendern!




Corn Syrup

Var i mataffären idag och letade efter "baksirap", sån som vi använder i Sverige till knäck och sånt.
Men självklart finns ju nästan aldrig bakingredienser vi i Sverige är vana vid här i USA.
Frågade en dam i affären om vad jag borde använda till att koka julgodis och sånt och hon sa att jag skulle köpa corn syrup. Så nu har jag gjort det. Får se hur knäcken och julkolan blir med det. Ska koka det lite senare. Måste räkna knäckformarna jag har här hemma med, annars får jag vänta med det tills jag hittat knäckformar att köpa nånstans. Tror Ikea kan ha det om jag inte minns fel.
Jooobbbiga problem man kan ha som svensk i USA när man bara vill göra lite svenskt hederligt julgodis...


Hej hej


Kan titta på denna video tusen ggr och inte tröttna. Så himla kul!

Pics from my BlackBerry

Idag har det regnat som bara den och gör fortfarande. Lite mindre regn nu dock så jag ska sätta på mig lite kläder och ta bussen till en affär och köpa julklapp till Brandons småsyskon Isabella o Joaquin. Har sett ett Star wars rymdskepp som är radiostyrd, det tror jag och Brandon skulle passa honom. Isabella ska nog få ett stort pack med pärlor och "göra-egna-halsband"-tillbehör, hon är väldigt inne på just det nu.

Sedan ska jag köpa lite ingredienser för julgodis-bak, lika bra att få det gjort för det är bara idag och imorgon, fredag och tordag nästa vecka jag är ledig innan jul och det är aldrig kul att stressa med julbak bara för att.

Ha en bra dag! Opps, har inte sett julkalendern idag än, får bli det innan jag tar bussen :)








En morgon utanför vår byggnad. Så fint med katten i fönstret med.
Ps; så lätt är det att hitta lägenhet här i LA, finns massor av sådana skyltar
utanför lägenhetsbyggnader så ringer man bara och säger att man är intresserad.
Har hört att det inte riktigttt blir så lätt när vi flyttar till Sverige hehe.


Många hemlösa katter bor i en buske vid strandpromenaden. Blir så ledsen
varje gång jag ser dom, önskar att de kunde få sig ett hem till jul.


Jag väntar på bussen skulle jag tro.


Himlen var så fin i fredags då jag slutade jobbet vid 5tiden.



forklaring

okej. julklappen fran ikea i ar ar just det som kag la upp pa bild i forra inlagget. en sa kallad "tablet". man kan va pa internet, se film. lyssna pa musil, lasa bocker som man laddar dit pa den fran internet, ja lite allt mojligt. ska utforska den mer ikvall eftersom den behovde laddas i gar kvall!  (syrran undrade vad det var alltsa).
sitter pa starbucks och ater frukost innan jobbet, just nu spelas ave maria och det ar mys-stamning :) ute ar det kallt pa morgon och kvallen. men sno lar det ju inte bli tyvarr (ha ha ). hoppas ni inte snoar bort dar hemma!
ps; igar kvall sa jag till brandon att jag ville se en "julfilm" sa han satte pa die hard (det utspelar sig under juletid sa han kom undan med et) :)

Vart snäll i år

Idag fick alla på IKEA julklapp för att vi varit så snälla och duktiga i år :)


Idag:

- Skypat med mamma/pappa och syrran.
-Tittat på adventskalendern på svtplay, så mysigt!
-Tog en promenad till 2nd st för att göra ärenden på posten men sen så blev det lite
  annan shopping också: På Gap köpte jag 2 stickade tröjor, det var "köp en få den
  andra gratis",
 så det blev en grå och en svart. Ett par svarta solglasögon på en annan affär.
-Lagat görgod lax!

Jobb imorgon, snark.


Mysigt nar det blir morkt ute for da kan man tanda alla ljusen. Ligger dock efter medkalenderljuset" nagra dagar!


The Help

Ska traska iväg till videoaffären nu och hyra filmen The Help. Läste precis ut boken och oj va bra den va! Min kära moster Karin skickade ju den boken tidigare i höst men jag började inte läsa den förräns för två veckor sedan.
Obs; glömde ju, boken Niceville är det ju den svenska versionen heter, här i USA heter den the Help likaså filmen.
Hur som helst, hyrvideo-butiken som vi bor bredvid får in den på dvd idag. Mannen i butiken skrev upp mitt namn och nummer för att reservera en åt mig, han sa en timme och det har nu gått en timme så nu blir det hyra film!
Tror Emma Stone passar utmärkt som Skeeter!

