Jättegod pasta

Du behöver -
och jag tror detta räcker till 2-4 personer.

- En liten burk tomatsås ( läs Tomatsås. Ungefär som tomatpure fast lite såsigare .)
- En halv grön paprika.
- En halv gul lök.
- Oregano. Några nypor.
- En halv kycklingbuljong.Smulad.
-Olja. Olivolja är ju alltid gott, men det spelar ingen roll. Bara något att steka paprikan och löken i.
- Och pasta såklart.


Ta fram en gryta och häll i lite olja.
Hacka löken och den gröna paprikan i små tärningar.
Lägg löken och paprikan i kastrullen och låt det fräsa lite i oljan.
Smula kycklingbuljongen och oreganon i kastrullen. Efter behov med kryddningen. För mycket kycklingbuljong gör det för salt, tillexempel.
Häll i tomatsåsen och låta det fånga upp kryddorna.

Koka pastan cirka 1-2 minuter mindre än vad den borde.
Häll i pastan i tomatsås-blandningen och låta allt koka ihop för några minuter, cirka 3.

Färdigt! Väldigt gott med riven ost till (läs parmesan)  och kyckling är gott med. Ibland steker jag kycklingen i små tärningar först och sedan blandar i det i såsen. Annars kan man ju bara ha det bredvid.


Denna pasta brukar Brandons mormor göra.
Fast nu är hans mormor och morfar i mexico i cirka 2 månader  i deras hus där, för att träffa familj och vänner.
Och därför lagar jag denna pasta själv istället och det blir jättegott!

Har ju dock ingen bild på det nu, men nästan gång jag lagar det lägger jag upp en bild!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0