På fiket tvärs över gatan

Jag sitter på det lilla fiket som ligger 30 sekunder tvärs över gatan från vår lägenhet i Long beach.
Gick hit för att ta en paus från allt städande och uppackande. Blev helt klar med badrummet idag. Nästa steg är köket. Vardagsrummet lär väl ta längst tid eftersom vi måste stätta ihop soffan igen och så sätta upp lite hyllor och så har vi ett litet soffabord-projekt. Om ni minns bilderna från vårt gamla badrum i Redondo beach, då hade vi ett avlångt litet bord som vi hade handdukar och sånt på. Det bordet har perfekt form som ett soffbord, så...nu har vi kommit på att vi kan göra om det bordet till soffbord. Var i "fyndrummet" på IKEA häromdagen, där hittade vi en kökslucka för 3 dollar. Köpte den och tog hem för att se om den skulle funka som topp på bordet och det gjorde det! Vad vi ska göra nu är att såga av en liten bit av bordsbenen så att bordet inte är för högt. Sedan ska vi hamra på köksluckan på bordstoppen så att det blir en slät bordsyta. Beroende på hur det passar in i rummet, ska vi kanske måla det också. Men ett steg i taget. Men visst är det en finurlig ide? Vi Hade ingen plats för badrumsbordet nån annanstans och det känns surt att behöva slänga-eller skänka iväg nåt när man faktiskt kan göra nåt av det.
Sovrummet är bara Ok ännu, lite tråkigt fortfarande. Jag ska framkalla bilder och rama in så att rummet blir lite mer personligt. Just nu är det liksom bara sängen och två byråer.
Det gick bra att ta med vår katt Mozart i bilen, fast hans jamande var väldigt hjärteskärande. hans mjau var liksom med panik och nästan dödsångest. När vi kom fram gick han runt i lägenheten och gömde sig i alla garderober först. Men sen la han sig och sov på golvet, det måste ha tagit på hans krafter att åka bil i 30 minuter.
Idag är han mycket gladare. Han tittar fortfarande runt och utforskar, men hans nya favoritställe är att ligga på fönsterbrädet och titta ut på vad som händer på gården. De flesta som bor i byggnaden har katter, så kanske han kan få en liten kattkompis.
Jag tror att Mozart skulle bli en bra kompis. Personalen hos veterinären berättade en liten story om Mozart.
När han bodde på veterinärs-kliniken såg han att veteirnären skulle ge en annan katt en spruta. Den katten jamade och jamade. Då hade Mozart tagit sats och sprungit mot veterinären och hoppat upp och bitit henne i rumpan så att den andra katten kunde rymma ifrån sprutan.
Detta berättade dom alltså för oss EFTER att vi adopterat Mozart...
Fast han är en bra katt. Han har aldrig bitit mig och knappast ens rivit. Han rivs bara när vi ska ta med honom i kattburen och åka bil, typ.

Oj, lite rörigt inlägg kanske, men men, ville bara ge er en liten update vad som händer här just nu.
Brandon smsade precis. Han har vart på rätten idag för att ta hand om en böter med bilen han fått. Efter att han väntat i kön i 2 timmar ber dom honom att lämna rätten genast. Varför? Jo, för att han hade på sig knälånga shorts. Man får tydligen inte ha shorts i rätten, inte ens i 40 graders värme, helt sjukt...

Här i Long beach är det lite molnigt, men ändå varmt. Jag ska snart gå tillbaka till lägenheten och sedan ska jag ut på mataffärs-jakt. Google-kartan säger att det ska finnas en VONS-mataffär 10 minuters promenad från här. (mamma, pappa, syster, ni vet mataffären VONS som låg mittemot vår första lägenhet i Redondo beach, den mataffären alltså.)

Ska försöka få så mycket som möjligt gjort här idag så jag kan ta lite bilder och lägga upp här imorgon.

Tills vidare, kanske uppdaterar här från mobilen senare. Vem vet vem vet, vi ska dock införskaffa internet i vår lägenhet snarast, allt blir så mycket enklare med internet hemma.
Det är komiskt. Att ha tvkanaler och sånt är ingen big deal för oss, vi tittar inte så mycket på teve ändå, men internet är verkligen en väldigt nödvändig sak att ha, speciellt då det är lättare att hålla kontakt med Sverige för min del !

Okej, nu.
Kram och puss, puss och kram

Kommentarer
Postat av: syster

Jag gillar långa updates! Vill veta minsta detalj som händer och vill se varenda centimeter av nya lägenheten när du lägger ut bilder..

2010-09-29 @ 09:05:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0