Om amerikansk medborgarskap och sånt, help me!

Jag önskar att det fanns en sida på internet med några experter man bara kunde maila och fråga allt man undrar över när det gäller medborgarskap, lagar och allt sånt där som en person som jag i min situation undrar över och få ett snabbt svar också.
Det kanske finns en sådan hemsida på internet, men då har jag inte hittat den ännu.
Jag mailade precis svenska ambassaden i Washington med massa frågor, hoppas de kan hjälpa mig att besvara mina frågor.
Såhär skrev jag:

"
Hej.
Mitt namn är Anna och jag är 21 år.
Jag kom till USA i oktober år 2008 på mitt Visa waiver och gifte mig med min amerikanske pojkvän den 26 dec 2008. I september fick jag mitt residant card och även tillåtelse att jobba här i USA. Fick också mitt social securiy number.
Jag planerar att åka hem till Sverige och hälsa på i 2 veckor i maj nu i vår, kommer det att bli problem för mig när jag reser in till sverige och speciellt när jag reser tillbaka till USA, vad ska jag visa, vad ska jag säga om de undrar något? Är orolig att det ska bli något problem för mig att komma tillbaka in i USA, men samtidigt så har jag ju uppehållstillstånd här.
 
Min andra fråga lyder:
Jag planerar att bo här med min man i USA tills jag får ansöka om amerikanskt medborgarskap,så när jag får möjlighet, ska jag ansöka om amerikanskt medborgarskap, dvs ha dubbla medborgarskap, svenskt och amerikanskt. Anledningen till det är för att jag och min man planerar att bosätta oss i Sverige om några år men vill heller inte bränna våra broar att komma tillbaka till USA. Hur fungerar det? Blir det några problem att flytta till Sverige efter att jag fått amerikanskt medborgarskap?
Hur många år tar det att kunna ansöka om amerikanskt medborgarskap (med hänsyn till hur jag har det nu med det jag skrev i början av mailet)?
Kommer det att bli väldigt komplicerat för min man att ansöka om svenskt uppehållstillstånd och jobbtilstånd och medborgarskap?
 
Jag hoppas verkligen att ni kan hjälpa mig att besvara desaa frågor. Skulle hjälpa mig så enormt mycket!
Tack på förhand.
-Anna"

Om någon av er som läser min blogg skulle veta svaren på en eller flera av mina frågor, snälla snälla snälla, skriv! Hjälp och svar är mer än välkommet!
Min email adress är: [email protected]

Kommentarer
Postat av: anniz

Jag förstår inte hur ni vill lämna USA för Sverige? ;) visslar



Är grymt avis på dig, ska du veta :)



/Anniz.

2010-02-15 @ 23:46:50
URL: http://magyarisch.blogspot.com
Postat av: svar till Anniz

Haha, man är väl alltid avundsjuk på det man inte har?

Det som är fördel med att bo i Sverige är gratis hälsovård, gratis utbildning, betald semester osv osv. Sådana saker som man tar för givet där hemma i Sverige men som kostar skjortan här i USA.

2010-02-16 @ 16:30:37
URL: http://bigtown.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0