Hade tänkt gå till postkontoret på 2nd st idag och skicka en sista julklapp till Sverige, men kan ju inte göra det förräns imorgon nu pga något jag ännu inte fått själv på posten, host host, hemlis hemlis, kan ju inte avslöja vad :)
Ute ligger temeraturen på cirka 16-17 grader på dagen men kvällstid är det så lågt som 5 grader vilket är rekordkallt här i södra Kalifornien. Brr brr!

hej så länge! Ps; kanske lägger upp nån video från Isabella och Joaquins födelsedagskalas i lördags, typ när dom slår pinatas med godis.

Filmtips


Trollhunter!


Super 8!

Nyshoppat!

Köpte detta igår på gallerian. Med presentkort och pengar från födelsedagen. Så tack igen allihopa!


Väska från Tjjmaxx.


Armband från Tjmaxx.



Skjorta från H&M.



Klänning från H&M.

Nu har jag precis sett på julkalendern. Ska åka till jobbet nu och sen efter jobbet ska vi på Isabella och Joaquins 5års kalas. Yay!

My Bday-song!


Fredag


Skypade med min syrra för en stund sedan, alltid lika mysigt! Åt frukost med "kalender-ljuset" tänt.
Funderar på att ta bussen till shoppingcentret idag, nu när jag har lite cash att spendera. Vil ju gärna hitta ett par svarta ballerinaskor. Och ett par snygga jeans. Och en snygg topp. Eller klänning. Mitt favvocenter ligger dock 2 bussar härifrån, känns lite segt. Får se vad det blir.


Bröd från Ikea. Alla klagar på att de slutat sälja de riktiga svenska produkterna,
och ja, visst är det synd. Men jag tycker att Ikeas varor som försöker likna de svenska
produkterna ändå är helt ok. Bättre än inget ju!


Istället för tårta igår hade de köpt cupcakes istället, mums!



Såhär ser Isabella och Joaquins rum ut förresten, älskar deras barnrum,
så mysigt att sitta där inne och läsa dom en godnattsaga.

Här vare julpyntat!

Lite grann iaf.







Finare med blommorna i hörnet nu, första bilden ser lite tom ut.





Så mycket fint



Presentkort på Urban Outfitters från faster Ingela.


Godis, pengar och servetter med svenska flaggan på haha, tack mormor!

Mormors hemmagjorda julgodis slog nog alla presenter ändå, yum yum!!!


Yatzy, pengar, kort, tack Per o Bibbi med familj!!


Parfym från mamma och pappa!!


Glögg MED alkohol!! På ikea säljs bara alkoholfritt.


Presentkort på TJmaxx o H&M från världens bästa syrra!! tack!


Mysig tröjklänning från mamma o pappa!


Blommor från Brandons familj.
Av dom fick jag även en svart stickad tröja. Och av hans systrar fick jag en dvd,
en miniparfym, ett nagellack, doftljus, ögonmask, chokladöverdragna pepparkakor :)

TACK!

Tack kära släkt och familj för jättefina presenter och kort! Som vanligt fick jag alldeles för mycket, mer än jag förtjänar :)
Nästa år är jag förmodligen hemma i Sverige på födelsedagen, det har jag minsann inte vart sedan jag fyllde 18 år.

Håller på och juldekorerar lägenheten lite. Eller ja, vardagsrummet iaf. Inte så mycket plats för dekoration i sovrum eller kök..
Det kommer vara tack vare juldekorationen som jag får julkänslor..för jag tycker inte att man kan få det här i södra Kalifornien annars. Eller, jo, går man till shoppingcentret får man det. Och Starbucks funkar också, speciellt med en chai latte!

Nu ska jag fortsätta julpysslet. Visar bilder senare!
Ikväll ska vi hem till Brandons familj och äta middag!


Min man forsokte smita upp "tyst" for att ga ivag tikk fiket nyss, men han tog jattelang tid och var hogljud och jag lag och latsassov ..

..tror minsann det nalkas frukost pa samgen :) nar jag gick o la mig lite tidigare an brandon igar ocksa horde jag honom sitta o lyssna pa ja ma hon leva pa youtube med haha! opps maste sova nu han satter nycklarna i dorren!

A lot of teaching tonight!


Har precis sett på filmen Bad teacher, den var allt lite smårolig!
Efter det har jag suttit och sjungt på Ja må hon leva för Brandon ett tag så att han ska hinna lära sig den sången tills imorgon bitti då han måste sjunga för mig. Han sitter nu och nynnar på sången, jag visade honom ett klipp på youtube så att han skulle få chans att lära sig ännu snabbare!


Efter sången förklarar hon alltså i videon hur man ska sjunga den...

RSS 2.0