Middagsplanering

Det ska jag börja med idag. Alltså göra typ en "vecko-matsedel". Så när jag nu slutar jobbet ska jag sitta och googla goda recept och sedan ska jag till mataffären och storhandla. Om man planerar bättre tjänar man väl nästan lite pengar på det, att storhandla oså? Annars blir det ju så lätt att man går och ströhandlar lite varje dag och det blir allt bra dyrt i längden.

Detta recept hittade jag på recept.nu , låter gott tycker jag och lagar nog det ikväll, blir perfekt lunchlåda för imorgon också, paj är alltid nästan lika gott dagen efter den är gjord.

TACOPAJ
Antal portioner:
4
Ingredienser

Pajdeg
3 3 dl dinkel- eller vetemjöl
150 150 g smör
3 3 msk kallt vatten (cirkamängd)
0.75 0.75 tsk salt

Fyllning
400 400 g nötfärs
1 1 påse taco spice mix
1.5 1.5 dl vatten
2 2 msk jalapeños
3 3 st ägg
2 2 dl mjölk
3 3 st tomater
3 3 dl riven ost

Gör så här

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet cirka 10 min.

2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt kryddmix och vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.

3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.

4. Grädda pajen i 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0