Nu har jag fyllt på med bränsle

Något som är viktigt när man är utan jobb, är att fortsätta att få bekräftelse via jobbintervjuer eller åtminstone samtal om jobb.
Igår kände jag mig rätt nere då jag vart så himla besviken på mataffären Ralphs och allt. Tycker att det var respektlöst av dom. Respekt är jätteviktigt för mig, speciellt då också när man redan är i ett underläge, dvs utan jobb.
Hur som helst. Nu ikväll fick jag TVÅ jobbsamtal. Första var det där fiket i Seal Beach jag var på intervju i oktober där. Han ville att jag skulle komma på måndag för att prata lite till typ. Han sa att han tror att jag kan vara en bra kandidat för jobbet. Det undrar jag ju dock varför han säger eftersom det var typ flera veckor sedan vi hade intervjun, jag kanske är den sista de har att välja på? Men det spelar ingen roll, för det var ju så jag fick jobbet på motellet, jag var nämligen deras reserv. Jag försöker att minnas om jag nämnde för dom om min planerade Sverige-resa, jag har ett ganska så starkt minne av att jag nog nämnde det för dom och tillochmed datumen skrev de upp. Om ni minns, säg till!!

Det andra telefonsamtalet var ifrån..IKEA! Pratade med en man i telefon och han ville att jag skulle berätta lite kort om mig själv och varför jag skulle passa för ett kundservice-jobb där. Jag drog till med att "Jag har kundservice-erfarenhet och en av mina stora hobbys är heminredning och det är ju en jättebra kombination så därför tror jag att jag verkligen skulle tycka att det vore kul att jobba på Ikea och som kund kan man se om en anställd gillar sitt jobb eller ej, så det är väldigt viktigt att visa en positiv sida, lalallaalla" , typ.
Tror att han gillade mitt svar. Men mest lät han ivrig om mitt CV där jag har som språk "pratar flytande svenska". Så han tyckte det var jätteroligt om jag kunde alla "konstiga" namn på produkterna. Yay! Jag fattar inte ens själv va tusan de döper möblerna så himla konstigt.
Hur som helst, igen, jag har en jobbintervju där imorgon klockan 15.30 , fast han sa att jag skulle komma dit vid 3 pga nåt, så jag lär väl dyka upp klockan 14.30 bara för säkerhets skull, svensk som man är..ha ha.
Skulle ett IKEA-jobb erbjudas till mig, kan jag dessvärre inte komma hem till jul.
En nackdel med IKEA är ju som sagt att det är komplicerad buss-transport dit. Men jag har pratat med Brandon och frågat om han isf kommer att kunna ställa upp för mig med att ta sig dit oså ibland och han sa ja. Så det litar jag på nu. Och jag menar, ibland får man väl stå ut med 3 bussfärdar till jobbet, finns ju andra som har det värre...samtidigt skulle ett jobb där ge mig en rejäl knuff och spark till att börja med mitt körkort helt seriöst.

Båda jobb är typ deltidsjobb. Men kanske mer under högtiderna.

Så , där fick ni en liten jobb-update.
Har ni några bra och kloka råd kommentera. Jag vet att alla beslut är mina, men ibland behöver man andras perspektiv på saker och ting.

Kommentarer
Postat av: syrran

Gud vad roligt! Jag tycker du ska stanna och åka hem senare, om det var det du ville ha råd om? vi finns kvar! Nu ska jag iväg till mitt jobb, är INTE så sugen kan jag säga...

2010-11-06 @ 05:49:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0